Orijinalini görmek için tıklayınız : Focus tdci chip ve bmw 1.16 d ed stok - deneme yapildi. Drag ve roll
Focus4171
27-07-2013, 17:45
Merhaba arkadaşlar,
Bugün güzel havada güzel denemeler yapalım dedik. Birbirinden güzel denemeler oldu ama malesef video çekimi yapamadık üzüldükte :( Tel.ide biyere doğru düzgün sabitleyemedik. Teke tek denemeler yaptık. Drag ve bir çok değişik hızda roll. Şoförlüklerde sorun yok.
Öncelikle araç özelliklerini yazıyorum.
2011 FOCUS 1.6 TDCI 109 PS TİTANIUM MAN.+ Ecufast yazılım 34000km.de bakımlar eksiksiz yapıldı.
2013 BMW 1.16D ED 116 HP MAN. STOK. 800 km.de SPORT, COMFORT VE ECO modlarda da denendi.
Sizce sonuçlar ne olmuştur önce yorumları alayım, sonuçları yazacağım :)
NOT: Her iki arabada ev ahalisine ait tarafsız :)
focustan daha ağır bence bıraz zor aça aça gider :D ama geöiştir diye tahmin ediyorum
Focus4171
27-07-2013, 18:30
focustan daha ağır bence bıraz zor aça aça gider :D ama geöiştir diye tahmin ediyorum
kim geçer anlamadım :D
Ben focus geçer demek istedim. Focus daha hafif, daha güçlü ve daha açılmış bir motora sahip. Bmw 800km de daha adam akıllı açılmamıştır.
Focus4171
27-07-2013, 18:50
Ben focus geçer demek istedim. Focus daha hafif, daha güçlü ve daha açılmış bir motora sahip. Bmw 800km de daha adam akıllı açılmamıştır.
Yok sizin yorum net üstteki arkadaş için dedim :) Biraz daha yorum gelsin cevabı yazacağım.
önce yorumları alayım ne denemek? zaten az çok anlayan birisi focusun aldığını idrak eder. Nedir olay onu çözemedim ego tatminimidir? :D
Focus4171
27-07-2013, 18:56
önce yorumları alayım ne denemek? zaten az çok anlayan birisi focusun aldığını idrak eder. Nedir olay onu çözemedim ego tatminimidir? :D
Araçların ikiside bizim neden ego tatminimiz olsun :D Hadi ilk sayfayı devirelim :)
Araçların ikiside bizim neden ego tatminimiz olsun :D Hadi ilk sayfayı devirelim :)
O zaman amaç rating mi ? Bende merak ediyorum nasıl gidiyormuş... kuzenim focus II'ne chip yaptırmak istiyor ona ön fikir olur.
focuslar prim mi yapacak ?
Focus4171
27-07-2013, 19:02
O zaman amaç rating mi ? Bende merak ediyorum nasıl gidiyormuş... kuzenim focus II'ne chip yaptırmak istiyor ona ön fikir olur.
Evet biraz rating olsun işin içinde :) belki benzer deneme yapanlar varsa diyede yorum almak istedim. sayfanın yarısını bitirdik zaten az kaldı :)
Azsonra yakında geyigine ne gerek vardı koysan direk...
bmw üstünden zıplar bagajdan girer kaputtan çıkar diyim baride gönlün olsun sevinirsin birazcık focus geçtiği için ;)
snan1910
27-07-2013, 19:11
Focus geçecektir bence de ,
Incisözlük gibi olmuş amaç nedir burda? :) bir sayfa olunca bişey mi oluyor :)
Focus4171
27-07-2013, 19:12
Ben geyiğine konu açmadım ama yine geyiğe çevirmeyi başardınız :) Birde gönül rahatlığına da ihtiyacım yok. BMW benim,Focus benim ;) Kim kimi geçerse geçsin bana koymaz ;)
İkisi stok olsa cekisme olurdu. Bu halde focus alir
Ben geyiğine konu açmadım ama yine geyiğe çevirmeyi başardınız :) Birde gönül rahatlığına da ihtiyacım yok. BMW benim,Focus benim ;) Kim kimi geçerse geçsin bana koymaz ;)
Yanlış anlamanızı istemem.Sizi ya da arabalarınızın kime aitliğini eleştirmiyoruz ve geyiğe çevirme gibi niyetimizde yok. burada eleştirilen yorumlar gelsin,ilk sayfayı devirelim gibi bu sitede gerek duyulmayan hal hareketler... Siz videoları en başta ekleseniz elbet yorum yapan merak eden otomobil & mekanik seven bolca forumdaşımız + 1 ben mevcuttur. :)
Focus4171
27-07-2013, 19:22
Sonuç olarak uzatmayalım. Sonuçları yazayım.
Focus'un galibiyetine kesin gözüyle çıktık yola. BMW'yi ilk denemede sport moda aldık. Roll'de ilk şokumuzu yaşadık. BMW uzun bir süre kafa kaya gitti ve yol uzadıkça (180km hızda) 1-2 araç boyu öndeydi.
Sonra yeniden değişik devirlerde defalarca denedik. BMW aldı tüm rollleri. Sadece Comfort ve Eco pro modlarda Focus kafa kafaya gitti.
Dragta BMW egomanyası yine sürdü. İlk kalkışta Focus'un çok sarmasından dolayı 2 boy atlıyor BMW. Sonra yetişiyor Focus ve yaklaşık 180 -200'e kadar başa baş diyebiliriz. Yalnız uzunda ve özellikle Focus'un 3. vitesinden sonra BMW baya farkettiriyor kendini.
Bizde sizin gibi Focus açar ayırır diye çıktık yola ama 1.16D gerçekten sürpriz yaptı. Araç harikaymış ve çok ciğerli.
Focus'ta birşey vardır diyecek olan olursa aracı 2 hafta önce yeni kasa 140 PS ACT GOLF ile denedik. Ona baya direniyordu. Yine 3'ten sonra hafif kopma oluyordu ama uçuk düzeyde değil. Kesinlikle kapalı kutu olan 1.16d'yi de deneyin derim.
Jeandan-R
27-07-2013, 19:40
Bende civic varken focusu geçiyordum, 116d beni acayip zorluyordu. 116d gerçekten farklı gidiyor, ben çok şaşırmıştım
Focus4171
27-07-2013, 20:06
Bende civic varken focusu geçiyordum, 116d beni acayip zorluyordu. 116d gerçekten farklı gidiyor, ben çok şaşırmıştım
Aynen bizde çok şaşırdık. Araca napmışlar bilmiyorum ama yazılımlı ve segmentinin en iyileri arasında gösterilen Focus'la böyle gitmesi bizi çok şaşırttı. Sanırım aktarma ve şanzuman oranlarının etkisi olabilir. Ya da aerodinamiğinde etkisi olabilir. Bilmiyorum.
Yazilimli focusu gecmistim stok iken suan yazilim olmasaydi bmw ile denemek isterdim
Focus4171
27-07-2013, 20:22
Yazilimli focusu gecmistim stok iken suan yazilim olmasaydi bmw ile denemek isterdim
Yazılım öncesi denemek güzel olurdu. Şimdi baya ağır gelirsin :)) Yada ileride yazılım olursa 1.16d' ye o zamanda güzel olur sanırım deneyebiliriz.
i-vtec07
27-07-2013, 20:22
BMW 116d ED test (0-100 km/h, 100-0 km/h) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=NZ6PdInVQKc)
maşşallah araçlara :) video ya göre çok ta ahım şahım gitmiyo 116d ? :)
Focus4171
27-07-2013, 20:46
BMW 116d ED test (0-100 km/h, 100-0 km/h) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=NZ6PdInVQKc)
Videodaki saniyeleri bilmemde(bence kötü değerler değil) uygulamada çok şaşırtıcı. Hem testin sonunda tüm ölçümler kış lastikleriyle yapılmıştır yazıyor :)
i-vtec07
27-07-2013, 20:56
değerler yazılımlı focusu geçicek kadar iyi diğil bence orası gerçek :) fakat dediğiniz gibi kış lastikleri olumsuz bir durum yaratmış olabilir ona bi şey diyemem :)
Focus4171
27-07-2013, 21:09
değerler yazılımlı focusu geçicek kadar iyi diğil bence orası gerçek :) fakat dediğiniz gibi kış lastikleri olumsuz bir durum yaratmış olabilir ona bi şey diyemem :)
Size katılıyorum. Bende geçemez diyordum ama 1 değil 2 değil en az 7-8 kez denedik. Her devir ve her viteste yinede olmadı. Hayır aracımı bilmesem neyse sorun var diyeceğim de son derece bakımlı ve yıpranmamış bir araç Focus'um. Diğer denk araçlarla denemlerde belli ediyor kendini ama hala 1.16d'ye açıklama bulamıyorum bu kadar iyi gitmesinde altındaki sebep ne?
Bmw ler hep iyi gidiyor guncel f30 larda oyle
BMW işin içine parmagını sokunca şaşırmadım. Özünde aynı motor olmasına karşın 1.6 tdci ve hdi iyi gitmiyor. Bmw mühendisleri burada farklarını konuşturmuşlar.
2 sorum olucak ;
Focus'lar kaç ileri ?
Yazılım soft mu ? dynosu varmı focusun ?
Focus4171
28-07-2013, 11:47
Focus 5 ileri dyno verisi yok. 15 bin km gibi yaptırıdk hard bi yazılım değildi tahmini 135 hp civarı
coolvtec
28-07-2013, 12:07
Sonuç olarak uzatmayalım. Sonuçları yazayım.
Focus'un galibiyetine kesin gözüyle çıktık yola. BMW'yi ilk denemede sport moda aldık. Roll'de ilk şokumuzu yaşadık. BMW uzun bir süre kafa kaya gitti ve yol uzadıkça (180km hızda) 1-2 araç boyu öndeydi.
Sonra yeniden değişik devirlerde defalarca denedik. BMW aldı tüm rollleri. Sadece Comfort ve Eco pro modlarda Focus kafa kafaya gitti.
Dragta BMW egomanyası yine sürdü. İlk kalkışta Focus'un çok sarmasından dolayı 2 boy atlıyor BMW. Sonra yetişiyor Focus ve yaklaşık 180 -200'e kadar başa baş diyebiliriz. Yalnız uzunda ve özellikle Focus'un 3. vitesinden sonra BMW baya farkettiriyor kendini.
Bizde sizin gibi Focus açar ayırır diye çıktık yola ama 1.16D gerçekten sürpriz yaptı. Araç harikaymış ve çok ciğerli.
Focus'ta birşey vardır diyecek olan olursa aracı 2 hafta önce yeni kasa 140 PS ACT GOLF ile denedik. Ona baya direniyordu. Yine 3'ten sonra hafif kopma oluyordu ama uçuk düzeyde değil. Kesinlikle kapalı kutu olan 1.16d'yi de deneyin derim.
ben şaşırmadım açıkcası. her şey (hp/tork) güç değildir. diğer en önemli konu, bu gücü etkili bir şekilde yere aktarabilmek, şanzuman oranları vb. BMW her iki konuda da çooooook iyi. :icon_tup:
coolvtec
28-07-2013, 12:09
Size katılıyorum. Bende geçemez diyordum ama 1 değil 2 değil en az 7-8 kez denedik. Her devir ve her viteste yinede olmadı. Hayır aracımı bilmesem neyse sorun var diyeceğim de son derece bakımlı ve yıpranmamış bir araç Focus'um. Diğer denk araçlarla denemlerde belli ediyor kendini ama hala 1.16d'ye açıklama bulamıyorum bu kadar iyi gitmesinde altındaki sebep ne?
şanzuman :D bkz yukarı post
100-0 değeri ne o öyle f30'un 44 metre doğan slx verisi gibi
benim araç bile 38 metrelerde ben kötü diyorum :)
Aktarma kaybı daha fazla olan ve güçsüz olan araç geçmiş. Bence focusta kesin sıkıntı var.
i-vtec07
28-07-2013, 12:57
100-0 değeri ne o öyle f30'un 44 metre doğan slx verisi gibi
benim araç bile 38 metrelerde ben kötü diyorum :)
abi sanırım kış lastikleri ile alakalı bir durum :) aynı derginin 116i ile testinde çok daha iyi bir sonuç çıkmış :) Yeni BMW 116i otomatik test (0-100 km/s, 100-0 km/s) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=2eUqLB145bQ)
37.7 m şimdi güzel oldu
0-100 de iyiymiş 8.5 sn mis
1.8 turbo benzinli gibi :)
8 ileri zf farki ve guc egrisi.
Mehmet Opc
28-07-2013, 14:44
şunu söyliyim geçen gün kız arkadaşımın arabasını kullandım 1.16i yeni kasa araç resmen çıldırıyor uçak gibi gidiyor ve frenleri şahaneydi bayıldım yani asla o araç 41 metrede durmaz 37 metreyi geçmez
.........................
Teknik verilerde stock olarak Bmw bariz önde.
Yalnız chipli Focus alması gerekir.
Bir teste götürün Focusu isterseniz.
Düzgün bir focus 0-100 12 saniye stok haliyle
yazılım ile 116d yi geçer fakat çok açamaz
Düzgün bir focus 0-100 12 saniye stok haliyle
yazılım ile 116d yi geçer fakat çok açamaz
Kardeşim yanlışın var.
Focusun 0-100 10.9 saniye.
Burdan istediğin araca bakabilirsin.
Ford - Focus II Hatchback - 1.6 TDCi HP (109 Hp) - Teknik özellikler, yakıt tüketimi (http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=7319)
darkmann
14-08-2013, 00:02
yeni çıkan arabalarda anormallik var 116d yi bilmiyodum ama 1.6 dci 130 luklar 155 hp chipli ceedi geçiyor mercedes a180 122 hp yine chipli meganenin içinden geçiyor 116 d yi duyunca şaşırmadım yeni motorlar ciğerlimidir nedir :)
Focus4171
14-08-2013, 00:21
yeni çıkan arabalarda anormallik var 116d yi bilmiyodum ama 1.6 dci 130 luklar 155 hp chipli ceedi geçiyor mercedes a180 122 hp yine chipli meganenin içinden geçiyor 116 d yi duyunca şaşırmadım yeni motorlar ciğerlimidir nedir :)
Ciğer var ciğer orası kesin :) Yeni araçların verileri gerçeği yansıtmıyor :) Hatta denemek isteyen başka arkadaşlar olursa deneyebiliriz 1.16d ile.
Focus4171
14-08-2013, 00:24
Teknik verilerde stock olarak Bmw bariz önde.
Yalnız chipli Focus alması gerekir.
Bir teste götürün Focusu isterseniz.
Focus'u değişik araçlarla denedik. Yazılımda bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Sanırım tek sıkıntı aracın gücü yere aktarımından kaynaklı. BMW bu işte gerçekten çok iyi.
Arkadan itiş olmasına rağmen min. kayıp,e buda bmw farkı :)Şaşırmadım
Birakinda gecsin 8 vites var sonucta..torku bu yuzden...
35AR5226
19-08-2013, 20:55
bilmiyorum ama video olsaydı daha iyidi sanki ben göremedim video daha iyi gözlemlerdik
Focus4171
19-08-2013, 21:07
bilmiyorum ama video olsaydı daha iyidi sanki ben göremedim video daha iyi gözlemlerdik
Aracın diğer araçlara karşı olan performansı gayet iyi. Favoriydi bizim içinde. Yalnız sorun yazılımda, araçta vs. değil. Aktarmayı yere tam yapamıyor torktan dolayı çok sarıyor. ASR vs. çekiş sistemlerim olsa daha iyi yürürdü diye düşünüyorum.
35AR5226
19-08-2013, 21:08
lastik markan vs. dende yapabilir . izmirde olsan denerdik
Focus4171
19-08-2013, 21:17
lastik markan vs. dende yapabilir . izmirde olsan denerdik
Lastik orjinal Michelin fabrika cikisli. Bi ara kisa bir sure 17 jantida takip lastigide degismistim ama cok bisey degismedi. Avrupa yakasindaki arkadaslarla deneyebiliriz varsa asiri yuklu olmayan yazilimli araclarla. Yolunuz duserse pm atabilirsiniz.
anadolu yakasindaysaniz, focusla yada bmw ile benim focusu deneyebiliriz..