Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 106gti saxovts

Bone-crusheR
03-08-2013, 07:20
106-simota filtre 48m düz boru remus son
mavi saxo-pt52 ecufast yazılım timing 51m duz boru warex son
gri saxo-ince conta-timing-simota filtre-51m duz boru warex son
araç kiloları eşittir 2de 4pm pm gibi bastık 200 kadar
160 170 gbi ufak ucak fark acılıyor 200 gibi 2 3 boy geri kalıyorum

http://r1308.hizliresim.com/1d/3/r2b9n.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
4xbEw0Ifs8c

Bone-crusheR
03-08-2013, 07:25
Jo3SqjgEX0g

link- http://www.youtube.com/watch?v=4xbEw0Ifs8c
http://www.youtube.com/watch?v=Jo3SqjgEX0g

mert1612
03-08-2013, 08:13
hepsine maşallah 106 ya ayrıca maşallah speclerine göre katliam yapmış :D

CRX
03-08-2013, 08:31
106 baya baya iyi maasallah hepsine

MertSerhanÖ.
03-08-2013, 08:34
Link rica edebilirmiyiz

Bone-crusheR
03-08-2013, 08:44
link ekledim

MertSerhanÖ.
03-08-2013, 09:06
3 aracada masallah.ama su 106 larin boyle cigerlileride pek bi fena oluyor yaw:D

umitgt
03-08-2013, 09:09
İlk video da 106 önce mi basıyor ? , gri saxo nun sesi çok güzel maşallah

arsenikli
03-08-2013, 09:33
106 boncuk ya süper kocaman maşallah

Bone-crusheR
03-08-2013, 09:34
İlk video da 106 önce mi basıyor ? , gri saxo nun sesi çok güzel maşallah

önce basma bokta yarım boy onde gibi duruyorum vts lerde warex var

bLackModeL
03-08-2013, 09:47
ilk vdeoda siyah 106 once basıyo ama masallah cok guzel yurumus grı saxo hayal gıbı kesıcıye dusuyo ama hala bırakmıyo guzel bı vıdeo olmus bence sende borunu 51 lık yap barız farkı goreceksın ustler o yuzden dusuk senın kesılıyor araban ..

tremx
03-08-2013, 09:56
106 çok iyi çıkmış maşallah, saxolarda ayrı güzel hepinize kazasız belasız sürüşler.

Enka_55
03-08-2013, 10:24
Oem pistona pt52nin pek bi artısi olmamış sanırım,106 da ilk basmada güzel ayirmiş :)

gökh@n_gr
03-08-2013, 10:34
106 saxolar kurarken akıtarak basmış sonra güç devreye girmiş saxolar öne çıkmış

VTEC®
03-08-2013, 10:52
Oem pistona pt52nin pek bi artısi olmamış sanırım,106 da ilk basmada güzel ayirmiş :)

Cam car benim eski aracım VB saxo. dün serkanlada konuştum araçta sorun var pt 52 ile stock egzantrikli araçla böle gitmesi çok abes tabiki. Oem pistona pt 52 yide ben takmıştım yaklaşık stock haline göre 6-7 boy hızlanmıştım yararı kesinlikle var pt52 nin. e yanındaki saxoda stock egzantrikle yürüdüğünü varsayarsak VB saxo da yani L 1991 de sorun var haliyle. Büyük ihtimal timing problemi var çünkü ilk egzantrikleri taktığımda stock halinden 2 boy geriye düşmüştüm timing sorunlu diye :D sora AHM performance imdadıma yetiştide düzelmişti herşey :)

106 saxolar kurarken akıtarak basmış sonra güç devreye girmiş saxolar öne çıkmış

Aynen ;)

Bone-crusheR
03-08-2013, 10:53
106 8 senedir benimle ilk defa otobana cıkıp bastık benimde ilk deneyimim mavi saxo eski 34 vb plaka ola gri eski 34 ac plaka

Bone-crusheR
03-08-2013, 10:56
Cam car benim eski aracım VB saxo. dün serkanlada konuştum araçta sorun var pt 52 ile stock egzantrikli araçla böle gitmesi çok abes tabiki. Oem pistona pt 52 yide ben takmıştım yaklaşık stock haline göre 6-7 boy hızlanmıştım yararı kesinlikle var pt52 nin. e yanındaki saxoda stock egzantrikle yürüdüğünü varsayarsak VB saxo da yani L 1991 de sorun var haliyle. Büyük ihtimal timing problemi var çünkü ilk egzantrikleri taktığımda stock halinden 2 boy geriye düşmüştüm timing sorunlu diye :D sora AHM performance imdadıma yetiştide düzelmişti herşey :)

Aynen ;)

pt52 serkan sökecek sehir içinde sıkıntı oluyor işler yogun die gidip yaptıramıyoruz sonuc benide sasırttı baska videolarda var serkanda onu koymamıs kafa burun gidiyom sona dogru geçiyo beni

tunceR
03-08-2013, 10:58
gürhan 106 ya büyük bi istikrarla en uzun süre binen sensindir heralde :) Allah ayırmasın sizi dana nice senelere :) maşallah diğer araçlarada.

Bone-crusheR
03-08-2013, 11:02
gürhan 106 ya büyük bi istikrarla en uzun süre binen sensindir heralde :) Allah ayırmasın sizi dana nice senelere :) maşallah diğer araçlarada.

belkide benimdir 180km oldu senin czt cok niyetim vardı ama yine kopamadım karsıma alıp bakıp cok dusundum bramıyom deyuzu

tunceR
03-08-2013, 11:06
bırakma zaten, daha iyisini bulmazsın huyunu suyunu bildiğin araba sonuçta

dc_crx
03-08-2013, 11:36
mavi saxo sıkıntı var o hızlıydı ist.'da bu speclrde 106 rahat geçmesi lazımdı

aLperTunga
03-08-2013, 12:05
maşallah araclarınıza çok güzel olmuş video.

mavi saxoda sorun yok arkadaşlar gri saxoda conta var,mavide oem conta egzantrik var.mavi saxo ince conta koyarsa çok hızlanır..yani grinin contadan aldıgı gücü mavide egzantrikten aldığı için sonuc kafa kafaya.

gürhan sen 150 kilosun saxolarda 2 kişi var sanırım.ama ilk denemede eşit oturmamışsınız gaza akıttığın için sen 2 3 boy öne fırlıyorsun. ulan kuşadasına cıkıp gelecem sizin bu denemeleriniz yüzünden :) Allah kaza bela vermesin mükemmelsiniz.

wekoo
03-08-2013, 12:13
Masallahh araclara bi aksam musafir ederseniz bende gelirim :)

Bone-crusheR
03-08-2013, 12:15
serkanda farklı videolar var 160 170 kadar kafa burun gidiyoz 200 kadar 2 3 boy oluyo

Bone-crusheR
03-08-2013, 12:17
Masallahh araclara bi aksam musafir ederseniz bende gelirim :)

gel buyur misafirimiz ol kardesim

i-vtec07
03-08-2013, 13:09
maşşallah araçlara :) 106 ile soxa ların mekanik olarak bi farkı var mı? neden se bende 106 lar daha iyi gidiyo gibi bir izlenim oluştu sedece bu video ya hitaben diğil yani genel olarak 106 lar bi tık hızlı gibi :) kazasız belasız

Volkann
03-08-2013, 13:21
deneyen araçlara maşallah.mavi saxo timing yaptırmalı.

VTEC®
03-08-2013, 14:46

mavi saxoda sorun yok arkadaşlar gri saxoda conta var,mavide oem conta egzantrik var.mavi saxo ince conta koyarsa çok hızlanır..yani grinin contadan aldıgı gücü mavide egzantrikten aldığı için sonuc kafa kafaya.

gürhan sen 150 kilosun saxolarda 2 kişi var sanırım.ama ilk denemede eşit oturmamışsınız gaza akıttığın için sen 2 3 boy öne fırlıyorsun. ulan kuşadasına cıkıp gelecem sizin bu denemeleriniz yüzünden :) Allah kaza bela vermesin mükemmelsiniz.

Valla alper ben istanbulda contalı kapaklı saxo ile denedim net 3 boy önünde oluyordum, bi tanede yine contalı kısalı stock kapaklı 106 ilede denedim ondada 2 boy önünde gidiyordum ki o zaman ben 136 kg adamdım dğer arkadaşlar benden ufak tefekti.
Çok pişmanım arabaya conta takamadan sattığıma zaten pt52 ve contanın tadını alamadık. :)

Serkanla ben sürekli irtibat halindeyim 1-2 ufak dokunuş olacak arabaya benimde kullandığım süreler zarfında performans kaybı yaşadığım noktaları kontrol ettirecem daha iyi gitmesi gerekiyor.

Alper bu gri senin AC saxoydu dimi??

evkali_tuning
03-08-2013, 16:30
Araçlara maşallah kazasız belasız

Bi1ReD
03-08-2013, 16:44

Abi nasil yani conta ve egz ayni güçlerimi veriyor..

Alper_
03-08-2013, 17:25
maşallah hepsine :)

Enka_55
03-08-2013, 17:28
[QUOTE=VTEC®;6965906]Cam car benim eski aracım VB saxo. dün serkanlada konuştum araçta sorun var pt 52 ile stock egzantrikli araçla böle gitmesi çok abes tabiki. Oem pistona pt 52 yide ben takmıştım yaklaşık stock haline göre 6-7 boy hızlanmıştım yararı kesinlikle var pt52 nin. e yanındaki saxoda stock egzantrikle yürüdüğünü varsayarsak VB saxo da yani L 1991 de sorun var haliyle. Büyük ihtimal timing problemi var çünkü ilk egzantrikleri taktığımda stock halinden 2 boy geriye düşmüştüm timing sorunlu diye :D sora AHM performance imdadıma yetiştide düzelmişti herşey :)

Pt52 takılıp timing yapıldıkdan snra bide eqzantriqe uygun yazılım yapılsaymış dahada iyi olurdu bnce :)

Bone-crusheR
03-08-2013, 17:37
araçta ecufast yazılım var saten

EfeTorunu
03-08-2013, 17:39
Ayar Çekmek lazım abim

EfeTorunu
03-08-2013, 17:45
Valla alper ben istanbulda contalı kapaklı saxo ile denedim net 3 boy önünde oluyordum, bi tanede yine contalı kısalı stock kapaklı 106 ilede denedim ondada 2 boy önünde gidiyordum ki o zaman ben 136 kg adamdım dğer arkadaşlar benden ufak tefekti.
Çok pişmanım arabaya conta takamadan sattığıma zaten pt52 ve contanın tadını alamadık. :)

Serkanla ben sürekli irtibat halindeyim 1-2 ufak dokunuş olacak arabaya benimde kullandığım süreler zarfında performans kaybı yaşadığım noktaları kontrol ettirecem daha iyi gitmesi gerekiyor.

Alper bu gri senin AC saxoydu dimi??

Abi Şimdi Bn Gidebilirsem Bu Hafta Aydana Gideceğim Kontrol Ettrip Ayarlarını Tekrar Yaptıracagım Sonra Yeni Bir Deneme Yapacağız Ozaman Bakalım Ne Fark Olacak

brs_odbs
03-08-2013, 17:48
maşallah araçlara .

EfeTorunu
03-08-2013, 18:26
Gürhan Abiyle (106) Aramızda ki Fark Bu Oluyor

69sJwHVYwBQ&feature

VTEC®
03-08-2013, 20:08
Pt52 takılıp timing yapıldıkdan snra bide eqzantriqe uygun yazılım yapılsaymış dahada iyi olurdu bnce :)

Pekiii sence arkadaşım orda bilgilerdede yazdığı gibi o arabada ecufast yazılım var o araba pt52 takıldıktan sonra direk yazılımı ecufast yaptı arabaya göre yaptı sence bi yanlış varmıdır? O arabaa egzantriği takan benim yazılımı yaptıran benim istanbulda hiç ama hiç bir sıkıntısı yoktu yüksek ihtimal timing ayarında bi sorun var şuan bilip bilmeden yorum yapmayın Allah aşkına ya.

VTEC®
03-08-2013, 20:11
Abi Şimdi Bn Gidebilirsem Bu Hafta Aydana Gideceğim Kontrol Ettrip Ayarlarını Tekrar Yaptıracagım Sonra Yeni Bir Deneme Yapacağız Ozaman Bakalım Ne Fark Olacak

Aynen sen aydana git o sana ilaç olur sensörünede baktır timingede sorun var belliki çözülür elbet. Yoksa ben kuşadasına gelip sürücem :D

VTEC®
03-08-2013, 20:13
Abi nasil yani conta ve egz ayni güçlerimi veriyor..

Yok ya aynı gücü tabiki vermez sadece conta çok iyi iş yapıyor bu makinalarda. Herhalde öyle demek istedi alper

mkerim
03-08-2013, 21:12
hep pt 52 egzantrik takılmış arabalara, peugeot un kendi yaptığı egzantrikler daha verimli oluyor hemde daha ekonomik neden tercih edilmiyor.

Enka_55
03-08-2013, 21:40
Pekiii sence arkadaşım orda bilgilerdede yazdığı gibi o arabada ecufast yazılım var o araba pt52 takıldıktan sonra direk yazılımı ecufast yaptı arabaya göre yaptı sence bi yanlış varmıdır? O arabaa egzantriği takan benim yazılımı yaptıran benim istanbulda hiç ama hiç bir sıkıntısı yoktu yüksek ihtimal timing ayarında bi sorun var şuan bilip bilmeden yorum yapmayın Allah aşkına ya.

K.bakmayın specleri tam okumamışım,bide eqzantrik sıkıntı oluyo sökülcek denince yazılım yokdur diye düşündüm.. Ztn hersey dört dörtlük yapılmış artık timingden sonra videolarda görcez herseyi :)

alfonso4474
03-08-2013, 21:44
ben roolingi arkadan izledim 106 ilk önde bastı az ama her şekilde kafayı çıkarttı hep arayı açtı gri saxo ile zaten kafa kafaya yürüyolar zaten.Mavi saxo ilede arka tampondan takip edyo ara açılmıyo.

serkana gelirsek (mavi vts) vites konusunda biraz hırçın değil sesleri dinlerseniz zaten ama genede yazılım ve egz. olupta normal vites atsada 1.2 boy geçmesi lazım iken kafa burun yürümesi bizi şaşırttı.onun çaresini çözücez artık ayar oldu iyice :)
kilolarda zaten 106 tek 150kg ,diğer saxolar eşitti 2 kişi vardı .

Alper_
03-08-2013, 22:03
hep pt 52 egzantrik takılmış arabalara, peugeot un kendi yaptığı egzantrikler daha verimli oluyor hemde daha ekonomik neden tercih edilmiyor.

pt 52 ulaşması kolay, fiyat olarak uygun, kendini kanıtlamış bir egzantriktir..o yüzden tercih sebebi..kendi aracımda da kullanmıştım gayet memnundum.

Bone-crusheR
03-08-2013, 23:56
pt 52 ulaşması kolay, fiyat olarak uygun, kendini kanıtlamış bir egzantriktir..o yüzden tercih sebebi..kendi aracımda da kullanmıştım gayet memnundum.

peki sizde 2bin devir altına inince gaz vermediginizde aracta koparcasına silkle oluyomuydu

su106GTI
03-08-2013, 23:59
bencede tımıng ayarından olabılır, cunku rakım farklııgından baska zamanla kacıyor ayarı (trıger kayıs salıyo kendını)

VTEC®
04-08-2013, 03:07
peki sizde 2bin devir altına inince gaz vermediginizde aracta koparcasına silkle oluyomuydu

Egzantrik lift derecesinin yüksekliğinden dolayı olması gereken o silkelemesi normal. Ne yazılımdan ne başka bişiyden pt 52 silkeletir 2 kere 2 4. Bunu biraz azaltmanın yolu itb yapmaktan geçer oda hem maliyetli hemde yakıt açısından arttırır tüketimi. Yani pt52 de seninki silkeledi benimki silkelemedi yok. Güç istiyorsan bu böyle

TUGCA
04-08-2013, 03:15

düzelmemiş demekki sana öle gelmiş :)

VTEC®
04-08-2013, 03:43
düzelmemiş demekki sana öle gelmiş :)

Gevşek gevşek yazma tuğça sende aramızdaki geyiği millet başka anlayacak. Timing sorunlu ve timing sorunsuz halinin farkınıda senden daha iyi kimse bilemez.

aLperTunga
04-08-2013, 03:50
Aracın silkelemeyi yazılımdan yapıyor.Egzantrikten değil.oem beyin taksın o sorun kalkacak ortadan..yazılımların hepsi 1800rpm de silkeleme yapar..benim yaptırdığım ve çevremdeki bütün 106lar aynı şekilde silkeleme yapıyor..dediğim gibi 1800 rpm de silkeler..serkana bunu söyledim zaten oem beyin alacak.

Ayrıca timing bozulmaz sonuçta civata bu gevşemez oynamaz..

Görkem sen TE 106 ile ne oluyordun? kafa burun gidiyordun..bende AC ile o zamanlar TE 106 ile kafa burun giidyordum..Şuanda da olan aynı AC VB kafa burunlar.Yani VB de sorun yok kardeşim..tek eksiği ince conta..contayı koyduğu zaman VB aça aça gidecek..he yay şapka olmadığı içinde VB ince koyarsa sıkıntı olabilir gerek yok contaya..en iyisi serkan sana söylediğim gibi aydana filize git egzantrikleri sök ince conta koy.bazı arkadaşlar Rakım demiş biraz garip geldi bana araba deniz seviyesinden başka bir deniz seviyesine gitti.değişen bişey yok o konuda..boşuna kafa karıştırmayalım ortadaki problem(silkeleme beyin) ve eksik(ince conta) belli..

TUGCA
04-08-2013, 04:00
timing 106 derece emme 106 derece egsoz. Bu ayarı yaptırısanız tamamen sağlıklı olur perf. açısından. Şu an bu ayarda olduğunu düşünmüyorum :)

aLperTunga
04-08-2013, 04:06
timing 106 derece emme 106 derece egsoz. Bu ayarı yaptırısanız tamamen sağlıklı olur perf. açısından. Şu an bu ayarda olduğunu düşünmüyorum :)

ya tuğca bu arabanın en son en iyi performans verdiği ayarı ahmet yaptı ve görkemde gazlamaya başladı..ahmet zaten olması gereken en iyi ayarı yaptı ki görkem o dönemlerde gazlamaya başladı..bu arabada kuşadasına satılmadan önce en iyi performaslı halindeydi..şimdi ayar nasıl oluyorda bozluyor..rakım aynı emme eksoz derecleride en son ahmetin yaptığı ayarda..ben yukarda bi matemetik yaptım denenmiş arabalar hakkında..o yüzden saxoda sıkıntı yok..boşu boşuna adamı sorun var diye sanayi sanayi gezdireceksiniz..Gitsin söksün egzantriklerini taksın inceyi silkemeleyide kesmek için orjınal yazılıma dönmesi lazım..onuda kuşadasında yaptıramaz ya beyni buraya gönderecek görkem orjınal haline cevirtirip geri gönderecek yada vb nin sahibi serkan çıkma oem beyin alacak..

TUGCA
04-08-2013, 04:31
ya tuğca bu arabanın en son en iyi performans verdiği ayarı ahmet yaptı ve görkemde gazlamaya başladı..ahmet zaten olması gereken en iyi ayarı yaptı ki görkem o dönemlerde gazlamaya başladı..bu arabada kuşadasına satılmadan önce en iyi performaslı halindeydi..şimdi ayar nasıl oluyorda bozluyor..rakım aynı emme eksoz derecleride en son ahmetin yaptığı ayarda..ben yukarda bi matemetik yaptım denenmiş arabalar hakkında..o yüzden saxoda sıkıntı yok..boşu boşuna adamı sorun var diye sanayi sanayi gezdireceksiniz..Gitsin söksün egzantriklerini taksın inceyi silkemeleyide kesmek için orjınal yazılıma dönmesi lazım..onuda kuşadasında yaptıramaz ya beyni buraya gönderecek görkem orjınal haline cevirtirip geri gönderecek yada vb nin sahibi serkan çıkma oem beyin alacak..

Bu adam rolling yapıyorsa silkelemenin bi zararı olmaz, çünkü zaten alt devirde yaşar bunu 278 derece egz. olduğu için. Bişey alıp masrafa girmesine gerek yok. O arabanın herşeyi doğru fakat timing ayarı şablonsuz ölçüsüz ayakta afaki yapıldı diye biliyorum. Yanlış biliosam yapan düzeltsin :) Ahm değil pejonun citroenin mühendisi gelse göz kararı 106 ya 106 derece yapamaz. Ayrıca rakım rukum farkından o timing bozulmaz, ağrı dağına çıkmadı araba. Kuşadasında rakım 0 :)

Alper_
04-08-2013, 12:50

1500-2500 devir arasında silkelemeyi yapıyordu..pt 52 den dolayı oluyor..timing leri standart yerine getirdiğinizde büyük ölçüde azalır fakat bu sefer de güçten düşer.

o silkelemeyi mümkün olduğunca yaptırtmayın..o devirleri gaz vererek geçin veya debriyaja basın..supap kestirebilirsiniz.

EfeTorunu
04-08-2013, 13:59
1500-2500 devir arasında silkelemeyi yapıyordu..pt 52 den dolayı oluyor..timing leri standart yerine getirdiğinizde büyük ölçüde azalır fakat bu sefer de güçten düşer.

o silkelemeyi mümkün olduğunca yaptırtmayın..o devirleri gaz vererek geçin veya debriyaja basın..supap kestirebilirsiniz.

geneli dediğiniz gibi fakat işte bu şehir içi kullanımda sıkıntı yaratıyor ister istemez yogun trafiğe giriyoruz sürekli debriyaj sonra al boşa devam buda iyi değil işte pt52 nin keşke bi yolu olsada yapmasa

aLperTunga
04-08-2013, 14:53
Bu adam rolling yapıyorsa silkelemenin bi zararı olmaz, çünkü zaten alt devirde yaşar bunu 278 derece egz. olduğu için. Bişey alıp masrafa girmesine gerek yok. O arabanın herşeyi doğru fakat timing ayarı şablonsuz ölçüsüz ayakta afaki yapıldı diye biliyorum. Yanlış biliosam yapan düzeltsin :) Ahm değil pejonun citroenin mühendisi gelse göz kararı 106 ya 106 derece yapamaz. Ayrıca rakım rukum farkından o timing bozulmaz, ağrı dağına çıkmadı araba. Kuşadasında rakım 0 :)

tuğca bu adamlar ayda yılda bir roll yapan adamlar. zaten kuşadasında gazlayacak yol yok mecburen aydın izmir otobanına cıkıyorlar.sürekli şehir içi kullanıyorlar.silkeleme yazılımsal bütün yazılımlarda var.tam 1800 rpm de yapar.tabi aracta egz. olduğu için bu silkeleme hard hale geliyor.egz. söksün oem egzantriklerle de silkeleme yapacak tam o devir bandında.ama biraz daha soft olacak silkemeleme.rakım konusunda bende aynı şeyi düşünüyorum. :)

Alper_
04-08-2013, 15:03
geneli dediğiniz gibi fakat işte bu şehir içi kullanımda sıkıntı yaratıyor ister istemez yogun trafiğe giriyoruz sürekli debriyaj sonra al boşa devam buda iyi değil işte pt52 nin keşke bi yolu olsada yapmasa

Her güzelin bir kusuru var işte :)

EfeTorunu
04-08-2013, 19:34
Her güzelin bir kusuru var işte :)

ahh oo güzellerin bide kusuru olmasa :)

VTEC®
04-08-2013, 20:24
Aracın silkelemeyi yazılımdan yapıyor.Egzantrikten değil.oem beyin taksın o sorun kalkacak ortadan..yazılımların hepsi 1800rpm de silkeleme yapar..benim yaptırdığım ve çevremdeki bütün 106lar aynı şekilde silkeleme yapıyor..dediğim gibi 1800 rpm de silkeler..serkana bunu söyledim zaten oem beyin alacak.

Ayrıca timing bozulmaz sonuçta civata bu gevşemez oynamaz..

Görkem sen TE 106 ile ne oluyordun? kafa burun gidiyordun..bende AC ile o zamanlar TE 106 ile kafa burun giidyordum..Şuanda da olan aynı AC VB kafa burunlar.Yani VB de sorun yok kardeşim..tek eksiği ince conta..contayı koyduğu zaman VB aça aça gidecek..he yay şapka olmadığı içinde VB ince koyarsa sıkıntı olabilir gerek yok contaya..en iyisi serkan sana söylediğim gibi aydana filize git egzantrikleri sök ince conta koy.bazı arkadaşlar Rakım demiş biraz garip geldi bana araba deniz seviyesinden başka bir deniz seviyesine gitti.değişen bişey yok o konuda..boşuna kafa karıştırmayalım ortadaki problem(silkeleme beyin) ve eksik(ince conta) belli..

Te 106 da demekki ince conta varmış kapakta işlemliymiş. O akşam arkadaşlar o araba için chip bile yok conta yok filtre egzos demişlerdi ki ben o akşam o arabayıda 1-1.5 boy geçtim roll bıraktığımızda 220 de 1-1.5 boy önündeydim hiç kafa burun diye birşey olmadı. Demekki o arkadaşlar yalan söylemişler.

Gelelim oem beyine. Ben oem beyinle yürütemedim arabayı rölanti 3000 de kaldı o şekilde bastım baya baya gitmedi quicksilver gibi oldu araba. Sonra yazılım yaptım rölanti 900-1000 e sabitlendi sadece gazı bırakınca 2000 devir civarı silkeliyordu gaz açıkken yapmıyordu onada razıydım ben.

Bu timing bozulmaz olayındada egzantrikten önce yaptırdığım timingtede pt52 dede 'sonuçta civata' olduğu için gevşemişti ve ayarım bozulmuştu hatta orjinal egzantrikle bozulduğunda kapağı doğramaktan son anda yırtmıştım. Bana böylesi tesadüf etmişti olmaz die birşey yok makine en nihayetinde

VTEC®
04-08-2013, 20:38

Ya alperim ben senden daha iyi 106cı- saxocu değilim arabayı aldığımdan beri kaç kere seni aradım birçok şeyi sana sordum öğrendim ama bu mesajından anladığım serkanım arabasını daha soft hale getirmesini istemen :) serkan benden arabayı pt52 li diye aldı o hevesle istedi o nedenle bende 52 ler kalsın sen arabanın üstüne birşeyler daha katarsın demiştim işte contaydı kapaktı kısaydı alır koyarsın demiştim

Şimdi memnuniyetsizli silkelemesi dediğin gibi daha hızlanmak yerine daha yavaşlamayı seçecek :) bende ona aydana gitsin o herşeyini çözer demiştim. İşi iyi bilen biri dedim. Ben halen ona conta ve kısa yapıp devam etmesi taraftarıyım ama :D canı nasıl isterse serkanımın :)

Bone-crusheR
04-08-2013, 21:08
peki ya timing bozulmadı ise contalı aracla kafa kafaya gidiyo benim araç eksoz filtre ondan once fırlıyorum beni 170 gibi yakalıyo 200 gibi 2 boy felan oluyo

VTEC®
05-08-2013, 08:03
peki ya timing bozulmadı ise contalı aracla kafa kafaya gidiyo benim araç eksoz filtre ondan once fırlıyorum beni 170 gibi yakalıyo 200 gibi 2 boy felan oluyo

Serkan biraz size uymak için alt devir basmış o yüzden ilk çıkışınız normal, zaten 2 de 4000 gibi bastık falan demişsiniz videonun başında. Contalı için ilk çıkış daha normal, contalının ilk gaz tepkimesi stock haline göre süper. Serkanın 52 ile 6000 in altında ilk basması sıkıntı zaten ordanda bi ivmelenme kaybıda var anladığım.

Bone-crusheR
05-08-2013, 08:32
tm belkı dedign dogru 2den sonrasi araba kasiyo ama dewis cok gec onuyo gri saxo kesıciye dusuyo yine yakaliyo

VTEC®
05-08-2013, 08:39
tm belkı dedign dogru 2den sonrasi araba kasiyo ama dewis cok gec onuyo gri saxo kesıciye dusuyo yine yakaliyo

İşte sanada mantıklı gelmemiş :) 1991 de bi sorun var ben hala onun üstündeyim. Pilotaj eksikleride var onuda söyleyeyim düşük devir basması, vites geçişleri, 4. vitesi bitirmeyi beklemesi vs vs neyse artık serkanla konuştuk zaten o gerekeni yapacak :) Hayırlısı neyse o olsun.

smtkrglu
05-08-2013, 09:33
Maşallah araçlara...

EfeTorunu
07-08-2013, 11:46
Ya alperim ben senden daha iyi 106cı- saxocu değilim arabayı aldığımdan beri kaç kere seni aradım birçok şeyi sana sordum öğrendim ama bu mesajından anladığım serkanım arabasını daha soft hale getirmesini istemen :) serkan benden arabayı pt52 li diye aldı o hevesle istedi o nedenle bende 52 ler kalsın sen arabanın üstüne birşeyler daha katarsın demiştim işte contaydı kapaktı kısaydı alır koyarsın demiştim

Şimdi memnuniyetsizli silkelemesi dediğin gibi daha hızlanmak yerine daha yavaşlamayı seçecek :) bende ona aydana gitsin o herşeyini çözer demiştim. İşi iyi bilen biri dedim. Ben halen ona conta ve kısa yapıp devam etmesi taraftarıyım ama :D canı nasıl isterse serkanımın :)

valla bakıcaz çaresine artık bu hafta egsozu vs ayarlayıp diğer hafta vizeye sokucam ondan sonra direk aydana komple bi ayar yaptırcam artk bakalım ya 52 duracak yada cıkacak :)