Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : anonim-limited-şahış şirketi hangisini kurmalıyım

yesil
14-07-2013, 02:31
merhaba arkadaşlar, aramızda ticaretle uğraşan, bu işten anlayan birileri mutlaka vardır. Yardımcı olursanız sevinirim.

İnternette kuracağım site üzerinden ürün satışı yapmak istiyorum. Giyim sektörü üzerine olacak. Çok yüksek karlar beklemiyorum ama ne olacağıda belli olmaz tabi :) ben bu işi yapabilmek için nasıl bir şirket kurmalıyım. Anonim kuramam sanırım, belli bir sermaye gerekiyor diye biliyorum. Limited kursam kuruluş maliyetleri konusunda bir bilgim yok ama sanırım şahıs şirketine göre biraz yüksek olacaktır. Şahıs şirketinde vergiler oldukça yüksek bildiğim kadarıyla. Çok da bilmiyorum aslında, Muhasebeci tutmadan bu işin altından kalkabilirmiyim. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor

Dookan
14-07-2013, 02:37
site uzerinden yapacagin satis icin firmanin sahis veya ltd as olmasina grk yok ama yeni acacagin firmaya bi cok banka sanal pos baglamayacaktir kolay kolay.satmak istiyosan da bazi sartlar var guvenli odemeyle ilgili.ssl sertifikasi kargo bilgileri teslim sozlesmesi tarzinda syler onlari tamamlayip bankaya basvuruosun.detsyli blgiyo banka verir

muhasebesel islerde de net uzerinden yapacagin satisa cirona gore mukellefiyetin deisexeginden ne ciro yapacaksin ona gore fazla para odersin hesap ozeti mi tutacaksin bilanvo mu o detayida muhsrbeciye sor :) fiyatlari farklidir ve belirli bir kriteri vardir iyi gclr :)

mert_can 41
14-07-2013, 02:37
şahıs şirketi daha iyi olur gibi limited vergileri daha fazla ama kredi sorununuz varsa yani bankalardan kredi almanız zor olabiliyosa limited daha karlıdır bu konuda şahıs şirketinde bankalar şahsı inceliyolar limited direk şirket üzerinden rahatlıkla kredi alabiliyosunuz şuhan bir şahıs şirketimiz var limited çevirmek için uğraşıyoruz :) sonradan limited olmak içinde sanırım 2,500 diyodu muhasebecimiz

BOGA
14-07-2013, 02:40
Çok yüksek karlar beklemediğinize göre, kar düşük olduğu zaman şahıs şirketi kurmanın her zaman faydası vardır. Maliyeti de az olur vergisi de. Açılması ve kapanması da çok daha hızlı olur.

Limited şirketin kuruluş maliyeti 2.750 TL- 3.000 TL arasında tek kişilik şirket kurulabilir.

Anonim şirketin kuruluş maliyeti hemen hemen limited ile aynıdır.

Anonim ve limited şirketlerin karların %20'si kadar vergisi vardır. Şahıslarda ise %15-%20-%27 dilimler vardır karın yüksek olması halinde.

Bu işler için kesinlikle bir muhasebeci şart.

yesil
14-07-2013, 02:55
multi quote yapmayı bir türlü beceremedim

@Dookan

peki şirket kurmadan nasıl yapılacak bu iş, bankadan ticari hesap açtırıp vergimi ödemem yeterli olacak mı o zaman

@BOGA

kar nasıl hesaplanıyor peki, sattığın üründen elde ettiğin yüzdeye göremi yoksa ciroya göre mi

@Mert Can 41

bilgi için teşekkürler :)

TaGo
14-07-2013, 10:49
Üçğnede sahibim. Şahıs şirketi kur bu işin için.

Dookan
14-07-2013, 10:58
[QUOTE=yesil;6927811]multi quote yapmayı bir türlü beceremedim

@Dookan

peki şirket kurmadan nasıl yapılacak bu iş, bankadan ticari hesap açtırıp vergimi ödemem yeterli olacak mı o zaman

şirketini kuracaksın.faaliyetlerine başlayacaksın.ondan sonra sanal pos talebinde bulunacaksın.gerekli şartları yerine getirdikten sonra tabi.banka uygun görürse web sitene bir entegrasyon atacak.ondan sonra sistemin açılacak net üzerinden satış yapabileceksin.

altima
14-07-2013, 11:33
üstad merhaba;

2-3 sene evvel bole bir şirket kurmak icin araştırma yapmıstım.. sana kısaca bahsedeyim.

şahıs şirketi tek kişi ile kurulabilir, 1 lira gibi bi maliyeti vardır,,, şirketi bugün açsan yarın kapatabilirsin.

limited şirketi en az 2 kişi ile kurulur, yeni cıkan kanuna gore 7-8 (yada daha fazla) gibi bir mailiyeti vardır.. bankada 3-4 aylık kalmak suretiyle 5 yada 10 mjilyar para olmalı,,, şirketi bugun kursan en az bir sene açık kalması gerekir,, 3 ayda bir vergisi vardır,, ( ne vergisi hatırlamıyorum)

anonim icin en az 5 kişi ve sermaye olarak bankada büyük bir para lazım (250 milyar gibi bi rakamdı),, anonim şu esnada senin icin zor..

sana en uyan şahıs şirketidir.. şahısı ltd ye çevirmek kucuk bir meblag istemek 3-5 milyar gibi bişeydi...

tekrar sölim 2-3 sene once kurmaya calısırken bunları bilgi edinmiştim.

yardımcı olmuştur umarım..

Tşk
Rıdvan :icon_tup:

matthardy
14-07-2013, 11:53
serbest muhasebeciyiz babamla birlikte ;

Bana sorarsan ufak çaplı bir iş için tüzel kişiliğiğe hiç bulaşma.
hem külfeti daha çok hem kuruluş aşaması daha masraflı.
gerçek kişi şahıs olarak ticarete atılabilirsin.
herhangi bir sıkıntı anında kapatması falan çok basit.
ayrıca baktın işler sandınğından iyi şahısı ltd'deye çevirebilirsin.

sorun varsa pm atabilirsin.

yesil
14-07-2013, 14:41
cevaplar ve verilen bilgiler için herkese çok teşekkür ederim, ortak görüş şahıs şirketi kurmam yönünde, gerekirse altima nickli üyeninde dediği gibi ltd ye çevirilebiliyormuş zaten.

kurpat
15-07-2013, 01:09
üstad merhaba;

2-3 sene evvel bole bir şirket kurmak icin araştırma yapmıstım.. sana kısaca bahsedeyim.

şahıs şirketi tek kişi ile kurulabilir, 1 lira gibi bi maliyeti vardır,,, şirketi bugün açsan yarın kapatabilirsin.

limited şirketi en az 2 kişi ile kurulur, yeni cıkan kanuna gore 7-8 (yada daha fazla) gibi bir mailiyeti vardır.. bankada 3-4 aylık kalmak suretiyle 5 yada 10 mjilyar para olmalı,,, şirketi bugun kursan en az bir sene açık kalması gerekir,, 3 ayda bir vergisi vardır,, ( ne vergisi hatırlamıyorum)

anonim icin en az 5 kişi ve sermaye olarak bankada büyük bir para lazım (250 milyar gibi bi rakamdı),, anonim şu esnada senin icin zor..

sana en uyan şahıs şirketidir.. şahısı ltd ye çevirmek kucuk bir meblag istemek 3-5 milyar gibi bişeydi...

tekrar sölim 2-3 sene once kurmaya calısırken bunları bilgi edinmiştim.

yardımcı olmuştur umarım..

Tşk
Rıdvan :icon_tup:

son kanun değişiklikleri ile artık tek ortaklı ltd ve aş şirket kurulabiliyor.

ben ltd şirket öneririm, biraz daha masraflı, külfetli olacaktır. Orta uzun dönemde %100 şahsi sorumlulukla ticarete atılmak yerine limitli sorumlulukla çalışmak daha bence daha mantıklı