Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 quik ( yakında kafayı sıyırtacak )

Gta1994
19-07-2013, 14:33
slm abiler kafayı yemek üzereyim

106 quik var
birkaç sensör ve tüm parçaları değişti ( 2 oksijen sensörü , map sensörü , ve bütün ağır bakımları yapıldı buji , triger , devridaim , bütün kayış ve diğerleri komple ön takım vs )

bilgiyasara bağlatınca bile sorun çıkmıyor

hararet tavan yapıyor kırmızı lamba yanıyor , araç soğukken bir sorun yok iyi gidiyor ama ısınınca gaz kesiyor öksürüp boğuluyor 20 tl benzini çiğ atıyor
20 tl benzine 20 km yapıyor yani kmde 1 tl ediyor

1.) ısı sensörü ihtimali ?
2.) bobin ?

yada başka fikri olan varmı ?
yada bu araçlardan anlayan usta tavsiyesi ?

s2k
19-07-2013, 14:35
O arabanın contası sağlam mı ?

Volkann
19-07-2013, 14:38
su eksiltiyor mu araç ?

cusse
19-07-2013, 15:07
Yada Araba 3-4 dakika sonra hararet yapıp fan açıyormu?

arsenikli
19-07-2013, 15:28
göstepe sanayii sitesi cengiz usta sorunun cevabı

emre55
19-07-2013, 15:46
boğulmayı teklemeyi benim r19 da yapmıştı, bobin değiştik düzeldi, gerisi hakkında fikrim yok.

Gta1994
19-07-2013, 15:50
O arabanın contası sağlam mı ?

sübabların üstündeki conta değişti ama silindir contası değişmedi

Gta1994
19-07-2013, 15:51
su eksiltiyor mu araç ?

hayır ama sanırım radyatöre elimi sokunca elim yağlanıyor az biraz

Gta1994
19-07-2013, 15:52
Yada Araba 3-4 dakika sonra hararet yapıp fan açıyormu?

aynen hocam + kırmızı lamba yandığı zaman gaz yemiyor pedala dip bassam bile

Gta1994
19-07-2013, 15:54
göstepe sanayii sitesi cengiz usta sorunun cevabı

nerede abi bu usta ??? tam olarak ???

afresi verirsen gidicem
diğer ustalar kazıkladılar beni

kaz gibi yolunmuş haldeyim parasını geçtim para harcanıyor ama araba yapılmıyor buda can sıkıyor :/

s2k
19-07-2013, 15:56
hayır ama sanırım radyatöre elimi sokunca elim yağlanıyor az biraz

aynen hocam + kırmızı lamba yandığı zaman gaz yemiyor pedala dip bassam bile

Kırmızı lamba yandığında sen hala arabanın gazına mı basıyorsun ?

Fransızlar sağlam araba yapıyor demek ki.

Arabanın contası yanık büyük ihtimal, su eksiltmeme ihtimali yok o aracın. çekiciyle servise götürmeni öneririm.

Gta1994
19-07-2013, 15:56
boğulmayı teklemeyi benim r19 da yapmıştı, bobin değiştik düzeldi, gerisi hakkında fikrim yok.

buda aklımdaki seçenekler arasında ama bunu nasıl anlarım ?

boğulma şöyle = araç soğuk sıkıtı yok quik ama gti gibi gidiyor nerdeyse
ama ısındığı zaman vites geçişlerinde boğulma hat safada :/

Gta1994
19-07-2013, 15:58
Kırmızı lamba yandığında sen hala arabanın gazına mı basıyorsun ?

Fransızlar sağlam araba yapıyor demek ki.

Arabanın contası yanık büyük ihtimal, su eksiltmeme ihtimali yok o aracın. çekiciyle servise götürmeni öneririm.

kırmızı lamba fan açında 25 saniye içinde sönüyor diye gaz kesmiyorum ama lamba yanında araba boğuluyor

GokhanRS
19-07-2013, 16:00
hararet kırmızıdayken gaza basıyorsun yani?

o aracın contası yanık bence kırmızıya bu kadar çok geldiyse ve sende gaza bastıysan

s2k
19-07-2013, 16:03
Sadece contayla kurtaramayacağı kesin...

Gta1994
19-07-2013, 16:03
hararet kırmızıdayken gaza basıyorsun yani?

o aracın contası yanık bence kırmızıya bu kadar çok geldiyse ve sende gaza bastıysan

araç 106 quiksilver sadece hararet yaptığında kırmızı bir lamba yanıyor bende bunun anlamını bilmiyorum fan açınca 25 saniyede sönüyor

s2k
19-07-2013, 16:05
araç 106 quiksilver sadece hararet yaptığında kırmızı bir lamba yanıyor bende bunun anlamını bilmiyorum fan açınca 25 saniyede sönüyor

hararet göstergesi yok mu araçta ?

Hadi hararet göstergesini görmedin diye uyarı lambası yakıyor araba artık yeter diye ama sen hala diretiyorsun.

GokhanRS
19-07-2013, 16:05

o lamba hararet yapınca yanıyor seninde sölediğin gibi. yani araba hararet yaptı demek bu defalarca.

o lamba yandıktan sonra fanın açması önemli değil. o lamba yanmasın diye fan açması lazım aracın.

diğer bir sorunda araçta hava varsada aynı sorunu yapabiliyor. yani lamba yanıp sönebiliyor ama bu yüzden olduğunu sanmıyorum sendeki sorunun.

hangi semt de oturuyorsun?

Gta1994
19-07-2013, 16:06
hararet göstergesi yok mu araçta ?

Hadi hararet göstergesini görmedin diye uyarı lambası yakıyor araba artık yeter diye ama sen hala diretiyorsun.

hararet göstergesi yok sadece kırmızı bir lamba yanıyor o kadar

Gta1994
19-07-2013, 16:07
o lamba hararet yapınca yanıyor seninde sölediğin gibi. yani araba hararet yaptı demek bu defalarca.

o lamba yandıktan sonra fanın açması önemli değil. o lamba yanmasın diye fan açması lazım aracın.

diğer bir sorunda araçta hava varsada aynı sorunu yapabiliyor. yani lamba yanıp sönebiliyor ama bu yüzden olduğunu sanmıyorum sendeki sorunun.

Kadıköy - Koşuyolu medipol hastanesinin yan sokağı

s2k
19-07-2013, 16:08

hararet göstergesi yok sadece kırmızı bir lamba yanıyor o kadar

gayet güzel açıklamış, bu kadar hararete contanın dayandığını sanmıyorum. Zaten yag karısmıs suya dıyorsun, kapagın bıle egılmıstır buyuk ıhtımal

Hondafatih
19-07-2013, 16:09
kardeşim yanlış anlama ama yakında pistonları eritirsin böyle dip gaz yapıp yola devam edersen en yakın tamirciye git yada yukardaki arkadaştan gidiceğin servisin adresini al ve arabayı hiç riske atmadan çekiciyle götür yoksa sonuç komple motor yaptırmak zorunda kalıcaksın...

GokhanRS
19-07-2013, 16:09
sen sanayiye git acilen. o şekilde gezme araca birde motor yapmak zorunda kalma.

conta yanmışsa conta seti sonrada arabayı teslim etmeden neden hararet yapmış o sorunada baksınlar. hararet müşürü termostat devirdaim gibi parçalarıda yenilemekte büyük fayda var. araç yapılıncada mutlaka suyu ilk ay sürekli takip etmek gerek.

yakın olsaydın gel hemen teşhisi koyayım diyecektim ama ta anadolu yakasındasın. oralarda iyi bir usta bul yaptır aracını.

Gta1994
19-07-2013, 16:10
gayet güzel açıklamış, bu kadar hararete contanın dayandığını sanmıyorum. Zaten yag karısmıs suya dıyorsun, kapagın bıle egılmıstır buyuk ıhtımal

:/ ustaya götürdüğüm zaman harareti söyledim güya havasını aldı radyatörün ama
contanın yanık olduğunu nasıl anlamadı bilmiyorum

Uur
19-07-2013, 16:11
Bostancı sanayi sitesi Harun usta ya götürmeni öneririm bende.
YurtMotorsport (https://www.facebook.com/YurtMotorsport)

Gta1994
19-07-2013, 16:12
sen sanayiye git acilen. o şekilde gezme araca birde motor yapmak zorunda kalma.

conta yanmışsa conta seti sonrada arabayı teslim etmeden neden hararet yapmış o sorunada baksınlar. hararet müşürü termostat devirdaim gibi parçalarıda yenilemekte büyük fayda var. araç yapılıncada mutlaka suyu ilk ay sürekli takip etmek gerek.

yakın olsaydın gel hemen teşhisi koyayım diyecektim ama ta anadolu yakasındasın. oralarda iyi bir usta bul yaptır aracını.

buralarda usta yok abi nere gittiysem abuk subuk şeyler diyorlar biri sübab ayarı bile yapamadı

karşıyada gelirim sorun değil

Hondafatih
19-07-2013, 16:12

sen bile anlayabilirsin conta yanık olduğunu bir ihtimal

kaputunu aç suya bak bakalım yağ karışmış mı?
yada yağ kapağını aç köpüklenme olmuş mu sarımtrak bir renk almış mı kapak ve çevresi?

GokhanRS
19-07-2013, 16:13

aracı rolantide çalıştır kardeşim takip et. biraz ısındıktan sonra çok kaynama derecesine fan açma derecesine gelmeden yani ılığı biraz geçsin sıcak olsun. radyatör kapağıda açık olsun. bir arkadaşın gaza yüklensin. bak bakalım radyatörden su fışkırtıyormu? fışkırtıyorsa geçmiş olsun.

dediğim gibi fan açıcak kadar ısınmasın biraz sıcak olsun yeterli.

Gta1994
19-07-2013, 16:15
sen bile anlayabilirsin conta yanık olduğunu bir ihtimal

kaputunu aç suya bak bakalım yağ karışmış mı?
yada yağ kapağını aç köpüklenme olmuş mu sarımtrak bir renk almış mı kapak ve çevresi?

evet bu durum mevcut

Hondafatih
19-07-2013, 16:17
evet bu durum mevcut

dahada kötü olmadan arabanın silindir kapak contasını hararet müşürünü devidaim değiştir.

Şuanlık conta yakmış dediğin göre...

GokhanRS
19-07-2013, 16:17
e geçmiş olsun conta yanmış. bu şekilde kullanma aracı. gerekirse çekiciyle götür tamir ettireceğin yere.

conta kapak rektefe masrafın 1000 olacaksa motorda girerse 3000 i bulur.

Gta1994
19-07-2013, 16:22
dahada kötü olmadan arabanın silindir kapak contasını hararet müşürünü devidaim değiştir.

Şuanlık conta yakmış dediğin göre...

bunları değiştireli 1 ay olmuyor ama gene değişmem gerekirmi ? değişenler devri daim müşür ve sibobları kapatan kapaktaki conta

GokhanRS
19-07-2013, 16:23
ustan karar verir ona. zaten neden hararet yapıyor tespit edilmesi gerekiyor. yani sorunun kaynağı bulunmadıkca motor yapmanın bile anlamı olmuyor. ustan bulur onu.

s2k
19-07-2013, 16:23
bunları değiştireli 1 ay olmuyor ama gene değişmem gerekirmi ?

Silindir kapak contasını değiştirmemişsin. Ayrıca kapağın rekt. gidecek kesin yamulmuştur. Sen dua et bloğa zarar vermemiş ol.

Gta1994
19-07-2013, 16:26
Silindir kapak contasını değiştirmemişsin. Ayrıca kapağın rekt. gidecek kesin yamulmuştur. Sen dua et bloğa zarar vermemiş ol.

galiba onada geçmiş olsun şimdi geldim aracın yanından

kesicide yağ yakar gibi duman atıyor şu an ....

rebel
19-07-2013, 16:26
Sanirim ustq kurbani olmusun. Kim degistrdyse git oraya araba conta yakti de. 1 ayda o halde geliyosa bunda iscilik hatasi vardir. Peki degismeden once ayni sorunlar varmiydi dostum ?

Gta1994
19-07-2013, 16:28
Sanirim ustq kurbani olmusun. Kim degistrdyse git oraya araba conta yakti de. 1 ayda o halde geliyosa bunda iscilik hatasi vardir. Peki degismeden once ayni sorunlar varmiydi dostum ?

hayır sadece boğuluyordu şimdi ise boğulma çiğ yakma + hararet sıkıntısı var :/ oofff

rebel

Hala israrla zorluyosun ama. Ben senin yerinde olsam cekiciyle giderim sen dip gaz deniyosun

s2k

Hala kesici diyorsun ya anlamak mümkğn değil. İnsanlar sana çekiciyle götür diyor sen çekicide geziyorsun.

İyi olmuş biraz daha bas pislik falan varsa atar rahatlar araba

GokhanRS
19-07-2013, 16:29

halâ kesiciye sokma şu aracı. motoru alıcam kucağa diye ısrar ediyorsun.

Gta1994
birazdan video olarak atacağım youtube üzerinden aracın son halini

zekky

Hala arabayı kesiciyemi sokuyorsun :)

GokhanRS
19-07-2013, 16:30
bu kadar insan uyardı. neyse gerisi kendi bileceği iş.

Burak E.
19-07-2013, 16:30

hala kesicimi şaşırdın herhalde contan gitmiş duman atıyorsa acilen aracı çekiciyle çektir ustara bırak yoksa komple motor yaptırmak zorunda kalçan.

gökberk
19-07-2013, 16:31
...
İyi olmuş biraz daha bas pislik falan varsa atar rahatlar araba

:D Bas bas...

s2k
19-07-2013, 16:31
Bas bas platin meme yapmış olabilir, bizim mahmut abinin başına gelmişti bi yarım saat 1-2-3 kesicide gittik düzeldi.

GokhanRS
19-07-2013, 16:32
Bas bas platin meme yapmış olabilir, bizim mahmut abinin başına geşmişti bi yarım saat kesicide gittik 1-2-3 düzeldi.

forumdan canlı canlı motor nasıl kırılır yayını :)

Burak E.
19-07-2013, 16:33
Bas bas platin meme yapmış olabilir, bizim mahmut abinin başına geşmişti bi yarım saat kesicide gittik 1-2-3 düzeldi.

abi izninle imza yapıyorum bunu :D

motor nasıl kırılır. onu deniyor arkadaş herhalde :D

Evrenoz
19-07-2013, 16:35
Bostancı sanayi sitesi Harun usta ya götürmeni öneririm bende.
YurtMotorsport (https://www.facebook.com/YurtMotorsport)

Götür Harun ağbiye çözsün sorununu..
İcab ederse ararım, fiyatlarda yardımcı olmasını isterim

birazdan video olarak atacağım youtube üzerinden aracın son halini

Bu kadar adam sana marşa basma diyor, sen hala kesiciye sokuyorsun..
Vazgeçtim, götürme Harun ağbiye..
Adamın sinirlerini bozacaksın haybeye..

Gta1994
forumdan canlı canlı motor nasıl kırılır yayını :)

öyle kesici girme değil durduğu yerde 4 - 5 saniye kesici yaptım yanlış anlaşılmasın aracı stop ettim kesici girdiğimde babam video ya çekti

teşekkür ederim abilerim hepinize yoksa motorda gidiyordu evet artık çekici ile gidecek sanayiye

s2k
abi izninle imza yapıyorum bunu :D

motor nasıl kırılır. onu deniyor arkadaş herhalde :D

editledim düzeltirsin :D:D:D

ya maksat arkadaşa yardımcı olmak :heyoo:

Burak E.
19-07-2013, 16:37
editledim düzeltirsin :D:D:D

ya maksat arkadaşa yardımcı olmak :heyoo:

düzelttim abi :D

bide babası yanındaymış babamın yanında onu yapıcam vurur beni :D

Gta1994
19-07-2013, 16:38

çok teşekkür ederim abi ayın 26 yada 27 maaşı alıyorum ancak o zaman bunu yaptırabilirm şimdi garajda yatıcak kesinlikle çalıştırmıcam çekici üzerinde gidecek sanayiye

s2k
19-07-2013, 16:38
öyle kesici girme değil durduğu yerde 4 - 5 saniye kesici yaptım yanlış anlaşılmasın aracı stop ettim kesici girdiğimde babam video ya çekti

teşekkür ederim abilerim hepinize yoksa motorda gidiyordu evet artık çekici ile gidecek sanayiye

Aklında olsun boşta arabayı kesiciye sokmak çok daha zararlı ;)

Burak E.
19-07-2013, 16:39
bırak kesiciyi uslu uslu kullan arabayı benzin oldu 5 lira :D her kesici cebini kesiyor :D

Gta1994
19-07-2013, 16:40

Bu kadar adam sana marşa basma diyor, sen hala kesiciye sokuyorsun..
Vazgeçtim, götürme Harun ağbiye..
Adamın sinirlerini bozacaksın haybeye..

abi ben çok anlamıyorum arabadan bunları yazdıkları zaman ben video çoktan çekmiştim

başımdan kaynar sular döküldü bunları okuyunca ben ne yaptım diye

Evrenoz
19-07-2013, 16:40
çok teşekkür ederim abi ayın 26 yada 27 maaşı alıyorum ancak o zaman bunu yaptırabilirm şimdi garajda yatıcak kesinlikle çalıştırmıcam çekici üzerinde gidecek sanayiye

Yok canım ben vazgeçtim.. Aramam kimseyi..
Sen bildiğin gibi devam et...

s2k
19-07-2013, 16:41
Yok canım ben vazgeçtim.. Aramam kimseyi..
Sen bildiğin gibi devam et...

Olum iftara az kaldı az sakin ol :D:D:D tamam çocuk bilmiyormuş yardım et yoksa araba havaya uçacak :p

Met
19-07-2013, 16:44
sizde yardım etmeseniz arkadaş motoru kucağa almak için elinden geleni yapacakmış :D

geçmiş olsun.

Burak E.
19-07-2013, 16:46
sizde yardım etmeseniz arkadaş motoru kucağa almak için elinden geleni yapacakmış :D

geçmiş olsun.

sen niye hep sonlara denk geliyon kanka :D

ayrıca konu nerde senin yavrunun konusu :D

rebel
19-07-2013, 16:47
Arkadas bilmiyo cokta yuklenmeyin olan olmus. Zaten biz demeden once o bunlari yapmis. Yoksa bile bile en sevdigi seye zarar verirmi ? Yardım olabilecek varsa ist.da olmaya calissin. Forum amacina uygun hizmet etmis olur boylesi daha uygun olur..gecmis olsun dostum .sikinti yapma yapilir edilir sinir stres yapma. Daha guzel bi usta bul pugcu onla irtibata gec ve temiz bi şekilde yapilsin canavar olur

sinan-s
19-07-2013, 16:50
Araç conta yakmış radyatör suyuna yağ karışmış..

Gta1994
19-07-2013, 16:50
Arkadas bilmiyo cokta yuklenmeyin olan olmus. Zaten biz demeden once o bunlari yapmis. Yoksa bile bile en sevdigi seye zarar verirmi ? Yardım olabilecek varsa ist.da olmaya calissin. Forum amacina uygun hizmey etmis olur boylesi daha uygun olur..gecmis olsun dostum .sikinti yapma yapilir edilir sinir stres yapma. Daha guzel bi usta bul pugcu onla irtibata gec ve temiz bi şekilde yapilsin canavar olur

106 yı sevdiğim kadar hiçbir arabayı sevmiyorum
hani manitamı 106 mı deseler 106 derim o derece

arbalardan çok anlamıyorum götürdüğüm ustalarda kaz gibi yoldular açıkçası

inş düzelir abi ...

s2k
19-07-2013, 16:51
106 yı sevdiğim kadar hiçbir arabayı sevmiyorum
hani manitamı 106 mı deseler 106 derim o derece

arbalardan çok anlamıyorum götürdüğüm ustalarda kaz gibi yoldular açıkçası

inş düzelir abi ...

Sen binme arabana, haruna götür, Evren abinde sana yardımcı olur takma kafana ;)

rebel
19-07-2013, 16:53
Duzelmicek hic bisey yok dostum . Olur yapilir halledilir. Bilmemek ayip değil. Biraz daha arastirma yaparak ve burda makaleler okuyarak arkadaslara sorarak biseyleri ogrenebilirsin. Herkes biseyleri anasinin karninda ogrenmiyor ki bunlar atla deve değil. Usta olmaya gerek yok bazi seylerin belirtileri cok açıktır bunlari gordugunde ne oldugunu anlamak zor degil. Bidaha onune gelene gitme. Burdan oneri alarak git yanlis esnaflarla canini sikma. Gecmis olsun. Buda aci bi tecrube olsun. Dikkatli ol. Kazasiz belasiz

Gta1994
19-07-2013, 16:55
Duzelmicek hic bisey yok dostum . Olur yapilir halledilir. Bilmemek ayip değil. Biraz daha arastirma yaparak ve burda makaleler okuyarak arkadaslara sorarak biseyleri ogrenebilirsin. Herkes biseyleri anasinin karninda ogrenmiyor ki bunlar atla deve değil. Usta olmaya gerek yok bazi seylerin belirtileri cok açıktır bunlari gordugunde ne oldugunu anlamak zor degil. Bidaha onune gelene gitme. Burdan oneri alarak git yanlis esnaflarla canini sikma. Gecmis olsun. Buda aci bi tecrube olsun. Dikkatli ol. Kazasiz belasiz

amin abi esnaftan çok üçkağıtçıya denk geldim hep ...

dragon07
19-07-2013, 16:56
yağlı müşteri geldi diye adam seviniyodur heryerini degiştirmiş yarında gidersen büyük ihtimalle contayı degiştirir :D

Met
19-07-2013, 16:59
sen niye hep sonlara denk geliyon kanka :D

ayrıca konu nerde senin yavrunun konusu :D

ağır kanlıyım ondandır kanka :D

Ben açmam bu sefer konu falan. gerek yok :D Fiestayı satıyorum işte http://www.techturkey.com/forum/otomobiller/159996-whitenight-fiesta-14-tdci.html

Burak E.
19-07-2013, 17:01
ağır kanlıyım ondandır kanka :D

Ben açmam bu sefer konu falan. gerek yok :D Fiestayı satıyorum işte http://www.techturkey.com/forum/otomobiller/159996-whitenight-fiesta-14-tdci.html

hahahahaha agır kanlı hahah :D

inş bu sana ders olmuştur yanlış ustalarda iş yaptırmak tavsiye edilen yere gidersen daha iyiolur ve bazı seyleri araştırmayı öğren bir yerden ses geldi hemen sor birilerine zorlama arabayı hiç bi zaman herşey hal olur takma kafana ;)

serci
19-07-2013, 17:04
Sanayıye yakın biyerdemısın nerdesın su an ..??
Bence kullanmayı bırak aracı yükle cekıciye bırak tamire

Gta1994
19-07-2013, 17:08
Sanayıye yakın biyerdemısın nerdesın su an ..??
Bence kullanmayı bırak aracı yükle cekıciye bırak tamire

evet yakınım aracı stop edip branda çektim maaş gününde direk yaptırmaya çekici ile

Burak E.
19-07-2013, 17:11
evet yakınım aracı stop edip branda çektim maaş gününde direk yaptırmaya çekici ile

eger uzun sure kullanıcaksan bu işlemleri yaptıracağına komple motor yaptır kafan rahat olsun

Dookan
19-07-2013, 17:24
hani noldu sonuç..ramazan olmasa çekirdek kola yapıp okurdum.

a:sakın gaza basma kırarsın
madur kardeş:abi basmıyorum ama kesicide duman atıyo
b:kardeş kesiciye sokma bak çok zarar verirsin
madur kardeş:abi kesiciye sokmuyorum ama dododododo yaparken çiğ atıyo

:D :D :D vay benim güzel kardeşim hevesini ve merakını anlıyorum inş düzeliir geçmiş olsun :)

Gta1994
19-07-2013, 17:30
hani noldu sonuç..ramazan olmasa çekirdek kola yapıp okurdum.

a:sakın gaza basma kırarsın
madur kardeş:abi basmıyorum ama kesicide duman atıyo
b:kardeş kesiciye sokma bak çok zarar verirsin
madur kardeş:abi kesiciye sokmuyorum ama dododododo yaparken çiğ atıyo

:D :D :D vay benim güzel kardeşim hevesini ve merakını anlıyorum inş düzeliir geçmiş olsun :)

amin abi ama cidden arabadan anlamayınca böle oluyor ...

mert0640
19-07-2013, 23:58
vurdurmayı denedinizmi ?

Risendark
20-07-2013, 14:52
geçmiş olsun inşallah çok fazla zarar çıkmadan kurtarırsın...

s2k
20-07-2013, 15:30
vurdurmayı denedinizmi ?

Kime vurdursun ?

yns_emre
20-07-2013, 15:40
vurdurmayı denedinizmi ?

kardeşimiz arabadan anlamıyor diye taşak geçmenin bir anlamı yok senin başına geldiğinde sanada sorarlar dikkat et...

mert0640
20-07-2013, 16:05
benimde başıma böyle bi olay geldiginde söylenilen uyarıları dikkati almaz hala aynı şeyleri söylersem bana da diyin...

Evrenoz
20-07-2013, 16:44
Olum iftara az kaldı az sakin ol :D:D:D tamam çocuk bilmiyormuş yardım et yoksa araba havaya uçacak :p

kızdım pampa
neyse götürürse haruna yardım ederim tabi =)

cusse
20-07-2013, 16:56
Ustaya gittiğinizde devirdaim pompasının içinde olan çarkıda değiştiritin zamanla pompanın içindeki çarklar kırılıyor ve araç suyu çeviremiyor 20tl orj.parça biraz zor bir yerde ama kontrol etmekte fayda bunun yüzünden 106'ımı satmıştım şimdiden kolay gelsin geçmiş olsun...

Seven7
20-07-2013, 16:57
Öncelikle geçmiş olsun ama benim anlamadığım şey şu;
Bu arkadaş değil miydi sevdiği kız için 15-16 yaşında Endonezya'ya giden? Şimdi gelmiş manita mı 106 mı deseler 106 derim diyor, sonra da arabanın canına okuyor. Arkadaş kız için Endonezya'ya gittiyse 106 için....

Met
20-07-2013, 17:20
Bu arkadaş değil miydi sevdiği kız için 15-16 yaşında Endonezya'ya giden? Şimdi gelmiş manita mı 106 mı deseler 106 derim diyor, sonra da arabanın canına okuyor. Arkadaş kız için Endonezya'ya gittiyse 106 için....

Benimde aklıma geldi nick i görünce de kıllandırmadım.

Bi1ReD
20-07-2013, 17:43
Arkasin yorumlari ben pek samimi bulmadim.
Sokaktan gecen biri bile arabanin kesiciye girdiginde cikardigi seseten zarar gorebilecigni anlar.

Gta1994
20-07-2013, 23:17

doğru abi benim o vatandaş :) mecazi anlamda arabama sevgimi ifade ettim yoksa kız nere araba nere abi

o lafımdaki kastım hani arabamı severim allah izin verirse satmam uzun süre anlamındaydı

arabadan pek anlamıyorum
nette okudum kesicinin amacı motora fazla devir çevirtmeyip zarar vermesini önlemesiymiş
bende bundan dolayı girdim kesiciye zarar gelmez diye ( devamlı gece gündüz kesicide gezmiyorum ara sıra )

anlamadım conta yaktığını abiler yazmışlar sakın girme bu vaziyet die
bi abide inş bloğa bişi olmaz yazmış
ben kamilde
garajdan eve geldim yazılanları bi okudum başımdan kaynar sular döküldü

zamanında kimsemi böyle hata yapmadı abi anlamadım

Gta1994
20-07-2013, 23:19
Arkasin yorumlari ben pek samimi bulmadim.
Sokaktan gecen biri bile arabanin kesiciye girdiginde cikardigi seseten zarar gorebilecigni anlar.

anlamadım conta yaktığını abiler yazmışlar sakın girme bu vaziyet die
bi abide inş bloğa bişi olmaz yazmış
ben kamilde
garajdan eve geldim yazılanları bi okudum başımdan kaynar sular döküldü
kim malına bilerek zarar verir ???
nette yazılan kesicinin amacı motora fazla devir çevirtmeyip motoru koruması gibi bişeymiş bnde bundan yaptım

zamanında kimsemi böyle hata yapmadı abi anlamadım

Gta1994
20-07-2013, 23:29
Benimde aklıma geldi nick i görünce de kıllandırmadım.

evet benim o vatandaş abi

hani arabamı severim allah izin verirse satmadan uzun süre kullanmak niyetim ( 26 yaşıma kadar )

evet gerçekten anlamam arabadan
bu yüzden ustalar parçacı vs hepsi kazıkladı

kız olayını zaten yazmıştım
yani sevip zar zorda olsa ailemi ikna edip oraya gitmemmi yalan dolan veya yanlış ???

tofaştan öğrendiğim fazla yüksek devir zarar ama bu kesicide saatlerce kalmadımki
en fazla 4 veya 5 sn.ye kalırım

Gta1994
20-07-2013, 23:35
Ustaya gittiğinizde devirdaim pompasının içinde olan çarkıda değiştiritin zamanla pompanın içindeki çarklar kırılıyor ve araç suyu çeviremiyor 20tl orj.parça biraz zor bir yerde ama kontrol etmekte fayda bunun yüzünden 106'ımı satmıştım şimdiden kolay gelsin geçmiş olsun...

ben devridaim zaten almıştım parçacı bu zaten su pompası dedi
bunun bi resmi varsa atabilirmisiniz ???

Masterpiece
20-07-2013, 23:36
tofaştan öğrendiğim fazla yüksek devir zarar ama bu kesicide saatlerce kalmadımki
en fazla 4 veya 5 sn.ye kalırım

4-5 saniye kesicide kalmak zararlı deil mi :soru:

Günkut
20-07-2013, 23:36
Kırabildinmi ?

Radyatör kapagını ac o şekilde marsa bas inceden bir şelalen varsa contan hayırlı işler :D

Gerçi bu kesin belli olduda sen kırma arabayı dikkat et :D

Gta1994
20-07-2013, 23:40
Kırabildinmi ?

Radyatör kapagını ac o şekilde marsa bas inceden bir şelalen varsa contan hayırlı işler :D

Gerçi bu kesin belli olduda sen kırma arabayı dikkat et :D

contanın yanık olduğu kesinleşti branda çektim daha marş basmıyorum

çalıştırsam çalışır ama marş basmam daha

Gta1994
20-07-2013, 23:42
4-5 saniye kesicide kalmak zararlı deil mi :soru:

uzun süre kalmak zararlı diye biliyorum artık değil kesici 4500 devir yukarısına çıkmam
gördüğüm s2000 ler devamlı kesicide gidiyo onlara niye bişi olmuyor anlamadım

GokhanRS
20-07-2013, 23:51
uzun süre kalmak zararlı diye biliyorum artık değil kesici 4500 devir yukarısına çıkmam
gördüğüm s2000 ler devamlı kesicide gidiyo onlara niye bişi olmuyor anlamadım

biz boştayken kesiciye giren s2k ların yatak sardığınıda gördük.

sen gazlarken çok kısa süreli kesiciye giren arabayla boşta kesiciye girmeyi karıştırıyorsun.

ayrıca araban conta yaktığı için zararlı. soğuyamayacağı için yağa su karıştığı içinde yağlayamayacağı için motoruda kırarsın yatakta sararsın anlamında uyarıldın sen.

araban sağlam olsa zaten kimsenin umrunda olmaz kesiciye girmen. bi kaç defa kesiciye girdin diye bişi olmaz normalde. ama conta yanık arabada motor kırarsın. yağ köpürmüş diyorsun. yani araban ha yağsız kalmış ha yağa su karışmış aynı şey. efendi efendi giderken bile kırarsın bu halde. o yüzden kesici intihar dedi herkes.

Gta1994
21-07-2013, 00:08
biz boştayken kesiciye giren s2k ların yatak sardığınıda gördük.

sen gazlarken çok kısa süreli kesiciye giren arabayla boşta kesiciye girmeyi karıştırıyorsun.

ayrıca araban conta yaktığı için zararlı. soğuyamayacağı için yağa su karıştığı içinde yağlayamayacağı için motoruda kırarsın yatakta sararsın anlamında uyarıldın sen.

araban sağlam olsa zaten kimsenin umrunda olmaz kesiciye girmen. bi kaç defa kesiciye girdin diye bişi olmaz normalde. ama conta yanık arabada motor kırarsın. yağ köpürmüş diyorsun. yani araban ha yağsız kalmış ha yağa su karışmış aynı şey. efendi efendi giderken bile kırarsın bu halde. o yüzden kesici intihar dedi herkes.

bilgiler için çok teşekkür ederim abi zaten şimdi olayı kavradım
birdaha kesicimi ? asla
şu an hiç marş basmıyorum sanayiyede çekici ile gidecek mecbur