Orijinalini görmek için tıklayınız : uzun süre yatacak araba ?
arkadaşlar arkadaşım askere gidiyor...
aracınıda kısmetse garaja çekip öyle gidecek.. yani araç uzunca bi süre garajda kalacak. önerileriniz nedir ? ne kadar sürede bir çalıştırılmalı ? motordaki sıvıların seviyeleri nasıl olmalı ? şimdiden teşekkürler :)
arada bi kullanılırsa iyi olur. kullanılmayacaksa eger. gelir gelmez yağ bakımı yapılmalı.
aküyüde gitmeden sökmek iyi olur.
arada bi kullanılırsa iyi olur. kullanılmayacaksa eger. gelir gelmez yağ bakımı yapılmalı.
aküyüde gitmeden sökmek iyi olur.
haftada 1 çalıştırılsa iyi olmazmı peki ?
ben aracımı pek kullanmam. ortalama 10 günde 1 kullanıyorum. haftada 1 arabanın akü durumu iyi ise normaldir.akü zayıf ise 2nci haftada akü bitebilir.
gokhankenar
01-08-2013, 01:17
Aynı dert bende de var. Kasımda askere gidiyorum benim arabamda yatacak kapalı garajda. komple aküyü söküp 1 yıl boyunca takoza alıp arabayı yatırsam bi problem olurmu ?
abiniz babanız v.s varsa 10 günde bir alsınlar 3-5 km dolaşsın koysunlar brandasını örtsünler diyeceğim ? En büyük sıkıntı araçta bekleyen yağdır. diğerleri işte akünün bitmesi lastikler hep tek bir tarafı baskı altına kalmasından dolayı bozulması. Örümcek ağı v.s
belki yanlış olabilir ama haftada 1 çalıştırıp uğraşmak yerine, aracı takoza alır aküsünü sökerim. Gelince zaten akü bitmiş olur büyük ihtimal. Yeni akü + yeni sıvılar + yeni filtreler ile işime bakarım :)
belki yanlış olabilir ama haftada 1 çalıştırıp uğraşmak yerine, aracı takoza alır aküsünü sökerim. Gelince zaten akü bitmiş olur büyük ihtimal. Yeni akü + yeni sıvılar + yeni filtreler ile işime bakarım :)
içindeki yağı boşaltıp mı takoza alsak yoksa yağ içinde kalsa çalıştırmadan önce mi değişsek mantıklı olur ? :)
içindeki yağı boşaltıp mı takoza alsak yoksa yağ içinde kalsa çalıştırmadan önce mi değişsek mantıklı olur ? :)
o konuda tam bir fikrim yok ama babam emekli olmadan önce, biz almanyaya dönerken hiçbirşey yapmazdık. Takoza alır giderdik, türkiyeye izine gelince dediklerimi yapar marşımızı basar yola çıkarırdık aracı. :)
Mümkünse max 2 haftada bir çıkarıp 1 km gezmek lazım..
Antifriz tamam olsun bide ilk aklıma gelen..
benden tavsıye ;
tum sıvıları bosalt
takoza kaldır
lastikleri sıyah cop poseti geçir
aküyü sök
amortisörlerin kotu durumdaysa cortlar bilgin olsun
bir diğer seçenek ;
tum sıvılar kalsın
lastiklerini çıkart 200liraya 4çıkma lastik al
mevcut yeterli psi/bar'dan fazla hava bas
lastiklerin altına gene de tahta kestir 4tane yatır arabayı
geldiğinde tum sıvıları degısırsın
hayırlı teskereler.
geldıgınde yagını değiştir filtreni değiştir başka bişey yapma.lastigin havasını kontrol etsin biri 1 metre ileri 1 metre geri salsın bişey olmaz arada bir de calıstırın calıstarmasanızda bişey olmaz ilk başta aku zor alır sonra gelır kendıne
duzeltme : dur dur yapma bunları.uzun donemmı kısa donemmı.ben kısa diye dusundum.uzun donemse durum farklı :D
kelalper
01-08-2013, 20:13
yağı sakın ama sakın boşaltmayın. Diğer sıvılar boşalsa da olur.Takoza alın. Lastikleri siyah çöp poşetine geçirin. Üzerine branda örtün. Geldiği zaman yağı ve kayışları değiştirin. Krank kasnağını kontrol edin pasa karşı. Ondan sonra devam.
Akın Sarıkaya
01-08-2013, 20:56
Aynı dert bende de var. Kasımda askere gidiyorum benim arabamda yatacak kapalı garajda. komple aküyü söküp 1 yıl boyunca takoza alıp arabayı yatırsam bi problem olurmu ?
sen askerdeyken ver bana arabayı gözüm gibi bakarım ona :D haftasonları çalıştırır, iç dış yıkar, iki tur atar bırakırım otoparka :D
JosephuS
01-08-2013, 21:05
sen askerdeyken ver bana arabayı gözüm gibi bakarım ona :D haftasonları çalıştırır, iç dış yıkar, iki tur atar bırakırım otoparka :D
:icon_tup: :icon_tup: :icon_tup:
sağlam fikir :))
Lastikler eskiyse geldiğinde yeni lastik almak gibi bi düşüncesi olursa,takoza almaya gerek yok.
PiscocuK
01-08-2013, 21:30
Depoyu fulleyip oyle birak.hem dondugunde bakarsin o depodaki benzini satip araba alirsin.
Biz ark arabasinin depoyu fulledik takoza koyduk haftada bir mars bastik 5 10 dk calistirdik bir sorun yasamadi
Araci birakacaginiz yerden emin olun fare turu kemirgenler varsa sikinti olabilir
volume81
01-08-2013, 21:39
eğer çıkarma gibi bir durum yoksa başlıca yapılacaklar
akü'yü söküp takoz'a kaldırın :)
içerisinde koku küf vs yapacak herşeyi çıkartın brandasına sarın bırakın
geldiğinde yağ, yağ filtresi, triger kayışı, 4 tane lastik ve soğutma sıvılarını değiştirin :)
bana kalsa haftada en az 1-2 km yol yapsın kapılarını açıp havalandırılsın ayda bir yıkansın derim
edit: altına ve kaput içine naftalin atabilirsiniz kedi fare vs gelmez
gokhankenar
02-08-2013, 02:08
eğer çıkarma gibi bir durum yoksa başlıca yapılacaklar
akü'yü söküp takoz'a kaldırın :)
içerisinde koku küf vs yapacak herşeyi çıkartın brandasına sarın bırakın
geldiğinde yağ, yağ filtresi, triger kayışı, 4 tane lastik ve soğutma sıvılarını değiştirin :)
bana kalsa haftada en az 1-2 km yol yapsın kapılarını açıp havalandırılsın ayda bir yıkansın derim
edit: altına ve kaput içine naftalin atabilirsiniz kedi fare vs gelmez
İşte bunu öğrendiğim süper oldu :icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:
arabanın hareket etmesi ayrı dert yatması ayrı dert yahu :D
yağını antifrizini yada herhangi bir sıvısını boşaltmayın. yağı boşaltınca küflenme, antifrizi boşaltınca patlama-çatlama sorunları oluşur
En iyi secenek cok guvendiginiz birine anahtari birakip haftada 1calistirip kisada olsa hareket etmesini rica etmek.Birde lastikleri sokerseniz yan yatirmayin dik koyun.Hatta ben dik koydugum lastigi bile arada bir gidip ceviriyorum surekli ayni taban uzerinde beklemesin diye gereksizsede takinti iste.
aynı olay benım de basım da var ruhsat sorunlu olduğu için rahmetlı dedemın arabası garaj da yatıyor sureklı sene de 1 yagını suyunu antifrizini değiştirip yazları 3 ay bınıyorum kışın garaja çekerken akü yü ve lastiklerini söküp içindeki tüm benzini hortumla çekiyorum sakın için de benzın bırakmayın bayat benzın motora zarar verir bi de bi macun gibi pis kokulu kıvama geliyor bayat benzın helekı bır kokusu var cesetten beter