PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 95 Tofaş Motor Problemi (Kıbrıs)

drago
22-07-2013, 20:50
Arkadaşlar bir süredir kıbrıstayım, kuzenimin getir götür işlerine kullandığı bir doğan slx var, 95 model karbiratörlü. Geçenlerde tak tak ses gelince sanırım yatak sarıyor dedim, tam 4.5 litre yağ koydum araca. 1 hafta sonra seyir halindeyken bu sefer viteste stop etti, marş almadı araç, motor kitlendi vurdurulamadı, aküden aktarma da yapılamadı.

***** burda pek usta yok, varsa da bu arkadaşlar pek tanımıyorlar, zaten 2 kuruşa vereceklerdi bu aracı, şimdi bu haliyle pek de cazip bir araç değil. En azından yürütecek hale getirip satmayı düşünüyorlar ama usta 1300 tl masraf çıkartmış motor için. Bize önce yatak sarmış olabileceği; ya çıkma krank ile geçici ya da taşlamacıya da gidip kalıcı bi çözüm bulabileceğini söyledi. Çıkma krank alınırsa 600, taşlamacıya giderse 1000 lira olur dedi. Fakat bugün motoru açmış, yağ pompasının bozulduğunu, yataklardan sadece 1inin gittiğini krankın da sağlam olduğunu söylemiş ama ne 600tl ne 1000 tl, 1300 tl masraf çıkarmış.Bu konuda yardım beklediğim konular:

1. Daha önce tofaş kullanmış birileri varsa benzer bir işlemin kaça yapılabileceği konusunda fikri var mı?

2. Kıbrısta olan arkadaşlar varsa bunu en ucuz nasıl halledebilirler yol gösterecek biri var mı?

3. Burada hurda haline güzel para veren yerler varmış, bilen varsa paylaşırsa çok memnun olurum.

1300tl nin 750si parça, 550si de kendi işçliği taşlamacı ve çekici (çekici de kendisi)

drago
22-07-2013, 20:53
bir de ekleme: segman atılacak demiş

alpeRS
22-07-2013, 21:15
Haspolatta hurdacılara bakabilirsin ama kg hesabından fiyat verirler, kaporta durumu iyiyse yaptır bin derim.aracın koçan durumu nedir bu arada kayıttan düşük mü ?

drago
22-07-2013, 23:39
yok kaydı falan yerinde, bu olay olmadan önce 5300 vermişler hatta satmamış bunlar nasıl olsa burada hastası çok diye. şimdi de napsak diye kara kara düşünüyorlar. kaporta çok düzgün değil bana kalırsa, belki üzerindeki parçaları falan para ederdi diye sorayım istedim.kg başı ne kadardır acaba?

Emrecan-R
23-07-2013, 00:00
95 kartal slximiz vardı aynı sorunu bizde yaşadık motor içine girmeye değmez bence o halde satmak en mantıklısı

alpeRS
23-07-2013, 00:24
yok kaydı falan yerinde, bu olay olmadan önce 5300 vermişler hatta satmamış bunlar nasıl olsa burada hastası çok diye. şimdi de napsak diye kara kara düşünüyorlar. kaporta çok düzgün değil bana kalırsa, belki üzerindeki parçaları falan para ederdi diye sorayım istedim.kg başı ne kadardır acaba?

kayıtsız arabaya çok iyi vermişler,ki kuş grubu çok komik paralara gider adada 99 boyasız,hatasız klimalı doğanı 5100 e aldık arkadaşa sen düşün gerisini.kg başını bilmem ama özelden atacağım numarayı ara sor adı fahri haspolatta hurdacı girneden alper dersen bilir,yardımcı olmaya çalışır.

Selim.Y
23-07-2013, 00:49
Abicim benim kıbrısta 98 doğanım vardı bi kaldırım macerasından sonra saft dingil hepsi yalan oldu 1000-1500 tl masrafı vardı hurdacıya verdim 3600 tl'ye . Ben 3500'e almıştım aracı arkama bile bakmadım :) haspolat'ta alpetin karşısında ki hurdalık tofaşları güzel paraya alıyor ve mısıra gönderiyorlar . Bence aracı tamir ettirmekle uğraşmayın çünkü anlayan usta yok artı işçilik ve parçalar çok para. Okadar para vereceksin ve hala aracında sorunlar devam edecek. Bu sene hepsini yaşadım ordan biliyorum.

akıncı
23-07-2013, 17:26
pompa bozulduysa oyle yatakla felan kurtarmaz krank ıster kol ıster vs.. uzar durur oyle harcıcan para arabanın değerini geçecek sanırım orda işin özeti oraya gidip tamır bakım servıs açmak lazım:)

drago
23-07-2013, 20:17
beyler çok sağolun inşallah telafuz edilen rakamlara alırlar, kasada göçük falan yok bakalım. çok yardımcı oldunuz teşekkürler