Orijinalini görmek için tıklayınız : duzgun 2teker usta/aksesuarcı
RR ıcın pc,qs tarzı perf. odaklı parcalarda montaj-ayarda yardımcı olabılecek bı usta lazım
ıstanbul-ozellıkle and. yakası olursa tam super olur.
ayrıca kalıtelı aksesuar nereden bulabılırım motora dair.kadıkoydekıler komple canta vs satıyor.bı tane buldum sınyallı ayna vs satan.onda da kısıtlı urun var.ızmırdekı kahramanlar caddesı gıbı bı yer yok mu koca ıstanbulda :)
baska bıldıgınız bı yer var mı? ozellıkle duzgun plakalık,serıt stop,gsx ya da 1krr aynaları vs ıhtıyacım var.
tesekkurler.
cabriolet
18-07-2013, 19:49
valla bende r6 varken bütün parçalarını kendim amerikadan getirmiştim türkiyede parça bulmak zor :) hatta şimdi vespa var bunun egzozunu bile kendim amerikadan getirdim :)
phoenixs
18-07-2013, 20:02
hocam ebay , aliexpress gibi sitelerden getiriyoruz genelde motosiklet parçalarını
cbr250 varken bende gıdıklamıstım bılıyorm yurtdısını.yaz bıtmeden olaya gırelım demıstım :)
parca ok de , usta hakkında yorum yazmadınız :)
phoenixs
18-07-2013, 20:30
hocam ankara olsa usta çok da :) istanbul daha çok usta vardır ben hiç bilmiyorum gerçekten ama aktif motosiklet forumlarında çok rahat yardım eden çıkacakdır
Jam da Joker
18-07-2013, 20:38
Aksesuar için yine en çok kızıltoprakta mototaşta bulursun ***** puig distributorü olduğu için jant şeriti, vites çorabı, cam vs gibi ürünleri var.. Sinyalli stop yurtdışından getirirsin bazzazı maslaktaki ebc getiriyor onun dışındaki aksesuarları rizomadanda alabilirsin elcik, manet, hidrolik kutuları, koruma takozları plakalık vs..
Usta içinse yine maslakta Fevzi usta var Yücel Motor yetkili Suzuki servisi G-Forceun 2 yanında, yarışlara giren motorlara mekanikerlik yaptığı için beyin montajı gibi işleri rahatlıkla yaptırabilirsin, elin yatkınsa kendinde montajı yapabilirsin biz Bazzazı kendimiz bağladık yarım saat sürüyor zor değil..
Manet için asv markasına bak ebayden 200 dolar civarına getirebilirsin piyasadaki manetlerden katlanma işlevi ve malzeme kalitesi olarak daha iyidir.
darkmoon
18-07-2013, 20:42
bende gv250 me genel sisi bar rüzgarlık ayaklık koruma demiri dışında diğer bütün aksesuarları ebaydan aldım.. ebay cruiserınızı choppera çevirip kişiselleştirmek için biçilmiş kaftan..
ustaya gelince piyasadaki iyi denilen beşiktaş levent maslak çevresindeki çoğu ustalara gittim memnun kaldığım olmadı hatta birisiyle fena papaz olduk artık bakımıda kendim yapıyorum hemde en kalite parçalarla k&n yağ filtresi falan alıyorum aksesuar montajınıda ben yapıyorum..
Aksesuar için yine en çok kızıltoprakta mototaşta bulursun ***** puig distributorü olduğu için jant şeriti, vites çorabı, cam vs gibi ürünleri var.. Sinyalli stop yurtdışından getirirsin bazzazı maslaktaki ebc getiriyor onun dışındaki aksesuarları rizomadanda alabilirsin elcik, manet, hidrolik kutuları, koruma takozları plakalık vs..
Usta içinse yine maslakta Fevzi usta var Yücel Motor yetkili Suzuki servisi G-Forceun 2 yanında, yarışlara giren motorlara mekanikerlik yaptığı için beyin montajı gibi işleri rahatlıkla yaptırabilirsin, elin yatkınsa kendinde montajı yapabilirsin biz Bazzazı kendimiz bağladık yarım saat sürüyor zor değil..
Manet için asv markasına bak ebayden 200 dolar civarına getirebilirsin piyasadaki manetlerden katlanma işlevi ve malzeme kalitesi olarak daha iyidir.
soyledıgın parcaların cogu var bende( metzeler lastik -tiger egzoz -d.i.d. VX zincir-ebc balata-redline manet-rizoma (elcik-elcik topuzu-koruma takozu-sehpa takozu-on/arka hıdrolık kutuları)-keıtı (cam vıdaları-sıbop kapakları)-dubble bubble cam-mono kapak -far lensleri -gömme sinyaller -kırımızı jant şeridi-progrip tankpad)
bı tek dedıgım gıbı stop-plaka-ayna ısını halletmem lazım acıl olarak :) essek kadar shrek kulak mısalı plakalık ve dumduz hıc estetık olmayan aynalar hıc hosuma gıtmıyor.dedıgın gıbı yurtdısı sıparıs edecegım heralde cunku buradakıler bıyazsanayı ısı duruyo.rızomaya da 500tl cekıolar.ıstegım stopta hepsının olması , ayrı ayrı sınyal olmasın.komplıke guzel bısey sıparıs geceyım.
bu fenaymıs mesela :) tam ıstedıgım tarzda.
http://www.ebay.com/itm/HONDA-CBR-600RR-07-08-09-10-11-12-INTEGRATED-FENDER-ELIMINATOR-ss-cbr600rr-/121142078311?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item1c34a16b67&vxp=mtr
bu arada beyın kendımız taktık dedın.yanlıs bılmıyorsam-(takıp etmıyorsam) :D sende dolu k8 vardı? qs de mı sız monte ettınız? e bunların ayarı vs sı yok mu en kotu dyno uzerınde? sen mesela cıktın mı hıc beyın-fıltre-egzoz dan sonra ne kazandım dıye?
tesekkurler.
hocam ankara olsa usta çok da :) istanbul daha çok usta vardır ben hiç bilmiyorum gerçekten ama aktif motosiklet forumlarında çok rahat yardım eden çıkacakdır
benım de ızmırde vardı :o hayrına motoru alcaltıodu felan :) ozledım valla. hem ısınde ıyı hem karakterlı ve adamı soymayan usta bulmak zor.
bende gv250 me genel sisi bar rüzgarlık ayaklık koruma demiri dışında diğer bütün aksesuarları ebaydan aldım.. ebay cruiserınızı choppera çevirip kişiselleştirmek için biçilmiş kaftan..
ustaya gelince piyasadaki iyi denilen beşiktaş levent maslak çevresindeki çoğu ustalara gittim memnun kaldığım olmadı hatta birisiyle fena papaz olduk artık bakımıda kendim yapıyorum hemde en kalite parçalarla k&n yağ filtresi falan alıyorum aksesuar montajınıda ben yapıyorum..
normal yag vs ıslerını zaten servıste yaptırıyorum.ama honda'ya gıdıp bazzaz'ı gosterırsem hareket cekerler heralde :D gercı renault'da arese kısa taktırmıslıgım ayar yaptırmıslıgım var ama honda servıslerınde o kadar teknık pek adam goremedım.
darkmoon
18-07-2013, 21:08
bazzaz ne aldın fuel controlmü ,quick shifter falanmı..
yok yanı gostersek babında dedım.daha almadım ama kıt halınde ıstıyorum. qs vs hepsı olan. 920$ cıvarı. daha ucuza kovalıyorum :)
Bazaz'in ayari cok zor degildir powercommandar'e karsi ozel mesajla numarani at arayim abi anlatim bildiklerimi. Tanidiklarim var ayar yapan takan servis dyno uzerinde ayarliyolar.. bendede hayabusa var 2013 parcalari aldim bekliyorm gelmesini gelince ayarlicam komple.. yardimci olabilirsem ne mutlu hayirli aksamlar abi
darkmoon
18-07-2013, 21:20
onu maltepede yapan bir usta var ona yaptırabilirsin ismini unuttum yarışlarda falanda yarışıyor kendi bu işlerde çok uzman sizin motorlara sıfırdan yazılım falan atabiliyor belki ecufastte yapar map atma olaylarını :) sizin motorların güzel yanı o bizimkiler silme aptal gelmiyor öyle yazılıma falan ama bazzazsın bir control ünitesi var mükemmel bir şey onu kesinlikle al alabilirsen.. ünite yolun koşuluna göre motorun bütün configurasyonunu tekrardan ayarlıyor mesela zorlu bir yola girsin topraklı falan motorun speclerini o ortama ayarlıyor bir nevi enduro ayarına getiriyor otobana çıkdın tapa gaz gidiyorsun motoru ona göre ayarlıyor.. bizim gv lere çok bakınmışdım başka ibr firmanın ürünü varmı diye bu tip yokdu. :)
Bazaz'in ayari cok zor degildir powercommandar'e karsi ozel mesajla numarani at arayim abi anlatim bildiklerimi. Tanidiklarim var ayar yapan takan servis dyno uzerinde ayarliyolar.. bendede hayabusa var 2013 parcalari aldim bekliyorm gelmesini gelince ayarlicam komple.. yardimci olabilirsem ne mutlu hayirli aksamlar abi
hayırlı olsun :) konularına baktım da sarı canavarı goremedım :rolleyes:
tanıdıklarını pm lersen sevınırım.
daha parcalar olmadıgı ıcın pek de kafanı agrıtmak ıstemıyorum sımdıden.
bu arada cc varmıs sende.
bız de aurısı satıp dusunuyoruz 08-09 1.8tfsı :)
onu maltepede yapan bir usta var ona yaptırabilirsin ismini unuttum yarışlarda falanda yarışıyor kendi bu işlerde çok uzman sizin motorlara sıfırdan yazılım falan atabiliyor belki ecufastte yapar map atma olaylarını :) sizin motorların güzel yanı o bizimkiler silme aptal gelmiyor öyle yazılıma falan ama bazzazsın bir control ünitesi var mükemmel bir şey onu kesinlikle al alabilirsen.. ünite yolun koşuluna göre motorun bütün configurasyonunu tekrardan ayarlıyor mesela zorlu bir yola girsin topraklı falan motorun speclerini o ortama ayarlıyor bir nevi enduro ayarına getiriyor otobana çıkdın tapa gaz gidiyorsun motoru ona göre ayarlıyor.. bizim gv lere çok bakınmışdım başka ibr firmanın ürünü varmı diye bu tip yokdu. :)
maltepedekını sankı bende hatırlıyodum ramoto mu neydı hatta ama en son gıttım sordum pek garıp baktılar suratıma.uzaklastım bende sessızce :D acaba yanlıs mı hatırladım yerını?
valla bazzaz konusunda pek fazla bılgım yok ama dedıgın gıbı cok detaylı ayar-mod yapılabılıyor.
Jam da Joker
18-07-2013, 23:12
Evet K8 GSX-R 1000 var. Benimki ZFi + QS modeli. Traction control yok. Artik yeni üretim bazzazlarda 3 farkli seçeneği kaldırdılar, ya sadece hava yakıt karışımı olanı alıyorsun ya da hava yakıt / quickshifter / traction control 3 ü birarada geliyor.
Montajını ecufastte Erdem abiyle birlikte yaptık, gözünde büyütücek birşey yok karenajları sökmek dışında. Her soketin yeri belli 8 enjektör, krank sensörü, tps ve quickshifter içinde vites sensörü ile bobinlerin soketlerini takıyorsun bukadar. Kabloların geçiceği yerleri düzgünce ayarladıktan sonra bir problem olmaz.
Ayarı basit. Bazzazın sitesinde Powercommander gibi geniş çaplı map seçenekleri olmasada komple egzoz ve filtreli gsxr için hazır yazılım var tabi ki afr orda yapılan ayarla bizim burda birebir tutmaz, dynoda wideband ile her devir ve gaz yüzdesine göre target afr ile kalibre etmek daha iyi olur ama ben hazır map attım baya fark etti. Zaten komple egzozdan sonra ölen alt devirler ciddi şekilde canlandı. İstanbulda bu işi yapan Korlas Cengiz veya Moto Triple İshak bey ile görüşebilirsin dynoda ayar yaptırmak istiyorsan..
Buarada yanlış bilgi olmasın Bazzazın yol şartlarına göre kendini ayarlayan bir beyini yok. Onun adı Autotune. Bazzazdan sonra egzozdaki o2 sensorü iptal oluyor, onun yerine autotune un sensorunu koyuyorsunuz, siz yolda sürüş yaparken o sizin belirlediğiniz afr için olmasi gereken değerleri çıkartıyor fakat kendisi değiştirmiyor. Siz her vites her devirde gezdikçe kendisi kutuları doldurarak hava yakıt karışımını sensorden okuyor ve olması gereken değerleri çıkarıyor. Tabi bu üniteninde sağlıklı çalışabilmesi için standart motorun üzerinde gelen pair valve sistemini iptal etmek gerekli ki autotune yanlış okumasın. Çünkü pair valve sistemi gazı kapadığınızda egzozdaki katalizatörü soğutmak için sisteme hava veriyor buda afr yi farklı okumasına sebep oluyor. Ben benimkini iptal ettim. Autotune un amacı dynoya çıkmadan kendi ayarınızı yapmanızı sağlıyor fakat bunu kendi realtime olarak yada hazır mapinize müdahele ederek yapmıyor, o kendisi farklı bir sekme içinde değerleri çıkartıyor siz sonra ordan copy paste yaparak haritanızı güncelliyorsunuz.
Quickshifterın ayarı içinse dynoya gerek yok, zaten Bazzazın programını laptopa yüklediğinde Quickshift sekmesinde sadece vites aralarında ignition kesmesi için istediğin süreleri belirliyorsun. standart olarak 80-70-60-50-40 ms olarak geliyor. 50 nin altına düşmemekte yarar var eğer bileğin çok hızlı değilse vitese girmeme gibi problemler olabiliyor. Buarada bazzazın quickshift sistemide S1000RR ile aynı şekilde çalışıyor sadece ateşleme kesiyor, enjektörler işemeye devam ediyor, fuel cut yok yani bazı quickshifterlar hem ateşleme hem benzin keser.
Eğer kısa tüp bir egzozun varsa vites aralarında güzel güzel patlatırsın.. :)
darkmoon
18-07-2013, 23:29
ben kendi yapıyor diye okumuşdum yada aklımda öyle kalmış manuelde yapılsa olsun motorsiklet sektöründe bu tip şeyler devrim niteliğinde ilerde bu tip şeyleri motorlarda geçişli map ler olarak eco mod performance mod v.b gibi orjinalden görürsek hiç şaşırmamak lazım..