PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio Symbol Sanziman Problemi

mrtysn
22-07-2013, 01:19
Dun Vatan Caddesi'nden Halic'e baglanirken bi anda arabadan tikirti seklinde sesler gelmeye basladi. Saga cekip baktigimda rolantide de bu seslerin devam ettigini ve sesin sanzimandan dolayi oldugunu farkettim. Bunun oncesinde sanzimandan en ufak bi ses gelmiyodu bi anda ortaya cikan bi olay yani. Dusuk viteste Demirkapi'da bir tamircinin onune geldim biraktim arabayi. Ustamla konustum gelebiliyosan gel dedi tekrar binip calistirdiktan sonra basta vites kitledi sonra da zaten dokunmadim biraktim arabayi orda. Yarin sanziman inicek. Daha once bu problemi yasayan veya sorununun neden olabilecegini, bana tahminen ne kadarlik meblagin kacabilecegini kestirebilen var midir ? Araba 2003 Symbol 1.5Dci +- 120 binde.

Cliosportve
22-07-2013, 01:23
Muhtemelen şanzıman yağsız kalmış
İçerideki tüm dişlileri yakmış ve kitlemiş
Çıkma temiz aynı kodda dizel şanzıman + işçilik 1250 TL leri geçmez maliyet
Geçmiş olsun

mrtysn
22-07-2013, 01:31
Muhtemelen şanzıman yağsız kalmış
İçerideki tüm dişlileri yakmış ve kitlemiş
Çıkma temiz aynı kodda dizel şanzıman + işçilik 1250 TL leri geçmez maliyet
Geçmiş olsun

Sanziman yagi aklima geldi de yagsiz kalinca ugultu yapmaz mi ? Arabada hic oyle bi ses yoktu bi anda basladi ona takildim zaten ben de, tesekkurler bu arada cevap icin

Cliosportve
22-07-2013, 01:34
Evet ses yapması lazım özellikle 90-110 km aralıgına bu şekilde çıkıldıysa azcıkta olsa duyulması gerekir
Fakat 1 kere denk geldi bir arkadaşın şanzıman yağsızdı hiç bir problemde yoktu taki kitlenyince anlaşıldı yağsız kaldığı şaşırmıştık baya

mrtysn
22-07-2013, 01:38
Allah allah ya o da bizi buldu, bakalim yarin inicek sanziman insallah korktugum gibi diildir

mrtysn
22-07-2013, 10:13
Sanzimanda tek disli kirilmis ve baski balata istiyomus araba. Korkutugum kadar cikmadi cok sukur hallettik sorunu :)

aykutsafakyaman
11-12-2013, 23:03
Buna benzer bi sorunu şuan ben yaşıyorum. Fazladan konu açma gereği duymadım . 2011 Symbol 1.5 Dci kullanıyorum . Arabanın ilk 10bin bakımı izmirde yapıldı 20bin trabzonda . Bakımdan geldikten sonra vites geçişlerinde bi anormallik olmaya başladı .Haliyle bende bakımda bişey yaptılar arabaya diye süphelendim. Bazen 20 senelik arabaya biniyomuş gibi vitese asılmam gerekiyo bazen 2-3 vites arası geçiş sorunu yaşıyorum bakımla bi alakası var mı ? Yoksa başka bi neden dolayı mı oluyor ? Yardımcı olabilecek varsa sevinirim

Oznsrl
11-12-2013, 23:22
havalar soğutuktan sonra olduysa normal banada oluyor bazen 1 e zor girior hafif ara gazı vererek 1 e at diğer geçişlerdede aragazı ver en azndan bi dene bnde işe yarıor :D

aykutsafakyaman
12-12-2013, 21:08
havalar soğutuktan sonra olduysa normal banada oluyor bazen 1 e zor girior hafif ara gazı vererek 1 e at diğer geçişlerdede aragazı ver en azndan bi dene bnde işe yarıor :D

Şimdi garaj da kaldı kar dolayısıyla çıkarmıyorum çıkarınca deniyim :)