PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabayla yurtdisina cikmak

exca-
15-07-2013, 16:19
Arabamla yurtdisina cikmak istiyorum, acaba ne evraklar gerekli nereden ne islem yapmak lazim, proseduru masrafi nedir ne degildir bilmiyorum. Aramizda bilen var mi bu konuyu acaba?

Burak E.
15-07-2013, 16:37
araç için sigorta yurtdışını kapsayan ve triptik alınması gerekiyor diye biliyorum ben

XoR
15-07-2013, 16:42
Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu (http://www.turing.org.tr/tr/belgeler.asp)

rebelh
15-07-2013, 16:43
araç için sigorta yurtdışını kapsayan ve triptik alınması gerekiyor diye biliyorum ben

triptik şart ama bi kaç ülke gezmek nasıl oluyor bende onu merak ediyorum.. mesela bulgaristandan çıksak italyaya kadar falan kafamıza göre gezmek için ne gerekir vizeyi her ülkeden tektek mi almak lazım?

Burak E.
15-07-2013, 17:21
triptik şart ama bi kaç ülke gezmek nasıl oluyor bende onu merak ediyorum.. mesela bulgaristandan çıksak italyaya kadar falan kafamıza göre gezmek için ne gerekir vizeyi her ülkeden tektek mi almak lazım?

araça triptik alınca her ülkeye girebiliyor kişiler içinse şhangen vizesi şart abi

exca-
15-07-2013, 18:38
Benim icin lazim olan da ulke ulke gezmek zaten :D

Kahn23
15-07-2013, 18:39
Benim icin lazim olan da ulke ulke gezmek zaten :D

gezmek için Şengen şart.:)

rebelh
15-07-2013, 18:39
o zmn bide uluslararası ehliyet almak lazım dimi

Kahn23
15-07-2013, 18:40

Ona gerek yok diye biliyorum. Kendi arabanla çıktığın için sorun yok. Y.dışında kiralamalı araç kullanırsa uluslararası belge istiyorlar..

rebelh
15-07-2013, 18:53
peki eşimle balayı için shengen verme konusunda güçlük çıkarltırlar mı?

Kahn23
15-07-2013, 18:59
Çifte vatandaşlık yok ise (gideceğiniz ülkeler içinde) vize çıkarma konusunda sıkıntı olmaz..
Benim eşim aynı zamanda Alman vatandaşı, balayına Almanya'ya gidelim dediğimizde oraya yerleşme gibi durum söz konusu olur diye sıkıntı çıkmış gidememiştik. Bi sonraki sene turist olarak sıkıntısız girdik :)

Burak E.
15-07-2013, 19:01
peki eşimle balayı için shengen verme konusunda güçlük çıkarltırlar mı?

ugraşırsın ama verirler abi en az 2-3 ay önceden başvurup işlemleri yaptırmak lazım ehliyetimiz tüm dunyada geçerli sadece arabaya triptik sigorta kişiler içinde şhengen alırsanız her ülkeye girerken kontroll edilip girş yaparsınız abi :D

e'to
15-07-2013, 19:03
Ona gerek yok diye biliyorum. Kendi arabanla çıktığın için sorun yok. Y.dışında kiralamalı araç kullanırsa uluslararası belge istiyorlar..

Arac kiralamada da tr deki kendi ehliyetinle kiralayip kullanabiliyorsun..

Arac icin yurt disinda gecerli sigorta

Senin icinde avrupa ulkelerinde dolasacaksan schengen vizesi..

Birde avrupa haritalari olan navigasyon aldinmi 40 yillik avrupalisin

rebelh
15-07-2013, 19:07
konuyu çok meşgul ettim ama sizce tur mu bireysel mi?
edirneye yerleşicem ordan çıkışım rahat olucak araçla ayrıca bağımsız gezmeyide seviyorum ama maliyet ne derece farkeder hangisi daha uygun olur?

Burak E.
15-07-2013, 19:28
edirneye yerleşicem ordan çıkışım rahat olucak araçla ayrıca bağımsız gezmeyide seviyorum ama maliyet ne derece farkeder hangisi daha uygun olur?

max 1000-1500 lira gibi bişidi triptik maliyet ama suan ne kdardır bilemiyorum cunku vize ücretlerine zam geldiginde onlardada zam geliyor abi

ve bulgaristana geçtiginde abi benzin acayip ucuz :D bizim ülkemize göre :D

abi turlar gidersen daha iyi olur hiç bişeye karışmazsın verirsin pasaportları senin yerine vizeni alırlar etliye sütlüye karışmazsın :) ve bireysel gezebilirsin turla gidersende abi

Kahn23
15-07-2013, 19:31
max 1000-1500 lira gibi bişidi triptik maliyet ama suan ne kdardır bilemiyorum cunku vize ücretlerine zam geldiginde onlardada zam geliyor abi

ve bulgaristana geçtiginde abi benzin acayip ucuz :D bizim ülkemize göre :D

abi turlar gidersen daha iyi olur hiç bişeye karışmazsın verirsin pasaportları senin yerine vizeni alırlar etliye sütlüye karışmazsın :)

Bulgaristan değil de Sırbistan da inanılmaz ucuz.
Geçen arkadaşlar geldi arabayla Almanyadan. 5 ülke geçerek Türkiye'ye geliyorlar. Güzergah üzerinde en uygun ülke Sırbistanmış..

e'to
15-07-2013, 19:35

Turla gidersen vize daha kolay alirsin..

Masraf konusu goreceli birsey ama turla daha az masraf olur ve gormen gereken yerlere nokta atisi yapmis olursun rehberler vasitasiyla..

Burak E.
15-07-2013, 19:50
Bulgaristan değil de Sırbistan da inanılmaz ucuz.
Geçen arkadaşlar geldi arabayla Almanyadan. 5 ülke geçerek Türkiye'ye geliyorlar. Güzergah üzerinde en uygun ülke Sırbistanmış..

abi ülkemize göre bulgaristandanki bile cok ucuz :D

exca-
15-07-2013, 20:05
bende bişey daha soriyim o zaman, yeşil pasaporrt olunca şengen gerekmiyo muymuş bir iki yerde okuduklarımdan öyle bir çıkarım yaptım ama?

SiMaO
15-07-2013, 20:08
Ben bulgaristana çıkıyorum düzenli olarak,
Yeşil sigorta yaptırıyorum ve çıkıyorum
ama diğer ülkeler hakkında pek bilgim yok :)

exca-
15-07-2013, 20:12
eksik bişey varsa düzeltin beni :D

GÜMRÜKLERDEN GEÇİŞ KARNESİ
ULUSLARARASI TRAFİK SİGORTASI (GREEN CARD)

bunların harçlarını yatırıyorum ve arabamla çıkabiliyorum yurtdışına :D

Burak E.
15-07-2013, 20:18
eksik bişey varsa düzeltin beni :D

GÜMRÜKLERDEN GEÇİŞ KARNESİ
ULUSLARARASI TRAFİK SİGORTASI (GREEN CARD)

bunların harçlarını yatırıyorum ve arabamla çıkabiliyorum yurtdışına :D

aynen öyle abi 2 si oldumu araçla cıkabiliyorsun :D bide kendin için şhengen alman lazım o kdar :D

yeşil pasaport degilde abi gri pasaport kamu görevlileri için olan pasaportlarda vizeye gerek kalmadan cıkabiliyorlar diye bilioyurm :D

exca-
15-07-2013, 20:24
Şöyle okudum,geçeceğim ülkerle ilgili devlet sitesinden tek tek baktım hiç bi ülke vize istemiyomuş yeşil pasaporttan, bunun dışında bi iki sitede de şengen mi aliyim yeşil pasaport mu çıkariyim tarzı konular gördüm. Sanırım yeşille şengensiz gidiliyo aynı şartlarda :D bunu biraz daha araştıriyim ben en iyisi :D Valla bilgilendirmeler içinde çok teşekkür ederim bu arada çok makbule geçti :D

Burak E.
15-07-2013, 20:30
Şöyle okudum,geçeceğim ülkerle ilgili devlet sitesinden tek tek baktım hiç bi ülke vize istemiyomuş yeşil pasaporttan, bunun dışında bi iki sitede de şengen mi aliyim yeşil pasaport mu çıkariyim tarzı konular gördüm. Sanırım yeşille şengensiz gidiliyo aynı şartlarda :D bunu biraz daha araştıriyim ben en iyisi :D Valla bilgilendirmeler içinde çok teşekkür ederim bu arada çok makbule geçti :D

yurt dışına cıkmışken arabayla bi kaç parça al gel bence :)

exca-
15-07-2013, 20:31
valla düşünmüyo değilim onuda gitmişken yüklesem mi napsam bilemedim

Risendark
15-07-2013, 20:37
abi bagaj boş git komple ne bulduysan yükle gel :)

Burak E.
15-07-2013, 20:40
valla düşünmüyo değilim onuda gitmişken yüklesem mi napsam bilemedim

yüklersen daha guzel olur bence :)

SiMaO
15-07-2013, 20:40
abi bagaj boş git komple ne bulduysan yükle gel :)

Sonra kapıkulede ambara alsınlar :)

exca-
15-07-2013, 20:42
Sonra kapıkulede ambara alsınlar :)

ya bu da ayrı bi olay, şimdi bu olayı duyan eş dost bi sürü şey isticek,gümrükte patlamayalım sonra :D neyden ne kadar alabilirim ney alamam nedir ne değildir acaba

Burak E.
15-07-2013, 20:46
ya bu da ayrı bi olay, şimdi bu olayı duyan eş dost bi sürü şey isticek,gümrükte patlamayalım sonra :D neyden ne kadar alabilirim ney alamam nedir ne değildir acaba

alkol alırsan 2 şişeden fazlası sıkıntı oluyor geçişte fazla abartmadan alabilirsin valiz içerisinde max 2 eşya olabilir

hatta ambara alırlarsa arabayıda alabiliyorlar kaçakçılık suclamalısıyla hemde :D arkadaşın arabası gitti öyle 10 karton sigara yüzünden :D

exca-
15-07-2013, 20:48
haydaa :D cep telefonu alıcaktım şimdi 3 tane telefon aldım diye kaçakçı mı olucam :( :D

Burak E.
15-07-2013, 20:50
haydaa :D cep telefonu alıcaktım şimdi 3 tane telefon aldım diye kaçakçı mı olucam :( :D

ondan bişi olmaz alırsın ya :D sadece alkol ve sigarada cok katılar ayrıca unutma gumrukten geçerken yaptıgın alışverisin vergisini almayı unutma.

FurkanÇ
15-07-2013, 21:03
Yeşil pasaport imkanınız varsa (devlet memuruysanız ) yaşil pasaport alın rahat edersiniz. Schengen almadan elinizi kolunuzu sallayarak çıkabiliyosunuz. Yurt dışına geziler düzenliyoruz ordan biliyorum. Arkadaşlarımda var babaları devlet memuru ben vize almak için evraktı vs ugraşırken onlar yan gelıp yatıyolar :D

SiMaO
15-07-2013, 21:03

Arabayı elinden bile alabilirler
Geçen yeni yılda gelirken mühür vurdurcam bekliyorum bi baktım araç kapısı 4 tane sıfır lastik paketinde daha duruyor kenarda :D

Hatta eniştemin turbosu bozulmuş buraya getirirken yaptırmaya sınırdan almışlardı :D :D

İçki, sigara zaten sınırda orda pasaportunla alıyorsun ne kadar veriyordu tam hatırlamıyorum
Diğer şeylerde biraz bakan görevlinin insafiyetine kalmış
Ben Dereköyden geçiyorum pek sıkıntı çekmedim o görüyor zaten senin ticaret yapmadığını zaten ilk defa çıkmışsın pek bişey demezler tabi abartmadıkça :D
Örnek : Kurban bayramında et geçirmeye izin veriyolar bi yere kadar çiğ et
adamlar direk danayı kesip bagaja koyuyolar :D veya geçirip tekrar geri dönüyoalr tekrar yükleyip geliyolar felan :D
Yinede pek abartmamak gerekir araba parçası felan telefonlar basit geçirirsin sorun olcanı zannetmiyorum

Mutu
15-07-2013, 21:05

6 aydan uzun gezmeyeceksen sorun yok abi yasal olarak. :icon_tup:

Gerçi ben 7. ya da 8. ayımda trafik cezası yedim, ehliyet cezası göndermediler. Demek ki 1 yıla kadar esnetebiliyorlar. :D

SiMaO
15-07-2013, 21:08
Edit : pc gazabına uğradım 2 kere yolladım ;s

Burak E.
15-07-2013, 21:08
Geçen yeni yılda gelirken mühür vurdurcam bekliyorum bi baktım araç kapısı 4 tane sıfır lastik paketinde daha duruyor kenarda :D

Hatta eniştemin turbosu bozulmuş buraya getirirken yaptırmaya sınırdan almışlardı :D :D

İçki, sigara zaten sınırda orda pasaportunla alıyorsun ne kadar veriyordu tam hatırlamıyorum
Ben Dereköyden geçiyorum pek sıkıntı çekmedim o görüyor zaten senin ticaret yapmadığını zaten ilk defa çıkmışsın pek bişey demezler tabi abartmadıkça :D
adamlar direk danayı kesip bagaja koyuyolar :D veya geçirip tekrar geri dönüyoalr tekrar yükleyip geliyolar felan :D
Yinede pek abartmamak gerekir araba parçası felan telefonlar basit geçirirsin sorun olcanı zannetmiyorum

aynı şekilde bende ordan geçtim kapı görevlisin ruh haline baglı abartmadıkca esya alabiliyorsun ps3-laptop-telefon felan cıkarkende vergi iadesi aldım :)

exca-
15-07-2013, 21:12
aynen kardeşim vergiyi geri alıcaz ibraz edip o aklımda :D

o zaman, alkol 2 litre alıyoruz sigara 2karton alıyoruz,adam başı tabi bu :D
araba parçası da kendi arabama takmak istediğim bi kaç ıvır zıvır var onlar dışında bişey getirmem zaten suyunu çıkarıp, bi telefondan tereddütte kaldım,kapı döşemesinin içine mi soksam acaba iki tanesini :D sonra kaçakçılıktan alsınlar direk.. valizleri açıp içlerini kontrol mü ediyolar baya böyle? yani diyelim benim valizden 3 tane telefon çıktı :D

pasaporttanda rahat ettik o güzel oldu en azından ondan kurtulmuş olduk..

Burak E.
15-07-2013, 21:17
sıkıntı olmaz kişi başı 1 telefon alma hakkı var ya elemanın ruh haline baglı 10 vardır valizde geçersin bakar 4 tane almışsın bi tanesine el koyarlar gibi :D

valizi bakmazlar baktırırsada gelişi guzel bakar öyle dewam et der o kdar :D

Mutu
15-07-2013, 21:18

Bilet başına,

Alkol %20 üstü 1 lt, %20 altı 2 lt. Havaalanı gümrüğü böyleydi.

600 ml parfüm.

2 kg çikolata vs. diye hatırlıyorum. Belki gümrük kapısında farklıdır. :icon_tup:

Burak E.
15-07-2013, 21:20
Bilet başına,

Alkol %20 üstü 1 lt, %20 altı 2 lt. Havaalanı gümrüğü böyleydi.

600 ml parfüm.

2 kg çikolata vs. diye hatırlıyorum. Belki gümrük kapısında farklıdır. :icon_tup:

biraz daha degişiyor abi %20 felan yok max 2 şişe alkol 2 karton sigara gibi ben 4 tane parfum aldım adam bakmadı bile abi

cikolatada likörlü olmadıgı sürece alabiliyorsun sınır yoktu benim zamanında :D toblerone az almadım :D

havalimanında 3-4 parfümü o yuzden alamadım :)

GU
15-07-2013, 21:59
Konunun yarısını okuyabildim ancak;

Daha yeni bahsedilen gibi bi seyahatten döndüm...

Önce burdan Almanyaya gittim geçen ayın 14 ünde Araba kiraladım.10 günlük 406 euro kadar ödedim.Aracı aldıktan sonra ilk önce Frankfurttan Köln e ordan Düsseldorf a ordan geri Frankfurta sonrasında Stuttgart a geçtim.Çoğunluğunda tek başımaydım.

Ha bu süre zarfında tekrar tek başıma Hollandaya geçtim Amsterdam a geçtim ordanda Zandvoort a geçtim.Bütün seyahatlerim bittiğinde 15 gün daha uzattım kirayı ama sadece 8 günü kalabildim.İkinci kiralamam 600 euro geldi...

Ehliyetimiz orda geçiyor ama içim rahat olsun diyorsanız Turing den şimdi 1 yıllık Uluslar arası ehliyet yaklaşık 350 tl.

Daha evvelde tek başıma değil ailemle arabayla yurtdışına çıktığımdada babamın araba için triptik aldığını hatırlıyorum.

Bu süre zarfında hep tek başımaydım bi kere bile çevirilmedim.Çok kolaydı herşey daha fazla bilgi almak isteyen olurda dm atabilir.

Seve seve yardımcı olurum :))

SONE-R
15-07-2013, 22:04
arabayla ydışını gezmek zevkli ama ya araban yolun ortasında bozulursa ve etrafta servis vs birşey bulamazsan, ne yapacağın hakkında düşündün mü hiç? :D

GU
15-07-2013, 22:10
Sos telefonlar var oto yollarda...Düşünün ki ben KIZ başıma böyle bişeye cesaret ettim,sizin bunlara takılmamanız lazım bence :)

rebelh
16-07-2013, 07:17
shengen kaça mal oluyor ve kaç gün çıkıyor tahmini bilen var mı?
ben şimdi italyaya gidicem ama ondan önce bi kaç ülke daha gezicem o yüzden vize başvurusunu italyaya mı yapmak lazım?

Maxiboost
16-07-2013, 07:35
2-3 gune yunanistan uzerinden cikicam. Yesil sigorta dedikleri arac sigortasi ve uluslararasi ehliyet almak zorundasin baskanbirsey istenmiyor. Tabi kendini saglama almak icin kasko policene yurt disi teminatini ekleticeksin vs vs. Turing kurumunu ararsan onlarda yardimci olur. Uluslararasi rhliyet icin 2 fotograf ve mevcut ehliyetin yeterli. Schengn vizesi alirsanda avrupa birligi ulkelere giris cikis yapabilirsin.

Burak E.
16-07-2013, 08:22
shengen kaça mal oluyor ve kaç gün çıkıyor tahmini bilen var mı?
ben şimdi italyaya gidicem ama ondan önce bi kaç ülke daha gezicem o yüzden vize başvurusunu italyaya mı yapmak lazım?

abi şhengen vizesi alman yeterli ister italyaya ister başka ülkeye git sıkıntı yok

maliyeti vize ücretlerine zamn geldi ama ne kdar olduğunu bilmiyorum ve şhengen biraz bekletiyor abi gitmeden 1-2 ay önce başvurman lazım ve bir dünya evrak istiycekler senden

rebelh
16-07-2013, 09:21
araştırdım ilk gidilicek ülkeden alınacakmış schengen bende yunanistandan başvurucam 3 gün sonra çıkıyomuş benden istenen tapu ve ruhsat fotokopisi maaş bordrosu pasaport resim
araç için triptik ve araç geçiş bişeyi :)

9 günlük plan yaptım 1.gün sofya 2. gün belgrad 3. gün zagreb 4. gün venedik 5. gün floransa 6. gün livorno 7. gün roma 8. gün ya bosna ya arnavutluk 9. gün yunanistan ve edirne :)

dizel ufak bi arabayla yol maliyeti triptik dahil 850 lira 9 gün konaklamalar 1000lira civarı geri kalanıda yeme içme gezme ve alışveriş.. tahminim 2500-2700 lira arası ama max 3000 lira..

2 sene önce arkadaşım antalyada bir otele balayı için 2500 lira vermişti 5 gece..

Burak E.
16-07-2013, 09:26
araştırdım ilk gidilicek ülkeden alınacakmış schengen bende yunanistandan başvurucam 3 gün sonra çıkıyomuş benden istenen tapu ve ruhsat fotokopisi maaş bordrosu pasaport resim

9 günlük plan yaptım 1.gün sofya 2. gün belgrad 3. gün zagreb 4. gün venedik 5. gün floransa 6. gün livorno 7. gün roma 8. gün ya bosna ya arnavutluk 9. gün yunanistan ve edirne :)

dizel ufak bi arabayla yol maliyeti triptik dahil 850 lira 9 gün konaklamalar 1000lira civarı geri kalanıda yeme içme gezme ve alışveriş.. tahminim 2500-2700 lira arası ama max 3000 lira..

2 sene önce arkadaşım antalyada bir otele balayı için 2500 lira vermişti 5 gece..

ben şhengen almak için başvuru yapmaya gittiğimde bana 1 ay önceden işni hallet demişlerdi demekki sistem değişmiş 2 hafta sonra çıkmıştı benimki :) hayırlısı olsun abi Antalya yerine yurt dışı daha mantıklı abi

anıl turan
16-07-2013, 10:02
ehliyetle ilgili soruya verilen cevaplar arasinda goremedim

aslinda uluslararasi surucu belgesi almanizda fayda var.. kapidan alabiliyorsunuz.

gecen sene yunanistana arabayla gittigimizde polis cevirdi, ehliyetimizi istedi Allahtan kapida uluslararasi surucu belgemizi almistik, sorun yasamadik.

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu (http://turing.org.tr/tr/uluslararasi_ehliyet.asp)

exca-
16-07-2013, 10:18
Uluslararasi ehliyet olmadan olmuyo mu ya, bi hafta on gunluk bi olay icin o kadar para vermeseydik :(

rebelh
16-07-2013, 10:21
Uluslararasi ehliyet olmadan olmuyo mu ya, bi hafta on gunluk bi olay icin o kadar para vermeseydik :(

wala bende almamayı düşünüyorum

Mutu
16-07-2013, 10:26

Ben ispanyada 1 kere çevrildim, 1 kere de trafik cezası yedim. 2 sinde de Türk ehliyetim sıkıntı yaratmadı. Fakat benim bildiğim kadarıyla oturma izni olunca belli süre sıkıntı etmiyorlar. Geçici vizede durum farklı olabilir şimdi düşümdüm de.

anıl turan
16-07-2013, 10:37
Biliyorsunuzki bazi isler sadece Turkiye'de degil dunyanin cogu yerinde memurun insiyatifine kaliyor...

Baska arkadasim, Yunan'da cevrildiginde Turk ehliyetine sikinti yapmamislar, bizi ceviren polis bizi at hirsizi mi gordu, arabamizi mi begenmedi bilemiyorum, belki gercekten mevzuatta almak zorundasindir uluslararasi ehliyet (ki zorunlu olmasa boyle birsey cikartmazlar) adam gorevini yapti gormek istedi uluslararasi ehliyetimizi...

dedigim gibi Allah'tan essegimizi saglam kaziga baglayip almistik ehliyetimizi, kafamiz rahat, sikinti cikmadan tamamladik yolculugumuzu...

exca-
16-07-2013, 10:47
Kisa sureli turistik seyahatler de gerek yok diye yaziyo pek cok yerde diger evraklari alicagim zaman sorucam bunuda..

GU
16-07-2013, 12:25

Hevesinizi kırmayayım ama tahmininizden çok daha pahalıya mal olabilir benim 3 haftalık gezim 10.000 tl ye mal oldu tabii Antalyayla kıyas kabul etmez ama sadece 1 hafta otelde kaldım geri kalan 2 haftadada hep tanıdıklarda kaldım evde...

Kahn23
16-07-2013, 12:28

Maliyet bana kalırsa devede kulak. İstanbul'a döndüğünüzde ben nasıl hesap-kitap yaptım dersiniz. 9 günlük turda 850TL yol maliyeti bana göre zor..

rebelh
16-07-2013, 12:41
Maliyet bana kalırsa devede kulak. İstanbul'a döndüğünüzde ben nasıl hesap-kitap yaptım dersiniz. 9 günlük turda 850TL yol maliyeti bana göre zor..

ustam kendime şimdi 4 ltre yakan bi dizel arıyorum c3 clio fiesta kıvamında..
git gel milanoya kadar 3600km max
mazot fiyatı 3.33 ile 3.6 arasında değişiyor tl bazında yol güzergahımda..
şimdi hesaba gelirsek;
4ltr x 3.5tl = 0.14 kuruş yapar kmde 0.14 X 3600 = 504 tl +150 tl triptik +35 tl kağıt masrafı edder yaklaşık 700 tl

yani ben 150 tl fazladan hesaplamışım ki git gel güzergahım 3000 km falan yapıyo onuda fazladan hesapladım

burda tek yanlış aracın 4 litre yakması olur belki ama benim bildiğim küçük dizeller uzun yolda uygun hızda 3.5-3.6 yakıyor

exca-
16-07-2013, 12:47
valla biz otel ayarladık gibi ama öyle aman aman değildi fiyatlar, yol masrafını gözden çıkardım 1500-1600km falan gidişi olucak ankaradan sanırım bana, benzin dışında triptikti,yeşil kartıydı bi de onlar var üstüne..

yalnız bu ehliyet işi kafamı karıştırdı ya bununla ilgili net bilgi nereden alabilirim acaba, yunanistan da mail vs atabileceğim bi kurum var mıdır ki bununla ilgili

GU
16-07-2013, 15:44
Valla dünde yazdım Almanyada kendi ehliyetimle araç kiraladım ki kural konusunda Almanya üzerine ülke yok.Onlar kabul ettiyse diğerleri rahat kabul eder hem şöyle bi durum var Avrupada gümrük/sınır gibi bişi yok bildiğim kadarıyla İtalyadan itibaren kontrolde olmayacak...Ama 2. Dünya ülkesi olupta AB ye üye olan ülkelerde ne olur bilemem.Ben Almanyadan Hollandaya geçerken anlamadım bile bi baktım tabelaların rengi değişti ben Hollandadayım falan dedim kendi kendime...

Maxiboost
16-07-2013, 16:05

önceden schengen vizen varsa 4 günü bulur yinede çıkması yoksa eğer başvurudan sonra ziyarete çağırırlar büyük ihtimal. deli gibi vize olmasına rağmen pasaportumda beni çağardılar. Yunanistan vizesi alırsanda giriş çıkışlarını yunanistan üzerinden yap :) uluslararası ehliyetide mutlaka al denk gelirlerse kan alıyolarmış bilgin olsun :D

rebelh
16-07-2013, 16:25
önceden schengen vizen varsa 4 günü bulur yinede çıkması yoksa eğer başvurudan sonra ziyarete çağırırlar büyük ihtimal. deli gibi vize olmasına rağmen pasaportumda beni çağardılar. Yunanistan vizesi alırsanda giriş çıkışlarını yunanistan üzerinden yap :) uluslararası ehliyetide mutlaka al denk gelirlerse kan alıyolarmış bilgin olsun :D

bi araştırırım abi ehliyet işini ama 350 fazla geldi gözüme
bi tek yunanlılar kasıyo galiba bu konuda
bende yunanistandan direk bulgara geçicem 20-30 km gidicem yunanistanda çıkarkende aynısını yaparım büyük ihtimal

Mr.K
16-07-2013, 17:11
6aydan fazla kalmayacaksan türk ehliyetiyle cıkabılırsın.Öyle bir şart/kural yok bilgin olsun.Aynı şekilde yabancı vatandaşta bizim ülkemizde dolanabiliyo.

Onun harici ADAC"tan yol sıgortası yaptır
bir telefona geliyolar cekıcıyle vs arac temın edıyolar servıs buluyolar vsvs.
birde yolda dagıtmak için 2karton sıgara bosalt derım torpidona..Sırpta ve bulgarda yunanda sigara+5-10€ kurtarırsın birçok durumda diye dusunuyorum..

Hayırlı yolculuklar :)

Burak E.
16-07-2013, 17:27
6aydan fazla kalmayacaksan türk ehliyetiyle cıkabılırsın.Öyle bir şart/kural yok bilgin olsun.Aynı şekilde yabancı vatandaşta bizim ülkemizde dolanabiliyo.

Onun harici ADAC"tan yol sıgortası yaptır
bir telefona geliyolar cekıcıyle vs arac temın edıyolar servıs buluyolar vsvs.
birde yolda dagıtmak için 2karton sıgara bosalt derım torpidona..Sırpta ve bulgarda yunanda sigara+5-10€ kurtarırsın birçok durumda diye dusunuyorum..

Hayırlı yolculuklar :)

dediğin doğru walla bulgar ve sırplar hediyeleri severler 10 Euro hediye 20 Euro hediye her kapıyı acar gibi :)