Orijinalini görmek için tıklayınız : far temizle için diş macunu kullanımı ne kadar doğru?
youtube da sörf yaparken böyle bir videoya rastladım. farların üzerinde oluşan tortu halindeki lekeleri çıkarmak için diş macunu kullanıyor. bu ne kadar doğru bir işlemdir? diş macunu içerisinde kimyasal ile far temizleyiciler içierisindeki aynı mı? elinde bir far temizleyici varsa arkasındaki kağıtta bulunan içeriğindeki maddeleri yazabilir mi?
ahQYCj_Lb1o
https://www.youtube.com/watch?v=ahQYCj_Lb1o
GokhanRS
15-08-2013, 16:49
colgate ithal olursa sorun yok :)
yeni oluşmuşlarda işe yarayabiliyor. eskilerde denemedim hiç.
ben sonaxın amatör cilasını kullanmıştım. bir iki ay sonra leke kendini tekrarladı.
İyiymiş ya benimkiler cam işe yarar mı acaba birazdan bi denim bişey kaybetmem herhalde :D
GokhanRS
15-08-2013, 17:06
camda pek işe yaramıyor. kollarını fazla yorma.
camda pek işe yaramıyor. kollarını fazla yorma.
Cam için ne yapmalı :beuj:
vay be benim farlarda bi inceden vernik atıkları var yarın bi deneyim bakalım yararlı bilgi teşekkürler :)
devil_berk22
15-08-2013, 18:07
boşuna uğraşmayın önceki gün kendi aracımda denedim hiç bir işe yaramadı. ancak aracınız 1-2 yaşındaysa belki bir ihtimal işe yarayabilir.
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/76333-ilginc-bir-far-parlatma.html
fatihcakin
15-08-2013, 18:38
vay be benim farlarda bi inceden vernik atıkları var yarın bi deneyim bakalım yararlı bilgi teşekkürler :)
O vernik atığı değil, o civiclerdeki farlarda dısında film tabakası plastik gibi bir kaplama var zımparayla zor alınıyor o çok uğraştırıcı
tayreep_john
15-08-2013, 19:27
çok iyi ya...:) acaba sorunsuz farlarada uygusalak extra parlaklık kazanırmıyız :beuj:
Risendark
15-08-2013, 20:43
boşuna denemeyin 2002 vtec'e denedim hiç bi halta yaramadı boşuna yorulursunuz... ( belki yeni arabalarda işe yarar )
berdoz76
15-08-2013, 21:00
Arkadaşlar diş macununu elinize alarak altın veya gümüş metallerinizi ovmaya başladığınızda farka şaşıracaksınız. far temizliği için ince zımpara sonrası pasta cila çok güzel neticeler verir.
İnce pasta kullanın aynı mantık.
alfonso4474
15-08-2013, 22:06
ben denedim çok bi fark olmadı az bişey temizledi ama yorulmaya deymez
bayerische_M52
15-08-2013, 22:24
Cam için ne yapmalı :beuj:
Seryum oksit + reyon ped uygulama sabir istiyor yanliz bilginiz olsun
Seryum oksit + reyon ped uygulama sabir istiyor yanliz bilginiz olsun
şu camdaki silecek izlerini temizler mi?
bayerische_M52
16-08-2013, 20:28
Evet temizler.. Hatta cok derin olmayan cizikleri de alir lakin sabirli olmak lazim bir de biraz dikkatli olmak lazim ekipman saglam olmali kaporta uzerinde ki polisaj islemi gibi dusunun ama ***** cam aşindirmasi baya zor bu islere eliniz yatkin olmali yoksa koca cami puslu birakabilirsiniz once hurda bi camda deneme yapmanizi tavsiye ederim kolay gelsin
Evet temizler.. Hatta cok derin olmayan cizikleri de alir lakin sabirli olmak lazim bir de biraz dikkatli olmak lazim ekipman saglam olmali kaporta uzerinde ki polisaj islemi gibi dusunun ama ***** cam aşindirmasi baya zor bu islere eliniz yatkin olmali yoksa koca cami puslu birakabilirsiniz once hurda bi camda deneme yapmanizi tavsiye ederim kolay gelsin
tesekkurler deniyecegim