Orijinalini görmek için tıklayınız : passat b5.5 pd 130 vs mondeo 2.0 tdcii vs era 1.5 crdi
arkadaşlar belirli bir bütçem var ve almak istediğim araç bunlardan biri olucak ama merak ettiğim bazı şeyler var.
1- passat 130 hp ve chiplenince turboda bi sorun yok
2-mondeo 130 hp ve chiplenince sorun olurmu olmaz mı bilmiyorum
3-era 110 hp ve chiplenince ara hızlanmalarda bu araclara kilodan dolayı denk ve 2010 daki makyajlı kasalarda turbo da sorun olmuyor diyorlar ? Bilgisi olan ??
Bu 3 araç için hepsi stock iken ve hepsi chiplendikten sonra Drag ve Roll yapılsa sonuç nasıl olur ? Tavsiyeleriniz ve vereceğiniz değerli bilgiler için teşekkürler .. ( Adminler tarafından ankette eklenirse süper olur)
arsenikli
31-07-2013, 21:06
Ben era dan yanayım
Butce nekadar benim aracim satilik chipte var yayda var:)
Diger araclari bilmem ama ben dumansiz 40 hp aldim.digerlerinden bu guc cikararmi bilemem.
bütçen passata yetecek.erayı yada mondeo yu düşüneceksin he.saçma olur.hele ki pd130 gibi makına varken.
passat gerek motor gerek yürüyen olarak hepsinden iyi ve önü açık
kardeşim bütçe max 27.senin aracın performans konusunda takibindeyim :) chipli passatınla bu konudaki deneyimlerini alalım ..
Butce benim aracin donanimi icin az kaliyor.comfortline bakman gerekicek.accord ile videom var sana fikir verir.
Ayrica 27 butce varsa mondeo daha donanimli bulabilirsin. Era bunlarin yaninda kiyas yapilcak bir araba degil
evet haklısın ama era chiplenince bunlarla yürür gibime geliyor tabi turbo sorun çıkarmicaksa.İşte hiç chipli mondeo kullanan var mı passat ve era karşısında nasıl olur ?
Benim dyno 173 bg era chiplense ne olcakki:)
i-vtec07
31-07-2013, 21:31
passat yada mondeo derim ben era y la karşılaştırılmaz bile :)
passat ve mondeo chipli hem konforlu yürü hemde daha ciğerli yürü. :)
era diğerlerine göre zayıf kalır chipliye chipli olarak karşılaştırmada da geride kalır.Diğerlerine göre yol tutuş,fren,konfor bekleme
o bütçeye temiz passat 5.5 zor,aramak gerek.200hp üstü düşünüyosan en verimli seçenek motorları sağlamdır.Std olarak mondeo ile hemen hemen aynı performansı sunarlar.
temiz mondeo ghia paketini bulabilirsin.Chip yaptırmadan önce enjektörlerini test ettirmekte yarar var.Delphi markadır,bazıları sıkıntılıdır.Yol tutuş olarak passatdan daha iyidir.Otomatiğini düşünme.
o bütçeye mondeo daha yakın gibi duruyor.
setnogrom
31-07-2013, 22:18
Sağlamlık açısından bakacak olursak vag motorlarına diyecek yok.
1-passat
2-mondeo
3-Era 3 bile olmaz.
Kaldıki pd motorlu araçları diğer dizellerle karşılaştırmakta doğru olmaz.
xx
Onur Fatih
31-07-2013, 22:42
Erayı ele bence ilk başta.
27 bin bütçen varmış passat bulamazsın o fiyatlara malesef. Bulduğun arabada masraflı olur ben ucuz diye aldım hatta baya bi ucuz denk getirdim yaptığım masraflarla temizinin fiyatını geçti nerdeyse ama içim rahat bu şekil.
Şu da var tdi tdci kadar teknolojik bir motor değil o zamanın dizelleri için konuşuyorum
Hem hacimde fazla olacak. Her ikiside 6 ileri gayet güzel arabalar.
Mondeo passattan daha iyi yol tutar o paraya daha donanımlısını daha modellisini elde edersin.
İkiside sadece yazılımla 180hp gibi güçlere çıkabilir. Bu da seni çok çok eğlendirir o torkla.
Mondeoda deli tork oluyor bu arada bi araştır.
Benim 27 bin lira bütçem olsa 2005-06 az kmli mondeo bulurdum 25 bin liraya geriye kalan 2 bin lirasını yapacaklarıma ayırırdım. Rahat rahat gezerdim.
Eğer bütçe sıkıntı olmasaydı düşünürdüm açıkcası. b5 passatlar hala çok güzel arabalar benim gözümde..
Mondeo ghia tavsiye ederim, daha donanımlı ve bence daha yakışıklı bir araç almış olursun o paraya.era ikisinin üstünden atlasa yine de karşılaştırmam.
pd130 passat hepsini deler emin ol ;)
önü diğer 2 sine göre çok çok daha açık..
tdipower
31-07-2013, 23:44
alabiliyorsan pd130 passat al yoksa başka bir dizel alma derim ben :)
dedikleriniz dogru gece nerdeyse tum pd130 lara baktim fakat benim butceme ya komple boyalilar yada 250k km dekiler geliyor.mondeo da guzel biseler bulabilcem gibi ama 150 bin km den assada pek yok.o yuzden yine az km li 2 yasinda bi era bakmaliyim gibime geliyor.bu eralar chiplenince turboyu yiyor.bunlarin 2010 daki makyajli modellerindede mi turbo yiyor chiplenince ?
dragon07
02-08-2013, 09:57
erayı chipleyip pd130u chiplemezsen era geçer.pd130 passatı chiplersen erayı yok eder.
sinanbaysal
02-08-2013, 10:11
Bana kalırsada hem butce acısından hem km hemde yası acısından era daha mantıklı . Temız bır era alıp chıp yaparsanız bırde eıbach yay takarsanız guzel olur. Dıger araclar 1.9-2.0 araclar onlarla kıyaslamak tabı sacma ama era mantıklı.. Turbo arıza yaparsada bahanenız olur buyultursunuz bırkac daha degısıklıkle cıddı yuruyebılır ...
mr.korhan
02-08-2013, 10:17
şahsen 2.0 mondeo 6 ileri kullandım, lagunadan önceki arabamda passat b5 110 luk tdi idi, mondeonun çok daha istekli bir araç olduğunu söyleyebilirim. pd130 nasıldır bilemem ama mondeo 2.vites de sara sara giden bir araba. ciddi güzel bir şanzıman motor uyumu var araçta, tork ise keyf veriyor.
arkadaslar era yi kullandim gidisi on numara fakat bana oyuncak araba hissi verdi.pd 130 a gelince butceme uygunu yok.en mantiklisi mondeo.mondeo yu chipleyen varmi forumda ? alirsak chiplersek bize sikinti cikarirmi ve chip + egsozla nasi bi deger elde ederiz ??
arkadaslar era yi kullandim gidisi on numara fakat bana oyuncak araba hissi verdi.pd 130 a gelince butceme uygunu yok.en mantiklisi mondeo.mondeo yu chipleyen varmi forumda ? alirsak chiplersek bize sikinti cikarirmi ve chip + egsozla nasi bi deger elde ederiz ??
eraya gidişi on numara diyorsan chıp+egzozlu mondeoyla ışınlanmış gibi olursun 175-180hp aralığında güç 400nm ye yakın tork yakalarsın kadranı saat 6 yönünde görebilirsin :) manuelini tercih et,kurcalamadan önce enjektör testi yaptır.Egr iptali yaptırma motor ısınmıyo
tavsiyelerin için eyw KORKİ.1 ay içinde güzel bi mondeo ile bu dediklerini uygulicam çok teşekkürler fikirlerin için..
Onur Fatih
06-09-2013, 14:12
tavsiyelerin için eyw KORKİ.1 ay içinde güzel bi mondeo ile bu dediklerini uygulicam çok teşekkürler fikirlerin için..
Konunun ilk sayfasına yazmıştım bende değiştirdim arabamı :)
Mondeolara baktım temiz bulamadım daha önceki arabamda mondeoydu eski kasa. Soguttu beni forddan açıkcası. Bende bora, golf, toledo baktım en sonunda aldım toledo tdi. 110 hp.
Yazılımla 150 hp 340 nm oldu 1250 kg boş ağırlığı. Düşünürsen bakın derim gayet donanımlı. 2. vites dip gazda sarıyor çok eğlenceli oldu. 50-180 sürem 23 saniye. Yazılımlı pd130 passatında bu aralarda.
Yükleyip binmeyi düşünüyorum diyosan 1.9 ahf kodlu tdi düşün derim
vallahi kardesim ford u hic sevmem ama mondeo lar her zaman beni cekmistir sendeki kasada dahil.o soyledigin ahf kodlular sanirim 150hp lik motor fakat mondeo ile Toledo yu yanyana koyunca fark ortada diyor insan.bide soyle bi durum var ailede 3 tane connect vardi ve bu araclarin hepsi kotununde kotusu mazotla kullanildi ve hic bir ariza vermeyen araclar oldu.bu yuzden fordun dizelini guvenim biraz var.bide fiyat olarak acayip cazip geliyor ya ..
Onur Fatih
10-09-2013, 17:17
vallahi kardesim ford u hic sevmem ama mondeo lar her zaman beni cekmistir sendeki kasada dahil.o soyledigin ahf kodlular sanirim 150hp lik motor fakat mondeo ile Toledo yu yanyana koyunca fark ortada diyor insan.bide soyle bi durum var ailede 3 tane connect vardi ve bu araclarin hepsi kotununde kotusu mazotla kullanildi ve hic bir ariza vermeyen araclar oldu.bu yuzden fordun dizelini guvenim biraz var.bide fiyat olarak acayip cazip geliyor ya ..
Ben mondeodan çok çektim her ay 300-500 lira harcıyordum sadece masrafına.
Yine de sen bilirsin ben toledoyu aldığım paraya mondeoda alabiliyordum ama tercih meselesi tabi şu an ki arabamdan çok memnunum 2008 focus tdci de kullandım 1 sene. Ondan bile daha zevkli bana öyle geliyor.
Tabi o kasa mondeolarda her anlamda sınırlı olduğu için tercih etmedim eraya bulaşmada :)
Yahu 3 farklı sınıf araç karşılaştırılmış, b sınıfı olana c ve d sınıfı olanlarla mukayese edip *** atıp durmuşsunuz. Sanki aynı sınıf oldukları için bu fiyat/model farklılıkları varmış gibi davranmayın.
Modelli ve düşük kmli istiyorsanız Era. Evet turbo palleri yazılımlı olarak pek dayanmadığı söyleniyor, fakat upgrade edilirse, ondan sonra yazılım yapılırsa daha da fazla güç alınabilir bence.
Daha yaşlı, daha fazla km yapmış, ama daha konforlu araç istiyosanız Mondeo.
Daha da konforlu ve de kmsi 200binlere yaklaşmış, ayrıca deneyecek araba arayacanız zaman kilosundan ötürü bulamayacağınız ya da nadir rakip bulabileceğiniz araç bakıyosanız passat.
Ben mondeodan çok çektim her ay 300-500 lira harcıyordum sadece masrafına.
Yine de sen bilirsin ben toledoyu aldığım paraya mondeoda alabiliyordum ama tercih meselesi tabi şu an ki arabamdan çok memnunum 2008 focus tdci de kullandım 1 sene. Ondan bile daha zevkli bana öyle geliyor.
Tabi o kasa mondeolarda her anlamda sınırlı olduğu için tercih etmedim eraya bulaşmada :)
Çok biliyosun güzel kardeşim benim. 3.5 senedir kullanıyoruz, bizimki okunmuş heralde. Servis bakımı dışında bi sorunu çıkmadı.
Onur Fatih
10-09-2013, 18:08
Yahu 3 farklı sınıf araç karşılaştırılmış, b sınıfı olana c ve d sınıfı olanlarla mukayese edip *** atıp durmuşsunuz. Sanki aynı sınıf oldukları için bu fiyat/model farklılıkları varmış gibi davranmayın.
Modelli ve düşük kmli istiyorsanız Era. Evet turbo palleri yazılımlı olarak pek dayanmadığı söyleniyor, fakat upgrade edilirse, ondan sonra yazılım yapılırsa daha da fazla güç alınabilir bence.
Daha yaşlı, daha fazla km yapmış, ama daha konforlu araç istiyosanız Mondeo.
Daha da konforlu ve de kmsi 200binlere yaklaşmış, ayrıca deneyecek araba arayacanız zaman kilosundan ötürü bulamayacağınız ya da nadir rakip bulabileceğiniz araç bakıyosanız passat.
Çok biliyosun güzel kardeşim benim. 3.5 senedir kullanıyoruz, bizimki okunmuş heralde. Servis bakımı dışında bi sorunu çıkmadı.
Çok bilmiyorum doğrudur.
Arkadaş yazılımla yürücem demiş eraların turbosu buna musait değil kendinde söylemişsin.
Eraya bulaşma dedim dediğiminde arkasındayım burda buldum 2007 niyetlendim komşumuzundu zaten. Gel gez bakalım dedi satan kişi beğenirsen al beğenmezsen ben zaten satarım bunu dedi. Yani bana satma gibi bi gayesi yoktu sattıda zaten arabasını, ve erayla gezdik. Beğenmedim güven vermedi. 97 mondeom ondan çok daha güvenli geldi bana.
Diyorum herkesin kendi tercihi alıyosa alsın ben almıyorum sonuçta. Koskoca forumda bu üç araçtan en son tercih edilecek olan yine eradır. Bu net bişey kimse git era al hemen demez
Bu kadar fanatik olmanında bi anlamı yok kötü bi araba değil sadece güvensiz boş segment olarak düşük bir araba.
Onun dışında 40 yaşında bir aile babası için ideal. Benim babam alır mı hiç sanmıyorum ;)
Çok bilmiyorum doğrudur.
Arkadaş yazılımla yürücem demiş eraların turbosu buna musait değil kendinde söylemişsin.
Eraya bulaşma dedim dediğiminde arkasındayım burda buldum 2007 niyetlendim komşumuzundu zaten. Gel gez bakalım dedi satan kişi beğenirsen al beğenmezsen ben zaten satarım bunu dedi. Yani bana satma gibi bi gayesi yoktu sattıda zaten arabasını, ve erayla gezdik. Beğenmedim güven vermedi. 97 mondeom ondan çok daha güvenli geldi bana.
Diyorum herkesin kendi tercihi alıyosa alsın ben almıyorum sonuçta. Koskoca forumda bu üç araçtan en son tercih edilecek olan yine eradır. Bu net bişey kimse git era al hemen demez
Bu kadar fanatik olmanında bi anlamı yok kötü bi araba değil sadece güvensiz boş segment olarak düşük bir araba.
Onun dışında 40 yaşında bir aile babası için ideal. Benim babam alır mı hiç sanmıyorum ;)
Yahu o yazdığımın fanatiklikle ne alaksı var? B soınıfı c sınıfı ve d sınıfı aracı mukayese edip b sınıfı itin g*tüne sokanlar belli. Fakat bu aracı alıp, senelerce mutlu kullananlar da belli. Yeni her zaman iyidir, kendin söylemişsin, aylık çok fazla aracının giderinin olduğunu. Olay da tamamiyle bu, ister model düşük alt sınıf bi araç alırsın ya da masrafı göz önüne alıp düşük model ama üst sınıf alırsın. Zamanında sıfırı 22binden başlayan fiyatlarla satılan araçla 50binden başlayan aracı mukayese edince tabiki arada kalite farkı olması *****. Ne bekliyosunuz 22binden başlayan aracın bağımsız süspansiyon, espli olmasını, 200le viraj almasını falan mı?
Ama bunun dışında düşük sınıfı itin g*tüne sokmamak lazım. Bu aracı kullananlar var, el arabası muamelesi yapmayın bu sahiplerini de rencide eder. Kimse malına kötü denmesini istemez. Biraz seviyeli görüş bildirebilirsiniz. :icon_tup:
arkadaslar herkesin tercih meselesi ve saygi duymak lazim o yuzden kalp kirmaya gerek yok.ama mk3 mondeolara kimse soyle masrafli boyle masrafli demiyor ve bu tip arabayi gidipte 200 bindeki alinmaz parani cebine koyup pusuya yatmak gerekir illaki duser diyorum.bu sekilde buldum buldum bulamadim fiyat performans acisindan geri era ya donecegim tabiki turboya bi operasyon yapmam gerekecek megachips te ve ona gore bi yazilim.guzel bide 16 lik jant atilirsa era oturakli hale gelir diye dusu n uyorum.yinede suanlik pusuda beklemedeyiz..