Orijinalini görmek için tıklayınız : kaza yaptık, servis uçuk rakam çıkarttı.
Merhabalar,
Pazar günü boş ve düz yolda çok çok talihsiz şekilde kaza yaptık ve sonrasında rutin işlemlere başladık kaskoyla görüştük, aracımızı volvo mercar florya'ya çektirttik vs.. Bugün arkadaşım servise gittiğinde 25.000TL'lik bir fiyat çıkarttıklarını söyledi ve şok şok şok olduk. Aracın kasko bedeli 47.000TL, airbag'ler vs. sağlam. Şok olduğumuzdan dolayıda sanırım aklımız durdu, yapabileceğimiz birşey var mı? Pert'e ayırtabilir miyiz? Başka bir servise mi çektirtmeliyiz?
http://www.alimedya.com/volvo/1.jpg
http://www.alimedya.com/volvo/2.jpg
http://www.alimedya.com/volvo/3.jpg
http://www.alimedya.com/volvo/4.jpg
http://www.alimedya.com/volvo/5.jpg
Yerinizde olsam perte cikarttirir,ihaleye cikinca geri satin alir.Yaptirip biraz binip satarim.
Yok ugrasamam vs denilirsede perte cikarttiririm kafam rahat olur..
devil_berk22
22-07-2013, 11:06
Bnce kasko sirketi ile anlasarak perte cikartin
slowmotion
22-07-2013, 11:07
:( geçmiş olsun bence dışarıda yaptırmayın. mümkünse perte ayırın
Day Walker
22-07-2013, 11:09
Volvo nun parçaları pahalıdır.Ayrıca araçta alt kısımda mekanik hasar ağırlı.Böyle durumlarda yetkili servis riske girmiyor.Aracın altında ne varsa yazıyor.Hasar miktarı istenirse düşürülebilir.
Araç pertte olabilir acentenizle görüşün derim ben.
Birde sigorta şirketi hangi şirket.Ayrıca kaza tutanaklı mı yoksa beyanlı mı?
huseyinturk
22-07-2013, 11:10
geçmiş olsun. Benim aracımada komple boya + ön tampon için 8000 lira çıkardı servis kaskodanda yapılcak olsa günahtır yazıktır dedim dışarda yaptırdım 2000 lira hasar kaydı gözüküyor şuan tramerde. Parçaları daha ucuz benim aracın onda bile o kada fark çıktıysa sizde baya baya farkeder diye düşünüyorum.
geçmiş olsun. Benim aracımada komple boya + ön tampon için 8000 lira çıkardı servis kaskodanda yapılcak olsa günahtır yazıktır dedim dışarda yaptırdım 2000 lira hasar kaydı gözüküyor şuan tramerde. Parçaları daha ucuz benim aracın onda bile o kada fark çıktıysa sizde baya baya farkeder diye düşünüyorum.
arkadaşın dediğine kesinlikle katılıyorum. eksperler baya bi şişirme fiyat yazabiliyorlar çevremdeki bi kaç olayda şahit olmuştum.
25bin tl lik hasar çıktıysa ve bu ekspertizle de onaylanırsa zaten araç perte çıkar bir şey yapmanıza gerek yok. Çok geçmiş olsun.
ghibli06
22-07-2013, 11:16
Volvo İstanbul'dan yetkili birinin numarasını verebilirim, servisler üzerinde etkilidir...
ghibli06
22-07-2013, 11:18
geçmiş olsun demeyi unuttum, cana gelmemiş, sıkmayın canınızı...
onurgoyunc
22-07-2013, 13:39
Volvo parçaları serviste pahalıdır :) Çift jant, çift çamurluk, çift süspansiyon vs diye liste uzuyordur. Geçmiş olsun
şase yada yürüyeninde hasar varmı?eğer yoksa fiyat çok şişik.arkas'ta var tanıdıklarım yardımcı olabilirim isterseniz.
Gecmis olsun
Bosverin eger pert ediyorlarsa etsinler arac sifirlamis olursunuz
şase yada yürüyeninde hasar varmı?eğer yoksa fiyat çok şişik.arkas'ta var tanıdıklarım yardımcı olabilirim isterseniz.
servisle tekrar tekrar görüştük, şuan expertiz'i bekliyoruz. fiyatı düşürtme pazarlığına girmeyin yoksa pert olmaz böyle kalsın hiç yoktan şansınız olur deniliyor. herkese tşkler bi musibetliktir oldu artık yapıcak pek de birşey yok.
şase'de sıkıntı yok yürüyen olarak sadece sağ ön kısımdan darbe olduğu için biraz geride, çekici deki hali yanıltmasın gergin olduğu için öyle duruyor.
EĞer perte cikartacaksan bİraz uĞraŞ servİste dursun.ama hayir perte cikarmicaz yapilacak bu karari alirsaniz Çek Özel servİste yaptir bİldİgİn İyİ bİr yerde.tramerde 25000 gorulmesi ayri bİrŞey 15 gorulmesi ayri bİrŞey
boosted_pug
22-07-2013, 16:17
Hocam bu durumda sizin ne istediğiniz önemli pert mi olsun yoksa daha az bi hasar kaydımı gözüksün istiyosunuz pert olması için bence bu servis gayet iyi, servis müdürü ile önceden konuşulursa experi aracın pert edilmesi konusunda yönlendirir exper geldiğinde sizde konuşursunuz ve araç perte çıkartılabilir ama sizin konuşmanızdan ziyade servis müdürünün konuşması daha etkili olur, daha az masraf gözüksün istiyosanız başka bir servise çektirtme hakkınız var oraya götürüp tekrardan expertiz isteyebilirsiniz fiyat az çıksada kalitesi tartışılmaya açık olur
3 ay önce 2011 S40 ile kaldırıma çıkıp indik.
Kaportada sadece sol ön çamurluk çizildi.
Airbag bile açılmadı.
2 jant ve alt takım vb.
Sonuç: 39.000TL = PERT.
Aşırı derecede pahalı volvo parçaları.
Bence direk perte ayırın 2. el piyasası zaten zor olan bi araç kazalısı çok değer kaybettirir.
Servise ve ekspere kesinlikle aracı istemiyorum çok değer kaybedicem diyin.
fatihcakin
22-07-2013, 18:59
Araç pert olursa servis para kazanamaz haliyle servis aracın pert edilmesini pek istemez.
servisi ayarlayın. eksper geldiğinde orada olun. eksper listeyi onaylarsa birşey yapmayın araç perte çıksın. yok eksper o listede tamirat düzeltme vs. gibi kesinti yaparsa hemen çekin aracı servisten zira satarken 20.000 lira gibi bir hasarı kimseye izah edemezsiniz. başınız çok ağrır...
pertte keramet var o zaman. o hasar kaydıyla daha da kimse almaz bu arabayı elde kalır.
valla gordugum kadarıyla sanayıde yarısına bıter nekadar sısırmıslar .. buyuk gecmıs olsun..
Perte ayırmakta fayda var..
sase de yamulma yok degil mi?
aslında araçta resimden az gibi gözüküyor ama ciddi bir hasar da var.airbag in açılmasına ramak kalmıştır heralde
kazanın ertesi günü exper geldiğinde 2 gün sonra tekrar görüşelim demişti, dün exper aramış ve aracınız büyük ihtimal pert olacak demiş, biraz sevindik haliyle :). bugün de servis aradı, biraz sohbet ettik araç konusunda. hasar tutarı olarak o gün taslak bir rakam çıkarılmıştı kasko'da çıkartacak olduğumuz fiyatı bekliyor sizden o yüzden süre istediler dedi ve bugün hasar tutarının kesinleştiğini söyledi. aracın kasko bedeli 47.000TL'idi, volvo'nun çıkarttığı kesin hasar tutarı ise 50.000TL.
rakamı duyunca bi an kavrayamadım, kafamı falan dondurdular zannettim :D böyle şeymi olur yahu ..
herkese yorumları için çok teşekkürler ..
iyi hasar çıkartmışlar maşallah... Size bişey olmamış ya geçmiş olsun :)