Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Büyük Tezat

dietpepsi
15-07-2013, 21:32
Ya Arkadaşlar dayanamıyorum artık yazmak zorundayım.

Burda her hafta birileri birilerini roll a çağırıyor.5-10 araba en az gazlayıp gazlayıp duruyor yollarda gece gece
sonra o onu gectı o vites kaçırdı yok oyle oldu böyle oldu herkes tartışıp duruyor.hıc bir problem yok buraya kadar.
Sonra ayda 1 -2 kez de birileri kaza yapıyor yollarda gazlamaktan dolayı yaralananlar ölenler de oluyor tabiiki.
ozamanda herkez de aynı tripler. Ah lar Vahlar ,bu kadar gazlanırmı lar,boyle makas atılırmı lafları havada uçuşuyor.baş saglıgı dilemeler aman dikkatli olalım nasihatları da hiç eksik olmuyor.
İlla biri ölüncemi aklımıza geliyor bu laflar.
Burda küfür gider atar cogu sey yasak ama roll teklifleri kapışmalar oldukça serbest ve ilgi çekiyor.
Neden bu konu hakkında kimse bir önlem almaya çalışmıyor????????
burada küfür yasak ama milleti roll a çağırıp ölüme davetiye cıkarmakmı serbest?
burada bir tezat yokmu arkadaşlar???

GokhanRS
15-07-2013, 21:45
burası otomobil forumu. herkes birbirini otomobille ilgili etkinliklere çağırabilir.

bu ekinliklerin güvenliğinden bu etkinliklere katılanlar sorumludur. hükümet gibi alkollü araç kullanan var diye alkol satışını mı yasaklasın site yöneticileri?

site yöneticileri oldukca insanlara özgürlükçü davranıyor çünkü duruşları bu yönde. otomotiv sitesinde de yarış davetleri v.s olması gayet normal. bunları yanlış bulanlar katılmıyor oluyor bitiyor.

doğru bulan gidiyor katılıyorda. gerekirse motor kırar gerekirse geçilir. geçer. ezilir ezer. bu onların sorumluluğunda forumu bağlayan bir durum yok. sonuçta forum kuralları kesinlikle illegaliteyi teşvik etmiyor. eden varsa bunlar üyelerdir.

bence herşey normal gibi geliyor. mesela 1 senedir hiç bir etkinliğe katılmadım, ama hiç birinide yanlış bulmadım. kaldıki forumun resmi olarak yaptığı bütün etkinlikler pistlerde resmi olarak legal olarak kurallara uygun ve güvenlik tedbirleri alınmış olarak yapılıyor.

bence burdaki tartışmalar geçemeyince m3 teklemekten çok daha normal görünüyor bana :)

GU
15-07-2013, 22:02
Artı 1.000.000 şiddetle katılıyorum bu düşüncenize.Çok yerinde bi serzeniş olmuş.

mert_can 41
15-07-2013, 22:09
Gökhan rs abini dediklerine noktasına kadar katılıyorum zaten yarış yapanda yarışa gidende bunun bilincinde gidiyo buna yönetici abilerin karışıcağını sanmıyorum.

setnogrom
15-07-2013, 22:30
Serzenişte haklılık payı yüksek ve doğru ama gece geç saatte boş yolda roll yapmanın çok bir sıkıntısı olmuyor.
Makas atmak diye tabir edilen ve son derece gereksiz diğer insanların canını tehdit etmek kabul edilebilir birşey değil.Özellikle aracı motorsal açıdan doldurup fren lastik tertibatı yetmeyenlerin sonları ve sonuçları inannılmaz vahim oluyor.
Otomobil forumlarında araç denemelerinin önüne geçmek zor ve işin doğasına biraz ters.
xx

rebeloghy
15-07-2013, 22:30
Doğru bir noktaya değiniyor gibisiniz bence ama roll diye başlık açanlar , genelde dümdüz yolda tem gibi yerlerde gece geç saatte trafiğe karışmamaya çalışarak yapıyorlar.

Roll yapan 50 den 100 110 a kadar bir süratte yan yana başlayıp 200 230 falan görüp bırakıyor boş düzlükte.

Kaza haberleri vs ise trafik saatlerinde, yanlış yerlerde MAKAS atarak, trafikte abuk subuk şeyler yapılarak geliyor. ( istisnai şanssızlıkları üzücü olayları kastetmiyorum )

Yani demem o ki rolling e çıkanlar yarım saat boyunca trafikte maymunluk yapmıyor her işin bir oluru var ona uygun hareket ediliyor, aylarca arabayla uğraşıp trafiğin ortasında millete salça olmak için hazırlamıyorlar bu arabaları..

TUGCA
15-07-2013, 22:35
Konunun siteyle bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum, burası olmasa telefonla haberleşir yine buluşur herkes. Pistte yarış yapmakta tehlike bu mantıkla, lastik kopabilir takla atabilir vs vs ölebilirsiniz. Legal olduğu için ecelden kaçılacak diye bir durum yok. Yapılan rollingler trafikte saçma sapan makas atmak yerine gece 2-3 te boş ve düz yollarda basmaktır.

Ne kadar doğru tartışılır. Fakat ticari olarak herkes bundan ekmek yiyor. Yazılımı, parça satışı modifiyesi servisi vb. Burası bir motorsporları platformu olduğu için bana hiç garip gelmiyor. Araba SÜREMEYEN bayanlara ehliyet verilmesinden, alkollü araç sürenlerin rüşvetle polis uygulamasından geçmesinden daha tehlikesiz bence yapılan aktiviteler :) Ölüme davetiye tabiri bence biraz sert olmuş, herkesin özgür iradesi var. Siz şehiriçi 50 şehirlerarası 90-110 kmylemi gidiyorsunuz bilmiyorum ama bence tezatlık bir durum yok.

ERY98
16-07-2013, 01:52
Üyelerin özgürlüklerinin getirdiği ve kendi kararlarıyla hiç bir baskı altında kalmadan katıldıkları bu roll night larda bireysel sorumluluk geçerli olduğundan site yönetimi ne desinki. Sonuçta arkadaşlarında dediği gibi burdan yazmasa tel.den ulaşçak. Ve bu mesleklerle insanlar ev geçindiriyor, hayata tutunuyor. Burasıda bi otomobil bilgi platformu sonuçta.. hani ölümlere site yönetimi sebep olmuş olmuyormu muhabbetini katmasanız bi nebze bi takım yerlerden haklı olabilirdiniz.. ve bahsedildiği gibi makassız ve boş yolda denendiğinden e5 makasçılarıyla nasıl bir tutalım. Adam zaten aracına gözü gibi bakıyor pür dikkat konsantrasyonla sürüş yapıyor. Bütün bunlar bi nebze trafikte riskli hareketlerden ayırıyor rolling i.. TUGCA'nında dediği gibi pisttede herşey olabilir..

rekord2000
16-07-2013, 03:10
Boyle konuda ilk defa gordum, herkes hakli simdi ne yazicam bilemedim :)

_FrKn_
16-07-2013, 03:18
Boşver abi, isteyen gazlasın, isteyen roll yapsın, isteyen drag, isteyen parasını verip piste çıksın, ortada insanlara ders olacak bir çok ölümlü kaza olayı var. Gerisi insanlara kalmış, hayatta daha büyük tezatlar var, boşver.

civelek
16-07-2013, 06:32
ben daha rolingde kaza görmedim şahsen

Maxiboost
16-07-2013, 06:33
Yapilan isi savunmuyorum ancak en son yapilan roll gecelerinde ne zaman buyuk kaza oldu hatirlayaniniz var mi? Burada insanlarin actiklari konularla olumlu kazalarin hicbir alakasi yok. Bu kazalarda genelde 2 arac bir yerden bir yere dogru trafigi en bizli sekilde gecmeye calisirken okuyor. İnsanlarin actigi konularda ise trafik varsa zaten amaclarina ulasip bir birleriyle deneyemiyorlar. O yuzden trafigin olmadigi gec saatlerde yolun mumkun oldugunca bos oldugu zamanda cikip roll yapiliyor.

Maxi
16-07-2013, 06:54
Ortada tezat falan yok, yanlışınız var

rolling sırasında kaza falan olmaz, ben hatırlamıyorum duymadım
rolling , deneme test amaçlı yapılan birşey
geç saatlerde yapılır zaten, trafik olmaz

kaza, yollarda yarış yapanlar arasında oluyor
rolling yarış değil, araç testidir.