PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rötuş (Re touch) nasıl yapılır

imprezaWRC
15-08-2013, 09:45
6xi3xmeO6C4
Paint Chip Touch-up -- /DRIVE CLEAN - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=6xi3xmeO6C4)

TGY
15-08-2013, 10:26
Adam eline cok hakim o dikkatimi cekti fakat carnauba yi anlamadim Hakan bey aydinlatirmisiniz?:)

Ufuk
15-08-2013, 10:29
Adam eline cok hakim o dikkatimi cekti fakat carnauba yi anlamadim Hakan bey aydinlatirmisiniz?:)

doğal özlerden yapılan bir cila.Bir ağacın özü olur kendisi.
Ağaçta budur;

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1f/Carnauba_ce.jpg/800px-Carnauba_ce.jpg

Tabi ki içine belli kimyasallar katılıyor cila haline getiriliyor.Hakan abi daha geniş bilgi verecektir.

srkns
15-08-2013, 10:31
Carnauba nın çok pahalı bir bitki olduğunu biliyorum acaba bu satılan carnauba cilaların içinde gerçekten özü bulunuyor mu merak ettim

Time-R
15-08-2013, 10:42
Gercekten cok iyi calisiyor, bu konuda iyiyim diyordum ama artik bu videodan sonra dahada gelistirecegim kendimi. :)

Bu arada bu cilanin aynisindan nerede buluruz?

metin_1989
15-08-2013, 10:46
bu porshede denek aracı sanırım bır kısı daha vermıstı bu adamın konusunu yıne bu arac kullanıylıyordu yanlısmı hatırlıyorum acaba :) ama gercekten mukkemel ben yapsam o yer harıc heryere surerım boyayı dıkkat edınce elım daha cok tıtırıyor :)

Ufuk
15-08-2013, 10:50
Gercekten cok iyi calisiyor, bu konuda iyiyim diyordum ama artik bu videodan sonra dahada gelistirecegim kendimi. :)

Bu arada bu cilanin aynisindan nerede buluruz?

AMMO Crème Reflective Paste | AMMO NYC (http://www.ammonyc.com/shop/ammo-creme-reflective-paste/)

Buna gerek var mı bilmiyorum ama bence daha başarılı carnauba içerikli cilalar mevcut.

TGY
15-08-2013, 11:09
doğal özlerden yapılan bir cila.Bir ağacın özü olur kendisi.
Ağaçta budur;

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1f/Carnauba_ce.jpg/800px-Carnauba_ce.jpg

Tabi ki içine belli kimyasallar katılıyor cila haline getiriliyor.Hakan abi daha geniş bilgi verecektir.

carnauba nin ne oldugunu biliyorum.niye kullandi o asamada onu anlamadim,neden carnauba?

imprezaWRC
15-08-2013, 11:09

Carnauba cilayı sürmesindeki amaç şu; (belki başka basit bir sealant bile tercih edilebilir misal nxt :D )
- Sürdüğü boyanın fazlasının taş izi dışındaki bölgeye değmesi sonucunda kuruyup yapışmasını engellemek.

TGY
15-08-2013, 11:17
Carnauba cilayı sürmesindeki amaç şu; (belki başka basit bir sealant bile tercih edilebilir misal nxt :D )
- Sürdüğü boyanın fazlasının taş izi dışındaki bölgeye değmesi sonucunda kuruyup yapışmasını engellemek.

Kil yaparken sampuanli su yerine ultimate detailer kullanan tayfa gibi desene:D Yalniz adam resmen guzel sanatlardan cikma gibi takdir ettim.

Ogedov
15-08-2013, 13:36
carnauba yı ;boya, zarar görmemiş boyalı yüzeye taşsa bile yapışmasın diye kullanıyor diye düşünüyorum

mehmetRS
15-08-2013, 15:01
metalik boyalarda bu teknik benzeri şeyler işe yaramıyor sanırım, hep belli oluyor rotuş yeri bariz şekilde..

yavuz364
15-08-2013, 15:07
Metalik boyadada yarar ancak boyanın üzerinde cila varsa olmaz :)

Cilalı boyalarda rutüş olayı yok. Bu dertten çok müzdaribim o yüzden baya araştırdım :)
Boyasız yada kaliteli boyası olan arabaya binmek ayrı bi dertmiş yaa

EDİT: Cila demiyecektim ya vernik diyecektim :) Vernikli boyadan bahsediyorum.. Yanlış yazmışım..

metalik boyalarda bu teknik benzeri şeyler işe yaramıyor sanırım, hep belli oluyor rotuş yeri bariz şekilde..

mehmetRS
15-08-2013, 16:01
Metalik boyadada yarar ancak boyanın üzerinde cila varsa olmaz :)

Cilalı boyalarda rutüş olayı yok. Bu dertten çok müzdaribim o yüzden baya araştırdım :)
Boyasız yada kaliteli boyası olan arabaya binmek ayrı bi dertmiş yaa

yavuzcum cilalı boya derken? boyanın teknik bir özelliğimi yoksa cila yemiş boyayımı kastediyoruz?

Mikrop_Ali
15-08-2013, 16:14
snan1910 nickli üye bu işin uzmanı :)

MDeniz
21-08-2013, 09:20
Benim doğanıda bu adama göndermem gerek bir işeleme tabi tutsun :)

Ko®ay
29-08-2013, 10:40
Adam 07:30 sn. den itibaren bir bayan gibi davranıyor araca :D