Orijinalini görmek için tıklayınız : Ruhsat problemi,Acil yardim!
Oncelikle herkese keyifli forumlar,gecenlerde arac tavsiyesi diye konu acmistim ve kendime gore bir arac buldum kismetse bugun pazarligimizi yapacagiz. Sorun su universiteye baslayacagim bu sene acaba ruhsati ustume alirsam KYK bana burs/ogrenim kredisi verir mi? Hadi verdi diyelim ruhsati ustume alirken ne kadar harcama yapacagim,izlemem gereken adimlar nedir? Ailemden bagimsiz aldigim icin pek ilgilenmediler benim ne yaparsan yap diyorlar,yakin zamanda ruhsat alanlar bilgilerini paylasirsa cok sevinirim
Saygilar...
Alacağın araca kasko yaptıracakmısın ? Kasko ve sigorta fiyatların yüksek çıkabilir. Aileden birinin üstüne yapsan daha iyi olacaktır. KYK burs zaten kolay kolay vermiyor da öğrenim kredisini herkese veriyor meraketme :)
arsenikli
23-07-2013, 11:06
aracı al annenin üstene kafan rahat olsun hem sigortadada fark edicektir fiyat en az 100 lira cebine kalır
aracı al annenin üstene kafan rahat olsun hem sigortadada fark edicektir fiyat en az 100 lira cebine kalır
Annemin ustune almak mantikli diyorsunuz ikna isine baslamaliyom ufaktan :)
Burak K.
23-07-2013, 13:17
Ne kadar masraf oluyor bilmiyorum da noterde satisi yaptiktan sonra sana gecici ruhsat veriyorlar ruhsatin gelene kadar onunla geziyorsun ruhsatta eve geliyor ama istemezsen ilce emniyetten kendin de alabiliyosun sanirim.
skyserhat
23-07-2013, 14:30
kendi üzerine alma burs çıkarsa sorun olabilir arkadaşların dediği gibi aileden annenin üzerine al ki sigortada düşük çıksın
Sadece noter parasi vereceksin ruhsati uzerine alirken. Birde eve gelirse 5TL kargo parasi.
Yalniz arkadaslarin dedigi gibi annen veya aile buyuklerinden (yasca buyuk) birinin uzerine alirsan araci sigorta cok farkeder. Yas itibari ile cok ciddi fiyat cikar kendi uzerine alirsan.
Sakın öyle bir yanlış yapma. Aynı hatayı ben de yaptım, oradan biliyorum.
Araba hevesnin en yüksek olduğu zamanlar, ehliyet de daha yeni alınmış arabam olsa şunu yaparım bunu yaparım hayalleriyle dolup taşıyorsun. Neyse çok şükür arabamızı bulduk anlaştık gittik notere, kimin üzerine olacak araba denildi, babam da araba senin nasılsa senin üzerine olsun dedi. Benim üzerime yaptık. Sonra çıktık noterden, araştıralım sigorta ücretlerini dedik en uygununu yapacağız. Fiyatlar 750,800,850 gibi şeyler çıktı. Sebep? İlk araba, İstanbul plaka ve ikametgah, 18 yaş. Sonra aracı tekrar babama sattım 370 liraya yaptırdık sigortayı.
Ki bu sene daha da artacak fiyatlar, bu da sana yaşanmış canlı bir örnek olsun.
onursumer
23-07-2013, 16:41
denılen gıbı kesınlıkle annene veya babana aldır kasko trafık cok fecı yukselıyor bınpısmanım bende unuttum dalgınlıkla kendım gıttım notere :)
Bende kendi üstüme alıyorum araçları ama aileye almak daha mantıklı sigorta vs. de çok daha fazla ödemişliğim var
Anne yada baba üzerine al, Burs ve kredi için endiselenme.kredi herkes alıyor burs ise ben okurken çok çok durumu iyi olan arkadaşlarıma bile çıkmıştı arabasi vs uzerinde olan.
Murat Ç.
23-07-2013, 19:30
aile büyüklerinden birinin üstüne al sigorta kasko işlerinde daha hesaplı olur kendi üstüne alsan kasko sigorta fazla çıkacaktır :) fazla verecegin paran cebinde kalır hem bu şekilde benzin alırsın o paraya daha fazla gazlarsın hem :D
noter masrafı 97 lira. sonrasında 2 hafta içinde trafik sigortası yaptırmalısın sonra gidip ruhsatını alıcaksın.
herkes demiş çok fazla çıkar diye ama benim ilk arabam( 98 model 1400cc) 350 tl çıktı ocak ayında
şuan ikinci arabamı(94 model 1600cc) aldım bunun trafik sigortasıda 320 tl çıktı.
öyle büyütülücek bişey değil
kyk dan da kredi alıyorum herangi bi sorun yok
Oncelikle herkese keyifli forumlar,gecenlerde arac tavsiyesi diye konu acmistim ve kendime gore bir arac buldum kismetse bugun pazarligimizi yapacagiz. Sorun su universiteye baslayacagim bu sene acaba ruhsati ustume alirsam KYK bana burs/ogrenim kredisi verir mi? Hadi verdi diyelim ruhsati ustume alirken ne kadar harcama yapacagim,izlemem gereken adimlar nedir? Ailemden bagimsiz aldigim icin pek ilgilenmediler benim ne yaparsan yap diyorlar,yakin zamanda ruhsat alanlar bilgilerini paylasirsa cok sevinirim
Saygilar...
merhaba.. babamın aracı benım ustumeydı ve bana cıkmadı ama söyle bı durum va adamın varsa üstüne neler olan arkadaslarım burs alıyordu :) yanı memleketımın heryeri torpil kokar :)
chatlaxs
23-07-2013, 19:51
sigortacıyım yaşın 18 ve araç 34 plakaysa sakın öyle bişey yapma derim kasko gibi sigorta ücreti çıkar :)
bende annemin üzerine yaptım yoksa sigortacı öpecekti zaten vergisi muayenesi dert hiç uğraşma fark eden birşey yok isimden başka onda da annenin/babanın adı yazsın dert değil :)
Burs işlerinin varlığa göre olduğunu samıyorum ben, bildiğim ailenin üzerine falanda bakıyorlar mal varlığına vs. arkadaşım ın ailesinin 2 evi var arabası var arsa var emekli maaşı var burs çıktı. fakat bir arkadaşımın ev var araba arsa vs yok çıkmadı.Çözemedim..