Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara / Gazi Üniversitesi Hakkında
MehmetCanA.
15-07-2013, 15:55
Öncelikle herkese iyi günler.
Diğer danışmanlık konusunu gördüm fakat benim sorularım biraz daha farklı olduğu için yeni konu açma gereği duydum.
İmalat mühendisliği düşünüyorum.
MF-4 sıralamam 93,000. Okulun sıralaması 113,000. Girmek konusunda bi sorun olacağını düşünmüyorum, yanılıyor muyum?
Gazi Üniversitesi nasıldır? Okuyan abilerim varsa eğer onların görüşlerini almak istiyorum.
Benim istediğim bölüm(İmalat Mühendisliği) Teknoloji Fakültesi'nin içinde bulunuyor. Ankara'da daha önce ikamet etmediğim için yeri nerede bilmiyorum. İnternette Beşevler, Yeni Mahalle falan yazıyor. Algılayamadım o yüzden.
Kısacası genel olarak Gazi Üniversitesi ve Teknoloji Fakültesi hakkında bilgi almak istiyorum. Bölüm hakkında yeteri kadar bilgiye sahibim zaten. Benim istediğim biraz daha sosyal özellikleri. Üniversite imkanları vs gibi.
Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.
63owen63
15-07-2013, 16:05
Ankarayla ilgili yazarlar ama 'yanılıyor muyum' dedigin soru için ' evet, yanılabilirsin' Ardı sıra yazacagın tercihleri ihmal etme, dikkat et, alternatifin olsun.
şehir olarak sorarsan İstanbul imkanın varsa sakın ankara yazma :)
Biraz ulkucu bir okuldur kavgasi olaylari besevler kampusunde standart olaylardir
Bosver istanbulda oku ankara *****i gelcektir
MehmetCanA.
15-07-2013, 16:17
Ankarayla ilgili yazarlar ama 'yanılıyor muyum' dedigin soru için ' evet, yanılabilirsin' Ardı sıra yazacagın tercihleri ihmal etme, dikkat et, alternatifin olsun.
Orası kesin, elbette girememe ihtimalim var. Peşine tercih olarak yazıcam bişeyler.
İstanbul'da okuma imkanım var fakat istediğim bölüm değil.
MehmetCanA.
15-07-2013, 16:18
Biraz ulkucu bir okuldur kavgasi olaylari besevler kampusunde standart olaylardir
Bosver istanbulda oku ankara *****i gelcektir
Siyasi olaylarla pek alakam yok, olucağını da sanmıyorum. Ki kavga gürültü veya siyasi olaylar hemen hemen her okulda var.
CasabLanca
15-07-2013, 16:20
ben gazi üniversitesi gölbaşı yerleşkesindeyim
bildiğim kadarıylada teknoloji fakültesi bizim yerleşkeye yapıldı onu iyi araştır, gölbaşı ankara merkezde değildir
MehmetCanA.
15-07-2013, 18:26
ben gazi üniversitesi gölbaşı yerleşkesindeyim
bildiğim kadarıylada teknoloji fakültesi bizim yerleşkeye yapıldı onu iyi araştır, gölbaşı ankara merkezde değildir
Nereye baktıysam farklı yazıyor. Fakat rektörlük binasının karşısında olması kuvvetli ihtimalmiş. Doğrulayabilir miyiz?
Yalnız teknoloji fakültesi mezunlarini mühendisler odası tanımıyo diye biliyorum mahkemelikler şu an. iyi araştır.
Gimifayf
15-07-2013, 18:47
Kampüsün yeri iyidir.
Ulaşım sıkıntısı olmaz en azından.
Beşevlere bahçeliye kısacası az çok takılabileceğin yerlere yakındır.
Gazi mahallesinde ev tutmak istersen kiralar 450-750 arası değişir.
Okulda siyasi olaylar vardır doğru, ama ben etliye sütlüye karışmam diyen birine dokunulduğuna şahit olmadım şimdiye kadar.
(Ablam Gazi'den bu yıl mezun oldu, daha geçen hafta evini taşıdım, bilgilerim dışardan gözlemle sınırlıdır.)
CasabLanca
15-07-2013, 18:47
Koskoca bir fakülte yapıldı teknolojiyle alakalı tabelası var ama taşınma durumu var mı yok mu bilmiyorum sen okulu ara net bilgiyi ordan alırsın
snan1910
15-07-2013, 18:56
Teknoloji fakültesi eski teknik eğitim olması lazım, merkez kampüste oda,
Merkez kampüste siyasi olaylar daha fazla ama kimseye karışmaz, dikkat çekmezsen, ezdirmezsen kendini sıkıntı yaşamazsın
Ben gazi iibf deyim bizim fakültede siyaseti çok hissetmezsin ama teknik eğitim felan erkek çoğunluklu olduğu için oralar sıkıntılıydı şimdi nasıl bilemiyorum
Gazi yavaş yavaş tüm fakültelerini Gölbaşına taşıyor. Gölbaşına bina yapmışlarsa bikaç seneye taşınması muhtemeldir. Okulu ara sor ona göre düşün...
Ayberk0616
15-07-2013, 22:06
Bu konuyu benim kadar kimse bilemez diye düşünüyorum
Gazi üni teknik eğitim fakültesi elektronik bölümünde okuyorum
Teknik eğitim kapatıldı biz son öğrencileriyiz şimdi fakülte teknoloji fakültesi
ben kimseye tavsiye etymiyorum şimdiki aklım olsa öldürseler gelmezdim :)
bende Gazi mezunuyum. 2 sene önce tercih yapan öz kuzenime yalvardım Gazi ye girme diye, şimdi keşke diyor. eğitimi vs bilmem ama ortam olarak cidden cok kötü bi üniversite sadece adı var Gazi.
MehmetCanA.
15-07-2013, 23:22
Açık konuşmak gerekirse pek ortam peşinde değilim. Üniversitenin olanakları(kütüphane vs) yeterliyse pek sorun olucağını sanmıyorum.
Hatta daha da açık konuşmak gerekirse benim amacım Çift Anadal yapmak. Bu yüzden sosyal olarak biraz daha geri kalmış olması iyi. Kafamı derse vermem açısından.
Fakülte yeri haricinde çoğu konuda sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Gölbaşı ile Merkez arası uzaklık ne kadar? Otobüs minibüsle kaç dakika da gidilir?
Açık konuşmak gerekirse pek ortam peşinde değilim. Üniversitenin olanakları(kütüphane vs) yeterliyse pek sorun olucağını sanmıyorum.
Hatta daha da açık konuşmak gerekirse benim amacım Çift Anadal yapmak. Bu yüzden sosyal olarak biraz daha geri kalmış olması iyi. Kafamı derse vermem açısından.
Fakülte yeri haricinde çoğu konuda sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Gölbaşı ile Merkez arası uzaklık ne kadar? Otobüs minibüsle kaç dakika da gidilir?
ana kampüsde kütüphane vs güzel ama gölbaşı şehir merkezine uzak. arabayla 20 dk. toplu taşımayla sanıyorum max 45 dk belki daha az. giden dolmuslar var onlar hızlı. süreler konusunda yanılıyorsam arkadaslar düzeltsin. toplu tasıma ile gitmedm golbasına hiç.
edit = Ankarada yarım saat mesafe uzaktır istanbulda kıyaktır :D
CasabLanca
16-07-2013, 00:17
Gölbaşı kampüsden bahçelievler 7. cadde 13 km, kızılayda 16 felan.
her türlü dolmuş otobüs imkanı var gece 12e kadar
Eski gazili olarak;
senin fakülte hangi yerleşkede onu iyi araştır.
Beşevler kampüsünde rektörlük,fen edb, teknik eğt, eğitim fak, besyo, eczacılık bulunur. Yeni fakülte yaptılarsa onu bilemem.
Siyasi olarak şunu söyleyebilirim ki duyacağın olayların çoğu şehir efsanesi ya da çok eskilerde olan olaylar.
Okulda solculuk oynamazsan(eylem bildiri vs dağıtmazsan), küpe takmazsan, kız arkadaşınla ulu orta fazlaca samimi davranmazsan, teşkilattan birinin kız arkadaşına sarkmazsan dayak yeme-sıkıştırma gibi bi durumla karşılaşmazsın.
snan1910
16-07-2013, 01:03
Merkezdeki kütüphane çok iyidir, bulamıcağın kaynak yok, otomobil dergisinden tutta cinsel sağlık kitaplarına kadar mevcut :)
Ayrica 24 saat açık, kullanışlıdır :)
Sosyallik bence tamamen sana kalmış ama gazi de cidden sosyal olmak ortam yapmak çok zor. Gelişmiş lise gibi ama lisedeki ortamı aratır cinsten bir değişik :)
TolgaEsentepe
16-07-2013, 01:10
adam İstanbul'lu. 20 30 km ler koymaz ona Gölbaşı olsada sorun olmaz :)
Bana Gazi her zaman soğuk gelmiştir. Giden arkadaşlarımın da severek gittiğini söyleyemem.. Üniversite okuyorsan biraz da rahat olman gerekir yani..
.
Hocam bu küpe takanı saç uzatanı dövüyorlar şehir efsanesi mi gerçek mi ? Birde iibf beşevlerde mi ?
Hocam bu küpe takanı saç uzatanı dövüyorlar şehir efsanesi mi gerçek mi ? Birde iibf beşevlerde mi ?
bölümden bölüme değişiyor. benim arabamda kız arkadasım var diye sınavdayken lastiğimi yarmışlardı.
snan1910
16-07-2013, 08:30
iibf beşevler göbekte ayrı kampüsü, bu bahsedilenlerin hiç biri iibf de yok,
küpelisi, bonusu, sevişeni, mini etekle gezeni cıvıl cıvıl
4 yıldır bu tarz birşey görmedim iibf de
metinmb407
16-07-2013, 14:28
Mehmet Ankara en azından trafik anlamında İstanbul dan iyidir :)
Eski gazili olarak;
senin fakülte hangi yerleşkede onu iyi araştır.
Beşevler kampüsünde rektörlük,fen edb, teknik eğt, eğitim fak, besyo, eczacılık bulunur. Yeni fakülte yaptılarsa onu bilemem.
Siyasi olarak şunu söyleyebilirim ki duyacağın olayların çoğu şehir efsanesi ya da çok eskilerde olan olaylar.
Okulda solculuk oynamazsan(eylem bildiri vs dağıtmazsan), küpe takmazsan, kız arkadaşınla ulu orta fazlaca samimi davranmazsan, teşkilattan birinin kız arkadaşına sarkmazsan dayak yeme-sıkıştırma gibi bi durumla karşılaşmazsın.
iibf beşevler göbekte ayrı kampüsü, bu bahsedilenlerin hiç biri iibf de yok,
küpelisi, bonusu, sevişeni, mini etekle gezeni cıvıl cıvıl
4 yıldır bu tarz birşey görmedim iibf de
2008 Gazi Eğitim mezunu olarak yok ülkücü türkücü abartıyorlar. 4 sene orada kaldım hiçbirşeye ne bulaştım ne de bulaştılar. Öpüşenini de gördüm el ele tutuşanını da, ramazanda yemek yiyeninide. Önceki katı kurallar yok artık. Gazi üniversite olarak okuyabileceğin en kapsamlı üniversitelerden biridir. Gazi mezunuyum dediğim ortamlarda insanların gözleri faltaşı gibi açılıyor ve susuyorlar. İt iti ısırmaz derler ya Gazili Gaziliye kolay kolay sıkıntı çıkarmaz. Benim zamanımda onlar Ankara Üniversitesini falan basıyorlardı :D Arkadaşların dediklerine katılmakla birlikte Ankara da hem yerleşke hemde imkanlara yakınlık noktasındaki en iyi üniversitelerden biridir. Kışın Hacettepe ye çıkmak ölümdür mesela :)
saç uzatana bişey demiyorlar. Hatta uzun saçlı teşkiltçı arkadaşlarım vardı benim de saçlarım uzundu 2. 3. sınofta sorun çıkmadı. Ama küpe meselesi sıkıntılı halen.
Şuna emin ol abartıldığı gibi bi okul değil. Nasıl diğer üniversitelerde farklı siyasi gruplar varsa burda da ülkücüler var hepsi o.
MehmetCanA.
17-07-2013, 12:15
Biraz daha araştırma yaptım. Teknoloji fakültesinin taşınması gibi bir durum yokmuş. Rektörlüğün karşısında yani yerleşkesi.
Siyasi olaylarla ilgili olmadığım için o konuda da sorun yok. Ki zaten nasıl ki Odtü'de ülkücü bıyığı bırakmak sıkıntılıysa, burda da solcu bildiri dağıtmanın sıkıntılı olmasını normal karşılıyorum.
Tercihlerimi yaptım, büyük ihtimalle önümüzdeki sezon Ankara'dayım. :) Herkese teşekkür ediyorum yorumları için.