Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trabzon Gezi Yardım

furkane
25-07-2013, 02:30
Arkadaşlar Merhaba Bayram'da iki aile Trabzon'a gidicez. Önce Uçak ile dedik kişi başı ortalama 500TL olduğu için Kendi aracımız Vito ile gitmeye karar verdik (7 kişi). 3 gün Boyunca Dağ-tepe gezmek istiyoruz Güzergah öneriniz var mıdır? Vıto yetmez ise orda L200-Amarok tarzı 4*4 kiralamayı düşünüyoruz , ben daha önce Trabzon merkezde bulundum ama tepelerini hiç bilmiyorum bu konuda önerileriniz var mıdır?

ruudvan
25-07-2013, 02:35
akçaabatta köfte.
ofta deniz.
maçkada sümela manastırına gidebilirsiniz.
bide uzun göl var. gümüşhaneye yakın turistik amaçlı mağaralar var. güzel gezi olabilir.

_driver_
25-07-2013, 02:35
yayla kısmı olarak bilemiyorum fakat sümela uzungöl gibi yerlere gidecekseniz vitoyla sıkıntısız gezebilirsiniz

furkane
25-07-2013, 02:41
Biraz 'da işi cıtırdan offroad'a bağlayıp yay'lalara çıkmak istiyoruz, iki aracın şöförüde tecrübeli herhangi bi sıkıntı olmaz arazide.

civelek
25-07-2013, 02:47
uzun gölden dahada yukarıya cıkarsan o zevkide yaparsın. he benim tavsıyem ayderede gidin rizeye ztn cok uzak degil ayderden yukarıyada araçların musade ettiği yere kadar tırmanırsınız zevkli olur akarsuların içinden geçe geçe ben cadyle baya tırmanmıstım. boğa güreşlerinin yapıldığı yaylaya kadar devam edersiniz

Agah
25-07-2013, 02:48
trabzon'umun her karesi gezilmeliii , uzungöl ve manastır önceliklii :)

uniquel
25-07-2013, 02:51
hamsikoy den imansız peyniri almayı unutmayın
hazır o yola girmisken ziganada da et yenilip donulur

phoenixs
25-07-2013, 02:54
hocam bizde sizin gibi 4 arkadaş sadece gezi amaçlı trabzona gittik :) girişi ile çıkışı çok yakın 6 defa felan :D girdik çıktık biraz ona dikakt edin :) zaten sümela var güzel ama tavsiye müze kartı alın geçici uzun göle gitme fırsatımız olmadı :) çünkü bize yol gösteren yoktu ama kesin gidilmesi gerek diyorlar birde boztepe vs var TRABZON yazısının olduğu tepe akşam oradan avni aker vs görünüyor şehir içindede müze var gezmek isterseniz eğer bide yerini bilmiyorum tam olarak da trabzon dan çıkış yolundan giderken sahil tarafından sol tarafda bi müze kalıyor müze nin hemen dibinde köy kahvaltısı var gerçekten mükemmel di

ruudvan
25-07-2013, 02:56
bence geziye başlamadan evvel güzel bi program yapmalısınız yoksa trabzon gezmekle bıtmez.
batı - dogu - güney diye ayırırsanız güzergahları ıyı olur .
yol ustunde kasap buldun dur.
genelde kasapların ızgaraları vardır.
yapıstır mangalı sonra devam.
hamsıkoy macka tarafındadır.
mulaka denılen bı yer var cok kucuktum gıttıgımde .
taaa tepede bı restoran vardı.
yerini söyle tarif ediyim. bulutları geçtikten sonra ortada görürsünz.

Emre Akçay
25-07-2013, 08:52
Bende şöyle yapmıştım. Trabzon'da Sümela Manastırı, Uzungölü gezmiştim. Maçka'da köfte yemiştik. Oradan Zigana geçidine gidip Gümüşhane'ye gitmiştim. Gümüşhane'de Sadak Harabeleri, Karaca Mağarası var kesinlikle görülmesi gereken yerler.

powerbass
25-07-2013, 09:43
hamsiköyde sütlaç yemeden dönme geri :)

HaKo
25-07-2013, 10:10
Memleketim görülmesi gereken bir yer bence de :)

Görülmesi gereken yerler,

Trabzon Merkez,
Sümela Manastırı
Uzun göl
Ziganaya çıkıp sütlaç, et, ardından kop geçidinden gümüşhaneye geçip karaca mağaraları
rizeye geçip ayder yaylasına mutlaka çıkın
Pide , köfte , sütlaç , uzungölde alabalık bunlar mutlaka yenmeli :)

Aklıma bunlar geldi şimdilik en azından bunlar mutlaka yapılmalı o bölgede.

Sürmene de bizim de evimiz var bayramdan önce bende gidicem inşallah.

alp1903
25-07-2013, 10:13
Karadeniz için kimse şurda balık ye dememiş ilginç :)

HaKo
25-07-2013, 10:15
Karadeniz için kimse şurda balık ye dememiş ilginç :)

yukarıda ki mesajıma bir bak istersen :)

s2k
25-07-2013, 10:23
Sanırım yardımcı olur.

Karadeniz Gezi Plan (http://www.gezihane.com/2009/06/karadeniz-gezi-plan/)

alp1903
25-07-2013, 10:24
yukarıda ki mesajıma bir bak istersen :)

Pardon, gözden kaçmış alabalık. Tabiki yinede deniz ürününü tercih ederim tatlı su balıgından. :D

HaKo
25-07-2013, 10:29
Pardon, gözden kaçmış alabalık. Tabiki yinede deniz ürününü tercih ederim tatlı su balıgından. :D

kiremitte tereyağlı alabalık yapıyorlar, ben balık çok sevmem hayatımda yediğim en güzel yiyeceklerden biriydi :)

Fatih
25-07-2013, 14:04
Hamsiköylüyüm.
Bizim köyde mutlaka sütlaç yemelisin.
Ayrıca bizim köyden Ziganaya doğru çıkışta Bekçiler var orda mutlaka kiloyla et yemelisin.

wrcsinan
25-07-2013, 14:16
herkes yazmış gidilcek yerleri. birde pek kişinin bilmediği ÇAL MAĞRALARI var kesinlikle gidilmesi gereken bir yer

jr1905
25-07-2013, 15:18
herkes yazmış gidilcek yerleri. birde pek kişinin bilmediği ÇAL MAĞRALARI var kesinlikle gidilmesi gereken bir yer

Aynen bencede mutlaka görülmesi gereken biyer Akçaabattan Trabzona giderken akçaabat çıkışından tahmini 3-4 km sonra Düzköy yol ayrımından giriyorsunuz mutlaka görün bencede

Oznsrl
25-07-2013, 16:45
oraya kadar gitmişken rizede ayder yaylasına çıkmazsanız üzülürsünüz bence :)

furkane
25-07-2013, 16:59
Çok teşekkürler arkadaşlar kiralama şirketlerine bakıyorum 4*4 dolu dıyolar umarım bulurum olmadı vıto ıle gidebilcegımızı gidicez.

_driver_
25-07-2013, 17:00
hıdırnebiyi de gezebilirsiniz ayrıca meşhur türküsü olan sis dağına da çıkabilirsiniz

Birkan61
25-07-2013, 18:13
hocam bizde sizin gibi 4 arkadaş sadece gezi amaçlı trabzona gittik :) girişi ile çıkışı çok yakın 6 defa felan :D girdik çıktık

Trabzonun girişinden Of zaten 118 kilometre giriş ile çıkış nasıl çok yakın? :D

Boztepeden çektiğim 2 fotoyu paylaşıyim :)

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/37419_114497398596382_2903969_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/261657_202360409810080_3397371_n.jpg

Trabzonda gidip görülecek genel yerler sıralanmış zaten..

Ayasofya Müzesi ve Atatürk Köşkünü es geçmemek lazım.

Akçaabat Sera gölü çok güzel bir yer.

Gitmek istediğiniz bir yer olurda adres tarifi isterseniz elimden geldiğince yardımcı olurum :)

Festivallere denk gelirseniz mutlaka festivallerede katılın..

maybel
25-07-2013, 19:04
eğer fasülye seviyorsan rize çayelinde meşhur hüsrev var kesinlikle tavsiye ederim tuzlu ama değer :)

Aktaş61
27-07-2013, 17:45
bende bizim yayladan bi görüntü ekliyimde bu güzelliklerin görülmesi gerektiğini herkes bilsin :)

trabzon-araklı/ kizirnos (kayacık) köyü

http://p1307.hizliresim.com/1c/v/quyg9.jpg

http://p1307.hizliresim.com/1c/v/quygc.jpg

Anu
27-07-2013, 19:56
Vito ile yaylalarda bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Daha önce toplu olarak kampa Crafter, Transit vs ile gitmişliğimiz var. Yoldan belli bir yere kadar çıkılabilir ama dikkatli olmakta fayda var. Çadır kampı yapabiliyorsanız yaylalarda bulutların üzerinde yapmanızı tavsiye ederim, sabah harika bir şekilde uyanıyor insan :) O manzaraya karşı yapılan kahvaltı ve içilen çay... Eğer hava soğuk gelmez ise konuda tavsiye edilen yerlerle birlikte İkizdere de rafting yapabilirsiniz, başlangıç seviyesinde ama eğlenceli diyecektim ki İkizdere yi HES in kuruttuğu haberini okudum şimdi :mad:

resatgurcuoglu61
27-07-2013, 20:05
İşte En Sevdiğim Şey Gezmek TRABZON'u Gezmek :) Bu İşler Benden Sorulur Eimden Geldiği Kadar Yardımcı Olmaya Çalışırım :) Trabzon'a Defalarca Gezi Düzenlemiş Bir Ofli Olaraktan :D Vito İle Gidebilirsiniz Boşuna Araç Kiralamayın Aracınız Orjinal Yüksekliğindeyse Heryere Gidebilirsiniz Yağmur Çamur Kar Yoksa :D

furkane
28-07-2013, 01:56
İşte En Sevdiğim Şey Gezmek TRABZON'u Gezmek :) Bu İşler Benden Sorulur Eimden Geldiği Kadar Yardımcı Olmaya Çalışırım :) Trabzon'a Defalarca Gezi Düzenlemiş Bir Ofli Olaraktan :D Vito İle Gidebilirsiniz Boşuna Araç Kiralamayın Aracınız Orjinal Yüksekliğindeyse Heryere Gidebilirsiniz Yağmur Çamur Kar Yoksa :D

Ozaman Otel Tavsiyesi için de pm atıyorum