Orijinalini görmek için tıklayınız : ses sistemim acayipleşti
herksese ii günler kazasız belasız sürüşler diliyorum sıkıntım şu bas bazen yok gibi çok az vuruyor bazende çok sağlam bazende boğuk boğuk çalıo bir ses sistemciye gösterdim sorunun bassın kutusundan olduğunu söyledi daha önce başına gelen oldumu?
free-hifi
03-08-2013, 10:34
LİTREsini tutturamadığı için olabilir bas marka model ne rsim varmı?
abi 38cmlik vibe space var hemen çekip yüklüyorum buraya
http://imageshack.us/a/img196/1825/qatm.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/196/qatm.jpg/)
http://imageshack.us/a/img405/9314/v2jp.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/405/v2jp.jpg/)
önceki aracım clioydu ondaki kutu daha büyük ve geniş idi civicin bagaja sığmadığı için bunu taktılar ilkte çok güzel çalıodu ama son zamanlarda sıktı canımı baya :(
Litre ile alakalı olsa ilk taktığınızda da aynı sıkıntıları yaşamanız gerekirdi diye düşünüyorum sorun anfinizin çıkışında yada başka bi yerde temassızlık falan olabilir mi yada teypden amfiye giden kablonuzda
painkller
03-08-2013, 11:55
büyük ihtimal bende litre diyorum. ilk zamanlarda sedan arabada dinlediğiniz müzik tarzı vs. nedeniyle güzel çaldı, bagajıda kabin gibi görün. hoşunuza gitti içeriye daha şiddetli ses verdi. sonra zamanla alıştınız ses azaldı hatta bazı müziklerde bas sanki çalmıyor gibi :) sonra cliodaki gibi performans zaten alamazsınız. çünkü hatch arabada bagaj ayrı değil araç içinde aynı havayı kullanıyor. daha çok etki eder. Ama sedan arabada bagaj ayrı çaldığı hava kullandığı hava ayrıdır :D aracın heryerinden ses gelmesi daha muhtemel yani :)
büyük ihtimal bende litre diyorum. ilk zamanlarda sedan arabada dinlediğiniz müzik tarzı vs. nedeniyle güzel çaldı, bagajıda kabin gibi görün. hoşunuza gitti içeriye daha şiddetli ses verdi. sonra zamanla alıştınız ses azaldı hatta bazı müziklerde bas sanki çalmıyor gibi :) sonra cliodaki gibi performans zaten alamazsınız. çünkü hatch arabada bagaj ayrı değil araç içinde aynı havayı kullanıyor. daha çok etki eder. Ama sedan arabada bagaj ayrı çaldığı hava kullandığı hava ayrıdır :D aracın heryerinden ses gelmesi daha muhtemel yani :)
aynen dediğniz gibi eski kutuda daha iyiydi sese biraz yükleneyim şimdi boğuklaşıyo benim sorunum kutudan ozman litresini yükseltsem sesim da iyi olur sanırım
free-hifi
03-08-2013, 12:34
sub un özelliğine göre litre hesaplaması yapılıyor o litrrede kbin alıp denemek lazm
ara ara kesinti gibi yapıyorsa rca da kırıklık olabilir uzun süre dinlerken yapıyorsa anfi asırı yükten ısınıp kendini kormuaya alabilir
brs_odbs
03-08-2013, 13:54
uzun süre çalıştıktan sonra anfi ısınıyor sonra kendını korumaya alıp kapatıyor benim başıma bir kaç kez belki sizinkide buna benzer bişe olabilir
tam kaptma değil çalıyor ama güçlü değil
rca kabloy la oynayın kırıklık olabilir benim başımda da var ara ara kesiliyor
dediğiniz şekilde
murat_ileri
03-08-2013, 23:26
yorumlardan dolayı sorunun ne olduğu net olarak anlaşılmıyor. şarkı çalarken bassın seviyesi sana göre mi düşük geliyor yoksa, bir arıza nedeniyle güç mü kesiyor ? bunu bir kıstas olarak aynı şarkı üzerinden örnek verirmisin
hakan876
04-08-2013, 02:39
kabınde sıkkıntı yok.. . bır ıkı sekılde olur bu olay kullandıgın, cıhaz seslerı ayrırı sub a sub sesı verırı calan ,muzık yanı parcada bass yoksa bass calısmaz farklı bı muzıkte farklı tonlar duyarsın kımıs muzık kaydın ,danda boguktur boguk calar amma aynı muzıkte hem boguk hemde canlı yada farklı sesler duyuyo ısen .orada sıkkıntı vardır ön unıteden sub kutusu na kadar gıden tum kablolar konturol edılmellı.anfı uzerındekı dugme lerde bakkılmalı belıkı psılık toz tarzı seyler olabılır yada bozulmustur bunlarda etken.
yorumlardan dolayı sorunun ne olduğu net olarak anlaşılmıyor. şarkı çalarken bassın seviyesi sana göre mi düşük geliyor yoksa, bir arıza nedeniyle güç mü kesiyor ? bunu bir kıstas olarak aynı şarkı üzerinden örnek verirmisin
abi bass güçsüz çalıyor şarkı falan farketmiyor bazen bir çalıyor inletiyor arabayı ama genelde basıı sanki kısmaşlar gibi sesi sonun dek açsan bile boğuk boğuk çalıo
murat_ileri
04-08-2013, 10:50
öncelikle subwoofer'ın sökülüp kontrol edilmesi gerekli terminalde bobine giden kablo içten kırılmış yeterli iletkenliği saglamıyor olabilir. anfiden sonraki kısımda ufak bir kısa devre mevcut olabilir,korumaya geçmez düşük güçte çalar durduk yerde yandı dersin. rca kablonda sıkıntı olabilir. sistemi komple gözden geçirmen yararına olacaktır.
filtre ayarlarını da kontrol etmekte fayda var
öncelikle subwoofer'ın sökülüp kontrol edilmesi gerekli terminalde bobine giden kablo içten kırılmış yeterli iletkenliği saglamıyor olabilir. anfiden sonraki kısımda ufak bir kısa devre mevcut olabilir,korumaya geçmez düşük güçte çalar durduk yerde yandı dersin. rca kablonda sıkıntı olabilir. sistemi komple gözden geçirmen yararına olacaktır.
hepsini tek tek yaptım bir kutu değişimi birde rca kaldı rcayı değiştirdicem çekenler kabloyu bagajı ve benzin kapağı tuşlarının ltından geçirmiş bir şüpheledim o olmazsa kutuya yönelicem
murat_ileri
05-08-2013, 20:54
hepsini tek tek yaptım bir kutu değişimi birde rca kaldı rcayı değiştirdicem çekenler kabloyu bagajı ve benzin kapağı tuşlarının ltından geçirmiş bir şüpheledim o olmazsa kutuya yönelicem
sen kutuyu gözünde çok fazla büyütmüşsün, öncelikle aklından onu çıkarmalısın. kabine odaklanıp arızayı bulamıyorsun.
kabinden söküp bası dışarda düşük volumede çalıştır; bobinden hışırtı veya degişik bir ses geliyormu, subwoofera bagladıgın kabloyu kontrol et, terminalden sub'ın
bobinine giden kabloyla oyna parazitlenme seste gitme gelme varmı. aracın dışından rca çek anfiye direk o şekilde bagla. bunları denedikten sonra halen sorun devam ediyorsa anfini kontrol ettir. kabin ne kadar kötü olursa olsun sadece verimiyle ilgili sorun yaşarsın ama bir şekilde sistemin çalışır.
arsenikli
05-08-2013, 22:36
Arızanın tam tespiti için arkadaşınızdan kankanızdan dostunuzdan bı kabın bass alır korsunuz bagaja dınlersınız bı ıkı gun bakalım aynı sıkıntı varmı yoksa bass komple degısır eger aynı sorun devam ederse aynı sekılde anfi denenir ve net olarak arıza bulma yoluna gidilir kolay gelsin
dediklernizi denedim büyük ihtimal rcadan yapıo çok kötü çekmişler kabloyu sarkyo her taraftan iş yoğunluğunu atayım üzerimden aptırdığım yere gidicem sonucu burdan bildiricem