PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : GGN STI vs Armageddon Z06

GGN40
31-07-2013, 00:19
Güzel bir deneme oldu, Tork garaja ve Yüro'ya çok teşekkür ederim:)

STI
Basınç: 1.85
Yakıt: E85

Z06; En son neler yapıldı tam bilmiyorum
Motor ile denendikten sonra Nos bittiği için basılmamış.

Benim arabada da ve Z06 da Gopro vardı, Dün gece bütün denemelerde kayıt yaptı.
O gece yapılan her denemede gopro kullanıldı sanırım, hepsi birleştirilip güzel bir video hazırlıycaklar.

GGN STI vs Armağan Z06 - 30.07.2013 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=_e90yUX7_kg)

Bi1ReD
31-07-2013, 00:23
Masallah bu gt30lu sti mi?

GGN40
31-07-2013, 00:25
Masallah bu gt30lu sti mi?

Teşekkürler, GT35 var

Bi1ReD
31-07-2013, 00:37
Tork garajda görmüştüm sanırım gerçekten güzel araç tekrar maşallah

fatiii
31-07-2013, 00:43
maşşallah izlen makine yürüyor

GGN40
31-07-2013, 00:44
maşşallah izlen makine yürüyor

Saolasın abi:)

Armageddon
31-07-2013, 01:02
Evet ggnyi kutlarim. Hayatimdaki en saçma denemeydi. Ben z06nin eski haliyle yeni halini karşılaştırmak istemiştim sırf o yüzden denemistim ve eski haliyle aynı mi gidiyorsun diye en az 5 kez sordum izlene ama izlenin niyeti farkliymis. Evet goprodan da görüleceği üzere deneme boyunca böyle saçma deneme mi olur yol dolu diye konuştuk, konuşurken arabayı kesiciye soktum, deneme sonrası yangından mal kaçırır gibi gittiniz ve giderken "gaz kestin mi ki" dediniz. Tatmin mi oldunuz anlamadım. Hayır kesmedim çünkü sen yolun ortasına cikmistin beni bekliyordun ve basmisken de basalim dedik, o şartlarda önümüzde iki otobüs yanyanayken senle denemem hataydi hangi akla hizmet yaptıysam. Senden ricam önce birlikte yürüdüğünü söylediğin 1000lik motorun videosunu koy, daha sonra da basabildigin en yuksek basıncı ve ne basacaksan artık onu bas da bir sonrakinde öyle deneyelim. Bana olan birseyi yokmuş gibi gösterip salak yerine koyarsanız ben buna eyvallah demem hiç kusura bakma kardeşim. .. Geçmek gecilmek bu kadar önemli olmamalı bazı şeyler daha önemli...

ümitech
31-07-2013, 01:10
Masallah 35 setup disinda bilmemiz gereken neler var ?
Yapili z06 gecmek maharet ister tebrikler
Bu arada kac km de gaza oturuldu ? Yaris kacta bitti ? Z06 ilerde yakalyabiliyomu ?
Masallah küheylanlara...

GGN40
31-07-2013, 01:15
Şimdi olay böyle boka sarmasın diye otobanda sordum gaz kestinmi diye yok dedin abi? Bir daha deniyelim dedim? Gerek yok araban hızlı dedin? Yanındaki arkadasa sordum,varmıydı sıkıntı dedim yok dedi?

Bir diğer olay ise düzlükte ben giderken yanımdan bastın gittin, ben senin yanına geldim , yani senin devrinden bastık. Azımı açıp hiçbirsey dedimmi? Sen korna çalınca , kornanın net duyulmadığını söyleyip el ile bastık, geçte kalmadın, video gelince görücez tabi gelirse :)

Sirf bu muhabbetler olmasın diye 290 a kadar bastım belki yaklasırsin diye ama fark daha da acıldı onuda görücez gopro da :) Zaten senin kamyonla tirla alakan yoktuki fark acılınca arkama gectin en sol seritten 290 a kadar bastım ben ? Solda kamyon tir vardı da içinden mi gectik?

Kaçıp gitmek derken ? Denemeden sonra gideceğimizi en basta soyledim , sende dedinki bende gidicem ne taraftan gidicen dedin? Cenk Abinin çekici ile ilgili olan bir durumdan gitmemiz gerektiğini en başta söyledim. Daha arabalara binmeden köprünün üstünde.......

Ben bügün Başarı da aradım, konustuk denemede hiçbir sıkıntı yoktu. Derin ile de konusmus, o da arabası hizliydi demiş.
Daha fazla basıncada gerek yok, gerek olursa acarım :)

Neticede saçma olan hiçbirşey yok, Motoru gectin ama Nos bastın, bizim denemede nos yoktu

GGN40
31-07-2013, 01:16
Masallah 35 setup disinda bilmemiz gereken neler var ?
Yapili z06 gecmek maharet ister tebrikler
Bu arada kac km de gaza oturuldu ? Yaris kacta bitti ? Z06 ilerde yakalyabiliyomu ?
Masallah küheylanlara...

Ben 3. vites bastım , z06 sanırım 2. vites bastı.

İlerde yakalıyamıyor 290 a kadar bastım.

fatiii
31-07-2013, 01:22
Evet ggnyi kutlarim. Hayatimdaki en saçma denemeydi. Ben z06nin eski haliyle yeni halini karşılaştırmak istemiştim sırf o yüzden denemistim ve eski haliyle aynı mi gidiyorsun diye en az 5 kez sordum izlene ama izlenin niyeti farkliymis. Evet goprodan da görüleceği üzere deneme boyunca böyle saçma deneme mi olur yol dolu diye konuştuk, konuşurken arabayı kesiciye soktum, deneme sonrası yangından mal kaçırır gibi gittiniz ve giderken "gaz kestin mi ki" dediniz. Tatmin mi oldunuz anlamadım. Hayır kesmedim çünkü sen yolun ortasına cikmistin beni bekliyordun ve basmisken de basalim dedik, o şartlarda önümüzde iki otobüs yanyanayken senle denemem hataydi hangi akla hizmet yaptıysam. Senden ricam önce birlikte yürüdüğünü söylediğin 1000lik motorun videosunu koy, daha sonra da basabildigin en yuksek basıncı ve ne basacaksan artık onu bas da bir sonrakinde öyle deneyelim. Bana olan birseyi yokmuş gibi gösterip salak yerine koyarsanız ben buna eyvallah demem hiç kusura bakma kardeşim. .. Geçmek gecilmek bu kadar önemli olmamalı bazı şeyler daha önemli...

Şimdi olay böyle boka sarmasın diye otobanda sordum gaz kestinmi diye yok dedin abi? Bir daha deniyelim dedim? Gerek yok araban hızlı dedin? Yanındaki arkadasa sordum,varmıydı sıkıntı dedim yok dedi?

Bir diğer olay ise düzlükte ben giderken yanımdan bastın gittin, ben senin yanına geldim , yani senin devrinden bastık. Azımı açıp hiçbirsey dedimmi? Sen korna çalınca , kornanın net duyulmadığını söyleyip el ile bastık, geçte kalmadın, video gelince görücez tabi gelirse :)

Sirf bu muhabbetler olmasın diye 290 a kadar bastım belki yaklasırsin diye ama fark daha da acıldı onuda görücez gopro da :) Zaten senin kamyonla tirla alakan yoktuki fark acılınca arkama gectin en sol seritten 290 a kadar bastım ben ? Solda kamyon tir vardı da içinden mi gectik?

Neticede saçma olan hiçbirşey yok, Motoru gectin ama Nos bastın, bizim denemede nos yoktu

şimdi burda bi gariplik var sorulunca niye bidaha denenmedi?

artı nos basmadan 35 li sti ın geçmesi abes bi durummuki sonuçta 6 sn giden araba izlenin arabasıda.

go pro danda izliyelim varsa videolar.

M3CSL
31-07-2013, 01:22
Benim tahminim vette almaliydi, yada 250 lerde one cvikar diye dusunurdum deneme oncesi sorulsaydi, 2 aracada tebrikler, icerden videolari izlemek lazim..

GGN40
31-07-2013, 01:24
Noslu 5.7 cıkarmıs z06, ben iki kişi 6 cıkardım.

Abi o akşamki butun denemeler 1 video haline getirilip konulucak.

onur_guler88
31-07-2013, 01:28
deneyen araçlara maşallah, ggn sti formunda maşallah izlen. iki aracında tekerine taş değmesin

GGN40
31-07-2013, 01:29
deneyen araçlara maşallah, ggn sti formunda maşallah izlen. iki aracında tekerine taş değmesin

Teşekkürler

GGN40
31-07-2013, 01:30
Hep aynı muhabbet ya geçilince, kesici kaöyon tır.
Denemeden sonra sağa cekip durdum sordum 55 kere. Yok böyle birşey ya

fatiii
31-07-2013, 01:30
Noslu 5.7 cıkarmıs z06, ben iki kişi 6 cıkardım.

Abi o akşamki butun denemeler 1 video haline getirilip konulucak.

bende onu diyorum nossuz geçmen gayet normal he 35 li sti o kadar ayağa düştüki insanların corvetin delip gideceğini düşünmeleri dahada normal.

ümitech
31-07-2013, 01:34
Icerden videolar olmasi lazim bi takim seylerin bizim acimizdan net anlasilabilmesi icin

GGN40
31-07-2013, 01:35
Icerden videolar olmasi lazim bi takim seylerin bizim acimizdan net anlasilabilmesi icin

2 aracında arkasına gopro bağladılar, bende yok içeriden video

ümitech
31-07-2013, 01:41
2 aracında arkasına gopro bağladılar, bende yok içeriden video

Dostum zaten sn lerinize bakilacak olursa senin onde olman gayet tabi normal + altlarda bastiysaniz tamamiyle sen avantajlisindir vs vs vs
5.7 nosla koşan vette nossuz illaki 6 sn den yavas kosacaktir ki zaten sen 2 kisi yapmissin sureyi
Cokta mudahil olmak istemiyorum aslinda olaylara gunah kecisi olmamak icin :)

seWki26
31-07-2013, 01:44
iki aracada maşallah diyorum ve sunuda ekliyorum geçme geçilme olaylarını bu kadar büyültmenin anlamı yok araçları amaçları haline getirmekte sacma bi olay basılır geçersin geçilirsin bi daha basılır sonuc görülür bu tarz olaylarda herkesin arabası giderlidir mekanik spor bu arac o anda gitmez geriler geçilir veya tam tersi olabilir büyütcek bişey yok bence 2 aracada kocaman maşallah bidahaki denemeyi merak ediyorum simdiden..

osman 1.8t
31-07-2013, 01:53
bu işleri bu yüzden bıraktım 6 sn kosan aracında olsa bu kavgalar bitmiyor arkadaş ben yaşlandım kaldıramıyorum iki aracada maşallah ama bir not düşeyim 6 sn koşan araç 1000 lik motorla koşamaz motorun markası önemli değil 1000 lik en dandik reyzing motor 4 sn kosuyor

Armageddon
31-07-2013, 02:23

Kaçıp gitmek derken ? Denemeden sonra gideceğimizi en basta soyledim , sende dedinki bende gidicem ne taraftan gidicen dedin? Cenk Abinin çekici ile ilgili olan bir durumdan gitmemiz gerektiğini en başta söyledim. Daha arabalara binmeden köprünün üstünde.......

Ben bügün Başarı da aradım, konustuk denemede hiçbir sıkıntı yoktu. Derin ile de konusmus, o da arabası hizliydi demiş.

Bak güzel kardeşim. Ben 2001 yılından beri deneme yaparım ve çok kez geçilmişliğim olmuştur. Geçilmekte sıkıntı yok, hatta Z06yı ilk aldığımda senle denemiştim ve beni geçmiştin sıkıntı oldu mu? Ama bana birşey yanlış söylendiği zaman salak yerine konduğumu düşünürüm çünkü benim dürüstlüğümü karşı taraf göstermiyor, beni kandırmaya çalışıyor demektir.

Alttaki video 3 yıl önce çektiğimiz video. Z06da sadece yazılım ve egzoz var. Sana dün basa basa araban aynı mı gidiyor fark var mı benim için referans olacak diye sordum ve bana hayır, sadece toluen yerine etanol koydum araba aynı gidiyor dedin. Arabam daha hızlı deseydin, evet en azından vites ve devir olayına daha dikkat ederdim...

2010.09.21 Corvette Z06 vs GGN Sti - 2 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=CH_5nNzr7O0)

Ben Z06ya komple motor yaptım silindir kapağı hariç komple yükledim arabam aynı mı gidiyor yani sen beni neye inandırmış oluyorsun? Kimi kandırmış oluyorsun?

Ben sen önceden 0.6 bar mı bastın şimdi 7.8 bar mı basıyorsun, arabana ne ekledin ne yaptın bilmem. Sana araban aynı mı gidiyor referans olarak basmak, arabamın farkını görmek istiyorum diyorum evet diyorsun. Deneme sonrası geliyorum ben bu denemeden memnun değilim çok erken çıktık önümüz doluydu diyorum bir garipleşiyorsun abi ne var gaz mı kestin ne oldu zaten kornaya sen bastın falan diyorsun iyi diyorum ok gerek yok kutlarım diyorum, derdini anlıyorum çünkü, sonra bir daha deneyelim diyorsun, o sinirle senle ne deneyeceğim bir daha?... Tam giderken de videoda görürüz kim ne yaptı diyorsunuz, aferin....

Bu arada noslu 100-200 5.3 gördüm ben tam sonuçlar Başarda, senin yazdığın gibi 5.7 değil.

Kendi devrimdeymişim. Kendi devrime gelmeye kalksam yolu yarılardık heralde... Tırla alakan yok arkama geçtin diyorsun da Corvettele arkana geçip taş yemek müthiş bir motivasyondu benim için...

şimdi burda bi gariplik var sorulunca niye bidaha denenmedi?

artı nos basmadan 35 li sti ın geçmesi abes bi durummuki sonuçta 6 sn giden araba izlenin arabasıda.

go pro danda izliyelim varsa videolar.

Yukarıda açıkladım, derdimin geçmek geçilmek olmadığını anlamışsındır umarım. Ben arkadaşları tamam ok hadi iyi geceler diye gönderirken "videoyu koyarım görürüz" dediklerinde gelin hadi ok bir daha mı deniyoruz deseydim? Çoluk çocukla da bir yere kadar.

Deneme sonrası rahatsızlığımı dile getirdikten sonra bu videonun konması bence hiç doğru değil. Belki alması gerekenler bunu görüp ders alırlar.

Hep aynı muhabbet ya geçilince, kesici kaöyon tır.
Denemeden sonra sağa cekip durdum sordum 55 kere. Yok böyle birşey ya

Ben nerdeyim sen nerdesin, işine geldiği gibi görüyorsun olayı, böyle devam et. Önce insanlara doğruları söylemeyi öğrenmen gerekiyor. Evet izlen beni geçtin, sti z06dan daha hızlı ve ben bunu kaldıramıyorum, cidden böyle olduğunu mu sanıyorsun?

Hep aynı muhabbetse belki de sende sorun vardır, dediğim gibi 2001den beri rolling yaparım ben de ne hikmetse ilk defa senle böyle bir muhabbete giriyorum.

Hadi iyi geceler...

fatiii
31-07-2013, 02:38

Bak güzel kardeşim. Ben 2001 yılından beri deneme yaparım ve çok kez geçilmişliğim olmuştur. Geçilmekte sıkıntı yok, hatta Z06yı ilk aldığımda senle denemiştim ve beni geçmiştin sıkıntı oldu mu? Ama bana birşey yanlış söylendiği zaman salak yerine konduğumu düşünürüm çünkü benim dürüstlüğümü karşı taraf göstermiyor, beni kandırmaya çalışıyor demektir.

Alttaki video 3 yıl önce çektiğimiz video. Z06da sadece yazılım ve egzoz var. Sana dün basa basa araban aynı mı gidiyor fark var mı benim için referans olacak diye sordum ve bana hayır, sadece toluen yerine etanol koydum araba aynı gidiyor dedin. Arabam daha hızlı deseydin, evet en azından vites ve devir olayına daha dikkat ederdim...

2010.09.21 Corvette Z06 vs GGN Sti - 2 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=CH_5nNzr7O0)

Ben Z06ya komple motor yaptım silindir kapağı hariç komple yükledim arabam aynı mı gidiyor yani sen beni neye inandırmış oluyorsun? Kimi kandırmış oluyorsun?

Ben sen önceden 0.6 bar mı bastın şimdi 7.8 bar mı basıyorsun, arabana ne ekledin ne yaptın bilmem. Sana araban aynı mı gidiyor referans olarak basmak, arabamın farkını görmek istiyorum diyorum evet diyorsun. Deneme sonrası geliyorum ben bu denemeden memnun değilim çok erken çıktık önümüz doluydu diyorum bir garipleşiyorsun abi ne var gaz mı kestin ne oldu zaten kornaya sen bastın falan diyorsun iyi diyorum ok gerek yok kutlarım diyorum, derdini anlıyorum çünkü, sonra bir daha deneyelim diyorsun, o sinirle senle ne deneyeceğim bir daha?... Tam giderken de videoda görürüz kim ne yaptı diyorsunuz, aferin....

Bu arada noslu 100-200 5.3 gördüm ben tam sonuçlar Başarda, senin yazdığın gibi 5.7 değil.

Kendi devrimdeymişim. Kendi devrime gelmeye kalksam yolu yarılardık heralde... Tırla alakan yok arkama geçtin diyorsun da Corvettele arkana geçip taş yemek müthiş bir motivasyondu benim için...

Yukarıda açıkladım, derdimin geçmek geçilmek olmadığını anlamışsındır umarım. Ben arkadaşları tamam ok hadi iyi geceler diye gönderirken "videoyu koyarım görürüz" dediklerinde gelin hadi ok bir daha mı deniyoruz deseydim? Çoluk çocukla da bir yere kadar.

Deneme sonrası rahatsızlığımı dile getirdikten sonra bu videonun konması bence hiç doğru değil. Belki alması gerekenler bunu görüp ders alırlar.

Ben nerdeyim sen nerdesin, işine geldiği gibi görüyorsun olayı, böyle devam et. Önce insanlara doğruları söylemeyi öğrenmen gerekiyor. Evet izlen beni geçtin, sti z06dan daha hızlı ve ben bunu kaldıramıyorum, cidden böyle olduğunu mu sanıyorsun?

Hep aynı muhabbetse belki de sende sorun vardır, dediğim gibi 2001den beri rolling yaparım ben de ne hikmetse ilk defa senle böyle bir muhabbete giriyorum.

Hadi iyi geceler...

ilk mesajınla çelişkili yazmışsın biraz..en olmadı bidaha denersiniz ama bir çok denemede anlaşmazlıklar olabiliyor bunu ortadan kaldırmak için hemen arkasına tekrar deneme yapılması en mantıklısı yoksa bu duruma sinirlenip bidaha denememek sadece burdan böyle boş yazılara sebep olur..ki sinirlenmek boşuna.

ecz_murat
31-07-2013, 02:45
İki araçta sevilen takip edilen insanlar ve araçları...bu kadar para harcayıp üzerine sinirlerinizi bozmaya gerek varmı? dostlukları,arkadaşlıkları bozmadıktan sonra, Bir daha..bir daha... uygun zamanda denenir

GGN40
31-07-2013, 03:02
Bak abi geçen seferki denemede de aynı seylerı yaptın , Geçen seferki denemede debriyajım kacırmıstı, kaçırdığı halde ayagımı gazdan çekip terar bastıgım halde gectim bunlaru biliyorsun?
Korhan abi görünce yazar 2.0 barda debriyaj kacırınca 1.85 e kısmiştık, fakat gene kaçırdı. İyi niyetli olarak bu denemede de sana referans olsun diye 1.85 bastım. Arabamın 2.2 bara kadar ayarı var!! Bunu herkes bilir, Eğer amaç geçmek olsaydı, brake boost da ögrendik :) Yukarıda da sana yapmıycagımı söyledim? Ayrıca aracının süresini sen kendin köprunun ustunde 5.7 dedin diye ben yazdım. Diğer konu ise; bak tam giderken ben öyle birşey demedim, uzunda fark acılınca kac boy oldugunu konusurken, video var ordan bakarız abi dedim, Sen yanlıs anlamıssın. Abi emin ol sen gercekleri görmek istemiyorsun, yoksa sende biliyorsunda neyin ne oldugunu da..Doğrular nedir Abi ? tekme tokat basıyordun? ne gaz kestin nede gec bastın? Sen iyi niyeti su istimal ediyorsun. Biz bir kerelik yarısa araba hazırlamayız. Arabam 5 senedir bu sekilde. Videolar gelsin izliyelim o zaman konusalım. eger hala bir sıkıntı olursa da, ikimiz de ankaradayız yüz yüze konusalım. Sen de nosunu doldur istersen, ben 1 saatte nos baglatırım, 2.2 bar açarım amacım geçmek olur! Telefonumu biliyorsun, arabam kapımın onunde 5 dk önce haber vermen yeter.

vol23
31-07-2013, 03:04
İki aracada maşallah çok hızlılar.

_muhaRRem
31-07-2013, 03:05
ggn sti sayesinde insanlar dahada çok seviyor sti ları .

deneyen araçlara maşallah.

athem
31-07-2013, 03:15
Su roll isleri cok sknti ne dense yanlis anlasiliyo Allah kolaylik versin

Iki tarafida tanimam etmem

Uc sti'in gectigi sti mi bu?

GGN40
31-07-2013, 03:22
Hatta ben dun gece seninle denemeye gelmedim, Biliyodum cünkü senin bunları yazıcagını, kabul etmiycegini.. Sen motor yapmıssın egzantrık piston fln fln banane bunlardan abi, Bu arada ben arabam eskisi gibi dedim die Sende vites ve devir olayına dikkat etmedin öylemi ? :) O yuzden gectim heralde seni :) Abı komik seyler bunlar. Tork garaj şuan 30 lu bir sti hazırlıyo, bitmek üzere. en az benim arabam kadar gidicek, moralin bozulmassa onlada geçmek isteriz seni.

cem
31-07-2013, 03:24
Arabamın 2.2 bara kadar ayarı var!! Bunu herkes bilir,

Özel değilse merak ettim, ben bilmiyorum çünkü;
2.2'de 4 civarlarında bi süresi mi var aracın ?

GGN40
31-07-2013, 03:25
ggn sti sayesinde insanlar dahada çok seviyor sti ları .

deneyen araçlara maşallah.

Teşekkürler:) Neler ile ugrasıyorum, inanılır gibi değil:)

GGN40
31-07-2013, 03:26
Özel değilse merak ettim, ben bilmiyorum çünkü;
2.2'de 4 civarlarında bi süresi mi var aracın ?

Anlamadım abi? 4 civarı ne demek?

fkocak
31-07-2013, 03:27
Deneme zevkli araç içi görüntüler de olsa tadindan yenmez ama bari bu denemede kalpler kırılmasın

cem
31-07-2013, 03:29
Anlamadım abi? 4 civarı ne demek?

2.2 barda süresini ölçtünüz mü hiç aracın yani ?
Yoksa 6 saniye 2.2 bardaki süresi mi orasını tam anlamadım..

S16
31-07-2013, 03:32
MaşALLAH araçlara kazasız belasız da mevzu boka sarmış kolay gelsin ...

GGN40
31-07-2013, 03:36
2.2 barda süresini ölçtünüz mü hiç aracın yani ?
Yoksa 6 saniye 2.2 bardaki süresi mi orasını tam anlamadım..

Elimizde bir süre var ama daha dbn kontrol ettirmediğim için acıklamak istemiyorum.
Kısacası bir bilene sormadan iş yapmak istemiyorum.

Dookan
31-07-2013, 07:17
vay izlen kardaşım benim helal olsun.6 da felaket bi süre maşallah.

shkodra
31-07-2013, 07:55
İki otomobile de maşallah nazar değmesin, sahiplerine de helal olsun. Her ikiside bileklerine ve yüreklerine ve verdiği emeğe güvenmiş er meydanına çıkıp koşmuşlar.
Ne demiş atalarımız '' Alta düştüm diye üzülme üste çıktım diye sevinme '' Bence ortada sorun edicek bir sıkıntı yok. Eminim herkesde böyle düşünüyordur.
Tekrar her iki arkadaşıda tebrik ederim.
Not: Bu tip cadde yarışlarına karşı olduğumu tekrar belirtirim. Bence piste çıkmak lazım.

gselcuk
31-07-2013, 07:56
Olay oldun yine be reis problem sendemi subiee demi anlayamadım :))) tebrikler iki tarafada güzel deneme olmuş araç içi videolar gelse dahada tatlı olur problemler kalkar.

Batw0han
31-07-2013, 08:05
Izlenım kocaman masallah araban muazzam yuruyor,

Her ıkı arac sahıbıne masallah.

ademsezer
31-07-2013, 08:21
maşallah deneyen araçlara

Armageddon
31-07-2013, 08:22
ilk mesajınla çelişkili yazmışsın biraz..en olmadı bidaha denersiniz ama bir çok denemede anlaşmazlıklar olabiliyor bunu ortadan kaldırmak için hemen arkasına tekrar deneme yapılması en mantıklısı yoksa bu duruma sinirlenip bidaha denememek sadece burdan böyle boş yazılara sebep olur..ki sinirlenmek boşuna.

Uzun zamandır deneme yapmadığım için bazı şeyleri düşünmeden, iyi niyetli denediğim için yanlış yaptım, olay bu. İzleni tanıyorsan heyecanlı çocuktur. Deneme sonrası heyecanlı bir şekilde "abi sıkıntı yoksa biz gidiyoruz" dediği için yangından mal kaçırıyormuş gibi dedim kendi söylediği gibi on kez deneyelim mi falan da demedi. Yoksa aslında çelişen bir durum yok gerçekte.

Bak abi geçen seferki denemede de aynı seylerı yaptın , Geçen seferki denemede debriyajım kacırmıstı, kaçırdığı halde ayagımı gazdan çekip terar bastıgım halde gectim bunlaru biliyorsun?
Korhan abi görünce yazar 2.0 barda debriyaj kacırınca 1.85 e kısmiştık, fakat gene kaçırdı. İyi niyetli olarak bu denemede de sana referans olsun diye 1.85 bastım. Arabamın 2.2 bara kadar ayarı var!! Bunu herkes bilir, Eğer amaç geçmek olsaydı, brake boost da ögrendik :) Yukarıda da sana yapmıycagımı söyledim? Ayrıca aracının süresini sen kendin köprunun ustunde 5.7 dedin diye ben yazdım. Diğer konu ise; bak tam giderken ben öyle birşey demedim, uzunda fark acılınca kac boy oldugunu konusurken, video var ordan bakarız abi dedim, Sen yanlıs anlamıssın. Abi emin ol sen gercekleri görmek istemiyorsun, yoksa sende biliyorsunda neyin ne oldugunu da..Doğrular nedir Abi ? tekme tokat basıyordun? ne gaz kestin nede gec bastın? Sen iyi niyeti su istimal ediyorsun. Biz bir kerelik yarısa araba hazırlamayız. Arabam 5 senedir bu sekilde. Videolar gelsin izliyelim o zaman konusalım. eger hala bir sıkıntı olursa da, ikimiz de ankaradayız yüz yüze konusalım. Sen de nosunu doldur istersen, ben 1 saatte nos baglatırım, 2.2 bar açarım amacım geçmek olur! Telefonumu biliyorsun, arabam kapımın onunde 5 dk önce haber vermen yeter.

İzlen geçen sefer ne yaptım? 3 yıl önce beni geçtin ben sana laf ettim öyle mi? Sen hangi dünyada yaşıyorsun? Bu kez büyük yazıyorum anla diye, BAK YALAN SÖYLEME, İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRME!

Ya o gece nosum bittikten sonra beni twin turbo corvette de geçti tutup laf ettim mi? Sen hala yok şunu bastım sonra buna indim şöyle oldu diyorsun. Araban aynı gitmiyor kardeşim. Doğruyu söyle derken bunu yazdım 2 mesajdır ama anlamak istemiyorsun! Ben senin oradaki laflarına ve tavrına kızdım, orada da deneme düzgün olmadı dememe rağmen buraya video koyup herşey iyiymiş de güzelce geçip gitmişsin tavrında olmana kızdım.

Sen tekme tokat basıyordun falan diyorsun da arkandan nasıl bastığımı nasıl bu kadar iyi biliyorsun izlen????? Devrimde değildim, ve konuşurken devir kesiciye girdim diyorum yalan mı söylüyorum? Yine de beni geçer miyidn diyorsun. Ben bilmiyorum sen ne olacağını nerden biliyorsun?

Ben o gece motorla denemeyi kabul ettim, oradaki herkes biliyor GEÇİLMEYE ÇIKTIM ama geçtim. Cenk'in suprayla deneyelim diye geldik, geçileceğimi düşünüyordum halen daha da öyle düşünüyorum. Sen bunlardan sonra hala gelip "ben seni geçtim sen kaldıramıyorsun" modundasın. Buradan istediğin kadar lafı çevirmeye uğraş, derdimin ne olduğunu anlamak isteyen anladı.

5.3 çıkmış ben sana neden 5.7 diyeyim?? Yanlış hatırlıyorsun heralde...

İzlen istersen sen nosunu falan bağlat, istediğin kadar bas basıncını da istediğin kadar aç ondan sonra bir daha deneyelim. İstersen de hiç uğraşma, senle muhattap olmaya bayılmıyorum bu saatten sonra. Senle artık deneyeceksem geçmek için denerim.

30lu sti mı var? Bak Tork garaj senin himayende değil bana insanlar adına atar yapma, Korhan'ı, Orhan'ı, Hakan ustayı severim. Ben senin bana yaptığının yanlış olduğunu söylüyorum, başka insanları konunun içine çekmeye çalışıyorsun, yine yanlış yapıyorsun.... Senin bana ettiğin laflardan Tork garaj sorumlu değil...

Ben herkesle, herşeyle DOSTANE BİR ŞEKİLDE denerim, o yüzden 30lu da gelsin 55 olan varsa o da gelsin sorun değil. Zaten sorun o değil :icon_wack

Onrcn
31-07-2013, 08:47
Arkadaslar yuz yuze gorusseniz bence daha saglikli olacak ;)

Sh4rk
31-07-2013, 08:49
On numara yurumus sti masallah ;)

KingoAtmo
31-07-2013, 09:04
Video izlettikleri İkisine de maşallah, ciddi hızlı araçlar...
Ama birini geçtiğimi idda ederek forumda video paylaşacak olsam, iki tarafında kendi devirinde, arabasını iyi olduğunu hissettiği şartlarda denenmiş en az 3 video paylaşırım...
diğer türlüsü bence eğlencelik, kıstas değil

GGN40
31-07-2013, 09:05
2 veya 3 kere dedim tekrar deniyebiliriz diye, Bak abi diyorum saygımı bozmak istemiyorum ama bu iş maksadını aşıyori üzüntü olmasın. Benimle 5 dakika telefonda konuşan birisi bile benim böyle bir konu için yalan söylemiyceğimi bilir. Doğruyu söyle derken , arabaya birşeyler yaptım ve senden mi saklıycam? Benim ordaki tavrımda hiçbir sıkıntı yoktu, senin kesiciye girmen denemeyı sacma sapan kılmaz. Söyleseydin kesiciye kaldım kardeşim bir daha deniyelim ? sabaha kadar denerdim. Nasil devrinde değildin ? Enka da sen sabit bir hizla giderken ben senin yanına geldim! Bak yalan burda! Cemil Abi de yanımdaydı ve git yanına dedi ve 3. vitese atmak zorunda kaldım! Görünce yazar o da.. Kimse kimseye bayılmıyor zaten. Ben bir daha senle araba denemem, sıkıntı olursa araba gelir seninle denemeye. Dediğim gibi olay daha da tatsızlaşmasın boktan birşey için hiç gerek yok. Go pro gelsin ona göre gerekirse yüz yüze konusuruz. Ben bu forum olayını tam beceremiyorum. Olay yanlış yerlere çekiliyor.

Armageddon
31-07-2013, 09:27
Benim ordaki tavrımda hiçbir sıkıntı yoktu, senin kesiciye girmen denemeyı sacma sapan kılmaz. Söyleseydin kesiciye kaldım kardeşim bir daha deniyelim ? sabaha kadar denerdim. Nasil devrinde değildin ? Enka da sen sabit bir hizla giderken ben senin yanına geldim! Bak yalan burda!

Demek benim kesiciye girmem denemeyi saçma sapan kılmaz. Demek ki seninle aramızdaki fark burada. Benim karşımdaki deneme sonrası devir kesiciye girdiğini söylese ben o denemeyi saymam bile ki ben orada sana söyledim.

Ben her sabit hızla gittiğim yerde devrimde mi oluyorum? Köprünün altına o kadar erken döndün ki biraz daha denemesek nerdeyse köprüye gelecektik o yüzden basalım dedik diye yukarıda açıkladım.

Tamam beni geçtin, büyüksün, en büyük sti, maşallah kardeşim :icon_tup: Hadi iyi günler.

GGN40
31-07-2013, 09:42
Eski denemeye yorumun;

Arkadaşlar merhabalar ben Z06nın sahibiyim. Gerçekten çok güzel bir geceydi herkese teşekkür etmek istiyorum. İnşallah en kısa zamanda tekrarlarız böyle organizasyonları :)

Küçük bir notu eklemeden geçemeyeceğim, zaten videolardan anlıyorsunuzdur ama 3 videoda da sağlıklı bir denem şansımız olmadı GT35li STIyla, tek bir kez deneyebildik sağlıklı bir şekilde onun da videosu yok :)

Bu da şimdi ki denemede yazdığın;

İzlen geçen sefer ne yaptım? 3 yıl önce beni geçtin ben sana laf ettim öyle mi? Sen hangi dünyada yaşıyorsun? Bu kez büyük yazıyorum anla diye, BAK YALAN SÖYLEME, İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRME!

Yalan ?

Benim yanlış yönlendirdiğim birileri varsa da video yu sessiz bir ortamda yükses sesle dinlesin. 2 aracında gazlama sesi çok net. Ben daha fazla yazmayı kendime yakıştırmıyorum, yaşça benden büyüksün. Saygısızlık etmek bana yakışmaz. Allah'a Emanet.

alp1903
31-07-2013, 09:48
İkinizinde kesesine bereket.

İzlen kardeşim, bilegine saglık şu incar videolarını bi yayınlada görelim hard shift :)

Caner B.
31-07-2013, 09:48
Gün gecmiyor ki bir deneme konusunda da ayni sorunlar yasanmasin

GGN40
31-07-2013, 09:51
İkinizinde kesesine bereket.

İzlen kardeşim, bilegine saglık şu incar videolarını bi yayınlada görelim hard shift :)

Bende yok kanka hiç video, benim arabanın dısında ve vette nin dışında gopro vardı. Onlarda başarın arkadaşı derin de.

ahmetgurlek
31-07-2013, 10:02
iki araca da kocaman maşallah. ankara'mızın gururu araçlar ikisi de. lütfen konu gereksiz uzamasın, kalpler kırılmasın. ankara el kadar yer, her zaman çıkar denersiniz. izlencim yaş olarak senden büyük bir abin olarak naçizane daha fazla yazmamanı rica ediyorum. gerekirse telefonda konuşulur, garajda görüşülür, çözülür tüm sorunlar. forumdan yazışınca sıkıntı oluyor, kalpler kırılıyor. aynı şey armağan kardeşim için de geçerli. allah'ım nazarlardan saklasın muhteşem 2 aracın var. lütfen forumda yazışıp da yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermeyin.

saygılarımla.

Abdullah.S
31-07-2013, 10:08
benzın zamları bu denemeyi etkilememiş maaşallah

Armageddon
31-07-2013, 10:08
iki araca da kocaman maşallah. ankara'mızın gururu araçlar ikisi de. lütfen konu gereksiz uzamasın, kalpler kırılmasın. ankara el kadar yer, her zaman çıkar denersiniz. izlencim yaş olarak senden büyük bir abin olarak naçizane daha fazla yazmamanı rica ediyorum. gerekirse telefonda konuşulur, garajda görüşülür, çözülür tüm sorunlar. forumdan yazışınca sıkıntı oluyor, kalpler kırılıyor. aynı şey armağan kardeşim için de geçerli. allah'ım nazarlardan saklasın muhteşem 2 aracın var. lütfen forumda yazışıp da yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermeyin.

saygılarımla.

tamamdır, yazacaklarim olmasına rağmen susuyorum, daha uzamasın... herkese iyi gunler. ..

onat
31-07-2013, 10:19
Ben birşeyi merak ediyorum bu kesici olayı neden rollingin tekrarlanmasına sebep ? Dragta kesici olunca tekrarlanmıyor sonuçta. Düzgün vites atsın taraflar madem öyle. Olay 600 hp araba yapmak değiil bence.

K.Kaan
31-07-2013, 10:33
benimde beklentim açıkçası vette nin önde olmasıydı ama iki aracada maşallah araç sahipleri konuya tabi ki daha hakimler bize izlemek düşüyo keyifle...

SekoLive
31-07-2013, 10:37
Ben birşeyi merak ediyorum bu kesici olayı neden rollingin tekrarlanmasına sebep ? Dragta kesici olunca tekrarlanmıyor sonuçta. Düzgün vites atsın taraflar madem öyle. Olay 600 hp araba yapmak değiil bence.

drag ile roll olayları birbirinden kural hak hukuk olarak farklı :) rollde eğer gerçek sonuc görmek için basılıyorsa şartlar makul derecede eşit olmalı. kesiciye girdiğinden ötürü bi yavaşlama v.s. olacakdır .

bu arada iki aracada maşallah izlen'in 2 sene önce izmitteki performansı hala aklımaddır :)

onat
31-07-2013, 10:45
drag ile roll olayları birbirinden kural hak hukuk olarak farklı :) rollde eğer gerçek sonuc görmek için basılıyorsa şartlar makul derecede eşit olmalı. kesiciye girdiğinden ötürü bi yavaşlama v.s. olacakdır .

bu arada iki aracada maşallah izlen'in 2 sene önce izmitteki performansı hala aklımaddır :)

hacım işte ben ona karşıyım. madem maksat nihayi sonucu görmek, o zaman dbn ölçülerek yarışılsın. olay yolda görmekse bence şoför faktörü min olmamalı. burda olay sadece araba yapmak ve hangisi güçlü görmek gibi oluyor. öyleysede yola çıkarmanın mantığı yok. yola çıkarıyorsanda krallar gibi kullanıp kesici mesici sarması vs si herşeyi sonucu etkilemeli.

SekoLive
31-07-2013, 10:46
hacım işte ben ona karşıyım. madem maksat nihayi sonucu görmek, o zaman dbn ölçülerek yarışılsın. olay yolda görmekse bence şoför faktörü min olmamalı. burda olay sadece araba yapmak ve hangisi güçlü görmek gibi oluyor. öyleysede yola çıkarmanın mantığı yok. yola çıkarıyorsanda krallar gibi kullanıp kesici mesici sarması vs si herşeyi sonucu etkilemeli.:)

sende haklısın onat. en temizi bu olsa gerek ama buda bizim türk kültürümüze aykırı gibi geliyo bizde arabalar yan yana gelecek (et ete değicek hesabı) :D

Armageddon
31-07-2013, 11:35

Çünkü dragda iddia var ogünku denemede en azından bende iddia yoktu. Yukariyi okursan z06yi ilk aldığımda denedigim araç olduğu için referans olmasi için bir daha denemek istediğimi yazmıştım.

Cupra03
31-07-2013, 11:47
Maşallah her iki aracada.
Drag ile rol bencede farklı,genelde arkadaşlar arasında yada arkadaşlar vasıtası ile yapılıyor rol.Naz ve rica girince devreye bir daha denenmesi normal,vites kaçışlarında ve denenmelide.
Böyle hızlı araçların sahiplerininde hoş görüde hızlı olması lazım...

khan
31-07-2013, 11:49
ben genelde yazmiyorum artik deneme basliklarina ama bu konuya birseyler yazma ihtiyaci duydum.

izlenin arabasi 4 yil onceki haliyle tamamen ayni, sadece ufak eksikleri tamamlandi, misal yag sogutucu, radyator.
yakiti ve ayari degisti, tabi ki 4 yil onceki haline gore bir miktar iyi gitmesi gayet normal cunku 3 yilda cok deneyimler, tecrubeler edinildi.

en basiti izleninde ilk denemesiydi 35 li setubi ile 3 yil onceki deneme, dolayisiyla pilotajdan bile cok sey degismistir.

armagan senin arabanda iyi gidiyor, masallah. bu isin dogasinda hirs var, rekabet var kimse aylarca arabasini yatirip, binlerce dolar para harcayip, gecenin bir korunde bir suru risk alip otobana denemeye gecilmeye cikmiyor, herkez gecmek icin cikiyor. gecmekte var , gecilmekte ama denedikten sonra arzu edersen tekrar deneyelim, bir sikinti var mi dendiginde yok problem yok denildiyse burdada tebrik etmek, 3 yilda ayni setupla araba hizlanmis demekten baska birsey soylememek yakisandir.

sonuc olarak punduna getirip gecip basip gitme yok, bizde olmaz zaten oyle birsey sorariz problem var mi, deneyelim mi bir daha diye her zaman taniyanlar , deneyenler bilir.

simdi sana dusen, izlen seni nossuz niye gecti, arabanda veya sende nerde problem var onu tespit edip, gerekli gelistirmeyi yapip ayni hatayi tekrarlamamak, iste tecrube budur zaten;)

onat
31-07-2013, 11:54
Çünkü dragda iddia var ogünku denemede en azından bende iddia yoktu. Yukariyi okursan z06yi ilk aldığımda denedigim araç olduğu için referans olmasi için bir daha denemek istediğimi yazmıştım.

armağan abi sana yazmadım yanlış olmasın ben genel olarak kurala atıfta bulundum. sizin aranızdaki mevzu zaten bana düşmez.

B.Battal
31-07-2013, 12:30

Tekrarlanmasına sebepse bile tekrarlamayıp gelip burada sayılmaz ne demek :)
Bidaha deneseydiniz o zaman boşuna tartışma olmazdı. Hep aynı şey oluyor otobanda muhabbet yarım kalınca forumda içini döküyor millet sonra anlaşmazlıklar oluyor.

Armageddon
31-07-2013, 13:13
ben genelde yazmiyorum artik deneme basliklarina ama bu konuya birseyler yazma ihtiyaci duydum.

izlenin arabasi 4 yil onceki haliyle tamamen ayni, sadece ufak eksikleri tamamlandi, misal yag sogutucu, radyator.
yakiti ve ayari degisti, tabi ki 4 yil onceki haline gore bir miktar iyi gitmesi gayet normal cunku 3 yilda cok deneyimler, tecrubeler edinildi.

en basiti izleninde ilk denemesiydi 35 li setubi ile 3 yil onceki deneme, dolayisiyla pilotajdan bile cok sey degismistir.

armagan senin arabanda iyi gidiyor, masallah. bu isin dogasinda hirs var, rekabet var kimse aylarca arabasini yatirip, binlerce dolar para harcayip, gecenin bir korunde bir suru risk alip otobana denemeye gecilmeye cikmiyor, herkez gecmek icin cikiyor. gecmekte var , gecilmekte ama denedikten sonra arzu edersen tekrar deneyelim, bir sikinti var mi dendiginde yok problem yok denildiyse burdada tebrik etmek, 3 yilda ayni setupla araba hizlanmis demekten baska birsey soylememek yakisandir.

sonuc olarak punduna getirip gecip basip gitme yok, bizde olmaz zaten oyle birsey sorariz problem var mi, deneyelim mi bir daha diye her zaman taniyanlar , deneyenler bilir.

simdi sana dusen, izlen seni nossuz niye gecti, arabanda veya sende nerde problem var onu tespit edip, gerekli gelistirmeyi yapip ayni hatayi tekrarlamamak, iste tecrube budur zaten;)

Korhan orada dönen muhabbeti tam bilmiyorsun. Orada ben izlene "araban ne durumda aynı mı yürüyor, biliyorsun ben z06yı aldıktan sonra epey şey yaptım farkı görmek istiyorum" dedim. Bana dedi ki "abi herşey aynı, sadece o zaman toluen koyuyordum şimdi ethanol var, aşağı yukarı aynı gidiyor" dedi. Arabası en az 10 boy iyi gidiyor. Bu da bana referans olamadı. Eğer derdim İzleni geçmek vb olsaydı, dediğin gibi hırs yapsaydım ona göre davranırdım, emin ol o geçtikten sonra da yeniden deneme isterdim devir kesiciye sokmuşken. Benim orada kızdığım arabası bana referans olamayacak olmasına rağmen o şekilde bana söylenmesi, ikincisi de hiçbirşey yokmuş gibi buraya gelip "güzel bir deneme oldu" vb yazması. Karşındakinin kesiciye soktuğunu falan biliyorsun neye göre güzel bir deneme oluyor? Bir yerlerde bir yanlış anlaşılma var en iyi ihtimalle...

Ben o gece denemek için 2 kişiyle konuştum. Birincisi SLSi olan Arel, ikincisi de Suprayla denemek için Cenk. Arel'i geçerim diye düşünüyorduk zaten onunla denemek istememdeki neden haftasonu Camaroyla SLSi denediğimiz için Camaro-Z06 karşılaştırmasını bir nebze görmekti. Cenkle de konuşmuştuk önceden denemek için sözleştik. Önceden yazdığım gibi Cenki geçmek gibi bir iddiam yoktu. Ben hız konusunda Camaroya daha çok güveniyorum. O gece Arelle deneyemedik bile....

Neyse birbirimizi anladık heralde, daha uzatmanın da alemi yok. Sonuç olarak evet, bir daha denemeye gerek yok dedim ve böylece "güzel bir deneme" olarak bu vdeoyu kabul etmiş olmuşum, bu gerçekten tecrübe oldu :)

STIın ayarı vb çok iyi olmuş, güzel yürütmüşsünüz maşallah ;)

Tekrarlanmasına sebepse bile tekrarlamayıp gelip burada sayılmaz ne demek :)
Bidaha deneseydiniz o zaman boşuna tartışma olmazdı. Hep aynı şey oluyor otobanda muhabbet yarım kalınca forumda içini döküyor millet sonra anlaşmazlıklar oluyor.

Tüm konuyu okudun mu? Ben sayılmaz mı demişim?

Ben o gece gsxr-1000 geçiyorum Z06yla, sonra stia geçilip sayılmaz diyorum, buna indirgiyorsun olayı... Bu kadar basit değil...

CML
31-07-2013, 13:27
Hayretler içindeyim yazmıcaktım okudum şok oldum Armağan beycim! Neler yazmıssın neler.. Orda hiç öyle bi ortam yoktu ya noldu birden böyle aslan kesilmissin neden böyle yaptın sen? İzlen gereken ve yazılması gereken herşeyi yazmış yukarda Allah var beni bile şüphe ettiricen kendimden orda olmasam gözümle görmesem İzlene kızıcam niye konusturuyosun diye ama çocuğun gram suçu yok vallahi ve ben o kadar özen gösterdim ADALETLİ olsun gerçek güçleri görelim kandırmayalım birbirimizi diye hırs olsa inan o fark değişirdi. Devir konusunada deyinmek istiyorum 90 km den bastık daha napak 500 den mi basalım yani?? Duruncada konustuk zaten bahsi bile geçmedi burda yazdıklarının bi çoğunun, hatırlatmak için söylüyorum senin aracındaki go-pro nun önünde konustuk herşeyi kaydetmiştir herşeyi sen kendin bi aç izle dinle. Burda da kimsenin hiç bişeyi ıspatlama zorunluluğu yok bence mahkeme deyil burası asmazlar bizi yani biraz sakin ve dikkatli olalım derim ben! Bide şunu anlamıyorum ben birbirinize telden msj ceker gibi forumun ortasında konusuyosunuz neden ya herkes herkese ulasabilir bence, Uzatıp çirkinleştirmeyin kendinizide bu konuyuda yazmak yerine telde konusun yada bulusun biyerde böyle saatlere surmez emin olun. Herkes kocaman adam bu ne ya..
:heyoo:...HOŞÇAKALIN...:heyoo:

Armageddon
31-07-2013, 21:41
Hayretler içindeyim yazmıcaktım okudum şok oldum Armağan beycim! Neler yazmıssın neler.. Orda hiç öyle bi ortam yoktu ya noldu birden böyle aslan kesilmissin neden böyle yaptın sen? İzlen gereken ve yazılması gereken herşeyi yazmış yukarda Allah var beni bile şüphe ettiricen kendimden orda olmasam gözümle görmesem İzlene kızıcam niye konusturuyosun diye ama çocuğun gram suçu yok vallahi ve ben o kadar özen gösterdim ADALETLİ olsun gerçek güçleri görelim kandırmayalım birbirimizi diye hırs olsa inan o fark değişirdi. Devir konusunada deyinmek istiyorum 90 km den bastık daha napak 500 den mi basalım yani?? Duruncada konustuk zaten bahsi bile geçmedi burda yazdıklarının bi çoğunun, hatırlatmak için söylüyorum senin aracındaki go-pro nun önünde konustuk herşeyi kaydetmiştir herşeyi sen kendin bi aç izle dinle. Burda da kimsenin hiç bişeyi ıspatlama zorunluluğu yok bence mahkeme deyil burası asmazlar bizi yani biraz sakin ve dikkatli olalım derim ben! Bide şunu anlamıyorum ben birbirinize telden msj ceker gibi forumun ortasında konusuyosunuz neden ya herkes herkese ulasabilir bence, Uzatıp çirkinleştirmeyin kendinizide bu konuyuda yazmak yerine telde konusun yada bulusun biyerde böyle saatlere surmez emin olun. Herkes kocaman adam bu ne ya..
:heyoo:...HOŞÇAKALIN...:heyoo:

Cemil Bey, Allahaşkınıza tüm gece İzlenin dibinde miydiniz :) Opette sordum İzlene en az 2 kez, sen yoktun etrafta o zaman, ayrıca köprü üstünde de sordum. Orhan da duydu hatta o da İzlenin yanındaydı ben sorduğumda. Birden aslan falan kesilmedim tabi, iki araba köprüden aşağı birlikte indikten ve sağa döndükten hemen sonra rahatsız oldum, deneme sonrası yanınıza geldiğimde de aklımdakileri söyledim zaten, deneme sonrası araban aynı mı diye sormadım, sordum da demedim hiçbir zaman o yüzden goproda çıkmaz tabi :) Orada sadece yeniden denemek istemedim, keşke isteseymişim.

Derin yanımdaydı, 40-45 milden bastık diyor, yani 65-70 km, 90 değil.... Videodan da belli çok geç başlıyoruz. Ben daha 4ü bitirmeden (6000 devirde) de bitirmişiz denemeyi ne zaman arkadan gelip geçecektim.... Çok mu yüksek sürat oluyor da bırakmışız?

Neyse video gelir heralde yakında Derin bitirmek üzere bildiğim kadarıyla.

İzlenle demek ki iletişim bozukluğu oldu diyelim, ben araban aynı mı gidiyor dedim daha denemeden, o da arabam aynı setupta demek istedi heralde.... Konuyu daha da uzatmanın anlamı yok ;) Herkese iyi akşamlar...

orcunnn
31-07-2013, 23:09
armagan abi bence bişey açıklamana hiç gerek yok sti deneme sebebi ile senın deneme sebebın çok farklı yönde o aracın senı geçme sansı yok zaten bence ayrları biz gözden geçir güzel bir video yap araç içinede ve tekrar dene sonuç belli olsun ..

GGN40
31-07-2013, 23:39
armagan abi bence bişey açıklamana hiç gerek yok sti deneme sebebi ile senın deneme sebebın çok farklı yönde o aracın senı geçme sansı yok zaten bence ayrları biz gözden geçir güzel bir video yap araç içinede ve tekrar dene sonuç belli olsun ..

Şaka mı yapıyosun? Beni geçme şansı yokmu? İlk geçtiğimde debriyajı yaka yaka geçtim, 2 gün önce de 290 a kadar bastım, sen rahat ol. İnsanlar hayal görüyor, söylediklerini unutuyor. Herşey ortada da.. HALA SÖYLÜYORUM ALKOL HARICINDE ARACA EKSTRA BİRSEY YAPILMADI , SANA REFERANS 3-4 BOY GEÇİLMEK OLDU. sENİN KEYFİNE GÖRE REFERANS AYARI VERİCEK DEĞİLİZ. BU KADAR DERT EDİCEĞİNİ BİLSEYDİM 1.4 BARDA DENERDİM.

fatiii
31-07-2013, 23:42

nos basarak demek istedin sanırım

GGN40
31-07-2013, 23:43
Cemil Bey, Allahaşkınıza tüm gece İzlenin dibinde miydiniz :) Opette sordum İzlene en az 2 kez, sen yoktun etrafta o zaman, ayrıca köprü üstünde de sordum. Orhan da duydu hatta o da İzlenin yanındaydı ben sorduğumda. Birden aslan falan kesilmedim tabi, iki araba köprüden aşağı birlikte indikten ve sağa döndükten hemen sonra rahatsız oldum, deneme sonrası yanınıza geldiğimde de aklımdakileri söyledim zaten, deneme sonrası araban aynı mı diye sormadım, sordum da demedim hiçbir zaman o yüzden goproda çıkmaz tabi :) Orada sadece yeniden denemek istemedim, keşke isteseymişim.

Derin yanımdaydı, 40-45 milden bastık diyor, yani 65-70 km, 90 değil.... Videodan da belli çok geç başlıyoruz. Ben daha 4ü bitirmeden (6000 devirde) de bitirmişiz denemeyi ne zaman arkadan gelip geçecektim.... Çok mu yüksek sürat oluyor da bırakmışız?

Neyse video gelir heralde yakında Derin bitirmek üzere bildiğim kadarıyla.

İzlenle demek ki iletişim bozukluğu oldu diyelim, ben araban aynı mı gidiyor dedim daha denemeden, o da arabam aynı setupta demek istedi heralde.... Konuyu daha da uzatmanın anlamı yok ;) Herkese iyi akşamlar...

Ben 290 takriben söylüyorum, 6 . vites 7500 devirde gazdan çektim, 3 vitesten 65 ten mi basıcam :) O kadar da kaale almamazlık yapmayız :) Ben hep aynı şeyi söyledim güç anlamında alkol den farklı birsey yok!

mami_makinen
31-07-2013, 23:44
Konuya yazmak istemedim ama yaZıcam

İzlen in arabası şakaya alınacak bi araba değil şimdiye kadar gördüğüm en iyi 35li araba burdada kendisi ile deneme şansı buldum ve denedikten sonrada herkese söyledim ogünkü denemelerde iki araçtada aynı ayarda iki şöför olsa iki araçta birbirini geçemezdi

İzlen konuna yazdım aramız biraz kırık olabilir ama araban gerçekten hızlı arabada emeği olan herkesi tebrik ederim

Armageddon
31-07-2013, 23:46
Tamam arkadaşlar konu yeniden hortlamasın tamam. İZlenin setup aynı sadece yakıt ve ayar değişik, bu yeterince açıklayıcı zaten. Orada yanlış anlaşılma oldu. Uyumam lazım yarın çok daha önemli pist günüm var :D

orcunnn
01-08-2013, 00:00
Şaka mı yapıyosun? Beni geçme şansı yokmu? İlk geçtiğimde debriyajı yaka yaka geçtim, 2 gün önce de 290 a kadar bastım, sen rahat ol. İnsanlar hayal görüyor, söylediklerini unutuyor. Herşey ortada da.. HALA SÖYLÜYORUM ALKOL HARICINDE ARACA EKSTRA BİRSEY YAPILMADI , SANA REFERANS 3-4 BOY GEÇİLMEK OLDU. sENİN KEYFİNE GÖRE REFERANS AYARI VERİCEK DEĞİLİZ. BU KADAR DERT EDİCEĞİNİ BİLSEYDİM 1.4 BARDA DENERDİM.

ben sakaları severim

evet armagan abi motorla denediği sartla senle denerse 2.2 bassan seni geçer
hayel dünyasında yaşama uc ile denemenide biliyorum uc ninde giderini biliyorum

bide denemeye 100 110 gıbı başlarsanız daha adil olur arka iterli o güçteki aracı yolla tutmak yada 2 den 3 atmak o kadar basit degil

ben armagan abinin yerinde olsam 110 aşagıya gaza dokunmam bile

mami_makinen
01-08-2013, 00:04
ben sakaları severim

evet armagan abi motorla denediği sartla senle denerse 2.2 bassan seni geçer
hayel dünyasında yaşama uc ile denemenide biliyorum uc ninde giderini biliyorum

bide denemeye 100 110 gıbı başlarsanız daha adil olur arka iterli o güçteki aracı yolla tutmak yada 2 den 3 atmak o kadar basit degil

ben armagan abinin yerinde olsam 110 aşagıya gaza dokunmam bile

Orçun 4 çeker bi araba 100-110 gibi basması normalmi ?
İyi o zaman sıfırdan kalksınlar :)

Batw0han
01-08-2013, 00:09
Araban bellı sonuc bellı ızlen bosver daha fazla uzatma konuyu, sagdan soldan degısık yorumlar gelmesı normal herkese cevap yetıstıremezsın ınsanlar ne dusunurse dusunsun, dogru yada yanlıs arabanı bılen bılıyor gerısı onemlı degıl... tr dekı sayılı subarulardan bırıne sahıpsın.

orcunnn
01-08-2013, 00:10
Orçun 4 çeker bi araba 100-110 gibi basması normalmi ?
İyi o zaman sıfırdan kalksınlar :)

o zaman denemesinler ben bu sartlarda denemem

mesela aynı güçte 60 km ile basarsa 4 çeker zıplar ve yırtın ara kapansın

bu sartlarda subarunun geçmesi çok normal

armağan abi nos kiti kullanmış olsaydı yanından geçer giderdi bunuda bilmesi gerekir

bende nos takarım dersede onun basıcagı ile vette basıncağı shot arasında
fark olacaktır
vette her şekilde geçmiş olur derim ben

orcunnn
01-08-2013, 00:13
Araban bellı sonuc bellı ızlen bosver daha fazla uzatma konuyu, sagdan soldan degısık yorumlar gelmesı normal herkese cevap yetıstıremezsın ınsanlar ne dusunurse dusunsun, dogru yada yanlıs arabanı bılen bılıyor gerısı onemlı degıl... tr dekı sayılı subarulardan bırıne sahıpsın.

arabaya kimse bişey demiyor sağdan soldan yorum diyorsun

yorum gelmeyecekse konunun burda ne işi var peki

herkezin fikri ve yorumu burda açık ben tarafamı söylüyorum olacagınıda

GGN sti türkiye deki sayılı olan ve çok ciddi bir araç bunuda küçümsemiyorum
yanlış anlama beni

mami_makinen
01-08-2013, 00:13
o zaman denemesinler ben bu sartlarda denemem

mesela aynı güçte 60 km ile basarsa 4 çeker zıplar ve yırtın ara kapansın

bu sartlarda subarunun geçmesi çok normal

armağan abi nos kiti kullanmış olsaydı yanından geçer giderdi bunuda bilmesi gerekir

bende nos takarım dersede onun basıcagı ile vette basıncağı shot arasında
fark olacaktır
vette her şekilde geçmiş olur derim ben

Son yazımı yazayım

60 da bassınlar GGN 2.2 bar basınç bassın üstünede nos bassın subarunun kadran bitene kadar yakalayabilirsen söz takım elbisen benden :)

orcunnn
01-08-2013, 00:16
Son yazımı yazayım

60 da bassınlar GGN 2.2 bar basınç bassın üstünede nos bassın subarunun kadran bitene kadar yakalayabilirsen söz takım elbisen benden :)

kadran 180 lik den degil dimi :D

senin yorumuna bişey diyemem ve her zaman saygı duyarım bilirisin abi

ama insallah deneme olursa izleyelim derim :icon_tup:

dachosen
01-08-2013, 10:09
İzlen maşallah kardeşim. Corvette de fena gidiyor.

Ben açıkcası iki tarafında istediği şekilde istediği devirde temiz bi şekilde tekrardan basması taraftarıyım. İzlenin arabayı 2.2 de merak ediyorum açıkcası :)

halilcakir
01-08-2013, 15:33
Tahmin yürütüyorum

Corvette nossuz 600hp STI 550hp vardır sanırım

100mph öncesi optimum şartlar olmadıkça lastik ısısı yol ısısı vb corvette ancak dans eder o lastiklerle

Halböyleyken corvette in patinaj yapıp sonrasındada yakalayamaması gayet normal geldi bana neden bu kadar sorun oldu?

Ha konu Corvette STI yı geçecekse eğer her iki arabada maksimumu yapar bir daha denerler.

Yanılmıyorsam z06de 2 stage nos var

Şanzıman ve defransiyel oranları standarttı galiba

Z06 önce kalın yanaklı bir DR alır start önceside güzel bir burnoutla ısıtır

sonra 3. vites 70mphden stage 1 150shot stage 2 150 shot şeklinde gazlarsa STI ın gt35 + nos yakıt vs de yapsa geçebileceğini sanmıyorum.

ama bu yarış için sonuç normal gibi geldi bana STI a tebrikler

ghibli06
01-08-2013, 16:13
Armağanla beraberdik roll öncesi, bana arabanın durumunu görmek istiyorum pist öncesi dedi, sonuçta yapılanlar araca ne kadar etki etmiş ona bakacaktı, geçtim geçildim diye bir derdi yoktu...

GGN nin 3 yıl önceki setupında olmadığını düşünüyor Armağan olay bu, sen geçtin o geçti değil, yaptıklarını tartamadığından şikayetçi... dün baya konuştuk, her iki araçta da dünya kadar emek ve para var, ikisine de maşallah diyorum...

Korsti
01-08-2013, 18:14
Ortada soyle bir yanlis anlasilma soz konusu olabilir yani ben oyle anladim.
Armagan bey Izlene arabnin ayni gidip gitmedigini sormus(yani ayni setup ayni yakit ayni basinc ayni avans vs veya farkli ayar veya setupla ayni dbn sureleri vs) ama Izlen de arabnin setupinin ayni olup olmadigini sorulmus sanabilir ki bence gayet dogal.
Ki zaten turbo arabalarda setup ayni olsa bile basinc avans ve yakita gore alinan gucler turbonun geldigi yerler coooook degismektedir. Korhan abi de zamaninda bunu baska bir subaru forumunda uzun uzadiysa anlatmis ve bu algilayisa gayet sitem etmisti. Yani bi arabada gt 35 var diye illa o turbonun cfm inin 10 kati krank gucu alinmiyo o arabadan. Ayar avans basinc yakit da cok onemli.

SpeedFreak
01-08-2013, 19:13
Forumdan Halil Çakır bilir, Yiğitte bilir 2 Subarum Oldu biri 0 aldığım 2005 Legacy 3.0R 250hp bone stock bindim bitek AVK nin 336mm taktığı Brembo ön fren kiti vardı çünkü durmuyordu alet standart fren sistemi berbattı, diğeri Yiğitin forester ile aynı ve Techturkey Formundan arkadaşların Ankaradan gelip aldığı 300hp civarındaki Subaru Froster S-Turbo (project01 de yapılan) Tork garaj Korhan beyde bilir aracı saolsun bi çok parçasını Tork garaj tedarik etmişti yapılırken. Şuan 96 model Pontiac Trans-** ws-6 hoby aracım olarak duruyor, oldukça soft bi setup var üstünde K&N cold air induction kit Kooks headers compo cams cc503 egzantirikler vs atmosferik 375hp çıkarıyor, bana göre Subaru kalkarken alabilir normal ama Armağan beyin araba tutunduktan hiç bir şansı yok yüksek sürratte Corvette karşısında, muazzam olmuş bu arada Armağan bey Z06 tebrik ederim

Dookan
01-08-2013, 19:30
şimdi bindigin subarularla yada guclerle ggn nın aynı marka arabaya bile girmeyecegını bılıosundur heralde.transam ın var dıye de corvet milliyetciligi yapmaya gerek yok.neye göre konustun niye konstun böyle bişeyi yap bi bilimsel bi kaç bişe bizde ogrenelım.senin arabanın fren kiti falan ne alaka konuyla

halilcakir
01-08-2013, 19:31
şimdi bindigin subarularla yada guclerle ggn nın aynı marka arabaya bile girmeyecegını bılıosundur heralde.transam ın var dıye de corvet milliyetciligi yapmaya gerek yok.neye göre konustun niye konstun böyle bişeyi yap bi bilimsel bi kaç bişe bizde ogrenelım.senin arabanın fren kiti falan ne alaka konuyla

Adam kendince tecrübelerini paylaşmış illa biri çıkıp birine sataşacak değilmi bu konularda :)

Dookan
01-08-2013, 19:33
Adam kendince tecrübelerini paylaşmış illa biri çıkıp birine sataşacak değilmi bu konularda :)

hayır tecrubeler tabiki paylaşılır ama hararetli bi konunun ortasına fren kiti anlatıp sonuna corvet onu geçer yapıştırmak milliyetcilikten başka bişey deildir.varsa özel bi bilgi bizede anlatsın bizde bilelim.banada sorarsan subaru geçer hadi bakalım

halilcakir
01-08-2013, 19:39
Hadi bakalım hodri meydanı vtanju okumasın anında reste rest der valla :D

Ben zaten yukardada bu yarışda subaru geçmiş bana göre geçmeside normal ama maksimum ayarlarda corvette alır diyorum.Bir nevi halamın bıyığı olsa amcam olur durumu.

Dookan
01-08-2013, 19:40
Hadi bakalım hodri meydanı vtanju okumasın anında reste rest der valla :D

hahahahahahahahahaha

SpeedFreak
01-08-2013, 19:46

Legacy nin fren kitini bone stock olması dışında tek modifikasyonu diye yazdım çünkü diğer subarum forumdan Suat ve Fuat kardeşlerin aldğı TR de Yiğitinkiyle beraber en yüklü Forster S-Turboydu, subaru her modeliyle çok sevdiğim bir markadır, bunları yazmamdaki sebep iki markayıda uzun süre kullanmış bir insan olarak edindiğim tecrube dir, amerikanın derdi bitmez evet ama modifiye edilmiş bir LS7 yi de dediğim gibi kalkış değil ama üst sürratte impreza zor geçer, niyetim corvette milliyetçiliği yapmak değil bir tanı ortaya koymaktı,devir çeviren 7000cc lik V8 makine kolyından geçilmez , buda trans ** la ilgili ornek 1200hp Turbo T/A vs ALL - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=ajJtuPdoMe0)

Dookan
01-08-2013, 19:55
yav tabiki ornekler olabilir tabiki hızlı gidebilir senin araban da yapılırs cok hızlı olabilir orneklerını ve vs06 yı da bilirim.corvetide bilirim ama sen direk yapıştırdın geçer diye.adam yazmış oraya 290a kadar yok hani ne zmn geçecen diye.sende uzunda geçer diyosun peşine.tabiki uzun var uzun var şanzumanı bıterse subarunun geçer.ama su an ıcın gecemıyo işte aha gordugun uzere yani

SpeedFreak
01-08-2013, 20:00
yav tabiki ornekler olabilir tabiki hızlı gidebilir senin araban da yapılırs cok hızlı olabilir orneklerını ve vs06 yı da bilirim.corvetide bilirim ama sen direk yapıştırdın geçer diye.adam yazmış oraya 290a kadar yok hani ne zmn geçecen diye.sende uzunda geçer diyosun peşine.tabiki uzun var uzun var şanzumanı bıterse subarunun geçer.ama su an ıcın gecemıyo işte aha gordugun uzere yani

Doğrudur ben tecrubemi paylaştım, derdim taraf tutmak değil

Dookan
01-08-2013, 20:01
Doğrudur ben tecrubemi paylaştım, derdim taraf tutmak değil

peki o zaman ben yanlış anlamışım.kusura bakmayın lutfen.

SpeedFreak
01-08-2013, 20:14
peki o zaman ben yanlış anlamışım.kusura bakmayın lutfen.

N kusura bakması:) mesele kim kimi geçti... her zaman tartışma olur bu hususta normal, kimse kimseyi kırmadan bitse daha iyi ama olmuyor

Armageddon
02-08-2013, 01:26
Forumdan Halil Çakır bilir, Yiğitte bilir 2 Subarum Oldu biri 0 aldığım 2005 Legacy 3.0R 250hp bone stock bindim bitek AVK nin 336mm taktığı Brembo ön fren kiti vardı çünkü durmuyordu alet standart fren sistemi berbattı, diğeri Yiğitin forester ile aynı ve Techturkey Formundan arkadaşların Ankaradan gelip aldığı 300hp civarındaki Subaru Froster S-Turbo (project01 de yapılan) Tork garaj Korhan beyde bilir aracı saolsun bi çok parçasını Tork garaj tedarik etmişti yapılırken. Şuan 96 model Pontiac Trans-** ws-6 hoby aracım olarak duruyor, oldukça soft bi setup var üstünde K&N cold air induction kit Kooks headers compo cams cc503 egzantirikler vs atmosferik 375hp çıkarıyor, bana göre Subaru kalkarken alabilir normal ama Armağan beyin araba tutunduktan hiç bir şansı yok yüksek sürratte Corvette karşısında, muazzam olmuş bu arada Armağan bey Z06 tebrik ederim

Teşekkür ederim :)

Sonuç olarak benim için orada önemli olan Z06nın ne kadar geliştiğiydi, bunu göremedim konu bundan ibaret. Gerisi benim için önemli değil, herkes gelebilir, herkesle deneyebilirim. Derdimin o gün geçilmek olmadığını hala anlamayan varsa artık yapacak birşey yok :)

1lker
02-08-2013, 04:07
İzlen herzamanki gibi iyisin kardeşim sanada GGN'ye de corvette'ye de Tork'a da kocaman maşallah emeklerinize sağlık.

cetinkaya55
02-08-2013, 20:26
Gerçekten iki aracada Maşallah giderleri konusunda hiç kimsenin söyleyeceği bir şey olmaz ama burada yanlış olan şu biri bana araçta değişiklik var mı? diye sorsa temel değişikliklerden bahsederim örneğin;turbo,yakıt,nos vs..yani izlen şöyle mi? demeliydi ''abi senin ile yarıştığımızda debriyajım kaçırıyordu şimdi kaçırmıyor falan mı?..aslında korhan kardeşim gerekli en güzel yanıtı vermiş çünkü:değişmeyen tek şey değişimdir.Bu arada yeni ölçüm tarzı subaru sti GGN :) :)

Not: tork garajda z06 gördüğümde hayran kalmıştım,tekerine taş değmesin....

Armageddon
02-08-2013, 20:45
Gerçekten iki aracada Maşallah giderleri konusunda hiç kimsenin söyleyeceği bir şey olmaz ama burada yanlış olan şu biri bana araçta değişiklik var mı? diye sorsa temel değişikliklerden bahsederim örneğin;turbo,yakıt,nos vs..yani izlen şöyle mi? demeliydi ''abi senin ile yarıştığımızda debriyajım kaçırıyordu şimdi kaçırmıyor falan mı?..aslında korhan kardeşim gerekli en güzel yanıtı vermiş çünkü:değişmeyen tek şey değişimdir.Bu arada yeni ölçüm tarzı subaru sti GGN :) :)

Not: tork garajda z06 gördüğümde hayran kalmıştım,tekerine taş değmesin....

Tesekkurler :) yalnız ben araçta degisiklik var mı, ayni gidiyor değil mi diye sordum z06nin eski haliyle karsilastirmak istiyorum dedim. Derdim geçmek olsa durum farklı olurdu... yani bana deseydi ki o gün debriyajım kaçırıyordu üstüne yakıt ve ayar farkı var yaklaşık 8-10 boy fark var, bu da bana yeterdi...