Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Swap projesİ..

92Sİ
23-07-2013, 11:08
Arkadaşlar herkse selamlar.. kafamda bi proje var fakat tecrübesiz olduğum için sizlerden tecrübeli ve anlayan arkadaşlardan bilgi paylaşımı istiyorum. Ef kasaya veya Sİ kasaya vtec swaplamayı düşünüyorum ustadan yana pek bi sıkıntım yok fakat bunun maliyeti ve zorlukları ne olabilir ?

halilkarakas
23-07-2013, 11:52
projen varsa fiyatlarınıda bilirsin bence

!KO
23-07-2013, 11:55
ef kasaya daha zor olur eg ye göre

TT992
23-07-2013, 11:55
Arkadaşlar herkse selamlar.. kafamda bi proje var fakat tecrübesiz olduğum için sizlerden tecrübeli ve anlayan arkadaşlardan bilgi paylaşımı istiyorum. Ef kasaya veya Sİ kasaya vtec swaplamayı düşünüyorum ustadan yana pek bi sıkıntım yok fakat bunun maliyeti ve zorlukları ne olabilir ?

projende ne görmek istediğine bağlı hepsi stockmu biniceksin yüklümü basınç varmı ?

92Sİ
23-07-2013, 12:06
normal stock kullanmayı düşünüyorum şmdilik.. yavaş yavaş sonradan doldururum..

altima
23-07-2013, 12:11
arkadaşım merhaba;

bahsettiğin projelerden sitemizde hayli bulunmakta. bir tane satılıklar kısmında EF-b16 lı bi araç var,,, sedan SI kasaya B16 swap var oda satılıkta..

şahsi fikrim,,, bunları direk hazır alman daha karlı olacaktır.

diger türlü nerden bakarsan bak araba dahil bi 30 milyar para gidecektir.

Tşk
Rıdvan :icon_tup:

h22ek
23-07-2013, 12:15
kişisel fikrim b16 yerine eg kasaya b18c integra type-r tadından yenmez.. motor kulakları akslar ve vites yolları için birkaç işlem yapılması gerekir.. ustan iyiyse kolayca halledebilrisin.. ama asıl iş swap sonrası o motoru ruhsata işletmekte ;) tabi elektrik tesisatı ve ecu işleri de olacak...

despe
23-07-2013, 12:27
tr de en ucuz swapı yapanlardan birisi olarak girme derim hazır almak daha mantıklı :D

Time-R
23-07-2013, 13:54
Seninle yuzyuzede konustuk, bu is emek isi, satarken fazlasiyla zarar edip bindigine sayiyorsun, faturali bir blokla sifir olarak motoru toplamak 9.000 - 10.000'lere mal oluyor, bana maliyeti 9.700'leri buldu, sandik olarak 2.el dusunsen 7500 - 8000 TL'den daha az paralara satilmiyor, halada beyin ayari vs. harcayacagim. Ki birazda atmosferik olarak yukleyerek sifirlasan sana bu paralarin daha fazlasi mal olacak.

EF yada EG kasa swap hazir bir arac alip keyfini surmek en mantiklisi; sahibi onca emek, para ve zaman harcadiktan sonra.

Forumda EF b16a2 ve b16 hatch eg'ler mevcut olmasi lazim, bir gorus sahipleriyle. Kendi aracimdan ise bahsetmek istemiyorum. 10.000 TL, emek ve zaman zarari ile satisa cikardim aracimi, bindigime sayacagim.

Ama benim size tavsiyem orjinal bir ek civic vti dusunmeniz, forumda kral king vtec var, 41 kk, cok hos duruyor, paranizi orjinal bir araca harcamis olursunuz. Swap isine herkes gonul veremez, ugrasamaz, emek vermedikten sonra paranizi sokaga atmis gibi hissedebilirsiniz.

Erol
23-07-2013, 14:01
babamızın hayrına hazır araba alıpda satıcını işini kolaylaştırmıyoruz yaa :D

ykavcioglu
23-07-2013, 15:01
İlave olarak;
Makina orijinal kalacaksa swapın hiçbir mantığı yok.
Dolu bir makinanın maliyetide ortada..

92Sİ
23-07-2013, 15:21
Seninle yuzyuzede konustuk, bu is emek isi, satarken fazlasiyla zarar edip bindigine sayiyorsun, faturali bir blokla sifir olarak motoru toplamak 9.000 - 10.000'lere mal oluyor, bana maliyeti 9.700'leri buldu, sandik olarak 2.el dusunsen 7500 - 8000 TL'den daha az paralara satilmiyor, halada beyin ayari vs. harcayacagim. Ki birazda atmosferik olarak yukleyerek sifirlasan sana bu paralarin daha fazlasi mal olacak.

EF yada EG kasa swap hazir bir arac alip keyfini surmek en mantiklisi; sahibi onca emek, para ve zaman harcadiktan sonra.

Forumda EF b16a2 ve b16 hatch eg'ler mevcut olmasi lazim, bir gorus sahipleriyle. Kendi aracimdan ise bahsetmek istemiyorum. 10.000 TL, emek ve zaman zarari ile satisa cikardim aracimi, bindigime sayacagim.

Ama benim size tavsiyem orjinal bir ek civic vti dusunmeniz, forumda kral king vtec var, 41 kk, cok hos duruyor, paranizi orjinal bir araca harcamis olursunuz. Swap isine herkes gonul veremez, ugrasamaz, emek vermedikten sonra paranizi sokaga atmis gibi hissedebilirsiniz.

senin arabana özendim be kardeşim :D inş nasip olursa biizm arkadaş ilgileniyo snn arabayla..

mert1612
23-07-2013, 15:54
İlave olarak;
Makina orijinal kalacaksa swapın hiçbir mantığı yok.
Dolu bir makinanın maliyetide ortada..

:icon_tup: