Orijinalini görmek için tıklayınız : Led tv hakkında bilgi deneyim ve tecrübenize ihtiyacım var
phoenixs
05-08-2013, 18:14
Öncelikle iyi günler
3000 tl limitim var ve araştırdım bu paraya samsung 55es6340 dahili wifi dahili HD uydu alıcı vs mevcut salon mesafem 4-5 metre arası 46 inch alanlara sordum hiçbirşey olmaz kesin 55 al dediler d smart HD almayı düşünüyorum 200 Hz bu tv dedim tv de sıkıntı olur mu olmaz dedi bi kaç çalışan Türkiye de HD yayın 63 Hz de
Xbox alacam oyunlar da sıkıntı olur mu 200 Hz yetmez mi ? Bi çok pes kafe de LCD tv ler 100 Hz
46es7000 alayım dedim o parayı sadece hareketli komuta vs verecen dediler saçmalık olur dediler
47 inch lg alayım 400 Hz dedim onda da tek youtube a giriyor Muş ek olarak dual player özelliği var
Sizce samsung 55es6340 almak mantık lı mı yoksa 400 Hz 47 inch lg mi almak mantıklı
kelalper
05-08-2013, 18:20
es eski seri. Biraz bekle F serileri o fiyatlara düşecek. Bedavacım dan aldım ben 1.5 ay önce 55f7000 çok memnunum.
phoenixs
05-08-2013, 18:22
es eski seri. Biraz bekle F serileri o fiyatlara düşecek. Bedavacım dan aldım ben 1.5 ay önce 55f7000 çok memnunum.
Hocam haklısınız f serisi çıktı da bu işin sonu yok :) 3000 tl ye nasıl bi f serisi tv alabilirim samsung bilmiyorum
kelalper
05-08-2013, 18:22
Samsung parlak panel ama mat ayar yapabiliosun ama LG hep mat ve belli bir yerden sonra sıkıyor. LG nin 55 inç panelleri gerçekten başarısız. Ben 3 ay araştırma sonucu aldım. Daha doğrusu 55es8000 alacaktım bulamadığım için F serisi aldım. Daha da iyi oldu.
kelalper
05-08-2013, 18:25
Biraz bekle fiyatlar düşecek. Bu arada 55 çok büyük diyenlere inanma ben 3.5 metreden 42 inç izliodum. 55 aldım tv izler oldum. 42 inç şu anda bilgisayar monitörü görevi görüyor 2 metre ötemde.
samsungdan bikere dilimiz yandı 3 sene sonra bozuldu lcd tv ydi ve zamanınn en iyilerindendi çöp oldu. led alırken uzun zaman araştırmıştım philipste karar kıldık onlara bakın bence
edit: philipste de var wifi bağlantısı youtube facebook v.b zaten kumandasının arkası klavye bikere denemiştim güzel kullanışlı
phoenixs
05-08-2013, 18:39
Biraz bekle fiyatlar düşecek. Bu arada 55 çok büyük diyenlere inanma ben 3.5 metreden 42 inç izliodum. 55 aldım tv izler oldum. 42 inç şu anda bilgisayar monitörü görevi görüyor 2 metre ötemde.
herkes tavsiye ediyor zaten hocam 55 inch i
kelalper
05-08-2013, 18:58
samsungdan bikere dilimiz yandı 3 sene sonra bozuldu lcd tv ydi ve zamanınn en iyilerindendi çöp oldu. led alırken uzun zaman araştırmıştım philipste karar kıldık onlara bakın bence
edit: philipste de var wifi bağlantısı youtube facebook v.b zaten kumandasının arkası klavye bikere denemiştim güzel kullanışlı
bende uzun süre philips düşündüm ancak arıza oranı Samsunglardan yüksek ve maalesef DTS ses formatını desteklemiyor ki yeni 3D filmlerin çoğu DTS olarak yayınlanıyor.
Kesinlikle gücün yetiyorsa 55inç altına düşme..Banada zamanında salon küçük 42-46inç neyine yetmiyor diye aldırdılar şimdi 37 ekran gibi geliyor bana..Şimdiki aklım olsa ıvır zıvır özellikler yerine daha büyük ekranlı birşey alırdım..
phoenixs
05-08-2013, 19:51
hocam işte limit 3000 tl 55es6340 200 HZ dahili wi fi dahili hd uydu alıcısı var ek olarak ben zaten d smart bağlatacam film vs izlerken de laptop 1920*1080 zaten hdmi bağlarım tam ekran görüntü alırım
lethaldoze
05-08-2013, 20:25
Kesinlikle gücün yetiyorsa 55inç altına düşme..Banada zamanında salon küçük 42-46inç neyine yetmiyor diye aldırdılar şimdi 37 ekran gibi geliyor bana..Şimdiki aklım olsa ıvır zıvır özellikler yerine daha büyük ekranlı birşey alırdım..
Çok haklısın, bende 1 ay kadar önce aldım. Çok araştırdım ve herkesdeki ortak kanı bu. Alabildiğiniz kadar büyük boy alın ki zamanla küçük gelecek çünkü diye.
Ben çok araştırdım ve bu işin piri plazma deniyor. Panasonic 42gt50e aldım.
İlkten büyük geldi ama şimdi küçük geliyor fakat yinede aşırı menunum. Özelikle maç izlerken ve oyun oynarken muhteşem. Ledle benim tv yi mağzada yan yana izledim ve şansa maç vardı, led remen çamur gibi renkler çizgiler karışıyor. Ama led 2 katı fiyataydı.
almısken 55 ınch al şanın yurusun :)
Tam derdime derman olacak konu. Benimde acilen 55" civarı TV almam gerekiyor. Eşimin 3D ısrarı beni LG'lere yönlendiriyor pasif gözlük sebebiyle ama ben Samsung istiyorum aslında. Bütçemde aynı maksimum 3000 TL. :)
Kesinlikle maç izlemiyorum benim için kıstas değil. HD film izlerim. Dahili HD uydu alıcı olsun. Arada belki PS3 bağlarım.
kelalper
05-08-2013, 20:36
Çok haklısın, bende 1 ay kadar önce aldım. Çok araştırdım ve herkesdeki ortak kanı bu. Alabildiğiniz kadar büyük boy alın ki zamanla küçük gelecek çünkü diye.
Ben çok araştırdım ve bu işin piri plazma deniyor. Panasonic 42gt50e aldım.
İlkten büyük geldi ama şimdi küçük geliyor fakat yinede aşırı menunum. Özelikle maç izlerken ve oyun oynarken muhteşem. Ledle benim tv yi mağzada yan yana izledim ve şansa maç vardı, led remen çamur gibi renkler çizgiler karışıyor. Ama led 2 katı fiyataydı.
plazma her zaman daha iyidir led den o aşikar ancak sorun çıkarma oranı çok fazla. Bide nedendir bilinmez dünyada satış oranı her zaman daha düşük.
Nu arada Samsung alacaklara öneri elle ve sesle kontrol vaaaar diye atlamayın ses açmak 1 dakika sürüo. Eli tanıtıcan görecek kaybolacak yeniden gelecek + yı yakalayacan falan filan uzun hikaye. Sesli kontrolde aynı şekilde bizim ingilizceden anlamıo. Onlar tırışka. İnternet tv güzel bişey ama.
Şu an bende 46-47" bakınıyorum kendime tekrardan henüz araştırma aşamasındayım
Müşterilerime bol keseden samsung f8000-8500 leri aldırtıyorum :D ama kendimize alamıyoruz :) para çokomel ilişkisi münasabetiyle..
46 es6340 bende var fiyatı uygun diye almıştm ben çok başarılı bulmuyorum özellikle netlik ve parlaklık konusunda beklentiyi çok karşılamıyor ki Digiturk HD plus ile kullanıyorum..
bu seri için değil ama samsung un genel olarak ciddi parlaklık durumu var özellikle üst serilerde gözü rahatsız edecek boyutlarda suni bi parlaklığı var Lg doğala daha yakın
Lg deki sihirli kumandadan herkes çok memnun iken aksine samsung ta şu an tek dokunmatik kumanda kullanımı sıkıntılı ve rahatsız..
Bide benim şu an ki takıntım düz hatlara sahip metal kenarlı bi led tv :) samsung un f serileri olağanüstü tasarım açısından benim için ama şu an fiyatları gerçekten pahalı öyle bi kaç aya inmesi mümkün değil bide yeni modelleri geldiği an eski modelleri hiç bir yerde bulamıyorsunuz
Mesela ben LG nin 2012 model tasarımlarını çok beğeniyordum ama hepi topu 6 aylık Tv hiç bir yerde yok kalkmış yetişmek imkansız aslında TV alırken beklememek en ideali çünkü değişim hızına ayak uydurulacak gibi değil..
Samsung un Es7000 serisi çok daha iyi bi seçim olur ama bide tavsiyem LG nin 660s serilerine bakabilirsiniz
Philips için DTS desteği olmaması ve smart menülerinin başarısız ve aynı zamanda çok yavaş olmasından ötürü tercih sıralamasında geriye alın..
phoenixs
05-08-2013, 21:15
Şu an bende 46-47" bakınıyorum kendime tekrardan henüz araştırma aşamasındayım
Müşterilerime bol keseden samsung f8000-8500 leri aldırtıyorum :D ama kendimize alamıyoruz :) para çokomel ilişkisi münasabetiyle..
46 es6340 bende var fiyatı uygun diye almıştm ben çok başarılı bulmuyorum özellikle netlik ve parlaklık konusunda beklentiyi çok karşılamıyor ki Digiturk HD plus ile kullanıyorum..
bu seri için değil ama samsung un genel olarak ciddi parlaklık durumu var özellikle üst serilerde gözü rahatsız edecek boyutlarda suni bi parlaklığı var Lg doğala daha yakın
Lg deki sihirli kumandadan herkes çok memnun iken aksine samsung ta şu an tek dokunmatik kumanda kullanımı sıkıntılı ve rahatsız..
Bide benim şu an ki takıntım düz hatlara sahip metal kenarlı bi led tv :) samsung un f serileri olağanüstü tasarım açısından benim için ama şu an fiyatları gerçekten pahalı öyle bi kaç aya inmesi mümkün değil bide yeni modelleri geldiği an eski modelleri hiç bir yerde bulamıyorsunuz
Mesela ben LG nin 2012 model tasarımlarını çok beğeniyordum ama hepi topu 6 aylık Tv hiç bir yerde yok kalkmış yetişmek imkansız aslında TV alırken beklememek en ideali çünkü değişim hızına ayak uydurulacak gibi değil..
Samsung un Es7000 serisi çok daha iyi bi seçim olur ama bide tavsiyem LG nin 660s serilerine bakabilirsiniz
Philips için DTS desteği olmaması ve smart menülerinin başarısız ve aynı zamanda çok yavaş olmasından ötürü tercih sıralamasında geriye alın..
Hocam siz dede 46es6340 var tam olarak sizi rahatsı eden konu ne bimeks e girdim adam lg 47la660s al dedi 55es6340 yerine mantıklı olur mu bilmiyorum
Lg lm 670 aldım gayet memnunum
Hocam siz dede 46es6340 var tam olarak sizi rahatsı eden konu ne bimeks e girdim adam lg 47la660s al dedi 55es6340 yerine mantıklı olur mu bilmiyorum
Benle aynı anda yeni evlenen kuzenimde almıştı hatta ucuz diye ben aldırtmıştım :)
İkimizinde genel kanısı görüntü parlaklığı renkleri beklentileri karşılamıyor
Bi önceki yazımda Samsung çok parlaktır LG çok parlak değildir demiştim ya ,bu model için onu komple unutun çok farklı ayarlar denememize rağmen şahsım adına olumlu görüş bildirmem imkansız
onursumer
05-08-2013, 21:40
ben evde 47 inc kullanıyorum 55 almadığıma çok pişmanım :)
led tv lerde parlak ekran duşunuyorsan en iyisi suan samsung f serileri ciddi başarılı olsada eğer uygun fiyata es bulursanda kaçırma derim ben çunku es serileri modulle f seri işlemcisine vs yükseltilebiliyor
mat ekran olarak ise bence lg ve philips in uzerine yok
philipsde ozellikle ambilight serisine bayılsamda menusu ve yavaşlığı beni çileden çıkartmıştı
Lg nin ise 3d ozelliği bana gore en kullanışlı ve keyiflisi bu konuda bu yuzden tercih etmesi çok zor
aslında büyük inclerde plazmalar ciddi başarılı olsada teknoloji olarak probleme çok musait zaten bu konuda tek marka bence panasonic gerisine bakmaya gerek yok :D
kelalper
05-08-2013, 21:50
ben evde 47 inc kullanıyorum 55 almadığıma çok pişmanım :)
led tv lerde parlak ekran duşunuyorsan en iyisi suan samsung f serileri ciddi başarılı olsada eğer uygun fiyata es bulursanda kaçırma derim ben çunku es serileri modulle f seri işlemcisine vs yükseltilebiliyor
mat ekran olarak ise bence lg ve philips in uzerine yok
philipsde ozellikle ambilight serisine bayılsamda menusu ve yavaşlığı beni çileden çıkartmıştı
Lg nin ise 3d ozelliği bana gore en kullanışlı ve keyiflisi bu konuda bu yuzden tercih etmesi çok zor
aslında büyük inclerde plazmalar ciddi başarılı olsada teknoloji olarak probleme çok musait zaten bu konuda tek marka bence panasonic gerisine bakmaya gerek yok :D
Es 7000 ve 8000 için geçerli ancak işlemci yükselmiyor. Es7000 de tek çekirdek işlemci Es8000 de çift çekirdek işlemci var. Yeni çıkan F serilerinde 6000 lerde çift çekirdek işlemcili ama evolution kit takılamıoyır. F7000 ve 8000 lerde 4 çekirdek işlemci var ve evolution kit takılabiliyor. F8000 in F7000 den farkı 1000hz ve tasarım. Onun dışında aynı cihazlar.
serkan demir
05-08-2013, 21:51
3 yada 4 metreden 55 izlemek gözlerinizi çok yorar bence buyuk görüntü olsun diye sağlığınızla oynamayın.5 metreden daha fazla mesafeden 46 inç kullanıyorum idealide bu.
bende alırken bir hata ettim elle ve sesle kumanda özellikli 46s7000 aldım her iki özelliğinide kapattım. 46 s altıbinkusurlu modeller suan fıyatları bayağı uygundur hd dahılı alıcı bence gayet yeterlı olur, artan mıktarıda sağlam bır samsung ses sıstemı ıle tamamlarsınız. Bu arada LG, samsung'un yanına bile yaklasamaz bluray ve 3d izlerken.
55F6470 bu model nasıldır. 55ES6400 serisi ile ne farkı vardır ?
Gözü yorması büyüklükle alakalı degil :) inç-mesafe oranı yapacak olursak 21inç monitör bile teklikeli çıkar ki PC başındayken 1 metre oluyor aramızda..Bu arada Sony'nin 84inç'lik 4k televizyonunu görürseniz hemen uzaklaşın ordan :) ciddi bağımlılık yaratıyor meret, fiyatını görene kadar kesin alacağım dediğim tv'di..
onursumer
05-08-2013, 22:18
Es 7000 ve 8000 için geçerli ancak işlemci yükselmiyor. Es7000 de tek çekirdek işlemci Es8000 de çift çekirdek işlemci var. Yeni çıkan F serilerinde 6000 lerde çift çekirdek işlemcili ama evolution kit takılamıoyır. F7000 ve 8000 lerde 4 çekirdek işlemci var ve evolution kit takılabiliyor. F8000 in F7000 den farkı 1000hz ve tasarım. Onun dışında aynı cihazlar.
evet 7 ve 8 olarak bahsetmiştim de ozellikler ekleniyor sanırım o kitlerle emin değilim bende :D
bide f8500 geldi kasa tasarımı farklı hatta forumdan sabri aldı benden gorurse yorumunu yazar tum seriler hakkında :D
kasası 8000 e gore çok daha iyi hatta bayağı iyi duruyor :D
kelalper
05-08-2013, 22:28
55F6470 bu model nasıldır. 55ES6400 serisi ile ne farkı vardır ?
F6000 ler yeni seri çift çekirdek işlemcili. Panel vs herşey bir önceki ES8000 yani 2012 nin amiral gemisi ile aynı. Sadece kamera yok elle kontrol vs yok. 400 yerine 200 hz. ES ler 2012 modeller.
Bence 3 d Ye cok takılma hevesin çabuk kaçacak..panel olarak sharp yada panasonic tavsiye ederim 55 iyidir 46-47 Ye girme bnce bana suanda 82 ekran gibi geliyor ama ucuz diyerek te her 55 e atlama bakindigin 55 lerin başka stelerde yorumlarına bak burada yoktur cunku başka forumlarda sırf bunlar icin açılmış konular var . Yeni seri almaya bak.
phoenixs
06-08-2013, 02:47
55es6340 yerine
SAMSUNG 55F6470 FULL HD SMART 3D DVB-S LED LCD TV+ 2 GÖZLÜK - LED TV - kliksa.com (http://www.kliksa.com/urun/samsung-55f6470-full-hd-smart-3d-dvb-s-led-lcd-tv-2-gozluk/901783868?gclid=CLXRiqDM57gCFXLItAoda1EAgw)
Bu tv yi almak mantıklı mı 2 si arasındaki farkları bilen varmı ?
darkmoon
06-08-2013, 02:58
bu sesle kontrol elle kontrol gözle kontrol bunlara takılmayın fazla arkadaşlar bunlar tamamen satış stratejisi kullanışlılığını bende almadan önce denemişdim benim için sıfırdı onu tanıt bunu tanır bilmemne menüsünü aç görücek falan filan bunları yapana kadar zaten kumandadan 2 saniyede yapıcağını yaparsın.. bizim tv 3d li ben 6-7 filmden fazla izlemedim 3d özeliğide öyle amanda aman bir olay değil .. benim için öncelik elimdeki hd mkv filmleri oynatması idi onuda başarılı yapıyor..
bana sorarsanız alabilceğiniz en büyük ve kaliteli ekranı almaya çalışın.. illa akılllı olsun istiyorsanız ebayda 60-70 dolara android aparatlar satıyorlar çift çekirdekli 1gb ramli klavyeli android 4.2 li falan alın bağlarsınız androidli tv inizde olur..
Arkadaşlar Teknosa'dan 450 TL hediye çekim var, 40 - 42 inç bir televizyon almak istiyorum. Hediye çeklerim olduğu için malesef teknosa dışında bir yerden alamıyorum, samsung için 40 42 inç hangi modeli tavsiye ederseniz , bütçem max 2000 2200 tl arasında.
Eski seri 40 ES8000 istedim ama sadece teşhir var sıfır kutulu cihaz ellerinde yok, alternatif neler olabilir bu fiyat aralığında teknosadan ?
phoenixs
06-08-2013, 14:22
hocam 40es7000 de onun muadli bi ürün nerdeyse düşünebilirsiniz
hz olayı f serisinde 6800 den sonra 7000-8000-8500 te yazılımsal arttırmayla elde ediliyor, fiyat performans olarak sanırım f6800 iyi, benim hedefimde de 8000 var bu ara teknosa da 500 tl hediye çeki ile 3999 a satılıyor.
Selam. Samsung güzel bir markadır ama eski kalite yok. Servis ve arıza sıkıntısı oldukça fazla. LG yada Philips alın derim. Panel arızasınsdan,sıvı temasına herşeyi tamir olabiliyor.Tv hiçbirşekilde çöpe gitmiyor. Tamirleri ucuz servisleri başarılı çünkü Firmalaraın kendilerine ait turk philips ve LG var. Sony çok saglamdır fakat parça fiyatları ve tamiri zordur. Ben size philips derim 6000 serisi başarılı 7000 ve 8000 serisi samsung ile aynı paneli kullanıyor. Yani görüntüdeki derinlik yok denecek kadar az.
SAMSUNG 55F6470 FULL HD SMART 3D DVB-S LED LCD TV+ 2 GÖZLÜK - LED TV - kliksa.com (http://www.kliksa.com/urun/samsung-55f6470-full-hd-smart-3d-dvb-s-led-lcd-tv-2-gozluk/901783868)
Bayramdan sonrada bende bunu alayım diyorum. 100tl World Puan ile 2900 TL'ye geliyor.
Teknosada hediye cekim olmasa gidip Electro Worldden es7000 alicam, ayni televizyonu teknosa 3219 satarken electro 2999 tl veriyor ve fiyat eslemesi de yapmiyor git ucuza buldugun yerden al diyor.
Teknosada hediye cekim olmasa gidip Electro Worldden es7000 alicam, ayni televizyonu teknosa 3219 satarken electro 2999 tl veriyor ve fiyat eslemesi de yapmiyor git ucuza buldugun yerden al diyor.
Siz gidin E.World'den alın gene,
Hediye çekinizi 50 TL bilemediniz 75 TL ucuza satarsınız siteler aracılığıyla..
Yarın KlikSA üzerinden 55F6470 alıyorum. 3000 TL WorldCard 12 taksit. Ayrıca 100 tl World puan ile (hemen benzin alıcam tabiki :D) 2900 TL'ye geliyor.
Kargo ücretsiz. Samsung Türkiye garantili en mantıklı bu geldi bana.
SAMSUNG 55F6470 FULL HD SMART 3D DVB-S LED LCD TV+ 2 GÖZLÜK - LED TV - kliksa.com (http://www.kliksa.com/urun/samsung-55f6470-full-hd-smart-3d-dvb-s-led-lcd-tv-2-gozluk/901783868)
Varmı başka önerisi olan. Yarın kampanyanın son günü sabaha kadar dur alma diyen yoksa alıyorum. :D
TolgaEsentepe
12-08-2013, 00:06
f6470 güzel seri memnun kalırsınız..
LightSide
18-08-2013, 21:28
Yarın KlikSA üzerinden 55F6470 alıyorum. 3000 TL WorldCard 12 taksit. Ayrıca 100 tl World puan ile (hemen benzin alıcam tabiki :D) 2900 TL'ye geliyor.
Kargo ücretsiz. Samsung Türkiye garantili en mantıklı bu geldi bana.
Varmı başka önerisi olan. Yarın kampanyanın son günü sabaha kadar dur alma diyen yoksa alıyorum. :D
Dun ayni tv yi teknosadan ayni fiyata 800 tl lik samsung tablet hediyeli olarak aldim. Hala almadiysan kampanya devam ediyor olmasi lazim.
blumenberg
21-08-2013, 18:03
bende 55f7000 den aldım tavsiye ederim, teknosada 5000 TL yanında samsung tab 3 ve 500 TL'lik indirim çeki ile birlikte
Dun ayni tv yi teknosadan ayni fiyata 800 tl lik samsung tablet hediyeli olarak aldim. Hala almadiysan kampanya devam ediyor olmasi lazim.
Maalesef almıştım ve aynı gün yani 17-18 Ağustos hafta sonu 3000 tl fiyata Vatan bilgisayarda Galaxy Tab 3 8" tablet ile veriyordu. Şeytan bir ara git Vatan'dan al sonra Kliksa'dan aldığını iade et dedi ama kampanya bitti. Çok sinir oldum dostum bak tekrar hatırlattın şimdi. :(
Ama TV güzel. 6470 ile üst seri arasında bir fark göremedim. Tek bir noktasını sevmedim. Oda HDMI üzerinden gelen DTS sinyali optik SPDIF üzerinden direk geçirtmiyo. 2.0 stereo yapıyor. DTS Pass Through yok yani benim için çok önemli bir özellik.