Orijinalini görmek için tıklayınız : Samsung Galaxy S4 - HTC One - Iphone 5 (yazdığım kullanım tarzına göre)
Gimifayf
14-08-2013, 22:52
Selam abiler, kardeşler.
Öncelikle forumdaki her postu okudum, kafadan konu açmadım ama kendi beklentilerime göre hangisi en uygun olanı bunu bulmak benim derdim.
Yarın telefon alıcam, şirkete alınıcak bende araya kaynadım.
Zamanım kısıtlı yarın kesin almak zorundayım.
Bütçe sorun değil önemli olan en iyi seçimi yapmak.
Şu anda 4'üm var, ahizeden ses gelmediği için değiştiricem. Ayrıca da deli gibi ısınıyor şarjdayken.
Beklentim düşük telefondan,
-Whatsapp
-Twitter
-Instagram
-Vine
-Gmail
-Youtube
-Kaliteli fotoğraf
-Kaliteli müzik
-24 saat yetecek şarj.
Bunlar dışında telefonu hiçbirşey için kullanmam, yani öyle deli gibi kurcalayıp her özelliğini kullanayım derdim yok.
Takılma donma olmasın istiyorum. (Şu anki 4'üm takılıyo ve orta tuş pert.)
HTC'nin ses kalitesini ve kamerasını herkes övmüş.
Galaxy'nin herkes şarjını övmüş.
Iphone içinse IOS ayrıcalığından bahsedilmiş.
Açıkçası çok müzik dinlediğim için İtunes'a bağlı kalmak canımı sıkıyo ama androidlerde de sürekli takılma sorunundan bahsedilmiş, o da kafamı kurcalıyo. :beuj:
Sonuç olarak Apple'dan diğer markalara geçmek kumar mı olur benim beklentilerim çerçevesinde?
iOS'a alisiksan diğerlerinde zorlanırsın. iPhone 5'in senin acından oluşturabileceği tek sıkıntı şarj.
Aynı seçenekler arasından s4'ü tercih ettim.Şarjının dayanma süresi ve fotoğraf bakımından oldukça memnunum.
Apple'da ios gerçekten çok stabil ve uyumlu bir işletim sistemi ancak full hd ekran olmaması, pil ömrünün zayıflığı, fotoğraf çekme kabiliyeti bakımından nispeten geride kalması sebebiyle elemiştim.
Htc One müzik çaları çok güzel kasası da ama çektiği fotoğrafları öyle ahım şahım bulmamıştım orjinal ebatlara.Isınma durumu da s4'e göre biraz daha fazla gibi gelmişti.
Overall'da bana göre s4 daha önde ama hala her konuda üstün değil.
mert_can 41
14-08-2013, 23:22
İphone 5 kullanan biri olarak sakın bulşmayın 4 ümü satıp aldım kafamı duvara vuruyorum dediğiniz özelikleri karşılıyo ama kilit tuşu çok kalitesiz daha önceki elimde kalmıştı bu da kesin gider eskisi gibi metal değil plastik tuşu takılma donma problemi hatsafada 5 aylık telefon günde 3 kere kilitleniyo hiç bir komutuma cevap vermiyo :(
İphone 5 kullanan biri olarak sakın bulşmayın 4 ümü satıp aldım kafamı duvara vuruyorum dediğiniz özelikleri karşılıyo ama kilit tuşu çok kalitesiz daha önceki elimde kalmıştı bu da kesin gider eskisi gibi metal değil plastik tuşu takılma donma problemi hatsafada 5 aylık telefon günde 3 kere kilitleniyo hiç bir komutuma cevap vermiyo :(
Cihazında bir sıkıntı var belli ki. Değil günde 3 kere kullanıldığı süre boyunca 3 kere kilitlenmez bu telefon. Restore denedin mı? Power tuşu bende de sıkıntılı yarısı basıyor, garantiye yollayacağım.
Gimifayf
14-08-2013, 23:26
iOS'a alisiksan diğerlerinde zorlanırsın. iPhone 5'in senin acından oluşturabileceği tek sıkıntı şarj.
Aynı seçenekler arasından s4'ü tercih ettim.Şarjının dayanma süresi ve fotoğraf bakımından oldukça memnunum.
Apple'da ios gerçekten çok stabil ve uyumlu bir işletim sistemi ancak full hd ekran olmaması, pil ömrünün zayıflığı, fotoğraf çekme kabiliyeti bakımından nispeten geride kalması sebebiyle elemiştim.
Htc One müzik çaları çok güzel kasası da ama çektiği fotoğrafları öyle ahım şahım bulmamıştım orjinal ebatlara.Isınma durumu da s4'e göre biraz daha fazla gibi gelmişti.
Overall'da bana göre s4 daha önde ama hala her konuda üstün değil.
Abiler yarın sabah S4 alıyorum karar verdim, forumdaki her postu tek tek okudum, netteki diğer sitelerde de araştırdım, benim durumumda eğer S4'ü beğenmezsem İphone'a döner bluetooth kulaklıkla arızalı şekilde kullanırım diye düşündüm, bana mantıklı geldi. Böylece bi de Android'in tadına bakmış olucam.
mert_can 41
14-08-2013, 23:31
Cihazında bir sıkıntı var belli ki. Değil günde 3 kere kullanıldığı süre boyunca 3 kere kilitlenmez bu telefon. Restore denedin mı? Power tuşu bende de sıkıntılı yarısı basıyor, garantiye yollayacağım.
Yok restore etmedim yazışım bile güncelemedim aldığımın ikinci haftasında başladı sorunlarım :(
Abiler yarın sabah S4 alıyorum karar verdim, forumdaki her postu tek tek okudum, netteki diğer sitelerde de araştırdım, benim durumumda eğer S4'ü beğenmezsem İphone'a döner bluetooth kulaklıkla arızalı şekilde kullanırım diye düşündüm, bana mantıklı geldi. Böylece bi de Android'in tadına bakmış olucam.
İphone alışmış biri olarak aldıktan sonra s4 le tecübelerinizi yazarsanız sevinirim bende geçiş yapıcam ama çekiniyorum :D
Gimifayf
14-08-2013, 23:33
Yok restore etmedim yazışım bile güncelemedim aldığımın ikinci haftasında başladı sorunlarım :(
İphone alışmış biri olarak aldıktan sonra s4 le tecübelerinizi yazarsanız sevinirim bende geçiş yapıcam ama çekiniyorum :D
Tabiki yazarım kardeşim. :)
Bir de Samsung'da benim yukarda yazdığım uygulamaların hepsi var mı ve beleş mi? :D
mert_can 41
14-08-2013, 23:36
Tabiki yazarım kardeşim. :)
Bir de Samsung'da benim yukarda yazdığım uygulamaların hepsi var mı ve beleş mi? :D
Vine,gmail,youtubeyi bilmiyorumda diyerleri var instegramdanda emin değilim ama watsup tan eminim arkadaşımın telinde var
Bir kere s4 alırsan geçmezsin zaten iP5'e...
Şarj var,kamera var,uygulamalarda sıkıntı yok..vine dışında bütün uygulamalarıda ben kullanıyorum , vineda vardır herhalde :)
yigitblr
14-08-2013, 23:45
Kardeşimin 3gs inde bile daha donmaya şahit olmadım ki telefonda 6.1.3 yüklü,5 neymiş öyle ya
kardeş özelden de yazdım sana, şu anki aklım olsa one alırdım ama s4'den memnun değil miyim? elbette hayır, çok memnunum. emin ol s4 alırsan iphone 5 almaktan çok daha akıllı iş yapmış olacaksın. o kadar kral telefondur, sadece görüntü ve kasa kalitesi zayıf. ha bunlar önemli mi? elbette hayır. :)
Gimifayf
15-08-2013, 01:01
Bir kere s4 alırsan geçmezsin zaten iP5'e...
Şarj var,kamera var,uygulamalarda sıkıntı yok..vine dışında bütün uygulamalarıda ben kullanıyorum , vineda vardır herhalde :)
Vine de olmayıversin sorun değil abi. :)
Kardeşimin 3gs inde bile daha donmaya şahit olmadım ki telefonda 6.1.3 yüklü,5 neymiş öyle ya
Apple o konuda bi başka. :)
kardeş özelden de yazdım sana, şu anki aklım olsa one alırdım ama s4'den memnun değil miyim? elbette hayır, çok memnunum. emin ol s4 alırsan iphone 5 almaktan çok daha akıllı iş yapmış olacaksın. o kadar kral telefondur, sadece görüntü ve kasa kalitesi zayıf. ha bunlar önemli mi? elbette hayır. :)
Abi HTC One'ın sesi abartıldığı kadar ekstrem birşey değilse Samsung alıcam, çünkü dediğin gibi aksesuar olayı falan da önemli, bi de bu wireless şarj olayı eğer verimli birşeyse mükemmel. :)
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/159892-smartphone-sorunsali.html
Boost Up
15-08-2013, 01:06
EDGE e alınca iPhone un şarjı 1.5 gün gidiyor:) ben iPhone5 alırdım
Silence45
15-08-2013, 01:17
Bu konu kişiden kişiye değişir abi.
Ayrıca One kamerasının yazılımsal problemleri mevcuttu.Güncelleme gelirse çok çok iyi olacak ancak şuan için yazılım problemleri mevcuttu.One'ın sesi aşırı yüksek değil diğerleri ile normal seviyede ancak hepsinden temiz ve net sesi mevcut.
sarışın - esmer - kumral :D
hangisinin tadına baksan diğerini isteyeceksin emin ol ;)
sırasıyla ; s2 -s3 - s4 / i3 - i4 - i5 / htc one hepsini kullandım ,
bunların hepsinden iphone un üstüne telefon yok yok yok ! ! !
şayet tercihin android den yana olacaksa kesinlikle htc one dan yana olsun mahcup etmez..
ama bu android sacmalarından ben bıktım artık...
bi defa hayvan gibi takılıyo samsung un bütün cihazları istediği kadar hızlı olsun 5 para etmez benim gözümde..
htc one samsung a nazaran çok çok daha iyi çok daha hızlı stabil bi cihaz..
karar senin :) lakin bu kızlardan en şehvetlisi şarjı azda gitse iphone dur :) (şarj problemini bataryalı kılıf ile çözebilirsin , tabiki kalitelisiyle)
bunları foto kalitesi için yazmadım
Xperia Z Kullanıyorum. Kusura bakmayın ama fotoğraf kalitesinde iphone serisini kendi klasmanındaki ve hatta bir klas altı bütün androidler geçer... Kasılma donma sorunu ben yaşamıyorum. Ne yapıyorsunuz telefonla bilmiyorum ama, birkaç oyun oynarım, face bakarım whatsupdan yazışırım. Bunlarıda havuzda bile yapabildiğim bir telefonum var acaip memnunum
darkmoon
15-08-2013, 02:10
htc one ım var bende senin dediğin o app lerden fazlasını kullanmıyorum çokda memnunum aldığıma gram pişman olmadım.. nexus4 ile bunun arasında kalmışdım bunu aldım..
İp5 ve S4'ü kullandım..Şuan Note 2 kullanıyorum kaleminden dolayı.
Açık konuşmak gerekirse saydığın şeyleri bu telefonlar çok rahat halleder..O nedenle hepsi seni mutlu edebilir..Uygun fiyata bulduğunu tercih et..
İp5'in üstüne telefon tanımıyorum diyenlerede pek takılma,eskidendi o.
darkmoon
15-08-2013, 03:22
android phone ları ayrı değerlendirmek lazım, ios ayrı..
ben nexus 5 i bekliyorum çok sağlam gelicek özellikleriyle üstündeki saf pure android ile hem çok hızlı olucak hemde epey özellikli donanımlı olucak eğerki lg g2 platformunda üretilirse... motorola ile gelirse nexus 5 o zaman düşünürüm..
zaten 2013 sonu pek çok markanın yeni modellerini çıkarıcağı zaman olucak yeni iphone bekleniyor yeni galaxy s5 bekleniyor bilhassa v-nand teknolojisi ile 128gb olucağı sölyeniyor yeni s5 in yeni htc bekleniyor yeni nexus5 bekleniyor..
HTC One X kullanıyorum, bunu değiştirmeye bir imkanım olursa HTC One'dan başkasını tercih etmezdim. Samsung o rezil plastik kalitesiyle rakibi bile olamaz.
Samsung o rezil plastik kalitesi
Bu doğru malesef, en üst seviye en pahalı telefonunda bile çerçeve kalitesi pek iyi değil,yan tuşların malzeme kaliteside pek iyi değil..Özellikle İp5'ten sonra hissedilebiliyor bu durum..
Ancak malzeme kalitesi ne kadar düşük gözüksede dayanıklılık olarak bi sıkıntı yaşamadım hatta beklediğimden epey iyi dayanıyor ki telefonu her zaman kılıfsız,korumasız,jelatinsiz kullanan biriyim...Kısacası dayanıklı diyebilirim..
Bu konuda en iyisi İp serisi sonra HTC..
CeM öZeR
15-08-2013, 08:26
Ay sonunda tatile çıkacağım. Tatil sonrasında telefonumu değişeceğim. Konuyu yakından takip edeceğim. Şuanki telefonum iphone 3S , iphone 5 aklımda ama bakalım hayırlısı. Bide 2-3 ay kadar sonra iphone 5S gelecek diye duydum doğru mudur? Bilgi sahibi arkadaşlar yazarsa sevinirim.
Şu kasma sorunu yaşayan s3- s4 sahiplerinin ürünlerini cidden çok merak ediyorum. 8 aydan uzun süredir s2 kullanıyorum. Ne takılma yaşadım, ne reset atma sorunu. Ayrıca galaxy s serisi cep dostudur, 2. el olarak, özellik olarak kat be kat üzerinde olduğu serilerden daha uygundur. Bu yönüyle de, yaptıkları konusunda da mantıklıdır. :D
Xperia z diyorum baska da bisey demiyorum, hepsi var ve saglamlik desen ustune yok, ilk ciktigi gunden beri kullaniyorum, bunu kullanmasam gider i phone 5 alirim, baska bir android telefona bulasmam hele ki samsunga, ilk 2,3 ay iyi gidiyo hersey sonra takilmalar donmalar basliyo, markalara takilmam ama bence samsung klima fln yapsin.
Cidden merak ettim android kullananların kitlenmesi sorununu... Htc one kullanıyorum 4 aydır falan 1 kere bile kitlenmedi. Harici amfisi var htc nin.. Kulak zarının titrediğini hissedeceksiniz. Arka cam 4 ultra piksel ve 13 mp den daha yüksek bi kaliteye sahip. S4 çok yakınımda var ve aralarında htc daha üstün.
Dezavantajlarına gelince ön cam iyi değil net değil. Ayrıca 1-2 saatlik kullanımlarda şark kısmında ısınma oluyor. Bunların dışında hiç sorun yaşamadım.
Ben 1 senedir android işlemcili Ascend P1 kullanıyorum hiçbir sorun yaşatmadı. Bazen sd kart görmüyor bi onu çözemedim. :D
Silence45
15-08-2013, 10:35
Ay sonunda tatile çıkacağım. Tatil sonrasında telefonumu değişeceğim. Konuyu yakından takip edeceğim. Şuanki telefonum iphone 3S , iphone 5 aklımda ama bakalım hayırlısı. Bide 2-3 ay kadar sonra iphone 5S gelecek diye duydum doğru mudur? Bilgi sahibi arkadaşlar yazarsa sevinirim.
10 eylülde tanıtılacak 25 ekim gibi de raflarda olacak diyorlar ama tabiki Türkiye'ye yasal olarak elmesi yine aralık-ocak gibi olur tahminen.
Gunes G.
15-08-2013, 11:01
Turkiyeye gelen ilk standart s4 rom'lu telefonlar kamerayi acmak istediginizde arada reset atabilir telefona bilinsin. Ayrica yine stock rom'da contact'in gelmesi kimi zaman bir asir surebiliyor. Bunlar bilinen sorunlar.
Ha ama android'de sorun oldugu zaman cozumu apple gibi karsidan beklemiyoruz, kendimiz rom degistirerek hallediyoruz. Bircok hobi olarak yazilimla ugrasan insan standart romu alip degistirip degistirip baska ozellikler ekleyip, tum programlarini ozel yontemlerle daha hizli calisir hale getirip, kullanici yuzunun gorselligini degistirip hatta farkli kerneller kullanip, samsungun yapmis oldugu standart rom'dan cok daha hizli, stabil ve cok daha az pil harcayan rom'lar gelistirir, kullanicilarda bunlari telefonlarina yukleyerek android platformunu dibine kadar kullanirlar.
Standart romla android kullanan bir kullanicinin gordugu, android'in potansiyelinin anca %30'u olur. Yapacagi yorumda anca bu olcude olacaktir.
Eger bilgisayarla araniz yoksa, rom mom ugrasamam diyenlerdenseniz zaten android almayin, iphone alin, kasasi filan daha guzel, hem elma logosu filanda var, bosverin android size gore degil. Mutsuz olursunuz androidle...
Standart romla android kullanan bir kullanicinin gordugu, android'in potansiyelinin anca %30'u olur. Yapacagi yorumda anca bu olcude olacaktir.
Eger bilgisayarla araniz yoksa, rom mom ugrasamam diyenlerdenseniz zaten android almayin, iphone alin, kasasi filan daha guzel, hem elma logosu filanda var, bosverin android size gore degil. Mutsuz olursunuz androidle...
Aynen imzamı atarım altına..
Ben ip5 satıp S4 aldım... Ne rom'dan anlarım ne başka bişeyden.. Iphone'da güncelleme var diyodu, yükle diyodum bitiyodu:) Anrodil kullanmak için biraz daha meraklı olmak lazım ne yapabilirim daha nasıl geliştirebilirim diye..
Turkiyeye gelen ilk standart s4 rom'lu telefonlar kamerayi acmak istediginizde arada reset atabilir telefona bilinsin. Ayrica yine stock rom'da contact'in gelmesi kimi zaman bir asir surebiliyor. Bunlar bilinen sorunlar.
Ha ama android'de sorun oldugu zaman cozumu apple gibi karsidan beklemiyoruz, kendimiz rom degistirerek hallediyoruz. Bircok hobi olarak yazilimla ugrasan insan standart romu alip degistirip degistirip baska ozellikler ekleyip, tum programlarini ozel yontemlerle daha hizli calisir hale getirip, kullanici yuzunun gorselligini degistirip hatta farkli kerneller kullanip, samsungun yapmis oldugu standart rom'dan cok daha hizli, stabil ve cok daha az pil harcayan rom'lar gelistirir, kullanicilarda bunlari telefonlarina yukleyerek android platformunu dibine kadar kullanirlar.
Cahilliğimi mazur görün, rom değiştirme dediğimiz yazılımsal oluyormsanırım. Bunları nasıl değiştiricez ? Cihazı nasıl daha efektif hale getiririm ? Htc one cihaz.
Sarj olarak s4
Iphone kullaniginiznicin rahat olur 5 ama gunde 2 defa sarj gerekio
Multimedia da htc muzik film camera :)
Diger yazdiklarinizi zaten 3 telefonda yapar siz yazdiklarinizdan size goredaha onemlimolanlar tarafina yogunlasin :)
Gunes G.
15-08-2013, 11:14
Cahilliğimi mazur görün, rom değiştirme dediğimiz yazılımsal oluyormsanırım. Bunları nasıl değiştiricez ? Cihazı nasıl daha efektif hale getiririm ? Htc one cihaz.
Once root'lamak lazim, daha sonra istediginiz rom'a gecis yapabilirsiniz.
Ben kaynak olarak Android, Windows Phone, and Windows Mobile Development News, Information, and Howtos - XDA Developers (http://www.xda-developers.com/) u kullaniyorum, yukarida forum var, forumuna girdiginizda asagi dogru scroll'la kendi cihazinizin ana grubunu bulun, zaten resimlidir rahatca bulursunuz. Daha sonra baslayin okumaya :)
Once root'lamak lazim, daha sonra istediginiz rom'a gecis yapabilirsiniz.
Ben kaynak olarak Android, Windows Phone, and Windows Mobile Development News, Information, and Howtos - XDA Developers (http://www.xda-developers.com/) u kullaniyorum, yukarida forum var, forumuna girdiginizda asagi dogru scroll'la kendi cihazinizin ana grubunu bulun, zaten resimlidir rahatca bulursunuz. Daha sonra baslayin okumaya :)
Teşekkürler bakıyorum.
Gunes G.
15-08-2013, 11:17
Bu arada kamera HTC kamera HTC diyor herkes, detaylandirmak gerekirse gunduz ve isikli cekimlerde S4, gece karanlik cekimlerde HTC. Yoksa aydinlik bir cekimde, HTC'nin S4 ile rekabet etmeye donanimi yetmez. O yuzden kamera direk HTC ya da SAMSUNG demek eksik olur.
burakgulsan
15-08-2013, 11:38
Bende s4 kullanıyorum tavsiye ederim ne bir donma yaşadım nede başka bir sorun iP da kullandım başka samsung s serileride gerek şarj gerek foto çekimi s4 alabilirsiniz istediğiniz bütün uygulamalar vine dahil markette mevcut ve ücretsiz
cabrioleter
15-08-2013, 11:48
Cidden merak ettim android kullananların kitlenmesi sorununu... Htc one kullanıyorum 4 aydır falan 1 kere bile kitlenmedi. Harici amfisi var htc nin.. Kulak zarının titrediğini hissedeceksiniz. Arka cam 4 ultra piksel ve 13 mp den daha yüksek bi kaliteye sahip. S4 çok yakınımda var ve aralarında htc daha üstün.
Dezavantajlarına gelince ön cam iyi değil net değil. Ayrıca 1-2 saatlik kullanımlarda şark kısmında ısınma oluyor. Bunların dışında hiç sorun yaşamadım.
burada hatanız var. teknoseyir ve forumdonanımhaber gibi sitelerde birebir karşılaştırması yapıldı bütün 13mplik kameralardan daha kötü..
HTC 2000 tl yani iphone la aynı fiyata satılıyor.Teknik olarak dahada üstün bir cihaz.
S4 1750 felan ama düşecektir bir süre sonra Samsung doğası gereği.
Ben ip5den yana kullandım tercihimi tamamen alışkanlıktan dolayı.
HardCore
15-08-2013, 12:19
Snapdragon rom lu s2 işinizi fazlasıyla görecektir, androidi merak ediyorsanız arızalı hali ile takas yapacak birçok telefoncu çıkacaktır.
Takas yapın kullanın, ama şahsen ios tan vazgeçmezdim
burada hatanız var. teknoseyir ve forumdonanımhaber gibi sitelerde birebir karşılaştırması yapıldı bütün 13mplik kameralardan daha kötü..
birçok satıcı ve kullanıcı yorumuna bağlı olarak bu yorumu yaptım.
HTC 2000 tl yani iphone la aynı fiyata satılıyor.Teknik olarak dahada üstün bir cihaz.
1700 den düşük fiyatlara dahi garantili s4 bulunur durumda şuan.
Karşılaştırma Apple iPhone 5 64GB vs. Samsung Galaxy S4 64GB - Apple iPhone 5 64GB için 13 Sebep - VERSUS (http://versus.com/tr/apple-iphone-5-64gb-vs-samsung-galaxy-s4-64gb)
RottingChrist
15-08-2013, 12:49
bu güne kadar kullandığım hiç bir samsung ürününde sıkıntı yaşamadım. akşama ben de s4 alıp keyfime bakacağım. ios tan androide geçersen alışamazsın muhabbeti yapanlar 3 4 sene önce ne marka telefon kullanıyordu acaba :)
Karşılaştırma Apple iPhone 5 64GB vs. Samsung Galaxy S4 64GB - Apple iPhone 5 64GB için 13 Sebep - VERSUS (http://versus.com/tr/apple-iphone-5-64gb-vs-samsung-galaxy-s4-64gb)
ellerine sağlık, olayı bitirmişler. ;)
RottingChrist
15-08-2013, 12:55
13 sebebi tek tek okuyunca çok güldüm. :D
13 sebebi tek tek okuyunca çok güldüm. :D
aynen. :) hatta ele alınacak bariz bi üstünlük bulamadım arkadaş. :)
lg optimus g pro diyorum her zaman bir bakın teknosada kurcalayın
darkmoon
15-08-2013, 13:43
şu an fiyat performans eğrisinde alınıcak en iyi tel nexus 4 900 tl idi en son kliksa da..
HTC one aldım 1 hafta oldu. Kamera dışında hiç bir şeyinden şikayetçi değilim. S4 ile arasında kalmıştım ekran, kasa kalitesi ve ses kalitesine baktım ve one ağır bastı. Media marktta ciddi bir fiyat farkı vardı S4 için güzel bir kampanya sunmuştu fakat arada ki farka çok değmese de.(200 lira gibi bir rakam) pişmanlık yaratmadı. S4 maket gibi geliyor bana. hızlıdır özellikleri, sensörleri filan göz alıcı fakat bazı şeylerden de feragat edilmiş bir cihaz S4.:)
Enverbah
15-08-2013, 14:46
8 aydır ıp5 kullanıyorum.bir kere takılma donma olmadı
ama s4 iyi gözünle felan ekran kaydırıyon :D
Silence45
15-08-2013, 15:42
Şu karşılaştırma sitelerinde Apple cihazları donanıma göre karşılaştıranlar var.Apple'ın tercih sebebi her zaman yazılımı olmuştur zaten.Öyle donanımda bu kadar performans sağlarken yüksek donanıma gerek duymuyorlar.Bu yüzden yok 4 çekirdek yok 2gb ram muhabbetini en azından Apple cihazlarla yapılmasına karşıyım.
teli sırf sosyal medya vs. yazdığın aplikasyonlar için kullanıyorsan s4 alırsan çok pişman olursun şimdiden söyleyim. Çoğu app ler başarısız ios muadillerine göre.
Gimifayf
15-08-2013, 19:56
sarışın - esmer - kumral :D
hangisinin tadına baksan diğerini isteyeceksin emin ol ;)
sırasıyla ; s2 -s3 - s4 / i3 - i4 - i5 / htc one hepsini kullandım ,
bunların hepsinden iphone un üstüne telefon yok yok yok ! ! !
şayet tercihin android den yana olacaksa kesinlikle htc one dan yana olsun mahcup etmez..
ama bu android sacmalarından ben bıktım artık...
bi defa hayvan gibi takılıyo samsung un bütün cihazları istediği kadar hızlı olsun 5 para etmez benim gözümde..
htc one samsung a nazaran çok çok daha iyi çok daha hızlı stabil bi cihaz..
karar senin :) lakin bu kızlardan en şehvetlisi şarjı azda gitse iphone dur :) (şarj problemini bataryalı kılıf ile çözebilirsin , tabiki kalitelisiyle)
bunları foto kalitesi için yazmadım
Abi Ios harici bişey denemiş olayım diye S4 aldım, kesinlikle ekran kalitesinden ve kamerasından dolayı çok doğru karar vermişim.
Apple'a gelince, zaten arızalı da olsa Iphone 4'um var attım bi kenara şimdiden, Ipod olarak kullanmayı planlıyorum. :)
Xperia Z Kullanıyorum. Kusura bakmayın ama fotoğraf kalitesinde iphone serisini kendi klasmanındaki ve hatta bir klas altı bütün androidler geçer... Kasılma donma sorunu ben yaşamıyorum. Ne yapıyorsunuz telefonla bilmiyorum ama, birkaç oyun oynarım, face bakarım whatsupdan yazışırım. Bunlarıda havuzda bile yapabildiğim bir telefonum var acaip memnunum
Abi Sony'ye ben daha ısınamadım, nasıl ki Chery ilk geldiğinde hepimiz yadırgadık, o hesap Sony'nin akıllı telefonları da o statüde benim gözümde şu anda, o yüzden S4 aldım. :)
htc one ım var bende senin dediğin o app lerden fazlasını kullanmıyorum çokda memnunum aldığıma gram pişman olmadım.. nexus4 ile bunun arasında kalmışdım bunu aldım..
Abi evde 3 tane Nexus 4 var, bu yüzden biraz daha sıcaktım Samsung'a, bayide HTC'yle karşılaştırdım ve ses hariç hiçbir artısını göremedim, o yüzden S4 aldım. Dendiği gibi 4 mp'lik ultrapiksel kamera öyle 13 mp'lik kameraya karşı koycak gibi gelmedi bana. Tabi bu göz meselesi, kişisel bişey. :)
İp5 ve S4'ü kullandım..Şuan Note 2 kullanıyorum kaleminden dolayı.
Açık konuşmak gerekirse saydığın şeyleri bu telefonlar çok rahat halleder..O nedenle hepsi seni mutlu edebilir..Uygun fiyata bulduğunu tercih et..
İp5'in üstüne telefon tanımıyorum diyenlerede pek takılma,eskidendi o.
Valla Iphone 5'i Android deneme isteğim sebebiyle eledim. HTC'yi de hem S4'ü daha çok beğendiğimden almadım, hem de stokta bulamadığım için satın alamıycağımdan dolayı soru işaretlerini direk olarak silebildim kafamdan, aklım kalmadı yani. :D
s4 al keyfine bak.
Aynen öyle yaptım. :icon_tup:
HTC One X kullanıyorum, bunu değiştirmeye bir imkanım olursa HTC One'dan başkasını tercih etmezdim. Samsung o rezil plastik kalitesiyle rakibi bile olamaz.
Plastik kalitesi konusunda protesto eylemi yapsanız basın açıklamasını ben yaparım o derece haklısınız. :D
Ama beni kamera ve ekran canlılığı cezbetti S4 aldım. :)
Zaten stokta da yokmuş lanet olası heyçtisi. :mad:
Abi 5S falan hikaye şu an S4 aldım (birkaç saat önce) belki de hevesimden falan ama hastası oldum ve Iphone'da bir gram aklım kalmadı. :icon_tup:
Şu kasma sorunu yaşayan s3- s4 sahiplerinin ürünlerini cidden çok merak ediyorum. 8 aydan uzun süredir s2 kullanıyorum. Ne takılma yaşadım, ne reset atma sorunu. Ayrıca galaxy s serisi cep dostudur, 2. el olarak, özellik olarak kat be kat üzerinde olduğu serilerden daha uygundur. Bu yönüyle de, yaptıkları konusunda da mantıklıdır. :D
Evde 3 tane Nexus 4 var bir tanesini bilgisayar manyağı abim kullanıyo o bile kastıramıyo, kastığını söylyenler nasıl beceriyo bilmiyorum. :beuj:
Xperia z diyorum baska da bisey demiyorum, hepsi var ve saglamlik desen ustune yok, ilk ciktigi gunden beri kullaniyorum, bunu kullanmasam gider i phone 5 alirim, baska bir android telefona bulasmam hele ki samsunga, ilk 2,3 ay iyi gidiyo hersey sonra takilmalar donmalar basliyo, markalara takilmam ama bence samsung klima fln yapsin.
Abi donmayı herkes söylüyo ama aksini iddia eden de çok o yüzden bu kronik sorun sınıfına alınamaz sanırım...
Ben alalı 5 saat oldu hala kasmadı. :hahaha::D
Sesine hasta oldum her türlü! :icon_tup:
Abi ben gözümle ölçtüm 13 mp 4 mp'ye göre daha iyi geldi o yüzden S4 aldım.
Isınma konusunda ise aliminyum kasanın azizliği. :)
Sarj olarak s4
Iphone kullaniginiznicin rahat olur 5 ama gunde 2 defa sarj gerekio
Multimedia da htc muzik film camera :)
Diger yazdiklarinizi zaten 3 telefonda yapar siz yazdiklarinizdan size goredaha onemlimolanlar tarafina yogunlasin :)
Multimedia'da HTC kesinlikle galip. :)
S4 aldım, eğer sıkılırsam satıp ya da kardeşime verip HTC alıcam, müzik dinlemeyi çok seviyorum, özellikle kaliteli müzik dinlemek benim için çok çok önemli HTC o yönden ilerideki telefon hedeflerimde. :D
Bu arada kamera HTC kamera HTC diyor herkes, detaylandirmak gerekirse gunduz ve isikli cekimlerde S4, gece karanlik cekimlerde HTC. Yoksa aydinlik bir cekimde, HTC'nin S4 ile rekabet etmeye donanimi yetmez. O yuzden kamera direk HTC ya da SAMSUNG demek eksik olur.
Aynen öyle +1907 derim işte bu posta. :icon_tup:
Bende s4 kullanıyorum tavsiye ederim ne bir donma yaşadım nede başka bir sorun iP da kullandım başka samsung s serileride gerek şarj gerek foto çekimi s4 alabilirsiniz istediğiniz bütün uygulamalar vine dahil markette mevcut ve ücretsiz
S4 aldım Iphone'a göre çok daha sevdim şimdiden, benim amacıma da çok güzel hizmet ediyo sıfır kullanım sıkıntısı. :)
Fiyat 2. plandaydı abi acil almam gerektiği için ama Turkcell bayisinden 32 GB 1900 tl'ye aldım. :)
Alışkanlık konusu ise bambaşka, 30 dakika içinde alıştım. :)
Snapdragon rom lu s2 işinizi fazlasıyla görecektir, androidi merak ediyorsanız arızalı hali ile takas yapacak birçok telefoncu çıkacaktır.
Takas yapın kullanın, ama şahsen ios tan vazgeçmezdim
Abi Iphone'u satamam içinde bir sürü foto cart curt var, satmamım gerektircek bi durumda yok şimdilik o yüzden kenarda duruyo. :)
bu güne kadar kullandığım hiç bir samsung ürününde sıkıntı yaşamadım. akşama ben de s4 alıp keyfime bakacağım. ios tan androide geçersen alışamazsın muhabbeti yapanlar 3 4 sene önce ne marka telefon kullanıyordu acaba :)
S4 bambaşka. :icon_tup:
Alışma mevzusu tamamen kişisel 30 dakikada hemen alıştım. :)
lg optimus g pro diyorum her zaman bir bakın teknosada kurcalayın
Abi Turkcell bayisinden almak zorundaydım şirkete alındığı için, LG'yi de fazla sevmiyorum ben, normalde marka fanatikliğim hiç yoktur ama LG'ye tv hariç alışamadım. :o
şu an fiyat performans eğrisinde alınıcak en iyi tel nexus 4 900 tl idi en son kliksa da..
Abi netten almıcaktım, o yüzden bakmadım bile nete, evde 3 tane var aile bireylerinde kesinlikle hiçbir memnuniyetsizliğimiz yok katılıyorum sana. :icon_tup:
HTC one aldım 1 hafta oldu. Kamera dışında hiç bir şeyinden şikayetçi değilim. S4 ile arasında kalmıştım ekran, kasa kalitesi ve ses kalitesine baktım ve one ağır bastı. Media marktta ciddi bir fiyat farkı vardı S4 için güzel bir kampanya sunmuştu fakat arada ki farka çok değmese de.(200 lira gibi bir rakam) pişmanlık yaratmadı. S4 maket gibi geliyor bana. hızlıdır özellikleri, sensörleri filan göz alıcı fakat bazı şeylerden de feragat edilmiş bir cihaz S4.:)
Kasa kalitesi zaten kötü, ses ise HTC'ye göre kötü onun dışında pek bi dezavantajı yok gibi görüyorum ben. :)
8 aydır ıp5 kullanıyorum.bir kere takılma donma olmadı
ama s4 iyi gözünle felan ekran kaydırıyon :D
Benim 2 yıllık Iphone 4 2 ileri 1 geri moduna dönmüştü sürekli uygulama kapatmaya falan başlamıştı son günlerde. :)
teli sırf sosyal medya vs. yazdığın aplikasyonlar için kullanıyorsan s4 alırsan çok pişman olursun şimdiden söyleyim. Çoğu app ler başarısız ios muadillerine göre.
Abi dediğin şekilde pişman olmadım kötü değil sanki o kadar da ya. :o
Ama IOS'a göre farklılıklar var tabi. :)
onursumer
15-08-2013, 19:59
kırmızı renk htc one tek geçiyorum :)
ozellikle google edition bulunabilirse harika olur :)
Gimifayf
15-08-2013, 20:05
Bugün Turkcell bayisinden 2 adet Samsung Galaxy S4 aldım.
Biri 16 GB siyah, 1800 tl.
Diğeri 32 GB 1900 tl.
Pazarlıkta daha aşağısına indiremedim malesef. :o
Kesinlikle Iphone'dan Samsung'a geçtiğim için ya da IOS'dan Android'e geçtiğim için pişman olmadım, aksine yeni birşeyler denemiş olmak hoşuma gitti.
S4'le Ip5 atla deve değil zaten, sadece farklılıkları var.
S4 kasa kalitesi berbat tek sevmediğim yanı o oldu.
Alışması 30 dakikamı aldı hiç de zor olmadı.
Ekran ve kamera kalitesine hasssta oldum! :icon_tup:
Bir de resim ekleyeyim konu 'Gallardo mu F458 Italia mı?' diye sorulup hiçbir sonuca ulaşmayan konulara dönmesin. :D
http://img577.imageshack.us/img577/6526/8tyd.jpg
http://img546.imageshack.us/img546/7405/x8p2.jpg
Bu arada aynı seçimi yapmakta zorlananlara yardımcı olabilirim, mesela 'Gece çekimi nasıl merak ediyorum ona göre seçicem' diyen olursa çeker koyabilirim vb. merak ettiğiniz şeylerde elimden geldiğince yardımcı olabilirim eski Iphone4 yeni Galaxy S4 kullanıcısı olarak. :)
Gimifayf
15-08-2013, 20:19
kırmızı renk htc one tek geçiyorum :)
ozellikle google edition bulunabilirse harika olur :)
Aaah nerdeee koca(!) Afyon'da topu topu 1 tane bulabildim (Turkcell bayileri arasında) o da vitrindeki, ve adam onu veriyim diyor, çizik manyağı olmuş malı çakıcak yer arıyo. :ofk:
haydi arkadaşlar yok mu daha fazla tavsiye, deneyim, uyarı vs..
mert_can 41
16-08-2013, 23:54
Samsung s4 de de iphone gibi program indirebiliyormuyuz