Orijinalini görmek için tıklayınız : Menisküs yırtığı
Biraz garip bi konu olcak ama forumda çözülmeyen,bilinmeyen bi konu olmadığı için başlığı açmakta yarar gördüm :) :)
Etrafımda kimle konusup görüstüysem çogunda bu menisküs rahatsızlığı mevcutmuş ki aramızda da bu rahatsızlığı çeken yaşayan illaki vardır diye düşünüyorum..
Gelelim benim sıkıntıma; dış menisküsün arkasında küçük yırtık var dendi..Belirli egzersizler,buz tedavisi falan verildi..Egzersizleri biraz ihmal etsemde elden geldigince yapmaya calısıyorum ama pekte bi faydasını gördüğüm söylenemez..Hoş devlet hastanesinde 1 dakikalık muayene sonrası nasıl bi tedavi suncaklarsa :)
En son özele gittigim doktor (3. değiştirdiğim doktor) biraz ilgilendi CC-II adında bi kıkırdak besleyici hap verdi 3 ay boyunca suan ona devam ediyorum..Fakat agrı ara ara şiddetli sekilde vuruyor..İyice bunalttı bu durum beni :/
Aynı dertten muzdarip olanlar nasıl bi yol izliyo,tavsiye ettiğiniz bitkisel ilaç olsun egzersizler,hareketler olsun nelerdir ??
Biraz uzun oldu kusura bakmayın..
34btr1907
21-07-2013, 20:22
benım basımda var sol diz iç tarafta olmustu,1 ay üçgen gezdim yok boyle bır agrı (hele ılk an ) tedavi artroskopi olcan dedıler olurum bır ara dıye salladım durdum,ilerde çok basım agrıcak bılıyorum ve hala ara ara dedıgın gıbı vuruyor agrı, ne egzersız ne hap kullandım kendı duzeldı 2 ay içinde.
Kufur gibi hastalikmis kardes... Allah sifa versin..
benım basımda var sol diz iç tarafta olmustu,1 ay üçgen gezdim yok boyle bır agrı (hele ılk an ) tedavi artroskopi olcan dedıler olurum bır ara dıye salladım durdum,ilerde çok basım agrıcak bılıyorum ve hala ara ara dedıgın gıbı vuruyor agrı, ne egzersız ne hap kullandım kendı duzeldı 2 ay içinde.
Yaklasık 1 seneden fazla ara ara çekiyorum bu hastalığı..Cok sükür hareket kısıtlılığım yok merdiven inip cıkarken takılıp kalmıyo dizim ama çözemedim egzersizle ne derece düzelicek..Eskisi gibi olmaz deniyo ama bi nebze koruyabilsek agrı olmasa yetcek..
Kufur gibi hastalikmis kardes... Allah sifa versin..
Küfür ne kelime az bile kalır :) Allah razı olsun..
serhat306
21-07-2013, 22:01
bende uctane doktor degistirdikten sonra son doktorun verdigi jel ve fizik tedavi sayesinde asagi yukari bes senedir tik yok benimkide yirtikti sol bacak...
punto_multijet
21-07-2013, 22:33
eger izmire yolunuz düşerse izmir EMOT ta göstermenizi tavsiye ederim
Geçtiğimiz haftalarda banada aynı teşhis kondu ve doktor ameliyat şart tedaviyle düzelmesi zor dedi.Ertlersem ne olur diye sorduğumda diz kapağını bozarsın dedi ama ben bir doktara daha gitmeyi düşünüyorum şimdilik çok şükür çok rahatsız edici bir durum yok..
Risendark
22-07-2013, 00:31
Allah Şifa versin :(
bende uctane doktor degistirdikten sonra son doktorun verdigi jel ve fizik tedavi sayesinde asagi yukari bes senedir tik yok benimkide yirtikti sol bacak...
Geçmiş olsun ne güzel bisey kalmamış :) Nasıl bi fizik tedavi uygulandı hangi aralıklarla ne kadar sürdü tahmini acaba ?? Ayrıca jel'in ismini hatırlama şansınız var mıdır ?? :)
eger izmire yolunuz düşerse izmir EMOT ta göstermenizi tavsiye ederim
Hiç sanmiyorum ama kenara not aldım o taraflara ugrarsam aklımda olsun..
Geçtiğimiz haftalarda banada aynı teşhis kondu ve doktor ameliyat şart tedaviyle düzelmesi zor dedi.Ertlersem ne olur diye sorduğumda diz kapağını bozarsın dedi ama ben bir doktara daha gitmeyi düşünüyorum şimdilik çok şükür çok rahatsız edici bir durum yok..
Mutlaka baska bi doktora daha gözükün..Kimi doktorlar maddiyatı düşündüğü için hemen ameliyat diyebiliyor malesef..
Menisküsün çok az bi bölümü kanla beslendiği için tedavisi mümkün değil diyolar şayet ameliyatla alınırsada yaş ilerlediğinde kireçlenme ve ağrı kaçınılmaz diyolar böylede bi durum var ortada
ben de gemıde dık ıskele ınıp cıkarken bosa basıp dusunce farketmıstım.
fazla onemsemedım.sonra halısaha macında oyunu terkedecek kadar agrıyınca gecen sene doktora gıttım. stage2 yırtık mı ne deformasyon mu ne var dedı. amelıyat olmaz vs ıle gecıstırdıler sonra.
verdıklerı jel dızlık vs bı halta yaramadı.
halısaha macı-tenıs oynarken hala ters bı hareket yaptgımda fecı agrı yapıyor.lakın sans ısı.bazen 4-5gun ust uste mac yapabılıyorum.
umarım sonuc alırsın.yaz bıtsın ben ıstanbulda da sansımı deneyecegım..
ben de gemıde dık ıskele ınıp cıkarken bosa basıp dusunce farketmıstım.
fazla onemsemedım.sonra halısaha macında oyunu terkedecek kadar agrıyınca gecen sene doktora gıttım. stage2 yırtık mı ne deformasyon mu ne var dedı. amelıyat olmaz vs ıle gecıstırdıler sonra.
verdıklerı jel dızlık vs bı halta yaramadı.
halısaha macı-tenıs oynarken hala ters bı hareket yaptgımda fecı agrı yapıyor.lakın sans ısı.bazen 4-5gun ust uste mac yapabılıyorum.
umarım sonuc alırsın.yaz bıtsın ben ıstanbulda da sansımı deneyecegım..
Amatör futbolcu arkadaşımında menüsküs sorunu vardı. Kesinlikle düze yakın sahalarda, betonda uzun süre oynamazdı. Sanırım yırtığı tetikliyormuş bu tür sahalar. Çünkü bazı halısahalarda ve de çimde sorunsuz oynar. Betonda ve dümdüz halısahalarda erkenden oyundan çıkmak zorunda kalırdı.
Bu arada ikinize de acil şifalar diliyorum.
Allahtan futbolla falan alakam yok :) Benim yagmurlu havalarda ve otobüs yolculuklarında dizlerim koparcasına agrıdından dizlerim üzerinde dönüp kütletmeye calısıyodum ki yapa yapa bu hale geldi...O yırtık dizle aman dikkat futbola falan :/ Ben şu halimle bile hızlı sekilde bağdaş kurarken cıtır cıtır berbat bi ses duyuyorum..
Doktor koşarsan asla sert zeminde koşma koşu parklarındaki darbe emici malzeme üzerinde koş dedi
otobus deme allah belasını versn ya. dapdar yerler.dız agrısından yanımdakını rahatsız etmemek ıcın yarım saatte bır hazırola gecerdım ayakta :D baska turlu ımkanı yok bıtmezdı o yol.
futbolsuz olmaz ya :o
Acıkcası ben yıllardır bu acıya katlanıorm sureklı agır antrenmanlardan sonra ic tarafta cok buyuk yırtık olusunca amelıyat olmak zorunda kaldm ama yınede hala agrıdan duramıorm egzersz yapmama ragmen tekrardan MR'a gircem bakalm nolcak
valla benım annemdede var 2-3 aydır cekıyor atroskopı tek care kaldı dedıler korkuyoruz yaptrmaya.atroskopı yaptırıpta memnun kalan yok etrafımızda.ama bız 4 hastane gezdık hepsı amelıyt dedı.yasında cok etkısı varmıs yasınız gencken yaptırın bence.genclerde amelıyat %95 verımlı ıken yaslandıkca bu oran dusuyormus.yanı yaslanınca agrılarınız tam kesılmıyormus dızdekı yılların verdıgı yıpranma ve yaslılık nedenıyle
BosphorusBoys
22-07-2013, 15:17
Menisküs yırtığı PERŞEMBE GÜNÜ AMELİYAT OLACAğım
EMAR çektirdikden sonra ;
3 tane doktor gezdim üçüde ameliyat dedi 15 20 dk lik bir operasyon olduğunu 1 gun hastanede gözlem altında kaldıkdan sonra yürüyerek çıkabileceğimi.
3-4 gün sonra ise masa başı işime başlayacağımı 10 gun sonra kdrda koşturmaya devam edebileceğim söylendi. ben ortapedia yı tercih ettim. ssk ya göre 1,000tl fark alıyorlar.
imparatoR
22-07-2013, 15:35
ameliyat olmak en son çare,ortopedici lerin hemen hepsi keselim düzeltelim bi tanede görmedim aman kardeşim çözelim edelim kasap çoğunluğu..tavsiyem ameliyatı en sona bırakın,elinizdeki mr lar kullanılan ilaç tedavilerinin detayları ile birlikte birde namı değer bir fizikçiye gitmeniz tavsiyemdir..menisküslerimin 2 sindende ameliyat olmam gerekiyordu şimdilik birinden oldum,diğerinden olmayı düşünmüyorum,gittiği yere kadar gitsin... sıkıntılı süreçler.
birde ameliyata karar verdiniz diyelim o durumda dr kalitesi çok önemli adamın atıcağı dikiş bağlama yöntemi pense tutuşu vs vs herşey çok önemli oluyor ve dikkate alınması gerekiyor o yüzden bu işin ehli sanatını düzgün yapan dr mutlaka..
ameliyat olmak en son çare,ortopedici lerin hemen hepsi keselim düzeltelim bi tanede görmedim aman kardeşim çözelim edelim kasap çoğunluğu..tavsiyem ameliyatı en sona bırakın,elinizdeki mr lar kullanılan ilaç tedavilerinin detayları ile birlikte birde namı değer bir fizikçiye gitmeniz tavsiyemdir..menisküslerimin 2 sindende ameliyat olmam gerekiyordu şimdilik birinden oldum,diğerinden olmayı düşünmüyorum,gittiği yere kadar gitsin... sıkıntılı süreçler.
birde ameliyata karar verdiniz diyelim o durumda dr kalitesi çok önemli adamın atıcağı dikiş bağlama yöntemi pense tutuşu vs vs herşey çok önemli oluyor ve dikkate alınması gerekiyor o yüzden bu işin ehli sanatını düzgün yapan dr mutlaka..
Bu solediginize kesinlikle katılıyorum,ornegin bnm durumumda artık topallamaya baslamıstım bianda oldu ztn ve ameliyattan baska care kalmadı eger durum bu kdr ciddi diilse ameliyatı kesnlkle tavsiye etmiorm fizik tedavi ile dayanabildiiniz yere kadar dayanın derim ben
@wolrath
gittiğim yerler bursa-mersin ve bursa-giresun cogunluktaydı bide gerisini sen düşün :D :D
Çok sükür benimde yürürken falan aşırı sıkıntım yok ama ağrı var işte ara sıra..Bide sürekli cat cut kütlüyo...Ameliyat olan kimle konustuysam hiçbiri memnun değil coğu eski agrıların oldugunu söylüyo..
Fizik tedaviye gidenler yada egzersiz yapanlar hangi hareketleri ne sekilde,ne sıklıkla yaptıklarını söylerse bicok kişiye faydası olur..
@wolrath
gittiğim yerler bursa-mersin ve bursa-giresun cogunluktaydı bide gerisini sen düşün :D :D
Çok sükür benimde yürürken falan aşırı sıkıntım yok ama ağrı var işte ara sıra..Bide sürekli cat cut kütlüyo...Ameliyat olan kimle konustuysam hiçbiri memnun değil coğu eski agrıların oldugunu söylüyo..
Fizik tedaviye gidenler yada egzersiz yapanlar hangi hareketleri ne sekilde,ne sıklıkla yaptıklarını söylerse bicok kişiye faydası olur..
suan karadayım ben de .cok dık merdıven olmuyor pek ama gemıde cok kotuydu.
dımdık ıskele var bısuru.e makınacıyım bı de.komutan cagırır.hayda 8 tane 3mlık ıskele cık.varya oyle boyle acı cekmıyordum ozellıkle egıtımlerde felan.
duz yol duz kosu felan hıcbısey hıssetmıyorum.sadece dık acılı pozısyonlar ve hoplayıp zıplayınca kendını bellı edıyor.sanırım bu yuzden amelıyat demedıler bana.
Menisküs yırtığı PERŞEMBE GÜNÜ AMELİYAT OLACAğım
EMAR çektirdikden sonra ;
3 tane doktor gezdim üçüde ameliyat dedi 15 20 dk lik bir operasyon olduğunu 1 gun hastanede gözlem altında kaldıkdan sonra yürüyerek çıkabileceğimi.
3-4 gün sonra ise masa başı işime başlayacağımı 10 gun sonra kdrda koşturmaya devam edebileceğim söylendi. ben ortapedia yı tercih ettim. ssk ya göre 1,000tl fark alıyorlar.
gecmıs olsun sımdıden.acıl sıfalar.
banada yeni teşhis kondu ve dikloron jel verdi birde netfen diye agrı kesıcı 10 gün sonra geçmesse emar cekelim dedi aynı sekilde buz tedavısı
konuyu biraz geç gördüm,
yıllar evvel benzer sorundan daha sonraları da çeşitli ortapediye dair sıkıntılarımda gittiğim tek doktor Ömer Taşer oldu, hiç sıkıntı şikayetim olmadı, tavsiye üzerine giden çevremden insanlarda oldu son 10 sene içersinde onlardan da sıkıntı şikayet duymadım, tavsiye ederim.
bu tarz sıkıntılarda muayene olup direkt ona göre tedaviye yönelin derim burdan tavsiye alıp uygulamakdan öte....
geçmiş olsun tekrardan
O kervana bende dahilim:o Öncelikle balenli yan destekli ve cırtcırtlı güzel bir dizlik almanızı öneririm.
Ameliyatlık kıvamda değilse yırtık, zamanla egzersizler ile acısı geçiyor günlük hayatta hiçbir sorun yatarmıyor, çok ters hareketler yaparsanız birkaç gün ağrınız oluyor.
Fakat bu seviyeye gelmek için ciddi zaman geçiyor yaklaşık 7-8 ay civarı, dizinizin diğer kasları anca kendini güçlendiriyor ve menisküse olan yük azalıyor.
Dizliğinizide bu süre içinde sürekli kullanmanıza gerek yok ağrınız olduğunda veya futbol vs gibi olaylarda mutlaka takın dizinize daha fazla zarar vermeyi engeller.
Benim başımdan geçeli yaklaşık 4 sene oldu 2 sene yaklaşık dikkatli davrandım sonrasında umursamadım hiçbir sıkıntı, acı çekmiyorum.Zamanla dizinizdeki diğer bağ ve kaslar bu duruma alışıyor menisküse baskı olmadığı için acı veya ağrıda olmuyor.(Bağsettiğim durum aşınma veya ufak yırtıklar için geçerli)
@Tunç
Umarım yırtık falan yoktur..Geçmiş olsun
@clioGT
Tesekkür ederim..Tam olarak tedaviye yönelemememin nedeni adam akıllı bi doktor bulamadığımdan kaynaklı :) Son gittiğim özel doktor az biraz ilgilensede yazdığı ilaç bittikten sonra görcez bakalım işe yarıcak mı :)
@emp:)
Cok tesekkür ederim verdigin bilgilerden dolayı. Oldum olası spora biraz uzağım küçük yırtık var dendi ama dedigin gibi egzersizle geççekse kaslar güçlenip ağrı azalcaksa 1 senede olsa razıyım..Cünkü 3-4 aydır ağrılarda falan pek bi iyileşme göremedim... Dedigin gibiyse güçlendirici hareketlere devam ozaman :)
Ayak bacak diz güçlendirmesi için hangi hareketler daha yararlı olur ??
hsynylmz
27-07-2013, 15:00
1 haftadır sol dizim ağrıyordu doktora gittim bugun emar cekildi ve sol içten menisküs yırtığı var dedi ameliyat yapalım dedi salı günü başka bir hastaneye gidicem bakalım şuan bandajlı zorlamakta istemiyorum ne düzgün yürüyebiliyor insan ne de eğile biliyor
Emir_b16a
27-07-2013, 20:39
amelyattan korkmayın arkadaşlar erteledikçe risk arttırıyosunuz ağrı yapıyo diye günlük antremanlardan (merdiven çıkmak ,yürüyüş vs) istemsiz kaçarak dizinizi güçsüzleştiriyosunuz
emin olun ilerde ani hareketlerde kuvvetsiz diz başınıza bela açar bağları yırtar koparırsınız
başıma geldi ön çaprazları hacamat ettim menüsküsü erteleyerek
o yüzden az çok antremanla yırtarım demeyin bunun 50 yaşı var
ztn menüsküs amelyatı çok kolay 1 hafta zorluğu var bn menüsküs amelyatından 3 gün sonra dışarda geziyodum deyneksiz
gerçi ön çapraz amelyatından 1 hafta sonrada yürüdüm :D
hatta aktif spor da yaptım ve yapıyorum hala
siz siz olun amelyattan kaçmayın kısa süre zorluğu var ilerde problem çıkarmasından iyidir
amelyattan korkmayın arkadaşlar erteledikçe risk arttırıyosunuz ağrı yapıyo diye günlük antremanlardan (merdiven çıkmak ,yürüyüş vs) istemsiz kaçarak dizinizi güçsüzleştiriyosunuz
emin olun ilerde ani hareketlerde kuvvetsiz diz başınıza bela açar bağları yırtar koparırsınız
başıma geldi ön çaprazları hacamat ettim menüsküsü erteleyerek
o yüzden az çok antremanla yırtarım demeyin bunun 50 yaşı var
ztn menüsküs amelyatı çok kolay 1 hafta zorluğu var bn menüsküs amelyatından 3 gün sonra dışarda geziyodum deyneksiz
gerçi ön çapraz amelyatından 1 hafta sonrada yürüdüm :D
hatta aktif spor da yaptım ve yapıyorum hala
siz siz olun amelyattan kaçmayın kısa süre zorluğu var ilerde problem çıkarmasından iyidir
Şuan ağrı sızı ne durumda veya hareket kısıtlılığı ? Öncesi ve sonrası olarak ?? Ayrıca sizin ameliyat menisküsün alınması mı oldu yoksa orası onarılıp dikildi mi ??
Ameliyat olduktan sonra yaş ilerlediğinde kireçlenmeden dolayı ciddi bi ağrı oluyomuş..Bu bahsettiğim durum menisküsün alınıp tamamen temizlenmesinden sonra olan biseymiş :/ Kendi adıma konusmak gerekirse gittiğim hiç bi doktor ameliyat falan demedi o yüzden ciddi şekilde egzersiz ve bacakları güçlendirmek istiyorum ama gel gelelim haa diyince yapamıyorum :D :D
bende yaklaşık 10 ay önce halı saha maçında ayağımı burktum ilk MR'da sağolsun doktor bey krem yazıp yolladı ve 10 ay boyunca ben o şekilde geçecek umuduyla hayatıma devam ettim. geçmeyeceğini anlayınca tekrar doktora gittim aynı MR'a başka bir doktor durumu çok kötü diye ayağımı alçıya aldırdı ve 1 ay ayağım alçıda kaldı. sonra ayak düzelmeyince tekrar MR çekildi ve devlet hastanesindeki doktor 3-6 ay kıkırdak güçlendirici ilaç verdi. geçmezse ameliyat ederiz dedi. ben özelde çok sağlam referansı olan başka bir doktora gidip muayene oldum oda hemen atroskopi olmam gerektiğini söyledi. ayağım şu an çok kötü durumda ve başka şansım kalmadı salı günü ameliyat için gün aldım. normalde 1000 lira olduğunu söylediler tanıdıkları araya sokup 800 liraya indirdik. inşallah artık düzelirim ama ameliyattan sonra 3 hafta hiç basmamam gerektiğini 3-6 hafta arası da yüzde 50 basabileceğimi söyledi doktor...
Allah acil şifalar versin, durumunuz biran önce iyi yönde gelişme kaydeder inşallah..
bende yaklaşık 10 ay önce halı saha maçında ayağımı burktum ilk MR'da sağolsun doktor bey krem yazıp yolladı ve 10 ay boyunca ben o şekilde geçecek umuduyla hayatıma devam ettim. geçmeyeceğini anlayınca tekrar doktora gittim aynı MR'a başka bir doktor durumu çok kötü diye ayağımı alçıya aldırdı ve 1 ay ayağım alçıda kaldı. sonra ayak düzelmeyince tekrar MR çekildi ve devlet hastanesindeki doktor 3-6 ay kıkırdak güçlendirici ilaç verdi. geçmezse ameliyat ederiz dedi. ben özelde çok sağlam referansı olan başka bir doktora gidip muayene oldum oda hemen atroskopi olmam gerektiğini söyledi. ayağım şu an çok kötü durumda ve başka şansım kalmadı salı günü ameliyat için gün aldım. normalde 1000 lira olduğunu söylediler tanıdıkları araya sokup 800 liraya indirdik. inşallah artık düzelirim ama ameliyattan sonra 3 hafta hiç basmamam gerektiğini 3-6 hafta arası da yüzde 50 basabileceğimi söyledi doktor...
Bunları okudukça benim bişeyim yokmuş diyorum çok şükür :) :) Cok geçmiş olsun..Allah acil şifalar versin..
S.Özeren
08-08-2013, 14:59
bu sebepten ben profesyonel oynarken futbolu bıraktım , doktor egzersiz vermişti geçer diye , zaten o egzersizleri hergün yapıyorduk extra 1-2 hareket daha vardı
sonra dedi ameliyat gerek bende korktum topu bıraktım lanet bişey...
2 gün yürüyemediğim zamanı biliyorum şimdi Allaha şükürler olsun
cok kısıyı calıstırdım boyle durumda olan. sana tavsıyem en ıyısı haftada 3 gun havuzda sırt ustu ayak calısması yaparsan dız etrafında kı kaslar kuvvetlenecektır. ve agrılar azalır.
rekord2000
08-08-2013, 18:22
ağrı başladığında attığım her adımda kozadan çıkmamış yeni küfürler icad edebiliyorum, ayrıca ilaçlar sadece ağrıları dindiriyor ne yazık ki, tedavisi ilaç ile mümkün değil menisküs yırtığı kendini tedavi etmiyori en acilinden ameliyat şart ne yazık ki :(
bu sebepten ben profesyonel oynarken futbolu bıraktım , doktor egzersiz vermişti geçer diye , zaten o egzersizleri hergün yapıyorduk extra 1-2 hareket daha vardı
sonra dedi ameliyat gerek bende korktum topu bıraktım lanet bişey...
2 gün yürüyemediğim zamanı biliyorum şimdi Allaha şükürler olsun
pm attım :)
cok kısıyı calıstırdım boyle durumda olan. sana tavsıyem en ıyısı haftada 3 gun havuzda sırt ustu ayak calısması yaparsan dız etrafında kı kaslar kuvvetlenecektır. ve agrılar azalır.
Şuan evde ayak için aldıgım ağırlığı kaldırıyorum belli pozisyonlarda.Havuzda falan hiç aklıma gelmemişti açıkcası :) Sizin tavsiye edebilceginiz özellikle diz için hareketler var mı ?
ağrı başladığında attığım her adımda kozadan çıkmamış yeni küfürler icad edebiliyorum, ayrıca ilaçlar sadece ağrıları dindiriyor ne yazık ki, tedavisi ilaç ile mümkün değil menisküs yırtığı kendini tedavi etmiyori en acilinden ameliyat şart ne yazık ki :(
Sizedde geçmiş olsun..Gittiğim doktorların hiçbiri şuan için ameliyat kelimesini söylemedi inşallahta söylemez..Dedigim gibi suan için egzersiz verdiler..
agrılara dayanamayınca ıcım gıderek 2 ay ara verdım maclara.
gecen haftadan beri cok sıkı dizlikle tekrar basladım.allahma sukurler olsun tık yok.baslarda 2lı mucadeleye fazla gırmıyordum,bacagımı cok acmıyordum felan bısey olur dıye bugun ortasahadan 90a asınca tamam dedım olmusum :D yahu cocuk gıbı sevındım yemınle. ınsallah tekrar azmaz.
doktor sendekı 2.derece deformasyon amelıyat gerektırmıyor demıstı cok kızmıstım ıplemıyo dıye.harbıden gune baglı ya da duruma baglı agrı yapıyor bu meret sanırım.suanlık hıc olmazsa memnunum hayatımdan.
Allah beterinden korusun abi..Bende de bu ara ağrıdan ziyade biraz kat kut kitlenme olayı var egzersizleri baya bi ihmal ettim..Hala düzgün bi sekilde spora baslayamadım :) :) Biraz yagmurlu havalarda agrı olursa fena sekilde siddetleniyo bende
Emir_b16a
12-10-2013, 02:13
Şuan ağrı sızı ne durumda veya hareket kısıtlılığı ? Öncesi ve sonrası olarak ?? Ayrıca sizin ameliyat menisküsün alınması mı oldu yoksa orası onarılıp dikildi mi ??
Ameliyat olduktan sonra yaş ilerlediğinde kireçlenmeden dolayı ciddi bi ağrı oluyomuş..Bu bahsettiğim durum menisküsün alınıp tamamen temizlenmesinden sonra olan biseymiş :/ Kendi adıma konusmak gerekirse gittiğim hiç bi doktor ameliyat falan demedi o yüzden ciddi şekilde egzersiz ve bacakları güçlendirmek istiyorum ama gel gelelim haa diyince yapamıyorum :D :D
msjını yeni gördüm kusura bakma :D
ağrı sızım yok menüsküs alındı dizimde problem yok ön çaprazda oldum hatta :)
ön çaprazdan sonrada taibox kicx box aklına gelebilicek bnm dizime zararlı her sporu yaptım bacakların kuvvetli olduğu sürece sıkıntı yok
askeri botlarla 14 km yürüdüm haftanın 3 günü
arada ağrı yapsada antremansızlıktan yaptığını farkettim 1 ay antreman yapiim hemen ağrılarım geçio tabi antremanda ufak bi dizlik kullanıyorum ne olur ne olmaz
ilerde kireçlenme yapıo diolar doğrudur evet kazık gibi oturursanız aman menüsküs aldılar die menüsküs olsun olmasın kireçlenme ztn yapıo dizler :)
eğer diziniz kitleniyosa yada sizi rahatsız edip diz kapağınızı yukarı çektirtiyosa size (çekince tak eder rahatlarsınız) beklemeyin bnce
güzel bi mr çektirin baktırın doktorunuza eğer çok ileri düzeyde değilse prp yaptırıp (10 gün zorluğu var) buz tedavisiyle bu tip hastalıklarda güzel sonuçlar alınıyo yeni bi yöntem
omzum sakattı uygulattım prp yi ağrılarım azaldı sanırım haftaya antremana başlayabilirim dizde çok daha çabuk sonuç alınacağını söyledi doktorum
prp yi tavsiye ederim dizinize prp üzerine güçlendirme antremanı yaparsanız belki komple kurtulabilirsiniz ama ağrılarınızın azalıcağını garanti ederim
prp yi araştırın bilen doktorlara sorun deneyenlerle konuşun diz bölgesinde çok başarılı sonuçlar elde edildiğini duydum kendi kanınız zenginleştirilerek tekrar ekleminize enjkte ediliyo iyileşme süreci hızlandırılıyo ve groft etkisi yaparak kas güçlenmesine de yardımcı oluyo
araştırın derim size :) çok sakatlandım sakat kalırsın ddiler 1 hafta sonra deyneksiz doktora gittim sadece bol bolbacak antremanı özellikle çök kalk diye tabir edilen hareketler ne kadar sizi sorlasada diz kaslarınızın güçlü kalmasını sağlıcak ağrılarınızı azaltıcaktır
çok ağrınız oldumu hemen buz koyun 10 dk içinde alır ağrıyı sızıyı :)