Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiorino çok yakıyor ?
emre issever
23-07-2013, 14:08
hayırlı günler
2012.11 ayında sıfır aldığımız fiat fiorino emotion start stoplu en dolu modeli olan aracımız ayrıcada 1.3 95HP multujet olan modeli aracımızın şuan km'si 18.700 ilk 10.000 bakımı serviste yapıldı önümüzdeki bakımı 20.000 onuda gününde götürüceğim servise aracımız biraz sıkıştırırsak şehir içinde 9.4 , 9.5 , 98 kadar yükseliyor sakin kullanımda en fazla düşürdüğümüz rakam 8.9 , 9.0 aracımızın çok yakmasının sebebi ne olabilir yada normalmi yakıyor. eğer gerçekten normalse kredisini kapatıp hemen satmayı düşünüyorum.
Araç şehir için kullanılıyor
Yol bilgisayarında ( ortalama yakıt tüketimini tıkladığımda karşıma çıkan güncel sonuç daha yeni ( 9.0 - 1/100 )
Araç manuel 1.3 multijet dizel yalnız araç 75'lik değil 95hp'lik 95liği çok nadir var.
Aldığım mazot pompası ilk aldığım günden beri shell %70GTL almışımdır bazen Gtl olmayan pompolara denk gelirsem normal euro
aracı bu hafta için servise götürücem ne diyeceklerini merakla bekliyorum...
http://l1307.hizliresim.com/1c/r/qp7bt.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
SOMEONESPECIAL
23-07-2013, 14:10
100 km de 10 lİtre mazot mu yakiyor ?
1.6 doblom var eşek spec kullanıyorum günlük. Dağ bayır rampa gezip sıkışık trafikte dahi kullandığımda 7.5 litreyi geçmedi. Normal şartlarda ise maksimum 6.5 litre yakıyorum.
Bu bahsettiginiz rakamlar pompa verisi mı yoksa yol bilgisayarı degerleri mı? Normal şartlarda 9lt cok fazla.
3.0 dizel taklidi yapan fiorino :D şehir içi hiç açık trafiğe çıkmadan 5 10 dakikalık periyodlar halinde kullanılmadığı sürece yakıt fazla.
dragon07
23-07-2013, 15:04
yazılım yapın düşer 2-3 lt
mstfcn28
23-07-2013, 15:09
5000 km de Fio 4.7 yaktık şehir içi uzun yol karışık.Daha aşağı iniyor.Sizinki normal değil.
Kısa mesafe mi kullanılıyor?
Benzili mi araç?
Sık sık yol bilgisayarını sıfırlıyor musunuz? Evetse daha uzun süre ölçün bence.....
Levent Y.
23-07-2013, 16:01
1,3 65 sehir ici cok hizli kullanimla 7,1 yakiyo... Otomatik dimi arac? Ayni sanziman fiat 500 de var manuelden yavas vites atan tek otomatik heralde, bence onunda etkisi vardir...
yazılım yapın düşer 2-3 lt
yazılımla 3 lt güzelmiş.. sanmıyorum
Onurkk06
23-07-2013, 16:08
şimdi yaktığı değerden 2 3 litre düşer demiş arkadaş
onursumer
23-07-2013, 16:35
yuksek hacımlı dızel gıbı bır ortalama
arac nasıl kullanılıyor sehır ıcı ve cok sert kullanılıyorsada yakabılr
Bizim kuzendede var şehir dışında 4 lt lere düşüyo ama şehir içinde 8 den aşşağıyada düşmüyor
emre issever
23-07-2013, 17:34
Araç şehir için kullanılıyor
Yol bilgisayarında ( ortalama yakıt tüketimini tıkladığımda karşıma çıkan güncel sonuç daha yeni ( 9.0 - 1/100 )
Araç manuel 1.3 multijet dizel yalnız araç 75'lik değil 95hp'lik 95liği çok nadir var.
Aldığım mazot pompası ilk aldığım günden beri shell %70GTL almışımdır bazen Gtl olmayan pompolara denk gelirsem normal euro
aracı bu hafta için servise götürücem ne diyeceklerini merakla bekliyorum...
http://l1307.hizliresim.com/1c/r/qp79y.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
ozgurluk
23-07-2013, 17:48
linea 1.3 multijet şehir içi 25 kuruş - şehir dışında 18 19 kuruş yakıyor. km si de henüz 8bin küsür.
bir terslik olduğu kesin
Draniela
23-07-2013, 18:00
İmkansız o kadar yakması bence sorun vardır onda. Peki yol bilgisayarı yanlış olmasın ? Hani 9 lt gösterip 7 yakması gibi öyle bir problemde olabilir ? Alınan mazot gidilen yol olarak hesaplama yapıp ortalamaya baktınız mı ?
ErenErdem
23-07-2013, 18:01
Peki bu yakıt tüketimini yaparken, yol bilgisayarı ortalama sürat/saati kaç km/h gösteriyor?
abimde 1.3 multijet var 7.5-8 yakıyor şehir içi
edirneye gitti geldi geçenlerde ortalama döndüğünde tam 9.0 lt idi
yakıtından oda şikayetçi
ben 1.6 multijet linea ile şehir içi 6.5-7.5 lt yakıyorum ve bende fazla buluyorum combi fiorinoların yakıtını
serkan demir
23-07-2013, 19:01
1,3 doblo 90 hp kullanıyorum 7.0 - 7.3 arası yakıyor karışık kullanımda.
100 TL yakıt ile 300 ila 320 km arası yapıyor fix bende fazla yaktığı için şikayetçiydim şuan 22000kmde servise bakımlarda durumu belirttim normal olduğunu söylediler.
Geçenlerde bir arkadaşım da aynı sebepten servise gitti fio ile, 7-8 arası değişiyor yakıtı. 2011 model 30k kmde araç, servis araçta bir sorun tespit edememiş.
Turbo hortumuna bi baktır derim sürekli arızalanan bi parçası çünki başıma 2 defa geldi ve yakıt tüketiminide arttıyıror.. Ayrıcada ş.içi hızlı kalkışlar vs vs yaparsan çok anormal rakamlar görebiliyorsun ben 9 litreleri görmedim ancak 8.5 8.6 ları gördüm
By CrAzY
23-07-2013, 19:46
Bakımları gelmiştir aracın mazot filtresi ve yağ filtresi aşırı derecede düşürür..Birde havaakış metresini kontrol ettir.
saçmalık... o kadar yaksa millet binemez. Az yakıyor diye alınıyor fio. 4-5lt civarı yakar herzaman için tabi klima'yı katmıyorum işin içine. Servise göstermekten zarar gelmez
şimdi çipet pet yapmak vardı burayıda neyse.
emre issever
24-07-2013, 09:25
Peki bu yakıt tüketimini yaparken, yol bilgisayarı ortalama sürat/saati kaç km/h gösteriyor?
22/kmh gösteriyor siz dedikten sonra kontrol ettim.
Turbo hortumuna bi baktır derim sürekli arızalanan bi parçası çünki başıma 2 defa geldi ve yakıt tüketiminide arttıyıror.. Ayrıcada ş.içi hızlı kalkışlar vs vs yaparsan çok anormal rakamlar görebiliyorsun ben 9 litreleri görmedim ancak 8.5 8.6 ları gördüm
Hızlı kalkışlar demiyelimde arabayı bayıltmadan kaldırıyoruz motor zaten küçük olduğundan gazıda az verirsen bayılıyor araba hortum konusuna gelirsek öyle birşey olması imkansız biz farkına varırız ve araç park ampülü dahi arıza verse sesli uyarı verip göğüste ışık yakıyor.
Bakımları gelmiştir aracın mazot filtresi ve yağ filtresi aşırı derecede düşürür..Birde havaakış metresini kontrol ettir.
değişeli 8.000km olmuş ne arabalar gördüm 50.000 60.000 yağ filtreleri değişipte mazotu az yakan koklayan onla alakası yok servis 20.000 bakımı bekliyorum inşallah dediğiniz gibidir değiştikten sonrada zaten güncel durumunu paylaşırım.
saçmalık... o kadar yaksa millet binemez. Az yakıyor diye alınıyor fio. 4-5lt civarı yakar herzaman için tabi klima'yı katmıyorum işin içine. Servise göstermekten zarar gelmez
saçmalık ? yolda giden bir fiorino durdurun bi zahmet ortalama yakıt tükemine tıklayın eğer 4 lit yakan bulursanız bu arabayı kendi aracımı servisin önüne atıp gelicem.
şimdi çipet pet yapmak vardı burayıda neyse.
yorumunu anlamadım ama çip pet yapmak ?
Resmini çektim şuan aracım 9.0 gösteriyor biraz eklerim.
sercanışık
24-07-2013, 13:45
aynı olay bızdekı cıtroen nemo 1.4 hdı da var ne kadr sakın kullansamda 8.1 lıtreden asagı ınmıyo uzun yolda fabrıka verısı 3.7 gıbı bıse ve ben 4 senedır o rakamı goremedım en son 4.7 faln gordum servıse sordugmda ıse hıc bı sorun yok dedıler ve arac 2010 model daha 18.000 km de ama soyle bıse var gebzeden yalovaya 22 tl gbı bı rakama geldı buda ayrı bıse
Bendede yeni kasa 1.3 premio doblo var cogu zaman 300-500-600 kg agirlikta koyuyoruz ve arac surekli karsiya gidip geliyor kopru trafigi yani ortalamam 7.5-7.7 yi gecmez 1 depo ile kullanima gore 850-950 arasi yapiyorum
Çok fazlaymış. Bizde 2009 model 1.3 75hp olan var. 200k kmde şirkette işi olan ona biner ve hiç kimse ne yaktıgına dikkat etmez. İStanbulda sevkiyatta, bankaya giderken, bakkala giderken ıvız zıvır işlerde kullanılır. Şehirler arası yok yani. Klima açık vs. 3000km ortalaması 6.5LT. Trip B 1200km ortalaması 6.7LT. Eğer bu değerler normal diyorlarsa satın gitsin. 1.9JTD Alfa 159lar anca o kadar yakıyor.
emre issever
24-07-2013, 14:55
aynı olay bızdekı cıtroen nemo 1.4 hdı da var ne kadr sakın kullansamda 8.1 lıtreden asagı ınmıyo uzun yolda fabrıka verısı 3.7 gıbı bıse ve ben 4 senedır o rakamı goremedım en son 4.7 faln gordum servıse sordugmda ıse hıc bı sorun yok dedıler ve arac 2010 model daha 18.000 km de ama soyle bıse var gebzeden yalovaya 22 tl gbı bı rakama geldı buda ayrı bıse
bilmiyorum buradaki yorumlara bakarsak 1.3 multijet fio 5-6 litre yakmalı ben 7-8 razıyım ne diyorsunuz siz sizinki arada sırada olsada az yakıyormuş yok bizimki bazen kendimi benzinli araca biniyor zannediyorum :D
Bendede yeni kasa 1.3 premio doblo var cogu zaman 300-500-600 kg agirlikta koyuyoruz ve arac surekli karsiya gidip geliyor kopru trafigi yani ortalamam 7.5-7.7 yi gecmez 1 depo ile kullanima gore 850-950 arasi yapiyorum
benimde aracımın yakmasını düşündüğüm ortalama 7 7.5 7.7 aynen ama yok sizinki çok iyimiş aracımı zaten bugune kadar ne yük nede 4 kişi binmişimdir hususi olarak kullanıyoruz aşırı düzgün bakımlı kullanılırız yok ama
emre issever
24-07-2013, 14:59
Çok fazlaymış. Bizde 2009 model 1.3 75hp olan var. 200k kmde şirkette işi olan ona biner ve hiç kimse ne yaktıgına dikkat etmez. İStanbulda sevkiyatta, bankaya giderken, bakkala giderken ıvız zıvır işlerde kullanılır. Şehirler arası yok yani. Klima açık vs. 3000km ortalaması 6.5LT. Trip B 1200km ortalaması 6.7LT. Eğer bu değerler normal diyorlarsa satın gitsin. 1.9JTD Alfa 159lar anca o kadar yakıyor.
Bu hafta içi gidicem servise eğer bana şunu yaparsan düşer söyle olursa düşer derlerse ne derlerse yapıcam eğer yakıt düşmezse kredimi kapatıp satıp birdaha fiat almak değil bayinin önünden geçmem.
Bu 95 lik euro5 motordan lineacilarda cok şikayetçi.. Benim teorim dpf yakıt tüketimini arttiriyor.. Benim lineada E5 motor garanti bitince dpf yi iptal ettirmeyi dusunuyorum
i-vtec07
24-07-2013, 15:15
abi hangi devirlerde vites atıyosun?
emre issever
24-07-2013, 15:31
abi hangi devirlerde vites atıyosun?
Kardeşim arabanın zaten 3000-4000 kardeşim araba zaten anca doluyor motor kendine yeni yeni geliyor allah için aracımda start stop var birgünden birgüne daha kullanmadım araç zaten motor olarak pasif 95 olduğu halde gazıda vermezsen resmen bayılıyor uyuyor :D
i-vtec07
24-07-2013, 15:36
Kardeşim arabanın zaten 3000-4000 kardeşim araba zaten anca doluyor motor kendine yeni yeni geliyor allah için aracımda start stop var birgünden birgüne daha kullanmadım araç zaten motor olarak pasif 95 olduğu halde gazıda vermezsen resmen bayılıyor uyuyor :D
abi ortalamayı sıfırla 2500 ü geçmeden pedalı okşayarak bi dene :) ben caddy le 2000 devirde vites atıyom :D ortalamam karma kullanımda 6-7 arası değişiyor.1600+ kg.
edit: yanlış devirlerde atıyosun bence vitesleri :)
Yukarıdaki mesaj çok anlaşılır değil ama eğer 3000devir ve sonrasında vites atıyorsanız fazla yakar. 1700-2000 arasında vites atmanız lazım. 2000de atarsanız araç boğulmaz.
daha önce bende de var idi iş yerinin mal alımlarını yapardık gırtlak dolu olsa bile öyle bir yakıtı olmazdı.
ciddi sıkıntılı bir durum var
Arkadaşın fioda da benzer sorun var, ama onun biraz daha düşük. 7.5 falan ortalaması. Bütün bakımları yeni yapıldı, kmsin 110bindi. O araca koyulan 16" jantlar da etkiler mi acaba tüketimi? 1.3 75 hp araca fabrika çıkış 16" jant biraz acayip geldi bana. :D
Hızlı kalkışlar demiyelimde arabayı bayıltmadan kaldırıyoruz motor zaten küçük olduğundan gazıda az verirsen bayılıyor araba hortum konusuna gelirsek öyle birşey olması imkansız biz farkına varırız ve araç park ampülü dahi arıza verse sesli uyarı verip göğüste ışık yakıyor.
yorumunu anlamadım ama çip pet yapmak ?
Turbo hortumunda arıza ışığı felan yakmıyor sadece klasik ıslık sesi gelir gaza bastığınızda. Hala daha aynı aracı kullanmaktayım sizinle :)
Çipet pet yapmak konusuna gelincede arkadaşın birisi saçma demiş yaşanılan şeylere buna ithafen cibili cibili cibili cibili şak şak şak şak - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=J8yUYNmaFqU) videoyu izlerseniz anlayabilirsiniz :)
Turbo hortumunda arıza ışığı felan yakmıyor sadece klasik ıslık sesi gelir gaza bastığınızda. Hala daha aynı aracı kullanmaktayım sizinle :)
Çipet pet yapmak konusuna gelincede arkadaşın birisi saçma demiş yaşanılan şeylere buna ithafen cibili cibili cibili cibili şak şak şak şak - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=J8yUYNmaFqU) videoyu izlerseniz anlayabilirsiniz :)
Benim multijet vijyooo yapiyo normalmidir?
Arkadan bir daha 2 3 sefer vurup doyuruyorsa sıkıntı yok :) ondan sonra çipi çipi şak şak kıs kıs kıs diye gidiyorsa hiç sıkıntı yoktur sanırım abim :)
esmerhan
24-07-2013, 17:38
bır fio kullanıcısı degılım ama keske almadan bı arastırmasını yapsaydınız parca yakıt v.s
ama arkadaslarında soyledıgı gıbı bır terslık var ,gecmıs olsun
1.6 dizel Linea çipden önce 8-8.5 yakıyordu. Yazılımdan sonra 5- 5.7 civacırna geriledi.
ama bizim Lineada bir sorunn olduğu aşikar kimsede böle weriler wermiyor
1.6 dizel Linea çipden önce 8-8.5 yakıyordu. Yazılımdan sonra 5- 5.7 civacırna geriledi.
Istanbulda 5 litremi yakiyor?
emre issever
24-07-2013, 17:57
İnşallah benimde birgün 5litre yakan bir arabam olur servise söylücem bunları hayret :(
yol bilgisayarı verileri yanıltıcı olabiliyor normal yol şartlarındada 9 litrelik bir tuketim mevcutmu?
Benden cok yakiyosun yahu aracim 1.9 tdi. Ayrica 22 km/h ortalama hiz ise bayagi bir trafikte kullaniyorsunuz demekki.eger o trafikte seri kalkis ve sert duruslar yapiyorsaniz normal olabilir.bende oyle yapsam 10 lt gecebilirim cunku
eğer arabada sorun yoksa kullanım tarzınızı değiştirin yakıt düşer, 75 liğinede 95 liğinede bindim halen biniyorum 6 küsürleri geçmiyor 75 lik diğeri 5,5 lara kadar düşüyor şehir içi sizde sorun olabilir
Şehirdışı sakin ama inişli çıkışlı yollarda 5.3 litre civarında yaktı, yarısında arkadaş kullandığı için ortalama arttı ama ben rahatlıkla 5 litreye düşürebilirdim. Fiorino 75hp lik, 3 kişiydik ve kamp malzemeleri vs vardı yük olarak. Düz yolda 90 km yi geçirmedim.
Ama arkadaşın kendi kullanışıyla şehiriçi 8-9 litrelerde geziyor yakıtı, hızlı değil ama biraz tutarsız kullanır.