Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio Rs patırdama problemi
Jeandan-R
21-07-2013, 03:58
Merhabalar;
Bildiğiniz üzere clio rs sahibiyim. Aracımın o2 sensörü iptal edilmişti aldığımda, bende yenisi alıp fişi yerine geri taktım. Gaz yememe garip garip patırdamaya başladı. Beyin sıkıntısı olduğunu eskiden biliyorduk, beyin söküldü bazı şeyler değiştirildi. Araç %70 düzeldi, cihaza bağladığımızda o2 sensörü arızası gitti. Ancak birde vuruntu sensörü arızası veriyor.
Durum tam olarak şöyleki, araç gaza sabit basıldığında bir süre sonra boğulmaya başlıyor. Anlık yani, ama hep belirli periyotlarda. Birde rölantide bazen sapıtıyor aynı şekilde. Yüksek devirde eksoz çatara patara. Vuruntu sensörü ile ilgili döküman okudum ancak böyle şeyler yaptığını duymadım hiç. Anlık tüketime bakıyorum, saçmaladığı zaman anlık tüketim atıyorum 8 litreyse 5.5 seviyesine düşüyor. Sonra tekrar 8e geliyor saniyelik olay yani. Araçtaki yazılım standart değil egzantirikli cvk rs'in yazılımı varmış sanırım. İşin içinden çıkamadım bir türlü, yardımınıza ihtiyacım var. Fakire çekip motora zarar vermekten korkuyorum.
Bu arada sorunlarımla sorunu gibi ilgilenen, bana yol gösteren selçuk abiye teşekkür ederim.
Wideband degerlerin ne oluyor patirti durumunda birde cvk ile senin araban ayni degilki ayni yazilim olsun oksijen sensorunu yerine taktiktan sonra karisimla alakali sikinti yaratmis olma olasiligi yuksek bence yeni ve duzgun bi yazilimla hrsey yoluna girer hatta daha iyi olucagini dusunuyorum
Jeandan-R
21-07-2013, 19:06
Wideband degerlerin ne oluyor patirti durumunda birde cvk ile senin araban ayni degilki ayni yazilim olsun oksijen sensorunu yerine taktiktan sonra karisimla alakali sikinti yaratmis olma olasiligi yuksek bence yeni ve duzgun bi yazilimla hrsey yoluna girer hatta daha iyi olucagini dusunuyorum
Wideband alamadım şuan emre, orjinal yazılıma dönüp bir bakıcam arabaya.
başka bir beyin takın deneyin olmazmı candan ?
Önce bir orjinal yazılıma dön benim önerim, ondan sonra tekrardan kontrol et aynı problem devam edecek mi?
Jeandan-R
21-07-2013, 19:24
başka bir beyin takın deneyin olmazmı candan ?
Honda olsaydı bu çok rahat olurdu ama clio rs'de zor oluyor bu :D Beyin yok
Önce bir orjinal yazılıma dön benim önerim, ondan sonra tekrardan kontrol et aynı problem devam edecek mi?
Yarın baktırmaya çalışcam artık, yazılım sıfırlatmak için servise gidicem:) Ama şu knock sensorü kafamı karıştırıyor
Honda olsaydı bu çok rahat olurdu ama clio rs'de zor oluyor bu :D Beyin yok
Yarın baktırmaya çalışcam artık, yazılım sıfırlatmak için servise gidicem:) Ama şu knock sensorü kafamı karıştırıyor
aaaa nie öyle ya ahahhamkahah :D
e napcan ya :D
Jeandan-R
21-07-2013, 19:39
aaaa nie öyle ya ahahhamkahah :D
e napcan ya :D
Davamızın peşindeyiz, ufak tefek problemler yıldıramaz beni :D
krank sensörü arıza veriyormu geçici falan verdimi hiç ?
Jeandan-R
21-07-2013, 19:48
Yok hiç vermedi, sadece knock arıza veriyor
Jeandan-R
30-07-2013, 00:12
Evet son durumları anlatayım.
Cihaza tekrar bağladık aracı, renault servisinde bulunan cihaz knock sensörü arızası vermedi o2 sensörü arızası verdi. Arabayı lifte kaldırdım, eksozu yapanlar ne akla hizmetse o2 sensörü eksoz gazını nerdeyse alamayacak yere konumlandırmış. O2 sensörünü eksoz gazını direk okuyabilecek bir yere aldım (4-1 headersın 1 olduğu konuma yakın biryer). Araç patırdamaktan gidemedi o2yi tekrar devre dışı bıraktım. Ya bana o2siz güzel bi yazılım lazım, yakıtı birazcık fazla. Ya da beyin getirmek lazım. Beyini yaptık diyenler de yapamamışlar, test etmiş olduk parası da helali hoş olsun ne diyeyim.
Selçuk abi bana o2 yazılımdan iptal edilmişti ona göre yazılım yapılmıştı demişti, o2 yi devreye sokunca patırdıyordu evet. Yazılımı birinden rica edip güncelleseniz?
chiefkadir
30-07-2013, 00:35
Evet son durumları anlatayım.
Cihaza tekrar bağladık aracı, renault servisinde bulunan cihaz knock sensörü arızası vermedi o2 sensörü arızası verdi. Arabayı lifte kaldırdım, eksozu yapanlar ne akla hizmetse o2 sensörü eksoz gazını nerdeyse alamayacak yere konumlandırmış. O2 sensörünü eksoz gazını direk okuyabilecek bir yere aldım (4-1 headersın 1 olduğu konuma yakın biryer). Araç patırdamaktan gidemedi o2yi tekrar devre dışı bıraktım. Ya bana o2siz güzel bi yazılım lazım, yakıtı birazcık fazla. Ya da beyin getirmek lazım. Beyini yaptık diyenler de yapamamışlar, test etmiş olduk parası da helali hoş olsun ne diyeyim.MS bağlat kurtul, Erkutla görüş,makul rakamlara Rs'lere beyin bağlıyo,iki gün bile sürmüyo bağlanması. ..ufak tefek kendinde ayar yapmayı öğren hem keyiflide olur :)
Cliosportve
30-07-2013, 00:37
Aynı sorunu karadenizde yaşadık bi araçta Mustafa
Soket 4 lü
3 ü temas halinde 1 tanesi temas etmiyormuş
Arızaya geçmiyor ama patırdama yapıyodu
Yani hem okuyor arıza kaydı yok ama esasında okumuyor :)
Sokedi değiştirdik patırdama sorunu geçti
Dipnot olarak geçmek istedim :)
Diğer hususta beyinciye ugrayıp durumu anlatıcam
O işin peşini bırakmayacağım
Bu arada sorunun yazılımsal olduğunu kesinlikle düşünmüyorum
Jeandan-R
30-07-2013, 00:40
Selçuk abi bana o2 yazılımdan iptal edilmişti ona göre yazılım yapılmıştı demişti, o2 yi devreye sokunca patırdıyordu evet. Yazılımı birinden rica edip güncelleseniz?
Serviste 2 kere yazılımı sıfırlama hakkın var ama benimkiler kullanılmış ne yazıkki. Başka sıfırlama yöntemi bilmiyorum, rs tuner'la yapılcaksa license felan almak gerekiyormuş o da şuan gereksiz bi para gibi geldi deneme yanılma yapıyorum 2dir sıkılmaya başladım.
MS bağlat kurtul, Erkutla görüş,makul rakamlara Rs'lere beyin bağlıyo,iki gün bile sürmüyo bağlanması. ..ufak tefek kendinde ayar yapmayı öğren hem keyiflide olur :)
Abi şu ms işinden benden çok korkan yoktur herhalde. Erkut abi bende civic varken de çok demişti ms bağla kurtul diye ama tırsıyorum :)
Jeandan-R
30-07-2013, 00:42
Aynı sorunu karadenizde yaşadık bi araçta Mustafa
Soket 4 lü
3 ü temas halinde 1 tanesi temas etmiyormuş
Arızaya geçmiyor ama patırdama yapıyodu
Yani hem okuyor arıza kaydı yok ama esasında okumuyor :)
Sokedi değiştirdik patırdama sorunu geçti
Dipnot olarak geçmek istedim :)
Diğer hususta beyinciye ugrayıp durumu anlatıcam
O işin peşini bırakmayacağım
Bu arada sorunun yazılımsal olduğunu kesinlikle düşünmüyorum
Hangi soket abi o yarın kesip biçeyim :D Beyinci için yorulmana gerek yok dilersen birgün beraber gideriz yine :) Sakın yanlış anlama beni sitemim sana değil kesinlikle, sen yol göstermesen ben hala rolantiyle uğraşıyordum, daha bu aşamaya gelememiştim bile :D
ben kendi görüşümü söyleyeyim, bence çıkma beyin bulun, orj yazılımı olan. e-bay'da vardır diye tahmin ediyorum. patırdama olayının yazılımdan olmadığını düşünüyorum bende. aynı yazılım cvk da sorun çıkarmıyor, sizde çıkarması garip. bence de beyin sorun.
Jeandan-R
31-07-2013, 05:35
ben kendi görüşümü söyleyeyim, bence çıkma beyin bulun, orj yazılımı olan. e-bay'da vardır diye tahmin ediyorum. patırdama olayının yazılımdan olmadığını düşünüyorum bende. aynı yazılım cvk da sorun çıkarmıyor, sizde çıkarması garip. bence de beyin sorun.
Bir kaç tane çıkma beyin buldum immo vs. kit halinde. Son ihtimal onu getirteceğim
bence patırmada gibi bir sorunu beyinden yada yazılımdan yapmaz iyice araştırmadan beyine boşuna para dökmeyin derim.
Hiç olmadı rstuner alıp yazılımı orjinale key siz döndürebiliyorsunuz diye biliyorum. Öylede deneyebilirsin. Ama dediğim gibi yazılımsal yada beyinle alakalı bir durummolduğunu sanmıyorum. Tesisat kabloları sensörler tek tek zamanla deneyebilirsen dene derim. Yakınlarında bir clio rs varsa ..
RsTuner e de boşa para vermiş olmassın kenarda durur arada dyno ölçümü ilerde farklı yazılımlarda deneyebilirsin ;)
oksıjen sensorun okumuyor bence, selcugunda dedgı gıbı soketıne fılan ıyıce bı baktır kontrol etsınler. Yazılımsal olması ıhtımal dahılnde degıl. Baktın olmuyor tak MS,ki ben ole yaptım hızlı hızlı dewam yola sıfır sıkıntı...
hakkaten bağla ms'i geç, en güzeli. hem gidişide daha iiy olur. gerçi zaten çok iyi gidiyor aracınız.
GokhanRS
31-07-2013, 20:02
senin aracın sorunu bence beyin. sağlam bir clio rs in beynini denemelik takabilirsen sorunun çözülür. yani arızanın ne olduğu anlaşılır.
ve beyinci senin yanık chip değiştirti arızan gitti. ama yazılıma ellemedi. halâ aynı yazılımın var. orjinal yazılım için bi 50 100 euro neyse kıyıp yüklemek lazım.
Jeandan-R
02-08-2013, 02:32
senin aracın sorunu bence beyin. sağlam bir clio rs in beynini denemelik takabilirsen sorunun çözülür. yani arızanın ne olduğu anlaşılır.
ve beyinci senin yanık chip değiştirti arızan gitti. ama yazılıma ellemedi. halâ aynı yazılımın var. orjinal yazılım için bi 50 100 euro neyse kıyıp yüklemek lazım.
Benim bildiğim kadarıyla rste sadece beyin değil immo vs. herşey değişmesi gerekiyor. Eğer öyle değilse birinden rica edebilirim.
Ms'i 2. plan olarak bıraktım ama ms fiyatları hakkında bilgi sahibi de olmak isterim. Pm atabilirseniz sevinirim.(özellikle mrt_tsn sizden :) )
Benim bildiğim kadarıyla rste sadece beyin değil immo vs. herşey değişmesi gerekiyor. Eğer öyle değilse birinden rica edebilirim.
Ms'i 2. plan olarak bıraktım ama ms fiyatları hakkında bilgi sahibi de olmak isterim. Pm atabilirseniz sevinirim.(özellikle mrt_tsn sizden :) )
Ben servisten 0 beyin almıştım RS'e immoda falan sıkıntı olmadı.
Jeandan-R
02-08-2013, 07:05
Ben servisten 0 beyin almıştım RS'e immoda falan sıkıntı olmadı.
İmmo yeniden kodlanmış olabilir mi? Ebayde satanlarda hepsini paket halinde satıyorlar da ondan sordum :)
İmmo yeniden kodlanmış olabilir mi? Ebayde satanlarda hepsini paket halinde satıyorlar da ondan sordum :)
valla açıkcası tam bilmiyorum saçma sapan sorunları vardı erken redline yapıo patırdıo , en son beyin almakla çözdük servise bıraktım yeni beyini de kendileri taktılar kodlamış olabilirler :) 2009 da falan 850 tl ye almıştım .
GokhanRS
02-08-2013, 23:01
valla açıkcası tam bilmiyorum saçma sapan sorunları vardı erken redline yapıo patırdıo , en son beyin almakla çözdük servise bıraktım yeni beyini de kendileri taktılar kodlamış olabilirler :) 2009 da falan 850 tl ye almıştım .
sıfır beyin alınca beyin ham geliyor. ilk takıldığı araca uyum sağlanıyor. cliplede bağlanıp gerekli programlamayı cihaz renaultun yurtdışı serverine bağlanıp otomatik yapıyor.
Jeandan-R
05-08-2013, 02:05
sıfır beyin alınca beyin ham geliyor. ilk takıldığı araca uyum sağlanıyor. cliplede bağlanıp gerekli programlamayı cihaz renaultun yurtdışı serverine bağlanıp otomatik yapıyor.
O zaman beyin değiştirme işini yapmak zor. Bi soket kontrolü yapıcam bu ara.
Bi Hort çekelim dedik :) neyse arkadaşlar bildiğiniz üzere Candan dan alalı 1 seneye yakın zaman oldu bu o2 işine umutsuz gözü ile bakarken kafası takılan bir insanım ve açıkçası taktım kendi gözümle beyin mi kablomu sensörmü derken görmeden inanamayacaktım birazcık sağa sola danışma eli ufak tefek elimizdende geliyor technical manualden beyinin şemasını önüme aldım ucuz birtanede avometre aldım başladım tek tek tesisatı ölçüp elden geçirmeye derken o2 nin soketinde temassızlık hissettim içine baktığımda da bakırının sanki olmadığını fark ettim sonrasında yeni bir soket aldım lehimledim tekrar hattı çektim spiral hortum dan da geçirdikten sonra taktım 2 gün kullandım hiçbir sıkıntı gidişinde yoktu emin olmak için yaşayanlara problemi danışarak tecrübe ettim ve pc ye bağladım arızaları sildim şu ana kadar ne arızaya düştü bir daha nede kesiklik nede patırdama gibi bir problemi oldu şükür normalde kullanıyorum gazlıyorumda 2 haftayı geçicek sorun yok çözüldüğünü düşünüyorum ki çoğunluk hem fikir bu şekilde devam edersede 5 liralık soket nelere bedelmiş der sadece gülerim.Fikrini aldığım danıştığım ve muhabbetini eksik etmeyen herkese teşekkürler
He bu arada vvt ye enjektörlere giden sinyal soketi o2 veya ısıtıcı değil patırdama yada kesmesi temazsızlıktan yada hiç sinyal alamadığı için diye düşünüyorum.
Bunlar kontrol aşamasında iken
http://i.hizliresim.com/voGXl4.jpg (http://hizliresim.com/voGXl4)
http://i.hizliresim.com/1nbV3N.jpg (http://hizliresim.com/1nbV3N)
http://i.hizliresim.com/LoMZXZ.jpg (http://hizliresim.com/LoMZXZ)
Buda yeni soketimiz
http://i.hizliresim.com/ynWNDn.jpg (http://hizliresim.com/ynWNDn)
Buda çıkan soketi sıyırdıktan sonra içine bakayım dedim bir baktım fareler kemirmiş :)
http://i.hizliresim.com/R6A1AY.jpg (http://hizliresim.com/R6A1AY)
Araç çalışırken sensörün ürettiği voltaj grafik ve videolarıda var ve arızalar silindikten sonraki durumlarıda vakit alacağından sadece bunları atıyorum artık bks ninde sensörü var :)