Orijinalini görmek için tıklayınız : 320D 2012 Model. Neler Yapabiliriz ?
besyoali
12-08-2013, 16:37
Merhaba arkadaşlar...
2012 320D aldık acaba tatlı tatlı yüklemeye kalksak neler yapabiliriz.
Arabayı ve bizi üzmeden... :)
Birkaç forumda intercooler değişimi air intake downpipe ve yazılım yapılabilir 250hp güç alınabilir gibi şeyler okudum bana artı eksi ne olur ...
Birde 320D lerin şanzımanı 450Nm tork üstüne çıkarsa arıza yapıyormuş kaldırmıyormuş max 450nm olması gerekiyormuş.
Fikirleriniz nedir....:soru:
Teşekkür ederim... :beuj:
Arac hayirli olsun yuklemeden once denesekmi sizinle:D
orjinali zaten 380 nm degılmı? 70 nm mu varmıs sınıra.bana bıraz muamma geldi.yazılım yapılanların hepsi direk 480 nm oluyor zaten.
besyoali
12-08-2013, 16:41
Arac hayirli olsun yuklemeden once denesekmi sizinle:D
Merhaba teşekkür ederim...
Araba Ankara da inşallah bu hafta alacağız kardeşim aldı maalesef benim değil inşallah ilerde alabiliriz...
Kardeşim yolda güç altımda olsun ihtiyaç halinde kullanırım mantığı ile araba alır...;)
Modifiyesi ile ben ilgileneceğim bakalım ne çıkacak ortaya....
Shadow_Dancer
12-08-2013, 16:42
Motor şanzuman uyumu direk efsane, tüketim desen çok iyi.. Ben olsam o kombinasyonu hiç kurcalamazdım :)
Merhaba teşekkür ederim...
Araba Ankara da inşallah bu hafta alacağız kardeşim aldı maalesef benim değil inşallah ilerde alabiliriz...
Kardeşim yolda güç altımda olsun ihtiyaç halinde kullanırım mantığı ile araba alır...;)
Modifiyesi ile ben ilgileneceğim bakalım ne çıkacak ortaya....
Ozaman en guzeli yazilim:)
besyoali
12-08-2013, 16:44
orjinali zaten 380 nm degılmı? 70 nm mu varmıs sınıra.bana bıraz muamma geldi.yazılım yapılanların hepsi direk 480 nm oluyor zaten.
Bende bir forumda okudum şanzıman alt yapısı uygun değilmiş 330 335 d'de böyle bir sorun yok yazıyordu biraz daha araştıracağım....
Bu arada yazılım sonucu 400-410nm tork alındığını yazmışlar....
Tabi biraz daha araştırma yapacağım.... :confused:
Bende bir forumda okudum şanzıman alt yapısı uygun değilmiş 330 335 d'de böyle bir sorun yok yazıyordu biraz daha araştıracağım....
Bu arada yazılım sonucu 400-410nm tork alındığını yazmışlar....
Tabi biraz daha araştırma yapacağım.... :confused:
paşaoğlunun yaptıgı yazılımda 480 nm oldugunu gormustum ama suan bulamadım o dyno cıktısını
besyoali
12-08-2013, 19:26
paşaoğlunun yaptıgı yazılımda 480 nm oldugunu gormustum ama suan bulamadım o dyno cıktısını
Evet haklıymışsın 229 hp güç ve 480nm tork alıyorlarmış motor ömrünü kısıltıyor yorumunu çok fazla okudum bugün.
yağ değişimini daha sık yapmamız gerekiyormuş.
Araştırmaya devam ediyorum ....
downpipe hakkında görüşleriniz nedir vize hariç bir sorun çıkarmıyor galiba araç üzerinde...
Boost Up
12-08-2013, 22:02
arkadaşımda var 320d, box var aracında ve değişik yürüyor:D
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/155363-e90-lci-dks-m.html
güzel bir yazılım ile yüzünüzde tebessüm bırakır.fazladan filtre+downpipe yeterli olur bence. :)
e90 320d'ye egzoz yapanlarda var ama sesi hoşunuza giderse yaptırın beni sarmadı çünkü pek.
besyoali
13-08-2013, 13:16
arkadaşımda var 320d, box var aracında ve değişik yürüyor:D
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/155363-e90-lci-dks-m.html
Paylaşım için sağol ...
Box için alt devirlerde iyi yürütüyor ama üst devirlerde yığılıp kalıyor yorumunu çok okudum...
Baklım şuan yazılım yaptırıp dtp yi söktürmeyi planlıyoruz...
Araştırmaya devam... :)
besyoali
13-08-2013, 13:18
güzel bir yazılım ile yüzünüzde tebessüm bırakır.fazladan filtre+downpipe yeterli olur bence. :)
e90 320d'ye egzoz yapanlarda var ama sesi hoşunuza giderse yaptırın beni sarmadı çünkü pek.
Egzos için aynı görüşteyim downpipe ise vize den geçmiyormuş sanırım... :)
Paylaşım için sağol araştırmaya devam .... :)
sadece yazılım yeterli olacaktır. 225-230hp ve 480nm civarı ölçüyorum yazılım sonrası.. gayet hızlı bi araba oluyo yazılımdan sonra da.. baska bişey yapmana pek gerek yok
besyoali
13-08-2013, 16:59
sadece yazılım yeterli olacaktır. 225-230hp ve 480nm civarı ölçüyorum yazılım sonrası.. gayet hızlı bi araba oluyo yazılımdan sonra da.. baska bişey yapmana pek gerek yok
Tedşekkür ederim arkdaşalar....
Yazılım yapılacak anlaşıldı...
Pekiiiii şimdi nerede yaptırabiliriz bu işin ehli kimdir ....
Tavsiyeleriniz nelerdir.... :)
Hiç problem çıkarmadan İzmir ve İstanbul da bu işi kime yaptırabiliriz...
Yetkili servise gidin Borusan,Kosifler.
Ağustos sonuna kadar Performance Kit indirimleri var.
204 hp- 420 nm oluyor, E90 184 lerdeki kitin içeriği şu şekilde;
Daha büyük intercooler
Box filan değil yeni bir ecu
600 watt radyatör fanı
Hepsi bmw nin kendi orjinal ürünü.en ufak sıkıntı olmadan kafa rahat binilir. Yeni f30 kasada 600w fan bulunmuyor 1100 euroya veriyorlar e90 için bir sorun isterseniz.
besyoali
13-08-2013, 21:37
Yetkili servise gidin Borusan,Kosifler.
Ağustos sonuna kadar Performance Kit indirimleri var.
204 hp- 420 nm oluyor, E90 184 lerdeki kitin içeriği şu şekilde;
Daha büyük intercooler
Box filan değil yeni bir ecu
600 watt radyatör fanı
Hepsi bmw nin kendi orjinal ürünü.en ufak sıkıntı olmadan kafa rahat binilir. Yeni f30 kasada 600w fan bulunmuyor 1100 euroya veriyorlar e90 için bir sorun isterseniz.
Bilgi için teşekkür ederim yarın arayacağım... :icon_tup:
bence de en mantıklısı onur_s in yazdığı orjinal performance kit.
wiesmann
14-08-2013, 11:24
borusan yolları gorunmus bencede :)
DoDo_hamann
14-08-2013, 12:22
Etrafınızda bu işle uğraşan ekmek yiyen insanlar varken neden borusan kazansın bende bunu anlamadım :)
Borusan'ın kiti 2800-3000tl arası gibi bir rakam eğer indirimden faydalanabilirseniz.
Doğuş gibi bir garanti sistemi olmadığı için büyük konuşmayayım ama borusana arabamı servise dahi sokmam.
Bu fiyata dışarda forge intercooler ve yazılımı yaptırabilirsiniz, belki daha düşük rakamlara gelir arabayı hiç zorlamadan minimum 215-220 hp aralığı güç alırsınız. Zaman içinde yetmez ise ücretsiz yazılım güncellemesi ile farklı maplerle daha fazla güç alınır, denenir.
Yazılımlı 320d kullanıyorum, agresifte kullandığımı düşünüyorum, intercooler gerektirecek kadar şişmedi bugüne kadar arabam hatta her basışımda aynı gücü torku yakaladım diyebilirim. Şehir içi 7.5 lt yakıyordum, yazılımdan öncede bu civardaydı.
Uzun lafın kısası yazılımını yapın yayınızı takın keyfinize bakın şahsi görüşüm.
Sercan AKCAN
14-08-2013, 12:58
Tedşekkür ederim arkdaşalar....
Yazılım yapılacak anlaşıldı...
Pekiiiii şimdi nerede yaptırabiliriz bu işin ehli kimdir ....
Tavsiyeleriniz nelerdir.... :)
Hiç problem çıkarmadan İzmir ve İstanbul da bu işi kime yaptırabiliriz...
Yazılımı İstanbulda Ecufast e yaptırabilirsiniz gönül rahatlığıyla.Herhangi bir sorun yaşamazsınız.
besyoali
14-08-2013, 21:16
Yazılımı İstanbulda Ecufast e yaptırabilirsiniz gönül rahatlığıyla.Herhangi bir sorun yaşamazsınız.
Arabayı bugün aldık ....
İnşallah yazılım ve intercooler önümüzdeki hafta yaptıracağız...
tecrübeleri paylaşacağım....
herkese çok teşekkür ederim ....:)