Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni BMW 5 Serisi’ne,1.6 Turbo motor
Mercedes-Benz’in 1.6 lt hacimli E180′i tanıtmasının ardından,BMw, 5 Serisi için 1.6 lt’lik motor seçeneğine yer vereceğini duyurdu.
İşte yeni modelin firma tarafından paylaşılan detayları:
Yeni BMW 520i, 55.000 Euro’dan başlayan anahtar teslim fiyatı ile BMW sürüş keyfini daha da geniş bir kitleye yayıyor.
Yeni BMW 520i, 170 beygir gücündeki 1.592 cc’lik TwinPower Turbo motoru sayesinde 0’dan 100 km/sa hıza sadece 8,7 saniyede çıkarken, 226 km/sa’lik maksimum hıza ulaşabiliyor. 250 Nm torku ise 1500 devir/dak’dan itibaren sağlayabiliyor ve performanstan taviz vermiyor.
Tüm bunları ise 100 km’de ortalama 6,7 lt yakıt tüketerek elde edebiliyor.
Standart olarak 8 ileri otomatik şanzıman ile sunulan Yeni BMW 520i, pürüzsüz vites geçişleri ve sessiz iç kabini sayesinde konforlu bir yolculuk sağlıyor.
Segmentinin en çok tercih edilen otomobili, yenilenen ön ve arka tampon yapısı, yeni ön ve arka led far tasarımları, yeni dış renk ve iç döşeme seçeneklerini, 170 beygir gücündeki 1.592 cc’lik TwinPower Turbo motoru ile birleştiriyor.
İsteğe bağlı olarak, Modern Line, Luxury Line ve M Sport olmak üzere 3 farklı Line seçeneği ile alınabilen yeni BMW 520i, böylece farklı zevklere hitap edebiliyor.
Birçok teknolojik yeniliğe sahip olan Yeni BMW 5 Serisi, dokunmadan açılabilen ve aynı şekilde dokunmadan kapatılabilen bagaj kapağına da sahip.
Navigasyon donanımı ile birlikte gelen, dokunmatik yüzeye sahip yeni i-Drive butonu ise parmak ucuyla yazı yazabilmeye imkan tanıyor.
Farklı karakterdeki sürüş modları arasında seçim yapmaya olanak tanıyan Dinamik Sürüş Kontrolü’ne yeni eklenen “Seyir Modu” sayesinde, 50-160 km/sa arasındaki hızlarda sürücünün ayağını gazdan çekmesiyle, aktarma organlarının motordan ayrılması sağlanarak yakıt tüketimi asgari seviyeye indiriliyor ve sadece rüzgârla yol alan yelkenli bir tekne gibi akıcı bir seyir sağlanıyor.
Türkiye pazarında 2013’ün ilk yarısında 2.255 adet satış ile en yakın iki rakibinin toplamından daha fazla satış adedine ulaşan BMW 5 Serisi, Ağustos ayı itibarıyla piyasaya sunulacak yenilikleriyle hem dünyadaki hem de Türkiye’deki liderliğini pekiştirecek.
VTw3Blfal2g
p-3Z2YjcNG0
Hoppaaa gangam styla valla çok güzel oldu bu haber
cok güzel özellikler olmus , bütün aktarmanın ayrılması ve 1500 devir de torq vermesi mükemmel dizel olmayan bir arac icin :)
darkmoon
17-07-2013, 17:00
mercedesde yadırgarımda bmw de şaşırmam. :)
devil_berk22
17-07-2013, 17:05
bmw 5 serisinde bu motor satış rakamlarını alt üst eder
türker42
17-07-2013, 17:29
daha verimli bir motor bekliyordum
bence 1.6 motor ile o kasada alınabılınecek en ıyı değer şuanki 2.0 184 dizel motorlar ile birlikte +8 saniye , yakıtına bişi diyemem gerçi bmw verdiği değerlere çok yakın sonuçlar çıkartıyor ama yine trafikte 10-11 litre yer. Şuanki 316 için gayet keyifli motoru var diyolar ve +9 saniye 0-100 136 beygirle bu sonuç alınmıştı , buda onun gibi keyifli olduğunu düşünüyorum ayrıca bmw bişi yapmaz ise 1.6 motorun verdiği ötv avantajı ile +5.000€ orta dolulukta bi araç alınır
volume81
17-07-2013, 18:10
mercedesde yadırgarımda bmw de şaşırmam. :)
mercedes'de de var :) E180 AMG :D
sirada a5 ve a6 var bence bu durumda :)
Yeni x5 2.0 dizel geliyor :)
Zaten x1de 1.6 vardi bu motor x3ede gelir
waiting for 1,4 tsi a6 :)
ahmetbaha-drs
17-07-2013, 18:26
#DirenAudi :) :)
İbrahim33
17-07-2013, 18:29
10 krktr :D
Türkiye pazarında 2013’ün ilk yarısında 2.255 adet satış ile en yakın iki rakibinin toplamından daha fazla satış adedine ulaşan BMW 5 Serisi, Ağustos ayı itibarıyla piyasaya sunulacak yenilikleriyle hem dünyadaki hem de Türkiye’deki liderliğini pekiştirecek.
koca paragrafta bu kısım iyiymiş Türkiyede boyle dunyada cok farklı değil zaten e180in atağına güzel cevap oldu 5.20ied :)
nerden nereye, 540i lerden 516i lere uzanan yolculuk. M paket 512 ilanları bekliyoruz bu saatten sonra.
misery1903
17-07-2013, 19:17
BMW'de 2.0 motora sahip modelleri 320i ve 520i'nin bir anlamı kalmadı bence.
darkmoon
17-07-2013, 19:37
nerden nereye, 540i lerden 516i lere uzanan yolculuk. M paket 512 ilanları bekliyoruz bu saatten sonra.
bu markalar savaşında yakında oda olur :) 5.12 ler e120 ler falan maksat lastik dönsün gerisi önemsiz.. :)
hahahahaha a6 1.6 tdi koyarlarsa şaşırmam :D
f10 m5 var f10 5.16 var arada çok fark var be abi her çeşit motordan var :D
motor 5 kasa için dört dörtlük olmayabilir ancak 2.0 motor ile aradaki ötv, mtv artışına değecek bir fark olduğunu düşünmüyorum,
1.6 tdi audi a6 beklemedeyiz :) Downsizingin ayarı kaçtı.
Seyir Modu = 50-160 arası debriyaja basmak demek oluyor.
darkmoon
17-07-2013, 20:19
2.0 eşiğini kırdılarsa artık bunun dibi 1.2 hatta millet wovv harika falan dedikçe 1.0 kadar giderler onların çünkü tek derdi şu noktadan sonra satmak başka bir şey değil..
alihan_27
17-07-2013, 20:29
1600cc altı ötv sini %80-%100 yaparlarsa, asıl bu son hamle olur.
2.0 eşiğini kırdılarsa artık bunun dibi 1.2 hatta millet wovv harika falan dedikçe 1.0 kadar giderler onların çünkü tek derdi şu noktadan sonra satmak başka bir şey değil..
Kesinlikle katılıyorum.
Orta sınıftan ciddi müşteri çalar. D segmenti 2,0 dizel fiyatına e segment bmw veya mercedes. Passat, mondeo , accord , müşterisi de çalacaktır kesin.
Firat.M3
17-07-2013, 20:46
1.4 ve 1.6 motorların vergi dilimlerinin ayrılmasına az kaldı. hadi bakalım :D
Gimifayf
17-07-2013, 21:45
Yazik gunah be kardesim.
Artik klise bi laf olucak ama hersey para ve satis mi?
Nerde kaldi ruh, prestij, surus zevki?
lethaldoze
17-07-2013, 22:43
Yazik gunah be kardesim.
Artik klise bi laf olucak ama hersey para ve satis mi?
Nerde kaldi ruh, prestij, surus zevki?
Ah nerde, onlar eskide kaldı unutuldu, yok artık onlar...
Gucu az bile olsa genede degerler cik kotu degil bence
darkmoon
17-07-2013, 23:00
her şekil lastik döner 1.4 motor koysalarda o lastikler döner 1.2 motor koysalardaa o lastikler döner iş lastikleri döndürmek olmamalı bence..
Keske her yerde kalıtelı araclar olsa.Motoru onemlı degıl,yenı nesıl,teknolojık vs....
Ancak sacma vergı sıstemı burala getırdı olayı.
Ama sunuda unutmamak gerek,520i eskıden 136hp-150hp ve 177 hp ıdı,sımdıde 170HP ;)
Umarım vergı ınsan gıbı alınır,bızde hakkıyla bınerız....
her şekil lastik döner 1.4 motor koysalarda o lastikler döner 1.2 motor koysalardaa o lastikler döner iş lastikleri döndürmek olmamalı bence..
is tabi ki sadece lastigi dondurmek degil; onemli olan carki dondurebilmek :icon_tup:
yani degirmene su gelmesini saglamak.
ruh isteyen; zevk isteyen, keyif isteyen yine gitsin 2,0 ustu motor alsin :)
Bu dilimede bi zamcık yaparlar olur biter..
b.ustaoglu
18-07-2013, 00:17
neticede mercedes amgyi üretebilmek için bmw de m araçalarını üretebilmek için alt modelleri satması lazım. bu devir de ruh filan kalmadı. kar etmeyen satış yapamayan firma kapanır gider. sonu saab gibi mi olsun. adamlar en iyisini yapıyor.
ayrıca motor hacmi küçük olsa ne olur ki. e60 520i kaç hp kaç nm :) bu ondan daha iyi bir motora ve daha iyi bi şanzımana sahip :)
Bir yandan güzel, bir yandan da kötü bir haber bu. Güzel yanı; premium sınıf otomobil sayısı artar, daha geniş bir kitle daha lüks araçlar kullanır. Kötü yanı ise sürüş zevkinin aşağılara çekilmesi. Eskilerin 6 tokmak sesi yerine yapay 4 silindir sesleri geldi, kabullendik. Ama artık iş iyice değişti. Amaç düz yolda hızlı gitmekse evet artık daha az enerji ile daha hızlı olundu. Ama bence böyle olmamalı.
Artık her marka birbirine benzedi. M serileri üretilsin diye benim ülkemde 5.16 vs vs satıcaklar, ama araplar-avrupalılar M otomobillere binecek. Kabul edilecek bir şey değil. Türkiye de kaç kişi gidip bayiden M otomobil çıkarabilir ki? Ben çıkaramam. Ne vergisini ne benzinini kaldırabilirim. Bence gerçek otomobil severler için işin kötü yanıda bu..
Şimdi 1.6 lt motorlara da ötv düzenlemesi gelirse evlere şenlik olur
herkes ne tepki göstermiş arkadaş, sanki 1.6 100 hp lik motor koymuşlar. araç 170 hp, evet o kasa için çok değil ama hızlanma değerleri çok da kötü değil. 2.0 lık benzinli ve dizelleri 184 hp di zaten. 4 silindir olduktan sonra ha 2.0 olmuş ha 1.6, ne farkı var. 2.0 çok mu sürüş zevki veriyor sanki. Ayrıca bu araçlar performans odaklı değil, konfor ve prestij odaklı kulanılan otomobiler. İnsanımız bayılıyor heralde %180 vergi ödemeye
yeni çıkan modeller ile hacim düşüyor yakıt düşüyor performans artıyor süper bir yere doğru gidiyor bu ilerleme sonumuz hayrola :)
Herkes tek tip düşünmek zorunda değil. Herkesin kendince de doğrusu var. Old is cool. Araba konusunda geri kafalıyım. Büyük motor her zaman iyidir. Yapay sinek vızıltılarını sevmiyorum.imkanım oldukçada hacimli araç alırım. Bu benim fikrim. Her neyse. Bmw big six günleri geride kaldı.
Arkadaşlar sürüş zevki kalmamış filan dıyosunuzda ciddi derece abartıyorsunuz , üzerindeki motor emin olun ki 2.0 motoru aratmıyacak bi yapıya sahip zaten şunada emin olun adamların vergi takıntısı olmasa belkı bu alt yapıyı 2.0 diye bize suncaklar. Açık konuşmak gerekirse 2001 - 2010 yııları arasında 528i ' ye bindik ailecek bu araba kaç saniyede 0-100 yapıyor derseniz 8.8sn 2.8 motor 193hp 6v bir makineydi hali hazırda e46 kullanıyorum 2.0 143hp 0-100 10 saniye ve bana yetiyor , şimdi bu motorlara baktığımda ve o kasaya (f10)baktığımda 8.7 hiç yabana atılcak bi değer değil bmw aktarmayı çok iyi yapıyor , 2.0a göre 1.6'nın güçsüzlüğü şanzıman vs ile kapatıyor, sizler işin 1.6 motor 'a binilir mi kısmındasınız ama bence o devirler geçti artık. Vw Tsı başlattı ve yürüdü gitti 1.4 ile 160hp - 180hp. Kısaca facelift f10 520ed Çok fazla Otoban kullanımı yapmayan - yılda 10.000 geçmeyen kullanıclar için biçilmiş kaptan 58-60€ orta dolulukta bi araç alınır ve binilinir . Şunuda Belirtmek istiyorum Benzin - Dizel farkınıda vergi'de fazladan verdiğiniz 1.300 ile kapatıyorsunuz.
Arkadaşlar sürüş zevki kalmamış filan dıyosunuzda ciddi derece abartıyorsunuz , üzerindeki motor emin olun ki 2.0 motoru aratmıyacak bi yapıya sahip zaten şunada emin olun adamların vergi takıntısı olmasa belkı bu alt yapıyı 2.0 diye bize suncaklar. Açık konuşmak gerekirse 2001 - 2010 yııları arasında 528i ' ye bindik ailecek bu araba kaç saniyede 0-100 yapıyor derseniz 8.8sn 2.8 motor 193hp 6v bir makineydi hali hazırda e46 kullanıyorum 2.0 143hp 0-100 10 saniye ve bana yetiyor , şimdi bu motorlara baktığımda ve o kasaya (f10)baktığımda 8.7 hiç yabana atılcak bi değer değil bmw aktarmayı çok iyi yapıyor , 2.0a göre 1.6'nın güçsüzlüğü şanzıman vs ile kapatıyor, sizler işin 1.6 motor 'a binilir mi kısmındasınız ama bence o devirler geçti artık. Vw Tsı başlattı ve yürüdü gitti 1.4 ile 160hp - 180hp. Kısaca facelift f10 520ed Çok fazla Otoban kullanımı yapmayan - yılda 10.000 geçmeyen kullanıclar için biçilmiş kaptan 58-60€ orta dolulukta bi araç alınır ve binilinir . Şunuda Belirtmek istiyorum Benzin - Dizel farkınıda vergi'de fazladan verdiğiniz 1.300 ile kapatıyorsunuz.
Vergi farkından elde edilen kazanç zaten bakım masraflarına gider. Dizel 1 defa giriyorsa benzinlisini 3 defa giriyor servise.
ALPER-VNS
18-07-2013, 03:47
Vergi farkından elde edilen kazanç zaten bakım masraflarına gider. Dizel 1 defa giriyorsa benzinlisini 3 defa giriyor servise.
yoo 20.000de bir bakıma gidiliyo tam sentetik yağ kullanılan araçlarda.. (hatta 25.000 olarak sıfırlıyo yol bilgisayarı bende) yine de 17.000 civarı gidiyorum ben gerçi.. Dizel 60.000de bir giriyosa bilemem dediğinde haklısın
ayrıca 170hp 0-100 ü 8 saniye araba yapmış adamlar kime ne kaç cc olduğundan :) benim arabam 2.2 170hp de ne oluyo yine 8sn. de çıkamıyo 100e :heyoo:
Sürüş zevkini 1.6 520 alamayacak kadar düşünenler de gider daha yüksek hacimlisini alır hayret bişey :) sanırsın tüm modeller üretimden kalkıyo da sadece 1.6 kalıyo
Çok mantıklı bi hareket yapmış bmw.. e180 lere bir gram heveslenmedim ama bmw nin değerleri hoşuma gitti.. kasaya bayılıyorum zaten.. o zamana kadar o parayı kazanırız inşallah zor ama:o
63owen63
18-07-2013, 07:30
2000 cc altı hacimlerle işin dibini görüp, biturbo yapacak, güçleri yüne yukarılara taşıyacaklar
trend gidişat o yönde gibi.
ONURRBAKI
18-07-2013, 08:13
Bende sabah okudum haberi. Çok mantıklı bi iş. dünyada alınan yüksek vergiler tüm motor üreticileri ve otomobil firmalarını yenilik yaratmaya itiyor. Burada konu kesinlikle keyif değil. Üreticiler "Keyif isteyenler içinde seçeneklerimiz var. Dileyen onlardan tercih edebilir." diyor. Artık tüm dünyanın alıştığı bir kavram var;
Küçük motor + Turbo besleme=Yüksek güç...
mercedes te şanzımanını ayarlasın onuda sevelim :)
motor ufaldıkça alt devirler ölüyor evet. fakat twin yapıcakları için zaten güç her devirde olacak. bu zaten bi artı birde 8 ileri demek motoru yormadan kolaylıkla hareketlendirebilecek aracı . ki zaten 1.6 motorla 8 sn de 100 km o kasa için oldukça yeterli.
kucuk motor yuksek basınc olayını bende sevmıyorum ama BMW ruhu anca FWD olursa bence biter.
Ama tabi straight six lerin azalması bi dezavantaj BMW için..
Ya iyide sanki sadece 1.6 motorla gelcek bu araba diger motr secenekleri yok mu ? Amma tepki gelmis begenmeyen almasin yani
Trance-R
18-07-2013, 09:54
mercedes'te 156
bmw'de 170 beygircik...
AUDI ne yapacak acaba? 1.4 TSI ile gömerse A4'ü görürüm piyasayı :D
olay motorun performansında değil sağlamlığında, eminimki atmosferik 2 litrelerden daha fazla arıza cıkaracak
yoo 20.000de bir bakıma gidiliyo tam sentetik yağ kullanılan araçlarda.. (hatta 25.000 olarak sıfırlıyo yol bilgisayarı bende) yine de 17.000 civarı gidiyorum ben gerçi.. Dizel 60.000de bir giriyosa bilemem dediğinde haklısın
ayrıca 170hp 0-100 ü 8 saniye araba yapmış adamlar kime ne kaç cc olduğundan :) benim arabam 2.2 170hp de ne oluyo yine 8sn. de çıkamıyo 100e :heyoo:
Sürüş zevkini 1.6 520 alamayacak kadar düşünenler de gider daha yüksek hacimlisini alır hayret bişey :) sanırsın tüm modeller üretimden kalkıyo da sadece 1.6 kalıyo
Çok mantıklı bi hareket yapmış bmw.. e180 lere bir gram heveslenmedim ama bmw nin değerleri hoşuma gitti.. kasaya bayılıyorum zaten.. o zamana kadar o parayı kazanırız inşallah zor ama:o
Ayrıca yüksek kilometrelere doğru dizelin masraf ağırlıklarını zaten biliyoruz , Ayrıca Dizel alan adam zaten yılda 15-20.000 kılometre yapar , benzinli ise bunu zaten kendı mesajımdada belirttim ortlama 10.000 her ne olursa olsun ikiside ilk yıl servise gidicek , ayrıca arkadaşlar eğer imkanınız var ise bu devlete 5.000TL vergiyi helal görüyorsanız M550d alın bmw böyle bir motora'da sahip :icon_tup:
coolvtec
18-07-2013, 10:17
Bizim gençliğimizdeki 520 ler 150hp idi. 525ler ise 170hp idi. önemli olan boyu mu işlevi mi? :)
E Serisinde de E180 Ağustos Ayında Gelicek 2 Markada Ufak Motor Yüksek Güç İle Piyasaya Giriyo Dicemde E180 156 HP Klasik C Motoru Diyolardı F10 139.000 TL İdeal Donanımda Bir Araç İse Xenon Sunroof Deri vs Alınır Tabi Önce Bir Yakıta Bakmak Lazım
motor eski 520 i 525 lerden daha iyi güç üretiyor burada sürüş keyfi bilmem ne diyenler neyin kafasını yaşıyor çok merak ediyorum :) Hacimin ufak olması beni hiç ilgilendirmiyor ben ürettiği güce bakarım. Bu aracın e60 520i den her türlü keyifli olacağına adım gibi eminim.
bmw den beklenen bi hareketti. mercedes e180 156 bg 7 ileri modeli yerine bmw f10 1.6 lt 8 ileri 170 bg modeli tercih edilir piyasada.
otomobil üreticileri keyif için bu otomobilleri yapmıyorlar maksat ticaret yapmak para kazanmak. piyasaların taleplerine göre hareket ediyrlar haliyle ortaya bu tür manzaralar çıkıyor.
baktıgımız zaman bmw 320d ile 316i arasındaki vergisiz fiyatlarına 316 daha pahalı bir araç fakat vergiler eklendiginde daha ucuza geliyor ki performans farkı %10 dan daha azdır.
bence bmw güzel bi atak yaptı. audiden de 1.4 tsi motor kaçınılmaz oldu artık. orta segmenttekilerin kafası karışacak birazcık ama hesap ortada.
motor ufak diyenler için ise şunu söyliyeyim herşey hacim degildir bkz 1998 jeep grand cherokee 5.2 hacim fakat teknolojisi eski. yeni teknoloji motor ve şanzımanlar ile çok daha keyifli oldu araçlar. 8 ileri hızlı geçişli şanzımanlar ile turbo motorları daha çok görücez...
mercedes'te 156
bmw'de 170 beygircik...
AUDI ne yapacak acaba? 1.4 TSI ile gömerse A4'ü görürüm piyasayı :D
neden olmasın. ki bence gelecektirde.
vw CC de 1.4 tsi var. gayette memnun herkes. a6 ya prestij diye belki koymayabilir ama a4 e gelecektir bence.
Sanırsın herkesin altında 5.30d varda mırın kırın yapıyorlar:)
Sanırsın herkesin altında 5.30d varda mırın kırın yapıyorlar:)
aynen öyle, mercedes konusunda da millet saydıra saydıra bir hal oldu :)
millet hacim düşkünüymüş de biz farkında değilmişiz.
aynen öyle, mercedes konusunda da millet saydıra saydıra bir hal oldu :)
millet hacim düşkünüymüş de biz farkında değilmişiz.
Konuşmak kolay gerçekten ama alıp binmeye geldiği zaman mantık devreye girince sanal ortamda beğenilmeyen araçlar nedense dışarıda en çok görülenler oluyor
140bin e BMW 5 serisi satsın xenon bile standart olmaz...
darkmoon
18-07-2013, 16:40
satıcakmı satıcak bence neticeye bakmak lazım... rent a car lar filo ile çekicekler en boş ucuz paketlilerini şirketler alıcakdır zaten bu ikisi bile yollarda zebil gibi doğan şahin kadar görmemize yeticek nedenler.. araba satıcak yani bmw ninde umrunda olan kısım bu :)
Fiyat olarak ne kadar olacak bilgisi olan varmı?
139.400 küsürden ama M falan filan derken 160 bulur rahat
Not:Buarada E180 Avantgarde 143.000 TL'den Bayilerde Satışta :)
140bin e BMW 5 serisi satsın xenon bile standart olmaz...
makyajlı kasa olarak geliyor araç ve xenon var dediler
darkmoon
18-07-2013, 17:50
mercedesinde boşu bomboş bmw ninde öyle zaten satanlarda en çok bu modeller oluyor genelde..
adam 45-50 bin tl ye linea lounge alıyor 1.6 multijet araç baya bir dolu blue&me sinden tutda asr,msr,hba,hill holder kadar her bir şey var..
bir diğerinde üç misli fiyat verip adam bomboş mercedes bmw alıyor 1.6.. Başka bir yanda 70-80 bin tllere ds5 ler falan var full gırtlağına kadar dolu..
bunlar tercih meselesi saygı duymak lazım..
mercedesinde boşu bomboş bmw ninde öyle zaten satanlarda en çok bu modeller oluyor genelde..
adam 45-50 bin tl ye linea lounge alıyor 1.6 multijet araç baya bir dolu blue&me sinden tutda asr,msr,hba,hill holder kadar her bir şey var..
bir diğerinde üç misli fiyat verip adam bomboş mercedes bmw alıyor 1.6.. Başka bir yanda 70-80 bin tllere ds5 ler falan var full gırtlağına kadar dolu..
bunlar tercih meselesi saygı duymak lazım..
mercedesin boşu bmw den baya bi iyi, her zamanda öyle olmuştur.
xenon far , koltuk ısıtma , katlanır ayna , yarı deri koltuklar , sunroof ( cam tavan değil) otomatik klima vs. standart. Bmw nin türkiye paketinde sadece 4 lastikle direksiyon veriyorlar.
darkmoon
18-07-2013, 18:10
mercedesin boşu bmw den baya bi iyi, her zamanda öyle olmuştur.
xenon far , koltuk ısıtma , katlanır ayna , yarı deri koltuklar , sunroof ( cam tavan değil) otomatik klima vs. standart. Bmw nin türkiye paketinde sadece 4 lastikle direksiyon veriyorlar.
mercedesin boşuda boş sana denk gelmemiş bizim burda bir arkadaşımızda var c180 mercek far yok xenon yok sunroof yok v.b
örnek sanırım en boşu bu luxury paket oluyor
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-sahibinden-c180-k-boyasiz-kazasiz-garaj-arabasi-gulsoy-cikisli-130879793/detay
dip not : eğer denilen boş paket E serisi içinse zaten normalde E serisinin boşunu ben hiç görmedim o ancak bu gelicek 1.6 serisiyle belli olur hangi donanımlarda geliceği ama E serisinide bir c serisi kadar boş tutmazlar gibime geliyor umarım öyle olur..
ceyhun737
18-07-2013, 18:40
mercedesin boşuda boş sana denk gelmemiş bizim burda bir arkadaşımızda var c180 mercek far yok xenon yok sunroof yok v.b
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-sahibinden-c180-k-boyasiz-kazasiz-garaj-arabasi-gulsoy-cikisli-130879793/detay
Siparişe göre değişiyor geçen gün manuel 2012 c250 cdi araç gördüm .
audininde boş durudugunu cok sanmıyorm nede olsa alt markalarda örnek gemi kıvamlı superb'de 1.4tsi 125lik 1.6d 105likle satılıyo :D neden a4-6 vs satılmasın keza passatve passat cc de
Arkadaşlar donanım konusunda ; 55€'ye Xenon - Far Yıkama - ön/arka sensör - cruise kontrol - 17 alaşım jant- Led Sis - Elektrom Aynalar - otomatik alınıyor. Deri için 800€ fark ödeniyor. Comfort paket ile almak istersek; Cam Tavan - Isıtmalı, Elektrıklı, Hafızalı Ön koltuklar, - Elektrıklı Perde bu paketin fiyatı 4500€... Extra olarak 18 jant almak istersek 1600€ Temel Donanım olarak bunları koyunca araç 60.000€ 'lara geliyor buda bugunkı kur ile 150Bin Tl ediyor. Borusanda araçlar yolda dedi. Şunuda belirtmek istiyorum 320ied (170hp) arac ile liste fiyatlarına baktığımızda 10.000€ fark oluyor yukarıdaki donanımı bu araca almak istediğimizde aradaki fark 5-6bin€ oluyor...
downsizing sen nelere kadirsin. :) Önce 320i alanlara girdi şimdi de sıra 5'te demek :)
downsizing sen nelere kadirsin. :) Önce 320i alanlara girdi şimdi de sıra 5'te demek :)
Girdi derken ?
#KahrolsunDownsizing
#DirenHacim
Girdi derken ?
ilk önce 320i getirildi ve 184ps olarak satıldı. Sonra 1.6 170 olarak geldi ve yine 320i olarak ikinci bir fiyat skalası belirlendi. Doğal olarak 2.0 benzinli motoru alanlara kötü bir sürpriz yaptılar. :icon_tup:
Vergisi yakıtı derken kötü oldu ilk 184 alanlara
dip not : eğer denilen boş paket E serisi içinse zaten normalde E serisinin boşunu ben hiç görmedim o ancak bu gelicek 1.6 serisiyle belli olur hangi donanımlarda geliceği ama E serisinide bir c serisi kadar boş tutmazlar gibime geliyor umarım öyle olur..
iyi de e serisinden bahsediyoruz ona bakarsan a c dende boş geliyor haliyle :D haklı çıkmak için niye hep alakasız örnekler veriyorsun anlamıyorum :)
tamam ben denk gelmedim ben hep hariçten gazel okuyorum burada ego tatmini için :)
bahsettiğim 1.6 e serisi donanımıydı zaten e250 den tek farkı cam tavan opsiyonel geriye kalan herşey var elite paketle geliyor araçlar yazdım yukarda ummamıza gerek yok yani :) Ha tabi galerinin biri gidip bomboş bir araç getirirse ayrı mevzu tabi.
Yeni araç aldığım için mercedesleri baya araştırdım hepsinin güncel donanım motor vs. verileri hakkında bilgi topladım.
sonuç olarak fok balıkları çok yalnız
bmw motor teknolojisinde mercedes'i geçeli yıllar oldu. bmw'nin her motorunun özelliğine, tekniğine, verimine hayranım.
bmw motor teknolojisinde mercedes'i geçeli yıllar oldu. bmw'nin her motorunun özelliğine, tekniğine, verimine hayranım.
Mercedes bir adım daha geride gözüksede daha sorunsuz motor konusunda ve uzun ömürlü
darkmoon
19-07-2013, 13:42
iyi de e serisinden bahsediyoruz ona bakarsan a c dende boş geliyor haliyle :D haklı çıkmak için niye hep alakasız örnekler veriyorsun anlamıyorum :)
tamam ben denk gelmedim ben hep hariçten gazel okuyorum burada ego tatmini için :)
bahsettiğim 1.6 e serisi donanımıydı zaten e250 den tek farkı cam tavan opsiyonel geriye kalan herşey var elite paketle geliyor araçlar yazdım yukarda ummamıza gerek yok yani :) Ha tabi galerinin biri gidip bomboş bir araç getirirse ayrı mevzu tabi.
Yeni araç aldığım için mercedesleri baya araştırdım hepsinin güncel donanım motor vs. verileri hakkında bilgi topladım.
Haklı çıkmak için yazmadım hatta sonradan yazımı editledim biraz bende geç düşdü jeton dip not yazdım eğer konuşduğumuz e kasa ise dedim 1.6 kasalarla belli olur zaten dedim ben pek marka içinde detaylandırmalı düşünmüyorum genel marka bazında düşünüyorum detaylandırmalara fazla girmiyorum okurkende sanırım öyle algılıyorum yani c kasa e kasa diye değil mercedes olarak algılıyorum komple yoksa haklı çıkmışım haksız çıkmışım kime ne fayda velevki haksız çıkmıyım ne olucak benim için problem değil.. :)
cabrioleter
19-07-2013, 14:28
Mercedes bir adım daha geride gözüksede daha sorunsuz motor konusunda ve uzun ömürlü
sanırım o da eskidendi. şikayetvar sitesinde bmw hakkında mercedesden daha az şikayet var..
bu bir kriter olmasa bile madem günümüzde kullan-at sisteme geçildi devir çevirip, daha performanslı olup, daha az tüketiyorsa yemişim mercedesin dayanıklılığını..
coolvtec
19-07-2013, 14:32
BMW dizel motorda 1 numara.
dizel sayaç 30 bin km den geri sayıyor. Kendi aracımı 30 binde servise soktum ve teslim aldığımda servise 30 bin gösteriyordu.
Fakat sizin dediğiniz 17 -20 bin olayını anlamadım. Bmw nin f20 - f30 benzinlileri kullanıma göre 7 - 8 - 9 max 10 binde servise giriyor diye biliyorum . Hatta bir forumda 25 binde 3. servisine giren bir arkadaşımız var.
f10 için ayrı bir uygulama oluyor mu bilemiyorum ama dediğim gibi f20 -f30 daki benzinli turbo motorlar bu şekilde.
ozgurluk
23-08-2013, 10:44
Bir çok insan yadırgamış bu motor hacmini..
Neden ???
- Adamlar vergi dilimi açısından avantaj sağlamış mı ? evet sağlamış..
- Hacim olarak küçülürken , performanstan ödün vermiş mi ? hayır , 170 hp ve 0-100 değerleri gayet yeterli hatta piyasada ki bir çok araçtan da iyi.
- Tüm bunları yaparken, yakıt tüketiminde bir abukluk var mı ? hayır, aksine yakıt tüketimleri üst sınıf bir araç için fazlasıyla makul.
- Tüm bunlara ek olarak , yeni bir çok teknolojik donanıma da sahip olma şansını tanımış mı ? Evet tanımış..
Şu forumdaki insanların çoğunluğu, bende dahil olmak üzere , ekonomi sınıfı araç sahibi insanlar. Ama yorum yaparken , 5.50i alacakmış da engel oluyorlar zannedersin.
Performans istersen eğer zaten adamlar 5.50xd sine kadar geniş bir ürün yelpazesine sahipler. Bastırırsın parayı alırsın. Para / çokomel eğrisi yani.
Yani neyi tartışıyoruz:icon_wack
Bu vergilerle yakinda bmw 5.13 multijet felanda görürüz.
darkmoon
23-08-2013, 14:23
aklıma banker bilo filmi geliyor böyle konuları gördükçe :D hep bizim sırtımıza biniyorlar birgün sıra bizede gelir :D
aklıma banker bilo filmi geliyor böyle konuları gördükçe :D hep bizim sırtımıza biniyorlar birgün sıra bizede gelir :D
Bu anca filmlerde olur gibi geliyor bana :D