PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ziraat Bankasında Çalışan Yada Tanıdık Kimse Varmı Aramızda? Acil Durum.

GokhanRS
18-07-2013, 20:40
Okunması gereken Konu özeti;
Ziraat bankasından 2 sene önce ödediğimiz makbuzların kopyasını istiyoruz. günü gününe tam net tarihine kadar tüm bilgileri istiyorlar. onları bilsem zaten elimde dekontum olur nasıl hatırlıyım tam gününü. altı üstü 3 tane makbuz bulcaklar yatırılan hesap no var. yatıran tc no kimliği herşeyi var. sisteme *** atıp bulamıyoruz diyip hepsi başka bir şubeye sallıyor bizi. Lütfen ziraatle ilgili bir tanıdık varsa bize yardımcı olsun.

----------------------------------------------------------
Konunun uzun detaylı anlatımı, yardımcı olamayacak arkadaşlar yorulmasın okumakla gayet sıkıcı konudur uzun bölümü

Beyler ssk zamanında anneme fazladan maaş ödedi. toplamı 600 tl filandır heralde. kadında maaşa zam aldı sanıp yaşa varol devletim diyerek kartıyla maaşını çekiyor.

neyse bu olayın olduğu uzun yıllar önce devletten bir kağıt geldi. fazladan maaş yatmış geri verin diye. bizde dilekçe yazdık maaştan tksitle kesin diye. sskdaki çalışan tamamdır diyip evrağı aldı. ancak alıp g.tüne mi soktu naaptıysa o dilekçeye birdaha ulaşamadık. yani işleme filanda alınmamış. kadına tamam halloldu git demelerine rağmen hallolmamış.

aradan 5 yıl geçmesini bekleyen devlet 5 yıl sonra 10 milyar fatura çıkardı. 600 tl olmuş 10 milyara yakın. oha filan olduk.

neyse o ara aydın doğanı zengin etmek için vergi affı ve borçlar taksite bağlanması kanunu çıktı bizde gittik faizin büyük kısmı silindi. 12 taksite bağlandı borç. 3-4 milyara düşürüldü borç ve ssk tarafından taksite bağlandı.

her ay taksit taksit ödedik. 12 taksit bitti ve borcumuz kalmadı ssk denilen soyguncu kuruma.

dün avukatın biri aradı ssk dan ve 5 milyar borcunuz var ödememişsiniz dedi bu borcu. halbuki 12 taksit ödedik dekontlarımızda var.

sorun şurada biz ilk 3 taksiti ödedikten sonra taşındık. kalan 9 taksiti yeni evde ödedik. dolayısı ile taşınırken ilk 3 taksitin dekontunu kaybettik.

Ziraat bankasına gittik (buda devlet kurumu amk) adamlar dekontları bulamıyorlar. annemi ordan oraya sallıyorlar şu şubeye git bu şubeye git diye başlarından savıyorlar. Zaten kanunen ilk 3 taksit ödenmeden 4ncü ve sonraki taksitlere atlanamıyor. yani ilk 3 taksitin ödendiği garanti olarak belli memurda biliyor.

ama ssk avukatı totoş ısrarla tüm dekontları eksiksiz istiyor. bana evrak gelmedi diyor.

Ziraat bankasıda tam tarihi günü ödediğin günü gününe tarihi filan istiyor. yoksa dekontu aramakla uğraşmıyor ziraat memurları. hatta bulabilirsekte 50 tl alıcaz dediler tamam dedik gene 15 dk uğraşıp bulamayınca başından savdı. tc var kimlik var hesap nolar var herşey var nasıl bulamazlar anlamam. hatta ordayken birşeye şahit olduk. adamın biri geldi bağarıp çağarmaya başladı ben dedi kredi çektim hepsini kuruşu kuruşuna tarihinde yatırdım. evime nasıl hiç bir taksiti ödememişsiniz diyerek icra gelir diye bağırıyordu. yani o adamın başına geleni görünce ziraat bankasından korkmaya başladım.

hay senin gibi devletin de kurumlarınında taaaaaaaaaaaaa ........

neyse arkadaşlar varmı ziraat bankasından bizim dekontu çıkarmakla uğraşacak bir tanıdık? rüşvet almadan haram yemeden bu işi yapacak?

bahadırtelli
18-07-2013, 21:35
Eşim zirat bankasında çalışıyor sordum eğer kendi hesabınızdan ödeme yapmadıysanız ödeme günü şube vs gib extra bilgiler olmadan sistemden bulamazlarmış.
SSK'nın online hesabına yatırıyorlarmış.

ensoztrk
18-07-2013, 21:49
Benimde kuzenim ziraat bankasında konuyu şimdi okuyacağım isterseniz pm ile bana bi ulaşın telefon açıp detaylı konuşuruz.

freelife
18-07-2013, 22:26
geçmiş olsun , o dekontları bulduktan sonra o avukata bir güzel sövüp öyle ver ...

GokhanRS
18-07-2013, 23:23
Eşim zirat bankasında çalışıyor sordum eğer kendi hesabınızdan ödeme yapmadıysanız ödeme günü şube vs gib extra bilgiler olmadan sistemden bulamazlarmış.
SSK'nın online hesabına yatırıyorlarmış.

ödeme aylarını söleyebilirim net gününü bulamam. şube isminide söyleyebilirim. ama ödeme gününü net tam gününü bilemem malesef :(

bütün bankalar tc ile v.s çat buluyor bu ziraatin nasıl saçma bilgisayar programları var şaştım.

GokhanRS
18-07-2013, 23:29
Benimde kuzenim ziraat bankasında konuyu şimdi okuyacağım isterseniz pm ile bana bi ulaşın telefon açıp detaylı konuşuruz.

pm attım kardeşim. tşkler ilgine cevabını bekliyorum.

GokhanRS
19-07-2013, 14:43
sorun çözüldü. sskdaki içgüzar bir memurun saçmalığıymış. avukatla yüzleşince belli oldu sskda.

bankalarla uğraşmadım direk sskdan borcumuz olmadığına dair evrak aldık. sonuçta paraları ssk çoktan almış hatta muhtemelen ezmiştir bile o ssk :D

ziraat bankasına kalsa işimiz 2 tane dekontu bulamadılar. siz siz olun ziraatle mümkün olduğunca çalışmayın. çalışırsanızda dekontları totonuzmuş gibi muhafaza ve müdaafa edin.