PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ecufast DBS Polo GTI & RSA Hybrid turbo Rur Golf

Sayfa : 1 [2]

Arasts61
12-08-2013, 23:42
arasts61. Düne kadar orda burda bana sen ecuların fatihimisin yazıyordun ne oldu sen şimdi birilerinin avukatımı oldun hayırdır ne zoruna giddide bu kadar savunma ihtiyacı duydun siz demiyormuydunuz Hakan'ın araba şöyle gidiyor böyle gidiyor ne oldu günlük kullanımda geldim geçtim gittim.herkes Polo bu kadar giderdi madem niye kabul etmedi bakın arkadaşlar yarış modunda arıcım açılıp gelmedi oraya gerisini siz düşünün golf kötü gidiyor filan demiyorum eğer bir Polo Gti yürümüyorsa mutlaka bir sorunu vardır veya parça eksiktir.özgün veya Alper yazılım yapınca araçlar uçmuyor ama iki araçtada aynı parçalar varsa Polo geçer bunu defalarca izah ettik .....ben sırf şu Turbo olayını görmek için Ankara'ya geldim ben şuan büyük turboya gecicem hatta şuan turbomuz hazır özgün takalım diyor kısmetse oda olacak ...ozaman 1.4 hacimsiz deyip bizim araçları küçümseyen arkadaşları göreceğiz..

sdr_07. sen bence biraz sakin olmalısın. fark etmiyorsun ama harbiden fanatiklik yapıyorsun. ben sana onu neden demişimdir çünkü iki farklı aracın meselesinde sen "ben geleyim benle deneyin veya afyona mı gelin" bişiler demiştin die hatırlıyorum. yani senin yorum yapmanla ilgili vs bişi değildi. alakasız yerde "açılın ben geliyorum benim aracımla deneyin" dersen ben de oyle bişi demişimdir.
hem ben hakanın avukatlıgını yapmıyorumki. ama havadan nem kapıyorsun. yazdıgımı iyi okursan anlarsın. sadece hakandan alıntı yapmışım. konu başka orda.
nasıl bir hırs bürümüşse gözünü yazılanları göremiyorsun.
ayrıca hakan açıkça tebrik ediyor. dv kaçırdı demiyor. mazaret soylemiyor. ama yine de tatmin olmuyorsun. ne dese hırsın geçmiyor. halbuki hakan istanbulda geçtiğinde bir sürü mazeret vardı. (haklı veya haksız ). konu 15 sayfa olmuş 1 post yazdım ama bana avukat diosun. :)

bak dostum. hakan bu turbo buyutme işine girdiğinde en çok ben karşı çıkmıştım. aşağıda linkini koyacağım. 7 ay once yazdıklarıma bak. turbo buyuterek kayda değer bi gelişme elde edemeyeceğini iddia etmiştim. ama o zaman beni dinlemediler. hatta turboyu yapacak olan kişi de beni felaket tellallıgı ile suçlamıştı araç kırılcak diye, ne demek istedğimi anlamdan. ama benim kastım dsg nin zaten çok fazla torka musade etmeyeceği 2-3 boy için boyle bişeye değmeyeceği yonunde idi. sen şimdi turbonu buyut aynı yollardan sen de geç, seni de görelim.
hakan uğraştı ya, sen de uğraş gör. hakanın ilginç denemeleri var. 2-3 de kafa burun gittiği kendinden hafif araçlarla 4 e atınca dsg nin sapıtması sonucu 3 boy geriye düşmesi ama karşıdaki arkadaşın kendi aracının çok güçlü oldugunu sanması , hakanın sıf laf uzamasın diye konuyu dile bile getirmemesi vs vs vs
aynı yollardan sen de gecer görürsün ....

ahanda link. oku gör 7 ay once ne yazmışım....

http://www.techturkey.com/forum/asiri-besleme/139522-tsi-icin-k04-turbo-upgrade-yapilir-mi-11.html

Arasts61
12-08-2013, 23:50
bi de şunu soyleyeyim. ben mumkun oldugunca bu forumda yazmamaya çalışıyorum. salak salak tartışmalar çıkıyor. gereksiz yere geriliyorum, açıkçası sana demiyorum ama dengim olmayan çoluk çocuk laf sokmaya çalışıyor, sinir oluyorum. onun için ben yazarken düzgün cümleler kurmaya çalışıyorum aynı hassasiyeti sen de gösterirsen sevinirim. burda yazılanları okuyan sessiz bir yıgın var bu sırf burda yazılanlardan dolayı bazı kişiler hayatlarında giç tanımadığı kişilerden nefret ediyor, bunları dikkate allalım.

Chatin
13-08-2013, 00:21
bi de şunu soyleyeyim. ben mumkun oldugunca bu forumda yazmamaya çalışıyorum. salak salak tartışmalar çıkıyor. gereksiz yere geriliyorum, açıkçası sana demiyorum ama dengim olmayan çoluk çocuk laf sokmaya çalışıyor, sinir oluyorum. onun için ben yazarken düzgün cümleler kurmaya çalışıyorum aynı hassasiyeti sen de gösterirsen sevinirim. burda yazılanları okuyan sessiz bir yıgın var bu sırf burda yazılanlardan dolayı bazı kişiler hayatlarında giç tanımadığı kişilerden nefret ediyor, bunları dikkate allalım.

cevap olarak yazılmış bu yazıya genel olarak katılmamak elde değil. konularda böyle bir genel sıkıntı var. umarım düzelir...

Oz`
13-08-2013, 00:28

benim yazım sana yardımcı olmadımı ?? cvp verme tenezzulunde bulunmamışssın ama

birde sen bilirsin golfun arka koltuklar ön koltuklar sökük jantları küçük ( baska neresi sökük bilmem) kaç KG atıyor söylermisin merak ettimde

ben poloyu ölçtüm biliyorumda golf u bilmiyorum

Caglar35
13-08-2013, 00:33
forumdan kimseyi tanımam etmem fakat araç sahipleri ne kadar efendi gibi yazılar yazmaya çalışmışlarsada 2. 3. şahıslar bir okadar seviyeyi yerlere düşürmüş.Golf fanatiği olarak Hakan beyin yazdıklarını ilgiyle okudum.keşke sadece araç sahipleri kendi araçları hakkında yorumlar yapsa bizde maşallah yazıp geçsek..

Semii
13-08-2013, 00:57
dostum benim derdim RSA değil diyosun ama konuları özellikle takip ediyorum RSA konularında acayip agresif oluyorsun. RSA nın araçları sizin hazırladığınız araçları geçtiğinde konulan videoları zaten siliyosunuz. bunları zaten millet göremiyorki. bursadaki Semih isimli arkadaş mesela. daha bir hafta bile olmadı belki o kadar iddialı idi, gecen denemede DV kaçırıyor diyordu, sonra aracım düzeldi dedi, hatta benden de nefret ediyor biliyorum ama ne oldu sonunda ilhan aga 1000 km yol yaptı 95 oktanla geçti, kimsenin haberi var mı? yok. halbuki geçse idi 20 sayfa yazı okumuştuk ECUFAST rocco RSA GOLF diye..

Tamam Hakan'a gıcık oluyorsun anladık ama Hakan dan başka da yazdıklarına az da olsa soru işareti ile yaklaşan var mı? ha sanmaki buradaki yazıları okuyanların hepsi körü körüne herşeye inanıyor. ok dynoda 280 ps almışsınız. buna diyecek bişi yok. zaten belgesini de koymuşsun ama kusura bakma da bu gücü almak için gereken torku dq200 gibi dandik bi şanzımanla nasıl yola koyacaksın. bunun dsg yazılımı ile vs alakası olmadıgını aletin mekanik olarak vites geçişlerinde sapıttıgını sen de çok iyi biliyor olmalısın. hakanın demek istediği de bu. ha bunu nereden biliyor çünkü denemiş görmüş.

95 oktan ile basan ilhan abi degil bendim iskembeden atma.ilhan abi sadece karanbole sacma salak yerlerden yakit aldim dedi.bu arada benim dv ne germis seni.ilhan abi bursaya benjm dv kacirdigi halde gelseydi olacaklara sen inanamazdin.geldigi haliyle eski hali arasinda ucurum var.ordan atip tutma.her denemede benden video istiyosun cekip yayinlasaydi ilhan abi bunun sorumlusu ben degilim.kimseninde bisi sildigi yok.bu isi iddaya hirsa cevirme sevdigim insanlar ilhan ve rasit abi.varsa iddali bi arabadan gel.karsilikli konusalim.gor bak adam nasil gecilir.benim arabama 100 kere ayar yapilmadi sadece ve sadece 1 kere.ozgunun yuzu orda sorun soylesin.gayet soft bi ayarim var.seninlede sidik yaristiramicam.herkes neyin ne oldugunu gayet iyi biliyor.ole uzaktan atip tutma dv falan die.kimseden de bisi sakladigimiz yok.gecti dediginde atla deve yok yani bilgin olsun.herkesten cokta sen konusuyosun buda garip.esas derdi olN bence sensin.sen biraz sakin ol.

Ayrica okadar iddali vs demissinde rasit abi orda bi ara konus gun asiri telde gorustuk hala gorusuruz.ilhan abiye karsi 1gram iddam ve hirsim olmusmu ? En iyi rasit abi bikir.ole olsa gider ayarimi guncelletirdim kimsenin ruhu duymazdi.nolur ortaligi karistirmayin cidden insan cileden cikiyor.

mrtsnr
13-08-2013, 00:59
Ooo senlik var desenize tam tatile gidicek zamani buldunuz roll icin sayenizde denizden kumdan cok telefonuma gelen mesajlarla ilgilenmek zorunda kaliyorum

Burada konu Ecufast Rsa karsilastirmasina getirip yazan arkadaslar olmus onlara soylemek istedigim bazi seyler var iyi dinlesinler.

Bu yapilan golf tsi bizim yapipda en hizlisi budur diye piyasaya surdugumuz bir arac degildir herkesin soyledigi kendisini baglar ama Biz gunluk rolluk yakitli arac hazirlamiyoruz 97 oktanla bu kadar yaptik daha hizli golf –rocco yapan varsa ciksin koysun videolarini seyredelim tebrik edelim insanlik dogruluk bunu gerektirir once arac neydi ne oldu ona bakmak lazim kimseyi karalamadan yazilimini kotulemeden bir bakmak lazim emekse o emegin herkes icin oldugunu dusunmek gerek.

Rolle ilgili olarak,
Polo gti sanzuman,Yakit,Hafiflik avantajlari olan bir araba golfunde avantaji turbosun 3-4 mm daha buyuk olmasi polo denemek istemis golfun sahibi Kabul edip denemis madem bu kadar nefret vardi hazir gitmisken dovseydinizde hepimiz rahatlasaydik nedir bu kadar nefret yani soyleyin bilelim yani hala aklim fikrim bu olanlari algilayamiyor.

Ilk yapilan polo gti roll unde de soyledim bugun birisi gecer diger gun oteki roll olayini fazla ciddiye alip olum kalim meselesi haline getirmemek lazim o gun birinin aracinda ufak bir buji sikintisi olur misfire olur dunyasi kararir dolayisi ile bu kadar ciddiye alinacak bir durum yok gecersin gecilirsin efendi gibi tebrik edip karsindaki rencide etmeden yoluna bakicaksinki bir daha deneyeme yuzun olsun .

Konuyla ilgili tamamini okuyamadigim icin gormedigim yerler olabilir sorunuz siteminiz varsa pm yoluyla iletisime gecebilirsiniz :)

Güzel bir açıklama olmuş abi, sen tatiline devam et, bırak o telefonu elinden. :D

birde sen bilirsin golfun arka koltuklar ön koltuklar sökük jantları küçük ( baska neresi sökük bilmem) kaç KG atıyor söylermisin merak ettimde

1368kg orjinalde, zaten 205 taban lastik 16" jantla geliyor. Sac jantın hafif olduğunu var sayıp söküldüğünü de hesaba katarsak tahminen 1270-1300 arası değişir gibime geliyor. Yanılıyorda olabilirim.
Manuel olanları 1271kg, yani aracımda sunroof mevcut, teknik veride de, ruhsatta da 1271kg yazıyor. DSG'ler ise 1368kg.

Herkese tekrar teşekkür ederim güzel yorumları dilekleri için.
Burda kimsenin aracını kötülemiyorum bazı şeyleri millet yanlış anlamasın golf bence çok başarılı ve dahada gider diye düşünüyorum bu bir spor arabalar yarıştı Sadece biri gecti diğeri geçildi tekrar güzel denemeler olabilir ...

Olması gereken bir yorum.. Sonrasında tekrar gerilim artsa da, keşke herkes böyle şeyler yazabilse.

Şu en hızlı olayına bi yorum getirmek isterim, şimdi biri gelir sizi geçer, geçilen ben yakıtsız en hızlıyım der. Yada büyük turbolu biri sizi geçer, stock turboyla en hızlıyım der. Diğeri dener farı önde gider, en hızlı benim der. Yani bu en hızlı olayları asla bitmez, büyük bir hırsın göstergesidir. söz konusu polonun birçok denemesini izledim, ciddi anlamda iyi giden bir araç. Ancak gerek aynı firmadan gerek başka firmadan yine en hızlı çıkabilir, tunerlara sorum : çıkmaması için bir neden var mı? Şu en hızlı olayına takılmadan, kendi keyfiniz için yükleyip yarıştığınızda, çok daha fazla keyif alabilirsiniz.

Bu en hızlı olayına da, benim bir yorumum var. "Faster than the fastest tsi" diyebilirsiniz. Ortada bu kadar en hızlı olunca, esprili yaklaşmak en güzeli diye düşünüyorum.

Semii
13-08-2013, 01:15
Mrtsnr seni cidden tbrik ediyorum.

Ayrica su yakit olayids cidden komigime gidiyor artik.yakitli vs diodu dune kadar hakan abi bakiyoruz serdarla yarisirken aracinda yakit var oda koymus.cok karsiydi lafta ama.suda var serdar in aracini cidden hafife aldi.bana o arac beni gecebilirmi sence die sordugu soru geliyor hep aklima.demekki gecebiliyormus.cok fazla uzatmamaklazim cidden sevdigim insanlarla kotu olucam bundan korkuyorum.

toyotasupra
13-08-2013, 01:26
Maşallah araçlara güzel deneme olmuş

zafa38
13-08-2013, 01:53
Yine yazmayayim dedim kendimi tutamadim...
Öncelikle araclara Masallah. Tsi larin arasinda suphesizki en avantajli olan arac Polo Gti dir.
Serdar kardesim arabasinin bu avantajini cok iyi kullaniyor. Fakat antalya tayfasi birazdaha sakin olmali ozellikle belli 2. 3. Sahislar yuzunden konu buralara gelmis yuzumuze karsi iyi davranipta forumda kiskirtici bir tavir burunen kisilerin gazina gelmemeli. Serdari ayri Hakan beyi ayri tebrik etmek lazim farkli konularda sonucta girilen yol emek para deneme yanilma yonteminde hicbisiden kacinmadan Golfunu doldurmus.
Inanin artik su rolling olaylarindan uzak duruyorum arkadasliklarim.bozulcak diye.
Turkiyeyi dolastik gectik fastest tsi vs tarzi olaylar gercekten bos. Bu sidik yarisi asla bitmez uzulen siz kazanan kasa olur sonunda. Fanatikligi atip objektif olmak lazim forumda buyuk bir guruplasma var seviye kufurlere kadar gitmis.
Gelelim araclara ismail kardesim aracinin yazilimini degismis yakin zamanda onla denicem cok israr etti deneyemedm musait olamadm onu nzmn cagirdysam geldi denedik aciklarimizi gorduk arabalarimizi gorduk zaman zaman gerilmeler oldu. Ha o gecer ben gecerim ertesi gun gecilen bisi yapar oteki gecer bu filmin sonu yok.
Bana kalirsa araclarinizla mumkun oldukca piste cikmaya sure yapmaya kasin sadece araclariniz veya yazilimlariniz degil soforlugunuz ile birlikte tecrubeniz konussun. Pist olayindan sonra roling bana artik birazdaha uzak ve tekduze geliyor.
Tekrardan Masallah araclara

cucu
13-08-2013, 02:47
delik deşik.

kelalper
13-08-2013, 08:10
Özgür sende hakan fanatiklii değil ama bariz olarak bi RSA fanatikliği var çözemediğim halde.

Bide şunu diicem hani bazıları diolar ya her yazılımcı arabanın yazılımını sonuna kadar açarsa en hızlı o gider diye. Öyle bişey yok. Musluk değil bu açasın. Onunuzde çok geniş bir devir aralığı var ve bu devir aralığında optimumu yakalamaya çalışıosunuz. Özgün neden dünya para verip dyno koydu dükkanına. Arabaların ayarlarını dyno üzerinde yapıo. Ya da Powershop dyno koydu. dynoya x0 bin euro para verip 100 tl 100 tl arabaları çıkartıp para kazanmak için mi. Adam bilmem kaç bin euro verip yurt dışına gidip neden eğitim alıyor. Powershop revo ya neden hala dünyanın parasını ödüyor yaptığı her araba için. İşi bilmediklerinden mi. Bayçularda yoksa şu anda piyasadaki ortalama tuner kadar yazılım yapabilecek durumdalar.
Bu işi bende yapabilirim gider bi tane beyin alırım kurcalaya kurcalaya öğrenirim bütün parametrelerini çok mu zor. Benim için değil. Bende şu an için Tekstil yazılımı satıyorum. Mal gibi dünyanın en iyi ama en pahalı yazılımının mümessilliğini almak için koşturdum peşlerinde. 20 senedir Türkiyede 1 tane satamamışlar ben 3 senede 20 ye yakın yazılım sattım. Daha ucuz daha fazla para kazanabileceğim yazılımlar varken. Şu an yazılımın eğitimini kendim de verebilioken her seferinde portekizden adam getiriorum eğitim için. Eğitimi veremediğim için mi yoksa adamın benden daha fazla bilgisi olduğu için mi? Ki adam her geldiğinde para kazandığı halde bana sen neden eğitim vermiosun dio. Neden? ben eğitimlerde birebir çeviri yaparak öğrendim her müşteriye gidip eğitimde yer alıyorum müşteri ne kadar iyi ingilizce konuşuyor olsa bile. Ama benim işim değil. Müşteriye online destek bile vermiyorum çok sıkışmadıkları ya da yurtdışı tatilde olmadığı zaman. Bu bir profesyonellik anlayışıdır. Ecufast ile powershop un farkı budur. Haa özgünün yanlışları yok mu? Olmaz olur mu. İşini profesyonelce yapar ama yapana kadar çatlatır. Kanka olursan her zaman beklersin. Müşteri yollarsın senin arabandan daha fazla ilgilenir. Parasıyle değil mi lan diye yaklaşırsan araya RTE yi koysan yapmaz. :D

kelalper
13-08-2013, 08:45
Özgün bu kadar yaladıktan sonra enjektör kalibrasyonuma bakarsın di mi la? Bende fastest MIIRS in Turkey yazmak istiyorum. :D

RCkid
13-08-2013, 08:53
Özgür sende hakan fanatiklii değil ama bariz olarak bi RSA fanatikliği var çözemediğim halde.

Bide şunu diicem hani bazıları diolar ya her yazılımcı arabanın yazılımını sonuna kadar açarsa en hızlı o gider diye. Öyle bişey yok. Musluk değil bu açasın. Onunuzde çok geniş bir devir aralığı var ve bu devir aralığında optimumu yakalamaya çalışıosunuz. Özgün neden dünya para verip dyno koydu dükkanına. Arabaların ayarlarını dyno üzerinde yapıo. Ya da Powershop dyno koydu. dynoya x0 bin euro para verip 100 tl 100 tl arabaları çıkartıp para kazanmak için mi. Adam bilmem kaç bin euro verip yurt dışına gidip neden eğitim alıyor. Powershop revo ya neden hala dünyanın parasını ödüyor yaptığı her araba için. İşi bilmediklerinden mi. Bayçularda yoksa şu anda piyasadaki ortalama tuner kadar yazılım yapabilecek durumdalar.
Bu işi bende yapabilirim gider bi tane beyin alırım kurcalaya kurcalaya öğrenirim bütün parametrelerini çok mu zor. Benim için değil. Bende şu an için Tekstil yazılımı satıyorum. Mal gibi dünyanın en iyi ama en pahalı yazılımının mümessilliğini almak için koşturdum peşlerinde. 20 senedir Türkiyede 1 tane satamamışlar ben 3 senede 20 ye yakın yazılım sattım. Daha ucuz daha fazla para kazanabileceğim yazılımlar varken. Şu an yazılımın eğitimini kendim de verebilioken her seferinde portekizden adam getiriorum eğitim için. Eğitimi veremediğim için mi yoksa adamın benden daha fazla bilgisi olduğu için mi? Ki adam her geldiğinde para kazandığı halde bana sen neden eğitim vermiosun dio. Neden? ben eğitimlerde birebir çeviri yaparak öğrendim her müşteriye gidip eğitimde yer alıyorum müşteri ne kadar iyi ingilizce konuşuyor olsa bile. Ama benim işim değil. Müşteriye online destek bile vermiyorum çok sıkışmadıkları ya da yurtdışı tatilde olmadığı zaman. Bu bir profesyonellik anlayışıdır. Ecufast ile powershop un farkı budur. Haa özgünün yanlışları yok mu? Olmaz olur mu. İşini profesyonelce yapar ama yapana kadar çatlatır. Kanka olursan her zaman beklersin. Müşteri yollarsın senin arabandan daha fazla ilgilenir. Parasıyle değil mi lan diye yaklaşırsan araya RTE yi koysan yapmaz. :D

İlk cumlede elestirdiginiz kisiyle ayni duruma dusuyorsunuz bu yazdiklarinizla(o kisinin fanatik olup olmadigini bilmiyorum o da sizin dusunceniz)

Oz`
13-08-2013, 08:53
olm alper :D sen nasıl bir yaratıksın lan evreninaskerlerinde herif sanki sakin ol lann :D
hayır bakmam :Dhuauhahua

Oz`
13-08-2013, 09:20
eee şimdi bu kavga böle dewammi edicek baska forumlar gibi Dan un kitleyekmi anlasamıcaznımı söz hakkı veriyoruz *** atip çekilmek olmadı :)

soru soranlar var cvp verdim umurlarında oolmadı kusura bakmayın ama ben sadece saldırı amaçlı olduğunu düşünüyorum bundan sonra daha sert yazıcam bilgiinize

ha sanmaki buradaki yazıları okuyanların hepsi körü körüne herşeye inanıyor. ok dynoda 280 ps almışsınız. buna diyecek bişi yok. zaten belgesini de koymuşsun ama kusura bakma da bu gücü almak için gereken torku dq200 gibi dandik bi şanzımanla nasıl yola koyacaksın. bunun dsg yazılımı ile vs alakası olmadıgını aletin mekanik olarak vites geçişlerinde sapıttıgını sen de çok iyi biliyor olmalısın. hakanın demek istediği de bu. ha bunu nereden biliyor çünkü denemiş görmüş.

Ben yalan sölüyorum öylemi ?:) bunumu ima etmeye çalıştın şimdi :)
peki açıklayayım

yada ben neyi bilmiş olmalıyım ben? sanzımanı torkun kırdıgını beygirin zor zarar verdiğinimi ? yoksa bakın DSG = SST yani ewo10 ben sst kırdım nasıl kırıldığını anlatayımmı ? neden kırıldığını şanzımanı ilk torq sonra güç kırar dsgnin dişlilerimi kırılıyor ?

DSGnin dikkat edin beygirden ziyade insanlar derki dikkat edin 280 340 nm nin üstü kırılır torq herseyi kırar piston pimide kırar koluda kırar sanzımanıda

tekrar anlatıyorrum büyük turbo takrtığınızda dsg kırılır die düşünenler evet doğru ama belirli limitlerli var mesela ewo 10 lara dikkat edin Yurtdışındaki adam stock ile 500 550 alıyor teker büyük rakamlar stock SSt adam diyorki ister istemez noluyo lan tork yükseltikce dişlilere plate lere aşırı bir binme yüzünden kırılıyor mekatronik bozuluyor nedeni ne? okadar büyük tork a dayanmıyan sanzıman geçişşlerdeki karıştırmalar kaçırmalar yüzünden içindeki kanallar kırılabiliyor yanlışssam biri düzeltsin lütfen dişlisi kırılan varsa inannın bilmiyorum..

280 aldığımı sölylediğim araba da basınc
3000 gibi 1 bar
4500 1.3 bar
5000 1.4 BAR
6800 de 1 bar
7200 lerde .8 lere düşüyor yarın torq eğrisinide koyarım doğal olarak bvites atışlarda hiçbir şekilde salak işler yapmıyor ilk baslarda evet 1.4 bitirince saçmaladı hep ben bunu yazdım dsg ile sıkıntılarımızı çözmeye çalışıyorum dedim yalan bişi sölemedimki suanda güzel dedim

haa kırılır kırılmaz bişi diemem sahibi o riske girmiş 100 kişi istedi 1 ine yaptımmı pololar dahil çünkü test asamasında dedim kırılırsa benim sucum olur kendimin arabası gibi bir arabada ise kırrarım umrumda olmaz kırarsam kendimin der gider yenisini alırım değilmi haksızmıyım söledikleerimde bir yanlışımmı var ayrıca neden sizi kandırım reklam amaçlımı ? amacım ne olabilir detayını okumadan yargılamışssın değişik olmuş

http://www.youtube.com/watch?v=vxG1PFHOpI8 buda yanında bonusu :) dq501 1-2 güçlendirilmiş dişli 3-4-5-6 normal dişli mekatronic farklı balata farklı

kelalper
13-08-2013, 12:47
İlk cumlede elestirdiginiz kisiyle ayni duruma dusuyorsunuz bu yazdiklarinizla(o kisinin fanatik olup olmadigini bilmiyorum o da sizin dusunceniz)

bak orada powershopta yazıyor. Powershopla 2 alışverişim oldu birinde filtre ve aem wideband diğerinde de intercooler ve yay aldım. Bunlar dışında tek alışverişim yok. Ama yaptıkları işleri takdir edip yazıyorum çünkü kaliteli çalışıyorlar. Soru sorduğum zaman gayet düzgün cevap veriyorlar. Ama sürekli takıldığım bi yer değil. Özgünle dostluğum başka bişey işi başka bişey. Benim kadar çeken yoktur heralde. Bak arabamın dyno konusu Aralık ayına ait. Orada enjektörler elimizde yılbaşından sonra kalibrasyon yapıp takıcaz yazıo. 8. aya geldik. doğum günü hediyesi olarak yapacak heralde diye bekliyorum.

RSA nın yaptığı hybrid turbolu golf normal dyno üzerinde taş çatlasın 240hp ya verir ya vermez. Özgün kendi dynosu üzerinde hybrid turbodan 280 hp çıkardı. Motor aynı motor.

mrtsnr
13-08-2013, 13:56
RSA nın yaptığı hybrid turbolu golf normal dyno üzerinde taş çatlasın 240hp ya verir ya vermez. Özgün kendi dynosu üzerinde hybrid turbodan 280 hp çıkardı. Motor aynı motor.

Turbo aynı turbo mu? Amaç aynı amaç mı? Bunu tunerlara sormak lazım.

Ayrıca 240hp yapılmışının yol videoları, roll videoları, dbn'leri var. 280'liğin henüz dışarıda bir görüntüsü yok. Bunu söylemeye çalışıyorlar, 280 yapıp, 12-13 lü belki daha aşağı dbn koyulursa, bu işi herkes takdir eder. Ancak henüz yapılmış mı yapılmış dyno sheet var. Birçok kişi merakla yol videolarını bekliyordur. Ve o videolar gelsin tekrar söylüyorum, dostundan düşmanına, ecufastlisinden revolusuna rsalisine herkes bu işi tebrik eder.

Bu arada hafifletmeyi sormuştu Oz.

ön koltuk 20 kg
arka çiftli 15 kg
arka tek 5 kg
malzeme çantaları 5 kg
malzeme gözleri 5 kg
lastik sökme seti (stepne ortası) 4 kg
Stepne 15 kg.

Dolu halde kantarda 1380 kg. Araştırmalarım sonucu böyle birşey çıktı ortaya.

M3CSL
13-08-2013, 14:11
Dun yazmistim sanirim gitmemis, buyuk turbolu muhtemel daha guclu aracin yuksek hizda geri dusmesini cozemedim. aeroda o kadar fark olmamali, bir yerde gariplik var ama.

penguinhakan
13-08-2013, 14:16
Dun yazmistim sanirim gitmemis, buyuk turbolu muhtemel daha guclu aracin yuksek hizda geri dusmesini cozemedim. aeroda o kadar fark olmamali, bir yerde gariplik var ama.

Ben de onu çözmeye çalışıyorum , çözünce zaten herkes görecek inşallah.

gurcell
13-08-2013, 14:34
Ecufast yazılım varken de geri düşüyor diyordun Hakan, başka bir sorun olmasın?

Levent Y.
13-08-2013, 14:37
Oncelikle denemenin bahanesi olmaz polo gti gecmis tebrik etmek gerekir, tebrik ederim. Uzerinde daha az parca olmasina ragmen, polo hafifligini de kullanarak bence denemeleri onde tamamlamis. Hybrid turbo ya kibrit denirse, alayci yorumlarin arkasi gelmezse, yandaslar isin dozunu kacirirsa, yas farklari goz ardi edilirse, boyle sonuclar kacinilmaz oluyo her defasinda oldugu gibi...
Anladigim kadariyla golf de ki turbo yu custom sekilde bazi olculerini buyutuyosunuz hakan abi, peki bu haliyle ustlerde daha verimli mi olcumler yapmissinizdir illaki merak ettim. Ornek vereyim loba firmasinin k04 den devsirme yaptigi LO4XX diye bi turbosu var, bu turbo oem den buyuk olmasina ragmen ustlerde cok geberiyo. Burdada durum benzer gibi geldi ondan meraktan sordum...
Ayrica su dyno olayinida anlamis degilim. Diger dynolar nasil yanlis, eksik ve ya fazla olcuyo orasini hic anlamis degilim. Ornek vereyim Powershop un dynosu stock 211 hp lik mini cooper jcw i, onurun arabasini hatta , 210,8 beygir olctu. Bu yanlista digerleri mi dogru ? Nem, sicaklik, yogunluk ve benzeri degerler de goz onunde bulundurularak corrected power li sonuclar bunlar... Yani bu sonuclar yanlis da digerleri nasil dogru oluyo anlamiyorum.
Su da bi gercek ki dynoda oynamalar yapmak cok da zor degil sonuclar cok kolay sekilde degisebiliyo... O yuzden ben sahsen dyno verilerini pek onemsemiyorum. Ama yinede benim sahsi fikrim powershopun maha dynosunun makul veriler ortaya koydugudur.
Muratin da dedigi gibi scirocco nun verileri ortaya konunali aylar oldu. Ama araba ortada yok.. Sonuclar cok basarili olsa heralde dbn ve ya videolari paylasilirdi diye dusunuyorum... Tekrardan araclari tebrik ederim, konular buralara kadar gelmese de keske herkesin bir daha denemeye yuzu olsa...

gurcell
13-08-2013, 14:39
Yük tipi olmayan Maha dyno ile çift retarderli DynoDynamics dyno'yu da kıyasladınız ya , helal olsun ne diyeyim...

onursoytam
13-08-2013, 14:41
dump pipe Custom Düz Boru HKS son
Forge Dumpvalve
%15 yakıt

serdar a birazdaha iyi tutunup yürürsünüz

Levent Y.
13-08-2013, 14:42
Ben o dd ile mahayi kiyaslamadim. Dynodynamics yanlis olcuyo da demedim. Sadece maha dyno nun sonuclari bana gore makul degerler dedim ve oyle dusunuyorum dedigim gibi...

gurcell
13-08-2013, 14:45
Oncelikle denemenin bahanesi olmaz polo gti gecmis tebrik etmek gerekir, tebrik ederim. Uzerinde daha az parca olmasina ragmen, polo hafifligini de kullanarak bence denemeleri onde tamamlamis. Hybrid turbo ya kibrit denirse, alayci yorumlarin arkasi gelmezse, yandaslar isin dozunu kacirirsa, yas farklari goz ardi edilirse, boyle sonuclar kacinilmaz oluyo her defasinda oldugu gibi...
Anladigim kadariyla golf de ki turbo yu custom sekilde bazi olculerini buyutuyosunuz hakan abi, peki bu haliyle ustlerde daha verimli mi olcumler yapmissinizdir illaki merak ettim. Ornek vereyim loba firmasinin k04 den devsirme yaptigi LO4XX diye bi turbosu var, bu turbo oem den buyuk olmasina ragmen ustlerde cok geberiyo. Burdada durum benzer gibi geldi ondan meraktan sordum...
Ayrica su dyno olayinida anlamis degilim. Diger dynolar nasil yanlis, eksik ve ya fazla olcuyo orasini hic anlamis degilim. Ornek vereyim Powershop un dynosu stock 211 hp lik mini cooper jcw i, onurun arabasini hatta , 210,8 beygir olctu. Bu yanlista digerleri mi dogru ? Nem, sicaklik, yogunluk ve benzeri degerler de goz onunde bulundurularak corrected power li sonuclar bunlar... Yani bu sonuclar yanlis da digerleri nasil dogru oluyo anlamiyorum.
Su da bi gercek ki dynoda oynamalar yapmak cok da zor degil sonuclar cok kolay sekilde degisebiliyo... O yuzden ben sahsen dyno verilerini pek onemsemiyorum. Ama yinede benim sahsi fikrim powershopun maha dynosunun makul veriler ortaya koydugudur.
Muratin da dedigi gibi scirocco nun verileri ortaya konunali aylar oldu. Ama araba ortada yok.. Sonuclar cok basarili olsa heralde dbn ve ya videolari paylasilirdi diye dusunuyorum... Tekrardan araclari tebrik ederim, konular buralara kadar gelmese de keske herkesin bir daha denemeye yuzu olsa...

Yukarıda işaretlediğim kısımdan ne anlayalım peki?

gurcell
13-08-2013, 14:47
Yani hem kısaca Özgün'ün aldığı 280 HP'ye çaktırmadan laf et , hem dyno'da ayarlar değiştirilir güç alınır de... Biz de "he" mi diyelim?

Levent Y.
13-08-2013, 14:50
Evet ona da bi ornek vereyim adanadaki golf r istanbula geldiginde olcumler sirasinda selenoidler ters baglandigindan, fazla basinc sonucunda tork 750 cikmisti aslinda arac 500 civari torklar uretiyo... Yani ben onu dynodynamics hakkinda bile demedim. Genel olarak dyno verileri uzerinde oynamak mumkun dedim. Tum dynolar icin... Fazla basinc basarsin dynoda cok cikar ama aslinda arac yolda o gucleri uretemez ona istinaden ornek verdim. Ayrica ben caktirmadan laf etmem, bisey olsa direk soylerim, fikirlerimi paylasiyorum burda.

gurcell
13-08-2013, 15:00
Levent kardeşim , lafı dolaştırma lütfen. Hem dyno sonucu değiştirilebilir de , hem scirocco kenarda kösede , ortaya çıkmadı , gerçekten o güç çıksaydı ortaya çıkardı de , sonra da genel olarak de. Bu konu başlığında hangi dinamo'dan bahsedildiği belli , sana söylüyorum kızım , gelinim sen anla der gibisin...

Levent Y.
13-08-2013, 15:07
Konuyu dolastirmiyorum. Ozetleyeyim bi daha, tum dynolarda sonuclarda oynama yapmak mumkun diye dusunuyorum. Ama deminde dedigim gibi powershoptaki maha dyno bana gore makul degerler ortaya koyuyo. Ve evet scirocco da sonuc beklendigi gibi olsa bence paylasilirdi. 280 beygir cikarabilir, cikaramaz ben ona hic takilmiyorum, zaten dikkat ettiysen o araba o gucleri uretemez falan da demedim, ama aracin sonuclari yok ortada... ilk postumu dyno konusu icin yAzdim..

individual
13-08-2013, 15:09
peki arkadaşlar ben bununla ilgili bir konu açmıştım ama çok bir cevap bulamadık.Burdan biraz açıklığa kavuşur sanırım.

1.4 TSI 160HP
1.4 TSI 180HP

Bu iki motor arasında ne fark var 20BG çıkıyor sadece yazılımsal değil.Bazı arkadaşlar aynı motor diye çok savunmuşlardı ama demekki farklı baksanıza golf'de turbo bile değişik ama 180HP motorlu olan daha iyi yürüyor.

Edit: 150 HP üstü turbo ve supercharge ama bu beygir farkları nasıl oluşuyor.

1.4 TSI 150
1.4 TSI 160
1.4 TSI 170
1.4 TSI 180

HKS99
13-08-2013, 15:15
Wallahi ben anlamadım şimdi özgün dyno sahte ölçümlermi yapıyor?
Yada böyle bir rocco varmı demek istiyorsunuz?
Yada var biz niye yolda yürürken götmedik 280 hp olsada yola bu beygiri veremezmi demek istiyorsunuz
Normalde golf büyük Turbo üstlerde geçmese bile yaklaşması lazım değilmi poloya

Levent Y.
13-08-2013, 15:20
Oh cok yanlis anlamissiniz:) ben diger dynolar yanlis olcuyo bu dogru lafina istinaden bunu yazdim. Hepsinde oynama yapmak mumkun dedim, ama o halini aslinda yola yansitamazsiniz manasinda bunu soyledim. 750 torkun ciktigi veriyo paylasirsin araba 750 tork uretiyo dersin aslinda 500 lerdedir bunu anlatmaya calistim... Scirocco nun 280 beygiri ile ilgili tek bi lafim olmadi, ama kac ay gecti bu aracin sonuclari ortada yok dedim. Ozetle genelleme yaptim, sciroccoyu baz almadim dyno konusuna ayri yazdim scirocco hakkinda ayri yazdim ikisini baglamadim..

gurcell
13-08-2013, 15:36
Scirocco ile ilgili tek bir lafım olmadı diyorsun... Güzel... Peki bu ne , Ateistler bunu da açıklasın :

Muratin da dedigi gibi scirocco nun verileri ortaya konunali aylar oldu. Ama araba ortada yok.. Sonuclar cok basarili olsa heralde dbn ve ya videolari paylasilirdi diye dusunuyorum.....

Levent Y.
13-08-2013, 15:56
Cumlelerimi carptiyosunuz, scirocco nun 280 beygiri ile ilgili tek bi lafim olmadi diyorum, bi ustte yaziyo yapmayin nolur:)

penguinhakan
13-08-2013, 16:10
Ecufast yazılım varken de geri düşüyor diyordun Hakan, başka bir sorun olmasın?

Başka bir sorun olsa da olmasa da seni ilgilendirdiğini düşünmüyorum artık , daha ecufast varken de ilgilendirmeği gibi diye düşünüoyorum !

Diesel
13-08-2013, 16:17
Memleketimin bir aracını görmek gururlandırdı. İki tarafında emeğine sağlık. DBS için geçen yaz yaklaşma o arabaya demişlerdi. Hiç yaklaşmadım. Denk gelsek denerdik belki ama geçip gideceği zaten aşikar :D

kelalper
13-08-2013, 16:46

bravo Özgün zaten dyno ayarları ile oynadı o güçler çıktı. Dyno dynamics maho dan %8-10 arasında daha az gösterir. Diğer bir soruna gelirsek neden bu araba ortada yok. Al benim arabamda şu ana kadar ki en yüksek gücü verdi özgünün dynosu üzerinde. Sitede orada burada bir tane videosunu gördün mü? Göremezsin. Adam yaptıktan sonra illa ki videosunu o sunu busunu paylaşmak zorunda mı? Böyle bir zorunluluğu mu var? Ortaya bi laf atıosunuz ondan sonra kıvırda kıvır. O araba gerçek olsaydı da yol videosu cartı curtu olurdu diosun. Herkes senin gibi 400 hp golfüm var diyerek reklam yapmak zorunda değil. Diğer bir sorunda şu diğer dynolar üzerinde o güçleri veren arabalar yolda o güçleri vermeyebilir ama Dynodynamics de aldığın gücü yoldada alırsın nedeni dyno ölçüm yaparken yolun gösterdiği tutunma direncini göstermesidir. Diğerlerinde öyle boşa çevirirsin uzayda olduğu gibi. Şimdi anlayabildin mi?

Kekuti*
13-08-2013, 17:14
Levent, Onurun JCW ile denicek bir arac suanda hazirlaniyor. Onurda canim cigerim, sozumuzu aldik. 1 ayda araba hazirladi. Ben o kadar hizli olamadim :) onun 300 hpsine 240-245 hp ile cikicaz bakicaz sonuca ;)

Levent Y.
13-08-2013, 17:27
Levent, Onurun JCW ile denicek bir arac suanda hazirlaniyor. Onurda canim cigerim, sozumuzu aldik. 1 ayda araba hazirladi. Ben o kadar hizli olamadim :) onun 300 hpsine 240-245 hp ile cikicaz bakicaz sonuca ;)

Hayırlısı olsun inşallah sorunsuz olur ve bi an önce biter:)Onurun arabası oldukca hızlı, yere çok yakın oldugundan mı sardıgından mi bilmiyorum bana baya hızlı geldi yana oturunca.. Heyecanla sonucları bekliyorum. Sizinki GP mi JCW mi bu arada?

Levent Y.
13-08-2013, 17:31
bravo Özgün zaten dyno ayarları ile oynadı o güçler çıktı. Dyno dynamics maho dan %8-10 arasında daha az gösterir. Diğer bir soruna gelirsek neden bu araba ortada yok. Al benim arabamda şu ana kadar ki en yüksek gücü verdi özgünün dynosu üzerinde. Sitede orada burada bir tane videosunu gördün mü? Göremezsin. Adam yaptıktan sonra illa ki videosunu o sunu busunu paylaşmak zorunda mı? Böyle bir zorunluluğu mu var? Ortaya bi laf atıosunuz ondan sonra kıvırda kıvır. O araba gerçek olsaydı da yol videosu cartı curtu olurdu diosun. Herkes senin gibi 400 hp golfüm var diyerek reklam yapmak zorunda değil. Diğer bir sorunda şu diğer dynolar üzerinde o güçleri veren arabalar yolda o güçleri vermeyebilir ama Dynodynamics de aldığın gücü yoldada alırsın nedeni dyno ölçüm yaparken yolun gösterdiği tutunma direncini göstermesidir. Diğerlerinde öyle boşa çevirirsin uzayda olduğu gibi. Şimdi anlayabildin mi?

Ben nerde reklam yapmışım allaşkına açıklarmısın? 106 konusundan taktın hala devam ediyosun. Bana göre sende özgün yazılımını yapsın diye ona iyi görünmeye çalışıyosun, şakayla karışık yazmışsın ama bence gerçek:

Özgün bu kadar yaladıktan sonra enjektör kalibrasyonuma bakarsın di mi la? Bende fastest MIIRS in Turkey yazmak istiyorum. :D

Neyse; şöyle açıklayım, hep bi söylem var diğer dynolar daha çok ölçüyo dynodynamics daha az diye. Bende bunun üzerine bir örnek verdim maha dyno 211 beygirlik aracı 211 beygir olarak ölcüyo dedim. Tabii ki bu aracın wheel hp si daha düşüktür, dynodynamics daha çok bu yönde yani yola odaklı ölcüm yapıyo olabilir. Her dynoda sonuclar farklılık gösterir vs vs. Ben bu dogru digeri yanlıs mı dedim? Bana göre makul sonuclar ortaya koyuyo dedim.

Diğer verdiğim örnekte çok farklı yerlere çekiştirilmiş. Benim anlatmak istediğim en basitinden mesela dyno olcumunde basıncı acarsın, ona gore degerler daha iyi çıkar ama normalde aracı daha dusuk basıncla kullanırsın. Zaten verdiğim örnekte maha dyno üzerindendi. Ben demedim ki ozgun dynolarda hile yapıyo, basınc acıyo,yakıt koyuyo vs vs. Adam zaten neyin ne oldugunu yazıyo, yakıttan setup a, basınca kadar. Ben genel anlamda dyno verileri pek sağlıklı sonuclar ortaya koymuyor bence dedim, bu düşüncem hakkında da bizzat gördüğüm bir şeyi paylaştım, ki o da dynodynamics ile alakalı bile değildi..

Adam yaptıktan sonra illa ki videosunu o sunu busunu paylaşmak zorunda mı? Böyle bir zorunluluğu mu var?
Tabii ki zorunlu değil, hiç kimse değil, ama ben bugune kadar dediğinize benzer pek örnek göremedim, bi aksilik olmasaydı bu arabanın verilerinin de şuana kadar paylaşılcagını düşünüyorum. Ama tabii bu konudaki düşüncem varsayımdan ibaret, bunun cevabınıda özgün vericektir.

Nolursa olsun herşey de çok agresif ve hırslı yazıyosunuz, sizle birşey tartısılmıyo. Hemen savunmaya, laf sokmaya ve belden aşağı vurmaya çalışıyosunuz. Yaşınız olmuş 36 , ben sizle tartışmaya utanıyorum açıkçası… Nolur biraz daha sakin olsanız? Savaşa gider gibi foruma giriyosunuz, dışarıdan inanın böyle gözüküyo. Sizde anlıyomusunuz?

penguinhakan
13-08-2013, 17:54
Birde şöyle bir deneme var , araba cupra 1.4 TSI ecufastli , ben aynı ben 97 oktan benzin sadece stepne yok yani sökükde değilim.

Cupra 2.vitesden itibaren tünel yaparak geliyor arkadamdan çözemedim nedenini.
Deneme daha 10 gün önce yapıldı.

RSA RUR TSI - Ecufast Ibiza Cupra - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=8_CXR-DhoPQ)

8_CXR-DhoPQ

iynn-RS
13-08-2013, 18:12
Birde şöyle bir deneme var , araba cupra 1.4 TSI ecufastli , ben aynı ben 97 oktan benzin sadece stepne yok yani sökükde değilim.

RSA RUR TSI - Ecufast Ibiza Cupra - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=8_CXR-DhoPQ)

8_CXR-DhoPQ

hakan abi hangi ibiza bu ?

penguinhakan
13-08-2013, 18:14
hakan abi hangi ibiza bu ?
Doğukanın Sümbül eski arabası sanırım (Kıvancın eski arabası değil)

CGTY
13-08-2013, 18:20
Eski KUK .

i-vtec07
13-08-2013, 18:21
peki arkadaşlar ben bununla ilgili bir konu açmıştım ama çok bir cevap bulamadık.Burdan biraz açıklığa kavuşur sanırım.

1.4 TSI 160HP
1.4 TSI 180HP

Bu iki motor arasında ne fark var 20BG çıkıyor sadece yazılımsal değil.Bazı arkadaşlar aynı motor diye çok savunmuşlardı ama demekki farklı baksanıza golf'de turbo bile değişik ama 180HP motorlu olan daha iyi yürüyor.

Edit: 150 HP üstü turbo ve supercharge ama bu beygir farkları nasıl oluşuyor.

1.4 TSI 150
1.4 TSI 160
1.4 TSI 170
1.4 TSI 180

abi sanırım intercoller larıda farklı ama emin diğilim bi yerde okumuştum

kelalper
13-08-2013, 18:24
Levent senin varsayımların doğru olacak diye bişey yok.
Bugün M serisi arabalarda piyasaya çıkarken günlük güçlerini mi yayınlıyor yoksa alabildiği maksimum gücü mü teknik verilere koyuyor. Denemeye çıkarken elinden ne geliosa yaparsın. Doğru mudur?

Öyle gereksiz ucu bucağı olmayan hiç bir dayanağı olmayan laflar edip arkasından kıvırmaya başlıosun 106 ile denediğindeki gibi. İlk geldin geçildim tebrik ederim dedin sonra seni kim gaza getirdiyse adamın ne yalancılığı kaldı ne bişeyi. Bu konuda da. Dyno üzerinde ayarla istediğin güçleri alırsın diosun herkeste senin parametrelerle oynamayı ima ettiğini anlıyor sonra hemen yok yani basıncı açarsın onu yaparsın bunu yaparsın diosun. Adam tabii ki basıncı açacak güç almak için. Ekonomik olsun az yaksın diye mi turbo büyütüp ayar yapıo. Yani söylediğin yazdığın şeylerin hiç bir dayanağı yok. Hep değişiyorsun. O nedenle benimle zaten tartışma. Gerek yok adamı deli edip sonra da hep kavga eder gibi yazıosun diosun. Bi de benim yaşımdan sana ne? Yaşın gelmiş 36 ya. Eeee ne olacaktı çok mu yaşlıyım bi yerde kös kös oturup azrailin gelmesini mi bekleyeceğim. Yaşım evet bu ay itibari ile 38 olacak. Ne yapmam gerekiyor. Arabayı satıp elimi ayağımı çekiim mi modifiyeden. Sırf bu tartışmalardan sıkıldığım için zaten satıp CLK 430 alıcam.

Dookan
13-08-2013, 18:27
Levent senin varsayımların doğru olacak diye bişey yok.
Bugün M serisi arabalarda piyasaya çıkarken günlük güçlerini mi yayınlıyor yoksa alabildiği maksimum gücü mü teknik verilere koyuyor. Denemeye çıkarken elinden ne geliosa yaparsın. Doğru mudur?

Öyle gereksiz ucu bucağı olmayan hiç bir dayanağı olmayan laflar edip arkasından kıvırmaya başlıosun 106 ile denediğindeki gibi. İlk geldin geçildim tebrik ederim dedin sonra seni kim gaza getirdiyse adamın ne yalancılığı kaldı ne bişeyi. Bu konuda da. Dyno üzerinde ayarla istediğin güçleri alırsın diosun herkeste senin parametrelerle oynamayı ima ettiğini anlıyor sonra hemen yok yani basıncı açarsın onu yaparsın bunu yaparsın diosun. Adam tabii ki basıncı açacak güç almak için. Ekonomik olsun az yaksın diye mi turbo büyütüp ayar yapıo. Yani söylediğin yazdığın şeylerin hiç bir dayanağı yok. Hep değişiyorsun. O nedenle benimle zaten tartışma. Gerek yok adamı deli edip sonra da hep kavga eder gibi yazıosun diosun. Bi de benim yaşımdan sana ne? Yaşın gelmiş 36 ya. Eeee ne olacaktı çok mu yaşlıyım bi yerde kös kös oturup azrailin gelmesini mi bekleyeceğim. Yaşım evet bu ay itibari ile 38 olacak. Ne yapmam gerekiyor. Arabayı satıp elimi ayağımı çekiim mi modifiyeden. Sırf bu tartışmalardan sıkıldığım için zaten satıp CLK 430 alıcam.

adam naptı 106 denemesinde.methanolu basamamış basamadım dedi.adam ilk geldiğinde methanol basıyo sanıyodu eve gidince bakıyo ki kapalı.farketmeden tabi tebrik edecek.farkedince de yine tebrik etti ama rövanş istedi hemde anında.levent in o konuda zerre suçu yok

Kekuti*
13-08-2013, 18:31
Hayırlısı olsun inşallah sorunsuz olur ve bi an önce biter:)Onurun arabası oldukca hızlı, yere çok yakın oldugundan mı sardıgından mi bilmiyorum bana baya hızlı geldi yana oturunca.. Heyecanla sonucları bekliyorum. Sizinki GP mi JCW mi bu arada?

Bende GP var. Ama yapilan arac R56 JCW ;)
Biraz yavas ilerliyoruz tatil durumlarindan dolayi.. 1 aya kadar sorunsuz bir sekilde hazir hale gelecegiz Insallah.. :)

kelalper
13-08-2013, 18:38
adam naptı 106 denemesinde.methanolu basamamış basamadım dedi.adam ilk geldiğinde methanol basıyo sanıyodu eve gidince bakıyo ki kapalı.farketmeden tabi tebrik edecek.farkedince de yine tebrik etti ama rövanş istedi hemde anında.levent in o konuda zerre suçu yok

metanolü unutmasına bişey demiyorum ki. Unutabilir. Ama mami yokuş yukarı arabam sardığı için arayı açamadım o nedenle yakın gittik dediği zaman sanki maminin arabasındaymış gibi yalan söylüyorsun geçmiim diye üzerime kırdın dedi. Ben bunlara sinir oluyorum arkadaş. Sen kimsin senden kaç yaş büyük çoluğu çocuğu olan adama bunları söylüyorsun. Mami deli mi üzerine sürsün arabayı. Bu kadar adam tanır mamiyi. Kim mami bu konuda yalan söyler diyebilir. adamın bugüne kadar milyon denemesi var ilk yalancı diyen levent çıktı.

mami_makinen
13-08-2013, 18:40

Kimin suçu var ?

Bende tamam denerim dedim Sus ile denerken gel sende hep beraber deneriz dedim bunun neresinde sıkıntı var ?
Ondan sonra yazılmalar başladı ben oraya 20 kişi gelmişim evet doğrudur 20 kişi veya daha fazlaydıda içimizden bi tanesi Leventi rencide edicek bi lafmı etti ?
Şimdi bunun yanlışı nerde onun methanolü açmasımı suç bizim 20 kişi orada olmamızmı ben bu tür konuları bu ortamda tartışmayı sevmediğimden çoğu yazıya cevap vermiyorum eğer denk gelinirse yüzyüze daha kolay çözülüyo konular burda lafı nereye çeksen oraya gidiyo kimsede geçilmeyi kabullenmiyo

kelalper
13-08-2013, 18:41

8_CXR-DhoPQ

bu videodan ne anlamamız gerekiyor şimdi. Ecufastin ayar yaptığı bi tane astra dizel var arkadaşımın onuda geç istersen. Üzerinde parça olmayan soft tune edilmiş arabayı geçmişsin yani ? Ne anlam çıkaralım bundan.

kelalper
13-08-2013, 18:48
bi de özgün benim yazılımımı yapsın diye ona iyi görünmeye çalışıo muşum? Bizim özgünle alperle erdemle yani ecufastle olan husumetimiz yazılıma dayanmıyor. Benim yengeme kan gerektiği zaman akrabalarımdan önce ilk koşan kişi ecufast erdemdir. Yani benim özgüne yazılımımı yapması için yalakalık yapmama gerek yok. İsterse yapar ki şimdiye kadar Volvoma da yaptı Megane ı da yaptı. Sadece yapması gereken enjektör kalibrasyonu kaldı kırmayalım günlük o güçte kullanabileyim diye. Haa isterse yalarım seni alakadar etmez.

penguinhakan
13-08-2013, 18:49
bu videodan ne anlamamız gerekiyor şimdi. Ecufastin ayar yaptığı bi tane astra dizel var arkadaşımın onuda geç istersen. Üzerinde parça olmayan soft tune edilmiş arabayı geçmişsin yani ? Ne anlam çıkaralım bundan.

Ben bir anlam yükleyemedim bu duruma , sen TSI üzerindeki engin tecrübelerinle bizi aydınlatsana lütfen ? Hangi parçalar olduğunu nerden biliyorsun ya Alper Allah aşkına gözünü seviyem biraz konulara hemen atlama. Ben biliyorum arabada ne olduğunu heryerden yalancı çıkartmaya çalışıyorsun da ne geçiyor eline onu bir türlü çözemedim ben.

Bir de bu araba zamanında beni stock turbo ile 3-4 boy geçiyordu en iyi halimle bunu da izah eder misin lütfen gerçekten soruyorum ?

RCkid
13-08-2013, 18:49

bak orada powershopta yazıyor. Powershopla 2 alışverişim oldu birinde filtre ve aem wideband diğerinde de intercooler ve yay aldım. Bunlar dışında tek alışverişim yok. Ama yaptıkları işleri takdir edip yazıyorum çünkü kaliteli çalışıyorlar. Soru sorduğum zaman gayet düzgün cevap veriyorlar. Ama sürekli takıldığım bi yer değil. Özgünle dostluğum başka bişey işi başka bişey. Benim kadar çeken yoktur heralde. Bak arabamın dyno konusu Aralık ayına ait. Orada enjektörler elimizde yılbaşından sonra kalibrasyon yapıp takıcaz yazıo. 8. aya geldik. doğum günü hediyesi olarak yapacak heralde diye bekliyorum.

Ben de kendinize olan fanatikliğinizden bahsetmiştim

Bulut Y.
13-08-2013, 18:51
mami abi akhisara gelmiyomusun ?

mami_makinen
13-08-2013, 18:52
mami abi akhisara gelmiyomusun ?

Paşam drag benim işim değil beceremiyorum işin açıkçası

Bulut Y.
13-08-2013, 18:55
yapma abi ya uyurgezer yine kullanırsın sen :D

Dookan
13-08-2013, 18:56
metanolü unutmasına bişey demiyorum ki. Unutabilir. Ama mami yokuş yukarı arabam sardığı için arayı açamadım o nedenle yakın gittik dediği zaman sanki maminin arabasındaymış gibi yalan söylüyorsun geçmiim diye üzerime kırdın dedi. Ben bunlara sinir oluyorum arkadaş. Sen kimsin senden kaç yaş büyük çoluğu çocuğu olan adama bunları söylüyorsun. Mami deli mi üzerine sürsün arabayı. Bu kadar adam tanır mamiyi. Kim mami bu konuda yalan söyler diyebilir. adamın bugüne kadar milyon denemesi var ilk yalancı diyen levent çıktı.

öyle hissetmiş demek ki yanlışını düzeltmiştir levent sonra ama bu forumda efendiliğini ve delikanlılığını koruyan az adamdan biridir yaşça küçük olmasına rağmen.ben mamiylede konuştum belki yarım saat civarında telefonda.aslında her konuşulan şey ortak ta işte bu forumdan bişey anlaşılmıyo

gurcell
13-08-2013, 18:57
Başka bir sorun olsa da olmasa da seni ilgilendirdiğini düşünmüyorum artık , daha ecufast varken de ilgilendirmeği gibi diye düşünüoyorum !

Kabahat seni adam yerine koyup cevap yazanda... Laflarina dikkat et, sanayide yuzyuze geliyoruz, can sikintisi olmasin sonra.

kelalper
13-08-2013, 19:04
Ben de kendinize olan fanatikliğinizden bahsetmiştim

doğrudur megalomanım o yüzden nickim kelalper. Yaw kendime ne fanatik olucam. Bilmediğim konuda konuşmam tartışmam.

penguinhakan
13-08-2013, 19:05
Kabahat seni adam yerine koyup cevap yazanda... Laflarina dikkat et, sanayide yuzyuze geliyoruz, can sikintisi olmasin sonra.

İyi niyetle yazdıysan kusura bakma , ben farklı düşünüp yazdım , artık konu öyle bir hale geldiki !.

kelalper
13-08-2013, 19:17
Ben bir anlam yükleyemedim bu duruma , sen TSI üzerindeki engin tecrübelerinle bizi aydınlatsana lütfen ? Hangi parçalar olduğunu nerden biliyorsun ya Alper Allah aşkına gözünü seviyem biraz konulara hemen atlama. Ben biliyorum arabada ne olduğunu heryerden yalancı çıkartmaya çalışıyorsun da ne geçiyor eline onu bir türlü çözemedim ben.

Bir de bu araba zamanında beni stock turbo ile 3-4 boy geçiyordu en iyi halimle bunu da izah eder misin lütfen gerçekten soruyorum ?

Hakan görende TSI motorda çığır açtın falan sanacak. TSI motorun ne ayrıcalığı var kardeşim bunun temeli zaten otto. Yani seni görende TSI motoru moleküllerine ayrıştırdın kötü molekülleri attın iyilerinden yeni motor icat ettin sanacak. Sen kendin diosun o akşam sıkıntım sorunum yoktu ilk deneme dışında ee adam geçti mi geçti. Kendin diosun o akşam en iyi 16.4 yaptım diye. Eee demek ki arabanda sorun yok.
O videodaki arabada parça yoksa sorun vardır. Geçilmiştir. Eee benimde dönemlerim oldu dumpvalve hortumu çıkık şekilde deneyip geçildiğim oldu mekanik spor olacak. Ama polo demek ki sorunsuz olduğu zaman senden hızlı. Buna yapacak bişey yok. TSI motor hakkında da fazla bişey bilmeye gerek yok. Benim bilgim senin geçmene geçilmene yardım etmeyecek. Ama merak ediosan otto motorlar hakkında senden fazla bilgim vardır. TSI da bir ottodur. Kaç binde ne kadar avans açılması gerektiğini tunerlar bilsin benim bilmeme gerek yok.

GökhanK
13-08-2013, 19:30
Memleketimin bir aracını görmek gururlandırdı. İki tarafında emeğine sağlık. DBS için geçen yaz yaklaşma o arabaya demişlerdi. Hiç yaklaşmadım. Denk gelsek denerdik belki ama geçip gideceği zaten aşikar :D

Reis ben seni dedemanda falan görüyorum Serdar abiye atar yapmadıysan sıkıntı yok :D Serdar abi misafirperverdir eski sanayiye gel çayımızı kahvemizi iç muhabbet edelim tanışırız hem:heyoo:

penguinhakan
13-08-2013, 19:34
Benim için konu kapanmıştır , geçen geçmiştir. Nokta.

Oz`
13-08-2013, 22:08
Cumlelerimi carptiyosunuz, scirocco nun 280 beygiri ile ilgili tek bi lafim olmadi diyorum, bi ustte yaziyo yapmayin nolur:)

DynoDynamics dünyaca kabul edilmiş 4 dynodan 1 idir maha değilmi evet ama bak ,
1- mustang
2- dynodynamics
3- dynojet
4- dynapack

leventcim ben izah edeyim en basit ve kolayı ingilizcende var dynamics ve mustang için ne diyorlar bir bak incele istersen heart breaker diye geçer insanlar çıkmaya korkar :)

egerkibeklersen ha beklemem diyorsan haldexini söküp gelebilirsin ölçelim ama gerçekten üzülüceksin düşüncelerin kötü yöne olmaz evet hasss noluyor diceksin :)

s2000 dynodynamics yazarmısın :) google amcaya sonrada s2000 maha yaz

görsellere bas ratingini anlarsın hepsinle kendini kıyaslamaya birsey bulabilirsin
ismini yazıp kalp kırmak istemediğim insanları isim olarak geçirmicem 266 veren 235 veriyorsa sorgularım ama kendim sorogularım bunu yayınlamam kalp kırmam amakusuruma bakmayın 208 ler 210 bizde 185 180 çıkıyor napoabilrim lanet olsun dynodynamicsemi dicem :) ben amerika almanya ile avustralya gibi yerlerle kıyaslıyabiliyyorum sen kıyaslayabiliyormusun? serdar 229 çıkıyor onungibi bişiy 230 desen kabası 255 hmm ozaman süpermi dicem banane 255 ten yurtdışında amcalar dynamicste ölçüyor maha oranı az kötü dyno diemem ama dynamics e göre fazla ölçüyor evet dynojette %8 10 arası fazla ölçüyor ama büyük firma onunlada kıyaslabiliyorsun anlatabildimmi ?

scirocco olayına gelince tekrar sölüyorum dynoda okey yolda sıkıntılar var yenigeldi pompası yaapabilicek bişiy yok bitince görücez

levet bu cümle sana değil

bakın teknik konuşmuyorsun diyorsunuz konuşunca Cvp alamiyorum sadece *** atmak için yazıyorsunuz gibi oluyor yazmayın yada cvp verin teşekkür etseniz yeterli amabunu bile yapmıyorsunuz sona diyorsunuzki özgün çok taşak geçiyor geçerim abi kimse kusuruma bakmasın

http://www.techturkey.com/forum/6981148-post266.html

DODO olayına gelince dodoya deinki pulunu taksın :)dodonun üstündeki programın neredsesyse stocko olduğunubelirtebilirim dodoya satan arkadaşın istediği üzerine yaptık

son eklenen video için tebrik etmek lazım bravo ne diim geçmişsse geçmiştir arabanın sahbibi açalım derse açarız :)yapıcak bişiy yok

Oz`
13-08-2013, 22:23
sölemek istediğim şuki ben kıyaslayabilicek aynı seyi gördüğüdmde süper mutlu oluyorum çünkü kendimi test ediyorum demekistediğim bu az ölçmüş insanların korkusu yapabiliceğim bişi yok

josefsalvatini
13-08-2013, 22:35
sölemek istediğim şuki ben kıyaslayabilicek aynı seyi gördüğüdmde süper mutlu oluyorum çünkü kendimi test ediyorum demekistediğim bu az ölçmüş insanların korkusu yapabiliceğim bişi yok

Bilmediğim icin soruyorum stok polo gti sizin dynoda kac çıkıyor ?

josefsalvatini
13-08-2013, 22:43
vRSy's Mk2 Fabia vRS project and build - Fabia Project Journals - BRISKODA.net - The Skoda Forum and Community (http://www.briskoda.net/forums/index.php?/topic/216407-vRSy's-Mk2-Fabia-vRS-project-and-build)

Burada buldum şimdi dd degeri stok 175 yazılım ile 210

josefsalvatini
13-08-2013, 22:45
Bu Arac daha sonra loba tarafından yapıldı 259 civarı bindi baya sonra stok a çevirdi hatta bir ara dyno da 280+ tek vites ölçüldu elemanın hedefi 300 dü ama dsg engel oluyor du....

Oz`
13-08-2013, 22:49
Bilmediğim icin soruyorum stok polo gti sizin dynoda kac çıkıyor ?

Full stock 165 -170 arası benzinine göre 2 tane stock ölçtük zaten huhuahuahua hepsinde gsozt downpipe var:D

josefsalvatini
13-08-2013, 22:50
UK-POLOS.NET • View topic - 6R Polo GTI hybrid WMI project (http://www.tigerstyle.co.uk/phpBB3/viewtopic.php?f=56&t=54137&sid=ce42f35ba261a397a3b212d0d20d3fea)
Burada da iddialı bir polo gti var oda guzel degerler yakaladı
Stok gücü aynı çıkmış

Oz`
13-08-2013, 22:51
vRSy's Mk2 Fabia vRS project and build - Fabia Project Journals - BRISKODA.net - The Skoda Forum and Community (http://www.briskoda.net/forums/index.php?/topic/216407-vRSy's-Mk2-Fabia-vRS-project-and-build)

Burada buldum şimdi dd degeri stok 175 yazılım ile 210

anlatabiliyormuyum derdimi bakın direk buldu Koydu :) iste size kıyas anladınızmı :)

josefsalvatini
13-08-2013, 22:52
Full stock 165 -170 arası benzinine göre

Ozaman yurt dışına göre benzin kalitesinden mı düşük çıkıyor tr de?

Yukarıdaki orneklerde yakın degerle çıkmış

josefsalvatini
13-08-2013, 22:55
O zmaan sunu diyebilirmiyiz ?

Arac stok ölçülür hangi dyno oldugu önemli degil yazılım sonrası yine ölçülür aradaki fark kazanılan deger olarak görülür ...
Yani evde sürekli kullandığımız tartı gibi eksik te tartsa fazlada tartsa aslında bize en doğru kilo alma ve verme degerini gösterir ???

Rabbit33
13-08-2013, 23:04
stock ta Maha dyno 185 hp vermiş ilginç gerçekten biraz bonkörmüş :D
VW POLO GTI 1.4 TSI (180 Hp) 2009 –›, dyno testing, performance auto (http://www.supersprint.com/en/IT/prod-p-7124-11172-8-vw_polo_gti_14_tsi_180_hp_2009_E28093E280BA.aspx)

Low-Rider
13-08-2013, 23:11
doktor bir beni ölçmedin beaa:D

Rabbit33
13-08-2013, 23:15
Safa arkadşın revo cuprası var maha dyno da İTG filtresiz 232 hp vermiş
http://i1189.photobucket.com/albums/z424/malkocoglu33/tttt_zps9109e7a6.jpg (http://s1189.photobucket.com/user/malkocoglu33/media/tttt_zps9109e7a6.jpg.html)

Oz`
13-08-2013, 23:27
Ozaman yurt dışına göre benzin kalitesinden mı düşük çıkıyor tr de?

Yukarıdaki orneklerde yakın degerle çıkmış

nem oranıda etkiler tabiki benzinde tabiki etkiler birde genelde 95 le geliyorlar
3-5 beygir fark olur yahu

josefsalvatini
13-08-2013, 23:56
nem oranıda etkiler tabiki benzinde tabiki etkiler birde genelde 95 le geliyorlar
3-5 beygir fark olur yahu
:icon_tup:

DoDo_hamann
13-08-2013, 23:59
,,

DODO olayına gelince dodoya deinki pulunu taksın :)dodonun üstündeki programın neredsesyse stocko olduğunubelirtebilirim dodoya satan arkadaşın istediği üzerine yaptık

son eklenen video için tebrik etmek lazım bravo ne diim geçmişsse geçmiştir arabanın sahbibi açalım derse açarız :)yapıcak bişiy yok

Canını yediğim ben arabayı satalı yıl oldu, döndü dolaştı Ankara'ya tekrar geldi :)

Arabayı ben daha ilk aldığım gibi ecufast'e geçtim ve ben arabamı kendi isteğimle kıstırdım, uzun süre bineceğimi düşünerekten aşırı agresif yazılımlarda yaşanabilcek ateşleme vb problemler ile bile uğraşmak istemediğimden en safe şekilde ayarladık bıraktık, ben Ankara'ya geldiğimde de benim sınıfımda beni geçen bir araba olmadı, revo, evotech dahil, ki İstanbulda'ki hali ile gelseydim zaten çok daha alakasız bir durumdaydı lakin biz bu işlere doyduk ve kısarak döndüm, Ankara'dada o şekilde bindim ve sattım. Puluda bir kere taktık 1 boydan biraz fazla fark ettiğini gözlemledik.
İstanbulda'ki halide Dbs polo gti'a yakındır kullandığımdan ve deneyimlerime dayanarak söylüyorum. Az olsun öz olsun dedik, oda Ankara'ya yetti benim zamanım için söylüyorum :)

Video'yu izleyende sanmasın araba bende falan diye biz rüzgar yapmayız :)

onur_S
14-08-2013, 00:10
Ayrıca Kuk cupra İzmirdeki 2. sahibindeyken üzerinde forge dv ve egzoz yoktu, arkadaşım tekrardan 70 lik egzoz yaptırdı dump valve durumunu bilmiyorum arkadasım dv almadı yani Ankarada son denemesinde ne durumda
ama forge olmadan pul koyunca da iş yapıyorsa bilemem.

DoDo_hamann
14-08-2013, 00:22
Ayrıca Kuk cupra İzmirdeki 2. sahibindeyken üzerinde forge dv ve egzoz yoktu, arkadaşım tekrardan 70 lik egzoz yaptırdı dump valve durumunu bilmiyorum arkadasım dv almadı yani Ankarada son denemesinde ne durumda
ama forge olmadan pul koyunca da iş yapıyorsa bilemem.

Evet buda aklımdan çıkmış, sattığım arkadaşımız arabayı orjinale çevirdi yazılım kalmıştı bir tek, daha sonra tekrar parçalar alınıp takılmış edilmiş vs.

Bu Kırmızı Jcw'nin en azından Ankara'daki arkadaşlar nasıl yürüdüğünü bilirler.

Bendeyken bir videosu;
Kuk Ibiza Cupra vs Mini Cooper s Jcw 3 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=is7MmaZtb4A)

Levent Y.
14-08-2013, 00:51
Ben hiç bir yerde kıvırmadım, kıvırmam, gayet mantıklı ve makul şeyler söylüyorum siz anlamak istediğiniz gibi yorumluyosunuz. Dyno hakkında örneği mahadan veriyorum dynodynamics e laf ediyorum gibi yazıyosunuz? Böyle şey olur mu, scirocco nun beygiri ile ilgili tek bi laf etmiyorum, o 280 değil yani onu mu iddia ediyosun diyosunuz... Bakın özgün de yazmış;

scirocco olayına gelince tekrar sölüyorum dynoda okey yolda sıkıntılar var yenigeldi pompası yaapabilicek bişiy yok bitince görücez

Bu tarz setuplarda sorun çıkmaması zaten bence anormal, sonuçta uçlar deneniyo. Ve zaten bittiğinde paylaşması en doğal hakkı, emek etmiş, uğraşmış sonucu almış olacak, bitseydi göstermez miydi yani?

@Oz , abi verdiğin bilgiler için teşekkür ederim, benide aydınlattın, bende tam olarak hesabı anlamış oldum. Bu şekilde örneğin fabrikasyon 100 hp araç sizde 90-92 civarında çıkıyo değil mi? Mesela maha dyno da bildiğim kadarıyla ambient data yani p-norm ile (sıcaklık nem ve basıncı belli bi oranda baz alıp) karşılaştırmalar yapılıyo, o yüzden zaten corrected power ve engine power dataları mevcut. Peki sizde bu nasıl ölçülüyo yani diğer ülkeler ile nasıl karşılaştırıyosunuz yine aynı mantık ta mı?

Benim arabayı ölçelim görmüş oluruz, bu şekilde dynamicste 350-360 arası birşey çıkması lazım dimi?

@Lp2
14-08-2013, 01:07
cupra var yokmu denemek ısteyen ecufast yazılımlı :)

MKT
14-08-2013, 01:14
Konuyu yeni okuyabildim.serdarin adanayida gectik v laflarini birkac yerde daha duydum.buraya geldiklerinde cok emrivaki olmustu.resmen kayserideki arkadasla birlik olunup gelinmisti.biimkide ecufast serdardakide ecufast diye ben agzimi acmadim.attiklari fark max 3-4 boydu hadi diyelim 5 boy.adamlar koltuklarini bile sokmusler depolarinda yakit hazir gelmisler.bi intercooler taktik yazilim guncellenmemisti araba 10.5 afr de gidiyordu kendileride biliyor.ayni marka icinde guruplasmaksa amac bu iste limit sinir yok.o arabanin kirilacaginida bilsem actirir birde oyle deneriz.ankara konusundada ayni olayi gozlemliyorum adanaya gelip illa deneyelim deneyelim bukadar yol geldik vs diye bizde geri ceviremeyecegimizi bildikleri icin deneme yapildi.biim araba full takiliydi bagajindaki ses sisteminden mangal vs piknik malzemelerine kadar vardi.gecilmenin bahanesi olmaz ama olay adanadaki denemeden baslar bide adanayida gectik dersen yanli olur serdar.

mrtsnr
14-08-2013, 01:16
Ben hiç bir yerde kıvırmadım, kıvırmam, gayet mantıklı ve makul şeyler söylüyorum siz anlamak istediğiniz gibi yorumluyosunuz. Dyno hakkında örneği mahadan veriyorum dynodynamics e laf ediyorum gibi yazıyosunuz? Böyle şey olur mu, scirocco nun beygiri ile ilgili tek bi laf etmiyorum, o 280 değil yani onu mu iddia ediyosun diyosunuz... Bakın özgün de yazmış;

Bu tarz setuplarda sorun çıkmaması zaten bence anormal, sonuçta uçlar deneniyo. Ve zaten bittiğinde paylaşması en doğal hakkı, emek etmiş, uğraşmış sonucu almış olacak, bitseydi göstermez miydi yani?

@Oz , abi verdiğin bilgiler için teşekkür ederim, benide aydınlattın, bende tam olarak hesabı anlamış oldum. Bu şekilde örneğin fabrikasyon 100 hp araç sizde 90-92 civarında çıkıyo değil mi? Mesela maha dyno da bildiğim kadarıyla ambient data yani p-norm ile karşılaştırmalar yapılıyo, o yüzden zaten corrected power ve engine power dataları mevcut. Peki sizde bu nasıl ölçülüyo yani diğer ülkeler ile nasıl karşılaştırıyosunuz yine aynı mantık ta mı?

Benim arabayı ölçelim görmüş oluruz, bu şekilde dynamicste 350-360 arası birşey çıkması lazım..

Bu sorulara ek olarak bende birşey sormak istiyorum, sanırım mahadaki corrected power - ambient temp 20 iken kaç gücünde çıkacağını belirtiyor. Dynodinamics'te böyle birşey var mı? Bilmediğimden soruyorum, yanlış anlaşılmasın.. Aşağılama küçümseme yada özellik olarak kıyaslama yapmıyorum. dd ne var ne yok bilmiyorum.
Mesela aracım 15 temp de 210 çıktı diyelim, mahada 20ye göre correct edip 205hp diyor. yada 30 derecede 200 çıktı diyelim, 20ye correct edip 205 diyor. DD'de böyle birşey var mı? Eğer varsa güzel birşey olur. Çünkü araçların dynoya çıktığındaki hava değerleri farklılık gösterdiğinde net veriye ulaşılamayabiliyor.

Konuya yazılanlar artık tuhaf anlaşıldığı için ilk olarak sormaya korktum, umarım yanlış anlaşılmaz sorum.

Oz`
14-08-2013, 07:17
mrtsnr dynamicste söyle her zaman aynısını çıkabilsin die düzgün ölçüyor zaten
yani 30 da ölçtüm ama 210 verior normalde 20 derecede bu demiyor ona göre correctionları var. ondan dolayı 30 da bu çıktı ama 20 de bu çıkar demez genelde yakın çıkar birbirine haaa hava vermesssin çok ısıtırsın bla blabla ozamanda Sheetten anlaşılır zaten o ayrı konu ama corrcted demez hiçbir zaman ozaman neyse onu söler ama zaten 50 derece ölçmek le 10 derece ölçmek değiştirir ama dyno onu sana açıklayarak anlatır ve gösterir değişmez beygir( değişmez derken soğukta 200 sıcakta 150 olmaz yani 3-5 beygir sıcar :)

@levent DD her hava sartını giriyorsun
Ölçümler için bazı belirlenmiş kalıpları var
Shoot4 -6- 8 4f 6f 8f seçebiliyorsun 4 silindir atmosferik 8 silindir afmosferik yada +F forged 4 silindir gibi doal olarak dünyada heryerde aynı çıkıyorlar aynı benzinle aynı çıkarlar yani (3-5 değişir)
ama çok dğeişmez

shootout mode u var hiçbirtürlü moderator elleyemez ve asağıda bütün sartları yazar
Use pre-configured dyno settings and present these settings in the chart. The dyno operator cannot access the “eXtra correction” function (referred to in the thread as CF). In the newer digital dyno software, the ctrl-X shortcut is no longer available.

http://img.photobucket.com/albums/v88/MikeGurney/F401-1.jpg

BP Hava basıncı RH Nem oranı At Air(room) temp IT intake temp CF sölediğim yük oranı bunların hepsini yazıyor normalde asağıda hep

@levent

360 büyük rakam stock turboya göre sölemedi deme :)

SDR_07
14-08-2013, 07:45
Konuyu yeni okuyabildim.serdarin adanayida gectik v laflarini birkac yerde daha duydum.buraya geldiklerinde cok emrivaki olmustu.resmen kayserideki arkadasla birlik olunup gelinmisti.biimkide ecufast serdardakide ecufast diye ben agzimi acmadim.attiklari fark max 3-4 boydu hadi diyelim 5 boy.adamlar koltuklarini bile sokmusler depolarinda yakit hazir gelmisler.bi intercooler taktik yazilim guncellenmemisti araba 10.5 afr de gidiyordu kendileride biliyor.ayni marka icinde guruplasmaksa amac bu iste limit sinir yok.o arabanin kirilacaginida bilsem actirir birde oyle deneriz.ankara konusundada ayni olayi gozlemliyorum adanaya gelip illa deneyelim deneyelim bukadar yol geldik vs diye bizde geri ceviremeyecegimizi bildikleri icin deneme yapildi.biim araba full takiliydi bagajindaki ses sisteminden mangal vs piknik malzemelerine kadar vardi.gecilmenin bahanesi olmaz ama olay adanadaki denemeden baslar bide adanayida gectik dersen yanli olur serdar.

Kankacığım yazdıklarını okuyunca ne diyeceğimi şaşırdım biz Mersin'e gezmeye geliyorduk hüsnü abi ile mutlaka deneriz düşüncesi ile sanada haber gönderdim burdaki seninle muhabbeti olan kişilerle sende denerim demişsiniz ama öyle ısrar filan hiç olmadı bu kelimelerde yakışıksız aracın uzun yola gittiğimiz için sadece arka sırtlık yoktu geri herşey vardı kaysedeki arkadaşım aracı komple söküktü..Ankara konusunda baskın yapmış gibi yazmışsın ben önce maşşallah yazmanı beklerdim biz Ankara'daki Hakan ile 1 ay öncesinden Bursa'da toplanma planımız vardı olmadı 3 gün öncesinden haberleştik gittik..bizim kimseyi ezdiğimiz şunun arabasını böyle geçtik yazmadım sağa sola video koymadım saol geldik çok misafirperver davrandın yedik içtik döndük...beni biliyordun ara sıra seni arar tecrübelerinden yararlanırız öyle bir yazmışsınki geçemez tarzında ne varsa acarım tarzında ... Kankacığım sen geç ayıpsın sen ne diyorsan ben lafının üzerine laf demem ...

ahk
14-08-2013, 08:06
sıcaklıkla ilgili yaşadığım bi örnek vereyim :
dışarısı 35 derece olunca air intake temp. 50-55 olabiliyor (fan olsa bile) sonuç 180 civarı çıkarken sıcaklık 20 derecelerde olduğunda ait 35-40 olduğunda sonuç 210 oluyor.
Dyno arabanın ait'sini bilmediği için sadece room temp.' e göre bi correction yapıyor.

Oz`
14-08-2013, 08:22
sıcaklıkla ilgili yaşadığım bi örnek vereyim :
dışarısı 35 derece olunca air intake temp. 50-55 olabiliyor (fan olsa bile) sonuç 180 civarı çıkarken sıcaklık 20 derecelerde olduğunda ait 35-40 olduğunda sonuç 210 oluyor.
Dyno arabanın ait'sini bilmediği için sadece room temp.' e göre bi correction yapıyor.

bizde air temp girişi var neden olmasın ?:) intake temp neden yazıyor sanıyorsun hakanım air temp ile intake temp ayrı seyler intake temp i biliyor bizim hayven :) kocaman probe koymuşlar :) ayıp kullan lan bunu demişler :D

MKT
14-08-2013, 08:55
Kankacığım yazdıklarını okuyunca ne diyeceğimi şaşırdım biz Mersin'e gezmeye geliyorduk hüsnü abi ile mutlaka deneriz düşüncesi ile sanada haber gönderdim burdaki seninle muhabbeti olan kişilerle sende denerim demişsiniz ama öyle ısrar filan hiç olmadı bu kelimelerde yakışıksız aracın uzun yola gittiğimiz için sadece arka sırtlık yoktu geri herşey vardı kaysedeki arkadaşım aracı komple söküktü..Ankara konusunda baskın yapmış gibi yazmışsın ben önce maşşallah yazmanı beklerdim biz Ankara'daki Hakan ile 1 ay öncesinden Bursa'da toplanma planımız vardı olmadı 3 gün öncesinden haberleştik gittik..bizim kimseyi ezdiğimiz şunun arabasını böyle geçtik yazmadım sağa sola video koymadım saol geldik çok misafirperver davrandın yedik içtik döndük...beni biliyordun ara sıra seni arar tecrübelerinden yararlanırız öyle bir yazmışsınki geçemez tarzında ne varsa acarım tarzında ... Kankacığım sen geç ayıpsın sen ne diyorsan ben lafının üzerine laf demem ...
Benim anlatmak istedigim zaten siz buraya geldiniz oylesine denedik ama bunu tum polo camiasi ogrenmis.daha otobandan cikmadan videolar atildi vs.herzaman konusur fikir alisverisi yapariz kanka o sorun deil ama bizde ilk kez at kosturmuyoruz.insanin kulagina boyle seyler gelince hos olmuyor.

ahk
14-08-2013, 09:00
bizde air temp girişi var neden olmasın ?:) intake temp neden yazıyor sanıyorsun hakanım air temp ile intake temp ayrı seyler intake temp i biliyor bizim hayven :) kocaman probe koymuşlar :) ayıp kullan lan bunu demişler :D

burda öyle akıllı dyno'lar olmadığından anca laptopu bağlıyoz dyno üstünde log alırken anlıyoruz :D

SDR_07
14-08-2013, 09:05
Benim anlatmak istedigim zaten siz buraya geldiniz oylesine denedik ama bunu tum polo camiasi ogrenmis.daha otobandan cikmadan videolar atildi vs.herzaman konusur fikir alisverisi yapariz kanka o sorun deil ama bizde ilk kez at kosturmuyoruz.insanin kulagina boyle seyler gelince hos olmuyor.

kankacığım sana karşı en ufak yanlışımız olduğunu zannetmiyorum konu olmuştur biz tsi arkadaşlarla hep ortak watsaptan yazışıyor konuşuyoruz...

şunlarıda dedim adam bizi kaburga şiş ciye götürdü öyle böyle lezzetliydi dedim...harbi çok lezzetliydi....:D

Rabbit33
14-08-2013, 09:25
Videolar hala bende ama hic yuklemedim, bilip bilmeden sikinti olur diye zaten kendi aramizda dostca denendi sikinti da olmazdi ama gwne de yuklemedim. Harbiden kaburga da guzeldi be:D

MKT
14-08-2013, 09:34
Afiyet bal seker olsun,acele geldiniz istedigim gibi agarliyamadim.bidahaki sefer onceden haberleselim daha guzel organizasyon olur.

Arasts61
14-08-2013, 11:35

tenezzül etmekle alakası yok.cvp vermememin sebebi ben yazdıkça sen yazacaksın uzayıp gidecek diye idi. bak şimdi bu postu yazıyorum sen de cvp yazacaksın. biri durana kadar bu devam edip gidecek. ben durdum ama illaki yazmam konusunda zorluyosun.
bana yaptıgın açıklamalar için teşekkür bekliyosan ok teşekkur ederim. ama zaten genel olarak aynı yonde fikre sahibiz ki. ben de onun için cvp yazmadım.
benim iddiam çok basit. ben o aracın 280 ps olduguna ina-nı-yo-rum. bunda sıkıntı yok. ben konuyu ilk okudugumda aracı direk manueldir kesin diye düşünmüştüm ama ondan sonra sen kendin dsg oldugunu açıklamışsın ki ondan sonra benim gözümde o aracın 280 ps ile yola çıkma ihtimalini sıfıra yakın oldu.(dsg yi upgrade etmedikten sonra). açık soyleyeyim tebrikleri okudukça şaşırmadım değil. araç dynoda 280 ps verince bi anda en hızlı tsi oldu. gerçi sonlara doğru bazı sıkıntılar oldugunu soylemişsin ama her neyse..sen pompa bekliyorsun ok ama pompa gelsede ve dsg de şu an için bi sıkıntı olmadıgını düşünsende roll esnasında ansızın ortada kalma ihtimaliniz olacak. bu ihtimali ortadan kaldırmak için de ya aracı makul bi güce çekeceksiniz ya da dsg upgrade yapacaksınız.
ha bu konuya neden girdiydim dersen hakanın 280 ps araçla denemek istiyorum derken kastettiği şeyin tam olarak bu olması idi. ha bakıyorum genci yaşlısı hakana laf sokmak için yarışa girmiş.

Arasts61
14-08-2013, 11:44
95 oktan ile basan ilhan abi degil bendim iskembeden atma.ilhan abi sadece karanbole sacma salak yerlerden yakit aldim dedi.bu arada benim dv ne germis seni.ilhan abi bursaya benjm dv kacirdigi halde gelseydi olacaklara sen inanamazdin.geldigi haliyle eski hali arasinda ucurum var.ordan atip tutma.her denemede benden video istiyosun cekip yayinlasaydi ilhan abi bunun sorumlusu ben degilim.kimseninde bisi sildigi yok.bu isi iddaya hirsa cevirme sevdigim insanlar ilhan ve rasit abi.varsa iddali bi arabadan gel.karsilikli konusalim.gor bak adam nasil gecilir.benim arabama 100 kere ayar yapilmadi sadece ve sadece 1 kere.ozgunun yuzu orda sorun soylesin.gayet soft bi ayarim var.seninlede sidik yaristiramicam.herkes neyin ne oldugunu gayet iyi biliyor.ole uzaktan atip tutma dv falan die.kimseden de bisi sakladigimiz yok.gecti dediginde atla deve yok yani bilgin olsun.herkesten cokta sen konusuyosun buda garip.esas derdi olN bence sensin.sen biraz sakin ol.

Ayrica okadar iddali vs demissinde rasit abi orda bi ara konus gun asiri telde gorustuk hala gorusuruz.ilhan abiye karsi 1gram iddam ve hirsim olmusmu ? En iyi rasit abi bikir.ole olsa gider ayarimi guncelletirdim kimsenin ruhu duymazdi.nolur ortaligi karistirmayin cidden insan cileden cikiyor.

semih,
inan senle tartışmak istemiyorum artık. tamam benim cumlelerim seni çileden çıkarıyor ama kardeşim sen de bana yazıyosun belki ben de çıkıyorum çileden, bunu da bi düşün.
sen kendin bana go pro çekim yapıcam sana izleticem kapak yapıcam demiyor muydun.? ben yanlış mı hatırlıyorum.? geçseydin neler yazılacaktı bu forumda?
yaw burda yazmıyım diorum, başka yerde yazıyorum oraya geliorsun burda yazmayın tech e gelin diyosun. bak ilhan abi seni geçti seni rahatsız ettim mi? bişi soyledim mi?
ayrıca senden video vs istemiyorum ki? konu da açmanı beklemiyorum. bunları neden düşündüm anlamış değilim doğrusu..

Arasts61
14-08-2013, 12:09

alper aslında dikkat ettiysen burda rsa vs tartışılmıyor. kimsenin teknik olarak yazılımları ele aldıgı karşılaştırdıgı vs yok. konu o onu dedi bu bunu dedi, o oyle oldu bu boyle oldudan başka bişi değil. tartışılan olaylar ve insanlar sadece. ha hakana gelince adamı tanımasam sıkıntı yok da adamı biliyorum zararsız bi adam. 7den 70 e herkes laf soyleyince ister istemez giresim gelior lafa. sen bile bi sıkıntın olmamasına rağmen bir sürü laf soktun adama..

abi hakanın aracı 97 oktanla 240 ps civarı. bunu en baştan beri soyluyor zaten. ayrıca yaptıgı denemeleri dikkatli izleyen biri bunu anlayabilir .
ama bu demek değilki o araç dynoda 240 da kalır. uzerindeki turbo ve pompa zaten limitin çok altında çalışıyor. hakan da dynoda tek viteste 240 dan çok daha fazla güç alabilir. buna emin olabilirsin.
100-200 u 16.4 diyor ama inan bana bu değerlerin çok altında değerler de aldı.(yapılan farklı ayarlarla). ama bunlarda aracın vites geçişlerinde stabilite olmayabiliyor. yani ansızın sürpriz yapabiliyor dsg. bundan dolayı aracı limitin altında bir ayarla kullanıyor.
öte yandan araçda yakıt kullandı ama kusura bakmasın ama bu onun mallıgı. tuneri çeşmede plajda yatıyor ama o 97 oktanlık yazılımla iken araca yakıt attı ve bastı. aracın yuksek süratte 200 den sonra bu kadar geri düşmesi yakıtttan kaynaklı egt yüksekliği olabilir diye düşünüyorum. tabi bu benim şahsi fikrim. tartışılabilir...

Oz`
14-08-2013, 15:47
gereksiz yazıları kaldırdım konuyu değiştirmeyin... sus bizi bağlamaz sus geçilmiş
dbs geçmiş .... konuyu değiştirmeyin aras beye cvp vericem aksam :) gereksizleri sildim ...

Semii
14-08-2013, 23:22
semih,
inan senle tartışmak istemiyorum artık. tamam benim cumlelerim seni çileden çıkarıyor ama kardeşim sen de bana yazıyosun belki ben de çıkıyorum çileden, bunu da bi düşün.
sen kendin bana go pro çekim yapıcam sana izleticem kapak yapıcam demiyor muydun.? ben yanlış mı hatırlıyorum.? geçseydin neler yazılacaktı bu forumda?
yaw burda yazmıyım diorum, başka yerde yazıyorum oraya geliorsun burda yazmayın tech e gelin diyosun. bak ilhan abi seni geçti seni rahatsız ettim mi? bişi soyledim mi?
ayrıca senden video vs istemiyorum ki? konu da açmanı beklemiyorum. bunları neden düşündüm anlamış değilim doğrusu..

Falan filan iste bizim yildizlar barismiyor bu net.zaten mevzulari tartisacagim insan sen degilsin cunku alakan yok yanlis anlama beni.ben konusmam tartismam gereken insanlarla tartisip konusuyorum.seninle biraz alakasiz oluyor.

kelalper
15-08-2013, 08:03
alper aslında dikkat ettiysen burda rsa vs tartışılmıyor. kimsenin teknik olarak yazılımları ele aldıgı karşılaştırdıgı vs yok. konu o onu dedi bu bunu dedi, o oyle oldu bu boyle oldudan başka bişi değil. tartışılan olaylar ve insanlar sadece. ha hakana gelince adamı tanımasam sıkıntı yok da adamı biliyorum zararsız bi adam. 7den 70 e herkes laf soyleyince ister istemez giresim gelior lafa. sen bile bi sıkıntın olmamasına rağmen bir sürü laf soktun adama..

abi hakanın aracı 97 oktanla 240 ps civarı. bunu en baştan beri soyluyor zaten. ayrıca yaptıgı denemeleri dikkatli izleyen biri bunu anlayabilir .
ama bu demek değilki o araç dynoda 240 da kalır. uzerindeki turbo ve pompa zaten limitin çok altında çalışıyor. hakan da dynoda tek viteste 240 dan çok daha fazla güç alabilir. buna emin olabilirsin.
100-200 u 16.4 diyor ama inan bana bu değerlerin çok altında değerler de aldı.(yapılan farklı ayarlarla). ama bunlarda aracın vites geçişlerinde stabilite olmayabiliyor. yani ansızın sürpriz yapabiliyor dsg. bundan dolayı aracı limitin altında bir ayarla kullanıyor.
öte yandan araçda yakıt kullandı ama kusura bakmasın ama bu onun mallıgı. tuneri çeşmede plajda yatıyor ama o 97 oktanlık yazılımla iken araca yakıt attı ve bastı. aracın yuksek süratte 200 den sonra bu kadar geri düşmesi yakıtttan kaynaklı egt yüksekliği olabilir diye düşünüyorum. tabi bu benim şahsi fikrim. tartışılabilir...

peki hakanın araba RSA yazılımlı olmasaydı bu konuda yazacak mıydın? Hayır. Benim tilt olduğum nokta geçildiği halde arabasında arıza cart curt olmadığı halde kendisini Zagor ilan etmesi. 24 saniyeden 16 saniye ye indirdim polo bilmem kaçtan kaça indi benim arabam şu kadar saniye daha fazla indi ben daha başarılıyım. Yaptığı ne var arabaya hybrid turbo dışında. Sanki taktığı parçaları kendisi bu araba için üretti imal etti. Çıkıp bana ve millete ahkam kesio TSI hakkında ne kadar bilgin var diye. Ulan benim arabamdaki bütün parçalar custom kendi planım ben böyle laf etmiyorum. Dsseki emme manfoldu şöyle yapıodu onu custom olarak yeniden döktük. Egzost manifoldundan dolayı egt çok yükseliyordu headers a döndük ateşlemede şöyle problemler yaşadık milletin kullandığı x bobin yerine biz y bobin kullandık daha başarılı olduk. SC nin kasnaği şu kadar devir dönüyordu gittik kendimiz daha küçük kasnak imal edip taktık. Tamam diicem. Adam olayı bitirmiş OK e dönüo tebrik ederim diicem.
Oraya fastest TSI in Turkey yazması ayrı komedi.

miniks
15-08-2013, 15:29
3 vıdeo da farklı 1.vıdeo ıle dıger vıdeolar arasında daglar fark var. Arkadas 1 vıdeoda arıza var demıs. Nıe koydunuz ? Tek vıdeo ızleyıp dıger vıdeoları ızlemeyen bırı yorum yapsa yuh araya dırek sokmus derler. Arada kı fark atla deve degıl. Ikı arac sahıbıne de tebrıkler. Guzel denemeler olmus. Ikısıne de masallah. Gecene tebrıkler.

Ahmet

CeM öZeR
15-08-2013, 16:17
Konu ne uzamış yav :) Herkesi başarısından ötürü tebrik ederim. Bence daha fazla uzatmanın kalpleri kırmanın bir anlamı yok. Rsa grubunuda ecufast grubunu da başarılarından ötürü tebrik ederim. 1.4 TSI'da yeni buluşlar çıkıncaya kadar limitler ve ortaya çıkabilecek güçler belli oldu. :)

iynn-RS
15-08-2013, 19:03
2. videoda sanirim 5 e erken atilmis. bilerek mi erken atildi.

bide erken attigi halde hic kesilmemis araba yurumeye devam etmis.

bod15
15-08-2013, 19:28
serdarım tebrik ederim dbs 16 beni hiç şaşırtmadı tebrik ederim maşşallah aracımıza :))

Arasts61
15-08-2013, 19:40
peki hakanın araba RSA yazılımlı olmasaydı bu konuda yazacak mıydın? Hayır. Benim tilt olduğum nokta geçildiği halde arabasında arıza cart curt olmadığı halde kendisini Zagor ilan etmesi. 24 saniyeden 16 saniye ye indirdim polo bilmem kaçtan kaça indi benim arabam şu kadar saniye daha fazla indi ben daha başarılıyım. Yaptığı ne var arabaya hybrid turbo dışında. Sanki taktığı parçaları kendisi bu araba için üretti imal etti. Çıkıp bana ve millete ahkam kesio TSI hakkında ne kadar bilgin var diye. Ulan benim arabamdaki bütün parçalar custom kendi planım ben böyle laf etmiyorum. Dsseki emme manfoldu şöyle yapıodu onu custom olarak yeniden döktük. Egzost manifoldundan dolayı egt çok yükseliyordu headers a döndük ateşlemede şöyle problemler yaşadık milletin kullandığı x bobin yerine biz y bobin kullandık daha başarılı olduk. SC nin kasnaği şu kadar devir dönüyordu gittik kendimiz daha küçük kasnak imal edip taktık. Tamam diicem. Adam olayı bitirmiş OK e dönüo tebrik ederim diicem.
Oraya fastest TSI in Turkey yazması ayrı komedi.

alper neden bu konuda gereksiz yere hırçınsın anlamış değilim. bak gereksiz yere insanları iğneleyici konuşuyosun, sinirlerine oynuyosun sonra da en ufak bi karşı sozde iyice coşuyorsun.
sürekli bi aşağılama modundasın. bu şekilde ne elde edeceksin merak ediyorum.
adam açıkça tebrik ediyor, oraya fastest yazsa ne olur yazmasa ne olur.
sürekli olarak boşa çalışmışsın muhabbeti yapılınca adamda açıklama yapıyor buna bile tahammül yok. nedir abi bu. nedir bu nefret anlamıyorum. ?
özellikle gıcık etmek için yazıyor bi halin var. hayır tanımasam ben de ssenin sinirlerini bozacak şekilde yazacam ama arada bırakıyorsun beni. adam tek kelime cvp yazmıyor ama dönüp dönüp lafı bi şekilde ona getirip aklına ne geliyorsa soyluyosun.

kelalper
15-08-2013, 20:16
özgür boşver abi. Buradan olaylara yanlı baktığın için o adam sana şeker ben karabiber gibi geliyorum. Benim yapımı karakterimi az çok biliosun. Emeğine bişey demiyorum hızlandırmış arabasını ama TSI o yaratmamış. Ben ahkam kesilmesine gıcık oluyorum. Daha önce yüzyüze de görüştük telefonlada çok konuştuk beni tanımış olman lazım.

SDR_07
15-08-2013, 20:36
2. videoda sanirim 5 e erken atilmis. bilerek mi erken atildi.

bide erken attigi halde hic kesilmemis araba yurumeye devam etmis.

Ben 2 ve 3 cüncü vitesleri aracım kendisi atıyor. 4.5.6 yı kendim atıyorum 6800 gibi evet orda biraz erken atmışım baya dikkatlisiniz

SDR_07
15-08-2013, 20:38
serdarım tebrik ederim dbs 16 beni hiç şaşırtmadı tebrik ederim maşşallah aracımıza :))

Başkan teşekkür ederim. Aracımız bizi birkez daha mutlu etti .. Yakın zamanda senide güçlendirirmiş şekilde aramızda görelim..

Oz`
15-08-2013, 21:40
tenezzül etmekle alakası yok.cvp vermememin sebebi ben yazdıkça sen yazacaksın uzayıp gidecek diye idi. bak şimdi bu postu yazıyorum sen de cvp yazacaksın. biri durana kadar bu devam edip gidecek. ben durdum ama illaki yazmam konusunda zorluyosun.
bana yaptıgın açıklamalar için teşekkür bekliyosan ok teşekkur ederim. ama zaten genel olarak aynı yonde fikre sahibiz ki. ben de onun için cvp yazmadım.
benim iddiam çok basit. ben o aracın 280 ps olduguna ina-nı-yo-rum. bunda sıkıntı yok. ben konuyu ilk okudugumda aracı direk manueldir kesin diye düşünmüştüm ama ondan sonra sen kendin dsg oldugunu açıklamışsın ki ondan sonra benim gözümde o aracın 280 ps ile yola çıkma ihtimalini sıfıra yakın oldu.(dsg yi upgrade etmedikten sonra). açık soyleyeyim tebrikleri okudukça şaşırmadım değil. araç dynoda 280 ps verince bi anda en hızlı tsi oldu. gerçi sonlara doğru bazı sıkıntılar oldugunu soylemişsin ama her neyse..sen pompa bekliyorsun ok ama pompa gelsede ve dsg de şu an için bi sıkıntı olmadıgını düşünsende roll esnasında ansızın ortada kalma ihtimaliniz olacak. bu ihtimali ortadan kaldırmak için de ya aracı makul bi güce çekeceksiniz ya da dsg upgrade yapacaksınız.
ha bu konuya neden girdiydim dersen hakanın 280 ps araçla denemek istiyorum derken kastettiği şeyin tam olarak bu olması idi. ha bakıyorum genci yaşlısı hakana laf sokmak için yarışa girmiş.

şimdi geçen açıkladığım gibi tekrar yazıyorum siz bana dyno king demeye çalışıyorsunuz bunda anladım.

aynı fikire sahip olduğunu söylüyorsunuz bende oysaki size diyorrumki benim arabam vites atildiği anca 200 beygir bir araba gibi doğal olarak suanda araba vites atışlarında sıkıntı yok sadece sizinkilerden yavas arabayı kısmadımda sadece dsg ile sıkıntım oldu 7300 cevirdim basıncıda 7000den sonra dilbine vurdurdum doğal olarak MAvi cizgiyide mizahen çizdim zaten ozaman vites atışlarında sıkıntı olmuyor ama yavas ama hertürlü yolda yürüyor sıkıntı yok

Dsg update etmek nedemek siz yaptınızmı hiç nasıl upğdate ediyorsunuz biraz bana kulaktan dolma bilgi geldi size çözümü sunuyorum söylüyorum açıklıyorum yalancı muamelesi görüyor gibi oluyorum ozaman benmi yanlış anlıyorum siz bana teknik olarak bir açıklama yapmaz iseniz ben bu fikrinize inanmayacağım lütfen teknik yazdığım cvp a bence olamaz demeyin sizce bence olamazları insanlar yapmasaydı ne TSi motor olurdu nede ford tanustan baska arabaya binerdik değilmi ? haksız ise tek kelimem lütfen söyleyin :) kötü manada yazmıyorum gercekten sizden düzgün bir cvp geldiği için yazdım bunu açıkladım size neden böyle olacvağını önceki msajımda nasıl yaptığımı nasıl çözdüğümü hala bana yalancı diyorsanız inanmıyorsanız beni enterese etmez malesef çünkü ben elimden geleni anlattım size

http://j1308.hizliresim.com/1d/h/rjmx4.jpg

Salih
15-08-2013, 22:53
@Oz'

Hocam rocco hakkında bilgi verebilirmisiniz setup ı hakkında konu dışı ama specleri nedir? Sorunsuzluk seviyesi nedir? Dsg kaçırıyormu ? Çok teşekkür ederim şimdiden..

Eyup Duygun
15-08-2013, 23:07

O probe bi bozulsa dynamics bizden 1000$ ister :D

Şaka bir yana iyiki Dynamics gibi bir dynoya sahibim ve sahibiz.Kullandıkca digerleri ile arasındakı fark ortaya cıkıyor.Mesela ateslemeden sınyal almadan siz istemeden rpm almıyor.Enjektor ms si %100 dogru rpm gibi vs..vs..

Sonuc ekranı herseyı gosterıyor.Mudahale imkansız.

engin_ant
15-08-2013, 23:11
hayır sabahki msglarını sildim banaydsa o mesajlar ona göre cvp verim inceden laf sokmaların bana değildir umarım

Özgun usta sana karsi bi laf sokmam yok klavye delikanlisi degilim ben olsa bi derdim soylerim ben dedimki bana eyvallah dedim diye ceza geldi sen kaldirdin nerelere cektin bu konuda kufur almis götürmüs dedim benim senle bir sikintim yok olmazda .... herkese saygilar..

Levent Y.
15-08-2013, 23:19
@Oz Peki abi başka bi sorum olucak, şimdi mesela bendeki haldex i devre dışarı bırakıyoruz ya dynodynamics için , o zaman araba önden çeker olucagı için aktarma kaybı olmayacak bu yuzden de guc belli oranda daha fazla çıkıcak dimi?. Bir de mesela benim 388 hp olan dyno verimde wheel hp 299 çıkmış, ama sizde mesela 340-350 artık neyse bişey çıkacak ya bu veri tam olarak neyin karşılığı oluyo crank hp mi wheel mi?

Eyup Duygun
15-08-2013, 23:31
Soru Özgüne ama DynoDynamics sahibi ve üzerinde tecrübe birikimi olan biri olarak yazayım.

340HP sizin aracınız icin krank beygiri olmakda Dynamics üzeri.

Tekerlek ölcerse Özgün bu da demek oluyorkı dıger dynolar ıcın %12 cıvarı farkdan %18-20 farklara kadar cıkar.

Levent Y.
15-08-2013, 23:37
Soru Özgüne ama DynoDynamics sahibi ve üzerinde tecrübe birikimi olan biri olarak yazayım.

340HP sizin aracınız icin krank beygiri olmakda Dynamics üzeri.

Tekerlek ölcerse Özgün bu da demek oluyorkı dıger dynolar ıcın %12 cıvarı farkdan %18-20 farklara kadar cıkar.

Anladım ortalama hesabı, teşekkür ederim..

Arasts61
16-08-2013, 00:40
şimdi geçen açıkladığım gibi tekrar yazıyorum siz bana dyno king demeye çalışıyorsunuz bunda anladım.

aynı fikire sahip olduğunu söylüyorsunuz bende oysaki size diyorrumki benim arabam vites atildiği anca 200 beygir bir araba gibi doğal olarak suanda araba vites atışlarında sıkıntı yok sadece sizinkilerden yavas arabayı kısmadımda sadece dsg ile sıkıntım oldu 7300 cevirdim basıncıda 7000den sonra dilbine vurdurdum doğal olarak MAvi cizgiyide mizahen çizdim zaten ozaman vites atışlarında sıkıntı olmuyor ama yavas ama hertürlü yolda yürüyor sıkıntı yok

Dsg update etmek nedemek siz yaptınızmı hiç nasıl upğdate ediyorsunuz biraz bana kulaktan dolma bilgi geldi size çözümü sunuyorum söylüyorum açıklıyorum yalancı muamelesi görüyor gibi oluyorum ozaman benmi yanlış anlıyorum siz bana teknik olarak bir açıklama yapmaz iseniz ben bu fikrinize inanmayacağım lütfen teknik yazdığım cvp a bence olamaz demeyin sizce bence olamazları insanlar yapmasaydı ne TSi motor olurdu nede ford tanustan baska arabaya binerdik değilmi ? haksız ise tek kelimem lütfen söyleyin :) kötü manada yazmıyorum gercekten sizden düzgün bir cvp geldiği için yazdım bunu açıkladım size neden böyle olacvağını önceki msajımda nasıl yaptığımı nasıl çözdüğümü hala bana yalancı diyorsanız inanmıyorsanız beni enterese etmez malesef çünkü ben elimden geleni anlattım size

http://j1308.hizliresim.com/1d/h/rjmx4.jpg

şimdi öncelikle şu konu bence netleşmeli. dq200 ne derece güvenli bi şanzıman. yazdıklarımı sadece sen okumuyosun başkaları da okuyor onun için yazmakta fayda var. mesela dq 200 olup da 250 nm den daha fazla piyasaya sürülen bir vag var mı? mesela neden polo gti lar 250 nm , veya 1.8 tsi lar 250 nm veya 1.6 tdi lar 250 nm. bunların hepsinin 250 nm olması tesadüf mü?
öte yandan 320 nm lik 2.0 tdi 143 lükler neden dq 250 (6 ileri). golf r ın 350 nm olması tesadüf mü?acaba bunun sebebi de dq250 nin 350 nm limitli olması olabilir mi?
ve diğer taraftan neden 2.0 tdi 177 lik ler dq 200 ve ya dq250 değil de multitronic zf 8 hp hatta bazıları dq500. bunların anlamı çok açık.
7 ileri dsg 250 , 6 ileri dsg de 350 nm lerde kullanıldıgında kabul edilebilir fabrika limitlerinde oluyor. şimdi siz tuner lar zaten 250 nm olan üst sınırdaki bir şanzımanı alıp 300 nm lerin üzerine çıkarıyorsunuz. tork eğrini tam bilmiyorum. aslında güç eğrine bakarak bunu çizebilirim ama saat şu an 1.30 ve dermanım yok. sen bu 280 ps gücü alabilmek için elde etmen gereken torkla muhtemelen bu şanzımanın tork limitlerinin baya bi ustune çıkmış oluyorsun. aletin kısa vadede olmasa da orta ve uzun vadede ömrünü onemli oranda kısıyorsun. aracın vites atıldıgında 200 beygir bi araba gibi diyorsun. peki bu vites her zaman aynı devirde mi atılacak. mesela ben dip gaz yapıp 2. viteste 4000 devirde vites atar ve 3. vitese ne bilim 3000 devirde full load la girersem o şanzımana ne kadar tork binecek? devir bandının herhangi bi noktasında limit ustu bir tork olduktan sonra kaçışın yokki.

ayrıca kulaktan dolma diyorsun ama dq200 un halihazırda upgrade edilip edilmemesi de çok onemli değil. belki böyle bi şey yapılamıyordur bile. Ama ben zaten yapılır veya yapılamaz iddiasında değilim, sadece bu yapılmalı diyorum. yapılmazsa dq 200 bu torkları taşıyamazz diyorum.
hakan da boyle bi link vermişti bu işe girerken

DQ 200 (http://hp.net.au/index.php/products/dq200)

son olarak, dyno king vs gibi tahrik edici iddialarım yok bunu da bilmeni isterim. ama olumsuz eleştiri diye de bişey var. yani aracın yol testinden (bu tork ve güçle) istenen ve beklenen sonucun alınamayacağını savunmak dyno king şeklindeki alaycı bi tavırla aynı anlama gelmiyor.

Oz`
16-08-2013, 01:10
sbnırım size anlaatamıyorum 4000 devirdeki maximum torku 300 lerde çünkü basıncı düşük basıncı düşük olan arabanın torquda düşüktür 280 lerde olmalı torque yarın yada öbürgün koyayarım torq eğrisinide 280 lerde sıkıntı çekmiyorum ama zaten şöyle bir durum var Mekatronik bozulmuyor bozulan tek sey volantın çevresindeki yay sistemi suana kadar 5 bin kilometre yaptı hiçbir sıkıntısı yok turbo 3500 e kadar zaten basmıyor SC nin basıncı ile gidiyorsun :) tekrar söylüyorum sorun çektim biraz zamanlamasını geri alıp daha yavas attırdığım zaman düzeliyor. sorununu çözüces insaşlllah onuda çözüces

ama benim yakın bir arkadaşım tekrar diyorum 280 i zorlamamı isteyen vatandas a ya volanın Dsg yaylarnıı kaldırtıcam yada DSg olmasın yada yada yada Hafif olsun ama suanda kesinlikle ne yaptım nede yapıyorum evet bunlardan daha küçük turbolar getiriyorum suanda bu sadece bir bilgi reklam değil tekrar sölüyorum evet kıc taraflalrı büyük emme tarafları bunlara göre çok daha küçük ama kesinlikle dbsnin torqu 250 üstünde nezamandırda sanzımanı sıkıntısız kullanılıyor 250 limit ama sadece vites araları için benim görüşüm kimseyi yanıltmıyorum yanıltmakta istemiyorum kendi fikirlerimi yazamassam manası olmayacak

neyi kulaktan dolma sölediğimi öğrenebilirmiyim ?? kendi test ettiğim seyleri söylüyorum siz test ettinizmi ? naptınız bizide bilgilendirirseniz mutlu olucazz

Dsgnin sıkıntısı budur kim ne derse desin o salak sanzıman kaçırıyor dişli mişli kırmıyor evvet biz burda planlıyoroduk Sahin abide yaptıurmak sahin ab idediki olm kalınlık malınlık bilmiyoruz örnek alın 1 tane pahalıda değil aldık
STOck
http://i1322.photobucket.com/albums/u565/Ucar_Ucur/image_zps05a02334.jpg

AfterMarket
http://i1322.photobucket.com/albums/u565/Ucar_Ucur/image_zpsa73102ea.jpg

http://i1322.photobucket.com/albums/u565/Ucar_Ucur/image_zps98f00059.jpg

Dyno
http://u1308.hizliresim.com/1d/j/rjwj8.jpg

umarım insanların işine yarar ben takmadım demezler :) takip takip :) hueuhehuehue

ben sahseen 1 set alıyorum suanda test edersem hepinizi bilgilendiririm

izleyelim LÜTFEN
http://www.youtube.com/watch?v=Xnr7pBDQKIk

http://www.youtube.com/watch?v=e09L8Okprt4

miniks
16-08-2013, 08:51
özgür boşver abi. Buradan olaylara yanlı baktığın için o adam sana şeker ben karabiber gibi geliyorum. Benim yapımı karakterimi az çok biliosun. Emeğine bişey demiyorum hızlandırmış arabasını ama TSI o yaratmamış. Ben ahkam kesilmesine gıcık oluyorum. Daha önce yüzyüze de görüştük telefonlada çok konuştuk beni tanımış olman lazım.

Ya bı konuda da mesajın olmasın. Kendı aracının konusu mu deıl. Herkonuya zıplıosun. Masallah de gec. Ecufast sana para mı verıo. Sıkıntı verdın artık. Hangı konuya gırsem sen.

Ahmet

audilover
16-08-2013, 09:10
Ozgun ve Ozgur tebrikler bu kadar kibar ve guzel tartisdiginiz icin olmasi gerek uslupda bu olmalidir bence bunu gorunce bende yazmadan edemeyecegim..

Simdi dq200 de asil mesele clutch larin siyirmasi degil mekatronik icinde basincin kacmasi yada kart icinde sikinti bazende nadiren valveler su koyveriyor.

Yani 6500 de 300 tork bile yuruseniz bu clutchlar icin sorun degil ancak mekatronik icin sorun.
Mekatronigin icinde 40 barlik bir basinc var Yuksek torklarda o basinc dusuyor ve unite devamli o 40 bara yukseltmeye calisiyor kendini.En onemli sorunlarin basini bu ceker hadi bak meslek sirrinida soylettiniz:)
Yani Demek istedigim sey 300 lu beygirler icin clutch lari update etmeniz illaki fayda saglar ama orijinal clutclarda duzgun bir tork egrisinde sorun cikarmaz.
Asil update edilmesi gereken parca mekatronikdir.Buda su anda dq200 icin bilinen dunya capinda uygulanmisi yok zaman ne gosterir bilemeyiz tabiki.

Yukaridaki yunanlilar ile ilgili cok takilma derim Ozgun bu adamlar Turklerin baska bir varyasyonu kolpalikda sinir tanimazlar yaptik derler yapmamislardir yani dikkatli ol derim adami sulu goturur suzuz getirirler.

Rocco projesi ile bitsin yola ciksin insallah ilk tebrigi ben etmek isterim su anda ne asamada bilmiyorum ama biterse ve yollarda stabil bir sekilde gezerse guc bandinda ciddi bir degisiklik olur herkes icin.

Benim sahsi kanaatim dsg icin limit 250 manuel icin 270 dir stabil ve uzun zamanli kullanim icin

Oz`
16-08-2013, 10:16
roccco yolda zaten rasitcim sıkıntı su Debriyaj Kaçırıyorrrrr :) mekatronik in sıcırtma nedeni selenoidleridir bu sadece mekatronik için değil birçok sanzıman içn geçerli :) Özellikle SSt ler aman tanrım show yapıyorlar 30 ar dolara aldığın valve ler işini görüyor basıncı Dry sump olduğu için kesinlikle düşürdüğünü sanmıyorum ben belki yağ dan dolayı olabilir ama servolar selenoidler demeyelim onların salaklığı olabilir Hee bu bizim başımıza 5 bindir gelmedi gelirmi bilmem AMa sanmıyorum tekrardan söylüyorum egerki 1.5 basiyim aman tanrım hemen cırrttt kaçıyor

bizim derdimiz Debriyajın kaçırması :)

Yunanlara güvenmeye bilirsin bende güvenmiyorum ama amerikalıyada güvenmiyorum ben alayımda param çok gitmez zaten uygun bir rakam Torq yüzünden mekatonik kırılmıyorki servoların ucmasından dolayı bozuluyor malesef ipne sey onun önüne belki biz su sekilde geçmişizdir ben yağını değiştirmiştim orjinal koymadık SSt lere kullanılan Redline ın Ams nin kullandığı bir yağ var onu koyduk belki o iyi gelmiştir bişiy söleyemem ama bizde kesinlikle kaçırma haricinde bişiy malesef yok

kelalper
16-08-2013, 10:36
Ya bı konuda da mesajın olmasın. Kendı aracının konusu mu deıl. Herkonuya zıplıosun. Masallah de gec. Ecufast sana para mı verıo. Sıkıntı verdın artık. Hangı konuya gırsem sen.

Ahmet

Ahmet maşallah dedik ama adamın ettiği yorumlar olayı gerio. Arabasına ne diim. Almış hızlandırmış.

Sıkıntı verdiyse yazdıklarımı gözardı edersin okumazsın geçersin sıkıntın geçer. Tavsiye; üzerinde kelalper yazıo altını okumadan diğer yoruma geç. Matah şeyler yazmıorum zaten okumazsın biter.

kelalper
16-08-2013, 10:43
Ozgun ve Ozgur tebrikler bu kadar kibar ve guzel tartisdiginiz icin olmasi gerek uslupda bu olmalidir bence bunu gorunce bende yazmadan edemeyecegim..

Simdi dq200 de asil mesele clutch larin siyirmasi degil mekatronik icinde basincin kacmasi yada kart icinde sikinti bazende nadiren valveler su koyveriyor.

Yani 6500 de 300 tork bile yuruseniz bu clutchlar icin sorun degil ancak mekatronik icin sorun.
Mekatronigin icinde 40 barlik bir basinc var Yuksek torklarda o basinc dusuyor ve unite devamli o 40 bara yukseltmeye calisiyor kendini.En onemli sorunlarin basini bu ceker hadi bak meslek sirrinida soylettiniz:)
Yani Demek istedigim sey 300 lu beygirler icin clutch lari update etmeniz illaki fayda saglar ama orijinal clutclarda duzgun bir tork egrisinde sorun cikarmaz.
Asil update edilmesi gereken parca mekatronikdir.Buda su anda dq200 icin bilinen dunya capinda uygulanmisi yok zaman ne gosterir bilemeyiz tabiki.

Yukaridaki yunanlilar ile ilgili cok takilma derim Ozgun bu adamlar Turklerin baska bir varyasyonu kolpalikda sinir tanimazlar yaptik derler yapmamislardir yani dikkatli ol derim adami sulu goturur suzuz getirirler.

Rocco projesi ile bitsin yola ciksin insallah ilk tebrigi ben etmek isterim su anda ne asamada bilmiyorum ama biterse ve yollarda stabil bir sekilde gezerse guc bandinda ciddi bir degisiklik olur herkes icin.

Benim sahsi kanaatim dsg icin limit 250 manuel icin 270 dir stabil ve uzun zamanli kullanim icin

Raşit bazı dediklerin doğru ama bu işin Yunanı Rumu yok. Modifiye dünyasına iş yapan bir sürü firmada bu yalanlar mevcut. Bana pazarlama taktiği gibi geliyor. İnsan bir hırsla ahanda adamlar yapmış bana da yapsınlar setup ı diye atlıo insanlar sonu hüsran. En basiti kendi arabamdan örnek veriim arabanın üzerindeki dandirik recirculation valfe sonradan koyulan forge dumb valve lerden daha iyi iş görüyor söküp blanking plate takmış olsan bile.

Cupra03
16-08-2013, 11:56
Yanlız Özgünün paylaştığı İbiza Cupra videosunda Yunanlı abiler baya hızlandırmış sanki:)
0-100 4 küsür
100-200 9 küsür ölçtüm wuuuww

dragon07
16-08-2013, 12:35
videoda inside ile outside çekim arasında fark var...dıştan çekimde bi müddet kesicide kalırken,içerden çekimde direk oturuyor alet.bilmiyorum yada ben öyle gördüm ama ne olursa olsun her türlü çok hızlı görünüyor :D

Oz`
16-08-2013, 12:50
Yanlız Özgünün paylaştığı İbiza Cupra videosunda Yunanlı abiler baya hızlandırmış sanki:)
0-100 4 küsür
100-200 9 küsür ölçtüm wuuuww

kanka ona bakma ya yokuş asadır masadır bişi diemeyiz ama hızlı :DD

Cem.B
16-08-2013, 14:40
kanka ona bakma ya yokuş asadır masadır bişi diemeyiz ama hızlı :DD

16 dan 9 a 40-50 hp ile inmez heralde :D

Cupra03
16-08-2013, 15:09
Eğer stage 2 bir ibiza cupra 16 sn koşuyor ise 100-200,10 sn yelerde koşması için 300 hp ler civarı olması gerekir gibi:) Özgünün dediği gibi yada ciddi yokuş aşşağı:D

Ertug_T.
16-08-2013, 15:22
İbiza kopek gibi gidiyo ama birde soyle bir video buldum ayni kisinin profilinde.

DSG7 actual manual driving!!! - YouTube (http://youtu.be/4RGtJHhGELA)

Oz`
16-08-2013, 17:32
Eğer stage 2 bir ibiza cupra 16 sn koşuyor ise 100-200,10 sn yelerde koşması için 300 hp ler civarı olması gerekir gibi:) Özgünün dediği gibi yada ciddi yokuş aşşağı:D

320 beygir zaten :) baksana dynosuna :D

CeM öZeR
16-08-2013, 19:17
Bende denemelik böyle arabalar bulabilsem keşke ahhh ahhhhh :(

HKS99
16-08-2013, 19:21
Bende denemelik böyle arabalar bulabilsem keşke ahhh ahhhhh :(

Cem Serdar ın araba gibimi Hakan'ın araba gibimi senin arabada baya hızlanmış duyduk biraz video görsek olurmu ..

CeM öZeR
16-08-2013, 19:43
Cem Serdar ın araba gibimi Hakan'ın araba gibimi senin arabada baya hızlanmış duyduk biraz video görsek olurmu ..

Valla bu ara pek binmiyorum arabaya ama bir ara video çeker yüklerim :) En son Mersinde Hüsnü abi çekmişti yükledi. Bobin ve bujiler bayadır değişmedi onları değişip tatile Ayvalık'a gitmeden önce bir video yüklerim. :) Kim ne kadar hızlı bilmem ama uzayan kol herzaman bizden olur :)

HKS99
16-08-2013, 19:46
Cem herşeyi bırak ilk Polo Gti yürütenlerdensin maşşalah halen ilk günkü gibi ok gibi duruyor aracın gergini sessiz bırakma güzel videolar bekliyoruz senden ...Hakan ile birde sen denermisin ortama 70 kilo kadar Senin aracın ağır . Serdar'ın aracına göre

CeM öZeR
16-08-2013, 19:54
Cem herşeyi bırak ilk Polo Gti yürütenlerdensin maşşalah halen ilk günkü gibi ok gibi duruyor aracın gergini sessiz bırakma güzel videolar bekliyoruz senden ...Hakan ile birde sen denermisin ortama 70 kilo kadar Senin aracın ağır . Serdar'ın aracına göre

Ben uçan kuşla bile denerim denemek isterse Ankarada,Kayseride, orta noktada heryerde denerim. Önemli olan dostluk kazansın. :) Sağol dostum iyi dileklerin için...

speed_emre
16-08-2013, 20:03
lunch control yapılıyormu her arabaya :) ozgun abı :)

ghibli06
17-08-2013, 02:18
İyi niyetle yazdıysan kusura bakma , ben farklı düşünüp yazdım , artık konu öyle bir hale geldiki !.

Hakancım, Gürsel'e bile atarlanmışsın... İstanbul'dan az önce döndüm, yolda 2 saat falan okudum konuyu... şahsi fikrim bu hususta %100 hatalısın...

'fastest TSI of Turkey' çok iddialı olmuş ve de bu bir çok kişiyi rahatsız etmiş, ama sen bunu iddia ederken de bunu biliyor tahmin ediyordun, arabanı nasıl sevdiğini ve de uğraştığını ben de biliyorum ama bu en hızlı olmana yetmez ki? yani sadece hybrid turbo+yazılım ekstradan bir kaç şey... bunu herhangi bir TSI sahibi yapabilir, sonra da ben geçerim sen geçemezsin tartışmaları patlak veriyor...

bir söz vardır, AMA ile devam eden cümlelerde, AMA nın öncesinin bir önemi kalmamıştır... geçildim ama en fazla gelişimi ben sağladım diyorsun... NBA'de her sezon 'en fazla gelişim gösteren oyuncu' seçilir, senin amacın buysa bilemem ama bir de MVP seçilir orada, senin profilinde şu anda MVP yazarken sen gelişim göstermeyi savunuyorsun...

bak beni bilirsin, bizim grup kolay kolay dışardan kişilerle denemez, ben geçme geçilme konularını açtırmam bile, sonuç belli çünkü... deneme, rolling arkadaş arasında yapılır ve arkadaş arasında kalmalı, ama en hızlıyım diyorsan da bunun ispatı pist ya da draglardır...

otomobil işi modifiye işi eğlencedir, ama şurada yazılanları okuyorum, tehditler, küfürler, sataşmalar... çoğumuz belli yaşları aştık, evli olan var, işinde kariyeri olan da... bu yazılanları başkası okusa ne düşünür, bu adamlar bu tarz sitelerde birbiriyle kavga ediyor, küfür ediyor, hesaplaşmak için randevulaşıyor... öyle agresifleşiyor ki insan, kendine yardım etmek isteyenleri bile tersler duruma geliyor... böyle bir forumda konu açılıyorsa her üye yazar, ister TSI olsun ister STI isterse akbili...

AEAlmas
21-08-2013, 00:15
Fastest tsi dbs için guncel :)

Cansın
21-08-2013, 10:26
Bir güncel daha :icon_tup:
:D:D:D

fore
21-08-2013, 11:00
@ghibli06 Okulda da hocalar doğru yoldan gidilmesine puan vermezlerdi, sonuç doğruysa puan alınırdı sorudan.. Onun gibi bişey sizin dediğinizde..

penguinhakan
21-08-2013, 12:33
Konuyla ilgili bilip bilmeden atip tutanlara ithafen.
Sanirim efendilik ise yaramiyor ben susdukca daha fazla yazi yaziliyor beyler arabam iki boy gecildi diye kendimi ucurumdan asagi aticak degilim keyfim isterse soylerim yazilimcima 10 boy daha hizlandiririm para benim araba benim istedigimi yaparim kimse ahkam kesmesin ben bu arabanin eski yazlimli haliyle birak polo gti ile yarismayi stock jettalara geciliyordum konusturmayin beni zaten sorunun da asil kaynagi bu ya neyse.
Bakin 97 oktan halimle bastim kafama gore ise yarar diye yakit attim (dbs sahibi atiyorum dedigi icin)geri dusurdu bujilerimin ayariyla oynadim iyi olur diye geri dusurdu ama serdar geldi 2-3 boy gecdi buna ragmen arabamda sorun var demedim tebrik ettim hatami ettim?

Iyi niyet olsa ilk videoda epc lambam yandi gazdan ayagimi cektim(attigim yakit ayarsiz oldugumdan belkide bujim bu sorunu yaratti iyi hatirlar arkadaslar diger iki polo gti ile pololar dinlenerek denedi ben ard arda 10 kez bastim sorun yokdu yazilim ayni yazilim sorun gereksiz mudahalem) sanki yarismisiz gibi video koymus sonrada durustluk nidalari atmaya gerek yok o videoyu oraya koymak beni dusurmez sizide sampiyon yapmaz bilesiniz aramizda en fazla 3 boy vardi o sorunlu halimle eksigi var fazlasi yokdur sakin olun golf gectiniz polo gti ile Gtr gecmedinizJ
Bana birseyler anlatmaya beni burada yasadigim linc girisimine goz yuman arkadaslar hic konusmaya hakkiniz yok burada bootlar salinmis gibi resmen roll konusunda linc girisimi yapildi herkesde sesini cikarmadan izledi sadece miniks (Ahmet) ve bir kac arkadas sagolsunlar akli basinda yorumlar yaptilar onlarada ayrica tesekkur ederim .

Arabam 15 gune hazir denemek isteyen hybrid li golfleri rocco larida bekleriz en hizliniz kimse onla tekrar deneriz gorelim ucan kacan pololari golfleri roccolari.

Hadi selametle..

mrtsnr
21-08-2013, 15:29
.
Arabam 15 gune hazir denemek isteyen hybrid li golfleri rocco larida bekleriz en hizliniz kimse onla tekrar deneriz gorelim ucan kacan pololari golfleri roccolari.

Hadi selametle..

Benle denemek ister misiniz Hakan Bey :P

erh
21-08-2013, 15:51

güncel olunca nolcak? kavganın devamı mı gelcek? garip..

SDR_07
21-08-2013, 15:53
benimle gazlamak istiyen varsa antalyaya misafirim olarak bekliyorum .....hırs'sa gerek yok gelinir denenir herzaman

Fbc
21-08-2013, 16:13
benimle gazlamak istiyen varsa antalyaya misafirim olarak bekliyorum .....hırs'sa gerek yok gelinir denenir herzaman

ben geleyim abi o zaman :)

ben harun cihandan yazmışım :)

SDR_07
21-08-2013, 16:26
ben geleyim abi o zaman :)

ben harun cihandan yazmışım :)

gel kanka yer içer gazlarız .......yusuf u getirin bana .....:D

sadık beyide ayrı misafir edicem....

kelalper
21-08-2013, 18:13
heheh gene fastest diye hortlamış ortaya.

Dookan
21-08-2013, 22:41
Konuyla ilgili bilip bilmeden atip tutanlara ithafen.
Sanirim efendilik ise yaramiyor ben susdukca daha fazla yazi yaziliyor beyler arabam iki boy gecildi diye kendimi ucurumdan asagi aticak degilim keyfim isterse soylerim yazilimcima 10 boy daha hizlandiririm para benim araba benim istedigimi yaparim kimse ahkam kesmesin ben bu arabanin eski yazlimli haliyle birak polo gti ile yarismayi stock jettalara geciliyordum konusturmayin beni zaten sorunun da asil kaynagi bu ya neyse.
Bakin 97 oktan halimle bastim kafama gore ise yarar diye yakit attim (dbs sahibi atiyorum dedigi icin)geri dusurdu bujilerimin ayariyla oynadim iyi olur diye geri dusurdu ama serdar geldi 2-3 boy gecdi buna ragmen arabamda sorun var demedim tebrik ettim hatami ettim?

Iyi niyet olsa ilk videoda epc lambam yandi gazdan ayagimi cektim(attigim yakit ayarsiz oldugumdan belkide bujim bu sorunu yaratti iyi hatirlar arkadaslar diger iki polo gti ile pololar dinlenerek denedi ben ard arda 10 kez bastim sorun yokdu yazilim ayni yazilim sorun gereksiz mudahalem) sanki yarismisiz gibi video koymus sonrada durustluk nidalari atmaya gerek yok o videoyu oraya koymak beni dusurmez sizide sampiyon yapmaz bilesiniz aramizda en fazla 3 boy vardi o sorunlu halimle eksigi var fazlasi yokdur sakin olun golf gectiniz polo gti ile Gtr gecmedinizJ
Bana birseyler anlatmaya beni burada yasadigim linc girisimine goz yuman arkadaslar hic konusmaya hakkiniz yok burada bootlar salinmis gibi resmen roll konusunda linc girisimi yapildi herkesde sesini cikarmadan izledi sadece miniks (Ahmet) ve bir kac arkadas sagolsunlar akli basinda yorumlar yaptilar onlarada ayrica tesekkur ederim .

Hadi selametle..

Helal olsun.10 üzerinden 10 numara yazmışsın.denemek isteyen gelmez tabi onlarda bu konuda haklı.ama iyi bir niyet varsa orta bir noktada buluşulabilir ki kimse iyi niyetten bahsetmesin öyle birşey kessssinlikle yok :)

Oz`
21-08-2013, 23:08
Helal olsun.10 üzerinden 10 numara yazmışsın.denemek isteyen gelmez tabi onlarda bu konuda haklı.ama iyi bir niyet varsa orta bir noktada buluşulabilir ki kimse iyi niyetten bahsetmesin öyle birşey kessssinlikle yok :)

sen mehmeti sikmeye gelmedinmi geldin dimi ? iyi niyetlemi geldin ? seni durdurup napıon lan 3 kişi arabamı denenir deyip arkadaşilarını b yandaki arabaya alarak biz yavsaklıkmı yaptık size?

Oz`
21-08-2013, 23:19
geçtinizmi? geçildinizmi ? senin jettalara geçildiğinde problemlerin vardı hakan insanlara *** atmak istiyorsan buyur yüreklilikle söyle sonuçlarınada aldığın cvplara katlan heee biz senin arabanı yapamadık beceremedik paranı bile geriverelim demedikmi hakaan olsun yaptıklarımız seni itekledimi evet çok mutluyuz aAAa hakan geçtiler nOlurrrrr AHHH HEYYY partyyyyy yapalım komik olmayın ters konuşmak ise konuşmaksa direk yazıcam zil takıp hakan geçildi die dalgami geçicem .

sen geçip video koyup yerden yere vurunca sıkıntı yok adamlar dalgageçince sıkıntı oluyor yapmayın komik olmayın 3 yaşındaki cocuk olayı

S3 dicem RR yapcaksınız oo bizim katagorimiz değil die onun için sidik yarışından vazgeç !

ozaman FASTEST VAg in Turkey yazarız hergün üşenmeden her hafta sonu yanına gelir denerim senle köprü kadar boyverir arkandan gelir geçerim 200 e kadar lütfen uzatmaın iice kırıca olucam rica ediyorum sizden varsa sıkıntı git antalyaya geç görelim kendi çöplüğünde öttün yeterince ada burası ankara burda hava yok dedğiniz yerde ayarını bile elletmeden geldi aman dikkat edin orası deniz sewiyesi ama tatsızlığa giderse hakan açıkca kavga edices sewiyeme düşmüyiceksin ya çekicem seni aşaaaa !!

AHHH FATİİİİİİİ AHHH NERDESİNNNN :)

iynn-RS
21-08-2013, 23:40
sen mehmeti sikmeye gelmedinmi geldin dimi ? iyi niyetlemi geldin ? seni durdurup napıon lan 3 kişi arabamı denenir deyip arkadaşilarını b yandaki arabaya alarak biz yavsaklıkmı yaptık size?

polo-golf denemesindeki durumla Sus-cnk arasindaki durum ayni degil ama :)

polo-golf olayi sanirim golfte daha once sizin yazilim vardi yurumedi sonra tartisma cikti yazilim degisti araba yurudu istanbulda golf gecti baska forumlarda olaylar olmus flan tamamen farkli.

sus-cnk denemesinde iki tarafta sikmeye geldi ama ortam bu kadar gergin dgildi. iki taraftada iyi niyet vardi. herkes sozunu tuttu. ne basilan hizda ne viteste sorun cikti. ne biz golf u söktuk ne siz konusulanin disinda bisey yaptiniz.

biz orda misafir sayilirdik o kadarda misafirperverlik yapin yani :)

iynn-RS
21-08-2013, 23:41
rovans konusunda hakan abinin ankara gelin demesi komik olur artik

rovans olacaksa antalya

Oz`
21-08-2013, 23:44
açık sölüorum gt28 var dediklerinde soka girdim neden geldikki mehmet siksen geçemez dedim aha suratınada söledim :) bişi demedimki ama k04 olsaydı olcaklar değişik olucaktı :)
iynn lafım yok dookanada yok öle sey olmaz gelind dedik ama inan ban istanbulda olsan gene olurdu ankarada da olsan denemede olmasa ben iner beklerdim sizinle orda ki arabamız boşdu allah şükür kucakkucağada olsa sizi alırdın biyerlere huehuehu :) sikinti yok ama kalleşlik yapmadık onu söylüyorum

iynn-RS
21-08-2013, 23:50
açık sölüorum gt28 var dediklerinde soka girdim neden geldikki mehmet siksen geçemez dedim aha suratınada söledim :) bişi demedimki ama k04 olsaydı olcaklar değişik olucaktı :)
iynn lafım yok dookanada yok öle sey olmaz gelind dedik ama inan ban istanbulda olsan gene olurdu ankarada da olsan denemede olmasa ben iner beklerdim sizinle orda ki arabamız boşdu allah şükür kucakkucağada olsa sizi alırdın biyerlere huehuehu :) sikinti yok ama kalleşlik yapmadık onu söylüyorum

dogukanin golf le ilgili konusuyorum.

orka kimse kimseye kalleslik yapmadi bende onu diyorum.

bu konu ile o denemyi bagdastirmak yanlis olur.

k04 olsaydi bizde gelmezdik zaten :D
gt28 li arabayi gececegini iddia ettigi icin ciktik geldik :)
dipnot: daha limitte bile degil o golf sende anlamissindir zaten :)

Oz`
21-08-2013, 23:53
ii giido ii giidio valla begendim ben :) k04 sanıodum ama ona yanıorum uheuhee

iynn-RS
21-08-2013, 23:55

rovans olacaksa antalya

hahahaaaaa haritada duzeltmeler yapilmis sanki :D

Oz`
22-08-2013, 00:03
2 kerer yazmışsssın laaaa :) dierinimi bırakım bunumu silem napam söle :D

Tholl-ga
22-08-2013, 00:11

rovans olacaksa antalya

:icon_tup:

iynn-RS
22-08-2013, 00:15
2 kerer yazmışsssın laaaa :) dierinimi bırakım bunumu silem napam söle :D

rovans olacaksa polocu arkadasin istedigi yerde olur yazmistim :)

antalya olarak duzelmis. baska yerdede istemez gerci :)

penguinhakan
22-08-2013, 00:17
geçtinizmi? geçildinizmi ? senin jettalara geçildiğinde problemlerin vardı hakan insanlara *** atmak istiyorsan buyur yüreklilikle söyle sonuçlarınada aldığın cvplara katlan heee biz senin arabanı yapamadık beceremedik paranı bile geriverelim demedikmi hakaan olsun yaptıklarımız seni itekledimi evet çok mutluyuz aAAa hakan geçtiler nOlurrrrr AHHH HEYYY partyyyyy yapalım komik olmayın ters konuşmak ise konuşmaksa direk yazıcam zil takıp hakan geçildi die dalgami geçicem .

sen geçip video koyup yerden yere vurunca sıkıntı yok adamlar dalgageçince sıkıntı oluyor yapmayın komik olmayın 3 yaşındaki cocuk olayı

S3 dicem RR yapcaksınız oo bizim katagorimiz değil die onun için sidik yarışından vazgeç !

ozaman FASTEST VAg in Turkey yazarız hergün üşenmeden her hafta sonu yanına gelir denerim senle köprü kadar boyverir arkandan gelir geçerim 200 e kadar lütfen uzatmaın iice kırıca olucam rica ediyorum sizden varsa sıkıntı git antalyaya geç görelim kendi çöplüğünde öttün yeterince ada burası ankara burda hava yok dedğiniz yerde ayarını bile elletmeden geldi aman dikkat edin orası deniz sewiyesi ama tatsızlığa giderse hakan açıkca kavga edices sewiyeme düşmüyiceksin ya çekicem seni aşaaaa !!

AHHH FATİİİİİİİ AHHH NERDESİNNNN :)

Bak Özgün,
Öncelikle şunu soyleyeyim arada bir beni tehdit ediyor, kabadayı gibi yazıyorsun ve bazen siliyorsun bi yazıp bi siliyosun her f5 yaptıgımda başka bişi okuyorum, küfrün, tehdidin eksik olmuyor ama merak ediyorum 15 gun sonra maslakta olacağım bişi yapabilecek misin? Veya ankaraya gelecem diyorsun, erkan ustanın ordayım her daim biliyosun, aynı ortamda olunca ne olacak ? beni mi döveceksin? Sana insan gibi yazmak inan yaramıyor, buna emin oldum. Bak özgün, sen sinir oluyosun anlıyorum ama benim de sinirlerimi fena oynattın haberin olsun. Senin gibi serseri tarzı yazamıyorum ok ama hareketlerine ve yazdıklarına dikkat et, boşa laf salatası yapma, ne yapacaksan gel yap, ama bi *** yapamayınca seni burda rezil ederim haberin olsun. Bekliyorum ben.

Gelelim diğer konulara. Kardeşim soyler misin benim yazdıklarımda seni tahrik eden ne var? Ne oluyoda zıvanadan çıkmış gibi yazıyosun. Geçildim diyorum. Tamam. Ne oluyo yani? Derdin ne? Bi geçilen adam daha deneme isteyemez mi hem. Küfrü eden sen, siki kırıldı yazan sen, ama yine de bitmiosun. Yazdıkça yazasın gelior. Özgün senin sıkıntın ne bilio musun? Aslında bunu dile getirerek kendi pozisyonunu da sorgulatmak istemiosun ama senin asıl derdin RSA kardeşim. Seni geren ben değilim onlar. Senin yaptığın araçları çatır çatır ayırıyorlar bu seni acaip sıkıntıya sokuyor. Yeri burası değil ama en sonunda soylettin. Çok da ii anladın ki yakıt oranları ile oynayarak, bu tarz hareketlerle de bu adamlarla ugraşman mumkun değil. Adamlar senden harbiden iyi. Onlara soyleyemediğin tüm şeyleri, onları geçme namına burada göstermek istediğin tum her şeyi benim arabam uzerinden yapıyor, sorunun sanki benleymiş gibi gösterip aslında RSA ya bindiriyosun.

Sonuç olarak dediğim gibi 15 gun sonra İstanbuldayım. Oktay ustanın orda beni bulabilirsin. Aracımı ayarlayacaklar. Ben günlük araç değil roll lük arac istyorum dedim. Ona göre ayar yapacaklar aynı specde. Nos basmadan gecebilecek misin benim aracımı görecez. Konuyu s3 e getirmişsin, benim arabam fastest mastest değil açık soyluyorum. 1.4 tsi den fastest mastest olamaz, çocuk muyum ben. Ama senin şu roccoyu da görelim artık. Çıkart basalım. Ben boşa ugraşmışım ya, seninkini de görelim.
İstanbulda ne kadar 1.4 polo gti , 1.4 cupra varsa onlarla da deneyeceğim gelince , herkes de görecek ayarın nasıl yapıldığını inşallah...

Oz`
22-08-2013, 00:44
:icon_wackNasıl mühendis olmuş la bu
basmıyor beynin yazayım
BENİM RSA ile Değil DERDİM SENİNLE DERDİM

ben tanımam oktay ustayı ararsın PENguen gelmeyen adam değil
Scirocco Burda hazır Ne zaman istersen ! 1-2 gün önceden söle yeter

senin yazılarındaki hep bahane aramana uyuz oluyorum epc ppc sik sok UYUz oluyorum kardeş sana

Jetta olayınada açıklık getirelim buyur sölermisin açıkla dinleyelim arızadan öncemiydi sonramı ?

anlaadığın sey itekrar söylüyorum benim sidik yarıştırmak için bahanem yok ben seni sewmiyorum nedenini telefonda söyledim ogünde aradım 100 kere açmadın peki sewiyeme düşme buyur indir götümü gelince çok kalkıkmış ya :)

10 tane tsi motorunu koy gel kardeş yada o ipne yunanlli gibi yap Tasaklarını öpelim boş konuşma sen büyük turbonla bile geçemedin poloyu sus otur yerine antalyada araba hadi git bu dakikadan sonra alaya vurucam umrumda olmaz BEKLİYORUM

standalona ayarlamayı *herkes yapıyor ya ayar nasıl yapılıyor gel anlatayım sana ben:) med 17 felan bilmiyoruz biz :)

illla sidik yarıştırmaksa sana karşı kabaran seyler var gibi bak bak :)

Oz`
22-08-2013, 00:51
bundansonra ne yazarsa bunu yazıcam sewgili penguene :)

10 tane tsi motorunu koy gel kardeş yada o ipne yunanlli gibi yap Tasaklarını öpelim boş konuşma sen büyük turbonla bile geçemedin poloyu sus otur yerine antalyada araba hadi git bu dakikadan sonra alaya vurucam umrumda olmaz BEKLİYORUM

penguinhakan
22-08-2013, 00:51
Scirocco Burda hazır Ne zaman istersen ! 1-2 gün önceden söle yeter

10-15 gün sonra Cuma arıyorum , Pazar yapıyoruz ok mi ?

Oz`
22-08-2013, 00:52
8 inde tatildeyim 8-16 orası hariç ne zaman istersen

10 tane tsi motorunu koy gel kardeş yada o ipne yunanlli gibi yap Tasaklarını öpelim boş konuşma sen büyük turbonla bile geçemedin poloyu sus otur yerine antalyada araba hadi git

penguinhakan
22-08-2013, 00:55
8 inde tatildeyim 8-16 orası hariç ne zaman istersen

10 tane tsi motorunu koy gel kardeş yada o ipne yunanlli gibi yap Tasaklarını öpelim boş konuşma sen büyük turbonla bile geçemedin poloyu sus otur yerine antalyada araba hadi git

Ok anlaştık 8 inden önce olacak inşallah , sonra Antalya yolu kısmetse.

Oz`
22-08-2013, 00:56
http://i.capsspot.com/s/4/7/112205.jpg

Oz`
22-08-2013, 00:56
Ok anlaştık 8 inden önce olacak inşallah , sonra Antalya yolu kısmetse.

hakan açık sölimmii siikimde bile deilsin :)

Oz`
22-08-2013, 00:57
hakan cvp vericek simdi
http://imgim.com/6866tv.jpg

penguinhakan
22-08-2013, 00:58
Hadi selametle kal , gelince arayacağım.

Oz`
22-08-2013, 00:58
hadeee bakalımmm Mehhhter marsıı selnin sleametin istemezzz nası sapladı polo delir AQ :)

lak lak lak lak kk sap sap sap :D

SDR_07
22-08-2013, 07:54
Bak Hakan yukarıda yazmışsın rsa ecunun yaptıgı araçları çatır çatır ayırıyor diye ben niye bunu göremedim daha düne kadar herkes Bursa için hazırken sen neden yan çizdin ben Ankara'ya geleceğimde seninLe konuştum aracımda sadece sırtlık sökük olacak diye sen ne yaptın ön koltuğa kadar söküp geldin hafif jant farklı lastik taktın bizde bu kumpasa düşeceğiz mi sandın nasılsa bunuda geçerim dedin ..ama olmadı bak dostum sus Polo nun forge wg alıp taktırdılar bir türlü ayarını tutturamadılar ve halende ugraşıyorlar olmadı orjinale gececekler HD Polo stage 1 gibi bir araçtı sen bozuk ve stage 1 aracı geçip arabanın iyi gittiğinemi inanıyorsun farklı firmalara yazılım yaptırıyor olabiliriz buraya kalkıp RSA senin ne kadar araban varsa gecti yazamazsın beni gecmediniz olmadı bende yazıyorum ne kadar RSA varsa gelsin.............. git yeniden ayar yaptır uçursunlar seni Ordan özgüne araba ayarla demene yapacağız demene gerek yok burda özgünün yaptığı araç çok HEPSİ GÜNLÜK MODDA sen arabanı hazır et şu gün geliyorum de yeter ama birda toplu konuşma ...... Hep peşin konuşuyorsun eskidende konuştuğun gibi .........gel dene sonra konuş

Oz`
22-08-2013, 08:15
http://i.capsspot.com/s/4/6/110344.jpg

Oz`
22-08-2013, 08:20
Serdar koçummmmm hepinize GİDER HEEEEEEEEEEEE

http://i.capsspot.com/s/2/1/110256.jpg

Oz`
22-08-2013, 08:22
http://imgim.com/1110146890.jpg

EmrahERKAN
22-08-2013, 08:29
Penguen hakan bey. Benim bildiğim atar gider şekli. Arabanız bittiği zaman yapılır. Siz şimdi doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz. Hadi şimdi dedin 15 gün sonra ayar yaptınız enjektor bozuldu ne bileyim motor kırıldı eee nereye gitti sizin atar gider havada kaldı. Benden büyüksünüz saygıda kusur etmiyeyim ama böle atar gider olmaz :) En azından biz antalyada böle yapmıyoruz arabamız bitti mi yaparız atarı. Ha bu arada artık sizin Antalyaya gelmeniz gerekiyor serdarı geçmek için. Bu kadar iddaalısınız ya bi Zahmet bekliyoruz. Güzide tatil bölgemiz Antalyamıza ;)

XoR
22-08-2013, 08:32
http://i207.photobucket.com/albums/bb194/ronaprhys/fail%20and%20mockery/failpenguin.jpg

Tholl-ga
22-08-2013, 08:37
http://i.capsspot.com/s/4/6/110344.jpg

Hülooooooggghh

Oz`
22-08-2013, 08:39
http://i207.photobucket.com/albums/bb194/ronaprhys/fail%20and%20mockery/failpenguin.jpg

zuhaahahahahahah

SDR_07
22-08-2013, 08:42
daha düne kadar bursa ya buluşmaya gelmeyenler istanbula ayara gidiyorlar alla alla ne oldu ben tekrar ayar yaptırmıyorum ... hani gecerdiniz bujiniz sıcmıştı yakınız kötüydü ne olduda istabulun yolunu tutmaya başladınız ........yapın ayarınızı bekliyorum hepinizi
mangalı yaktık bekliyoruz BAŞTAŞ PERFORMANCE

http://i42.tinypic.com/fxunv9.jpg

Cansın
22-08-2013, 08:42
Bak Hakan yukarıda yazmışsın rsa ecunun yaptıgı araçları çatır çatır ayırıyor diye ben niye bunu göremedim daha düne kadar herkes Bursa için hazırken sen neden yan çizdin ben Ankara'ya geleceğimde seninLe konuştum aracımda sadece sırtlık sökük olacak diye sen ne yaptın ön koltuğa kadar söküp geldin hafif jant farklı lastik taktın bizde bu kumpasa düşeceğiz mi sandın nasılsa bunuda geçerim dedin ..ama olmadı bak dostum sus Polo nun forge wg alıp taktırdılar bir türlü ayarını tutturamadılar ve halende ugraşıyorlar olmadı orjinale gececekler HD Polo stage 1 gibi bir araçtı sen bozuk ve stage 1 aracı geçip arabanın iyi gittiğinemi inanıyorsun farklı firmalara yazılım yaptırıyor olabiliriz buraya kalkıp RSA senin ne kadar araban varsa gecti yazamazsın beni gecmediniz olmadı bende yazıyorum ne kadar RSA varsa gelsin.............. git yeniden ayar yaptır uçursunlar seni Ordan özgüne araba ayarla demene yapacağız demene gerek yok burda özgünün yaptığı araç çok HEPSİ GÜNLÜK MODDA sen arabanı hazır et şu gün geliyorum de yeter ama birda toplu konuşma ...... Hep peşin konuşuyorsun eskidende konuştuğun gibi .........gel dene sonra konuş
Kankacım o zamanki denememdeki ayar ile gerçekten yavaştım. Şuanki halim o halimle alakası yok. Uçuyor aq. Penguen geldiğinde hazır olucam.

Tholl-ga
22-08-2013, 08:46
Yaw hayal dunyasindan bi cikin ecufastli araclar dyno king roll king bunlar hep fasa fiso
Ozgun ayar yaparken efsunluyo sizi zaten ozgun ne anlar ayardan med 17 den sorsan pc ye format atamaz bilip bilmeden konusmayalim lutfen
Yakit konusuna gelince ozgun kolonya koyun diyor siz toluene koyuyorsunuz ilk once bunlari duzeltin sonra atarlanin plz

CESUR
22-08-2013, 08:49
:icon_tup::icon_tup:
daha düne kadar bursa ya buluşmaya gelmeyenler istanbula ayara gidiyorlar alla alla ne oldu ben tekrar ayar yaptırmıyorum ... hani gecerdiniz bujiniz sıcmıştı yakınız kötüydü ne olduda istabulun yolunu tutmaya başladınız ........yapın ayarınızı bekliyorum hepinizi
mangalı yaktık bekliyoruz BAŞTAŞ PERFORMANCE

http://i42.tinypic.com/fxunv9.jpg

typermelih
22-08-2013, 09:34
gti yi tebrik ediyorum.evet hızlı bir makina kimse buna birşey diyemez.sadece ben şöyle düşünüyorum.
hakana herkes bilenmiş bence yanlış
bırakın bir hatası olduysa onu kendisi görsinki ,ben ortada bir hata olayı varsa
imzasına en hızlı 1.4 tsi yazması olarak görüyorum,ÇÜNKÜ HERKES BUNA KAFAYI TAKMIŞ...;ama şimdi düşünüyorumda bu gti hakanı geçene kadar öyle DEĞİLMİYDİ...
neden bir başarı varsa ortada onun üstüne kum serpiyoruz ben bunu anlamıyorum.adam golf 6 yı yürütüyor
bir golf ün gti ye tutunabilmesi bile citti bir başarıdır ki bence hakan bunu aracıyla kanıtlamıştır.
buraya arkadaşlar penguen resimleri koyuyor ne gerek var böyle şeylere
bu resimler buraya konulunca hakan dahadamı yerin dibine batıyor anlamıyorum.maskaramı oluyor.
ya hırs olsun güzel ama biraz saygı.yaşa saygı değil demek istediğim insana saygı bile yeter...

gelelim gti sdr ye.araç duruşuyla gidişiyle tartışılmaz.taktir ediyorum
bu zamana kadar hep burada ilk ler oldu
enler oldu sdr türkiyenin en hızlı polosudur şuan
hakanın aracı en hızlı golf 6 sıdır
safanın aracı yine aynı keza ibizada en hızlıdır.. vs vs
allah kazaa bela,motorumuzda sıkıntı yüzü göstermesin
saygılar

AEAlmas
22-08-2013, 10:28
güncel olunca nolcak? kavganın devamı mı gelcek? garip..

Yoo insanlar gerçekten en hizli tsi i görecek

HKS99
22-08-2013, 10:45
Heee yani Hakan şunu demek istiyor anlaşılan özgün bu işten anlamıyor rsa. Cekemiyor filan
Bu ne yaaa adam daha arabasını ayarlatacak şimdiden vakit zaman söylüyor
Bırakın bu saçmalığı özgün sağdan soldan yazılım alarak araç yapmıyor emek bilği döküyor ve taktire şayen işler yapıyor millet neden cekemiyor yapıyor adam iyi yapıyor ondan ...burda Serdar'ın Polo nasıl gitti ise diğerleride gider özgün Serdar'ın aracı ne varsa açmıyorya adam süremiyorsa veya aracında eksiklik varsa burda özgünün sucu ne şu tartışılmaz özgün bu işi biliyor ve yürütüyor . Ve yürütecekte siz ne yaparsanız yapın DBS Polo yu geçmezsiniz. 10 araba hızlanın Serdar yine geçer sizi....ve gittiğinizde göreceksiniz ....

Hadi bakalım zamanı yazın bende gelicem izlemeye

erh
22-08-2013, 10:49
Yoo insanlar gerçekten en hizli tsi i görecek

görecek herkes gördü zaten daha fazla uzatmaya gerek varmı..

mrtsnr
22-08-2013, 10:53
Heee yani Hakan şunu demek istiyor anlaşılan özgün bu işten anlamıyor rsa. Cekemiyor filan
Bu ne yaaa adam daha arabasını ayarlatacak şimdiden vakit zaman söylüyor
Bırakın bu saçmalığı özgün sağdan soldan yazılım alarak araç yapmıyor emek bilği döküyor ve taktire şayen işler yapıyor millet neden cekemiyor yapıyor adam iyi yapıyor ondan ...burda Serdar'ın Polo nasıl gitti ise diğerleride gider özgün Serdar'ın aracı ne varsa açmıyorya adam süremiyorsa veya aracında eksiklik varsa burda özgünün sucu ne şu tartışılmaz özgün bu işi biliyor ve yürütüyor . Ve yürütecekte siz ne yaparsanız yapın DBS Polo yu geçmezsiniz. 10 araba hızlanın Serdar yine geçer sizi....ve gittiğinizde göreceksiniz ....

Hadi bakalım zamanı yazın bende gelicem izlemeye

Geçilmez araba diye birşey yoktur, her zaman daha iyileri yapılabilir, konu içindeki bir postumda da belirtmiştim. Sonuçta bunu insan yaptı ve bir insan her zaman daha iyilerini de yapabilir. DBS'i bir 1.4 TSI geçerse nolcak?
Ayrıca işin yazılım detayına inilmeden geçilmez geçer vs. demek ne kadar mantıklı. Golfün nasıl bir timing,basınç,afr değerleriyle yürüdüğünü biliyor musun ki bu yorumu yapabiliyorsun. Örneğin ben şunu biliyorum RUR golfte en yüksek güçten daha çok stabiliiteye önem verildi, 20 kere de bassa aynı gidiyor. İstenirse en yüksek güce de çekilir ve öyle denenir. Geçilmez geçilir diye birşey yok, sonuçta tanrı yaratmadı DBS'i. İnsan emeği ürünü. Daha iyileri illa ki çıkacaktır. Ve çıktığında sen tükürdüğünü yalamış olursun, bu nedenle böyle iddialı sözler söylemeye gerek yok.

Konu da zaten atarlı ergenlerin, liselilerin tartışmasına benzemiş.

Pardon panpa kuzenim yazmış olmasın da sonra.. ;)

HKS99
22-08-2013, 11:03
Geçilmez araba diye birşey yoktur, her zaman daha iyileri yapılabilir, konu içindeki bir postumda da belirtmiştim. Sonuçta bunu insan yaptı ve bir insan her zaman daha iyilerini de yapabilir. DBS'i bir 1.4 TSI geçerse nolcak?
Ayrıca işin yazılım detayına inilmeden geçilmez geçer vs. demek ne kadar mantıklı. Golfün nasıl bir timing,basınç,afr değerleriyle yürüdüğünü biliyor musun ki bu yorumu yapabiliyorsun. Örneğin ben şunu biliyorum RUR golfte en yüksek güçten daha çok stabiliiteye önem verildi, 20 kere de bassa aynı gidiyor. İstenirse en yüksek güce de çekilir ve öyle denenir. Geçilmez geçilir diye birşey yok, sonuçta tanrı yaratmadı DBS'i. İnsan emeği ürünü. Daha iyileri illa ki çıkacaktır. Ve çıktığında sen tükürdüğünü yalamış olursun, bu nedenle böyle iddialı sözler söylemeye gerek yok.

Konu da zaten atarlı ergenlerin, liselilerin tartışmasına benzemiş.

Pardon panpa kuzenim yazmış olmasın da sonra.. ;)

Bakın ben golf için konuşuyorum tekrar deneme olsun yazarsınız geçtik diye ama Serdar gercekten arabasını iyi tanıyan ve gazlamasını çok iyi bilen bir insan doğrudur siz 20 kez gazlarsınız ama adam sizi 2 kez gectimi yarış bitmiş oluyor .. Bunu unutmayın yazılım firmalarını kötülemiyorum özgün artık dünya çapında bir yazılımcı ve işini gercekten güzel yapıyor bunuda kötülemek yanlış çünkü biz yazılımımızı bu firmaya yaptırıyoruz .kötü bir yazılımcımı kötümü yapıyor madem bu kadar kötü yazılımcı neden halen tercih ediliyor kötülemek hoş değil ...Hakan'da arabası bitmeden konuşması hoş değil inatla yazması gerekmez aracım bitsin tekrar denemek istiyorum sizinle demesi yeterli atar giderli gibi ne kadar Polo rocco golf varsa diye yazmasına gerek yok özgüne yazmasına gerek yok özgün degilya araç sahibi konu acsın şu tarihlerde şurda olucam dememek istiyorum şu araçlarla zaten deneyecek arkadaşlar hazır olacaktır

AEAlmas
22-08-2013, 11:18
görecek herkes gördü zaten daha fazla uzatmaya gerek varmı..

Yoo kuzenim yeni gördü ondada polo var mesela konu uzatma degil en başta polo nedir tarzinda idi durum mesela bende hybrid var su bu var kafalar rahat takiliniyordu gel gelelim ecufast araclarina ayri tutum var ispat pesinde idi bazi cevreler ne oldu ne degisti Antalya da deneme olacak eksik gedik olmasin Ecufast farki yine olacak Elin oglu geldi memleket e geçti gitti stock turbo ve stock cooler li aracla demek ki fastest tsi in Turkey yazmakla olmuyor millet demeli insanlar demeli ha elbet sizin araç harcama yapilmis emek öyle yada boyle var Ama ne konu küçümseme vardi su vardi bu vardi serdar gitti gecti geldi Antalya ya Ben guncellerim arkadas hoşuma gidiyor arkadasimin başarısı

krscan
22-08-2013, 11:21
Yoo kuzenim yeni gördü ondada polo var mesela konu uzatma degil en başta polo nedir tarzinda idi durum mesela bende hybrid var su bu var kafalar rahat takiliniyordu gel gelelim ecufast araclarina ayri tutum var ispat pesinde idi bazi cevreler ne oldu ne degisti Antalya da deneme olacak eksik gedik olmasin Ecufast farki yine olacak Elin oglu geldi memleket e geçti gitti stock turbo ve stock cooler li aracla demek ki fastest tsi in Turkey yazmakla olmuyor millet demeli insanlar demeli ha elbet sizin araç harcama yapilmis emek öyle yada boyle var Ama ne konu küçümseme vardi su vardi bu vardi serdar gitti gecti geldi Antalya ya Ben guncellerim arkadas hoşuma gidiyor arkadasimin başarısı

Emir bence araç sahipleri kendi aralarında halletmeleri daha doğru. Diğer türlü konu uzar gider kırıcı kelimeler konusulmaya yanlıs anlasılmalar olmaya baslar. Bence konuyu uzatmaya gerek yok. Deneme olucaksa kendi aralarında konusur denerler. Güncel çekmen hos olmamıs.

AEAlmas
22-08-2013, 11:45
Emir bence araç sahipleri kendi aralarında halletmeleri daha doğru. Diğer türlü konu uzar gider kırıcı kelimeler konusulmaya yanlıs anlasılmalar olmaya baslar. Bence konuyu uzatmaya gerek yok. Deneme olucaksa kendi aralarında konusur denerler. Güncel çekmen hos olmamıs.

İsmail im bir kac bilmediğin konu var konuşuruz

erh
22-08-2013, 12:35

çok iyi anlıyorum da seni işte zaten onlarca sayfa oldu yeterli değilmiydi diyorum.. yoksa herkes videolarına güncel cekerse çarşı karışır :D

Semii
22-08-2013, 13:04
Aile ici siddet uygulicam sana abi ... ( stock ayar ve bagajin dolu gel )

typh10
22-08-2013, 13:04
Arabaya serviste dsg+motor yazılım güncellemesi yapmışlar hiç haberim olmadan.600 km sonra ışık yaktı.Önce yazılım yapılmasına vesile olan yeri aradım(yazılımı yapan firmanın çözüm ortağıymış) durumu anlattım biz custom yazılım yapıyoruz log tutmuyoruz(ne demekse) 1200 TL dedi sonra yazılımı asıl yapanı aradım 350 TL dedi.Niye para istiyorsunuz ki zaten yapılan bir iş,ek bir maliyeti yok neyin parası bu öyle işte falan filan.Sonra Tolga ile irtibat kurdum(tholl-ga), ben yapılan işe bakarım adamda bir yazılım bir dv var benim stage 2 arabamdan(Supersprint komple egsoz,dp,dv,sprintbooster,kn filtre,yazılım vs) çok daha iyi gidiyor.yapılan işe bakarım ben,isteyen istediği kadar dedikodu yapsın İŞ KİŞİNİN AYNASIDIR!!

İlk müsait günümde ecu faste gidip yazılımımı yaptıracağım:icon_tup:

Oz`
22-08-2013, 13:20
bişiy Söyleyebilirmiyim??? :)

Oz`
22-08-2013, 13:21
https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/540354_393930990661153_1122883105_n.jpg

KA®ANLIK
22-08-2013, 13:32
yalnızım amk.gif

ne zaman gelelim :D

MeRtCaN
22-08-2013, 13:49
https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/540354_393930990661153_1122883105_n.jpg

Penguen Oldu Pokemon :)

http://i.capsspot.com/s/3/6/160917.gif

kelalper
22-08-2013, 15:06
Aile ici siddet uygulicam sana abi ... ( stock ayar ve bagajin dolu gel )

yuuh adaletini s... :)

mmustu
22-08-2013, 15:11
n.jpg

kanku ben sana bi arkadaş vermiştim epey oluyo ama :D,,

http://t1308.hizliresim.com/1d/q/rstsd.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Dookan
22-08-2013, 17:51
ii giido ii giidio valla begendim ben :) k04 sanıodum ama ona yanıorum uheuhee

teşekkür ederim saolasın özgün

AEAlmas
22-08-2013, 18:05

Akhisar da görüşürüz ;)

Oz`
22-08-2013, 21:40
ya özür dilerim hepinizden biraz tehtidler Maruz kaldım üstüme çokgeldiler HAUAHUAUHAUHAUHHUAA

http://i.capsspot.com/s/6/8/104073.jpg

Oz`
22-08-2013, 22:02
kanku ben sana bi arkadaş vermiştim epey oluyo ama :d,,

http://t1308.hizliresim.com/1d/q/rstsd.jpg (http://bit.ly/c25mcx)

http://www.youtube.com/watch?v=_-y-a98sgoM&feature=youtu.be
senin İÇİn bebegĞİmmm :d

fatiii
22-08-2013, 22:17
1.2 tsi a kibrit turbo taktim ekufestin arabalarini tek tek delecem son sozum budur polemiklere gelemiyecem.hepimiz yalniziz hepimiz pengueniz.

Oz`
22-08-2013, 22:22
1.2 tsi a kibrit turbo taktim ekufestin arabalarini tek tek delecem son sozum budur polemiklere gelemiyecem.hepimiz yalniziz hepimiz pengueniz.

hanımıişte hanımşl :D faticim benim :D

mrtsnr
22-08-2013, 22:26
Suan burda kibrit turbo diyenlerin, sus polo denemesinde "nasi bi turbo taktiniz ya, nasi bi spool sesi geliyor" dediğini hatirlatirim.

Sözleriniz biraz tutarlı olsun.

Saygilarla..(Sizde olmasa da)

fatiii
22-08-2013, 22:29
Gelde spool sesinin kralini dinletiyim sana varmi yokmu goruruz :D

Cem.B
22-08-2013, 22:34

Kibrit turbo yu okudum gulmekten kirildim :)

Oz`
23-08-2013, 00:21
aksam aksam bak düşüodum sandalyeyi kırıcaktık az kalsın huauhauhah kelebeği turbodan kücük olanlar konuşsssun :D

mmustu
23-08-2013, 08:05
pengu - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=_-y-a98sgoM&feature=youtu.be)
senin İÇİn bebegĞİmmm :d

hahahahha süpersin kanku :D

HKS99
23-08-2013, 10:03
direnpenguenhakan :D :D