Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İyi bir fren servisi lazım-Ankara

Emre Ekrem
30-07-2013, 09:16
Merhaba, fren problemi yaşıyorum, servise götürdüm sol ön freni sıkıyor diyerek sol tarafta ne var ne yok değişti fakat aynı problem devam ediyor, bir iki kere daha gittim ve bir şeyler yaptılar, sonuç ise aynı.
Bende katil olmamak ve kalp kırmamak adına başka bir servis bulmaya karar verdim, sorun şu: Fren çok dipte kavrıyor ve bazen durduğu yerde pompalama yaptığımda ya üstte kavrama yapıyor yada daha diplere iniyor, ayrıca 50 60 km üstüne çıkıp kazık "test amaçlı" fren yapınca direk abs ye giriyor.
Ankara'da fren üzerine bildiğiniz iyi bir servis var mı?

MeRtCaN
30-07-2013, 09:20
Benımde 5 bıjona cevırınce arabamı frenlerımde sorun vardı
ank dekı tum frencılerı gezdım ama bana mantıklı bır ıs yapabılecek kapasıtede ıyı bır usta bulamadım
kımı arabayı bırak bız yaparız
dedı
kımı balata yanlıs dedı

ben arabamı bırakacam ne oldugunu bılmedıgım adama gazlayacak gazlayacak sonra adı fren testı olacak..

ıs basa dustu kendım oturdum cozgum 10 kere soktum taktım ama problemı bulfum.

senın problemın fren merkezı kalıperlerınde olabılır

herhangı bır ozel servıse goturmeyı dusundunmu ?
overboost
orsel
veya erkay peugeot halleder sanırım

Emre Ekrem
30-07-2013, 09:24
Erkay a götürmeyi planlıyorum aslında Mertcan, belki iyi bir fren servisi bilen varsa onu da değerlendiririm diye düşündüm. Kaliperler değişti, abs merkezinde sorun yok dediler de fren merkezi olabilir aslında, onunla ilgili bir işlem yaptılar mı bilmiyorum.

Gunes G.
30-07-2013, 09:29
Merhaba, fren problemi yaşıyorum, servise götürdüm sol ön freni sıkıyor diyerek sol tarafta ne var ne yok değişti fakat aynı problem devam ediyor, bir iki kere daha gittim ve bir şeyler yaptılar, sonuç ise aynı.
Bende katil olmamak ve kalp kırmamak adına başka bir servis bulmaya karar verdim, sorun şu: Fren çok dipte kavrıyor ve bazen durduğu yerde pompalama yaptığımda ya üstte kavrama yapıyor yada daha diplere iniyor, ayrıca 50 60 km üstüne çıkıp kazık "test amaçlı" fren yapınca direk abs ye giriyor.
Ankara'da fren üzerine bildiğiniz iyi bir servis var mı?

Herhangi bir yerden kacak yoksa, brake booster'dan (wastinghouse diye de gecer) vakum hortumunu cekip frenlerinizi tekrar deneyin. Duzelme yoksa sirasiyla fren ana merkezini ve brake booster'i degistirip denemek gerekecek.

Test amacli kazik fren yaptiginizda aracinizda cekme oluyor mu?

Emre Ekrem
30-07-2013, 09:30
Çekme olmuyor, sadece 50 60 km üzerinde iken fren yaparsam direk abs devreye giriyor, bu arada el freninde de biraz sertleşme var.

MeRtCaN
30-07-2013, 09:33
Erkay a götürmeyi planlıyorum aslında Mertcan, belki iyi bir fren servisi bilen varsa onu da değerlendiririm diye düşündüm. Kaliperler değişti, abs merkezinde sorun yok dediler de fren merkezi olabilir aslında, onunla ilgili bir işlem yaptılar mı bilmiyorum.

Adem abı yonlendırır bence erkay peugeot

Gunes G.
30-07-2013, 09:36
Dedigim gibi hortumu cekip tekrar deneyin, hortum olmadan pedal hissi cok daha farkli olacaktir, ne kadar basarsaniz o kadar durur araciniz ancak ciddi bir kuvvetle basmaniz gerekecek sistem standart oldugu icin. Yolda denemeyin, alisik degilseniz korkutur. Trafiksiz bir yerde deneyin. Fren pedalinin karakterini gozlemleyin. Her seferinde farklilik gosteriyor mu eskisi gibi diye, yoksa hep ayni tepkiyi mi veriyor diye.

Bundan sonra tekrar konusalim.

Emre Ekrem
30-07-2013, 09:56
Dedigim gibi hortumu cekip tekrar deneyin, hortum olmadan pedal hissi cok daha farkli olacaktir, ne kadar basarsaniz o kadar durur araciniz ancak ciddi bir kuvvetle basmaniz gerekecek sistem standart oldugu icin. Yolda denemeyin, alisik degilseniz korkutur. Trafiksiz bir yerde deneyin. Fren pedalinin karakterini gozlemleyin. Her seferinde farklilik gosteriyor mu eskisi gibi diye, yoksa hep ayni tepkiyi mi veriyor diye.

Bundan sonra tekrar konusalim.

tamam, deneyeceğim bugün, çok teşekkür ederim.