Orijinalini görmek için tıklayınız : Banka Kartı Kopyalanması
Shadow_Dancer
14-07-2013, 16:23
Bu sabah nişanlım Bangkoktan döndü, para çekmek için atm'ye kartı soktugunda hesabındaki paranın tamamının çekilmiş oldugunu fark etmiş..
Daha sonra bankayı arayıp kartını iptal ettirmiş.. Kartı en son Bangkokta nakit çekimi için kullanmış, fakat hesap hareketlerini kontrol ettigimizde, kartın mecidiyeköy ve parmakkapı şubelerinde kullanıldıgını, bu şubelerden nakit çekimi yapıldıgını ayrıca başka bir hesaba havale yapıldıgını gördük..
Kendisinin bu tarihler arasında Bangkokta oldugunu her şekilde ispatlayabiliriz (pasaport kaydı, iş görev emri vs.)
Başına böyle bir durum gelen arkadaşlar var ise, nereye ne şekilde müraacat etmemiz gerektigini paylaşabilirler mi?
Aramızda avukat, banka çalışanı vesaire var ise makbule geçer..
Teşekkür ederim.
onursumer
14-07-2013, 16:29
geçmiş olsun
para atmlerden kart ile çekildiyse ve şuan orjinal kart sizdeyse sanırım birşekilde başvurularak halledilebiliyordu diye aklımda kalmış
geçen aylarda bizim mağazadanda aynı bu şekilde alışveriş yapmak isteyen birkaçkişi polis aldı goturdu :D
Shadow_Dancer
14-07-2013, 16:32
geçmiş olsun
para atmlerden kart ile çekildiyse ve şuan orjinal kart sizdeyse sanırım birşekilde başvurularak halledilebiliyordu diye aklımda kalmış
geçen aylarda bizim mağazadanda aynı bu şekilde alışveriş yapmak isteyen birkaçkişi polis aldı goturdu :D
Orijinal kart bizde kardeşim, o tarihlerde ülke içerisinde olmadıgına dair ispatımızda hazır.. Yarın bankadan hesap döküm cetvelini de kaşeli imzalı bi biçimde alıcaz..
Acaba savcılıga suç duyurusunda bulunmalımıyım ilk etapta..?
mertacar
14-07-2013, 16:37
İlk etapta bankanızı arayıp durumdan haberdar edin, işlem başlatsınlar.
Tanıdığımıza benzer bir durum yaşanmıştı ;
Kendisi Türkiye'de iken hesap kartından çekimler(alışveriş) yurtdışından yapılmış. Allah'tan çok geç olmadan fark etti ve 1480 TL gibi bi kaybı olmuştu. Daha sonra çekilen miktarı banka iade etmişti.
Shadow_Dancer
14-07-2013, 16:41
İlk etapta bankanızı arayıp durumdan haberdar edin, işlem başlatsınlar.
Tanıdığımıza benzer bir durum yaşanmıştı ;
Kendisi Türkiye'de iken hesap kartından çekimler(alışveriş) yurtdışından yapılmış. Allah'tan çok geç olmadan fark etti ve 1480 TL gibi bi kaybı olmuştu. Daha sonra çekilen miktarı banka iade etmişti.
Bugün pazar oldugu içimiz elimiz kolumuz baglı, yarın ilk iş bankaya gitmek olacak tabi. Sadece kartları kapattırabildik maalesef, gerçi onda da para kalmadı o ayrı mesele..
telaş edilecek bir durum yok. aynı olay benim başıma geldi daha önce. kredi kartımla alışveriş yapmak istediğimde limit yok uyarısı vermişti borcum olmamasına rağmen. bankayı aradım, fransa ve bangkoktan para çekildiğini söylediler. ben onlara yurtdışında bu kartı hiç kullanmadığımı ve bu çekimleri benim yapmadığımı anlattım. bir fax numarası verdiler ve oraya dilekçe yazdım. faxı yollamamdan 1-2 gün sonra bana geri dönüş yapıldı ve inceleme başlatıldığı bilgisi geldi. tahminen benim pasaport kayıtlarım ve bahsi geçen bankamatiklerin kamera kayıtları incelendi. 1 ay gibi bir süre sonra bana tekrar geri dönüş yapıldı ve paranın banka tarafından hesabıma yatırıldığı bilgisi verildi.
sizin kanıtlamanız gereken bir şey yok. dediğim gibi bankayı arayın ve para çekimleriyle bir alakanız olmadığını anlatın. onlar size bir fax numarası verecekler, o numaraya o tarihlerde nerde olduğunuzu, kartı en son nerde kullandığınızı ve bunu kanıtlayabileceğinizi açık bir dille yazın. daha sonra bir şey yapmanıza gerek kalmıyor zaten. onlar gerekli incelemeri yapıyorlar. ancak inceleme bitene kadar benim kredi kartımı devre dışı bırakmışlardı, tekrar bir çekim olmasın diye. daha sonra bana yeni kart yolladılar.
Shadow_Dancer
14-07-2013, 16:55
telaş edilecek bir durum yok. aynı olay benim başıma geldi daha önce. kredi kartımla alışveriş yapmak istediğimde limit yok uyarısı vermişti borcum olmamasına rağmen. bankayı aradım, fransa ve bangkoktan para çekildiğini söylediler. ben onlara yurtdışında bu kartı hiç kullanmadığımı ve bu çekimleri benim yapmadığımı anlattım. bir fax numarası verdiler ve oraya dilekçe yazdım. faxı yollamamdan 1-2 gün sonra bana geri dönüş yapıldı ve inceleme başlatıldığı bilgisi geldi. tahminen benim pasaport kayıtlarım ve bahsi geçen bankamatiklerin kamera kayıtları incelendi. 1 ay gibi bir süre sonra bana tekrar geri dönüş yapıldı ve paranın banka tarafından hesabıma yatırıldığı bilgisi verildi.
sizin kanıtlamanız gereken bir şey yok. dediğim gibi bankayı arayın ve para çekimleriyle bir alakanız olmadığını anlatın. onlar size bir fax numarası verecekler, o numaraya o tarihlerde nerde olduğunuzu, kartı en son nerde kullandığınızı ve bunu kanıtlayabileceğinizi açık bir dille yazın. daha sonra bir şey yapmanıza gerek kalmıyor zaten. onlar gerekli incelemeri yapıyorlar. ancak inceleme bitene kadar benim kredi kartımı devre dışı bırakmışlardı, tekrar bir çekim olmasın diye. daha sonra bana yeni kart yolladılar.
Kardeşim içimi ferahlattın bir nebzede olsa.. Gerçekten çok boktan bir durum, giden meblagda bize göre çok büyük.. Bakalım yarın mücadeleye başlıycaz.. Paraların atm'den çekilmesi en büyük avantajımız.. En azından kamera kaydı vesaire vardır..
turbo&quattro
14-07-2013, 17:14
Adamim rahat ol diyoruz ama anlamiyorsunuz :) Halledilir her turlu .
Shadow_Dancer
14-07-2013, 17:16
Adamim rahat ol diyoruz ama anlamiyorsunuz :) Halledilir her turlu .
yavru halledilir de insanın canı sıkılıyo ister istemez...
Risendark
14-07-2013, 17:21
Geçmiş olsun :(
Abi gecmis olsun inşallah halledilir
geçmiş olsun. arkadasın anlattıgı gıbı benımde kredı kartımdan bulgarıstanda para cekımı mevcuttu.bankaya faks cektım harcamaların bılgım dısında ve bana aıt olmadıgına daır ınceeleme yapıp parayı iade ettiler.bankanızla bir görüşün tanıdıgınız bankacı varsa oda yardımcı olabılır.benı arkadasım yonlendırmıstı.
yucelebeci
14-07-2013, 17:51
benimde bir arkadaşımın başına gelmişti banka biraz ağırdan alıyodu araya birini sokup işlemleri hızlandırmıştı bilginiz olsun
Shadow_Dancer
14-07-2013, 17:52
Geçmiş olsun :(
Abi gecmis olsun inşallah halledilir
Sagolun canlar..
geçmiş olsun. arkadasın anlattıgı gıbı benımde kredı kartımdan bulgarıstanda para cekımı mevcuttu.bankaya faks cektım harcamaların bılgım dısında ve bana aıt olmadıgına daır ınceeleme yapıp parayı iade ettiler.bankanızla bir görüşün tanıdıgınız bankacı varsa oda yardımcı olabılır.benı arkadasım yonlendırmıstı.
Eyvallah kardeşim sagolasın, peki sen savcılıga vesaire suç duyurusunda bulundun mu yoksa sadece bankaya mı başvurdun?
imprezaWRC
14-07-2013, 18:05
Anam geçmiş olsun, inşallah en kısa sürede halledersiniz :)
MazdaSpeed
14-07-2013, 18:18
Abi çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede çözülür.
Her ATM'nin kamerası var.. o para hangi ATMden hangi saatte çekildiyse gözükür.
Zaten başka yerde olduğu ıspatıda var uğraşacağınızı sanmıyorum.
Geçmiş olsun..
Shadow_Dancer
14-07-2013, 18:44
Sagolun beyler.. Bakalim ugrasicaz gibi..
Low-Rider
14-07-2013, 20:37
Her ATM'nin kamerası var.. o para hangi ATMden hangi saatte çekildiyse gözükür.
Zaten başka yerde olduğu ıspatıda var uğraşacağınızı sanmıyorum.
Geçmiş olsun..
Dediğin gibi her atm de kamera var kim çekmiş gözüküyor.
2 hafta önce kız arkadaşımın çalıştığı bankanın maaş kartı kopyalandı tüm para çekildi, eğer çalıştığı banka atm'sinde kopyalandıysa anında iade ediliyormuş ama atm dışında başka banka atm'si ya da pos üzerinden kopyalandıysa tespit edilemiyor ve iade edilmiyormuş..
Aynı gün hangi atm'den kimin çektiği bilgileri geldi fotoğrafta geldi ama çalıştığı banka atm'sinde kopyalama olmadığı için kıllık yaptılar biraz daha sonra personel olduğu için çözdüler olayı..
Normal müşteri anca dava yolu ile alabilir böyle bir süreç çıkartırlarsa karşılarına..
hesap hangi bankada? chargeback bölümünde tanıdığım olan bankalardan birisi ise süreci hizlandirabiliriz
Shadow_Dancer
14-07-2013, 22:44
Dediğin gibi her atm de kamera var kim çekmiş gözüküyor.
2 hafta önce kız arkadaşımın çalıştığı bankanın maaş kartı kopyalandı tüm para çekildi, eğer çalıştığı banka atm'sinde kopyalandıysa anında iade ediliyormuş ama atm dışında başka banka atm'si ya da pos üzerinden kopyalandıysa tespit edilemiyor ve iade edilmiyormuş..
Aynı gün hangi atm'den kimin çektiği bilgileri geldi fotoğrafta geldi ama çalıştığı banka atm'sinde kopyalama olmadığı için kıllık yaptılar biraz daha sonra personel olduğu için çözdüler olayı..
Normal müşteri anca dava yolu ile alabilir böyle bir süreç çıkartırlarsa karşılarına..
Sagol Özgür, nişanlımın çalıştıgı bankadan çekilmiş para, hesabımız Yapı Kredide, yapı kredinin adını bile duymadıgım şubelerinden nakit olarak çekilmiş para, ayrıca atm'lerden iki adette havale işlemi yapılmış degişik hesaplar adına..
Shadow_Dancer
14-07-2013, 22:45
hesap hangi bankada? chargeback bölümünde tanıdığım olan bankalardan birisi ise süreci hizlandirabiliriz
Yapı Kredi bankası kardeşim, yardımcı olma durumun varsa sevinirim gerçekten..
S.Özeren
15-07-2013, 00:53
abi tekrardan geçmiş olsun, sölemeyi unuttum telde sıkıntı olursa bizimde bankalarda tanıdıklar var sorar ederiz en azından yol gösterirler veya yardımcı olurlar
lethaldoze
15-07-2013, 00:57
Benimde arkadaşın kartı kopyalayıp japonyada alışveriş yapılmış. Tabi ispatı var arkadaşın Türkiyede olduğuna dair. İşbankası siz ekstreniz geldiğinde mecbur ödeyeceksiniz ama biz parayı sonra iade edeceğiz size demişlerdi.
Bu da çok cins bir prosedür. Devlette de böyle. Şapşal bir memur yanlış makbuz keser saat okur abartı bir fatura gelir. Yanlışı ispat edersiniz. Devlet tamam haklısın ama önce parayı borç harç bul yatır sonra öderim sana der. Bi adamın hatasını sen çekersin... Bu işler hep böyle. Çok geçmiş olsun umarım sizi uğraştırmazlar.
umuyorum ve tahmin ediyorum bu haftaiçi banka olumlu yanıt verecektir. vermezse de için rahat olsun elin çok güçlü durumda s.s. alırsın :=)
Ben kartlarimin uzerindeki cv numaralarini kazirim bir yere kaydettim ise yararmi bilmiyorum
dün benzer olay başımıza geldi.
garanti atm kartından 1000tl ve 100tl olarak 2 tutar çekilmiş. garantiden mesaj geldi, güvenlik sebebiyle kartı kullanıma kapatmışlar. bu sabah dilekçe verdik. bakalım ne zaman nasıl sonuçlanacak.
turbo&quattro
29-02-2016, 17:59
Yilda 2-3 kez Tr deyim onda bile kartim ( kardesimin adina ) kopyalanmis 500tl gibi bir cekim yapilmis. Gerekli basvurular yapildi para iadesi alindi .
edit
Bu kredi karti kopyalama isleri Abd de en azindan benim yasadigim bolgede Turklerin elinde. Ufak, kibrit kutusu kadar bir alet var bilgileri okuyor . Genelde garsonlar yada benzin istasyonlarinda yapiyorlar. Yapan kisi her kredi karti bilgi basina $25-30 gibi bir para aliyor. Kafamiz hep boyle alengirli seylere calisiyor maalesef.
Day Walker
29-02-2016, 19:04
Kankacım çok geçmiş olsun :(
Geçenlerde kartımda fransa üzerinden paypal hesabımı ne zıkkımsa para çekilmiş, 260 tl bi 400 tl bi olarak bankayı aradım bi ilgim olmadığını söyledim. Fax çektirdiler ardından 1 hafta içinde param geri iade edildi..
Yilda 2-3 kez Tr deyim onda bile kartim ( kardesimin adina ) kopyalanmis 500tl gibi bir cekim yapilmis. Gerekli basvurular yapildi para iadesi alindi .
edit
Bu kredi karti kopyalama isleri Abd de en azindan benim yasadigim bolgede Turklerin elinde. Ufak, kibrit kutusu kadar bir alet var bilgileri okuyor . Genelde garsonlar yada benzin istasyonlarinda yapiyorlar. Yapan kisi her kredi karti bilgi basina $25-30 gibi bir para aliyor. Kafamiz hep boyle alengirli seylere calisiyor maalesef.
bankaya dilekçe haricinde, suç duyurusunda bulunnduz mu siz peki?
Geçenlerde aynı olar başıma geldi 1500 tl gibi bi rakam çekilmiş akşam saatlerinde. Bankayı arayıp kartı kapattırdım 1 hafta içinde kuruşu kuruşuna hesabıma yatırıldı para başka bir yere başvurmadım.
turbo&quattro
01-03-2016, 22:40
bankaya dilekçe haricinde, suç duyurusunda bulunnduz mu siz peki?
Sormadim ama sanmiyorum suc duyurusunda bulundugunu.