Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egsoz sistemi.

İzzet Göçmen
19-07-2013, 01:23
Arkadaslar güzel bi sistem arıyorum suanda Slincerli egsozum var alt devirleri iyi fakat,Belli devirden sonra susuyor..

Ben az gazla cok ses istiyorum,Arada ailemle kullanıyorum ve uzun yolda yapıcam,Bunun ortasını bulmam gerekli,

Neler yapmam gerekli +Cızırtı istiyorum Kac tl tutar max

mcolgecen
19-07-2013, 01:27
Motor hacmine uygun düz boru cızırtı ise kullanacağın son susturcu ile alakalı onu sen belirliceksin .

İzzet Göçmen
19-07-2013, 01:28
Aracım 1.4 Uno Karburatörlü,Hiçbir bilgim yok bu konuda malesef neler yapmam gerekli hos cok bütcem de yok.

İzzet Göçmen
19-07-2013, 10:51
Yardımcı olabilicek yokmu

Maxi
19-07-2013, 11:04
istediğin ses tonunu "kafa dengi" bir eksozcuya giderek deneme-yanılma usulü deneyerek bulman gerekiyor.
Bunun başka yolu yoktur.

yasingti
19-07-2013, 11:13
güzel bir el yapımı manifold sistemi ile alt taraftada 61 lik düz boruyla çıakrtabilirsen arkaya kadar son susturucundada elindeki mevcut eksozu kullanırsan gayet sıhahtli ve doygun ses alabilirsin...

ykavcioglu
19-07-2013, 11:14
düz boru çek, son'a orjinal son susturucu yada ss magnum kullan

mcolgecen
19-07-2013, 13:48
güzel bir el yapımı manifold sistemi ile alt taraftada 61 lik düz boruyla çıakrtabilirsen arkaya kadar son susturucundada elindeki mevcut eksozu kullanırsan gayet sıhahtli ve doygun ses alabilirsin...

1.4 motor uno araca 61 lık duz borumu ya hocam yalnış bılgı vermeyın lutfen o aracın canı ne 61 lık boru yaptırcan ben korkuyorum 200 hp turbo aracıma 60 mm boru yaptırmaya onun olacağı max 48 mm lıktır .

Seven7
20-07-2013, 00:09
Bir kere büyük bir tezatlık var;
'Ben az gazla cok ses istiyorum,Arada ailemle kullanıyorum ve uzun yolda yapıcam,Bunun ortasını bulmam gerekli.'

Şimdi ses istiyorsun, ama ailenle de kullanıyorsun. Eğer ailen 'hadi oğlum ver şu ara gazı da kendimize gelelim tedavi olalım' demiyorsa her arabaya bindiklerinle bir kere laf yiyeceksin, altın kural.
Büyüklerin de düşüncelerini değiştiremeyeceğine göre, bu yolun ortası kendi isteklerinden fedakarlık olur.
Bir alternatif daha, kumandalı egzoz dedikleri sistemi düşünebilirsin.

+Cızırtı dediğimiz şey egzozun titrasyonu, yani sen eğer headers'tan itibaren düz boru çekersen sona kadar orta susturucu koymazsan cızırtıyı elde edebilirsin.
Ayrıca 61'lık boru kesinlikle sana gitmez, o motorun max çapı 48'dir, fazlası arabayı bayıltır, benzini içirir.
Kolay gelsin.

İzzet Göçmen
20-07-2013, 10:55
Peki bu masraf bana ne kadar tutar, Heardes unoya göre yok sanırım el yapımı oluyor.

Suanda bana lazım olan heardes,komple düz boru,Ve Egsoz sanırım.

Dedikleriniz bi nevi dogru peki bu sisteme vanalı yapamazmıyım ?