Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.9tdi Passat vs 2.4 Accord roll
ömer aracı daha yeni aldı. deneyelim dedik bende yazılım olduğu için güzel bir kıyas olucağını düşündüm yapıştım ömere:) henüz viteslerine alışamadığını unutmamak lazım. güzel bir deneme oldu başa baş gittik. benim aracın dyno verisi 174hp. accord 2.4 stok otomatik. ben iki kişi ömer tek. denemeleri 2.vites 40, 3vites 65 gibi yaptık.(vitesler bana göre, ömerde hıza uygun olarak uygun vitesi seçti) zevkli oldu. 170- 180 gibi bitirdik her seferinde. ömer filtre headers yaparsa tekrar deneyip farka bakacağız.
https://www.youtube.com/watch?v=vxZs78kcAbY
https://www.youtube.com/watch?v=2bqnaPxTRHE
https://www.youtube.com/watch?v=VkwRLd-KeK4
https://www.youtube.com/watch?v=0AH5j_566wM
https://www.youtube.com/watch?v=gYLFA3f4xww
https://www.youtube.com/watch?v=sVK4MNRecvY
Güzel denemeler :) ama accord 1. vites 50 altında, 2.vites 85 altında bastığı sürece işini riske sokar.
Vitesler genellikle kadirin istediği sekilde oldu yazılım sonrası aracını görmek istediği için
benm devrimde bastıgımızda ben önde oluyorum onun devrınde bastıgımızda ya kafa kafaya ya o önde oluyo iki tarafta araca net alıstıktan snra ve daha musait yolda daha güzel denemeler olur
accord yüksek hızda ve devirde daha hızlı sankı
Onur1984
28-07-2013, 12:25
Tdi bence Accord karşısında iyi iş çıkarmış 3. vites denemelerinde, maşallah...
Accord 3.vites 180km de bittiğinden pek adil olmaz :)
dizel herhangi bir araç ile accord aynı viteste deneyemez. Ancak aynı hızdan istenilen viteste denenebilir.
nasıl ya.. ben açıkcası passattan daha güzel bişey beklerdim hiç accord 190hp demeyin yürüyen bir araba değil. ben 3 silindir dizel ibizayla sadece stepne ve arka koltukların altları sökük 130-140a kadar bitik sayılabilecek debriyajla kafa burun yürüyorum. ki accord erken basmıştı incek düzlüğünde. passat 3 te 80 de çok daha farklı sonuçlar sunabilmeliydi. 175hp dizel, benzinlide 210-220lere gelir. otomatik accord'da o güçlerin arabası değil.
180 gti ile denedim direk ayirdi beni:) 200 luk dizel bravo ile denedim tutunabilmistim. Cok agiriz malesef bide ben 90 kiloyum:)
i-vtec07
28-07-2013, 12:46
3 te 65 accord için adaletsiz olmuş :) gerçe başka türlüde devirler uyuşmaz. maşallah araçlara :)
i-vtec07
28-07-2013, 12:53
nasıl ya.. ben açıkcası passattan daha güzel bişey beklerdim hiç accord 190hp demeyin yürüyen bir araba değil. ben 3 silindir dizel ibizayla sadece stepne ve arka koltukların altları sökük 130-140a kadar bitik sayılabilecek debriyajla kafa burun yürüyorum. ki accord erken basmıştı incek düzlüğünde. passat 3 te 80 de çok daha farklı sonuçlar sunabilmeliydi. 175hp dizel, benzinlide 210-220lere gelir. otomatik accord'da o güçlerin arabası değil.
Abi accordların 2.4 lerin çok iyi yürümemesinin sebebi uzun vites oranları yani motor la güçle bi alakası yok durumun.. tamamen vites oranlarıyla alakalı :)
http://www.youtube.com/watch?v=OtW7Pq0fuvc
buda manuel ;http://www.youtube.com/watch?v=4Yp0P9bgJko
Uzunda yürür her türlü Accord erken bırakılmış denemelerde
Yol bukadar musayitti 180 uzeri riskli idi
Aynı accordun 2012 model 320d ile 240km lere kadar rollingi mevcut. Sizin 3silindir 320dle 140a kadar yürüyorsa efsunlu olmalı.
3.20 d bulabilirsem bende denemek istiyorum. Ayrica benzinli arac herzaman avantajli devirden dolayi.hicte dizel 170 bg arac 200 luk benzinliye denk gelmiyor malesef yanilgi var
PiscocuK
28-07-2013, 13:46
çok güzel denemeler olmuş bir dahaki sefere benide çağırırsanız çok sevinirim
bende aracımı yeni aldım denemek istiyorum.
ayrıca bana kg demeyin hepinizi ezerim :)
tdipower
28-07-2013, 17:25
turbo büyütme zamanı gelmiş passatın :)
Sen beni gaza getiriyosun turbo buyutursek nasil basa bas gidicez bak ne guzel kardes kardes gidiyoruz:D
tdipower
28-07-2013, 18:16
ben anlamam turbo hazır duruyor al tak 200hp temiz :D:D
Saticam arabayi 1.4 tdi alcam ona yapariz bisiler:)
güzel videolar olmus elinize vede araçlarınıza saglık arkadaslar :D
Aynı accordun 2012 model 320d ile 240km lere kadar rollingi mevcut. Sizin 3silindir 320dle 140a kadar yürüyorsa efsunlu olmalı.
ankarada mevcut accorddan varsa stock deneriz efsun yok biz akıl mantıkla iş yapıyoruz :)
175 lik dizel nasil benzinde 220 beygire denk geliyor anlamadim, tam tersine yakin guclerdeki benzinli ve dizel motorlarda benzinli olan daha avantajlidir
emrekuzdere
01-08-2013, 18:35
65 km/h 3. vites Accord için çok zalımca
accord 2. vitesteydi ben 3 teydim. vitesler bana göre yani. sadece hıza göre ömerde uygun vitesi seçti.
175 lik dizel nasil benzinde 220 beygire denk geliyor anlamadim, tam tersine yakin guclerdeki benzinli ve dizel motorlarda benzinli olan daha avantajlidir
Passat standartda 310nm tork verirken standart accord 223 nm tork verebiliyor passat chipli haliyle arkadaşın paylaştığı dyno sonucuna göre 375 nm civarı tork vermiş. denk değilden kastım budur. dizeli yürüten tork olduğundan bu torklardaki bi arabanın (ki standart passat standart accorddan 50 kg daha hafif) stock accordun gerisinde kalması bana beklediğim sonucu vermedi.
nette yazan kilo accordun doğru ise arada 8 kilo var benden ağır. ben 1460 kiloyum. fakat biz iki kişi idik. ki ayrıca bence normal yürüdük başa baş. sonuç beni tatmin etti.
ayrıca tork konusuna gelince tork bana kalırsa rampada işe yarıyor. aracı yürüten beygirler. ben yazılımdan öncede 300 küsür torku hissediyordum şuandada hissediyorum o torku, fakat araç şuan kadran çevirebiliyor yazılımdan sonra. torka aldanan biri değilimdir pek. rampa dışında işe yaradığını pek hissedemedim.
alan memnun satan memnun sıkıntı yok o zaman :)
sıkıntı yok abi zaten honda yakın arkadaşım. olmamış olsa bile benim saplarım vs niyetli biri olmadığımı bilirler. passat daha fazla yürüyorsa bile bizimki dumansız bukadar yürüyor bunada şükür:)
Passat standartda 310nm tork verirken standart accord 223 nm tork verebiliyor passat chipli haliyle arkadaşın paylaştığı dyno sonucuna göre 375 nm civarı tork vermiş. denk değilden kastım budur. dizeli yürüten tork olduğundan bu torklardaki bi arabanın (ki standart passat standart accorddan 50 kg daha hafif) stock accordun gerisinde kalması bana beklediğim sonucu vermedi.
tork aracın hızlanmasına çok büyük bir katkı sağlamaz, çekişi artırır, yüksek torkla yokuş rampa demeden kesilmeden gidilir, arkaya karavan takılır gezilir :) ama hızlanma olarak asıl etken beygir gücüdür, bende 105 lik dizel megane coupe varken 130 küsur beygirlik 1.6 corolla versoya geçildim mesela, hemde baya dik bir rampa çıkarken :)
bir hikayemi anlatayım sizlere gülünç torkla ilgili. bende 4 sene öncesinde 1.9dti megane vardı 98bg 200 torklu bir araç. ilk turbo dizel deneyimimdi. ulan dedim bu araba ne böyle koltuğa yapışıyorsun vay anasını geçemiceğim 1.6 1.8 araba yok diyodum kendime:D sonra arkadaşın 1.6 mpi 102 bg lik önceki kasa octavia ile denedik adam beni geçiyor dellendim gittim chipledim hafif dumanlı ozaman işte kadran çevirmeye başladı araç. hee dedim tork hikaye. tork sadece gidiyo gibi hissettiriyor ama kadran yavaş dönüyor. geçen bir abimiz 105lik passat aldı yeni kasa diyor koltuğa yapışıyosun chip e gerek yok:) dedim ah abi ahh gel bide chiplisine bin :)
bir hikayemi anlatayım sizlere gülünç torkla ilgili. bende 4 sene öncesinde 1.9dti megane vardı 98bg 200 torklu bir araç. ilk turbo dizel deneyimimdi. ulan dedim bu araba ne böyle koltuğa yapışıyorsun vay anasını geçemiceğim 1.6 1.8 araba yok diyodum kendime:D sonra arkadaşın 1.6 mpi 102 bg lik önceki kasa octavia ile denedik adam beni geçiyor dellendim gittim chipledim hafif dumanlı ozaman işte kadran çevirmeye başladı araç. hee dedim tork hikaye. tork sadece gidiyo gibi hissettiriyor ama kadran yavaş dönüyor. geçen bir abimiz 105lik passat aldı yeni kasa diyor koltuğa yapışıyosun chip e gerek yok:) dedim ah abi ahh gel bide chiplisine bin :)
:D Dti için octaviadan önce ibretlik bi örnek daha var. :cool: :D :D
1.4 era olanmi :D
haha aynen aynen. Sonra sen çok hızlandın tabi, biz aynıyız orası ayrı. :D