Orijinalini görmek için tıklayınız : E-Seçmen
Ekşiden alıntı yaparak açıyorum.
apartmanlardaki seçmen sayılarındaki şaibe nedeniyle chp'nin çıkardığı sistemdir. t.c. kimlik numaranızı girerek bulunduğunuz ikametgahdaki seçmen sayısını göstermektedir, birçok insan bu yöntemle apartmanlarındaki gerçek seçmen sayısının kayıtlarda olduğu gibi gösterilip gösterilmediğini öğrenmişlerdir. siz de bakabilirsiniz.
Link: E-Seçmen (http://bilisim.chp.org.tr/esecmen/ESecmen.aspx)
bende normal sıkıntısız....
nufus kaydım bulunmadı :D sonradan jeton düştü tabi ikametgah tr değil..
turbo&quattro
21-07-2013, 23:08
Her zamanki gibi TC kimlik no bilgilerim bulunamadi :)
MazdaSpeed
21-07-2013, 23:09
Bende de bi anormallik yok
EfeTopcu
21-07-2013, 23:11
Bizim apartmanda 50 daire var, 5i boş ve dolu olan 45 daire içinden bizimki hariç sadece 1 aile gözüküyor? :D
Thracian
21-07-2013, 23:24
bizim ki sikintisiz
sıkıntı yok su anlık secım yaklasınca bakmak lazım
40 dairelik bir sitede oturuyorum.
Bizle beraber 4 aile gözüküyor.
Sitede boş daire yok.
binanın tüm seciresi çıktı kapa kapa. :)
yalnız aşağı katların çocukları çıkmadı onlarda 18 üstü.
Germanian
21-07-2013, 23:44
bizde tanımadıgım biri var ama tam emin degilim yarın arastırıcam
Bizim apartman tam. Seçim yaklaşınca sıkı takipte olmak lazım.
baktım liste eksiksiz ancak hala içim rahat değil :)
ilginç bir uygulamaymış. takipte kalmak lazım
Bunun bir diğer özelliği ise apartmanda güzel kız varsa eğer, Facebook üzerinden tanışmak için Güzel yöntem olması. :D :D
cabriolet
22-07-2013, 03:41
Bizim ev müstakil olduğu için bi bizim ev çıktı o da doğru çıktı :)
Emir_b16a
22-07-2013, 04:33
bizim apartman aile apartmanı müstakil 2 kişi var tanımadığım onlar kim :)
bunu nasıl düzelticez
apartmanda tanımadığım 2 tane güzel kız varmış nasıl olur yaa :D tanımadığınız kişileri facebook'ta arayabilirsiniz :D
Fire vermişiz, 4.kattakiler gözükmüyor :)
Bizim bina lojman olduğundan şimdilik sıkıntı yok.
asmisinsan
22-07-2013, 09:22
bizdeki de dogru sıkıntısız
ozgurluk
22-07-2013, 09:57
Bİzİm daİrede fazladan tanimadĞim bİr kİŞİ var, hayirdir insallah
2 ay önce 4.levente taşındım, kaydımızı da aldırdık levente.. ama halen küçükyalıda gözüküyoruz.. onun dışında komşular tam takım bi sıkıntı yok
Benim binadada fazladan 1kişi görünüyor..
Bizimki de tam,güzel uygulama.
Armageddon
22-07-2013, 12:33
Bu konuyu görmeden diğer konuyu açmışım yaw....
imprezaWRC
22-07-2013, 12:37
Bu konuyu görmeden diğer konuyu açmışım yaw....
Olur öyle, sıkıntı yok :)
lethaldoze
22-07-2013, 13:19
Bizim apartmandaki 2 daire çıkmadı. Gerisi tamam. Chp mi yapmış bunu şimdi vay canına.
bizim evde de fazladan 1 kişi var Aysel Görmek diye
bunu nasıl düzelttirebiliriz?
coolvtec
22-07-2013, 13:26
seçim sonuçları sayılırken bir tuşla haşırt eklerler illegal oyları, yeter ki programda öyle bir özellik olsun...
BirkanYazici
22-07-2013, 13:30
herşey sorunsuzda
MÜGE YİRMİBEŞ HOOLEY bu nasıl soyisimdir :D
Sıkıntı yok şimdilik, hile hurda olacaksa seçimlerden hemen önce olur. Zaten Nisan'daki veriler bunlar.
Armageddon
22-07-2013, 13:46
seçim sonuçları sayılırken bir tuşla haşırt eklerler illegal oyları, yeter ki programda öyle bir özellik olsun...
Seçsis denilen program iptal olmadıkça hiç bir akpli oy kullanmasa bile akp iktidar olur...
Armageddon
22-07-2013, 14:04
bizim evde de fazladan 1 kişi var Aysel Görmek diye
bunu nasıl düzelttirebiliriz?
Şöyle bir bilgi var:
Secmen listesinde kendi apartmanınızda yabancı kısıler var ıse bu kısılerı oncelıkle apartman yonetcısı ve 2 sahıt ıle apartman dakılerı tespıtını yaptırabılırsınız yada bu kısılerın olmadıgına daır yuksek secım kuruluna yer tespıt kagıtları ıle basvuruda bulunabılırsınız. İsımlerı olmayan yada baska yerlerde gozuken arkadaslarımız Muhtar dan aldıkları yada nufus ıdaresınden aldıkları yer bıldırım tespıt kagıtı ıle YSK BASVURACAKLAR
onursumer
22-07-2013, 14:18
bızde eksık var sankı ama oturan kısılerın ıkametı burdamı onu bılmıyorum :)
ikameti aldırmış veya aldırmamış olanlar olabilir ama bizim burda victoria diye biri yok ::soru::
Bizim apartman da tamam.Katakulli yok :)
lethaldoze
22-07-2013, 16:45
Şöyle bir bilgi var:
Secmen listesinde kendi apartmanınızda yabancı kısıler var ıse bu kısılerı oncelıkle apartman yonetcısı ve 2 sahıt ıle apartman dakılerı tespıtını yaptırabılırsınız yada bu kısılerın olmadıgına daır yuksek secım kuruluna yer tespıt kagıtları ıle basvuruda bulunabılırsınız. İsımlerı olmayan yada baska yerlerde gozuken arkadaslarımız Muhtar dan aldıkları yada nufus ıdaresınden aldıkları yer bıldırım tespıt kagıtı ıle YSK BASVURACAKLAR
Şerefsizlik yapmak için iş çıkaracklar vatandaşın başına, sonrada ayıkla pirincin taşını vatandaş. Uğraş dur.
herşey sorunsuzda
MÜGE YİRMİBEŞ HOOLEY bu nasıl soyisimdir :D
Hüloooğ gibi bir şey herhalde :D
Bizim apartmanda da sıkıntı yok.
O değilde karşımdaki fettocu komşumun maksimum 14 ve 15 yaşlarında 2 kızı var ve ikiside seçmen olarak gözüküyor lan.
Yaşlarını mı büyüttüki
fatihcakin
22-07-2013, 18:47
30 kişilik binada 7 kişi gözüküyor :D
tc kimlik numaralarını fln yazıyoruz da fişlenmesek bari
turbo&quattro
22-07-2013, 22:36
Benim bilgilerim annemin TC kimlik nosunu girdikten sonrada gorunmuyor hatta TC kimlik no bilgilerim hicbir devlet kurumunda gorunmuyor . Kaymakamligami gitmek gerekiyor ne olmus bilgilerime diye ?
Edit
Bizim apartman normal gorunuyor. Ozellikle secimden once yine kontrol etmek herkesi bilgilendirmek gerek.
Bu uygulamayı iki yıl önce ben yazmıştım, hayrını görün doya doya sorgulayın techliler :D
VTec_king
22-07-2013, 23:51
bir kaç kişinin kaydı gözükmüyor apartmanda hmm başvurmak lazım
Benim bilgilerim annemin TC kimlik nosunu girdikten sonrada gorunmuyor hatta TC kimlik no bilgilerim hicbir devlet kurumunda gorunmuyor . Kaymakamligami gitmek gerekiyor ne olmus bilgilerime diye ?
Edit
Bizim apartman normal gorunuyor. Ozellikle secimden once yine kontrol etmek herkesi bilgilendirmek gerek.
yavru ikametgah adresin kaymaklamlıkta 1.adres usa gozukur o yuzden cıkmaz hıcbısey,sıkıntı etme tr'de yok sayılıyosun kısacası bende de durum aynı ..
turbo&quattro
23-07-2013, 00:10
Madem TR de yokuz bi zahmet yedigimiz cezalarida siliversinler :)
40 daire var 80 kişi çıkıyor sıkıntı yok gbi :)
Madem TR de yokuz bi zahmet yedigimiz cezalarida siliversinler :)
şerefsizim aklıma gelmişti :D
Bu işler böyle takip edilmez, sandıkta oyunu koruyamadıktan sonra.
Beyoğlu bir elektrik kesti adamlar direk kaçbin oy öne geçtiler.
Apartman tam takım eksik fazla yok ;)
RottingChrist
23-07-2013, 14:55
bizim apartmandaki hayvanat bahçesi hiyenarşisi devam etmekedir.
Risendark
23-07-2013, 14:58
bu tam olarak ne oluyor abiler biraz açabilir miyiz? pek anlayamadım
karsiyakaliozi
24-07-2013, 12:01
liste çıkartıp aprt. panosuna asmak lazım herkez burdamı diye yoklama olsun :)
cembozbey
24-07-2013, 16:12
bizdede sıkıntı yok acaba nerden carptılar bu kadar oyu? arastrmaya devam ? belki buluruz
36 dairelik binada 173 kisi cikti
Yoneticiyle konuscam kapici imza yada yoklama alsin herkesden bu ne lan eger herkes tam cikarsa apartmandan ayrilcam herkes 3 cocuk diye binayi yikcak simdi basbakan 5 dedi magmaya incez amk spor gazetesi
Armageddon
25-07-2013, 15:17
bu tam olarak ne oluyor abiler biraz açabilir miyiz? pek anlayamadım
Geçen seçimlerde bir evde atıyorum 3 kişi yaşarken o evden 8-10 kişinin seçmen olarak oy kullandığı ortaya çıktı. O evde oturmayan insanları da orada oturuyorlarmış gibi gösterip oy kullandırtmışlar (hangi partiye olduğunu heralde herkes tahmin edebilir.) O yüzden birdahaki seçimler için insanların şimdiden olayın farkında olması, bilinçli olması gerekiyor. Konu bu...
Risendark
25-07-2013, 18:06
Geçen seçimlerde bir evde atıyorum 3 kişi yaşarken o evden 8-10 kişinin seçmen olarak oy kullandığı ortaya çıktı. O evde oturmayan insanları da orada oturuyorlarmış gibi gösterip oy kullandırtmışlar (hangi partiye olduğunu heralde herkes tahmin edebilir.) O yüzden birdahaki seçimler için insanların şimdiden olayın farkında olması, bilinçli olması gerekiyor. Konu bu...
Hmm anladım :) teşekkürler
her sandık için her partiden sorumlu olmuyor mu? sandıkların sayımı açık yapılmıyor mu?
partiler resmi sonuçlar açıklanmadan saatler önce ufak farklarlada olsa kazanıp kazanmadıklarını bilmiyorlar mı?
bütün tv ler resmi sonuçlar açıklanmadan sayım sonuçları toplanmıyor mu? yayınlanmıyor mu?
illaki problemli noktalar vardır, illaki şaibeler vardır ama, bütün seçim sonucunu buna bağlamak biraz garip olmuyor mu?
verilen linkede baktım tc kimlik baba adı vs bilgiler giriliyor, başka konular olunca "ula fişleniyoruz" muhabbetleri çevirenler nerde?
verilen linkede baktım tc kimlik baba adı vs bilgiler giriliyor, başka konular olunca "ula fişleniyoruz" muhabbetleri çevirenler nerde?
Demekki insanlar güveniyor.:)
Armageddon
25-07-2013, 20:09
her sandık için her partiden sorumlu olmuyor mu? sandıkların sayımı açık yapılmıyor mu?
partiler resmi sonuçlar açıklanmadan saatler önce ufak farklarlada olsa kazanıp kazanmadıklarını bilmiyorlar mı?
bütün tv ler resmi sonuçlar açıklanmadan sayım sonuçları toplanmıyor mu? yayınlanmıyor mu?
illaki problemli noktalar vardır, illaki şaibeler vardır ama, bütün seçim sonucunu buna bağlamak biraz garip olmuyor mu?
Seçim sırasında Ankara'da elektriklerin kesilip geride olan AKPnin birdenbire öne geçtiğini unuttunuz mu? Aynı şey başka yerlerde de oldu. Geçen seçimlerde 6 milyon fazladan oy pusulası basıldığını unuttunuz mu? Sonradan bunların seçimlerde kullanıldığı iddia edildi. 90lı yıllardan beri seçimlerde çöp torbalarında CHP oylarını görmeye alıştınız heralde artık normal mi gelmeye başladı? Geçen seçimde insanlar oy vermeye gittiklerinde kendi evlerinde oturmayan ve tanımadıkları 8-10 kişinin de seçmen listesinde isimlerinin olduğunu gördüler, buna açıklaması olan var mı?
Gezi olayları sırasında sokak sokak gezip Türk Bayrağı asan daireleri fişleyen polisler vardı, gözümle gördüm. Bir bilgiye ulaşmak için girilen baba adı mı fişleme yoksa polisin yaptığı mı??
Konu ilk açıldığında sadece tc kimlik no giriliyordu. "Bilgi güvenliği açısından" insanların erişim sağlayabilmesi için başka bilgi alanları da eklemişler. Ama millet olarak tabi o kadar çok fişlenmeye alıştık ki bunda da alınmanız çok normal... AKP yandaşı olanlar rahat olsun, onları kimse fişlemez...
Hayatta olmayan secmenlerin oy kullandigi ulkedeyiz
CEM YILMAZ ÖLÜ SEÇMEN - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=1NBQsJ4UGlg)
Armagan abi senin bilgin vardir apartmanda olmadigina emin oldugum 20den fazla kisi var
Hatta durum soyle ki binanin kapicisinin oglu onceden burdaydi simdi yan binaya tasindi orda da secmen gozukuyor yani 2 tane oy kullanabilir...
cembozbey
26-07-2013, 10:05
olsun bide burdan kazalım belki bişey cıkar baska bi ihtimal kalmadı yani bu kadar oy nerden gelio ? yurtdsından adammı getirdiolar acaba
Seçim sırasında Ankara'da elektriklerin kesilip geride olan AKPnin birdenbire öne geçtiğini unuttunuz mu? Aynı şey başka yerlerde de oldu. Geçen seçimlerde 6 milyon fazladan oy pusulası basıldığını unuttunuz mu? Sonradan bunların seçimlerde kullanıldığı iddia edildi. 90lı yıllardan beri seçimlerde çöp torbalarında CHP oylarını görmeye alıştınız heralde artık normal mi gelmeye başladı? Geçen seçimde insanlar oy vermeye gittiklerinde kendi evlerinde oturmayan ve tanımadıkları 8-10 kişinin de seçmen listesinde isimlerinin olduğunu gördüler, buna açıklaması olan var mı?
Gezi olayları sırasında sokak sokak gezip Türk Bayrağı asan daireleri fişleyen polisler vardı, gözümle gördüm. Bir bilgiye ulaşmak için girilen baba adı mı fişleme yoksa polisin yaptığı mı??
Konu ilk açıldığında sadece tc kimlik no giriliyordu. "Bilgi güvenliği açısından" insanların erişim sağlayabilmesi için başka bilgi alanları da eklemişler. Ama millet olarak tabi o kadar çok fişlenmeye alıştık ki bunda da alınmanız çok normal... AKP yandaşı olanlar rahat olsun, onları kimse fişlemez...
Oylar elektrikli bir aletlemi sayiliyor elektrik bağlantısını anlamadim her sandık acik sayimla sandık görevlileri tarafından sayiliyor her parti temsilciside kendi merkezine iletiyor.. Cift taraflı hatta cok taraflı doğrulama var sapma varsa bilgi iletisimindeki aksakliktandir
Adreslerle ilgili konuda su: adrese dayalı nüfus kayıt sistemine gecildi herkesi bir sekilde bir adrese kaydedildi her gorusten insan hatalı adreslere kaydedilmiş olabilir, dedigin gibi özel bı calışma olsa idi birçok bölgede farklı sonuclar olabilirdi, bu tip durumlar 2008 2009 senesinden sonra insa edilmiş evlerde varsa dediğine inanirim, kendi evimden ornek veriyim 2009 da tasindik, nüfus Müdürlüğündeki memur ilk kayıt sizsiniz adres boş gozukuyor demisti, evde tokiden 2008 de teslim alinmisti..
Fişleme konusuda benim acımdan ironi idi, cipli ehliyete fislenme aracı olarak bakanlar oldu mesela o bakışa göre buda bı fişleme aracı olabilir :) bana göre guzel bı IT uygulamasi temelindede Mernis ve adrese dayalı nüfus kayıt sistemi varki belli bi acıdan bakarsak ve baya zorlarsak bunlarda gayet guzel fişleme araçları olur :)
mehmetRS
26-07-2013, 20:00
benim ikametimin bulundugu adreste, kardeşim, annem ve ben görünüyoruz. evlendikten sonra ikameti fındıkzadeden kocamustafapaşaya aldırmamıstım fakat, bizim dairede HANIFE PALA adında bir kadın daha görünüyor.. ama biz böyle biriyle birlikte yaşamıyoruz ve akrabalıgımızda yok... ne yapabilirim acaba?
Armageddon
26-07-2013, 21:03
Hayatta olmayan secmenlerin oy kullandigi ulkedeyiz
CEM YILMAZ ÖLÜ SEÇMEN - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=1NBQsJ4UGlg)
Armagan abi senin bilgin vardir apartmanda olmadigina emin oldugum 20den fazla kisi var
Hatta durum soyle ki binanin kapicisinin oglu onceden burdaydi simdi yan binaya tasindi orda da secmen gozukuyor yani 2 tane oy kullanabilir...
benim ikametimin bulundugu adreste, kardeşim, annem ve ben görünüyoruz. evlendikten sonra ikameti fındıkzadeden kocamustafapaşaya aldırmamıstım fakat, bizim dairede HANIFE PALA adında bir kadın daha görünüyor.. ama biz böyle biriyle birlikte yaşamıyoruz ve akrabalıgımızda yok... ne yapabilirim acaba?
Arkadaşlar bence önce yöneticinizle iletişime geçseniz iyi olur. Daha sonra nüfus idaresine başvuruda bulunmak gerekiyor anladığım kadarıyla..Bu başvuruyu normal şartlarda yöneticinin yapması tabi ki en mantıklısı... Ne olursa olsun çok önemli birşey sizinle oturmayan insanların orada seçmen olarak görünmesi ve düzeltilmesi gerek. Yoksa ancak sokaklara çıkıp bağırırız, sonra seçimlerde aynı tas aynı hamam olur...
mehmetRS
26-07-2013, 21:53
Arkadaşlar bence önce yöneticinizle iletişime geçseniz iyi olur. Daha sonra nüfus idaresine başvuruda bulunmak gerekiyor anladığım kadarıyla..Bu başvuruyu normal şartlarda yöneticinin yapması tabi ki en mantıklısı... Ne olursa olsun çok önemli birşey sizinle oturmayan insanların orada seçmen olarak görünmesi ve düzeltilmesi gerek. Yoksa ancak sokaklara çıkıp bağırırız, sonra seçimlerde aynı tas aynı hamam olur...
bu apartmanda resmi yönetim tarzı birşey yoktu en son ama..sanırım bireysel olarak gidip nüfus müdürlüğüne müracaat etmem gerekecek.
34btr1907
31-07-2013, 14:20
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/q71/577148_10151769562765552_1551085227_n.jpg
sıkıntı yok. paylaşım için teşekkürler.
Armageddon
31-07-2013, 23:40
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/972087_198565146976305_1630407353_n.jpg
SURİYELİLERE nasıl oy kullandırıldığının kanıtı.... Bu da mı gol değil????
Armageddon
31-07-2013, 23:41
bu apartmanda resmi yönetim tarzı birşey yoktu en son ama..sanırım bireysel olarak gidip nüfus müdürlüğüne müracaat etmem gerekecek.
Ben cuma günü nüfus müdürlüğüne gideceğim, oradan konuyla ilgili bilgi alabilirim sannırım (yenimahalle CHP)...