Orijinalini görmek için tıklayınız : Intercity İstanbul Park - Güncel Pist Süreleri
ghibli06
02-04-2015, 20:04
herkes haklı ama süre kasanlar tek başına çıkmadıkça kimse tatmin olmaz... 458 arkadan geliyor, EVET... öndeki de süre kasıyorsa ne yapacaksınız? o süre kaybetsin arkadaki süre kaybetmesin diye bir mantık mı var? adam çıkmış kendi aracının maksimumu ile gidiyor, bu bir yarış değil ki? seanslar kalabalık dersiniz anlarım, çıkan arabalar arasında 10 saniye beklenmiyor dersiniz onu da tartışabiliriz ama öndeki yol vermedi transponder a o kadar para verdim 1 saniye kaybettim diye sızlanmanın pek esprisi yok, seansta 10 araç olsa çıkarken 10 saniye ara bırakılsa kimse sesini çıkartmaz...
yasindemir
02-04-2015, 20:11
herkes haklı ama süre kasanlar tek başına çıkmadıkça kimse tatmin olmaz... 458 arkadan geliyor, EVET... öndeki de süre kasıyorsa ne yapacaksınız? o süre kaybetsin arkadaki süre kaybetmesin diye bir mantık mı var? adam çıkmış kendi aracının maksimumu ile gidiyor, bu bir yarış değil ki? seanslar kalabalık dersiniz anlarım, çıkan arabalar arasında 10 saniye beklenmiyor dersiniz onu da tartışabiliriz ama öndeki yol vermedi transponder a o kadar para verdim 1 saniye kaybettim diye sızlanmanın pek esprisi yok, seansta 10 araç olsa çıkarken 10 saniye ara bırakılsa kimse sesini çıkartmaz...
Kesinlikle katılıyorum. Araçlar arası 10 san. olsa bile dediğiniz herşey yine olacaktır o ayrı mesele.
Pistte her arac rısk tasır.
yol vermenın nasıl oldugunu anlattım,harıcı her hareketde guc vs farketmez zaten.
Sure yapmaya calısan varsa ondekı cıdden yavassa,ısın olamsı gerekenı ıdeal cızgıyı bırakmaktır. Bu yazılı olmayan nezakettır pistlerde. Onelı olan fren ve apex de yakalamak. Yoksa arkadakıne zaman kaybı olucaktır....
ghibli06
02-04-2015, 20:37
Pistte her arac rısk tasır.
yol vermenın nasıl oldugunu anlattım,harıcı her hareketde guc vs farketmez zaten.
Sure yapmaya calısan varsa ondekı cıdden yavassa,ısın olamsı gerekenı ıdeal cızgıyı bırakmaktır. Bu yazılı olmayan nezakettır pistlerde. Onelı olan fren ve apex de yakalamak. Yoksa arkadakıne zaman kaybı olucaktır....
hocam %100 haklısın, 2:12 kasıyorsun F458 ile ama sizden 15 saniye yavaş bir E46 M3 de süre kasabilir, siz 1 saniye kaybettim derken o da yol verirken 1 saniye kaybettim demeyecek mi? yanlış kısımları konuşuyoruz bence, tek başına çıkıp süre kasılmadıkça, pistteki diğer araçların hızlı ya da yavaş olması çok önemli değildir...
ghibli06
02-04-2015, 20:46
bu arada geçen sene katılamadım hiç bir etkinliğe sol ayak aşil tendonum kopuktu çünkü ama bir önceki sene çoğuna katıldım taa Ankara'dan gelerek... halk günü zevk işidir arkadaşlar, kasan kasmayan diye ayırırsanız hata yaparsınız mesela benim amacım 20 yaşında bir aracın hala hızlı olup olmadığını görmekti, her seferinde çok zevkli saatler geçirdim, İngilteredeki gibi Avam Kamarası-Lordlar Kamarası ayırımı zaten var, ötesi gereksiz olur bu benim fikrim sadece, organizasyonu yapan Buğra arkadaşımız çok tecrübeli her fikri dinleyip iyi taraflarını alan birisi...
Bahsi geçen araçlarla bire bir örneğim var videosuda var hatta. Polo gti ile kendimce süre çıkartacakken yaşadığım durum şudur. 11. virajı biliyor herkes sola açılmak zorundasınız. En sola değemeden arkamdan kıpkırmızı birşeyin geldiğini görünce refleksle karışık süresini kesmemek için apekse dokunamadan sağa kırmak zorunda kaldım ve Murat bey 458i ile süre kaybetmeden sola değip (apexe) geçti. Tabi ben standart polo gti ile o esnada sanırım 175 civarı hızla sert denecek şekilde sağa geçmeye çalıştım ciddi risk alarak. Sorun burada Murat beyin süre kasması falan değildi kesinlikle, bu kadar güç farkı olan araçların "düzlük harici" geçişleri birbirine yakın araçlara göre daha tehlikeli bence. Birbirine denk araçlar araya biraz zaman bırakınca bir daha zor yetişiyor öndekine sorun azalıyor. Tercih organizasyonun tabiki her zamanki gibi.
Yavaş aracı düzlükte geçmek daha kolay. Getz otomatik'i mi düzlükte geçmek yoksa Porsche veya Polo GTI mı?
Yol vermeyi bilmiyen adam için motor gücü farketmez. Ayrıca, sizinle aynı beygir de bir araç olduğunu varsayın ya hırslanırsa? O zaman sittin sene geçemiceksiniz.
Motor gücü olayı komik bence
Orçun'un youtube'da videosu var körfez pistinde açın izleyin Orçundan daha güçlü Subaru var ama adam yol vermeyi bilmediği için Orçun pist dışına çıkıyo iyice de sövüyor.
https://www.youtube.com/watch?v=-tVEqyhoYfA
Yol düzgün verilmemiş ama aracın pşste cıkmasında subaru sürücüsünün hatası yok gec frenaj var.
Shendelzare
02-04-2015, 23:32
Ya yol verilememesi tabiki olacak sonuçta bütün araçlar aynı hızda aynı performansta olsa bile sürücü farkı var arada, ama böyle karma karışık araçlarda olunca hem araç farkı hem sürücü farkı oluyor sürekli arkamdan bir supersport geliyormu, önümde yavaş giden varmı diye sağa sola bakınarak geçiyo turlar. Ben yakın güçlü araçlar çıksın önerimde piste gelen insanların hepsinin yol verme nezaketinde ve düşüncesinde olduğunu varsayarak konuşuyorum yoksa çok daha farklı olaylar yüzünden hızlı tur katli yapılıyor. Yakın güçlü araçları 10 saniye arayla salsak piste birbirlerini yakalamaları uzun sürer bence. Burda ayrıca güçten kastım saf motor gücüne bakarsak tabiki biryere varamayız, ben zevkine x5 ilede çıktım piste, kağıt üzerinde 245hp araç ama polo gti ile 20 saniye fark oldu. Bizden alınan bilgiler arasında araç ağırlığıda olsa, oradan ton başına güç hesaplanıp sıralaması yapılıp seanslara serpiştirilse çok güzel olur düşüncesindeyim.
Arkadaki araç yetişiyorsa öndekinin her türlü yol vermesi gerektiğinede katılıyorum.
Arkadaslar solediginiz kombinasyonlarin hepsini en az 10 dan fazla kez denedim merak etmeyiniz Halk gunu icin sartlar budur . pistten simdi eve girdim uzun uzun yazamayacagim ama sert yazmamin sebebi bu fikirler hep geliyor sayfalarca yaziyorum ama neticede birdaha ayni yere geliyor donmedolap gibi . Isin icinde insan faktoru ve bukadar degisken oldugu surece halk gununun dogasinda bu var . Ringe gidin kalabalik bir gunde piste cikin bakin karsiniza neler geliyor . Halk gununde tur zamaninin standartlari budur. 40 adet ayni gucteki poloyu ayni lastik suspansyon ve agirlikta piste biraksaniz aralarina 20 saniye bile verseniz bu soledigimin aksi olmayacaktir. O nedenle isi konunun uzmanlarina birakmanizi isimizi bize ogretmek yerine kendinizi gelistirmek konusunda bu cabayi harcamanizi rica ediyorum emin olun ki dunyaca unlu pilotlara da ev sahipligi yaptigimiz istanbulparkta yapilan ber organizasyon en ince ayrintisina kadar dusunulmektedir . O nedenle gelin tadini cikartin . Her pist gunu oncesi guvenlik toplantisinda soledigim gibi bu bir yaris degil deneyim dir ve kimseye kupa vermiyoruz . Tadini cikartmaniz icin biz elimizden gelebi yaparken sizden de ricamiz deneyim ve tecrubelerimizle bugune kadar sizlere sundugumuz islerde oldugu gibi bu organizasyonlarda kurallara riayet etmenizdir.
20 gundur porsche ile sabah 5 gece 12 keyifli bir akrivitenin ortasinda oldugumdan biraz yorgunlukla kalp kirdiysam kusurabakmayin . Amac bagciyi dovmek degilde uzum yemek oldugu surece keyif alacaginiza eminim .
Bu arada 12 Nisan pazar icin plan yapmayin benden solemesi :)
Bende isterim benim süreme yakın sürede hep aynı tempoda araç kullanıp 50 mt önümdeki adama ne yetişebileyim ne geri kalayım. Ama Clio RS ile piste çıktığımda bir tane Sierrar Cosworth ve Volvo S80 V8 AWD araç beni 10 yıl yaşlandırdı. Virajlarda önümde blokaj yapıp geçmeme izin vermediler. Düzlüğe çıkınca güç farkından uzadılar. Her viraj aynısı oldu. Bunlar gözden kaybolana kadar aracı boşa atıp frenleyerek yavaşladım. Yaklaşık araya 1 km koymuşumdur. Kombine virajlar gelince gene arkalarındaydım ve en son bastım küfürü. Şimdi mantıken benim onları engelliyor olmam gerekiyor güç ve sınıf farkına göre ama işler tam tersi. Bu biraz şans işi engellenmesi baya zor. Ancak genede benzer araçlar ile gelsek iyi olurdu.
Arada 20 saniye de bıraksan, herkesin süreleri yakın bile olsa bozulacak o mesafe. ***** yol araçları, boş tur atmak gerekiyor arada. Bazen saçma sapan bir hata yapıyorum, o turun geri kalanını soğutma olarak kullanıyorum. Hoop, gitti aradaki mesafe.
Yol vermek kadar, geçmeyi de bilmek gerek. Gördüğüm çoğu arkadaş virajları yavaş dönen ama düzlükte uzayan araçların arkasına yapışıyor viraj içinde. Viraj öncesinde biraz mesafe bırakıp, viraj çıkışına hız farkı bıraktığınızda çok daha rahat geçiyorsunuz öndeki engeli.
Shendelzare
03-04-2015, 02:55
Arada 20 saniye de bıraksan, herkesin süreleri yakın bile olsa bozulacak o mesafe. ***** yol araçları, boş tur atmak gerekiyor arada. Bazen saçma sapan bir hata yapıyorum, o turun geri kalanını soğutma olarak kullanıyorum. Hoop, gitti aradaki mesafe.
Yol vermek kadar, geçmeyi de bilmek gerek. Gördüğüm çoğu arkadaş virajları yavaş dönen ama düzlükte uzayan araçların arkasına yapışıyor viraj içinde. Viraj öncesinde biraz mesafe bırakıp, viraj çıkışına hız farkı bıraktığınızda çok daha rahat geçiyorsunuz öndeki engeli.
Orası öyle tabiki ancak birçok videomda da şu şekilde aynı sahneleri görebilirsiniz; aracım düzlükte falan baya güçsüz olduğu için virajdan hızlı çıksam bile direksiyonunu doğrultan güçlü araçlar gaza dokunmalarıyla birlikte arayı açıp gidiyorlar. Benim en iyi hatırladığım sarı bir scirocco vardı k04 yapmış araca 300hp civarı veriyor diyor, bense 180hp stock polo gti. Yanlış hatırlamıyorsam 1 tur boyunca arkadaşın arkasında gezdim, virajda geliyorum düzlükte uzaklaıyorum, sonra virajda yine geliyorum hoop düzlükte gerideyim. Bu böyle baya devam etti sonra son düzlükte baktım yavaşladı scirocco dedim yol veriyor heralde sağolsun ama aslında turbo borusu patlamış. Birde şöyle bir sorun var gelen çoğu kişi ideal çizgi falanda bilmiyor, adam yol vermek istese bile sana zararı olmadan nereye çekilse yol vereceğini kestiremiyor bile olabilir. Benim öz abim çıktı piste bir seans, ki defalarca simulator oynattım (Assetto Corsa, Project CARS, Gran Turismo 5-6) defalarca anlattım yanımda da çıkardım piste, ama yok ne viraj girişi bordüre uğruyor ne viraj içi ne viraj çıkışı. Adam hep ortadan ortadan gidiyor, ne güzelde gidiyorum işte ne varmış diyor. Varmak istediğim nokta; gelen çoğu kişi pistin nasıl şeyler gerektirdiğini bilmeden geliyor, brifingde anlatılanlarda bayraklar ve kurallar. Araya viraj nasıl optimum dönülür, arkanızda 6 virajdır biri çırpınıyorsa nasıl yol verilir falan diye başlıklar serpiştirilse yavaş yavaş bizim bu dert yanmamız son bulur, süreleri iyileşen arkadaşlarında daha çok hoşuna gitmeye başlar bu aktivite diye düşünüyorum.
Yarış olmadığını biliyoruz ama süre karşılaştırmadıkçada bu işin zevki çıkmaz yani her ay gel turunu at git ne keyfi kalıcak. Her turumu kaydediyorum izliyorum, arkadaşlarıma izlettiriyorum, foruma koyuyorum herkes yorumunu yapıyor şurayı şöyle yapmışsın burda böyle yapsan daha hızlı olurmuşsun falan diye kendimizide geliştirmeye çalışıyoruz yavaş yavaş. Benim gerçekten çok hoşuma gidiyor yaptığınız aktiviteler, ilk pist günü muazzamdı gerçekten sabah baya sövmüştük bu ne biçim iş sabahın köründe çağırmışlar herkesi falan diyede bütün araçların birarada olmasıda ayrı bir ortam oluşturmuştu.
Bide son olarak karma sistemle ilgili birşey daha diyeceğim, yakın güçteki araçlarla beraber çıkınca ve biri beni geçince "ulan bu nası geçiyo beni çokta güçlü değil arabası biryerde bi yanlış yapıyorum heralde" veya "ben buna neden yetişemiyorum" diyorum. Ama gelip 911 turbo yanımdan geçtiğinde yorum yapamıyorum çünkü zaten adam ortalama altı sürse bile geçecek. Bir videomda vardı yanımda süre tutan arkadaşıma soruyorum biz yavaşmı gidiyoruz niye yetişemedik bu adama diye :)
ghibli06
03-04-2015, 06:04
Orası öyle tabiki ancak birçok videomda da şu şekilde aynı sahneleri görebilirsiniz; aracım düzlükte falan baya güçsüz olduğu için virajdan hızlı çıksam bile direksiyonunu doğrultan güçlü araçlar gaza dokunmalarıyla birlikte arayı açıp gidiyorlar. Benim en iyi hatırladığım sarı bir scirocco vardı k04 yapmış araca 300hp civarı veriyor diyor, bense 180hp stock polo gti. Yanlış hatırlamıyorsam 1 tur boyunca arkadaşın arkasında gezdim, virajda geliyorum düzlükte uzaklaıyorum, sonra virajda yine geliyorum hoop düzlükte gerideyim. Bu böyle baya devam etti sonra son düzlükte baktım yavaşladı scirocco dedim yol veriyor heralde sağolsun ama aslında turbo borusu patlamış. Birde şöyle bir sorun var gelen çoğu kişi ideal çizgi falanda bilmiyor, adam yol vermek istese bile sana zararı olmadan nereye çekilse yol vereceğini kestiremiyor bile olabilir. Benim öz abim çıktı piste bir seans, ki defalarca simulator oynattım (Assetto Corsa, Project CARS, Gran Turismo 5-6) defalarca anlattım yanımda da çıkardım piste, ama yok ne viraj girişi bordüre uğruyor ne viraj içi ne viraj çıkışı. Adam hep ortadan ortadan gidiyor, ne güzelde gidiyorum işte ne varmış diyor. Varmak istediğim nokta; gelen çoğu kişi pistin nasıl şeyler gerektirdiğini bilmeden geliyor, brifingde anlatılanlarda bayraklar ve kurallar. Araya viraj nasıl optimum dönülür, arkanızda 6 virajdır biri çırpınıyorsa nasıl yol verilir falan diye başlıklar serpiştirilse yavaş yavaş bizim bu dert yanmamız son bulur, süreleri iyileşen arkadaşlarında daha çok hoşuna gitmeye başlar bu aktivite diye düşünüyorum.
Yarış olmadığını biliyoruz ama süre karşılaştırmadıkçada bu işin zevki çıkmaz yani her ay gel turunu at git ne keyfi kalıcak. Her turumu kaydediyorum izliyorum, arkadaşlarıma izlettiriyorum, foruma koyuyorum herkes yorumunu yapıyor şurayı şöyle yapmışsın burda böyle yapsan daha hızlı olurmuşsun falan diye kendimizide geliştirmeye çalışıyoruz yavaş yavaş. Benim gerçekten çok hoşuma gidiyor yaptığınız aktiviteler, ilk pist günü muazzamdı gerçekten sabah baya sövmüştük bu ne biçim iş sabahın köründe çağırmışlar herkesi falan diyede bütün araçların birarada olmasıda ayrı bir ortam oluşturmuştu.
Bide son olarak karma sistemle ilgili birşey daha diyeceğim, yakın güçteki araçlarla beraber çıkınca ve biri beni geçince "ulan bu nası geçiyo beni çokta güçlü değil arabası biryerde bi yanlış yapıyorum heralde" veya "ben buna neden yetişemiyorum" diyorum. Ama gelip 911 turbo yanımdan geçtiğinde yorum yapamıyorum çünkü zaten adam ortalama altı sürse bile geçecek. Bir videomda vardı yanımda süre tutan arkadaşıma soruyorum biz yavaşmı gidiyoruz niye yetişemedik bu adama diye :)
hocam sen tamamen halk gününde süre yapma olayına kafayı takmışsın, geri kalan amaçları kabul etmiyorsun... belki transponders alanlar aynı seansta çıkabilir en azından seanstaki herkes süre kasıyor olur...
Shendelzare nickli üye
Hiç bir şey düşünmeden hırs yapmadan huzur içinde uçuyormuşçasına kalbinin çarptığını hissedecek kadar süre bittiğinde adrelanin tavan yapıp orgazm olmuş kadar mutlu bir şekilde keşke bitmeseydi diyebiliyorsan.
Başka hiç bir şeyi kafana takma verdiğin paranın karşılığını al keyfini çıkarmaya çalış.
Herkese güzel pist günleri olmasını dilerim.
OrcunInce
03-04-2015, 09:17
Yavaş aracı düzlükte geçmek daha kolay. Getz otomatik'i mi düzlükte geçmek yoksa Porsche veya Polo GTI mı?
Yol vermeyi bilmiyen adam için motor gücü farketmez. Ayrıca, sizinle aynı beygir de bir araç olduğunu varsayın ya hırslanırsa? O zaman sittin sene geçemiceksiniz.
Motor gücü olayı komik bence
Orçun'un youtube'da videosu var körfez pistinde açın izleyin Orçundan daha güçlü Subaru var ama adam yol vermeyi bilmediği için Orçun pist dışına çıkıyo iyice de sövüyor.
https://www.youtube.com/watch?v=-tVEqyhoYfA
2 tur arkalarında frenleye frenleye gittiğim için orada artık fren denen şey kalmamıştı, yoksa yol vermese de ben güzel almıştım :)
onursumer
03-04-2015, 09:20
bence pistte sinyal, sellektor ile anlaşmayı oğrenmek gerekiyor ne tarafa çekilicekse işaret edilebilir yani en azından ben o şekilde gordum çekiliyorm şeklinde yol veriyordum :)
bence pistte sinyal, sellektor ile anlaşmayı oğrenmek gerekiyor ne tarafa çekilicekse işaret edilebilir yani en azından ben o şekilde gordum çekiliyorm şeklinde yol veriyordum :)
:icon_tup::icon_tup: Bu kültür oturduğu an problem olan şeyler çok büyük ölçüde azalacak. Briefinglerde bununla alakalı daha ciddi bir eğitim verilebilir ve çokta etkili olur. Misal sinyalin verildiği yönden geçebilir arkadan hızlı gelen, böylece yol verende bilir ne taraftan geçileceğini bir sonraki viraj için hızını ve açısını ona göre ayarlar gibi gibi.. Orçunun videosundaki durum tam bir facia ve. Öndekiler biraz dalga geçer gibi gitmiş çünkü viraj giriş açı ve hızlarına bakılınca süre kasmaya niyetli gözükmüyorlar :)
selam,
pazar orada olacağız inşallah, ben kendi adıma bir süredir org. için arabamı hazırlıyorum hem yürüyen hem motor olarak. aracım rocco 2.0 ön çeker, hedefimde ön çeker süresi açık we net.
yani özetle süre kasıcam, zorlıycam we umarım şanslı günümde olurum çok engel çıkmadan elimden geldiğince düzgün çizgide giderek güzel bir süre almak.
bunun dışında süre ölçer alacağım we süre kasacağım için kendimi raikonen sanmıyorum çünkü adı üstünde halk günü, yani doğanda gelir ferraride.
bu konuyu boşuna tartışmak gereksiz, yapılan bütün organizasyonların niyeti çok samimi we yapıcı. Bundan bilmem kaç sene önce polo gti ile gazlayabileceğimiz bu kadar özel bir pist yoktu.Bence bunada şükretmek lazım. insanlar sewkini alıp talep arttıkça organzasyonu yapan ekip ve türewleri yatırımlarını arttıracaktır.
bizde hobimizi sokaklardan pistlere gerçekten taşıyabileceğiz.
175 ile viraj içinde benimde arkama 458 dayansa bende panik yaparım ama bunun burda arkamda ne işi war demem çünkü asıl o bunu söylüyordur zaten.ama bu durum kimsenin suçu değil, allah korusun yaşanabilecek bir tatsızlıkta en çok org. sahipleri etkilenecek we üzülecektir.
son olarak sellektör we sinyal kollarını kullanmak tabi usturuplu bir şekilde, bazı karışıklıkları çözecektir en azından işe yarar bence.
katılacak we izlemeye gelecek olan arkadaşlara şimdiden iyi eğlenceler.
OrcunInce
03-04-2015, 13:25
Ring videolarını açıp izlerseniz göreceksiniz, yarış çizgisi ne olursa olsun önde ki araç sağ'a sinyal verir ve sağ çizgiye yapışır.
Arkadan gelen belki çizgisi kapandı diye süre kaybeder ama en azından güvenli bir geçiş sağlanmış olur.
Ben 208 ile önümde ki gtr'lara kaç tane selektör attım belli değil, adamlar düzlük gelince rolling yapıyorlardı. Bir de böylesi var tabi.
Bu pazar oradayiz,aslinda yarinda 1 saatlim seans vardi ama guvenlik vs denerek iptal oldu.
Sezonu acalim ama tekrar diyorum,ayda 1 gun cok cok az :(
Yol vermede sikinti olmazsa hersey guzel olur...
drivertech
03-04-2015, 20:44
Pisti tam anlamıyla rahat dönebilen forum üyesinin araç içi cam kaydı var mıdır ? dönüşler hakkında bilgi sahibi olabileceğimiz ?
Utku Uzunoğlu olarak YouTube da aratırsanız ukku nun boş pistte attığı 1-2 tur Hatırlıyorum ideal çizgi denebilecek
drivertech
03-04-2015, 21:10
Utku Uzunoğlu olarak YouTube da aratırsanız ukku nun boş pistte attığı 1-2 tur Hatırlıyorum ideal çizgi denebilecek
Bakıyorum simdi birde vti buldum sedan mı bilmiyorum ama Aktepe soyisimli birisi .. Teşekkürler.
neothenew
04-04-2015, 08:15
Pisti tam anlamıyla rahat dönebilen forum üyesinin araç içi cam kaydı var mıdır ? dönüşler hakkında bilgi sahibi olabileceğimiz ?
Benim evvelki sene döndüğüm, araç geçişi olmayan temiz bir tur var. Aşağıda linkini atıyorum. Profesyonel bir sürüş değil tabii ki ancak virajlar hakkında fikir verecektir. Cepten atıyorum, açılmazsa youtube'da kaytmaz diye aratırsan bulursun.
http://youtu.be/LZ6RWOsgApM
Ne 458'miş arkadaş; tüm örneklerde o :D
Ne 458'miş arkadaş; tüm örneklerde o :D
bence senin videon asıl eğitici video, arada açar izlerim ellerine sağlık
63owen63
06-04-2015, 15:18
Park'da dizel hatch'lerden çıkan süre yapan arkadaş oldu mu hiç ? tdi,tdci,dci vs. Sıkıntı yaşadı mı ?
OrcunInce
06-04-2015, 15:33
Park'da dizel hatch'lerden çıkan süre yapan arkadaş oldu mu hiç ? tdi,tdci,dci vs. Sıkıntı yaşadı mı ?
İ.Irklı VW Polo 1.6 tdi 02:44.828 27.10.2013 Kuru 16 °C Önden
gibi bir süre var senin için emsal olabilir :)
Bende bu taktiği deniyorum mecburen, sonrada Buğra abi işallah kameradan izlemiyordur diye dua ediyorum :)
Şimdi etkinlik kurallarını tekrar okudum muayane ile ilgili bişi yazmıyordu. Sadece araç ile ilgili şu kurallar vardı.
Katılımcı araçların etkinlik günü teknik kontrolleri yapılacaktır. Aşağıdaki kriterlere uymayan araçlar etkinliğe alınmayacak ve katılım ücretleri geri ödenmeyecektir.
Araçların herhangi bir sıvı (yakıt, hidrolik, antifriz, vb.) akıntısı ve kaçağı bulunmaması gerekmektedir.
Araçların lastik diş derinliği yasal sınırlar içerisinde olmalıdır.
Araçların akülerinin sabitlenmiş olması gerekmektedir.
Araçların koltuklarının bağlantı noktalarının gevşek olmaması gerekmektedir.
Araçların emniyet kemerlerinin yırtık olmaması ve çalışır durumda olması gereklidir.
Aracımız bu kurallara uyduğu sürece muayanesiz piste çıkabilirmiyiz Buğra abi.
Bu konuyu amacinda kullanalim arkadaslar yeni konu acildi ordan bilgi edinebilirsiniz . Konu disi mesajlari kaldiriyorum.
Merhabalar, 2015 yılına ait pist dereceleri resmi siteye sezon sonunda mı aktarılıyor acaba? Daha önceki sezonları takip etmemiştim de.. Teşekkürler.
Aracı sattık son haliyle çıkartmadan izlemeye oradayız büyük ihtimalle :)
bu yılın güncel pist sürelerini bulabileceğim bir link var mıdır ?
63owen63
17-06-2015, 13:50
hakikaten güncel pist sürelerini merak ediyoruz, çok fazla araç çıktı, herkesin kendi aracına göre baz alabilecegi süreler vardır mutlaka :)
aakdeniz
14-08-2015, 17:35
Merhabalar,
Intercity İstanbul Park'ın web sitesi güncellenmiş. Buna istinaden pist sürelerini de güncelledik. Güncel pist sürelerini ilk sayfanın ilk mesajında bulabilirsiniz.
Not: Toplamda 3 aracın çekiş sistemini belirtecek hiç bir açıklama olmadığı için yanlarına soru işareti koyduk. Araçların pilotları bana PM atarsa onları da düzeltirim.
Not2: Filtrelenmiş listeyi Intercity'nin yayınladığı listedeki bilgilere göre hazırlıyoruz. İlk mesajda da belirtildiği gibi, aynı kişinin aynı araçla yaptığı en hızlı süreyi filtrelemek buradaki amaç. Ancak aynı pilotların, aynı olduğunu düşündüğüm bazı araçları, pilotlarının kayıt sırasında verdiği bilgilere istinaden farklı bir isimle kaydedildiği için aynı pilotların aynı araçları ile yaptıkları birden çok süre listede yayınlanmış olabilir. Araçların pilotları bu şekilde bir mükerrerlik fark ederlerse listedeki hangi iki aracın aynı araç olduğunu bana bildirmeleri doğrultusunda, bu pilotların en iyi süreleri kalacak şekilde güncelleme yapabiliriz.
Octavia RS
14-08-2015, 22:19
İlk gördüğümden beri kafama çok takıldı 2.14.833 dönen Audi A5 ??
Parabolica
16-08-2015, 17:40
Bende merak ettim A5i. Eger standart veya standarta yakin bir arabaysa arkadasi tebrik etmek lazim.
Standart A5 değil RS5 bile olsa o süreyi yapamaz. Çok ilginç gerçekten belki pist için hazırlanmış bir araç olabilir.
126-128 RS5 in Ring süreleri,
http://fastestlaps.com/tracks/nordschleife.html
Bu da diğer pistlerdeki hızlı/yavaş olduğu araçlarla karşılaştırmalı süreleri,
http://fastestlaps.com/cars/audi_rs_5.html
Bence iyi pilotaj ile RS5 o süreleri yapabilir.
Low-Rider
16-08-2015, 20:37
Pist'in yapıldığı tarihteki fotoğraflara baktım, o gün katılan bir r8 var. r8 o süreyi yapabilir mi bilmiyorum ama karışıklık olmuş olabilir mi araçlarda ?
Pist'in yapıldığı tarihteki fotoğraflara baktım, o gün katılan bir r8 var. r8 o süreyi yapabilir mi bilmiyorum ama karışıklık olmuş olabilir mi araçlarda ?
O günkü pist günü konusunda şöyle bir fotoğraf var. O kişi A5 ile piste çıkmış ancak süre çok farklı tabi.
Sanırım süreleri yazarken bir yanlışlık oldu.
Herkese selamlar,
İlk seans sonrası resim almıştım.
http://i60.tinypic.com/qzggbb.jpg
http://www.techturkey.com/forum/pist-yarislari-ve-time-attack/202246-02-ve-03-mayis-2015-cumartesi-ve-pazar-pistgunleri-halk-gunu-istanbulpark-5.html
Tekrar yaparsa tebrik ederim.
Rs5 dir buyuk ihtimal ama sanirim bazi modlar yapilmistir. Ama rs5 bile olsa tebrik etmek gerek. Bir daha yaparsa hatta yaklasirsa bile alkislar benden...
Araç isimleri girilirken gözden kaçmalar olabiliyor bazen. Bu da büyük ihtimalle böyle bir durumdur. Zira benim Opel Astra bir keresinde Carrera 4S olarak girilmişti :) Görür görmez söyledim ve hemen düzelttiler. O yüzden transponder alan arkadaşların yarışlardan sonra lobiye çıkıp duvardaki ekranı bir kontrol etmelerinde fayda var.
Bak bu dogru.
Benim 2-3 kez ya isim yada otomobil yanlisligim olmustu.
Sonucda insan giriyor bunu. Eger tekrar bu gibi sure yaparsa helal olsunn...
Parabolica
17-08-2015, 06:39
Benim sormak istedigim bir konuda yaninda (Es-Motor) yazan araclar. Bunlar benim anladigim kadariyla Es-Motor tarafindan hazirlanmis/modifye edilmis araclar, oyle degilmi? Eger oyleyse benim arbada bastan beri hicbir degisiklik olmadi, sanirim yanlis girilmis.
28 M.Çuhadaroğlu Ferrari F458 Speciale (Es-Motor) 02:14.789 29.04.2015 Islak / Kuru 19 °C Arkadan
Bence Muratin arabada hep ayniydi ama onuda GT3 yerine sadece GT diye yazip ayri bir arabaymis gibi girmisler
24 M.Engin Porsche 991 GT 02:14.248 30.05.2015 Kuru 22 °C Arkadan
Bilgi yanlış girilmiş..Şöfor benim patronum, arabasıda bildiğiniz düz 2.0 tdi..Süre girişinde yanlışlık olmuş heralde :)
Shendelzare
17-08-2015, 08:13
Yanında es-motor yazanlar es-motorun kendi düzenlediği pist günlerinde yapılan süreleri temsil ediyor sanırım.
A5 sorunu cozuldu,yanlislik olmus.
Murat abi,o gunde katilanlari otomatik olarak yaziyorlar. Cogu modlu arac ama o zaman cizelgesi ozel gun oldugu icin yaziliyor.
Zaman yada marka yada isim ile ilgili bir sorun var ise mail atarsanız düzeltilir arkadaşlar .
Güncel pist sürelerinde en son yaptığım 2.38 var seat leon 1.6tdi ile referans olabilir
Parabolica
30-08-2015, 10:50
Sonunda Istanhul Park pist sureleri sayfasi olmasi gerektigi gibi olmus. Emegi gecenlere tesekkurler...
Yalnizca ES-Motor ilaveli arabalar kafa karistiriyor. Ornegin ben gereksizce iki kere yer isgal ediyorum. Sofor ayni, araba ayni ama birinde Es-Motor aktivitesi icinde bulundugum icin sistem sanirim onu baska bir araba olarak yorumluyor.
Bence yanlis...
Sayfa guncelemelerininde daha cabuk yapilmasida baska bir dilegimiz.
Serhat Y.
30-08-2015, 11:05
Zaman yada marka yada isim ile ilgili bir sorun var ise mail atarsanız düzeltilir arkadaşlar .
Buğraa, önden çeker 3.pozisyon genel klasmanda 102 numara benim süreyi bi güncelletebilirmiyiz. A.Duymaz yazmışlar S.Yılmaz olacak, hani gerekçesini açıklamıştım :)
3 ağustos pazar günü süreleri eklendi mi?
2 Ağustos Pazar süreleri resmi sayfada vardı.
Parabolica
02-11-2015, 07:39
Sevgili Bugra,
Az once Istanbul Park surelerine bakarken bir takim eksikler fark ettim, duzeltebilirseniz daha iyi olacak
- Oncelikle pist surelerinde ustlerde bayagi bir degisiklik oldu, rekorlar, yeni zamanlar vs. Guncelleme gerek
- Tarih sekmesine girdigimizde istedigimiz tarihi bulmak iskence gibi :) Bunu kronolojik siralamak cokmu zor?
- Ayni arabayi kullanip farkli etkinliklerde olunca listeye ayni kisler gene yaziliyor. Benim bildigim (Es-Motor) ilavesi, yalnizca Es-Motor tarafindan modifiye edilmis arabalarin yanina yaziliyordu. Ayni arabalarin veya duz arabalarinda yanina Es-Motor yazilmasi kafa karistiriyor. Baska ufak tefek yanlisliklarda var... Dortcekerde Audi A5in suresi, Muratin ayni GT3 ile iki defa yer almasi (birinde sadece GT diye girilmis) vb vb
Sevgili Bugra,
Az once Istanbul Park surelerine bakarken bir takim eksikler fark ettim, duzeltebilirseniz daha iyi olacak
- Oncelikle pist surelerinde ustlerde bayagi bir degisiklik oldu, rekorlar, yeni zamanlar vs. Guncelleme gerek
- Tarih sekmesine girdigimizde istedigimiz tarihi bulmak iskence gibi :) Bunu kronolojik siralamak cokmu zor?
- Ayni arabayi kullanip farkli etkinliklerde olunca listeye ayni kisler gene yaziliyor. Benim bildigim (Es-Motor) ilavesi, yalnizca Es-Motor tarafindan modifiye edilmis arabalarin yanina yaziliyordu. Ayni arabalarin veya duz arabalarinda yanina Es-Motor yazilmasi kafa karistiriyor. Baska ufak tefek yanlisliklarda var... Dortcekerde Audi A5in suresi, Muratin ayni GT3 ile iki defa yer almasi (birinde sadece GT diye girilmis) vb vb
Abi selamlar ,
Hızlıca yanıtlıyayım fikirler için teşekkürler.
-Yakın zamanda güncellemeler listeye dahil olacak.
-isimden seçim yaparsanız tüm zamanlarınızı görebilirsiniz üstteki sekmelerden yapılabilmekte.
-esmotor ile ilgili bilginiz yanlış abi . es motorun kiralama yaptığı günde katılımcı araçlara es motor ibaresi uygulanmakta.
O ufak tefek hatalarıda göze çarptıkça düzeltiyoruz bunlarıda not aldım .
Parabolica
02-11-2015, 13:46
Tesekkurler Bugra,
- Isim ustunden girisi biliyorum, o guzel. Ancak ben belli bir gunde yapilan dereceleri gormek istediguimde ortay cikan liste acayip sekilde karisik, sadece onu sirali yapsak diyordum
- Es-Motor mantigini hala anlamadim :) Gecen gun Sadiylede ayni konuyu konusuyorduk oda benim gibi biliyor. Niye Es-Motor gununde gelen arabalrin yanina Es-Motor yaziliyor, sebebini cozemedim. Benim ilk dusundugum gibi onlar tarafindan hazirlanmis arabalarsa evet bir mantigi var. Yok ama benim gibi kendi arabasiyla Es-Motor gununde gelince ne degisyorki ? Kullanan ayni, araba ayni sadece listede gereksizce bir cok defa yer isgal ediyorum.
Selamlar
Buğra, Murat Abi'nin Es-Motor günleri normal Pist günleri ile manuel birleştirilebilir. (satır silinecek sadece :) )
Abi artik sen esmotorsun,kabullen bunu. ;)
Bende itiraz ediyordum ama %50 aldilar...
Parabolica
03-11-2015, 09:09
"Join The Dark Side" yani :)
yok yaw su veya bu grup meselesi degil, maksat liste duzgun, adil ve anlasilabilir olsun...
Süre isi cidden komiklesmeye basladi. Farkindamisiniz ama o transponder icin para veriyoruz biz.
Parabolica
16-05-2017, 18:55
Süre isi cidden komiklesmeye basladi. Farkindamisiniz ama o transponder icin para veriyoruz biz.
%100 katilirim. Bu sene bir cok sey duzeltildi ama su sureleri guncelleme isine hala bir cozum bulunamadi. Guncelleme yapilmayali nerdeyse 1 sene olucak. Nedir bu kadar zor anlamak mumkun degil :(
Zamanları canlı takip edebileceğiniz bir sistemin çalışmasını yaptık, test amaclı yayına da açıyoruz aslında bir süredir.
Bu sistem üzerindeki zamanları mobil appler üzerinden arşivli şekilde görebileceksiniz çalışmalar devam ediyor merak etmeyiniz. Ayrıca her pist gününde zamanlar cıktı olarak transponder alan misafirlerimize dağıtılıyor bu süreçte.
Zamanları canlı takip edebileceğiniz bir sistemin çalışmasını yaptık, test amaclı yayına da açıyoruz aslında bir süredir.
Bu sistem üzerindeki zamanları mobil appler üzerinden arşivli şekilde görebileceksiniz çalışmalar devam ediyor merak etmeyiniz. Ayrıca her pist gününde zamanlar cıktı olarak transponder alan misafirlerimize dağıtılıyor bu süreçte.
Abi yapilacaksada ciddi bi hiz vermeniz lazim bu uygulamaya.
21 mayista sadece banaki denk geldi bilmiyorum ama kimse cikti vermedi bana.
Sureler guncellenmis,bakan oldu mu? Iphone da acilmadi...