PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 206 Gti için rodaj

Gürhan
26-07-2013, 14:28
öncelikle , rodaj nasıl yapılır konusu , doğru rodaj konularını okudum ancak çok çok karışık şeyler söylenmiş bazı forum üyeleri gazlayarak rodaj yaptım derken bazıları 3bin deviri geçmedim vs vs demiş. aracın motoru orjinal parçalarla toplandı herhangi bi ek yapılmadı forged piston vs vs araç zaten satılacak. gelelim konuya yağ dağıtıcısı bozulmuş motor kendini kitledi motor yaptırmak zorunda kaldık bugun aracımız cıkıyor 10-40 yağ kullanıcaz. en az 1000 km redline görmeden safe şekilde kullanıcaz ve 1000 km sonra yağı ve yağ flitresini değiştiricez anladığım kadarıyla. bunun dışında önerdiğiniz yada yapmamız gereken birşey varsa tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz teşekkürler

not: araç 2001 model 172bin kmde flitre ve son susturucuda replica bi egzoz var onun dışında herşey stock

Günkut
26-07-2013, 14:42
ilk 300 km 3 bin sonraki 300 5 bin sonra redline 1000 1100 yeter herhalde en azından ben öyle yaptım :D

bu arada stock nedir ? Türkçesi yokmu bu kelimenin bloga block diyenler gibi dikkat edelim :)

Gürhan
26-07-2013, 14:44
stock orjinal anlamında kullanılıyo diye kullanmıştım. rodaj yaptığınız araba neydi bide değiştirdiğimiz yağı farklı bi marka kullanmak falan gerekir mi