Orijinalini görmek için tıklayınız : Lpg' li Civic'mi Dizel Astra'mı?
wiesmann
26-07-2013, 13:04
Arkadaşlar hepinize tekrar merhaba;
Yeni Kasa 2012 Premium Civic sahibiyim aslında arabamı çok seviyorum. Ama son zamlardan sonra yakıt üzmeye başladı. Prins LPG kiti "Keihin" enjektör ile uyumlu olarak çalışır gibi görünüyor. 2400TL gibi bir rakama taktırabiliyorum. Tabi bunun sızdırmazlık, ruhsat vs masrafları da var
Bazı arkadaşlarda arabayı sattırıp dizel Astra almam için baskı yapıyor. Arabanın gidişi öyle pek tatminkar değil ***** ama Cosmo donanımlı Sunroof' lu bir Astra donanım olarak isteklerimi karşılayan tek araç gibi duruyor. Vergi avantajı ve dizel olması avantaj gibi..
Not: yeni kasa dizel comfortline golf 65k ve cruise yok açıkcası VAG' dan tekrar nefret ettim ve düşünmüyorum.
Siz olsanız ne düşünürdünüz? Yada alternatif aklınıza gelebilecek bir dizel var mıdır?
kendı aracına taktır bı lpg keyfıne bak astra kullana bırı olarak .benım fıkrım
daha onceden eskı kasa 94 gsi ve yenı kasa 2012 kasa dızel astıraya bınen bırı olarak soyledım fıkrımı..
Bütçe nedir tam olarak? 65k ya sıfır octavia elegance da var yeni kasa mis gibi :)
Ben olsam brc pipolu sistem taktırır kullanırdım hatta Atiker fast sistem bile taktırabilirdim :)
Bende 1.3 astra'nın yakıtı ve hantallığı nedeniyle 1.6 civic almıştım lpg'de daha az yakıyordu çok memnundum :)
wiesmann
26-07-2013, 13:17
BRC pıpolu aslında kafamın bı yerınde yer ettı hep manıfoldun delınmemesı ve ekonomıklıgı acısından..1600tl' ye baglıyolar ucuk olmazsa "Keihin" enjektor taktırarak uyumlu bır kıt halıne getırebılırım.
astra sadece 4.vıteste bıraz canlı gıbı geldı gercı ben devırlı kullanamadım pek benzınlı arac alıskanlıgından
ayrıca astra benım arabaya gore baya da bır kucuk ıc hacımlı gecen hafta alanyaya tatıle yayılarak gıtmıstık..
wiesmann
26-07-2013, 13:20
Bütçe nedir tam olarak? 65k ya sıfır octavia elegance da var yeni kasa mis gibi :)
octavıa' ya baktık jettaya alternatıf olarak gereksız pahalı bence dun koyu bordo veya kahve bır tane gordum cıddı guzel duruyo ama donanım olarak benım arabaya pek yaklasamaz gıbı..
wrcsinan
26-07-2013, 13:28
ben olsam lpg taktırırdım. kendi aracım sonuç olarak.
LPG taktırırdım yerinde olsam.. dizel astra senin aracının yerini biraz zor doldurur..
i-vtec07
26-07-2013, 13:35
1.6 cıvıc den sonra astra 1.3 kağnı gibi gelir..lpg ile devam bence :)
wiesmann
26-07-2013, 13:37
bıde gaza basmayı seven bırıyımkı..kagnı hıssı yasatıcaksa gercekten sıkıntı olur
Onurkk06
26-07-2013, 13:42
bence lpg taktır abi ama iyi bi yerde taktır artık dizel de oldu 4.300 2.60 nere 4.300 nere en güzeli lpg bu şartlarda walla bizde megane 2 ye taktırdık 4 sene oldu bence çekiş düşüklüğünü hissedemiyorsunuz bile yada çekiş düşüklüğü olmadı gibi bişey :)
wiesmann
26-07-2013, 13:46
bu bayı sıtede Gold Bayı olarak gecıyor fıyat olarak da 2400tl
uzun uzun sıstemı de anlattı araca yabancı da degıller..
ANKARA TURKUAZ MÜHENDİSLİK 2012 HONDA CIVIC ECO-PRINS MONTAJI PRİNS (http://www.lpghaber.com/montaj-galerisi/ankara-turkuaz-muhendislik-2012-honda-civic-eco-prins-montaji-26905/1)
Lpg li aracım çoğu 1.6 dizelden az yakıyor :D lpg taktırın bence
Yerinizde olsam kesinlikle lpg taktırırdım öyle ahım şahım performans kaybınızda olmaz işçilik güzel yapılırsa
Astra dizel ile kıyaslanınca LPG taktırın derim, ama dizel sıfır rapid bence düşünülebilir. Şimdi baktım fiyatına makul göründü. Dizel dizeldir sonuçta.
Aynı soru uzun zamandır benim kafamdada var.
Hafta içi iş-ev arası gidip geliyorum, 3 km araları.
Lpg taksam? bu 3 km nin ? ne kadarı tüple nekadarı benzinle katedilir?
Daha doğrusu;
LPG devreye , motor sıcaklığına göremi çalışma süresine göremi, yoksa metre hesabına göremi girer ?
3 km için LPG taktığına değmez hocam, yazın çabuk geçer ama kışın benzinde gidip gelirsin bi faydası olmaz. Yılda eğer 10-15k km yapıyorsan bence LPG gereksiz.
Benim aracımda atiker fast sistem vardı geçiş süresini 25 dereceye ayarlatmıştım direk gaza geçiyordu benzin tüketimi yok gibi birşeydi
3 km için LPG taktığına değmez hocam, yazın çabuk geçer ama kışın benzinde gidip gelirsin bi faydası olmaz. Yılda eğer 10-15k km yapıyorsan bence LPG gereksiz.
Yıllık 10- 15.000 km yol yapıyorum, aylık yaklaşık 400-500 TL civarı benzin alıyorum.
100 lira benzin 200 km civarı ışığı yakıyor. 50 kr. eder km de :ofk:
dizele geçmek en mantıklısı sanırım.
Yazılımlı astra J nasıl olur ? varmı tecrübe eden?
Benim aracımda atiker fast sistem vardı geçiş süresini 25 dereceye ayarlatmıştım direk gaza geçiyordu benzin tüketimi yok gibi birşeydi
geçiş sıcaklığa göre o zaman. bu iyi haber ayarlanabiliyor olması.
Not: wiesman konununa dahil oldum umarım sorun olmaz.
Arkadaşlar hepinize tekrar merhaba;
Not: yeni kasa dizel comfortline golf 65k ve cruise yok açıkcası VAG' dan tekrar nefret ettim ve düşünmüyorum.
Siz olsanız ne düşünürdünüz? Yada alternatif aklınıza gelebilecek bir dizel var mıdır?
golf 1.6 dizel almaktansa, 1.2 TSI donanımlısını almak daha iyi.
100 lira benzine 200 km gidiyor demişsiniz civic, ben golf 1.2 TSI ile 100 liraya sakin kullanım 350 km gidiyorum yaklaşık.. Ha basarsınız bu 300 km olur ama az yakıyor. Dizel alınacak kadar fazla bi km yapmıyorsunuz bence. edit: yıllık km mesajları karıştırmışım. :D
performans olarak civic'in yerini tutarmı bilmiyorum ama, 1.2 TSI tatminkar gidiyor.
golf 1.6 dizel almaktansa, 1.2 TSI donanımlısını almak daha iyi.
100 lira benzine 200 km gidiyor demişsiniz civic, ben golf 1.2 TSI ile 100 liraya sakin kullanım 350 km gidiyorum yaklaşık.. Ha basarsınız bu 300 km olur ama az yakıyor. Dizel alınacak kadar fazla bi km yapmıyorsunuz bence. edit: yıllık km mesajları karıştırmışım. :D
performans olarak civic'in yerini tutarmı bilmiyorum ama, 1.2 TSI tatminkar gidiyor.
100 liraya 200 km giden benim, 33.000 km de 8,5 lt ortalamam var. 1.2 tsi yaksın yaksın 7,5 - 8 lt yaksın aynı kullanımda.
Ankara'dasınız zaten lpg iyidir.
100 liraya 200 km giden benim, 33.000 km de 8,5 lt ortalamam var. 1.2 tsi yaksın yaksın 7,5 - 8 lt yaksın aynı kullanımda.
aracım 2700 küsur km de. şehir içi sakin kullanım 6.5 lt üstüne çıkmıyor kesinlikle. Geneli 6-6,5 arasında seyrediyor.
wiesmann
26-07-2013, 18:47
geçiş sıcaklığa göre o zaman. bu iyi haber ayarlanabiliyor olması.
Not: wiesman konununa dahil oldum umarım sorun olmaz.
sorun degıl abı ızmırlılere herzmn sevgımde saygımda vardır :D
yarın sbh gelıyorumda :)
wiesmann
26-07-2013, 18:52
azonce quattro garage da prıns ıcın konustuk montaj sonrası bıde subap ayarı fılan gerekıyormus ben kı cam suyunu degıstırmek ıcın sadece kaputu acan adamım sankı lpg bıraz zahmetlı ıs gıbı geldı..kafam ıyıce karıstı..
sorun degıl abı ızmırlılere herzmn sevgımde saygımda vardır :D
yarın sbh gelıyorumda :)
eyvallah
azonce quattro garage da prıns ıcın konustuk montaj sonrası bıde subap ayarı fılan gerekıyormus ben kı cam suyunu degıstırmek ıcın sadece kaputu acan adamım sankı lpg bıraz zahmetlı ıs gıbı geldı..kafam ıyıce karıstı..
bildiğim kadarı ile subap ayar süresini yarı yarı ya düşürüyo lpg. kaç km deki araban , ayar gerektirceğini sanmıyorum .
Risendark
26-07-2013, 23:09
abi lpg yi taktır bak keyfine :) attan inip eşeğe binmek olur astra alırsan :)
Risendark
26-07-2013, 23:10
eyvallah
bildiğim kadarı ile subap ayar süresini yarı yarı ya düşürüyo lpg. kaç km deki araban , ayar gerektirceğini sanmıyorum .
hondalar da lpg taktırdıktan sonra her 30.000 km de bir subap ayarı şart ! ;)
rebeloghy
26-07-2013, 23:42
Abi ben de yakın zamanda araba alicam , lpg değil dizel diyorum artık. Benim çünküm şu oluyor ; şimdi benzinin litresi olmuş 5 tl , mazot 4 küsür , e bu durumda lpgli araç da dizel de sakin kullanılıyor. Olay da burada lpgli aracı sakin ve düsük devir kullanırken tepkisizlesiyor araç, ancak yüksek devirler keyifli.. fakat dizelde düşük devirde ekonomi yaparken bile gaza dokununca tepki alıyorsun. Bu yüzden seat ibiza bakıyorum dizel mi lpg mi tabii ki dizel diyorum. Sıkıldın mı yaptır yazılımı , sakinde yakıt daha da düşer hem miss.
Not: Vtec2 idi önceki aracım, almanlar bir başka yapıyor şu meretleri :) bi güvenli , bi tok ne bilim bi başka işte :D
wiesmann
27-07-2013, 00:07
araba 13binde..bilmiyorum bugun su dizelin dusuk devire tepki mevzusu nightfish ercinle aramizda.mevzu olmustu..ben sirf dusuk devirde mallasiyo hatta silkeliyo diye eco modda kullanmiyorm arabayi
wiesmann
27-07-2013, 00:09
+ercin crv de subap ayari yuzunden egzantrik egmis ki bende de o potansiyel mevcut..
Fd6 dan dizele gectim huzur buldum...
Dizelim az yaktıgı psikolojisi cok rahatlattı beni..
Ki fd6 da mtm sistem vardı cok da iyiydi sistem olarak ama yine dizel daha ekonomik..
Birde supap ayarı bozması hadisesi var civic'te sabah 3 marsta almalar titreşim vs..
10binde max supap ayarı istiyor, 5binden itibaren ayarsızlık kendini hissettirmeye baslıyor..
wiesmann
27-07-2013, 11:06
evet bu subap ayari olayi her yerde karsima cikmaya basladi acikcasi sogudum mantikli dizellere yonelicez..
Vtec 2 ile şehir içi 23 krş yakıt tüketimim vardı dizel astra ile 6-7 litre ortalama görüyordum kışın dizel kısa mesafede çok yakıyordu civic'de kış boyunca litresi 2.69'dan gaz alıyordum 20 tl ile 60 km götürüyordu yazın ise litresi 2.35'den 80 civarı götürüyordu uzun yolda hiç yakmıyor sibop ayarıda 20.000'den 20'bine yapılması tavsiye ediliyor yanlış hatırlamıyorsam öyleydi. Forumdan bir arkadaşımız brc pipo taktırdı kendisi çok memnun istersen görüştürebilirim sorularını iletebilirim kendisine
Risendark
27-07-2013, 12:54
+ercin crv de subap ayari yuzunden egzantrik egmis ki bende de o potansiyel mevcut..
Maalesef bu sorun var sadece CrV değil civictede var sibop ayarı yaptırılmadığı için sıkışmaya başlıyor daha sonrada sıkışınca maalesef sibop ayarıda olmuyor en son egzantriği eğiyor buda 2k ya yakın masraf çıkartıyor maalesef..
wiesmann
27-07-2013, 15:59
acikcasi ben lpg fikrine sogudum gibi bi dizel alip soft yazilimla takilmak istiyorm
kemal_koker
27-07-2013, 16:02
dizel astra
Bijonların yeni gelmedi mi?:D Tak LPG yola devam dostum.;) Jant vs uğraştın yakıştırdın gerek yok Yasin.;)
Nightfish
27-07-2013, 17:08
Astra diye daraltma bence konuyu, o yüzden LPG ağır bastı bu konuda bence.
Dizel araç her zaman daha mantıklı diye düşünüyorum.
wiesmann
27-07-2013, 17:48
Bijonların yeni gelmedi mi?:D Tak LPG yola devam dostum.;) Jant vs uğraştın yakıştırdın gerek yok Yasin.;)
kuzen bijon dedigin nedir sen al arabayi hediyem olsun yakit daraltmaya basladi acikcasi
Aslında yay ile jant ile Astra çok hoş olur birde chiplersin mis gibi olur da. Astraya geçersen beyaz almada kırmızı filan denk gelirse 10 numara olur.;) Benzin daraltıyor gerçekten dün 50 lira aldım dolandım biraz bitti bile.:(
civic derim başkada bişey demem o japon motoru hiç bir yerde yolda bırakmaz seni yagına suyuna baktıgın sürece arkana bakmadan civic diyorum benim yorurum :D
Aslında yay ile jant ile Astra çok hoş olur birde chiplersin mis gibi olur da. Astraya geçersen beyaz almada kırmızı filan denk gelirse 10 numara olur.;) Benzin daraltıyor gerçekten dün 50 lira aldım dolandım biraz bitti bile.:(
Orjinalindan performansi vasat bir araca chipler binerim mantigiyla alinca ilerde o da tatmin etmiyor vw pisman olunuyor
rebeloghy
30-07-2013, 11:45
Orjinal performansı vasat diyebilirsiniz 1.5dci megane a binerken fakat benim konuda vurgulamak istediğim lpg li civic ile ekonomik sekilde giderken zaten performans diye bisey olmuyor ki ? 25 kurus yakmak için sakin sakin tin tin gitmek gerekiyor , yazılımlı astra ile 25 kurusu yakarken eminim çok daha canlı gidilir :)
Yusuf ÖNGÜN
31-07-2013, 20:28
Yeni 1.3 Dizel Astra'lar 5 vites bir önceki kasa 6 vitesti aratmıyordu 1.6 115 hplik benzinli Astra'yı fakat yeni Astra 5 vites Hantal kalabiliyor.. Biz 1.4 T Cosmo sahibiyiz Cosmo yeterli bir paket çok dolu.. Zaten biz de LPG taktırmayı düşünüyoruz şu sıralar veyahut 1.6 TDİ Jetta alıcaz..