Orijinalini görmek için tıklayınız : Üniversite tercihleri / Danışmanlık konusu
63owen63
13-07-2013, 15:26
Son günlerde konulara yazdıgım postlar ve aldıgım p.m lerden sonra forumda da böyle bir ihtiyac olunca konu açma geregi duydum. Gereksiz bulunursa silinebilir.
Bir vakıf üniversitesinde öğretim görevlisiyim, gerek kendi üniversitemiz bölümler gerekse de diğer üniversitelerin bölümleri konusunda bir tercih masamız var,gelen veli ve öğrencilere tercih danışmanlıgı yapıyorum,yapıyoruz. Forumda da çok sayıda genç kardeşimiz var, bir cogu benimle p.m den iletişim halinde olsa da bilmeyen görmeyen kardeşlerimiz için, konu altından tercihlerle ilgili sorularınızı, kendi işimden de vakit bulabildigim kadarıyla yanıtlayacagım.
Not : p.m yerine konuya yazarsanız sevinirim, p.m de kutu sürekli doluyor ya da unutabiliyorum ya da silerken arada gidiyor,kaynamasın.
Risendark
13-07-2013, 15:58
1-izmir katip çelebi -maliye --yeni
2-kırıkkale (iö)- maliye--yeni
3-selçuk ünv (akşehir) -işletme--yeni
4-selçuk ünv (akşrhir)- işletme-- yeni
5-izmir katip çelebi -işletme-- yeni
6-afyon kocatepe- işletme--236.000 (sıralama)
7-afyon (iö)-işletme--273.000
8-selçuk ünv (iö) (beyşehir)-işletme--yeni
9-kastamonu -işletme-- 281.000
10-karabük-işletme--300.000
11-kastamonu (iö) -321.000
12-burdur-işletme (iö) -- yeni
13-bartın (iö) -işletme- 297.000
14 gaziosman paşa tokat- işletme(iö)--314.000
15- karamanoğlu mehmetbey karaman-işletme (iö)--311.000
16-bayburt -işletme--315000
17-bayburt (iö)-işletme--335.000
Abi 305 bindeyim yaptığım tercih bu afyon kastamonu öncelikli istiyorum karabüğede gidebilirim bu tercih isteklerime uygun mudur? Şimdiden teşekkürler...
Abi 305 bindeyim yaptığım tercih bu afyon kastamonu öncelikli istiyorum karabüğede gidebilirim bu tercih isteklerime uygun mudur? Şimdiden teşekkürler...
Konu dışında olabilir ama geçen gün sanırım sen soruyordun Kastamonu nasıldır diye ? Ulaşım konusunda geçen hafta havaalanını açtılar. Hftada 6-8 uçuş olacakmış..
Risendark
13-07-2013, 16:10
Konu dışında olabilir ama geçen gün sanırım sen soruyordun Kastamonu nasıldır diye ? Ulaşım konusunda geçen hafta havaalanını açtılar. Hftada 6-8 uçuş olacakmış..
Evet ben soruyordum bilgi için çok teşekkürler üniversite kışın olacağı için çok kar yağdığında uçakla gelip giderim...
63owen63
13-07-2013, 16:15
Tuna p.m'ler falan karıştı kusura bakma artık,burdan bir noktanın altını çizeyim :)
Ben kısa kısa genel hatlarla yorumluyorum, takıldıgın ya da başka soruların olursa sıralarsın yine. Anladıgım kadarıyla tamamen devlet odaklı tercihler düşünüyorsun.
* İlk tercihlerini biraz üst dilimden yapmakta iyi etmişsin.
* Katip çelebi'nin puanını tahmin etmek zor, İzmir tam bir muamma
* Kırıkkale puanını yine aynı bölge de ki veya yakın olan benzer karakterdeki il üniversitelerinden pay biçerek , yordama yoluyla aşagı yukarı bir puan çıkartılabilir. (Yine buna dayanarak sıralamada oynama yapma ihtiyacı duyabilirsin bu tercihin icin)
*Selçuk'da yine jeopolitik ve sosyal konumundan ötürü izmir kadar rağbet görebilir yine, ha görmeyede bilir, herkes ' bana bu puanla gelmez' der sana gelebilir :)
* Afyon tercihlerinin gelme durumu o tercihlerindeki rağbetin yogunlugun biraz azlıgı durumunda sözkonusu olabilir, AMA cok da güvenmemeli... Dogru bir tercih yapmışsın.
* 9 ve 17 arasındaki tercihlerini tekrar gözden geçir. Gelmesi yüksek ihtimal görünen tercihlerin bunlar. Bunları da yeniden düzenlerken, en çok istediginden en az istedigine göre sırala . Gördügüm kadarıyla realist tercihlerin bunlar.
Not : Tüm bu tercihlerin dışında eğer 2. tercihe ya da tekrar hazırlanma serüvenlerine girmek istemiyorsan skalayı biraz daha açıp sıralama da 350-360 binlere kadar bölümler eklemeni (yine isteginle alakalı) tavsiye ediyorum.. Olası bir yogunlukla bu bölümler gelmedigi takdirde hayal kırıklıgına ugramaman için.
Hakkında hayırlısını temenni ediyor, başarılar diliyorum.
hocam 63binle gazi işletmeye (71bin ile almış geçen yıl) girme şansım var mı ? tm değilim ama tmden tercih yapacağım o yüzden bu bölümün sıralaması düşer mi çıkar mı emin olamıyorum.
GuneyOnur
13-07-2013, 16:18
Mehmet Abi ;
Düz Meslek Lisesin'den bu sene mezun oldum.MYO 2 yıllık alan içi tercih yapacağım bölümlere göre önceliklerim 1. Radyo Ve Televizyon Tek. 2. Grafik & Tasarım 3. Otomotiv Teknolojisi , Birde alan içi bölümleri tercih yaptğımız zaman OBP puanımıza ek bir puan gelecekmi yoksa şuan ''LYS Sonuçları'' sayfasında olan OBP puanımı geçerli ? Birde sözel ağırlıklıyım açıkcası Uçak Teknolojisi Maltepe Üniversitesi düşünüyorum ama Matematik zorlarmı diye düşünüyorum şimdi diyiceksinki madem korkuyorsun İstanbul Üniversitesi Uçak Teknolojisini niye yazdın diye devlette kalırsam Matematik derslerinde fazla bir zararı olmuyucak ama Özel üniversitede kalırsam bayağı bir pahalıya patlar diye düşünüyorum ?
Diploma Notum : 61.52 - OBP Puanı : 307.600
Sıralamam Şöyle ;
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
105650642 Radyo ve Televizyon Teknolojisi 2 - YGS-1 - 50 - 317,87100 - 12,3,İ,94
105650687 Uçak Teknolojisi 2 - YGS-1 - 45 268,08800 - 12,4,İ,94
105650536 Otomotiv Teknolojisi 2 - YGS-1 – 50 - 314,21700 - 12,3,İ,94
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)
101050642 Radyo ve Televizyon Teknolojisi 2 YGS-1 40 137,70400 12,3,İ,94
101050969 Grafik Tasarımı 2 YGS-5 40 333,96600 12,3,D,93
ANKARA GAZİ ÜNİVERSİTESİ
104150808 Grafik Tasarımı 2 - YGS-5 – 30 - - - - - - - - -
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
109751169 Grafik Tasarımı 2 - YGS-5 – 30 - 496,29700 - 12,3,D,94
MALTEPE ÜNİVERSİTESİ
204150843 Uçak Teknolojisi (Ücretli) 2 YGS-1 30 46, 144, 852 - - - - - - - -
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ (EDİRNE)
109451648 Radyo ve Televizyon Teknolojisi 2 - YGS-1 – 55 - 188,49800 - 12,2,D,94
109451763 Grafik Tasarımı 2 - YGS-5 – 35 - 387,44100 - 12,2,D,94
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
106951413 Otomotiv Teknolojisi 2 YGS-1 150 48 135,55800 12,2,İ,92
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
109751318 Otomotiv Teknolojisi 2 - YGS-1 - 30 - 221,88700 - 12,4,D,94
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ
108851214 Otomotiv Teknolojisi 2 YGS-1 40 60 374,44400 12,2,İ,94
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ
100150468 Otomotiv Teknolojisi 2- YGS-1 - 60 - 318,75000 - 12,2,D,94
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ (EDİRNE)
109451472 Otomotiv Teknolojisi 2 - YGS-1 – 60 - 211,26600 - 12,2,D,94
63owen63
13-07-2013, 16:28
Mehmet Abi ;
Düz Meslek Lisesin'den bu sene mezun oldum.MYO 2 yıllık alan içi tercih yapacağım bölümlere göre önceliklerim 1. Radyo Ve Televizyon Tek. 2. Grafik & Tasarım 3. Otomotiv Teknolojisi , Birde alan içi bölümleri tercih yaptğımız zaman OBP puanımıza ek bir puan gelecekmi yoksa şuan ''LYS Sonuçları'' sayfasında olan OBP puanımı geçerli ? Birde sözel ağırlıklıyım açıkcası Uçak Teknolojisi Maltepe Üniversitesi düşünüyorum ama Matematik zorlarmı diye düşünüyorum şimdi diyiceksinki madem korkuyorsun İstanbul Üniversitesi Uçak Teknolojisini niye yazdın diye devlette kalırsam Matematik derslerinde fazla bir zararı olmuyucak ama Özel üniversitede kalırsam bayağı bir pahalıya patlar diye düşünüyorum ?
Diploma Notum : 61.52 - OBP Puanı : 307.600
Sıralamam Şöyle ;
* Diploma notunun 5 ile çarpımı senin OBP puanın oluyor, bunun dışında herhangi bir ek puan almıyorsun , bu puan üzerinden tercih yapıyorsun. Lys'deki OBP puanı üzerinden yani.
* Matematik, sözel becerilerin yüksekse illaki biraz zorlayacaktır ama öyle olmasan da sayısalcı olsan bile üniversite düzeyinde matematik çalışmadıgın takdirde başarı sana biraz uzak olacaktır. Gerekli önem ve hassassiyeti verdigin takdirde başaracagına eminim.
* Devletteki hocaların seni muhtemelen biraz daha zorlayacaktır :)
* Vakıf da dönem ya da sene uzatsan bile sadece kaldıgın dersin kredi ücretini ödersin. Örnek : Matematik (3 kredi ) . Kredi başı ücreti 150 tl, sen matematikten dönem uzatırsan sadece 3 * 150 = 450 tl ödersin.
* Tercih listene baktıgım zaman ilk tercihlerin de öncelik hakkı sen de biliyorsun ki malesef sen de degil. anadolu teknik ve anadolu mesleklerin öncelikleri var, ama yerleşmen tabiki söz konusu buralara da :)
Daha aşaglarda yer alan ' 2 ' öncelik numaralı okul kodu senin okuluna hitap ediyor, o okullarda ilk öncelik sende.
* Daha iyi tercihlerinin gelecegi ümidindeyim, hatta maltepe uçak ' ı secret yaptım :)
* Bunların dışında bir durum söz konusu oldugunda ise, trakyadan itibaren kalan tercihlerini yine en çok istediginden en az a göre yenileyebilirsin,
Gönlüne göre bir yerleştirme olur umarım, hayırlısını diliyorum senin için.
GuneyOnur
13-07-2013, 16:37
hatta maltepe uçak ' ı secret yaptım :)
Secret derken neyi kastettin tam olarak onu anlıyamadım ? Ayrıca söylediklerine göre değerlendirme yapıp tekrardan bir gözden geçirim tercihlerimi abi çok teşekkürler :) Ayrıca bu tercihlere göre Edirne Üni. gelmesi ihtimali oldukça yüksek..
63owen63
13-07-2013, 16:45
Secret derken neyi kastettin tam olarak onu anlıyamadım ? Ayrıca söylediklerine göre değerlendirme yapıp tekrardan bir gözden geçirim tercihlerimi abi çok teşekkürler :) Ayrıca bu tercihlere göre Edirne Üni. gelmesi ihtimali oldukça yüksek..
Icime doguyor demek istedim. Gorunurde gelmesi kuvvetli tercihin edirne evet ama bu isler hic belli olmaz
GuneyOnur
13-07-2013, 17:05
Icime doguyor demek istedim. Gorunurde gelmesi kuvvetli tercihin edirne evet ama bu isler hic belli olmaz
Wallaha benimde içime doğmuyor değil abi sanki maltepeyi son sıraya yazsam bile tutacakmış gibi geliyor çünkü felaket derecede istiyorum yani :D
Risendark
13-07-2013, 17:07
:Deli:
Tuna p.m'ler falan karıştı kusura bakma artık,burdan bir noktanın altını çizeyim :)
Ben kısa kısa genel hatlarla yorumluyorum, takıldıgın ya da başka soruların olursa sıralarsın yine. Anladıgım kadarıyla tamamen devlet odaklı tercihler düşünüyorsun.
* İlk tercihlerini biraz üst dilimden yapmakta iyi etmişsin.
* Katip çelebi'nin puanını tahmin etmek zor, İzmir tam bir muamma
* Kırıkkale puanını yine aynı bölge de ki veya yakın olan benzer karakterdeki il üniversitelerinden pay biçerek , yordama yoluyla aşagı yukarı bir puan çıkartılabilir. (Yine buna dayanarak sıralamada oynama yapma ihtiyacı duyabilirsin bu tercihin icin)
*Selçuk'da yine jeopolitik ve sosyal konumundan ötürü izmir kadar rağbet görebilir yine, ha görmeyede bilir, herkes ' bana bu puanla gelmez' der sana gelebilir :)
* Afyon tercihlerinin gelme durumu o tercihlerindeki rağbetin yogunlugun biraz azlıgı durumunda sözkonusu olabilir, AMA cok da güvenmemeli... Dogru bir tercih yapmışsın.
* 9 ve 17 arasındaki tercihlerini tekrar gözden geçir. Gelmesi yüksek ihtimal görünen tercihlerin bunlar. Bunları da yeniden düzenlerken, en çok istediginden en az istedigine göre sırala . Gördügüm kadarıyla realist tercihlerin bunlar.
Not : Tüm bu tercihlerin dışında eğer 2. tercihe ya da tekrar hazırlanma serüvenlerine girmek istemiyorsan skalayı biraz daha açıp sıralama da 350-360 binlere kadar bölümler eklemeni (yine isteginle alakalı) tavsiye ediyorum.. Olası bir yogunlukla bu bölümler gelmedigi takdirde hayal kırıklıgına ugramaman için.
Hakkında hayırlısını temenni ediyor, başarılar diliyorum.
Abi cevabın için çok teşekkürler... Kafama tek bişey takıldı bunuda cevaplarsan çok mutlu olacağım... Şimdi bu 9 ve 17 arasındaki tercihlerimde neye göre değişiklik yapmalıyım yani sonlara 350 bine kadar ekleme yapacağım bunun dışında yer değişikliğimi yapayım orayı tam olarak anlayamadım...hani üstteki sıralamam istediğim yerlerlerden pekte istemediğim yerlere doğru iniyor zaten eğer demek istediğiniz buysa tercih tamamdır.şimdiden teşekkürler...
YGS1 : 230K --------- YGS3: 320K ---------- YGS5: 295K
YGS2 : 222K ---------- YGS4: 320K ---------- YGS6: 260K
-------------------------------------------------------------------------------------
Marmara Üniversitesi
1- Büro Yönerimi ve Yönetici Asistanlığı ------ YGS4 ----- 295K
2- Basım ve Yayım teknolojileri (İÖ) ---------- YGS5 ----- 275K
3- Turizm ve Seyahat Hizmetleri ------------ YGS5 ----- 240K
4- Bankacılık ve Sigortacılık ----------------- YGS6 ----- 230K
5- Elektronik ve Haberleşme Teknolojisi ------ YGS1 ---- 208K
-------------------------------------------------------------------------------------
Üstte YGS puanlarımı belirttim , Marmara Üniversitesi istiyorum.
Bölümler ve aldıkları minimum puanlar yazdığım gibi.
Bu bölümler içinden ilk sıraları hangilerine vermeliyim ?
Ayrıca puanlarıma oranla tutmama olasılıkları ne kadar ..
Şirinevler kültür dersanesinde tercihlerinizde bende yardımcı olabilirim. 09:00-18:00 dersanedeyim.
Not: Fatih o klavuzda gördüklerin meslek liseli öğrencilerin geçişte kullandıkları OBP puanı. Öncelik mesleklerde. Sen eğer ki meslek lisesi isen ve obp puanın yüksekse İkinci öğretimde bir ihtimal gelebilir.(sadece büro yönetimine baktım) diğerleri de aynı şekildedir.
Genel bilgi: Büyük şehirlerdeki 2 yıllık devlet üniversitesi bölümlerinin büyük bir çoğunluğuna meslek liseli öğrenciler geçişle girmektedir. Kısaca düz lise mezunu bir aday, büyük illerdeki devletin 2 yıllık bölümlerine giremez. Nereler olabilir ? -Anadolunun küçük illerindeki şehir merkezine uzak sayılan ilçelerdeki MYO bölümlerine girilebilir.
63owen63
13-07-2013, 17:40
63owen63
13-07-2013, 17:44
Şirinevler kültür dersanesinde tercihlerinizde bende yardımcı olabilirim. 09:00-18:00 dersanedeyim.
Not: Fatih o klavuzda gördüklerin meslek liseli öğrencilerin geçişte kullandıkları OBP puanı. Öncelik mesleklerde. Sen eğer ki meslek lisesi isen ve obp puanın yüksekse İkinci öğretimde bir ihtimal gelebilir.(sadece büro yönetimine baktım) diğerleri de aynı şekildedir.
Genel bilgi: Büyük şehirlerdeki 2 yıllık bölümlerin büyük bir çoğunluğuna meslekler geçişle girmektedir. Kısaca düz lise mezunu bir aday, büyük illerdeki 2 yıllık bölümlere giremez. Nereler olabilir ? -Anadolunun küçük illerindeki şehir merkezine uzak sayılan ilçelerdeki MYO bölümlerine girilebilir.
Kendi de meslek liseli zaten ama 2 numarali. Yani duz. Onunde Anadolular var yani.3 4 nolular.
63owen63
13-07-2013, 17:52
hocam 63binle gazi işletmeye (71bin ile almış geçen yıl) girme şansım var mı ? tm değilim ama tmden tercih yapacağım o yüzden bu bölümün sıralaması düşer mi çıkar mı emin olamıyorum.
tercih ragbet yogunluguna bagli dusedebilir sabitte kalabilir yukseledebilir de ama Şansın ciddi yüksek net konusmak yanlis olur Istedigin tercihe yerlesmen umidiyle tayfun
Genel bilgi: Büyük şehirlerdeki 2 yıllık devlet üniversitesi bölümlerinin büyük bir çoğunluğuna meslek liseli öğrenciler geçişle girmektedir. Kısaca düz lise mezunu bir aday, büyük illerdeki devletin 2 yıllık bölümlerine giremez. Nereler olabilir ? -Anadolunun küçük illerindeki şehir merkezine uzak sayılan ilçelerdeki MYO bölümlerine girilebilir.
Düz lise mezunuyum , yani istanbul üniversitesi dahil bu bölümlere girmek zor benim için ?
Kendi de meslek liseli zaten ama 2 numarali. Yani duz. Onunde Anadolular var yani.3 4 nolular.
tam anlayamadım bu kısmı :)
63owen63
13-07-2013, 18:01
:Deli:
Abi cevabın için çok teşekkürler... Kafama tek bişey takıldı bunuda cevaplarsan çok mutlu olacağım... Şimdi bu 9 ve 17 arasındaki tercihlerimde neye göre değişiklik yapmalıyım yani sonlara 350 bine kadar ekleme yapacağım bunun dışında yer değişikliğimi yapayım orayı tam olarak anlayamadım...hani üstteki sıralamam istediğim yerlerlerden pekte istemediğim yerlere doğru iniyor zaten eğer demek istediğiniz buysa tercih tamamdır.şimdiden teşekkürler...
350 bin e kadar sırala masi olan yerler ekleyebilirsin garantiye almak icin yerlesmeni. Tercihlerin istek sirasina gore degismene gerek yok.
63owen63
13-07-2013, 18:04
Fatih sana istinaden yazmamistim ben alıntılama olayi karıştırmis. Yarin detayli yazarim seninle ilgili.
Yarın sorulariniza cevap veririm yine arkadaslar. Bugunluk bu kadar :)
OnurÖzden
13-07-2013, 18:09
Hocam merhaba, bu bölüme girme şansım nedir ?
TS-2 : 273,871 - 192,356
Eskişehir Osmangazi Ünv. = Taban Puanı: 294,671 - Türkiye Sırası: 151.000
Fen-Edebiyat Fak.
Türk Dili ve Edebiyatı
Eskişehir Osmangazi Ünv. = Taban Puanı: 219,086 - Türkiye Sırası:359.000
Fen-Edebiyat Fak.
Türk Dili ve Edebiyatı (İÖ)
-------------------------------------------------------------------------------
Bu da kardeşimin puanı hocam girme şansı var mı ?
TS-1: 355,461 - 35,140
Anadolu Ünv. = Taban Puanı: 370,752 - Türkiye Sırası: 20.900
İletişim Bilimleri Fak.
İletişim Tasarımı ve Yönetimi
Anadolu Ünv. = Taban Puanı: 366,958 - Türkiye Sırası: 23.500
İletişim Bilimleri Fak.
Basın ve Yayın
Risendark
13-07-2013, 18:10
350 bin e kadar sırala masi olan yerler ekleyebilirsin garantiye almak icin yerlesmeni. Tercihlerin istek sirasina gore degismene gerek yok.
Teşekkür ediyorum abi Allah razı olsun...
Silence45
13-07-2013, 18:30
Bende bu sene ATL Bilişim/web programcılığı bölümünden mezun oluyorum.Direk geçiş hakkımız bulunduğu için bunu kullanıp 2 yıllık MYO tercihi yapmak istiyorum.
Ege
Dokuz Eylül
Marmara
Maltepe
YTÜ
CBÜ
En çok marmara yada ege yi istiyorum ancak gelir mi? Ne olur, ne biter bilmiyorum.
Diploma puanım da 68,25.
Meteb dışı olmam en büyük eksi sanırım.Bu durumda nereler tutabilir?
Fen-Edebiyat Fak.
Türk Dili ve Edebiyatı
Fen-Edebiyat Fak.
formasyon geldi bu bölümün puanının böyle kalacağını sanmam kardeşim
Orada mı çalışıyorsunuz rehber öğretmen misiniz
63owen63
14-07-2013, 11:27
Fen-Edebiyat Fak.
Türk Dili ve Edebiyatı
Fen-Edebiyat Fak.
-------------------------------------------------------------------------------
Bu da kardeşimin puanı hocam girme şansı var mı ?
TS-1: 355,461 - 35,140
Anadolu Ünv. = Taban Puanı: 370,752 - Türkiye Sırası: 20.900
İletişim Bilimleri Fak.
İletişim Tasarımı ve Yönetimi
Anadolu Ünv. = Taban Puanı: 366,958 - Türkiye Sırası: 23.500
İletişim Bilimleri Fak.
Basın ve Yayın
Senin için ; İlk tercihinin gelmesi ihtimali için yorum yapmak çok zor, ama mantıklı ve dogru bir tercih yapmışsın, ikincisi zaten muhtemelen gelecektir en kötü.
Kardeşin için , verdigin tercihlere yerleşmesi biraz daha zor sana göre. ama yine de mantıken yazılması gereken tercihler.
Hayırlısı olsun hakkınızda.
63owen63
14-07-2013, 11:29
Bende bu sene ATL Bilişim/web programcılığı bölümünden mezun oluyorum.Direk geçiş hakkımız bulunduğu için bunu kullanıp 2 yıllık MYO tercihi yapmak istiyorum.
Ege
Dokuz Eylül
Marmara
Maltepe
YTÜ
CBÜ
En çok marmara yada ege yi istiyorum ancak gelir mi? Ne olur, ne biter bilmiyorum.
Diploma puanım da 68,25.
Meteb dışı olmam en büyük eksi sanırım.Bu durumda nereler tutabilir?
Kardeşim, bu şekilde sana yardımcı olamam. Sınavsız geçiş yapabilecegin bölümleri herhangi bir tercih robotu bulunan yerden osym şifrenle giriş yaptırarak görebilirsin. Aşırı uzun bir liste çıkıyor, buralardaysan, İstanbul Aydın üniversitesine gel, yardımcı olayım.
Düz lise mezunuyum , yani istanbul üniversitesi dahil bu bölümlere girmek zor benim için ?
Büyük şehirlerdeki devlet üniversiteleri (İstanbul,Marmara,Ege,YTÜ,Gazi vb.) bu tarz yerlerin tercih edilen 2 yıllık bölümlerine yani Anestezi-diyaliz-fizyoterapi-Dış Tic-Lojistik-Büro yön-Halkla İlişkiler vs. düz liseli öğrencilerin girme şansı yoktur.
Şöyle düşün; meslek liseli öğrencilerin lisans prog. için başarı düzeyleri çok düşük. Bu nedenle ve de öncelikleri oldukları için sınavsız geçiş haklarını kullanıyorlar.
Orada mı çalışıyorsunuz rehber öğretmen misiniz
Evet, rehber öğretmenim.
*T.c kimlik no'nuz ve ösym aday şifreniz ve kriterleriniz (istanbul olsun-özel üniversitelerin şu bölümleri-doğu hariç bütüntürkiye ya da sadece marmara bölgesi -buralara giderim falan diye) söyleyin, yanında mail adresinizle beraber P.m lerseniz boş kaldığımda tercih robotundan bakıp size gelebilecek yerlerin çıktılarını mail olarak atabilirim.
GuneyOnur
14-07-2013, 11:47
Mehmet Abi aklıma takılan bir soru oldu bizim Sınavsız Geçişte OBP puanıyla burslu girme gibi bir lüksümüz yok değilmi ?
63owen63
14-07-2013, 11:50
Mehmet Abi aklıma takılan bir soru oldu bizim Sınavsız Geçişte OBP puanıyla burslu girme gibi bir lüksümüz yok değilmi ?
Şartları taşıdıgın ve önceligin oldugu takdirde, burslu vakıf üniversitelerine de yerleşebilirsin,sıkıntı yok.
GuneyOnur
14-07-2013, 11:58
Şartları taşıdıgın ve önceligin oldugu takdirde, burslu vakıf üniversitelerine de yerleşebilirsin,sıkıntı yok.
RTV Programcılığına sınavsız geçişle alan dışı tercih yapabiliyormuyum yoksa ygs yerleştirme tercih puanlarımlamı yapabilirim ?
Eğer ygs puanı ile oluyor ise Maltepe Üni. RTV programcılığı YGS-4 ile alıyor benimde ygs yerleştirme puanım ve başarı sıram Y-YGS-4 201,54637 1311831
63owen63
14-07-2013, 12:14
Alan dışı bölümler senin sınavsız geçiş hakkın kapsamında yer almıyor,
Geçebilecegin bölümler bilmiyorsan, bana kimlik numaranı ve osym şifreni (harf hassasiyetiyle) p.m at. Sınavsız geçebilecegin bölümlerin listesini yazayım sana, tercih robotundan.
GuneyOnur
14-07-2013, 12:17
Alan dışı bölümler senin sınavsız geçiş hakkın kapsamında yer almıyor,
Geçebilecegin bölümler bilmiyorsan, bana kimlik numaranı ve osym şifreni (harf hassasiyetiyle) p.m at. Sınavsız geçebilecegin bölümlerin listesini yazayım sana, tercih robotundan.
Peki YGS-4 puanıyla yazabilirmiyim RTV Programcılığını ?
63owen63
14-07-2013, 12:19
Yazabilirsin evet. Ama tam burslu olarak bir cok üniversite de geçen yıl öncelik oldu bölüm çıkışlılara, diger burslu ve burssuz olarak öncelik olmadı.gözönünde bulundur yine bunlarıda
OnurÖzden
14-07-2013, 12:39
formasyon geldi bu bölümün puanının böyle kalacağını sanmam kardeşim
Aynen dediğin gibi rehberlik hocasıda bunu söylemişti. Napalım denicez şansımızı :)
Senin için ; İlk tercihinin gelmesi ihtimali için yorum yapmak çok zor, ama mantıklı ve dogru bir tercih yapmışsın, ikincisi zaten muhtemelen gelecektir en kötü.
Kardeşin için , verdigin tercihlere yerleşmesi biraz daha zor sana göre. ama yine de mantıken yazılması gereken tercihler.
Hayırlısı olsun hakkınızda.
Sağolun hocam, cevapladığınız için teşekkürler.
Masterpiece
14-07-2013, 15:43
Abicim bende arkadaşım için bi soruda bulunucam , yazdığı tercihler arasında Aksaray Üniversitesi -
Harita Mühendisliği ve Makina Mühendisliği var sana göre hangisini tercih etmeli ? Özellikle bu ikisine yoğunlaştık , birde Vetenerlik var bi kaç yerde onu tavsiye edermisin ?
63owen63
14-07-2013, 15:48
Abicim bende arkadaşım için bi soruda bulunucam , yazdığı tercihler arasında Aksaray Üniversitesi -
Harita Mühendisliği ve Makina Mühendisliği var sana göre hangisini tercih etmeli ? Özellikle bu ikisine yoğunlaştık , birde Vetenerlik var bi kaç yerde onu tavsiye edermisin ?
Bu tamamen kendi ilgi alaka ve tercihlerine kalmış, bu nokta da yapmak istedigi işe müdahale etmek dogru degil, ama makine mühendisligi daha alanı geniş bir sektör, enerjiyle ilgili herşey yapabilir, kararsızlıgı varsa onun adına daha dogru bir tercih olur
Masterpiece
14-07-2013, 16:18
Bu tamamen kendi ilgi alaka ve tercihlerine kalmış, bu nokta da yapmak istedigi işe müdahale etmek dogru degil, ama makine mühendisligi daha alanı geniş bir sektör, enerjiyle ilgili herşey yapabilir, kararsızlıgı varsa onun adına daha dogru bir tercih olur
Teşşekkürler inşallah yapcak bugün , makinaya daha ağırlık vermeyi düşündük bizde.
GuneyOnur
14-07-2013, 16:27
Yazabilirsin evet. Ama tam burslu olarak bir cok üniversite de geçen yıl öncelik oldu bölüm çıkışlılara, diger burslu ve burssuz olarak öncelik olmadı.gözönünde bulundur yine bunlarıda
Abi son bir sorum olucak şimdi bu YGS puanı ile giricem dedim ya şimdi bu YGS puanı benim ''SINAV PUANLARI VE BAŞARI SIRALARI'' kısmındaki YGS-4 puanımı ele alıyor yoksa ''YERLEŞTİRME PUANLARI VE BAŞARI SIRALARI'' kısmındaki YGS-4 puanımımı ele alıyor ?
fatihcakin
14-07-2013, 17:02
Çok iyi olmuş bu konu ya :)
4 yıllık Aöf İşletme okumayı düşünüyorum Anadolu üniv ile İst univ arasındaki fark nedir, Tercihime İst üniv yazıcam ama hem açık hemde uzaktan eğitim diyor, açıktan okuyalım derken uzak eğitime kayıt olmayalım yanlışlık la ? :)
Büyük şehirlerdeki devlet üniversiteleri (İstanbul,Marmara,Ege,YTÜ,Gazi vb.) bu tarz yerlerin tercih edilen 2 yıllık bölümlerine yani Anestezi-diyaliz-fizyoterapi-Dış Tic-Lojistik-Büro yön-Halkla İlişkiler vs. düz liseli öğrencilerin girme şansı yoktur.
Şöyle düşün; meslek liseli öğrencilerin lisans prog. için başarı düzeyleri çok düşük. Bu nedenle ve de öncelikleri oldukları için sınavsız geçiş haklarını kullanıyorlar.
İstanbul beni kabul etmiyor yani :D
Yinede ben her şekilde eylülde kazanmışçasına istanbula gelicem ,
amacım bursadan uzaklaşmak ve istediğim tek şehir istanbul , bu sene nerdeyse hiç çalışamadım bazı sebeplerden dolayı , istanbula gelip çalışıp tekrar sınava girmeyi düşünüyorum..
Lys puanlarım ankara gazi üniversitesi vs tutuyor ama gitmek istemiyorum ,
BerkayKamaci
14-07-2013, 17:29
Konu benimle pek ilgili olmasa da araya kaynak yapmak istedim :)
Haftaya bugün kısmetse DGS sınavına giricem. İstanbul Kültür Üniversitesi dış ticaret mezunuyum. %25 burs + %15 İlk tercih indirimiyle iki yıl sonunda mezun oldum. Yine aynı şekilde özel üniversitede indirimli şekilde devam etmek istiyorum. Önümde eve yakınlık açısından iki seçenek var. Birincisi mezun olduğum İstanbul Kültür Üniversitesi diğeri ise İstanbul Aydın Üniversitesi. Kararsız kaldım aşağıya dikey geçiş yapabileceğim bölümleri yazıyorum allah aşkına biri bana yardım etsin kafayı yicem yoksa :D
Bankacılık
Bankacılık ve Finans
Bankacılık ve Finansman
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
Ekonomi
Ekonomi ve Finans
İktisat
İşletme
İşletme Bilgi Yönetimi
İşletme Enformatiği
İşletme - Ekonomi
Lojistik Yönetimi
Sermaye Piyasası
Uluslararası Finans
Ululararası İşletmecilik
Uluslararası Ticaret
Uluslararası Ticaret ve Finansman
Bu bölümleri seçebiliyorum. Bold yazdıklarım arasında ciddi şekilde kararsızım. Tecrübeli arkadaşlardan bilgilerini bekliyorum artık :D
63owen63
15-07-2013, 08:21
Abi son bir sorum olucak şimdi bu YGS puanı ile giricem dedim ya şimdi bu YGS puanı benim ''SINAV PUANLARI VE BAŞARI SIRALARI'' kısmındaki YGS-4 puanımı ele alıyor yoksa ''YERLEŞTİRME PUANLARI VE BAŞARI SIRALARI'' kısmındaki YGS-4 puanımımı ele alıyor ?
YERLEŞTİRME PUANLARI VE BAŞARI SIRALARI
Çok iyi olmuş bu konu ya :)
4 yıllık Aöf İşletme okumayı düşünüyorum Anadolu üniv ile İst univ arasındaki fark nedir, Tercihime İst üniv yazıcam ama hem açık hemde uzaktan eğitim diyor, açıktan okuyalım derken uzak eğitime kayıt olmayalım yanlışlık la ? :)
Sadece eskişehir a.ö 'in degil diger bazı üniversitelerin bünyesinde de eskişehire baglı aynı sistem açık öğretim bölümleri açılıyor. Tercihler arasında bunlara dikkat edilmeli Genelde normal bölümden bir kaç puan düşük olurlar:)
Konu benimle pek ilgili olmasa da araya kaynak yapmak istedim :)
Haftaya bugün kısmetse DGS sınavına giricem. İstanbul Kültür Üniversitesi dış ticaret mezunuyum. %25 burs + %15 İlk tercih indirimiyle iki yıl sonunda mezun oldum. Yine aynı şekilde özel üniversitede indirimli şekilde devam etmek istiyorum. Önümde eve yakınlık açısından iki seçenek var. Birincisi mezun olduğum İstanbul Kültür Üniversitesi diğeri ise İstanbul Aydın Üniversitesi. Kararsız kaldım aşağıya dikey geçiş yapabileceğim bölümleri yazıyorum allah aşkına biri bana yardım etsin kafayı yicem yoksa :D
Bankacılık
Bankacılık ve Finans
Bankacılık ve Finansman
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
Ekonomi
Ekonomi ve Finans
İktisat
İşletme
İşletme Bilgi Yönetimi
İşletme Enformatiği
İşletme - Ekonomi
Lojistik Yönetimi
Sermaye Piyasası
Uluslararası Finans
Ululararası İşletmecilik
Uluslararası Ticaret
Uluslararası Ticaret ve Finansman
Bu bölümleri seçebiliyorum. Bold yazdıklarım arasında ciddi şekilde kararsızım. Tecrübeli arkadaşlardan bilgilerini bekliyorum artık :D
Genelde benim de tavsiye edecegim bölümleri almışsın, İst' kültür de hali hazırda öğrenci oldugun için sana zaten bir burs tanıyacaklardır. İst' aydınla kültür arasında çok bir fark olacagını sanmıyorum zaten hem imkanlar hem de puanlar babında. Ama genelde kültürden geçen öğrencilerimiz memnun daha memnun olabiliyorlar. Yine kişisel istege kalmış. Farklı bir tecrübe, biraz da buralarda solumak için,yeni bir başlangıç gibi yazılabilir. Ama maddi durumları da gözönünde bulundurmak lazım, kültürün maddi olarak daha makul olacagını düşünüyorum.
arkadaşlar merhaba,
öncelikle sınava giren herkese tercihleri konusunda da başarılar diliyorum.
benim sorum biraz farklı yönde ama yine bilen arkadaşların bu konuda olabileceğini düşünerek soruyorum:) kız arkadaşım için yüksek lisans yapabileceği üni arıyoruz. insan kaynakları üzerine tezsiz olarak yapmak istiyor. marmara üni de bulduk başvurusunuda yaptık fakat mesafe çok uzak olduğundan dolayı kazansada git gel zor olacak. bildiğiniz anadolu yakasındaki üniversitelerde bu alanda yüksek lisans olanağı olan üniversiteler konusunda bilgi talep ediyorum sizden.
GuneyOnur
15-07-2013, 13:58
arkadaşlar merhaba,
öncelikle sınava giren herkese tercihleri konusunda da başarılar diliyorum.
benim sorum biraz farklı yönde ama yine bilen arkadaşların bu konuda olabileceğini düşünerek soruyorum:) kız arkadaşım için yüksek lisans yapabileceği üni arıyoruz. insan kaynakları üzerine tezsiz olarak yapmak istiyor. marmara üni de bulduk başvurusunuda yaptık fakat mesafe çok uzak olduğundan dolayı kazansada git gel zor olacak. bildiğiniz anadolu yakasındaki üniversitelerde bu alanda yüksek lisans olanağı olan üniversiteler konusunda bilgi talep ediyorum sizden.
Haklısın abi mülakatları vs göztepede sanırsam Yüksek Lisansada Bahçelievlere gönderiyolar.
Haklısın abi mülakatları vs göztepede sanırsam Yüksek Lisansada Bahçelievlere gönderiyolar.
yok kardeşim ya birtek başvuru göztepedendi geri kalan herşey bahçelievlerde. bugün mülakata gitti bahçelievlere. metrobüse binince gitmek dert değilde. akşamın bir vakti oradan çıkıp gelmesi sıkıntı oturduğu yerinde ulaşımı sıkıntılı o yüzden anadolu yakasına bakınıyoruz.
uluslararası tic. ve finansman ile uluslararası tic. ve pazarlama arasındaki farklar neler ?
BirkanYazici
16-07-2013, 19:10
tercih sıralandırmasında en başta en yüksek puanın olması mı gerekiyor yoksa kafamıza göre sıralandırabilirmiyiz
Mesut-RR
16-07-2013, 23:53
tercih sıralandırmasında en başta en yüksek puanın olması mı gerekiyor yoksa kafamıza göre sıralandırabilirmiyiz
Kafana göre sıralandırırsın,isteğine bağlı illa en yüksek puan/sıralamadan başlamak zorunda değilsin.
63owen63
17-07-2013, 07:22
uluslararası tic. ve finansman ile uluslararası tic. ve pazarlama arasındaki farklar neler ?
Biri finans ve muhasebeyi de kapsarken digeri pazarlama odaklı iki benzer bölüm.
Evet. En çok istediginizden en az istediginize dogru sıralamanız daha dogru :)
Biri finans ve muhasebeyi de kapsarken digeri pazarlama odaklı iki benzer bölüm.
4. ve 5. sıraya gediz üniversitesinin pazarlama bölümünün yazdım cunku o yuzden sordum :) yakın bölümlerse gediz de tutsa problem degil o zaman :)
Almanci Tane-R
17-07-2013, 11:23
Puanim: Dil 1 319,186 siralama 16624
1.Paü ingiliz dili ve edebiyati I.Ö 320,648 siralama 17.800 dil-1
2. Paü fransiz dili ve edebiyati 233,373 siralama 30.600 dil-1
toplam 2 tane tercihim olacak sizce sansim ne olur hocam?
BirkanYazici
17-07-2013, 19:46
Evet. En çok istediginizden en az istediginize dogru sıralamanız daha dogru :)
Peki bu durum iki yıllık meslek yüksek okulları içinde geçerli mi? bazı arkadaşlarım tercihlerin yanar vs. gibisinden şeyler söylediler tedirginim şuanda :D
Silence45
17-07-2013, 20:26
ilk tercihte bir yeri kazandıysak 2.tercihi yapamıyor muyuz?
bildiğim kadarıyla hayır. geçen sene marmara aktuerya geldi diye 2. yerleştirmeye girip bursa kocaeli vs makineye geçememiştim :(
63owen63
18-07-2013, 07:39
Puanim: Dil 1 319,186 siralama 16624
1.Paü ingiliz dili ve edebiyati I.Ö 320,648 siralama 17.800 dil-1
2. Paü fransiz dili ve edebiyati 233,373 siralama 30.600 dil-1
toplam 2 tane tercihim olacak sizce sansim ne olur hocam?
Açılan yeni bölümler var dil edebiyatta, ingilizceye yerleşirsin diye düşünüyorum.
Peki bu durum iki yıllık meslek yüksek okulları içinde geçerli mi? bazı arkadaşlarım tercihlerin yanar vs. gibisinden şeyler söylediler tedirginim şuanda :D
Yok yanmaz,aynı durum senin icinde geçerli
Hayır tabi ki , ikinciyi daha cok istiyorsan, onu daha öne yaz.
BirkanYazici
18-07-2013, 13:18
çok teşekkürler yardımlarınız için :)
63owen63
18-07-2013, 13:40
Rica ederim, herkes tercih sonuçlarını yazarsa burdan, sevinirim :)
Rica ederim, herkes tercih sonuçlarını yazarsa burdan, sevinirim :)
Abi uzun araştırmalarım sonucunda yeditepeyi yazdım ilke :) Umarım pişman olmam açıklanınca paylasırız :)
63owen63
19-07-2013, 11:48
Hadi inşallah iyi haberlerini alırız.
Var mı Işık yazan mağdur :D
Silence45
19-07-2013, 15:25
Benim sormak istediğim başka bir konu var, bakındım ama bulamadım tam olarak.
2 sene sonunda MYO Bilgisayar Programcılığından mezun olduk diyelim.DGS'ye girdikten sonra da Bilgisayar mühendisliği kaç yıl okunuyor? 2 yıl MYO + 3 yılda MÜH ile 5 yılda bitiyor mu normal MÜH gibi? Bu işin aslı astarı nedir ne değildir yardımcı olabilecek var mıdır?
63owen63
19-07-2013, 15:34
Benim sormak istediğim başka bir konu var, bakındım ama bulamadım tam olarak.
2 sene sonunda MYO Bilgisayar Programcılığından mezun olduk diyelim.DGS'ye girdikten sonra da Bilgisayar mühendisliği kaç yıl okunuyor? 2 yıl MYO + 3 yılda MÜH ile 5 yılda bitiyor mu normal MÜH gibi? Bu işin aslı astarı nedir ne değildir yardımcı olabilecek var mıdır?
bölüm kaç yılsa, okudugun 2 yıl düşer oradan, ingilizce hazırlık olur muhtemelen,geçemezsen bir de hazırlık okursun dgs den sonra.
Bizim okulda öyle enazından.
Tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor ?
Kardeşim için ilk iki tercihe;
Ege ünv. / mekatronik
9 eylül ünv. / mekatronik yazdık. Hayırlısı neyse o olsun :)
Silence45
19-07-2013, 15:47
bölüm kaç yılsa, okudugun 2 yıl düşer oradan, ingilizce hazırlık olur muhtemelen,geçemezsen bir de hazırlık okursun dgs den sonra.
Bizim okulda öyle enazından.
Bilgisayar Müh. 5 sene oluyor bildiğim kadarıyla.2 sene Bilgisayar Prg'dan düşsek 3 kalıyor + 1'de hazırlık mı okuyacağım yani? Toplamda 6?
yigitblr
19-07-2013, 16:00
Hocam özellikle Memurlar.net i okuduktan sonra Mühendislikten cidden çekinmeye başladım.ODTÜ mezunu insanların bile sonunda KPSS ye girmesi gerçekten ürküttü beni.Bu yazdıklarım İnşaat,makina mühendisi arkadaşların yazdıkları.Kendini geliştirmek gerekli,farkındayım.
Seneye üniversite sınavına gireceğim ve istanbul dışı kesinlikle istemiyorum.Endüstri mühendisliği istiyorum.Aynı sorunları bu bölümda de yaşar mıyım bilmek istedim daha önümde bir sene var ve şimdiden karar vermem en hayırlısı olacak benim için.
Abi uzun araştırmalarım sonucunda yeditepeyi yazdım ilke :) Umarım pişman olmam açıklanınca paylasırız :)
bolumune gore pismanlik seviyen degisir:) bende yeditepe mezunuyum hayirli olsun diyim simdiden
GuneyOnur
19-07-2013, 21:17
Bende ilk sıraya Maltepe Üni. yazdım Mehmet Abi gelirse %50 burslu çok istiyorum inşallah orası çıkar..
bolumune gore pismanlik seviyen degisir:) bende yeditepe mezunuyum hayirli olsun diyim simdiden
Tesekkur ederım :) yonetım bılısım sıstemlerı yazdım tıcarı bılımler fakultesınde.
Ozyegin isletme ne dersiniz :)
EserBodrum
21-07-2013, 10:33
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi yazan varsa yardımcı olabilirim :)
GuneyOnur
25-07-2013, 12:43
Artık şu tercihler açıklansada sıkıntı stresimiz bir son bulsa..
Risendark
25-07-2013, 13:02
Mehmet abi bi bilgin var mı ? Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak ?? Millet bugün açıklanıyor gibi bi safsatayla ortada dolanıyor ama
63owen63
25-07-2013, 13:09
Nette bugün 18'e kadar açıklanacak diye bir dedikodu var, ama asılsız.
Zaten açıklanacagı gün, şu saatte açıklanacak diye duyuru yapıyorlar. Bugün açıklanması çok süpriz olur,sanmıyorum.
Bu hafta açıklanacaktır,ama net gün yok
denizalpakinci
25-07-2013, 13:57
Bende beklemedeyim ama Temmuzun son haftası deniyor.Hazır konu varken birşey danışmak istiyorum,yeni yerleşeceğim okula kayıt yaptırmaya gitmeden eski okulumdan kaydımı sildiricem.Yeni okula kayıt olurken askerlikle ilgili bi sıkıntı çıkarmı sizce?Tecil falan isterler mi?Şimdiye kadar ben hiç tecil vs ettirmedim eski okulum hallediyordu bu işleri.
Bende beklemedeyim ama Temmuzun son haftası deniyor.Hazır konu varken birşey danışmak istiyorum,yeni yerleşeceğim okula kayıt yaptırmaya gitmeden eski okulumdan kaydımı sildiricem.Yeni okula kayıt olurken askerlikle ilgili bi sıkıntı çıkarmı sizce?Tecil falan isterler mi?Şimdiye kadar ben hiç tecil vs ettirmedim eski okulum hallediyordu bu işleri.
Ben geçen sene trabzondan osmaniye ye geçmiştim sınavla hiç bir sorun olmuyor tecil konusunda direk git yeni okuluna kayıt yaptır
GuneyOnur
25-07-2013, 14:08
Her gün bugün açıklanacak diye nete bilgiler dolanıyor dünde ÖSYM Twitter sayfasından
2013 - ÖSYS Yerleştirmeye ilişkin işlemler devam etmektedir.
LYS yerleştirme sonuçların bugün açıklanacağını ifade ya da ima eden bir bilgi tarafımızdan hiç kimseyle paylaşılmamıştır.
diye açıklama yapılmış bence haftasonu c.tesi veya pazar günü açıklanıcak bugün tam 1 hafta oldu tercih yapalı.
Ekonomi universitesi %25 burslu uluslararasi ticaret ve finasman yeh bee :D
GuneyOnur
25-07-2013, 23:06
Daha ne isterimki ? 2. Tercihim.
OKAN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)
MESLEK YÜKSEKOKULU
GRAFİK TASARIMI (%50 BURSLU)
kardeşim de ege üni. tutturdu :)
hayırlısı olsun herkes için.
63owen63
25-07-2013, 23:29
hayırlı olsun beyler, bekliyorum iyi haberlerinizi buradan paylaşın bizimle de :)
GörkemT.
25-07-2013, 23:38
Celal Bayar Elektrik Elektronik Soma kampüsü :)
i-vtec07
25-07-2013, 23:43
akdeniz üniversitesi :)
ANCAMARO
25-07-2013, 23:44
Bilkent iletişim tasarım hayırlısı olsun :)
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi-Fransız dili ve edebiyatı
blumenberg
25-07-2013, 23:49
thk pilotaj
fastchild
25-07-2013, 23:57
İstanbul Üniversitesi Otomotiv
kampüsün bahçesine büstümü diktirecem
Kimisi seviniyor, kimisi üzülüyor. Allah herkesin gönlüne göre vermiştir inşallah. Bizde Dgs'yi bekleyelim bakalım. :D
Gökhan Bilgin
26-07-2013, 00:13
Kimisi seviniyor, kimisi üzülüyor. Allah herkesin gönlüne göre vermiştir inşallah. Bizde Dgs'yi bekleyelim bakalım. :D
http://t1307.hizliresim.com/1c/u/qspqs.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Hayallerimizide satmadık ya :D
Gittiğim dershane saolsun.. Tercihlerimi cok güzel yaptılar. Babayı kazandık....
Gimifayf
26-07-2013, 00:21
Hacettepe Maden Muhendisligi. :)
Bi arkadasimin tabiriyle Hacettepe Tas Ameleligi. :)
Murat Ç.
26-07-2013, 00:26
''Aydın üniversitesi.. burslu tabiki :D varmı aydında olan okulda çay kave içip dostça muhabbet edeceğimiz insanlar :D
Aydın Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı :D
63owen63
26-07-2013, 00:46
Bu aydın üniversiteliler , il olan aydın üniversitesi mi , istanbul aydın mı, :)
Bu soruya alışacaksınız. Hoşgeldiniz
Daha ne isterimki ? 2. Tercihim.
OKAN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)
MESLEK YÜKSEKOKULU
GRAFİK TASARIMI (%50 BURSLU)
Hayırlı olsun :)
girne amerikan üniversitesi - bilgisayar ve öğretim teknolojileri (ingilizce) bi bilgi alabilir miyim.is ciddiye bindi napcaz netcez :D
Murat Ç.
26-07-2013, 00:48
Bu aydın üniversiteliler , il olan aydın üniversitesi mi , istanbul aydın mı, :)
hahaha :D simdi arkadas aynı espiriyi yaptı telefonda :D nası gideceksin diyo bide sırıta sırıta :D
hahahaha daha kayıt yapmadan bu soruyla çok karşılaştım :D:D:D sağolun :D
aybarsdnr
26-07-2013, 00:58
Aynen yeditepelileri görelim :)
Artik Beykentliyiz :) yönetim bilişim sistemleri %50. Sonuclar hepimize hayırlı uğurlu olsun
girne amerikan üniversitesi - bilgisayar ve öğretim teknolojileri (ingilizce) bi bilgi alabilir miyim.is ciddiye bindi napcaz netcez :D
http://www.techturkey.com/forum/fotograflariniz/160495-drift-day-kktc-20072013-a.html
Hayirli olsun disaridan cennet gibi gozukuyor :D
http://www.techturkey.com/forum/fotograflariniz/160495-drift-day-kktc-20072013-a.html
Hayirli olsun disaridan cennet gibi gozukuyor :D
harbi cennet :) ama bu asamaya daha var gibi gorunuyor :D once bi cin olmak gerek :P :D :D
BıD-Clio
26-07-2013, 01:07
İstanbul Ünİversİtesİ
ormancilik meslek yÜksekokulu
bahÇekÖy,sariyer
yakındoğu tıp kazandı kardeşim, var mı oradan bi tanıdık :)
Silence45
26-07-2013, 01:18
Maltepe/Pc programcılığı tam burslu hemde sınıf arkadaşımla :)
Maltepe nasıldır :)
GuneyOnur
26-07-2013, 01:24
Hayırlı olsun :)
Sağol kardeşim.
Mehmet Abi biyandan sevindim İstanbul Okan Üniversitesi Grafik Tasarım çıktı süper diye ama biyandanda üzüldüm 1. sırada maltepe vardı çok istiyodum gerçekten olsaydı 4 yıllık olucaktı tam kafakafayaydı puanlar acaba bu son kaç puanla alınmış nerden bakıyoruz onlara bilgin varmı ?
Risendark
26-07-2013, 01:28
evvet konya selçuk işletmee :)
Emre İlbi
26-07-2013, 01:28
Erciyes üni. var mı arkadaşlar?
kazanan arkadaşlara hayırlı olsun, başarılar dilerim :)
GuneyOnur
26-07-2013, 01:36
Maltepe/Pc programcılığı tam burslu hemde sınıf arkadaşımla :)
Maltepe nasıldır :)
Hiç merak etme 10 numara bir üniversiteye gidiyosun ben çok araştırdım 2 tane giden tanıdığım var biri bu sene mezun oldu iktisat bölümünden diğeride elektrik elektronik okuyo tam burslu ayrıyetten bu sene 3. kazandı radyo ve tv progmramcılığını gidicekler.Çok istiyodum 1. sıraya yazmıştım Maltepe Radyo Tv Programcılığı ama kısmet değilmiş 2. sırada %50 burslu okan üni. grafik tasarım çıktı hayırlısı bakalım.
Bu arada hiç okan yokmu ya ?
Umut_Akkuş
26-07-2013, 01:46
KOÜ Köseköy MYO / Lastik ve Plastik Teknolojisi :)
MehmetCanA.
26-07-2013, 01:49
Gazi Üniversitesi / İmalat Mühendisliği
Beşevler / Ankara
Lefke Avrupa Üni - Yönetim bilişim sistemleri(ing) tamburs
Nasıldır bilen var mıdır kararsız kaldım gidip gitmemekte
Kocaeli üniversitesi elektronik :) hereke kampüsüymüş varmı aynı yerde olacağımız kişiler :)
Sakarya üniversitesi varsa eğer elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım arkadaşlar. Benim de son senemdi bu sene, alttan dersim var uzadı malesef. :D
bu sene sınava girdim bidaha İstanbul işletme yazmıştım oldu..uzaktan eğitim seçtim.bu konu hakkında bilgi sahibi olan varmıdır. açıköğretimden ne farkı var acaba ?
Birşey sorucam, arkadaşım kayseride bi üniversite kazanmış, ama istemiyor orayı, 2. defa tercih yapabiliyormu ?
erturul çiçek
26-07-2013, 02:07
Birşey sorucam, arkadaşım kayseride bi üniversite kazanmış, ama istemiyor orayı, 2. defa tercih yapabiliyormu ?
Bildiğim kadarıyla yapamıyor hakkı doldu çünkü
Bildiğim kadarıyla yapamıyor hakkı doldu çünkü
biryere yerleşemeyenler yapıyor ya o tercihten bahsettim, napalım sağlık olsun :)
By CrAzY
26-07-2013, 02:18
Gazi Üniversitesi / İmalat Mühendisliği
Beşevler / Ankara
Bir ihtiyacın olursa ulaş bana .Elimizden geldiğince Ankaradaki kardeşlerimize yardımcı oluruz.
driftboy
26-07-2013, 02:24
Sakarya üniversitesi varsa eğer elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım arkadaşlar. Benim de son senemdi bu sene, alttan dersim var uzadı malesef. :D
Sen, ben koray kurtulamıcaz olm sakaryadan. Orası içine hapsetti bizi :D
Sen, ben koray kurtulamıcaz olm sakaryadan. Orası içine hapsetti bizi :D
Hiç sorma. Hani istemediğin yerde sivilce çıkar ya onun gibi emenike. :D Kurtulamıcaz da sanırım bu gidişle. :D
Lefke Avrupa Üni - Yönetim bilişim sistemleri(ing) tamburs
Nasıldır bilen var mıdır kararsız kaldım gidip gitmemekte
lefke kucuk bı yer. koyden bozma sehır dıyebılırım cok fazla rıvayet var hakkında herseyden elın parmaklarıyla sayılacak kadar varmıs hıc gıtmedım ama bı tek cok olan portakal .
lefkosaya 80-90 km gırneye 120-magosaya 200 km kadar uzaklıkta.
kıbrısta okunacaksa.
hem okurum hemde lasvegas gıbı yerde takılırım dıyen gırneye.
okulum ıyı olsun gerısı problem deıl dıyen lefkosa yakın dogu yada dogu akdenız magosaya
hem okulum ıyı olsun hemde ortam olsun dıyen magosaya dogu akdenıze tercıh yapsın.
acıkcası elle tutulur bı bolum olmadıktan sonra kıbrısın cokta avantajı yok tr dekı okullarla aynı masraflar yapılıyorkı
bn gıttıgımde benzın 1.65 tl cıvarlarındaydı sımdı 3.40 gıbı olmus.
yanı hayat zaten kıbrısta az bucuk pahalıydı sımdı bıraz daha pahalılasıyor.
pahalı neye gore dıyenlerede
taze fasulyenın kılosunun 15 tl
sıvrı bıberın kılosunun 7 tl oldugu zamanları gordum:
sureklı konserve yenmıyor.
Emre İlbi
26-07-2013, 02:32
hangi üni. hangi bölüm?
driftboy
26-07-2013, 02:32
boşver kanka böyle iyi şimdilik :D
Emre İlbi
26-07-2013, 02:35
bu sene sınava girdim bidaha İstanbul işletme yazmıştım oldu..uzaktan eğitim seçtim.bu konu hakkında bilgi sahibi olan varmıdır. açıköğretimden ne farkı var acaba ?
Zübeyir abi bildiğim kadarıyla yorumlayım, abi kayıt yaptırıyosun, yüklü bir para ödüyorsun(her dönem),
sana internet üzerinden eğitim veriyorlar, vize ve finallere okulda giriyorsun,
genellikle örgün eğitim gören öğrencilere sordukları soruları soruyorlar,
çünkü onlara anlatılanları sizede netten anlattıklarını idda ediyorlar,
tabi ben işin bu kısmına katılmıyorum, çünkü kafana takılan bir kısım olunca karşında soracak hoca yok, bilgisayar var :icon13:
hakkında hayırlısı olsun abi, inşallah dilediğin gibi olur :)
hangi üni. hangi bölüm?
kayseri üniversitesi, meslek lisesinden 2 yıllık meslek yüksek okulu, elektrik galiba bakım onarım bölümündeydi lisede
Emre İlbi
26-07-2013, 02:45
kayseri üniversitesi, meslek lisesinden 2 yıllık meslek yüksek okulu, elektrik galiba bakım onarım bölümündeydi lisede
Meslek yüksek kampüsün içinde, bölümüde fena değilmiş,
neden düşünmüyor aceba :)
Yeditepe üniversitesi yönetim bilişim sistemleri %50 burslu :)
Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksek Okulu nasıl güzel mi ? Çevre, ortam vs.
Artik Beykentliyiz :) yönetim bilişim sistemleri %50. Sonuclar hepimize hayırlı uğurlu olsun
Yeditepenin hazırlığından dolayı beykent yonetım bılısım yazmıştım ilk tercihime :) sonra değiştirdim yeditepe yonetım bılısım yazdım o çıktı :) değiştirmeseydim aynı sınıfta olacaktık :)
1 tane ekonomi tutturan yok ya la :D kaldik sap gibi
Gittiğim dershane saolsun.. Tercihlerimi cok güzel yaptılar. Babayı kazandık....
Bende dersneye gittim ama sadece puanima gore tutan okullara baktm o kadar yoksa yardimci olduklari yok pek, gecmis olsun
Silence45
26-07-2013, 03:59
Maltepe'nin bursları hakkında bilgisi olan var mıdır? Ne kadar sürer, ücreti nedir, düşme durumları vs hakkında bilgisi olan var mı acaba?
Yurdu falan hakkında bilgisi olan varsa sevinirim.
Kazandığım bölüm MYO 2 yıllık pc programcılığı ancak DGS ile geçiş yaptığımda bursum devam eder mi?
Aynı şekilde okul nasıldır Pc programcılığı falan?
Yeditepenin hazırlığından dolayı beykent yonetım bılısım yazmıştım ilk tercihime :) sonra değiştirdim yeditepe yonetım bılısım yazdım o çıktı :) değiştirmeseydim aynı sınıfta olacaktık :)
Hayırlısı olsun güzel bölüm tercih etmissin :) ayrıca Anadolu yakasında oldugun için yeditepe senin için daha avantajlı. Şimdiden basarılar kardesim :)
Karabük üniversitesini kazanan arkadaşlar var ise pm atabilirler her türlü sorularınıza-sorunlarınıza yanıt verebilirim..
Sakarya inşaat müh. kazanan arkadaşlar ulaşabilir. 6. seneme başlayacağım, size de yardımcı olmaya çalışırım. :D
melihyilmaz
26-07-2013, 09:18
sakarya adapazarı myo uzaktan eğitim mekatronik böümüne baslıycam kısmetse giden veya bilen arkadaslar varsa bilgilendirirse çok sevinirim harcları ne kadar nedir nedeğildir hiç bi fikrim yok
GuneyOnur
26-07-2013, 09:41
sakarya adapazarı myo uzaktan eğitim mekatronik böümüne baslıycam kısmetse giden veya bilen arkadaslar varsa bilgilendirirse çok sevinirim harcları ne kadar nedir nedeğildir hiç bi fikrim yok
Abi cahilliğime ver uzaktan eğitim dedikleri olay pc üzerinden olmuyomu ya ?
onursumer
26-07-2013, 10:40
ıstanbul aydın unıden kımler var sımdı :) ıletısım fakultesıne gelen varmı
Hayırlısı olsun güzel bölüm tercih etmissin :) ayrıca Anadolu yakasında oldugun için yeditepe senin için daha avantajlı. Şimdiden basarılar kardesim :)
Amin teşekkür ederim senin içinde hayırlı olsun başarılar diliyorum :)
İstanbul Üniversitesi Uçak Teknolojisi en çok istediğim daha ne isterim oradaki abilerimle ve kardeşlerimle tanışmak isterim saygılar herkese
BosphorusBoys
26-07-2013, 11:18
1 tane ekonomi tutturan yok ya la :D kaldik sap gibi
Krdesim kazandı.
KOÇ Ekonomi %100 burslu.
MazdaSpeed
26-07-2013, 11:22
Bilgiye gelen var mı :D
Girne amerikan universitesi bilgisayar ve ogretim teknolojileri tam burslu kazandm.ne olur ne olmaz diye erzurum ata uni. guzel sanatlar gragik ozel yetenege de hazirlaniyordum oncesinde.cizimlerim iyiye gitmeye basladi.sizce ne yapmaliyim..
Krdesim kazandı.
KOÇ Ekonomi %100 burslu.
ekonomi üniversitesi demiştm :)
GuneyOnur
26-07-2013, 12:57
Bu vakıf üniversiteleri için %50 - %100 burslar için biryere başvurmak gerekiyormu ?
Bu vakıf üniversiteleri için %50 - %100 burslar için biryere başvurmak gerekiyormu ?
aynen bende onu merak ediyorum
GuneyOnur
26-07-2013, 13:14
aynen bende onu merak ediyorum
Ösym sonuç açıklama ekranında en altta şöyle yazıyor ;
Burs, kredi, katkı kredisi ve yurt başvuruları Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılmaktadır. YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU (http://kyk.gov.tr) internet adresini ziyaret edebilirsiniz.
Giriyorum sitedede en altta şöyle yazıyor ;
Kredi/Burs Başvuruları(yurt içi ve yurt dışı) 29 Temmuz 2013 tarihinde başlayacaktır.
Mehmet Abi görürse yardımcı olur inş.
gokhankenar
26-07-2013, 13:28
Herkese Selamlar,
Benim bi sorum olacak. Benim kardeşim tercihlerini yaptı hatta birlikte yaptık. DÜn gece sonuçlara bi baktık hiçbir yere yerleşememiş. Halbuki puanı normal seviyede ve tercihlerimiz arasında puanından aşağıda olan okullarda var. Ne yapıcaz bilmiyorum çocuk epey üzüldü. sanırım 2. tercihler diye bişey varmış. Bİlen arkadaşlar bi yardımcı olabilirlermi ? :(
[B]Herkese Selamlar,
Benim bi sorum olacak. Benim kardeşim tercihlerini yaptı hatta birlikte yaptık. DÜn gece sonuçlara bi baktık hiçbir yere yerleşememiş. Halbuki puanı normal seviyede ve tercihlerimiz arasında puanından aşağıda olan okullarda var. Ne yapıcaz bilmiyorum çocuk epey üzüldü. sanırım 2. tercihler diye bişey varmış. Bİlen arkadaşlar bi yardımcı olabilirlermi ? :([B]
keşke puanı yakın olanları ilk sıraya yazsaydınız üzücü bi durum. bide bold yazmasaydınız iyiydi
63owen63
26-07-2013, 13:35
Herkese Selamlar,
Benim bi sorum olacak. Benim kardeşim tercihlerini yaptı hatta birlikte yaptık. DÜn gece sonuçlara bi baktık hiçbir yere yerleşememiş. Halbuki puanı normal seviyede ve tercihlerimiz arasında puanından aşağıda olan okullarda var. Ne yapıcaz bilmiyorum çocuk epey üzüldü. sanırım 2. tercihler diye bişey varmış. Bİlen arkadaşlar bi yardımcı olabilirlermi ? :(
kalan kontenjanlar için 2. yerleştirme var. Onu takip edin. Ve bir rehber ögretmen destegi almadan tercih yapmayın. Geçmiş olsun
driftboy
26-07-2013, 13:42
kardesim pm at bi sıkıntı olursa üniversitenin sitesinde herşey yazıyor..
Silence45
26-07-2013, 13:53
Bende merak ediyorum.Kazandık bilmeden kaçırmayalım yapacağımız bir şey var ise.
Boost Up
26-07-2013, 15:05
Hazirlik okuyacak arkadaslara tavsiyem var, eger ingilizcenize guveniyosaniz, bir tane ielts sinavina girin. Sansinizi denersiniz en azindan
Sercan K.
26-07-2013, 15:20
Kız arkadaşım 9 Eylül Üni. İzmir MYO Büro Yönetimine yerleşti. Nasıldır oralar çevresi falan konaklama imkanları vs genel bi bilgisi olan varmıdır ?
varmı beykent ayazaga kampusunu kazanan arkadaşlar
Emre İlbi
26-07-2013, 17:06
[B]Herkese Selamlar,
Benim bi sorum olacak. Benim kardeşim tercihlerini yaptı hatta birlikte yaptık. DÜn gece sonuçlara bi baktık hiçbir yere yerleşememiş. Halbuki puanı normal seviyede ve tercihlerimiz arasında puanından aşağıda olan okullarda var. Ne yapıcaz bilmiyorum çocuk epey üzüldü. sanırım 2. tercihler diye bişey varmış. Bİlen arkadaşlar bi yardımcı olabilirlermi ? :(B]
puana göre değilde, sıralamaya göre yapsaydınız muhtemelen yerleşirdi :icon_tup:
artık olan olmuş, ek yerleştirmeyi bekleyecek
nedemek istediğini tam anlıyamadım ama tercihinde %50 burslu olarak tercih ettiysen ve orası tuttuysa hiçbirşey yapmana gerek yok direk okula gidiceksin
varmı beykent ayazaga kampusunu kazanan arkadaşlar
Evet Beykent ayazaga kampusundeyim yonetim bilişim sistemleri
denizalpakinci
26-07-2013, 23:54
Atılım kazanan var mı ? Uluslararası İlişkiler %25 burslu geldi tercih yaptıran dershanenin azizliğine uğrayıp %50 oluyabilecekken yirmibeşe talim ettik :) Hakkımızda hayırlısı :)
Atılım kazanan var mı ? Uluslararası İlişkiler %25 burslu geldi tercih yaptıran dershanenin azizliğine uğrayıp %50 oluyabilecekken yirmibeşe talim ettik :) Hakkımızda hayırlısı :)
Aynı durum bana da olmuştu, hayırlısı olsun. Atılım'dayım bende görüşür tanışırız gelince.
blumenberg
27-07-2013, 00:07
dershaneye niye güveniyosan amk :)
denizalpakinci
27-07-2013, 00:25
Aynı durum bana da olmuştu, hayırlısı olsun. Atılım'dayım bende görüşür tanışırız gelince.
Eyvallah sağolasın.Tanışalım mutlaka.
denizalpakinci
27-07-2013, 00:26
dershaneye niye güveniyosan amk :)
Bro ne bileyim ya kadına güvendik işte :D Risk alma falan filan dedi saplandı %25 bize :) Neyse hayırlı olsun seninde bu arada :)
blumenberg
27-07-2013, 00:33
Bro ne bileyim ya kadına güvendik işte :D Risk alma falan filan dedi saplandı %25 bize :) Neyse hayırlı olsun seninde bu arada :)
hayırlısı böyleymiş bro, olm zekatı mı az veriyon, bak yüzde 25 buradan cıktı :) tşk ederim sağolasın
Sevindim denizalp senin adina :D bende atilimdayim mesaya veya ***** yere falan geldiginde konusuruz :D
SekoLive
27-07-2013, 10:03
Düzce meslek yüksek okulu tutturan bitiren v.s. varmı nasıl biyerdir
denizalpakinci
27-07-2013, 13:31
Sevindim denizalp senin adina :D bende atilimdayim mesaya veya ***** yere falan geldiginde konusuruz :D
Tamamdır :)
devil_berk22
28-07-2013, 17:09
namık kemal varmı :)
boosted_pug
30-08-2013, 16:03
Arkadaşlar tecrübelerinize dayanarak öğrenmek istediğim bi konu var
Ben 2002 yılında elektrik-elektronik bölümü askeri teknik liseden mezun oldum 2003 yılındada astsubay olarak işe başladım şuanda meslekde 10. Yılımı doldurmuş bulunmaktayım bu süre zarfında işdi evlilikdi çoluk çocuk özellikle TAYİN görev vs. Derken baktım seneler akıp gidiyo ve yaptığım mesleğin beni içden içe yıprattığını hissediyorum bu sebepten üniversite okuyup beni daha çok geliştirecek bir iş istiyorum ama memur olmamdan dolayı devamlılığı olan bi üniversite okuyamıyorum.
Biraz araştırma ve arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine uzaktan eğitim ile sınavsız MYO okuyabileceğimi devamına lisans eğitimi ve en son 2 yıl daha okuyarak mühendislik seviyesine kadar yükselebileceğimi öğrendim , yıllardır hem elektronik hemde uçak - helikopter mekaniği üzerine çalışmaktayım, kpds ve genel dil ortalaması 70 civarı ingilizcem var siz benim yerimde olsanız nasıl bi yol izlerdiniz elektronik, otomasyon , mekatronik, uçak tekniği , biyomedikal vs. gibi seçenekler var bunlardan hangisi bana ileride istediğim iş imkanını sunabilir ve uzaktan eğitim veren birsürü üniversite içinden hangisini seçmeliyim
Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
gördüğüm bildiğim edindiğim tecrübeye dayanarak "otomasyon" diyorum. Hele PLC'ler konusuna uzmanlaşınca çok iyi paralar kazanabiliyorsun abi. Diğerleri konusunda bilgim yok.
bende bir şey danışacağım ama abinin postlarının arasına karışır şimdi :D
onursumer
30-08-2013, 18:42
makine kısmına yonelicekseniz mekatronik iyidir
boosted_pug
31-08-2013, 13:06
Arkadaşlar tecrübelerinize dayanarak öğrenmek istediğim bi konu var
Ben 2002 yılında elektrik-elektronik bölümü askeri teknik liseden mezun oldum 2003 yılındada astsubay olarak işe başladım şuanda meslekde 10. Yılımı doldurmuş bulunmaktayım bu süre zarfında işdi evlilikdi çoluk çocuk özellikle TAYİN görev vs. Derken baktım seneler akıp gidiyo ve yaptığım mesleğin beni içden içe yıprattığını hissediyorum bu sebepten üniversite okuyup beni daha çok geliştirecek bir iş istiyorum ama memur olmamdan dolayı devamlılığı olan bi üniversite okuyamıyorum.
Biraz araştırma ve arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine uzaktan eğitim ile sınavsız MYO okuyabileceğimi devamına lisans eğitimi ve en son 2 yıl daha okuyarak mühendislik seviyesine kadar yükselebileceğimi öğrendim , yıllardır hem elektronik hemde uçak - helikopter mekaniği üzerine çalışmaktayım, kpds ve genel dil ortalaması 70 civarı ingilizcem var siz benim yerimde olsanız nasıl bi yol izlerdiniz elektronik, otomasyon , mekatronik, uçak tekniği , biyomedikal vs. gibi seçenekler var bunlardan hangisi bana ileride istediğim iş imkanını sunabilir ve uzaktan eğitim veren birsürü üniversite içinden hangisini seçmeliyim
Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
konuyu güncelliyeyim