PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu arabayı turbolasak ne olur?

huseyinturk
20-07-2013, 14:00
Şirket için ve hobi amaçlı kullandığımız 1.0 motor suzuki jipimiz var. 84 model kendileri. Sinekten yağ çıkarmak amacıyla tüp takılmış araca, benzinde çalışmıyor. Motorun üstü yeni toplanmış ama alt kısmıda pek sağlam değil sanırım yağ eksiltme durumu var. Hem 1.0 olması hemde canı çıkmış olması sebebiyle tıkanıyor aracımız, zorlanıyor. saçma sapan of road görüntüleri çıkıyor ortaya sonra. 100 metre dikliğin son 10 metresinde tıkanıp geri geri salıyoruz :) Hobi amaçlı motora bişeyler yapsakmı dedik benim aklıma en temizi turbo ilavesi geldi. Hani az biraz daha gücü olsa yetecek bize. Maaliyeti verimi ne olur tahmini üstadlardan yardım bekliyorum.

Bu forumdan uğraşmaya değmez sat gitsin yorumları gelmez inşallah

http://i1085.photobucket.com/albums/j423/huseyinturk/DSCF0236_zps81dc1a16.jpg (http://s1085.photobucket.com/user/huseyinturk/media/DSCF0236_zps81dc1a16.jpg.html)

BthnKrkt
20-07-2013, 14:02
eger tek sorun dık cıkıslarsa samurai e gore çok kısa oranlı arazi sanz. dişlileri var.

Zorbey
21-07-2013, 00:50
Alt taraf zayıf diyorsunuz. Turbo olunca motor elveda demesin

cXe
21-07-2013, 01:17
Hobi amaçlı motora bişeyler yapsakmı dedik benim aklıma en temizi turbo ilavesi geldi.

en temizi turbo tabiri bence biraz yanlış olmuş daha doğrusu ustasını bulmadan montajlanan turbo pek hüner atmıyor, turbo dan verim alabilmek için full enjeksiyon+beyin gerekiyor ama bu arabada mevcut mu bilmiyorum. temiz iş yapmak istiyorsanız atmosferik olarak güçlendirmeyi araştırın bence

bilalMW
21-07-2013, 01:23
araştırdınız mı fazla kesmeden biçmeden hangi motor şanzıman swaplanabiliniyor ? 1.0 turbolamak ile uğraşmak yerine swap düşünmek daha mantıklı.

huseyinturk
21-07-2013, 16:19
eger tek sorun dık cıkıslarsa samurai e gore çok kısa oranlı arazi sanz. dişlileri var.

Tırmanmasında sıkıntı yok zaten.4 çekerin kısası canavar gibi ama Şirkettede kullanıyoruz şehir içi yol yapıyoruz baya, 2 çekerde eeşekleşiyor

Alt taraf zayıf diyorsunuz. Turbo olunca motor elveda demesin

turboya girdikmi motoru komple elden geçirmeyi düşnüyoruz zaten.

en temizi turbo tabiri bence biraz yanlış olmuş daha doğrusu ustasını bulmadan montajlanan turbo pek hüner atmıyor, turbo dan verim alabilmek için full enjeksiyon+beyin gerekiyor ama bu arabada mevcut mu bilmiyorum. temiz iş yapmak istiyorsanız atmosferik olarak güçlendirmeyi araştırın bence

1000 motor ne kadar güçlendirilebilirki?

araştırdınız mı fazla kesmeden biçmeden hangi motor şanzıman swaplanabiliniyor ? 1.0 turbolamak ile uğraşmak yerine swap düşünmek daha mantıklı.

Swap olayı mantıklıda muayne vs sıkıntı olacak sonra, işletme durumu yok diye biliyorum

cXe
21-07-2013, 16:26
%25-%30 güç artışı alınır sanırım, tabi daha yüksek güçlerde alınabilir ama bu basınç ve sorunsuzlukla alakalı bir durum