Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 TSI (180hp) Duman atma sorunu yaşayan varmı?
1.4 tsi 180 lik motorlarda özellikle trafikte yada yokuş aşağı araç kompresyona bindiğinde duman atma sorunu yaşayan varmı?
70 lik dp, düz boru var...
2013 model bir araç bunu neden niçin napar?
Dumanı aynadan görebiliyor musun, yoksa kokusu mu geliyor?
Yağ eksiltme durumunu çubuktan kontrol ettiniz mi?
Kompresyona bindiğinde yağ atıyorsa subap lastikleri ölmüş olabilr diyeceğim ama 2013 modelde zor bir ihtimal
Duman beyaz ve kokuyorsa turbodan mavi ve kokusu yoksa motordan.
Kolay gelsin.
ne renk duman attığı önemli. ayrıca ne kadar süreli atıyor?
Westi555
19-07-2013, 10:15
motor kodu nedir aracın ?
aracınız yağ eksiltiyor.
beyaz atıyordur
ufuk_acar
19-07-2013, 10:58
ateşle oynuyorsun :D yetkili servis görmesin direkt garantini yakar :D gerci makinaya bağladıklarında direkt göreceklerdir. orjınale cevırsen bile. ayrıca 180hp de yağ yakmasında napsın arac hersey stock okdr yuklenırsen yakındır bişiler.
Rabbit33
19-07-2013, 11:20
Selamlar. 2010-2013 farketmiyor, benim bildiği kat iptal edilmiş tüm 1.4tsi lerde bazen çok nadir trafıkte iken yavaslayınca bir miktar bırakıyor ,nedeni bilinmiyor yeni 2013 gtı da kat sökülür sökülmez bizzat duydum söylediler yapıyormuş başka bir neden ile alakalı olabilir ama çok önemli olduğunu zannetmiyorum yağ yakıyor olsa seyir halinde iken gaza her basmanda ,
ani yuklenmelerde sürekli beyaz bırakması gerek. benim fikrim borulardan birinden motor ani kompressyona düşünce çok az yağ alıyor (yağ eksiltme denen olay )oda sıcak halde olan turbaya bir şekilde ulaştığı anda doğal olarak yağ olduğu için sıcak turboda yanıp eksozdan dışarı atılıyor kat da olmadığı için beyaz şekilde görünuyor,kat sökmeyenlerde bu görülmez bizzat bende de yoktu ne zamn katı söktüm bende de ara da var ,benim aracım 2010 model ve sıfır motor değişikliği yaptım serviste eksiltiyor diye motor takıldı eksilme çok az şu an 1000 km de 100 grm gibi,ama duman gene aynı ,o yüzden kafana takma ,sıfır motor ve onca kişinin arabası bozulurdu şimdiye ,ters bişey olsa aracım 2,5 yıldır araç motor anlamında tık demedi ve bi ağrıza çıkarmadı, yakında çözerler bu olayı ;)
Dumanı aynadan görebiliyor musun, yoksa kokusu mu geliyor?
Yağ eksiltme durumunu çubuktan kontrol ettiniz mi?
yağ eksiltmesi az, şuanda 1300km oldu yağ çubuğunda yarımda. sadece aynada görsem iyi rüzgarla beraber bulut gibi duman aracı resmen yok ediyor :D
Kompresyona bindiğinde yağ atıyorsa subap lastikleri ölmüş olabilr diyeceğim ama 2013 modelde zor bir ihtimal
aman hocam sıfır araç :) böyle bişey olmuş bile olsa komple motor değiştirmeye kadar gider.
Duman beyaz ve kokuyorsa turbodan mavi ve kokusu yoksa motordan.
Kolay gelsin.
koku var ve beyaz. Turbonun nesinden? :soru:
ne renk duman attığı önemli. ayrıca ne kadar süreli atıyor?
beyaz, genelde zorlamadan düşük devirlerde kullanıldığında ve devamında trafikli bir yola girdiğimde ilk kalkış veya vites düşürüşlerde duman atıyor. öyle böylede değil bayağı bayağı atıyor.
motor kodu nedir aracın ?
CTH
aracınız yağ eksiltiyor.
beyaz atıyordur
ateşle oynuyorsun :D yetkili servis görmesin direkt garantini yakar :D gerci makinaya bağladıklarında direkt göreceklerdir. orjınale cevırsen bile. ayrıca 180hp de yağ yakmasında napsın arac hersey stock okdr yuklenırsen yakındır bişiler.
W/G, DV, Twincooler var bitek yazılım eksik şuanda. Egsozdan sonra arıza ışığı yakmadı araç ve geçen gittiğimde bilgisayarda sıkıntı çıkmadı :)
Selamlar. 2010-2013 farketmiyor, benim bildiği kat iptal edilmiş tüm 1.4tsi lerde bazen çok nadir trafıkte iken yavaslayınca bir miktar bırakıyor ,nedeni bilinmiyor yeni 2013 gtı da kat sökülür sökülmez bizzat duydum söylediler yapıyormuş başka bir neden ile alakalı olabilir ama çok önemli olduğunu zannetmiyorum yağ yakıyor olsa seyir halinde iken gaza her basmanda ,
ani yuklenmelerde sürekli beyaz bırakması gerek. benim fikrim borulardan birinden motor ani kompressyona düşünce çok az yağ alıyor (yağ eksiltme denen olay )oda sıcak halde olan turbaya bir şekilde ulaştığı anda doğal olarak yağ olduğu için sıcak turboda yanıp eksozdan dışarı atılıyor kat da olmadığı için beyaz şekilde görünuyor,kat sökmeyenlerde bu görülmez bizzat bende de yoktu ne zamn katı söktüm bende de ara da var ,benim aracım 2010 model ve sıfır motor değişikliği yaptım serviste eksiltiyor diye motor takıldı eksilme çok az şu an 1000 km de 100 grm gibi,ama duman gene aynı ,o yüzden kafana takma ,sıfır motor ve onca kişinin arabası bozulurdu şimdiye ,ters bişey olsa aracım 2,5 yıldır araç motor anlamında tık demedi ve bi ağrıza çıkarmadı, yakında çözerler bu olayı ;)
aracın performansı hakkında hiç bir şikayetim yok c:icon_tup: 2011 model ibiza cupramı sırf bu duman yüzünden sattım açıkcası. böyle bişeyin yeniden olması araçtan soğuttu beni. bu hafta komple orjinale çevirip, duman atıp atmadığına tekrar bakmak istiyorum. atarsa aracı başlarına kakıcam :ofk:
trafikte resmen rezil oluyorum sıfır araç ama attığı duman sanki 70 model araçmış gibi duman atıyor. öyle böyle bir dumanda değil bayağı fazla. hayır işin kötü yanı çok severek bindiğim bir araç herşeyi güzel ama artık süresim bile gelmiyor.
doğuştan henüz aramadılar, aradıklarında bayağı bi saydırıcam sanırım.:icon_wack
2011 ibiza cupra'n kırmızı ve Kayadibi isimli galeriye mi satıldı?
Yağ turbonun zamanla eskiyen ve aşınan milinden egsoza gider ve sıcak egsozda resmen yanar bu yüzden beyaz ve kokuludur. İlk başlarda rolantide atar çünkü gaza bastığında mili ileri doğru şıkıştırıp kaçağı önler daha sonra iyice aşındığı için gaza bassanda atar.
Ben başıma gelen tecrübeleri anlatayım sen ona göre yorumla.
İlk turbom eskidiğinde egsozdan kokulu beyazduman atıyordu ve mili sağa sola ileri geri oynuyordu yani ben eskidim diyordu ve yeniledim.
3 veya 4 ay sonra tekrar kokulu beyazduman atmaya başladı ama ne atmak tam senin dediğin gibi insan utanıyor araba gözükmüyordu fakat tabi turbo yeni olduğu için mil oynamıyor beni bir müddet tereddütte bıraktı en sonunda turboyu tekrar söktüm içinde ne görelim motorun içinden yağ ile birlikte küçücük bir parça gelmiş turbo yağ yatağını çizmış ve o çızıktan egsozun içine resmen yağ damlatıyor tekrar turboyu yeniledik 1 seneden fazla oldu şimdilik bir sorun yok maşallah.
Ben cahilden bu kadar. Kolay gelsin.
Tholl-ga
19-07-2013, 15:09
Downpipe i sök kat i geri tak o dumani goremessin
Dp ile bu dumani goren var bende dahil
ıyyyy yağ yakan leş polonun sahibide geldi
:D:D:D:D
1.4 tsi 180 lik motorlarda özellikle trafikte yada yokuş aşağı araç kompresyona bindiğinde duman atma sorunu yaşayan varmı?
70 lik dp, düz boru var...
2013 model bir araç bunu neden niçin napar?
Bildiğim kadarıyla yüksek kompresyon S'modunda oluyor D'modunda denedin mi yine atıyor mu duman ?
Bildiğim kadarıyla yüksek kompresyon S'modunda oluyor D'modunda denedin mi yine atıyor mu duman ?
S yada D farketmiyor, araç kompresyona bindiği zaman özellikle yokuş aşağıya giderken ayağını gazdan çektiğinde ve devamında ışıklarda durduğunda, durana kadar ve kalkarken aşırı bir duman atma sorunu var. bugün orjinale çevirdim, bide böyle test edicem devam ederse servise götürüp bırakıcam.
motor değişimine kadar götürücem olayı.
Bende dp taktigim gun basladi...
Revo stg 1 de de aynisi oldu stg 2 icin eksoz takinca basladi...
Bende dp taktigim gun basladi...
Revo stg 1 de de aynisi oldu stg 2 icin eksoz takinca basladi...
yazılım yaptırdıktan sonra kesmedi dimi?
çok fazlamı atıyor dumanı?
Turbo beslemeli araçlarda, bazen yoğun trafikte artan motor ve yağı ısısına paralel olarak olabilir. Diğer tarafta bu bir sorunun başlangıcı da olabilir veya turbo yağ kaçağı önleyiciye ulaşan bir tozdan da kaynaklanabilir. Bunun dışında motor işletim sistemi, yoğun dur-kalk trafiğinde, bilgi temininde yapılan yanlışlık sonucu anlık zengin yakıt püskürtmesiyle hava miktarının artması sonucu, motor yağı miktarı da yükselir.
Partikül filtresine sahip Euro 5 standartlarındaki motorlarda bu ve benzeri dumanlar, partikül filtresinin kurumla tıkanması sonrasında otomatik regenerasyon işleminin başlaması sonucu oluşurlar. Ancak sizin aracınızın motoru, Euro 4 standartlarında olduğu için partikül filtresi yoktur. Katalizatörde iç kurum birikimi sonucunda artan egzoz çıkış hararetlerinde bir anlık bu yığılmanın yakılma ihtimali de vardır. Sonuç olarak sorunun belli sürelerde devam ettiğini fark ederseniz, yetkili servise müracaat etmeniz gerekiyor. (otohaber)
yazılım yaptırdıktan sonra kesmedi dimi?
çok fazlamı atıyor dumanı?
yok yazılımdan sonra kesilmedi aynen devam etti...
koku ile beraber geldiği için çok rahatsız edici ancak ben alıştım
günlük kullanımda yapıyor zaten ve günde 2-3 defa anca oluyor.
ayrıca dp dan önce yani dumansız hali ile dumanlı halinde aynı oranda yağ tüketimi mevcut... 7.000 km de 0.5 lt gibi... oda hiç bir şey sayılmaz...
yok yazılımdan sonra kesilmedi aynen devam etti...
koku ile beraber geldiği için çok rahatsız edici ancak ben alıştım
günlük kullanımda yapıyor zaten ve günde 2-3 defa anca oluyor.
ayrıca dp dan önce yani dumansız hali ile dumanlı halinde aynı oranda yağ tüketimi mevcut... 7.000 km de 0.5 lt gibi... oda hiç bir şey sayılmaz...
seninki yine azmış, benim 1800km oldu yağ çubuğunda yağ yok yani 1 lt den fazla eksiltmiş.
yarın bayağı bayağı kavga dövüş edicem sanırım aracı aldığım yerle.
Walla bu duman konusunda aynı şeylerden müzdaribim. İlk zamanlar methanol memesi damlatıyor kaçırıyor sandık kontrol ettik kaçak eksilme vs yok sonra baktımki cogu kişide var.
Özellikle bazı pololarda gordum vites aralarında geçişlerde pof pof salıyor .Trafikte yavaşken dur kalkta beyaz bir dduman salıyor arkadan kısa sureli sonra kesiliyor. Aşırı gazlamada gaz halinde falan bişey yok ne geliyosa alt devirlerde trafikte geliyor Komple milltek ten sonra olmaya başladı gerçi 1 yıldır var hafif hafif salıyor ama sıkıntı sorun yok bu DP siz tüm tsi ların genelinde var sanırım.
Servisede sorduğumda DP yoksa ondan olur dedi normal dedi aylardırda sıkıntısız gazlıyorum.
İ
Bu arada dipnot: Mobil 5 50 yag koyduğumda duman yok olmuş gibi bişidi nerdeyse hiç attığını görmedim 5 30 Castrola donunce geri geldi sanırım yag ile alakalı bi durum...
Batuhan Gül
25-07-2013, 18:12
Aynı sorun sanırım bende de var. Aracım stock. Gazlama sırasında tam vites geçişinde 1 parça siyah duman atıyor araç. Ayriyetten 87-90 derecede stop ettirip tekrar çalıştırdığımda da 1 parça beyaz duman ve koku salıyor. servise göstermeli miyim
Eğer günlük yavaş kullanıyorsan kurum yapıp ara sıra gaza oturmalar sonunda bunu yapıyorsa doğaldır,
Ama ben senin yerinde olsam arabam daha yeniyken tapa gaz gezer kesip kesmeyeceğini kovalardım, bu süreçte arabanı standarta çevir ve ilk günden itibaren aynı şikayet ile servise git yağ eksiltme duman oranlarını kaydettir artarsa ve artık rolantide üflemeye başlarsa hayırlısı olsun :)
Egzoza kağıt tutup yağ var mı kontrol edebilirsin.
Abdullah.S
25-07-2013, 19:38
Bence bu arabalar imalat hatasi boyle bi kusur kabul edilemez
Bu ne yaa yağmi tasinmasi lazim hep bagajda
Zaten vw yapmis anca bu kadar olur
benim aracımda da belli kilometrede eksiltme oluyo <7000km civarında 0.5lt> bakıyorum arada eksilmişse ekliyorum üstüne. Çok fazla değilse <1000km de 1lt gibi> -bence- dert edilecek bir durum yok. Ayrıca yukardaki yorumlarda da var farklı yağ kullanıp minimuma indirenler olduğunu duydum ama henüz denemedim, bir sonra ki yağ değişimimde ben de farklı bir yağ denemeyi düşünüyorum. Önceki aracım da twincharge tsi dı onda da aynı km aralığında aynı miktarda eksiltme vardı.
Bence bu arabalar imalat hatasi boyle bi kusur kabul edilemez
Bu ne yaa yağmi tasinmasi lazim hep bagajda
Zaten vw yapmis anca bu kadar olur
çok gereksiz bi yorum olmuş, kullanıyorum diye demiyorum ama beğenmezsiniz almazsınız zorla mı sattılar?
Abdullah.S
25-07-2013, 19:52
Ben zaten sorunsuz arabayi tercih ettigimden dolayi mercoya biniyorum kafa rahat
Ben zaten sorunsuz arabayi tercih ettigimden dolayi mercoya biniyorum kafa rahat
merco konusuna yaz ozaman. ne kadar gereksiz bir yorum yapmışsın..
bugün ne var ne yok orjinale çevirdim, aracımı çok seviyorum ama sanırım satıcam egsoz sesi olmadan araç bişeye benzemiyor :D
Abdullah.S
25-07-2013, 21:19
merco konusuna yaz ozaman. ne kadar gereksiz bir yorum yapmışsın..
Gereksiz falan degil
Kiz kardesime almistim gecen sene yazin.bileydim iki zamanli tekne alirdim yazin keyfini cikartirdi en azindan. Ayda 1 2 kez surekli abi yag lambasi yandi diye diye bunaltti işimlemi ugrasaym serviste danismanlarlami ugrasayim dedm üçune besine bakmadan sattim gidip hemen A serisi aldim huzura erdim
bugün ne var ne yok orjinale çevirdim, aracımı çok seviyorum ama sanırım satıcam egsoz sesi olmadan araç bişeye benzemiyor :D
Megane coupe miydi onceki arac yanlis mi hatirliyorum??
Hi mukayese eder misin, yakis/gidis/konfor/sana gore +\- nasil oldu? Hayirli olsun ayrica
Rabbit33
25-07-2013, 21:57
merco konusuna yaz ozaman. Ne kadar gereksiz bir yorum yapmışsın..
+10000000 :d
Rabbit33
25-07-2013, 22:04
Dp takıpta duman atmayan ben daha görmedim :) Seyir halinde ve dip gaz giderken bırakmıyorsa sıkıntı yok demektir,ama gene de mide bulandırıyor işte ,ben dp taktığımdan beri var, arada nadir yapıyor ama sıkıntı olmadan gazlıyorum anormal bişey gözlemlemedim şuana kadar ,servise de gösterdim arkaya peçete koyup baya bi denediler bişey bulamadılar :) bakalım uzun vadede bişey çıkarmı göreceğiz :)
Senin ilacın bende :)
Orjinal kat ile binmeye devam et bir sıkıntı olmaz. Ayrıca şu yağı dök. Şuanki yağın çok kötü.
Motul 5-30 al yağ eksiltmen biter. Kavacıkta senle bayağı konuştuk. Dediklerimi hatırla :)
motul kesiyo mu, daha önce de duymuştum bunu.. nereden temin ederiz bi de fiyat nedir? pm de alabilirim :D
Dp takıpta duman atmayan ben daha görmedim :) Seyir halinde ve dip gaz giderken bırakmıyorsa sıkıntı yok demektir,ama gene de mide bulandırıyor işte ,ben dp taktığımdan beri var, arada nadir yapıyor ama sıkıntı olmadan gazlıyorum anormal bişey gözlemlemedim şuana kadar ,servise de gösterdim arkaya peçete koyup baya bi denediler bişey bulamadılar :) bakalım uzun vadede bişey çıkarmı göreceğiz :)
aracın gidişinde bir sorun yok dediğin gibi ama arkadan gelenin arayı 10 araba boyu açması, özellikle roccocuların yanına gelidiğinde aracın duman atıyor demesi pek hoş değil :)
Senin ilacın bende :)
Orjinal kat ile binmeye devam et bir sıkıntı olmaz. Ayrıca şu yağı dök. Şuanki yağın çok kötü.
Motul 5-30 al yağ eksiltmen biter. Kavacıkta senle bayağı konuştuk. Dediklerimi hatırla :)
satmazsam aklımda dediklerin yapıcam :)
motul kesiyo mu, daha önce de duymuştum bunu.. nereden temin ederiz bi de fiyat nedir? pm de alabilirim :D
jdm getiriyor onlarala irtibata geçebilirsin.
Gereksiz falan degil
Kiz kardesime almistim gecen sene yazin.bileydim iki zamanli tekne alirdim yazin keyfini cikartirdi en azindan. Ayda 1 2 kez surekli abi yag lambasi yandi diye diye bunaltti işimlemi ugrasaym serviste danismanlarlami ugrasayim dedm üçune besine bakmadan sattim gidip hemen A serisi aldim huzura erdim
elbette mercedes, wv'den daha kaliteli ama birde şöyle bişey var; audi a1 180 lik olanlarda aynı sorun var. sırf bu motorda böyle bir sıkıntı var diye audi'yi karalamazsın herhalde.
bende istemem elbette böyle bir sorun -benim gözümde- bu denli güzel bir araçta olsun ama ne yazıkki var. eğer önerilen (motul yağ, cat iptal etmeme) bir iki unsuru göz önünde bulundurursan bu sorunları minumuma indirgeyebiliyorsun.
ve bugün eğer mercedes bile renault motoru kullanıyorsa el üstünde tuttuğun mercedesi bir kez daha sorgulamak gerekir.
keşke benimde durumum olsa bende bir A serisi alabilsem ama şuanki durumum buna el vermiyor.
Hayırlı olsun A serisi, güzel bir araba.
Megane coupe miydi onceki arac yanlis mi hatirliyorum??
Hi mukayese eder misin, yakis/gidis/konfor/sana gore +\- nasil oldu? Hayirli olsun ayrica
evet megane coupe'm de vardı öncesinde megane rs'imde vardı. megane coupe yegöre kıyaslarsam, ilk başlarda ibizanın içi megane göre küçük geliyor ama gerek dsg gerek gidişi gereksede görünümü benim daha hoşuma gitti. megane' göre tek sıkıntısı içinin biraz küçük olması.
RS'e göre kıyaslarsam eğer açıkcası RS biraz eski olmasına rağmen ibizadan daha alımlıydı. RS'i satmamın tek sebebi 100.000km'ye gelmiş olmasıydı yoksa satma gibi bir niyetim olmaz hatta yükleyebildiğim kadar yüklerdim. TSI'yı belirili bir yere kadar yüklüyorsun ama RS'in önü daha açık ve sağlam ellerde çok iyi sonuçlar alınabilir. Yol tutuşu RS'in genişliğinden ötürü daha iyiydi ve brembolarıda es geçmemek gerek ve RS ibizaya göre daha sorunsuz bir araç.
elbette mercedes, wv'den daha kaliteli ama birde şöyle bişey var; audi a1 180 lik olanlarda aynı sorun var. sırf bu motorda böyle bir sıkıntı var diye audi'yi karalamazsın herhalde.
bende istemem elbette böyle bir sorun -benim gözümde- bu denli güzel bir araçta olsun ama ne yazıkki var. eğer önerilen (motul yağ, cat iptal etmeme) bir iki unsuru göz önünde bulundurursan bu sorunları minumuma indirgeyebiliyorsun.
ve bugün eğer mercedes bile renault motoru kullanıyorsa el üstünde tuttuğun mercedesi bir kez daha sorgulamak gerekir.
keşke benimde durumum olsa bende bir A serisi alabilsem ama şuanki durumum buna el vermiyor.
Hayırlı olsun A serisi, güzel bir araba.
evet megane coupe'm de vardı öncesinde megane rs'imde vardı. megane coupe yegöre kıyaslarsam, ilk başlarda ibizanın içi megane göre küçük geliyor ama gerek dsg gerek gidişi gereksede görünümü benim daha hoşuma gitti. megane' göre tek sıkıntısı içinin biraz küçük olması.
RS'e göre kıyaslarsam eğer açıkcası RS biraz eski olmasına rağmen ibizadan daha alımlıydı. RS'i satmamın tek sebebi 100.000km'ye gelmiş olmasıydı yoksa satma gibi bir niyetim olmaz hatta yükleyebildiğim kadar yüklerdim. TSI'yı belirili bir yere kadar yüklüyorsun ama RS'in önü daha açık ve sağlam ellerde çok iyi sonuçlar alınabilir. Yol tutuşu RS'in genişliğinden ötürü daha iyiydi ve brembolarıda es geçmemek gerek ve RS ibizaya göre daha sorunsuz bir araç.
Rs kasa olarak eski durmasa kesinlikle birakilacak hi arac dgl, parca sorunu vs yok donanim gayet yeterli vs...
Dizele göre cok dusunduruyor beni cupra/gti durumu. Polo kaliteli biraz daha ve 4 kapi ops var...Cupra da rakam olarak makul. Ama 240 liraya seh ici 850-900km gidebilirken, cok uzulur muyum onu kestiremiyorum..
Hayirli olsun sana da kazasiz belasiz...Dukan atma yag yakma fix skntilar saniyorum uzaktan takipteyim :)
Rs kasa olarak eski durmasa kesinlikle birakilacak hi arac dgl, parca sorunu vs yok donanim gayet yeterli vs...
Dizele göre cok dusunduruyor beni cupra/gti durumu. Polo kaliteli biraz daha ve 4 kapi ops var...Cupra da rakam olarak makul. Ama 240 liraya seh ici 850-900km gidebilirken, cok uzulur muyum onu kestiremiyorum..
Hayirli olsun sana da kazasiz belasiz...Dukan atma yag yakma fix skntilar saniyorum uzaktan takipteyim :)
megane'la bir depoyla 800km gidiyorsun ama cuprayla ortalama 600 gidebiliyorsun. arada her depoda 50 liralık bir fark var. eğer depo başına ortalama 50 liralık bir fark verebiliyorsan bence cupraya +1 verebilirsin.
teşekkürler :)
Namussuz motor wankel gibi yağ seçiyor bak hele :)
Rabbit33
26-07-2013, 23:43
Arkadaşlar sorun yağda değil kesinlikle isterseniz 5-50 dökün.,gereğindn fazla harcayan bir parça var kesinliklikle yada biyerde kaçak var borudan biyerden motor kompresyona düşünce bir kaç damla yağ birike birike eksiliyor turboya ulaştığında dp olmayan araclarda yakarak attığını görüyoruz (BEYAZ DUMAN). Katı sökülmemiş araçlarda bu fark edilmiyor normal olarak ,ve kat zamnla doluyo ve arac tıtreyerek calısıyo ve bazen konvertör ışıgı yanıyor ilk çalıştırmalarda.
İnanç abi sat, bi 406 al km de 1 lirayla ohh mis :D :p seninki yağ benimki benzin yakıyo yaa, gece ***** bölgede benzin döküp yaksakmı abi ikisinide, sokarım böyle sıfır arabaya de ver yansın, üstünede herakşamki gibi bi nargile çekeriz :D
Peki dp olan araçta ne yapmak lazım bu titremenin önüne geçmek için?
Motul 5 30 koyduktan sonra sanki duman biraz kesildi gibi aracımda komple miltek var stage 2 revo yazılım var duman Zaten ara ara geliyor ilk çalıştığında biraz normal kullandıktan sonra 1-2 defa sıktınmı gün boyu gelmiyor bilginize :)
Tholl-ga
29-07-2013, 23:23
Motul 5 30 koyduktan sonra sanki duman biraz kesildi gibi aracımda komple miltek var stage 2 revo yazılım var duman Zaten ara ara geliyor ilk çalıştığında biraz normal kullandıktan sonra 1-2 defa sıktınmı gün boyu gelmiyor bilginize :)
Bizde hep bunu söyluyoruz zaten :D deneyenler dumandan uzaklaşiyor gorundugu uzere :D
Bizde hep bunu söyluyoruz zaten :D deneyenler dumandan uzaklaşiyor gorundugu uzere :D
Ne kadar çok duman o kadar randuman :D
MatraX_07
30-07-2013, 08:16
Kankam ne gerek var başına dert aldın ya :D
Bınecektın Megane Coupe'ne kafa rahatr olacaktı :D
Bu sorunu 1.4cıların çoğunda duyuyorum.İnşallah buna en yakın zamanda çözum bulurlar
Bu sorunu 1.4cıların çoğunda duyuyorum.İnşallah buna en yakın zamanda çözum bulurlar
Her güzelin bir kusuru bulunur bunu unutma . :)
Tholl-ga
30-07-2013, 08:30
Ne kadar çok duman o kadar randuman :D
Dizeller icin gecerli bu slogan :D
Dizeller icin gecerli bu slogan :D
Çaktirma artık aga :D
MatraX_07
31-07-2013, 11:01
Her güzelin bir kusuru bulunur bunu unutma . :)
Orası öyle tabi abi ama insan kafa rahatlğı ister :D
sanmıyorum bi çözüm bulabilceklerini, motul yağ kullanmak en mantıklı çözüm gibi satıyorum ama arabayı zaten :)
sanmıyorum bi çözüm bulabilceklerini, motul yağ kullanmak en mantıklı çözüm gibi satıyorum ama arabayı zaten :)
ekim gibi clio 4 rs gelcek diye bi sylenti var abi ona yoğunlaş :D
MatraX_07
01-08-2013, 11:47
Sat gitsin alalım clio4 RS :D
clio 4 rs iyi güzel hoşta bu renoyuda anlamak mümkün değil, millet led'e geçti farlarda bunlar hala H7 lerle far yapıyo. saçma sapan işler soğudum artık bu son çıkanlardan. ne varsa eskilerde var.
mert_can 41
01-08-2013, 18:45
abi soruna bir çözüm buldunuzmu hayırlısıyla eylülde geçicektim siparişi ama gözüm korktu şimdi.
sorun aynen devam...
mükemmel alman mühendisliği...
servisle görüştünüz mü peki konuyu?
bence kafaya takılacak bir şey değil...
orjinal kullandığın taktirde çiçek gibi arabalar... oynadıkça o oranda sana karşılık veriyor...
orjinal kullandığın taktirde çiçek gibi arabalar... oynadıkça o oranda sana karşılık veriyor...
bencede katılıyorum sana harun :icon_tup: duman gelmediği zaman herhalde ayarlarım bozuldu diye korkuyorum sonra duman geldimi ohhh bee diyorum :D
individual
03-08-2013, 23:52
Katılıyorum.Standart olarak bir sorun yok.Ama 1.4 tsi 180bg araçla oynayıp 220bg yapınca örnek verdim tabi bir yerlerinde bir sıkıntı başlıyor tabi.Aşırı beslemede buna benzer bir sorunu mini coopers için açmış arkadaş.
Aynen oyle duman atan atana bu konuyu bastan sona okudum Motul 5/30 tavsiye edilmis bende Motul 5/30 varken sorun aynen devam ediyordu bugun castrol 10/40 koydum , yine duzelmedi
1200 km dir motul 5x30 var ama yanen duman devam...
duman geldikçe basıyorum geldikçe basıyorum kesiliyor :)
Katılıyorum.Standart olarak bir sorun yok.Ama 1.4 tsi 180bg araçla oynayıp 220bg yapınca örnek verdim tabi bir yerlerinde bir sıkıntı başlıyor tabi.Aşırı beslemede buna benzer bir sorunu mini coopers için açmış arkadaş.
Katalitik dahi olsa duman atan gti-cupra-rs bulunmaktadır. Downpipe olupta duman atan var. Duman atıpta eksiltmeyenide var. 15 bin km oldu daha gram yağ eklemedim.
Aracımda yüklüdür. Türkiye'ye gelen 10 araçtan 4ünde bu sorun var. CAV seri kodu bitince CTH kodu ile üretilenlerde bile deli gibi yağ eksilten var. Yine RedSun'un aracı az eksiltiyor. Kardeşim bu araçların egr valfi hatalı. Duman atma her zaman yaşanacak. Yenisi takılsa yine aynı. Fazla kafaya takmaya gerek yok.
kelalper
04-08-2013, 08:25
RS i satma dedim sanaaaaaa.
Makyajlı cupram var ilk rodaj yağından sonra mobil 1 koydum şimdilik ne duman atma ne yağ yakma gibi sorunlarım var. Bu arada 9200 km de falanım. Sanırım şanslıyım :D
Makyajlı cupram var ilk rodaj yağından sonra mobil 1 koydum şimdilik ne duman atma ne yağ yakma gibi sorunlarım var. Bu arada 9200 km de falanım. Sanırım şanslıyım :D
Aynen öyle
2 depoda 1 yağ dolduranlar var. Tabiki çok üzücü bir durum. Valla halimize şükretmeliyiz.
Bugun araci tekrar denedim 10/40 yag sonrasi duman atmada azalma var gibi
Glf&ASER
05-08-2013, 00:59
arabayı showroom dan çıkarıp direk gazlamaya başlanırsa sonuç yağ yakma veya duma atma vs..bu motor golf 5 den polo gtı a kadar geniş bir yelpazede kullanıldı ;hepsi mi sorunlu tabiki hayır,hybrit turbo kullananda var 283 hp dyno verisi olanda herhangibir şikayetleri yok;bence rodajı düzgün yapılmış,canını alırcasına gazlanmayan araçlarda sorun çıkması çok zor..
individual
05-08-2013, 08:27
arabayı showroom dan çıkarıp direk gazlamaya başlanırsa sonuç yağ yakma veya duma atma vs..bu motor golf 5 den polo gtı a kadar geniş bir yelpazede kullanıldı ;hepsi mi sorunlu tabiki hayır,hybrit turbo kullananda var 283 hp dyno verisi olanda herhangibir şikayetleri yok;bence rodajı düzgün yapılmış,canını alırcasına gazlanmayan araçlarda sorun çıkması çok zor..
Katılıyorum :icon_tup:
Seat forumda 2 tane arkadaşımız var aynı tarihlerde farklı illerden aldılar araçlarını biri rodaja uydu 2000Km kadar 100-120KM hız üstüne çıkmadı.S modda gezmedi 5000KM oldu aracı gram eksiltme yok.Diğer arkadaş doğuş bunlar rodajlı geliyor dedi bende aracı aldım depoyu fulledim çıktığım gibi ilk kaç km hız yapıyor dedim test ettim rodaj yok falan dedi ama aracı 1000KM olmadan yağ uyarısı verdi şimdi geri iadesi için uğraşıyor.
Rodaj önemli :icon_tup:
CemNesli
23-09-2013, 13:28
Katılıyorum kesinlikle rodaj önemli.. Ben 2013 Mart ayında aldım ilk 1800km de rabbit33 rumuzlu arkadaşımla rodaj yağını değiştirdim. 600gr eksiltmişti 3000km ye kadar sakin kullandım. Su an aracım 10000Km de toplamda 2.5lt yağ yaktı.. Arabam da kat halen mevcut ama orta susturucuyu bile bırakıp sadece kat iptali ve yazılım yapmak isterim.. Yazılım için halen beklemedeyiz.. :soru:
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-emsalsiz-polo-gti-5-kapi-navigasyon-panoramik-cam-tavan-127241344/detay)
burda da demiş ''Ortalama 3 bin kmde 1 litre yağ ekliyorum.'' sorunun çözümü hala yok sanırım bunlar böyle devam edecek gibi görünüyor
OrcunInce
25-09-2013, 11:21
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-emsalsiz-polo-gti-5-kapi-navigasyon-panoramik-cam-tavan-127241344/detay)
burda da demiş ''Ortalama 3 bin kmde 1 litre yağ ekliyorum.'' sorunun çözümü hala yok sanırım bunlar böyle devam edecek gibi görünüyor
Yukarıda yazılanları okumamış gibi yorum yapmışsın :)
2013'ten sonra 1500-2000 km düzgün rodaj yapıpta yağ eksiltmesi çok olan duman atan yok. 500 km rodaj hiçbirşey. Düzgün rodajdan kastımız çık uzun yola 2000 km yapta değil. Ben 2000km'nin hepsini trafikte yaptım. Cupra'mda şu an downpipe ve düz boru var, yağ eksiltme yok denecek kadar az, duman atma hiç yok. CTH motor kodlu araçlarda rodaj düzgün yapıldığı müddetçe kolay kolay sorun çıkmıyor, bu kadar basit. ;)
2013'ten sonra 1500-2000 km düzgün rodaj yapıpta yağ eksiltmesi çok olan duman atan yok. 500 km rodaj hiçbirşey. Düzgün rodajdan kastımız çık uzun yola 2000 km yapta değil. Ben 2000km'nin hepsini trafikte yaptım. Cupra'mda şu an downpipe ve düz boru var, yağ eksiltme yok denecek kadar az, duman atma hiç yok. CTH motor kodlu araçlarda rodaj düzgün yapıldığı müddetçe kolay kolay sorun çıkmıyor, bu kadar basit. ;)
okudum ama tatmin olmadım rodajı ne kadar düzgün yaparsan yap gene aynı olacak 2 tane cupra kullanmış bi arkadaşla da baya yazıştık 2011 ve 2013 olarak deneyimi var 2 sinde de ne kadar dikkatli kullanmasına rağmen yağ yakma&eskiltme olmuş,
duman atma zaten benzinde dizel gibi bariz belli olmaz rahatsız etmez belki ama devamlı kontrolle dikkatli olmak lazım,
sen belki düzgün rodaj yapmış olabilirsin
bende cupra arayışındayım şuan rodajın nasıl geçtiğini nasıl anlayacağım ;)
MertSerhanÖ.
25-09-2013, 15:11
valla 2013 cupra var bendede 9500 km de şuana kadar 750ml ekledim sadece:S 1500 km'de rodaj yaptım ama gerçekten hangi araçta ne çıkcağı belli olmuyo yinede rodaj şart ama gerçektende
2011 modelini ilk sahibinden almıştım, kendisi 31000km kadar kullandı, sonrasında ben galeriden 35000km de satın aldım. Aracı aldığımda duman atıyordu ve ben aracı alırken galerici duman attığını söylemedi, satın alıp sürmeye başlayınca duman attığını gördüm. eski sahibine araç ondayken duman atıp atmadığını sorduğumda bana, böyle bir sorun yaşamadığını söyledi. araç tamamiyle paşaoğlunda hazırlanmış, parçalar kaliteli ve gerçekten temiz işcilikle yapılmış, masraf edilmekten kaçınılmamış bir araçtı.
Rodajı yapılması gerektiği gibi yapılmıştı. 30000km'den sonra duman atmaya başlaması tamamiyle rodajla alakası olmadığını gösteriyor.
Duman atmasının yanında yağda eksiltiyordu. Yağ eksiltmesini kabullenmiştim çünkü aracımı gerçekten çok seviyodum. Donanım, teknoloji ve görüm olarak çok güzel bir araç. Bu paralara alınabilcek en mantıklı araç. Ne yazıkki sınırlarımızda çok fazla seçeneğimiz yok. Olmadığı gibi sınır dışı araçlarıda getirtemiyoruz. Böyle sistemin ... :D
Bu sorunlardan bıkıp 2013'ünü almaya karar verdim. Aldıktan sonra 500km kadar stok bindim Bu 500km boyunca bana 2 kez ayrı kişiler aracımın duman attığını söyledi. Yeni araç, alışıyodur diye çok fazla önemsemedim.
Daha sonra forge twincooler, forge dv, forge wg, iskender dp ve egsoz, varex takıp yazılım olmadığından ve yaptıramadığımdan dolayı bu şekilde 500km kadar sakin kullandım. 500-1000km arası kullandığımda aracın yine aynı şekilde duman attığını gördüm. Bunun yanında 2000km'de 1.6lt yağ yaktığını hesapladım.
Katalizörü ve ortayı takıp denediğimde ise duman atmayı kesti. Yani bu araçlara dp ve orta yaramıyor kanımca. Duman atmayı kesmez belki ama 200cell sport katalizörler ve sport orta egsoz en aza indirgeyebilir. Bildiğim kadarıyla Cansın GTI'ya komple SS egsoz taktı ve aracı duman atmıyor.
Kimi araçta bu sorunun olup kimi araçta olmaması çok garip. Bir çok vag gurubunda bu motor kullanıldı ama bu güçlerde değil. Roccolarda ben böyle bir sorun görmedimde duymadımda. Ya çok iyi saklıyorlar yada gerçekten böyle bir sorun yok.
Eğer böyle bir sorun yoksa, 160hp'den 180hp'ye yükseltirken bir yerlede hata yapılmış. Ne olursa olsun aracını servise götürüp "aracım yağ yakıyor duman atıyor" dediğinde sana "bu araçlar böyle" deniliyor ve sorununu çözemiyorlarsa zaten en büyük sorun bu benim için.
2011 modelini ilk sahibinden almıştım, kendisi 31000km kadar kullandı, sonrasında ben galeriden 35000km de satın aldım. Aracı aldığımda duman atıyordu ve ben aracı alırken galerici duman attığını söylemedi, satın alıp sürmeye başlayınca duman attığını gördüm. eski sahibine araç ondayken duman atıp atmadığını sorduğumda bana, böyle bir sorun yaşamadığını söyledi. araç tamamiyle paşaoğlunda hazırlanmış, parçalar kaliteli ve gerçekten temiz işcilikle yapılmış, masraf edilmekten kaçınılmamış bir araçtı.
Rodajı yapılması gerektiği gibi yapılmıştı. 30000km'den sonra duman atmaya başlaması tamamiyle rodajla alakası olmadığını gösteriyor.
Duman atmasının yanında yağda eksiltiyordu. Yağ eksiltmesini kabullenmiştim çünkü aracımı gerçekten çok seviyodum. Donanım, teknoloji ve görüm olarak çok güzel bir araç. Bu paralara alınabilcek en mantıklı araç. Ne yazıkki sınırlarımızda çok fazla seçeneğimiz yok. Olmadığı gibi sınır dışı araçlarıda getirtemiyoruz. Böyle sistemin ... :D
Bu sorunlardan bıkıp 2013'ünü almaya karar verdim. Aldıktan sonra 500km kadar stok bindim Bu 500km boyunca bana 2 kez ayrı kişiler aracımın duman attığını söyledi. Yeni araç, alışıyodur diye çok fazla önemsemedim.
Daha sonra forge twincooler, forge dv, forge wg, iskender dp ve egsoz, varex takıp yazılım olmadığından ve yaptıramadığımdan dolayı bu şekilde 500km kadar sakin kullandım. 500-1000km arası kullandığımda aracın yine aynı şekilde duman attığını gördüm. Bunun yanında 2000km'de 1.6lt yağ yaktığını hesapladım.
Katalizörü ve ortayı takıp denediğimde ise duman atmayı kesti. Yani bu araçlara dp ve orta yaramıyor kanımca. Duman atmayı kesmez belki ama 200cell sport katalizörler ve sport orta egsoz en aza indirgeyebilir. Bildiğim kadarıyla Cansın GTI'ya komple SS egsoz taktı ve aracı duman atmıyor.
Kimi araçta bu sorunun olup kimi araçta olmaması çok garip. Bir çok vag gurubunda bu motor kullanıldı ama bu güçlerde değil. Roccolarda ben böyle bir sorun görmedimde duymadımda. Ya çok iyi saklıyorlar yada gerçekten böyle bir sorun yok.
Eğer böyle bir sorun yoksa, 160hp'den 180hp'ye yükseltirken bir yerlede hata yapılmış. Ne olursa olsun aracını servise götürüp "aracım yağ yakıyor duman atıyor" dediğinde sana "bu araçlar böyle" deniliyor ve sorununu çözemiyorlarsa zaten en büyük sorun bu benim için.
Şimdi
Roccolar ile Gti ve cupralar arasındaki fark:
Üst kapak
egzantirik
Krank havalandırma
Egr farklı
Roccolarla devamlı roll filan yapılırsa oda eksiltiyor. Duman filan atmıyor. Sakin kullanırsa eksiltmiyor. Tabi bu hepsi için değil.
O zaman şu iki ayırımı yapabiliriz.
Downpipe olupta hem duman atıp hemde fazla eksiltme
Ya da downpipe ile sadece duman atıp yağ eksiltmeme diye
Çok garip bir durum. Şöyle bir şey fark ettim. Egr çok ısınınca kaçırıyor. Onun haricinde kaçırmıyor. Birde motoru kompresyona bindirincede egrden yine kaçıramıyor.
Ne derseniz deyin araba çok keyifli :D:D
OrcunInce
26-09-2013, 10:44
Downpipe ile ne yağ eksiltme ne duman diyorum, gerçekten hepsinin farklı olması çok garip..
OrcunInce
26-09-2013, 10:47
okudum ama tatmin olmadım rodajı ne kadar düzgün yaparsan yap gene aynı olacak 2 tane cupra kullanmış bi arkadaşla da baya yazıştık 2011 ve 2013 olarak deneyimi var 2 sinde de ne kadar dikkatli kullanmasına rağmen yağ yakma&eskiltme olmuş,
duman atma zaten benzinde dizel gibi bariz belli olmaz rahatsız etmez belki ama devamlı kontrolle dikkatli olmak lazım,
sen belki düzgün rodaj yapmış olabilirsin
bende cupra arayışındayım şuan rodajın nasıl geçtiğini nasıl anlayacağım ;)
Rodajın nasıl geçtiğini ancak tanıdığından alırsan anlarsın. Bence bizim araçlar 2.el alınacak araçlar değil, tanıdık olursa tamam yoksa alınmazlar. Aldığı itibarenden gazlayan mı istersin, rodaj da modifiyeye mi giden istersin.. Zaten hassas motor bir de bunlar tuz biber oluyor..
Tholl-ga
26-09-2013, 11:06
Bu duman atma sorununu yasayanlar her daim kofteci gibimi gezio yoksa araliklarlami bu durum yasaniyo ?
Rodajın nasıl geçtiğini ancak tanıdığından alırsan anlarsın. Bence bizim araçlar 2.el alınacak araçlar değil, tanıdık olursa tamam yoksa alınmazlar. Aldığı itibarenden gazlayan mı istersin, rodaj da modifiyeye mi giden istersin.. Zaten hassas motor bir de bunlar tuz biber oluyor..
Hassas motor ne demek ? GTI sınıfı araç değil mi bu ? Nazik mi olmak gerekiyormuş?
2.0 TFSI da da aslında durum çok farklı değil de, o segmentte dönen paralar daha yüksek olduğundan kimse dillendirmiyor. Geçen gün aracımın deposunu doldururken benzincide A5 vardı adam elinde 1 lt yağla çıktı geldi, dedim ne iş? abi 200 TL verdik aldık A5 i, her 2000 de 1 lt yağ ekliyorum.
Ayrıca bu durum ülkemize özgü değil google amcaya "vw polo gti oil problems" yazınca epeyce sayfa geliyor.
Ozellikle dusuk hizlarda var dusuk devir degil dusuk hiz gazlarken veya 7. 60-80 arasinda duman gormedim hic.cokda takmiyorum katalizorde kalacagina disari ciksin :D
evrenunal
28-09-2013, 12:55
cat iptal edildiğinde her şekilde duman atma olayı olacak. cat'im iptal ve hiç duman atmıyorum diyen de duman atıyor merak etmeyin sadece ya farketmiyor ya görmüyor. bir çok araç da aynı durum var. kimisi hemen atmıyor kimisi 1000km sonra atmaya başlıyor ama atıyor.
2013 lerde dp sonrası yazılım yapmak şart. yazılım yoksa dp yapmayın henüz. hem tüketim değerleri adam gibi olmaz hemde araç randımanlı çalışmaz.
Komple SS olan fabia rs de de hafif bi duman vardı ama bana kalırsa yazılımdan kaynaklı bir durumdu araç stage 2 idi.
penguinhakan
29-09-2013, 02:04
Duman atma sorununuz hem DP den hem yağ eksiltmesinden.
Stock katda yapmaz çünkü orda gelen yağı absorbe ederke orda yanar , DP olursa orda cell vs olmadığı için gelen yağ direk yanmadan sona kadar ulaşır ve duman olarak görürsünüz.
Eğer araba yağ eksiltiyorsa duman da atıyordur.
118KW lik bizim arabalarımızda oyle bir sorun yok çünkü yağ yakma sorunu yok.
Yağ yakdığınız anlamak için N75 valfine giren üç giriş var , kelepçesiz olanı çıkarıp bakın orda terleme noktasından çok yağ varsa arabanız haddinden fazla yağ atıyordu karter havalandırmadan.
Çözümü PCV valfi değiştirmek olabilir yada arabanızı fazla arka arkaya sıkıştırmamanız.
Duman atma sorununuz hem DP den hem yağ eksiltmesinden.
Stock katda yapmaz çünkü orda gelen yağı absorbe ederke orda yanar , DP olursa orda cell vs olmadığı için gelen yağ direk yanmadan sona kadar ulaşır ve duman olarak görürsünüz.
Eğer araba yağ eksiltiyorsa duman da atıyordur.
118KW lik bizim arabalarımızda oyle bir sorun yok çünkü yağ yakma sorunu yok.
Yağ yakdığınız anlamak için N75 valfine giren üç giriş var , kelepçesiz olanı çıkarıp bakın orda terleme noktasından çok yağ varsa arabanız haddinden fazla yağ atıyordu karter havalandırmadan.
Çözümü PCV valfi değiştirmek olabilir yada arabanızı fazla arka arkaya sıkıştırmamanız.
180likler 160liklardan cok farkli peki size sorayim. Benim arabam duman atiyor fakat yag eksiltmiyor.
Hatta demin kontrol ettim. Gram eksiltmemis. Sebebi egr valfinden baska bir sorun yok.
penguinhakan
29-09-2013, 11:25
Cansın egr diye bir parça var mı ki , sorun ondan olsun ?
Komple DP siz Milltek ve Revo Stage2 kombinasyonu ile yaklaşık 2 yıl bindim.
1 yılı cok cok ufak duman atıyordu öteki yılı sıklaştı sorun yok güçte düşme yok 8000 km de 1.5 lt yag eksiltiyor bazen duman süreklileşiyor.
aşırı duman şikayeti olanlar sekman attırsın problem kalmaz.
Fakat kullanımlarımda gördümki dumanın çıkma şekli ve rengine göre değişiyor.
Örneğin vites aralarında ufaktan puf diye bırakan war bunda sıkıntı yok çoğu dpsiz araçlarda oluyor kafaya takmamak lazım.
Birde beyazımsı mavimsi uzun sekilde çıkan sürekli duman var bu sekman istediğini gösteriyor aracın bilginize..
gün eve dönerken yol boştu sıkıştırdım tam 3 vites 4 bin devirde araba sanki vites değiştirir gibi pat pat pat etti aralıkla sonra devam ettim bişey olmadı derken epc ve arıza ışıgı geldi bu neden oldu ? araç şuan yüklü değil üstünde dv tutucu var egzos var okadar.
Ben ilk 200km de surekli dik rampa asagi yuksuz kompresyonlu gidip yagi degistirip yine 2000i gecmeden tekrar degistirmeyi planliyorum bu 200ile 2000km arasinida yine uzun yol sabit ve rampa asagi kompresyonda birakarak yapmayi planliyorum.Zaten egzos falan hic ellemeyecegim bakalim ilk yag eksiltmeyen gti olma hedefim var :D heleki servisi ikna edersem garantiden cikarmadan motul 300v 5-30 veya 5-40 kullanmaya super olur :)
Sercan AKCAN
29-09-2013, 16:40
gün eve dönerken yol boştu sıkıştırdım tam 3 vites 4 bin devirde araba sanki vites değiştirir gibi pat pat pat etti aralıkla sonra devam ettim bişey olmadı derken epc ve arıza ışıgı geldi bu neden oldu ? araç şuan yüklü değil üstünde dv tutucu var egzos var okadar.
araban kaç binde ? bobinlerini bi kontrol et
MertSerhanÖ.
30-09-2013, 00:46
aynı sorunu ben yaşadım.yazılım varmı?
CeM öZeR
30-09-2013, 07:47
buji bobin değiş devam ;)
baya yazılmış çizilmiş olumsuz yönlerine rağmen olumlu yönleri beni gene tsi 180 e çekiyor şuan ibiza mı polo mu arasındayım acelem yok düşük km düzgün içime sinecek bildiğim bi aracı almak istiyorum,
2011 cupra için arkadaşım özgüne de sormuştu 2013 egr taktığında sorunu aza indirgediğini söylemişti deneyen var mı?
aynı sorunu ben yaşadım.yazılım varmı?
kardeşim senin aracında 2013 tü sanırım
buji bobin değiş devam ;)
bujiyi geçtim ama bobinlerin 13bin km deki bi araç sorun çıkarması normal mi yoksa agresif kullanıma maruz kaldığından kaynaklanan bi durummudur?
işin en güzeli neyseki deneyimi olanlar tecrübelerini paylaşıyor anlıyorum ki şuan çözümlenmeyecek bişi yok :) arabayı tanıdıktan sonra sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum
MertSerhanÖ.
30-09-2013, 10:02
Aynen abi 2013
dp ve katalitiksiz olupta yağ eksiltmeyenler için bir sorun olduğunu düşünmüyorum, dp olan katalitiği olmayan duman atan araçlar, dp söktürüp katalitiği taktırdığında duman atmadığını yazanlar peki yağ eksiltme devam ediyor mu ?
dp ve katalitiksiz olupta yağ eksiltmeyenler için bir sorun olduğunu düşünmüyorum, dp olan katalitiği olmayan duman atan araçlar, dp söktürüp katalitiği taktırdığında duman atmadığını yazanlar peki yağ eksiltme devam ediyor mu ?
Aynen devam...
penguinhakan
30-09-2013, 14:01
Mulfunction mi yandı EPC mi , ikisi de yansa bile vagcom ile arıza sorgularsan arızanın kaynağını öğrenebilirsin.
Hemen buji bobin değiştirmeye gitme , belki yakıt pis geldi bir anda.
Aynen devam...
dp'siz katalitikli bir arabanın hala duman atması sıkıntı,yağ eksiltmesi.
OrcunInce
03-10-2013, 19:21
Benim son 1000 km'de yağ eksiltme yok. Duman atma zaten yok. Ben bu kadar üretim farklılıkları olabileceğine inanmıyorum araçlarda. Geriye kalan tek şey rodaj oluyor..
Bugun basladim bende dik rampalarda kompresyon yaparak inmeye,frenlerde 3.000in uzerine cikarmadan motor freniyle yavaslamaya.Ilk 4.000km de yagi eksilebilir dediler sonra duzelirmis bakalim.Ayni Orcunun dedigine geliyor kisacasi.Dikkat etmek lazim bayinin en bilgili teknik danismaninin rodaj yok demesi hosuma gitmedi sadece de onlari dinlemiyorum tabiki,rodajsiz seri uretim araba cok ozel durumlarda olur ancak.
MertSerhanÖ.
03-10-2013, 22:54
1500 km rodaj yaptım 5 binde dp egzos taktım dumanın D'sini atmıyordu.8 bin km'dede 750ml yağ ekledim.aynı şekilde bir arkadaşım rodaj falan yapmadı pof pof duman atıyordu.rodaj çok önemli özellikle TSİ araçlarda.Ama tabiki her araçta farklılıklar olcağına bende inanıyorum
Ben yaklaşık 2500km rodaj yaptım, aman rodaj çok önemli tsi da dedim üstüne titredim. Dp yok yazılım yok sadece orta susturucu iptal var sadece. Yağ eksiltiyo benim araba, arada duman da atıyorum aynadan görüyorum zaman zaman.Öyle korkunç bi eksiltme yok 1000km de bir litre ya da yarım litre falan gibi. Ama "gram eksiltme yok" durumunda da değilim açıkcası. Bu gram eksiltmeme olayı ne oluyo, ya da benim arabam gerçekten hiç ama hiç yağ eksiltmiyo diyen var mı aramızda? Ha bu arada ilk 8-9.000km boyunca gerçekten hiç eksiltme yaşamamıştım, bu bahsettiklerim sonrasında başladı.
sonradan okuyunca bi atar gider yapmışım gibi olmuş yazdıklarım da, meraktan soruyorum anlayamadım ben bu namussuz motoru. Polo'dan öncede twincharge tsi vardı ama bunun tadı bi başka oldu :D Bi ufak detay daha benim araba bazen eksiltiyo bazen eksiltmiyo kafasına göre takılıyo anlayamadım bi türlü
MertSerhanÖ.
03-10-2013, 23:21
dediğim gibi rodaj önemli fakat her araçta rodajdan sonra eksiltmicek diyede bişey olmuyo malesef.ama benim dikkatimi çeken bir nokta daha var yanlışım varsa lütfen düzeltin benim şuana kadar gördüğüm yada rastgeldiğim o. cupra lar pololar kadar eksiltmiyor.yani ben 10 polo sahibinden 6-7 sini görüp yağ yakıyo diyosa cupra sahiplerinde bu 3-4.bunun bi sebebi varmı?:beuj:
O dediğiniz daha çok polo sayısının cupraya nazaran çok daha fazla olmasından kaynaklı.Sorun sayısıda fazla olunca daha problemliymiş gibi gözüküyor
OrcunInce
04-10-2013, 00:15
Ben yaklaşık 2500km rodaj yaptım, aman rodaj çok önemli tsi da dedim üstüne titredim. Dp yok yazılım yok sadece orta susturucu iptal var sadece. Yağ eksiltiyo benim araba, arada duman da atıyorum aynadan görüyorum zaman zaman.Öyle korkunç bi eksiltme yok 1000km de bir litre ya da yarım litre falan gibi. Ama "gram eksiltme yok" durumunda da değilim açıkcası. Bu gram eksiltmeme olayı ne oluyo, ya da benim arabam gerçekten hiç ama hiç yağ eksiltmiyo diyen var mı aramızda? Ha bu arada ilk 8-9.000km boyunca gerçekten hiç eksiltme yaşamamıştım, bu bahsettiklerim sonrasında başladı.
sonradan okuyunca bi atar gider yapmışım gibi olmuş yazdıklarım da, meraktan soruyorum anlayamadım ben bu namussuz motoru. Polo'dan öncede twincharge tsi vardı ama bunun tadı bi başka oldu :D Bi ufak detay daha benim araba bazen eksiltiyo bazen eksiltmiyo kafasına göre takılıyo anlayamadım bi türlü
Gram eksiltmeyen yoktur, zaten olamazda :)) ilk 3500 km'de 400ml eksilttim ben.
Butun tsi lar eksiltiyor zaten ancak 1000 2000 kmde 1 lt eksiltenler sorunlu gibi
5 bin 6 bi de 500-600 gr eksilten arabasinda sorun aramasi bence.
Bizim denizlide abimizde vardi 1000 kmde , net 1 lt eksiltti kavga dovus sandik motor geldi 40.000 kmde
Ustune 25.000 yapti artik gram eksiltmiyor...
dediğim gibi rodaj önemli fakat her araçta rodajdan sonra eksiltmicek diyede bişey olmuyo malesef.ama benim dikkatimi çeken bir nokta daha var yanlışım varsa lütfen düzeltin benim şuana kadar gördüğüm yada rastgeldiğim o. cupra lar pololar kadar eksiltmiyor.yani ben 10 polo sahibinden 6-7 sini görüp yağ yakıyo diyosa cupra sahiplerinde bu 3-4.bunun bi sebebi varmı?:beuj:
bende tam bunu söyleyecektim ki benden çok yaşayacaksın kardeşim :D benimde gözlemlediğim kadarıyla polo gti bu yağ yakma sorunu daha fazla gibi sanki yoksa banamı öle geliyor arkadaşlar cupralarda fazla duymuyorum sonuçta aynı motor kullanılmıyormu acaba :soru:
Az eksiltme veya cok eksiltme durumu vardir cupra ve gti larda
Hic eksiltmeme durumu soz konusu bile olamaz seviyo yagi iste net belli :)
Rodaj ile uzaktan yakindan alakasi oldugunu dusunmuyorum
Ben ilk 400-500 km den sonra rodaj falan yapmadim
40 bine yakin su an eksiltme sorunum yok rodaj yapanda da ciddi eksiltme sorunu gorebilirsiniz cevrenizde
Bu arada satis sayilarini bilmiyorum ama gti cok daha fazladir o yuzden gti in adi cikmis olabilir
2011 sonlarindan 2012 civarlarina kadar cupra satisi bildigim kadariyla olmadi olduysada gti a oranla cok cok dusuktur..
beyler tepki çekmek istemem ama ben hiç eksiltmiyorum...ilk aldığımda korkudan her 1000 kmde bir bakıyordum yağına. artık bir kere bile bakmıyorum. 5-6 binde bir değiştiriyorum yağı ne kadar koyduysam o kadar yağ çıkıyor arabadan.
araç 45000 de sadece servisin koyduğu yağ konuyor arabaya. son 6-7 bin kmdir. egzos yazılım var arabada
yusuf yılmaz
04-10-2013, 09:43
2 bin kmde castrol ceo suyla beraber 100 ml yağ tamamladık şimdilik sorun yok 2013 Cupra..
MertSerhanÖ.
04-10-2013, 13:54
bende tam bunu söyleyecektim ki benden çok yaşayacaksın kardeşim :D benimde gözlemlediğim kadarıyla polo gti bu yağ yakma sorunu daha fazla gibi sanki yoksa banamı öle geliyor arkadaşlar cupralarda fazla duymuyorum sonuçta aynı motor kullanılmıyormu acaba :soru:
:D:D Polo sayısından kaynaklanıyor olabilr abi
Duman atan araçların hangilerinde filtre kiti var hangilerinde orj filtre var?
Bu çok önemli?
Bende bmc cda var...
Ibica cuprada standart filtre var..
Nasil bir ilgisi var acaba zafa ?
bu aralar coğu kişiden duyuyorum özellikle toyota ve wv grubunda bu yağ eksiltme problemini. ne varsa eskide var arkadaş 97 model arabam 13000 km de 600 ml. yağ eksiltti
2 saat önce downpipe yaptırdım İskender'de şimdilik herhangi bir duman atma kesinlikle yok.
Arabam tamamen stock sadece downpipe var,stock egsoz stock hava filtresi.
Şunuda söleyim,downpipe kesinlikle performansa artı sağlıyor. Alt deviler çok canlandı ve hızlanma bariz şekilde arttı resmen yeniden sevdim arabayı :)
Şuan için arıza lambası yakmadı ama ilerde yakabilir dedi.
2 saat önce downpipe yaptırdım İskender'de şimdilik herhangi bir duman atma kesinlikle yok.
Şunuda söleyim,downpipe kesinlikle performansa artı sağlıyor. Alt deviler çok canlandı ve hızlanma bariz şekilde arttı resmen yeniden sevdim arabayı :)
Basincin yaklasik 0.1 bar arttigi icin tekrar sevdin sayet orta iptalide yaptiysa :) Yaniltici kullanmadi mi?
OrcunInce
29-10-2013, 18:51
Güle güle kullanın. Aynı setup bende de var İsko'dan.
Duman atma yok hala 2000km falan oldu. Yağ seviyenize bakın şimdiden azalma çok azalacak. EGT değerleriniz de 50 C falan düştü emin olun. :)
Basincin yaklasik 0.1 bar arttigi icin tekrar sevdin sayet orta iptalide yaptiysa :) Yaniltici kullanmadi mi?
Orta iptali var,yanıltıcı kullanılmadı şuan duman atma ve ışık yakma yok ama yakıt biraz arttı
Güle güle kullanın. Aynı setup bende de var İsko'dan.
Duman atma yok hala 2000km falan oldu. Yağ seviyenize bakın şimdiden azalma çok azalacak. EGT değerleriniz de 50 C falan düştü emin olun. :)
Yağı daha yeni kontrol ettim dünde baya baya sıktım daha eksilmemiş.
Yarın Motul 5w30 alıcam sıkıldım Castrol'den,stop ettiğimde motor nargile kömürü gibi oluyor.
Yağı daha yeni kontrol ettim dünde baya baya sıktım daha eksilmemiş.
Yarın Motul 5w30 alıcam sıkıldım Castrol'den,stop ettiğimde motor nargile kömürü gibi oluyor.
Motulun 300v mi?Eksiltmesi konusuna birsey diyemem aracim daha cok yeni ama yag sicakligindaki bariz dususun ve stabilitenin farkini hemen goreceksiniz.Bu performansinizada yansiyacak farketmesi cok kolay olmasada.
Motulun 300v mi?Eksiltmesi konusuna birsey diyemem aracim daha cok yeni ama yag sicakligindaki bariz dususun ve stabilitenin farkini hemen goreceksiniz.Bu performansinizada yansiyacak farketmesi cok kolay olmasada.
300v değil,normal 5w30 tam sentetik yağ alıcam.
Bu arada ilk dumanımı atmış bulunmaktayım :) baya sağlam duman attım ve yağ eksiltmesi yaşadım.
300v değil,normal 5w30 tam sentetik yağ alıcam.
Bu arada ilk dumanımı atmış bulunmaktayım :) baya sağlam duman attım ve yağ eksiltmesi yaşadım.
Supercharger devredeyken duman atmayı yapıyor. Bir çözüm bulamadıklarından 1.4 160-180 likleri tedavülden kaldırıyorlar. Yenileri 1,8T olacakmış :D
tsi lar için optimum setup bulunamadı heralde hala
sadece downpipe yapan bir çok kişi aracın geriye gittiğinden son hızın düştüğünden fln bahsediyordu.
Yazılımsız downpipe kesinlikle yapmayın diyorlardı.
Hatta başklarıda downpipe a hiç gerek yok en iyiyisi ortayı sökmek bu bile yeterli deniliyordu.
Bu araçlar için en iyisi hangisi gerçcekten her kafadan bir ses çıkıyor :)
eneserol
30-10-2013, 12:11
supercharger alt devirlerde görev yapıyor sizin demenize göre yüksek devirlerde duman atma falan olmaması lazım
individual
30-10-2013, 12:11
artık yeni polo gti 1.8T olucak. 1.4 TSI 827TL iken vergisi 1.8T olunca 1.475TL olucak satışları düşer bence.
supercharger alt devirlerde görev yapıyor sizin demenize göre yüksek devirlerde duman atma falan olmaması lazım
Turbo devredeyken hiç sıkınıt yok :)
2000 ve altı devirlerde bunu yapıyor. Yani sakin kullanımlarda
artık yeni polo gti 1.8T olucak. 1.4 TSI 827TL iken vergisi 1.8T olunca 1.475TL olucak satışları düşer bence.
Yeni gti gelmez. Hatta şuanki mevcut gtilar çok değerlenecek :)
OrcunInce
30-10-2013, 12:36
sadece downpipe yapan bir çok kişi aracın geriye gittiğinden son hızın düştüğünden fln bahsediyordu.
Hatta başklarıda downpipe a hiç gerek yok en iyiyisi ortayı sökmek bu bile yeterli deniliyordu.
Araç geri gitti diyenlerle bir konuşmak istiyorum. Her devirde denedik ölme var mı diye, yok öyle birşey. Zaten altta sc çalışıyor neden gerileme olsun? Onlar şehir efsaneleri, egt'yi düşürüyor eminiz.
Araç geri gitti diyenlerle bir konuşmak istiyorum. Her devirde denedik ölme var mı diye, yok öyle birşey. Zaten altta sc çalışıyor neden gerileme olsun? Onlar şehir efsaneleri, egt'yi düşürüyor eminiz.
160 lık roccolar içinde bu geçerli o halde...
160 lık roccolar içinde bu geçerli o halde...
Altta gerileme superchargerdan dolayi yok ustte rahatlama net egt kesinlikle daha dusuk(downpipe ve orta iptali ile).Biraz daha fakir yuruyor kaliteli yakitla sorun olmaz(yazilimsiz).Geriletti diyenin ya uygulamasi kotudur ya da denememistir.1.4 180lik icin bu soylediklerim muhtemelen 160da da oyledir.
dragon07
30-10-2013, 15:23
intercoolerda geriye düşürüyor diye biliyorum ne diyorsunuz ?
O konuyu daha test edemedik :) muhtemelen yazilimsiz lag yapiyordur diyecegim ama chargerdan turboya gecis pek hissedilmedigi icin etkisi cok olmayabilir.Downpipe+orta iptali egt dusuruyor filtrede iat icin faydali tamam coolerda iat icin iyi ama denemek lazim yazilimsiz emin olmak icin.
Kesinlikle öyle bişey yok. Hissedilebilir şekilde performans sağlıyor,onu söyleyenlerle bende konuşmak isterim :)
intercoolerda geriye düşürüyor diye biliyorum ne diyorsunuz ?
Bugün Evotech Stage 2 yaptırdım,bmc filtre,downpipe ve Ngk buji var.
3-5 kere baya sıktık herhangi bir şişme yok şuan için.
Supercharger devredeyken duman atmayı yapıyor. Bir çözüm bulamadıklarından 1.4 160-180 likleri tedavülden kaldırıyorlar. Yenileri 1,8T olacakmış :D
Hahah Çupra'da değerlenir inşallah S2000 denen araba gibi :)
Bugün Evotech Stage 2 yaptırdım,bmc filtre,downpipe ve Ngk buji var.
3-5 kere baya sıktık herhangi bir şişme yok şuan için.
Oncelikle hayirli olsun.Hissiyat nedir 100-200olctunuz mu dyno yaptiniz mi kullanim acisindan ne gibi farklar var?En kotu elm den egt okuyabilirmisinz pes pese bol bol sıktıgınızda kac goreceksiniz hem egt hem iat hemde peak boost ve cont. olarak?Dump valve degistirmeyi dusunmuyormusunuz eger kontrol ettiniz ve saglamsa simdiki cont. basincla uzun kullanimdan sonraki basinci kiyaslarsanizda guzel bir bilgi olur(hani %100 kacirir diyorlar ya ne kadar dayandigina bakalim en kotu).
Dün akşam ilk defa ben de duman gördüm.Arabayı ilk çalıştırdığımda ( Bir haftadır kullanmamıştım) çok az ama stabil bir duman gördüm,beyazdan ziyade renksizdi ayrıca koku da geldi, park halinde stop edene kadar gelmeye devam etti.Kısacası ben de milli oldum :D Garantisi devam ediyor motor değiştirme vs işlerine girsem diye düşündüm.Fiyatı performans rasyosu muazzam araçlar ama bir alman arabasına yakışmayacak kadar narin ve canı burnunda geliyor :(
Yağını kontrol ettim tek çizgi dahi azalmamış.(2000 km oldu yağ değiştireli).Bmc filtre yaptıran arkadaşlar, fiyat olarak ortalama ne kadar bir maliyeti oldu KN'den hiç memnun değilim.
Hahah Çupra'da değerlenir inşallah S2000 denen araba gibi :)
Değerlensin :D
Hepimizin işine yarar :D:D
Dün akşam ilk defa ben de duman gördüm.Arabayı ilk çalıştırdığımda ( Bir haftadır kullanmamıştım) çok az ama stabil bir duman gördüm,beyazdan ziyade renksizdi ayrıca koku da geldi, park halinde stop edene kadar gelmeye devam etti.Kısacası ben de milli oldum :D Garantisi devam ediyor motor değiştirme vs işlerine girsem diye düşündüm.Fiyatı performans rasyosu muazzam araçlar ama bir alman arabasına yakışmayacak kadar narin ve canı burnunda geliyor :(
Yağını kontrol ettim tek çizgi dahi azalmamış.(2000 km oldu yağ değiştireli).Bmc filtre yaptıran arkadaşlar, fiyat olarak ortalama ne kadar bir maliyeti oldu KN'den hiç memnun değilim.
[/QUOTE]
O zaman hayırlı olsun :D:D:D
Hepimiz dumanlıyız :D
Yağ eksiltme olmasında gerisi önemli değil
Keyifli gazlamalar :D:D
Oncelikle hayirli olsun.Hissiyat nedir 100-200olctunuz mu dyno yaptiniz mi kullanim acisindan ne gibi farklar var?En kotu elm den egt okuyabilirmisinz pes pese bol bol sıktıgınızda kac goreceksiniz hem egt hem iat hemde peak boost ve cont. olarak?Dump valve degistirmeyi dusunmuyormusunuz eger kontrol ettiniz ve saglamsa simdiki cont. basincla uzun kullanimdan sonraki basinci kiyaslarsanizda guzel bir bilgi olur(hani %100 kacirir diyorlar ya ne kadar dayandigina bakalim en kotu).
Teşekkür ederim. Daha henüz dyno ölçümü yapmadım ama alt devirler ve üst devirler baya bi canlandı.
100-200 falan ölçemedim çünkü arkadaşımlaydım tek olamadım en yakın zamanda dener koyarım videosunu.
Arabam 32.000de şuan d.v kaçırmıyor gayet verimli çalışıyor ama ilerde ne olur bilmiyorum. Yılda bey şuan için gerek olmadığını söyledi ama değiştiricem ilerde.
Bujilerim gebermiş vaziyetteydi nedenini bilmiyorum sürekli gazlayan biriside değilim. Söken usta bile saşırdı bujinin durumuna.
iridyum aldıktan sonra motor soğukken rolantideki aşırı
sallama biraz kesmiş durumda.
Elm dediğiniz nedir onu bilmiyorum,imkan varsa sölediğiniz tüm değerleri okuyabilirim.
Teşekkür ederim. Daha henüz dyno ölçümü yapmadım ama alt devirler ve üst devirler baya bi canlandı.
100-200 falan ölçemedim çünkü arkadaşımlaydım tek olamadım en yakın zamanda dener koyarım videosunu.
Arabam 32.000de şuan d.v kaçırmıyor gayet verimli çalışıyor ama ilerde ne olur bilmiyorum. Yılda bey şuan için gerek olmadığını söyledi ama değiştiricem ilerde.
Bujilerim gebermiş vaziyetteydi nedenini bilmiyorum sürekli gazlayan biriside değilim. Söken usta bile saşırdı bujinin durumuna.
iridyum aldıktan sonra motor soğukken rolantideki aşırı
sallama biraz kesmiş durumda.
Elm dediğiniz nedir onu bilmiyorum,imkan varsa sölediğiniz tüm değerleri okuyabilirim.
http://k1310.hizliresim.com/1g/z/u37qj.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Samsung telefon'a (iphone olmuyor malesef) torque programını indirseniz bu cihazı OBD soketine bagladıkdan sonra eşleştirerek verileri okuyabilirsiniz ayrıca arıza silmeyede yarıyor.
http://k1310.hizliresim.com/1g/z/u37qj.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Samsung telefon'a (iphone olmuyor malesef) torque programını indirseniz bu cihazı OBD soketine bagladıkdan sonra eşleştirerek verileri okuyabilirsiniz ayrıca arıza silmeyede yarıyor.
Nerden temin edebiliriz bunu ve fiyati ne kadar?
Nerden temin edebiliriz bunu ve fiyati ne kadar?
Gittigidiyor.com'da 45-50 tl arası değişiyor.
Daha 2 günde baya bi problem olmaya başladı bana bu duman. İnanılmaz bir koku var arabada.
Bence yuklu araclar 5 40 a gecmeli birde oyle bakmak lazim duman var mi diye.Motul 300v 5 40 denerseniz belki soruna cozum olabilir?
bankanin arabayi cektim arabanin yanina.Kafamda deli sorular dedim calistirsam mi tuy sikleti calistirmasam mi, moralim bozulacak duman gorsem.Bi cesaret cevirdim kontagi cok sukur duman yok koku buram buram.Nasil da kafa yapiyor kapali otoparkta namussuz.Motulu en yakin zamanda deneyecegim.
Daha 2 günde baya bi problem olmaya başladı bana bu duman. İnanılmaz bir koku var arabada.
arabanin icindeyken ben cam acik olsa dahi koku alamiyorum ancak egsoza kadar egilince geliyor koku siz de durum nedir?
Bende sağlam var koku ya aynaya baktığım zaman arada baya sağlam sallıyor dumanı.
5-40 300V ağır olmaz mı? Motul'e geçen yok mu hiç arkadaşlar şu dumana çare bulalım hepberaber,köfteci gibi geziyoruz napalım yani arabayı mı satalım anlamadım ki :)
OrcunInce
31-10-2013, 19:33
Bende sağlam var koku ya aynaya baktığım zaman arada baya sağlam sallıyor dumanı.
5-40 300V ağır olmaz mı? Motul'e geçen yok mu hiç arkadaşlar şu dumana çare bulalım hepberaber,köfteci gibi geziyoruz napalım yani arabayı mı satalım anlamadım ki :)
Stage 2 gezmeyin bence, stage 1 kafi bizim hot-hatch'ler için :)
Stage 2 gezmeyin bence, stage 1 kafi bizim hot-hatch'ler için :)
Sende 2013 var kafa rahat gez tabi dimi :)
individual
31-10-2013, 19:50
Merthan orjinale dön bence :)
Merthan orjinale dön bence :)
Abi dur bismillah yakma bizi yaaa :)
OrcunInce
31-10-2013, 19:55
Sende 2013 var kafa rahat gez tabi dimi :)
Abi neden 2013'ler kafa rahat ki?
Ben roll'e değil piste çıkacağımdan dolayı zaten stage 2 yapmayacağım. Bir de ne bileyim stage 1 ile 220 beygir bence yeterli. Downpipe, ota ile de solunum güzelleşir soğur mis. Stage 2 nedense bana gereksiz geliyor, tabi zevk meselesidir orası ayrı :)
Belki katilmazsaniz pist tecrubeniz benden fazladir tsi arac piste cok uygun degil.Bana gore cok cabuk sisiyor ust uste hot lap atmak zor.intercoolerda cok net geri dusuruyor yurtdisi forumlarinda da cok yazip ciziyorlar .
OrcunInce
31-10-2013, 20:30
Belki katilmazsaniz pist tecrubeniz benden fazladir tsi arac piste cok uygun degil.Bana gore cok cabuk sisiyor ust uste hot lap atmak zor.intercoolerda cok net geri dusuruyor yurtdisi forumlarinda da cok yazip ciziyorlar .
Stage 2 çok şişiyor haklısınız, Murat Engin'de bu konuda çok denemiş biri, stage 1 maksimum diyor pist için. Downpipe + ota ile hemde. Motul 5-30 kondumu mis gibi gazlanır pistte :)
Ben roll'e değil piste çıkacağımdan dolayı zaten stage 2 yapmayacağım. Bir de ne bileyim stage 1 ile 220 beygir bence yeterli. Downpipe, ota ile de solunum güzelleşir soğur mis. Stage 2 nedense bana gereksiz geliyor, tabi zevk meselesidir orası ayrı :)
Valla açıkcası ben ne roll ne pist için yaptım,ikisiylede pek işim yok ben tamamen kendim için yaptım.
Bizim arabalarla piste girmek bencede doğru değil,şişecek orası kesin ama onun dışında 20 dk boyunca manuel kullanacağımı düşündüğüm zaman içim acıyor.
OrcunInce
31-10-2013, 21:32
Valla açıkcası ben ne roll ne pist için yaptım,ikisiylede pek işim yok ben tamamen kendim için yaptım.
Bizim arabalarla piste girmek bencede doğru değil,şişecek orası kesin ama onun dışında 20 dk boyunca manuel kullanacağımı düşündüğüm zaman içim acıyor.
Abi biz zır stock 1.4tsi'larla piste çıktık, manuel kullandık. Hiç birşey olmadı, şişmedi. Castrol ile yağ sıcaklığı artıyor ama motul'de o sorunda yok. Stage 2 ile girmek riskli olabilir, fazla ısınacaktır. Ama emin olun pistte aşırı ısınmayan alet pek yok. 2 tur hot lap 1 tur soğutma en güveniliri. Biz pistçiler genelde öyle yapıyoruz..
Beyler zır stock pistte motul yağ ile hiç korkmayın.Stage 1 yaparsanız motul yağ ile biraz dikkat edin.Stage 1 yazılıma motul yağla bmc ota +downpipe ve orta iptali varsa yine korkmayın.Manuel kullanmaktan zaten korkmayın hiç bir sıkıntısı olmaz.Bu 1.4tsi lar sanılandan daha sağlam makineler bu iş için üretilen makineler sıkıntı yaşamazsınız şanssız değilseniz.Yeterki siz ona iyi bakın o da size iyi bakacaktır.2000km de rodaj yağ ve yağ filtresini değiştim biz size getirmeyin dedik ama iyiki getirdiniz sizin yaptığınız doğrusu dediler ayrıca ilk defa bir müşteri bu kadar erken getirip yağ değiştirdi dediler.Siz bazen her denene değil bildiğinizi okumaya devam edin.5000de bir yağını değiştiririm en iyisini bile kullansam her aracımda.
Arabalarda sorun yok, 5 küsür km lik bir pist söz konusu birazcık uzun :)
5 kmde hatta sogutmadan atilan 15 km de diyelim(3tur) egerki yag sicakligin 125leri gecerse ve arac siserse stokken zaten kiymeti yok arabanin.Ki bu dediklerim olmuyor ;)
Tamamen stok pistte yağ derecem 116'yı geçmedi 27 Ekim'de... Ama iki tur sıktıysam bir tur soğuttum... Yağ Castrol bu arada...
Ama kısmetse aracı Paşaoğlu'na bırakacağım. Stage 1 de kalacağım fazlasına gerek yok, işlem bitince de Motul 5W40 koyup yol devam... 17 Kasım'da öyle çıkacağım piste kısmetse... :)
116 2 tur tam sıkıstırdıysan guzel dusuk bi derece.Egerki eksiltmiyorsan yazilimdan sonra 300v 5 40 lada muhtemelen eksiltme yasamazsin.Hemde yag sicakligin cok artmaz daha guvenli olur.Ben 5 30 kullaniyorum oldukca memnunum ama stok tamamen.Eger sıklıkla degistiririm (5000-7000de bir) diyorsan 300v 5 30u tavsiye ediyorum.
116 2 tur tam sıkıstırdıysan guzel dusuk bi derece.Egerki eksiltmiyorsan yazilimdan sonra 300v 5 40 lada muhtemelen eksiltme yasamazsin.Hemde yag sicakligin cok artmaz daha guvenli olur.Ben 5 30 kullaniyorum oldukca memnunum ama stok tamamen.Eger sıklıkla degistiririm (5000-7000de bir) diyorsan 300v 5 30u tavsiye ediyorum.
Peki 300V ile normal 5w30 yağın ne farkı var? Tamam performans yağı 300V ama farkları neler?
Normal 5 30 olarak icindeki rodaj yagim vardi ilk yani bu dogusun yapmayin gerek yok dedigi rodaj :) cok daha cabuk isinip daha yuksek isilarda calisiyordu genel olarak bu yagin daha cabuk omrunu yemesi demek.Castrol ile Utku da yuksek dereceleri gordugunu soyluyor.Motul 300 v 5 30 la daha dusuk yag sicakliginda geziyor arac test edildi tarafimizca onaylandi.300v 5 40 dahada dusuk isilarda gezecektir muhtemelen ama stok icin gereksiz goruyorum ben.
Suleyman
01-11-2013, 12:15
Pistte ve manuelde 120 yi gördüm sonra soğutmaya başladım, castrol 5-30...
Pistte ve manuelde 120 yi gördüm sonra soğutmaya başladım, castrol 5-30...
Kac tur icinde 120 oldu?Cok yogun dur kalk trafikte 92 93 lerin altina iniyor mu?Birde manuelde kac bin devirde vites degistiriyorsunuz?
Suleyman
01-11-2013, 12:44
Kac tur icinde 120 oldu?Cok yogun dur kalk trafikte 92 93 lerin altina iniyor mu?Birde manuelde kac bin devirde vites degistiriyorsunuz?
Ben mümkün olduğunca yoğun trafiğe girmemeye çalışıyorum ama ister istemez takıldığım noktalarda çok dikkat etmemekle beraber 90-93 arası gidip gelebiliyor.Pistte hava 20 derece iken ilk girişte 4k-5k devir arası gidip geldim(pistin %30-40 dolaylarındayken) daha sonra basmaya başladım 6.5-7k dolaylarında değiştirmeye çalıştım ve 2.5 turdan itibaren soğutmaya başladım.Ayrıca 3k-4k dolaylarında vites değiştirip bastığım zamanlarda direk 98 derecelere çıkıyor(trafik içinde) bu değerler beni rahatsız etmiyor çünkü ekonomi kasıyorum özellikle bu son zamanlarda, pek basmadığım için sorun etmiyorum.
Benim motor değişti garantiden, ondan sonra 3.300 km de yarım litre yağ eklettim.. Yağ eklendikten sonra 500 km bir de pist yaptım şu an için eksiltme yok..
Castrol ile pist (27 Ekim'de) 116 derecenin üstüne çıkmada yağ sıcaklığı ama çok ta kasmadım ilk seferim olduğu için... Yazılımdan sonra ben 5w40 düşünüyorum, yağı en fazla 7000 km kullanırım zaten.. standart arabalarımda bile bu kmleri geçmem.. Bu durumda en iyi seçenek 300v 5 30 olacak.. Bilgi için teşekkür ederim... :icon_tup:
Arabada dp varken stage2 olmus oluyorsunuz zaten :)
Ama arabada yazilim yok :) yazilim olsa bile stage 1 ile stage 2 arasinda basinc avans ivir zivir illaki yazilimsal fark olur ama stage 1 yazilim uzerine downpipe ve filtre yaparsan stage 2 sayamazsin :)
OrcunInce
01-11-2013, 19:04
Stage 2 yazılım olmayacak, stage 1 yazılım olacak. Bildiğim kadarıyla ikisi farklı.
Ama arabada yazilim yok :) yazilim olsa bile stage 1 ile stage 2 arasinda basinc avans ivir zivir illaki yazilimsal fark olur ama stage 1 yazilim uzerine downpipe ve filtre yaparsan stage 2 sayamazsin :)
Dp filtre stg2 icin gerekli herseyi yapip arabanin gucunu kullanmamak mantikli gelmedi bana o acidan yaklastim ben.zaten dp takmanizin sebebi arabayi daha yuksek gucte calistirirken isitmamak stage1 iken buna gerek yokki.gerce benim arabamin stage i bile yok :(
@orcun
Ikisi illaki farkli basinc acisindan ama yukarida yorumumu yazdim.
Dp filtre stg2 icin gerekli herseyi yapip arabanin gucunu kullanmamak mantikli gelmedi bana o acidan yaklastim ben.zaten dp takmanizin sebebi arabayi daha yuksek gucte calistirirken isitmamak stage1 iken buna gerek yokki.gerce benim arabamin stage i bile yok :(
@orcun
Ikisi illaki farkli basinc acisindan ama yukarida yorumumu yazdim.
Soyle dusun.Stok arabada egt 850 oluyor diyelim(ki oluyor).Downpipeli 800de kaliyor.Sen stage 1 yaptiginda 900 ama 1uzerine downpipeli 850 olacak yine.stage 2 yaparsan
900 gorecek.Bak standardindan daha yuksek ve daha fazla yuk biniyor ama alt yapisi 2 yi kaldiracak gibi 1 yaparsan neredeyse standart kadar saglikli binersin.Ki pistte olay gunluk kullanimdan farkli.Gunlukte en iyi giden yuklu arac pistte ciddi isinma sorunlari yasayabilir.Amac cok guc cikarmak degil azda olsa guc cikartip bunu en saglikli sekilde kullanabilmek :)
VAG TSI sayesinde tüketici yağ konusunda bilinçlendi ve bilinçlenmeye devam edecek.
VAG TSI sayesinde tüketici yağ konusunda bilinçlendi ve bilinçlenmeye devam edecek.
Ne zannettin hocam :D
Bende bmc cda var...
Ibica cuprada standart filtre var..
Nasil bir ilgisi var acaba zafa ?
İsmail Cem Özer kardeşiminde yardımıyla kendi aracımda duman atma problemini çözdük çok şükür. Araclarda problem yok Filtre kitli araçlarda bloktan yağ buharını atmaya yarayan hortumun üzerindeki valf yoktu bende onu aldık taktık.
O Valf yokken Filtre borularının içi komple yağ doluyordu. Emişin içinden turbonun üzerine inip dumana sebebiyet veriyordu. Valfi taktıktan sonra bloktan emişe yağ değil sadece hava geçiyor ısınan yağ aşşada kalıyor. İlgili resimleri şimdi yüklüyorum
http://u1311.hizliresim.com/1h/2/u52yd.jpg
http://o1311.hizliresim.com/1h/2/u52yh.jpg
http://t1311.hizliresim.com/1h/2/u52yp.jpg
http://o1311.hizliresim.com/1h/2/u535d.jpg
http://t1311.hizliresim.com/1h/2/u536g.jpg
İsmail Cem Özer kardeşiminde yardımıyla kendi aracımda duman atma problemini çözdük çok şükür. Araclarda problem yok Filtre kitli araçlarda bloktan yağ buharını atmaya yarayan hortumun üzerindeki valf yoktu bende onu aldık taktık.
O Valf yokken Filtre borularının içi komple yağ doluyordu. Emişin içinden turbonun üzerine inip dumana sebebiyet veriyordu. Valfi taktıktan sonra bloktan emişe yağ değil sadece hava geçiyor ısınan yağ aşşada kalıyor. İlgili resimleri şimdi yüklüyorum
Ismail cem ile sen varsan olay cozulmus demektir...
Detaylari montaj resimlerini parca kodunu paylasirsan cok guzel olur hemen uygulamaya geceyim..
Zaten motor sogukken zirnik duman yok
Ismail cem ile sen varsan olay cozulmus demektir...
Detaylari montaj resimlerini parca kodunu paylasirsan cok guzel olur hemen uygulamaya geceyim..
Zaten motor sogukken zirnik duman yok
Sendede o valf yerine düz hortummu var?
Sendede o valf yerine düz hortummu var?
Simdi indim baktim bende valf var :(
Simdi indim baktim bende valf var :(
Değiştir Valfi sök bi kontrol et içini bence
Değiştir Valfi sök bi kontrol et içini bence
arızalanmış olabilir mi acaba. kontrol edeyim
sen ne kadar oldu valfi takalı?
Şöyle bi sorunum var gaza bastığımda tıslama sesi geliyo gazdan çekincede blow off varmış gibi bi ses çıkarıyo. Torpidonun olduğu taraftan motordan gelen bi ses. Nedeni ne olabilir? her zaman yapmıyo ama sık sık duyuyorum.
Safa hortumu yine filtreye vermek yerine krank filtresi diye satılan şu minyatür filtreden takaydınız
http://images.hepsiburada.net/assets/OA/300/otelf8175.jpg
arızalanmış olabilir mi acaba. kontrol edeyim
sen ne kadar oldu valfi takalı?
Valla arızalanmışta olabilir. Bende 1 yıldan fazladır yok o valf. Ordan yağ komple emmeye gidiyormuş. Filtre borularının içinde yağ birikmiş oluyordu komple. Valfi takalı 2 3 gün oldu duman neredeyse kesildi..
Safa hortumu yine filtreye vermek yerine krank filtresi diye satılan şu minyatür filtreden takaydınız
http://images.hepsiburada.net/assets/OA/300/otelf8175.jpg
Ama ordan havada geliyor emmenin içine destek olarak orjinalinde filtreye giriyor. Dediğin şekilde uygulama hiç görmedim ama denenebilir fakat yağ buharı ordan çıkıcak nereye gidicek?
Ama ordan havada geliyor emmenin içine destek olarak orjinalinde filtreye giriyor. Dediğin şekilde uygulama hiç görmedim ama denenebilir fakat yağ buharı ordan çıkıcak nereye gidicek?
Zaten işin adaplı olması için orjinal dışına çıkıyorsak oil catch yapılması lazım :) Benim önerim aslında yağı vermeyelim filtreye, bakalım yine duman falan olacak mı bakış açısı :) Ben bunu eski 1.6 leonumda yapmıştım. He o arabada böyle duman atma falan gibi bir durum yoktu, kendi yaptığım filtre borusunda krank havalandırması için giriş yapmamıştım :) O küçük filtreyi de belli periyotlarda yıkıyordum her hangi bir sorun olmuyordu. Baktığında orjinal halinde valf in içine toplanan yağ, öteki türlü filtreye takılacak gibi bir şey oluyor. Denemesi yapılabilir. Maksat duman atıp atmadığını görmek o şekilde de :)
Hiç böyle huylarımız yoktu, tsi ı olan kimyaya merak salacak artık :(
Megane Rs te elektronik uzmani olmustum,1.4 tsi da cok sukur daha sorun yasamadim ama her ihtimale karsilik yag konusunda uzmanlastim,alfa romeolarimda her turlu soruna karsi zaten kendimi gelistirmistim ozellikle on takim konusunda.1-2 arac daha degistirip endustri muhendisi diplomami almayi planliyorum :D saka bir yana otomotivde cozum her zaman vardir bu da maslak sanayide okudugum ders :)
penguinhakan
02-11-2013, 13:15
Zaten işin adaplı olması için orjinal dışına çıkıyorsak oil catch yapılması lazım :) Benim önerim aslında yağı vermeyelim filtreye, bakalım yine duman falan olacak mı bakış açısı :) Ben bunu eski 1.6 leonumda yapmıştım. He o arabada böyle duman atma falan gibi bir durum yoktu, kendi yaptığım filtre borusunda krank havalandırması için giriş yapmamıştım :) O küçük filtreyi de belli periyotlarda yıkıyordum her hangi bir sorun olmuyordu. Baktığında orjinal halinde valf in içine toplanan yağ, öteki türlü filtreye takılacak gibi bir şey oluyor. Denemesi yapılabilir. Maksat duman atıp atmadığını görmek o şekilde de :)
Ama birebir aynı yapı bizim 1.4 TSI 160 lıklarda da mevcut.Biz de bu sorun olmuyor.
Oil catch can tabiki en mantıklısı da ama yapılırsa mükemmel olur.
Map sensorleri, hava giriş yerleri , emme manifoldu karter havalandırmadan gelen yağdan arınmış olur tabiki.
Benim arabamda zaten dediğin şekilde fabrikasyon ben hiçbir şeye dokunmadım ama duman atıyor.
Ne zannettin hocam :D
Megane RS i satmaya kalkarsam en kırmızı Polo GTI ile yanındayım Utku :D fayda fiyat 10 numara araç. Uzatılmış garanti ile aynen devam.
Benim arabamda zaten dediğin şekilde fabrikasyon ben hiçbir şeye dokunmadım ama duman atıyor.
Ama birebir aynı yapı bizim 1.4 TSI 160 lıklarda da mevcut.Biz de bu sorun olmuyor.
Oil catch can tabiki en mantıklısı da ama yapılırsa mükemmel olur.
Map sensorleri, hava giriş yerleri , emme manifoldu karter havalandırmadan gelen yağdan arınmış olur tabiki.
Demek istediğim de bu aslında. Eğer sorun karter havalandırmasından gelen yağ ise doğrudan borunun ucuna filtre takmak ve bir yere vermemek çözüme ulaşmada fikir verebilir. Aynı alt yapının olduğu 160 lıklarda bu durum yoksa duman atmanın nedeni sanki başka yerlere kayıyor gibi. Bir de stock arabada bu durum yokken kurcuklanmışlar da ortaya çıkması alt yapıdan çok yapılan uygulamalar gibi bir düşünceyi de ortaya atıyor. Ortada zaten net bir cevap yoksa deneme yanılma yoluna gitmek lazım
Demek istediğim de bu aslında. Eğer sorun karter havalandırmasından gelen yağ ise doğrudan borunun ucuna filtre takmak ve bir yere vermemek çözüme ulaşmada fikir verebilir. Aynı alt yapının olduğu 160 lıklarda bu durum yoksa duman atmanın nedeni sanki başka yerlere kayıyor gibi. Bir de stock arabada bu durum yokken kurcuklanmışlar da ortaya çıkması alt yapıdan çok yapılan uygulamalar gibi bir düşünceyi de ortaya atıyor. Ortada zaten net bir cevap yoksa deneme yanılma yoluna gitmek lazım
Şuan belli bi süre dumanı kesti fakat aynı dumanı yine yapmaya başladı. Ayrıyeten o valfin ucundan filtreye doğru ufurdugunuzde hava gitmiyor.
Bizde komple orayı iptal edip aşağı güzel bi boşluğa sallandırdık boruyu bakalım duman yok oldu gibi bu şekilde deneyip göreceğiz.
penguinhakan
06-11-2013, 18:41
Şuan belli bi süre dumanı kesti fakat aynı dumanı yine yapmaya başladı. Ayrıyeten o valfin ucundan filtreye doğru ufurdugunuzde hava gitmiyor.
Bizde komple orayı iptal edip aşağı güzel bi boşluğa sallandırdık boruyu bakalım duman yok oldu gibi bu şekilde deneyip göreceğiz.
Filtre borusuna giren değil de emme manifolduna gireni yapmalısın esas sorun orda bence. Direk manifolddan içeri girip yanıyor yağ ve duman doğal olarak.
Özür dileyerek konuyu hortlatmış olacağım.
Şuanda bu yağ yakma/eksiltme özellikle egzozdan duman atma olayının geldiği son radde nedir? Güncell 1.4 TSİ kullanıcılarından araçları stock/yüklü olarak yorum yaparlarsa sevinirim. Yakın zamanda İbiza Cupra alma düşüncem var. Olay bir sonuca vardıysa eğer bilmek isterim.
Değişen birşey yok. Yağ yakmayan tsi yoktur. :)
Ozaman benimki çok ilginç şekilde 2.5 yıldır yağ yakmıyor. Hatta duman atma sorunuda yok bende. Yalnız ben karter havalandırmayı aracın dışına verdim. Filtreye vermiyorum emme kirlenmesin diye
neothenew
09-03-2017, 11:10
2015 cth cupram var. Stock oğlu stock biniyorum. Yağ ışığı hiç yakmadı, 2 yılda duman atma sorunu da yaşamadım. Stock binip de sorun yaşayan da duymadım hiç.
onursumer
09-03-2017, 12:07
Özür dileyerek konuyu hortlatmış olacağım.
Şuanda bu yağ yakma/eksiltme özellikle egzozdan duman atma olayının geldiği son radde nedir? Güncell 1.4 TSİ kullanıcılarından araçları stock/yüklü olarak yorum yaparlarsa sevinirim. Yakın zamanda İbiza Cupra alma düşüncem var. Olay bir sonuca vardıysa eğer bilmek isterim.
gti değil ama bluegt act 150hp 1.4 tsi kullanıyorum 22bin km oldu ortalama 10-11bin kmde 0,5lt - 0,75lt kadar eksiltiyorum oda zaten normal :)
individual
09-03-2017, 17:14
Çok yakın arkadaşım 2010 ibiza cupra sonrasında 2013 ibiza cupra aldı.Sıfır ilk sahibi olarak kullandı.Bende kullandım hiç yağ yağma sorunu olmadı.
2015 yılında aracı sattı.Alan genç arkadaş aldık'dan 3 gün sonra araba yağ ışığı yaktı diye aradı.
Kim bilir ne yaptı arabaya.Kullanım'a bağlı.
Motor tam ısınmadan basmamak lazım.Motoru dinlendirmeden stop etmemek lazım.
Dip gaz uzun soluklu çok gitmemek lazım.Örnek olarak 220KM üstü 10-15 dakka dip gaz otobanda. (bence)
Bu motorlar küçük yüksek sıkıştırma ile bu güçleri çıkartıyor.Biraz huyuna gitmek lazım.
Hocam.merhaba baya olmus konu aslinda ama bende gti aldim ve duman problemim var arkadaslarla ayni sekilde. Bu takilan aparatlarla soruna cozum bulabildiniz mi. Bulabildiyseniz buyuk duaciniz olurum :)