Orijinalini görmek için tıklayınız : 131 turbolanıcak yardım ankara
turbodizel
16-08-2013, 17:14
arkadaşlar böyle bi niyetim var en ucuza kaça mal ederim amacım 120-150 beygır arası bişiy amaç ince lastik takıp difransiyeli kaynatıp biraz eğlenmek 1.6 ya da 1.4 karbüratörlü 5vıtes düşünüyoruma aracı 3bin civarına alıcam turbo masrafım ne tutar? ufak bi turbo istiyorum amaç hemen doldursun
turbodizel
16-08-2013, 17:17
yapan illa ki vardır burda yardımınızı esirgemeyin
İvedikte Turbo garage ve Türk garage var ikisiylede görüşebilirsin
turbo garage ile irtibata geçebilirsin ali usta
eger dusunursen . mıraforı motoru var rektefıye et tak kullan
Limit birazcık size bağlı.full enjeksiyon felan yapıyım derseniz en az 6 ile 7 gider.Karbüratör turbo olursa 2-3 liraya çıkar
boosted_pug
17-08-2013, 01:23
kardeşim kullanılacak parçalar az çok belli gerisi senin bu parçaları nasıl temin edeceğin le alakalı sıfır alayım sağlıklı olsun dersen pahalıya patlar bu hangi araba için olursa olsun aynı, yok ben kendim yapabilirim parçalarda idare eder dersen ozaman sağı solu online satış sitelerini gezmeye parça biriktirmeye başla maliyet 2000 tl de tutar 10.000 tl de tutar şuan benim arkadaşımın 131 ini turboluyoruz kabaca aldığımız malzemelerin fiyatlarını yazayım
emme manifoldu 300
renault megane intercooler 150
k03 turbo 300
blow off, regulatör, wastegate (ebay malı) 150 dolar
iş görücek 300 hp ye dayanıklı 85mm piston 250 dolar
debriyaj 250
enjektör -
megasquirt beyin hediye
işcilik rektefiye conta ıvır zıvır vs. 1000 tl civarı tutar
benzer bi setup yapsan ortalma 5000 tl tutuyo minimum maliyetle beyin işine hiç girmeyim dersende 2500 3500 arası halledersin tavsiyem mutlaka piston kullan bari motoru kırıp ard arda masraf etme
maskaran
17-08-2013, 10:09
araca galiba hem motor koyacaksınız hemde turbo mu uygulayacaksınız anlamadım :soru:
kardeşim kullanılacak parçalar az çok belli gerisi senin bu parçaları nasıl temin edeceğin le alakalı sıfır alayım sağlıklı olsun dersen pahalıya patlar bu hangi araba için olursa olsun aynı, yok ben kendim yapabilirim parçalarda idare eder dersen ozaman sağı solu online satış sitelerini gezmeye parça biriktirmeye başla maliyet 2000 tl de tutar 10.000 tl de tutar şuan benim arkadaşımın 131 ini turboluyoruz kabaca aldığımız malzemelerin fiyatlarını yazayım
emme manifoldu 300
renault megane intercooler 150
k03 turbo 300
blow off, regulatör, wastegate (ebay malı) 150 dolar
iş görücek 300 hp ye dayanıklı 85mm piston 250 dolar
debriyaj 250
enjektör -
megasquirt beyin hediye
işcilik rektefiye conta ıvır zıvır vs. 1000 tl civarı tutar
benzer bi setup yapsan ortalma 5000 tl tutuyo minimum maliyetle beyin işine hiç girmeyim dersende 2500 3500 arası halledersin tavsiyem mutlaka piston kullan bari motoru kırıp ard arda masraf etme
hediyesini bana verebilirsin :D
tdipower
19-08-2013, 22:17
ivedik te turbo garage ali ustayla görüşebilirsin
boosted_pug
20-08-2013, 00:31
hediyesini bana verebilirsin :D
Onu arkadaşıma verdim şuan elimde spark-ems var istersen hediye gibi fiyatlara verebilirim :) :)
cgr gibi nicki olan bi abi vardı ondan bilgi al bence tofaş konusunda uzman 131 turbosu var vk 523 plakalı
driftboy
20-08-2013, 01:09
eger dusunursen . mıraforı motoru var rektefıye et tak kullan
motor için pm alabilir miyim ?
direk M50 motor swaplayın 6-7 bin liraya temiz iş olsun enjeksiyonu beyini vs uğraşmazsınız
turbo garaj işini çözer senin gidip bilgi almanda fayda var en azından fikir sahibi olursun
Turbo garage ali nin isi bu
turbo ıcın 3-4 milyar harcasak ne kadar güç alabiliriz tofaş grubundan 140 150 civarı bişey elde edilir mi
Turbo olsun istiyorsan
Ucuzundan bir orta büyüklükte turbo alacaksın. Fazla büyük olursa kuleye çarpar kablo demetine değer ayrıca akünün oralara değer. üzerindeki egzost manifolduna bir flanş yaptırıp turboyu takacaksın. hiç kaynak kullanılmayacak. geri söktünmü aynı parçaları kullanmak için. karbüratörün üzerine bir şapka. ağızı turbo tarafına bakacak şekilde olacak. turbodan çıkan hortumu doğrudan şapkaya. bir benzin pompası. MB çıkması olabilir. birde benzin regülatörü. yağ müşürünün oraya bir çıkış yaptıracaksın bir ucuna hortum diğerine yağ müşürü. o hortumuda turbonun yağ kanalına bağlayacaksın. bütün bunları 700-800 tl ye yapabilirsin. sonuçta araban turbo olmuş olur. OLDUMU OLDU şeklinde bir turbo
maskaran
21-08-2013, 14:48
Turbo olsun istiyorsan
Ucuzundan bir orta büyüklükte turbo alacaksın. Fazla büyük olursa kuleye çarpar kablo demetine değer ayrıca akünün oralara değer. üzerindeki egzost manifolduna bir flanş yaptırıp turboyu takacaksın. hiç kaynak kullanılmayacak. geri söktünmü aynı parçaları kullanmak için. karbüratörün üzerine bir şapka. ağızı turbo tarafına bakacak şekilde olacak. turbodan çıkan hortumu doğrudan şapkaya. bir benzin pompası. MB çıkması olabilir. birde benzin regülatörü. yağ müşürünün oraya bir çıkış yaptıracaksın bir ucuna hortum diğerine yağ müşürü. o hortumuda turbonun yağ kanalına bağlayacaksın. bütün bunları 700-800 tl ye yapabilirsin. sonuçta araban turbo olmuş olur. OLDUMU OLDU şeklinde bir turbo
bu mudur yani bu şekilde yürürmü araç ?
bu mudur yani bu şekilde yürürmü araç ?
Yürür. Yürümekten kastın nedir bilmem ama yürür. Hatta daha iddialı bir cümle kurayım Düzgün ayarlar ve iyi bir turbo ile 100-110 alırsın. Ortadan egzantrikli motorda...
maskaran
21-08-2013, 15:03
700 800 liraya kelepçeleri cırtları alır bide eksozu anca yaptırır lütfen yanlış yönlendirmeyelim biliyorsak yardımcı olalım
700 800 liraya kelepçeleri cırtları alır bide eksozu anca yaptırır lütfen yanlış yönlendirmeyelim biliyorsak yardımcı olalım
Atego turbosu diye bir turbo var 200 bilemedin 250
flanşlar 50-25
benzin pompası 100
hortumlar 100 (fazla fazla)
şapka 50 karbüratör için
regülatör 100 (fazla fazla)
orada yazarken unutmuşum egzost işi var 50
ekstralar içinde 150
toplayın o kadara olur işte
M.degirmen
21-08-2013, 18:58
öyle demeyin gayet mantıklı rakamlar söylendi . sonuçda eğlencelik bi 131 turbolanıcak vti falan turbolamıyorlar
boosted_pug
21-08-2013, 19:29
turbodan kastınız dükkandan çıkıp evin önüne kadar gidip çekiciyle geri dönmekse ok mantıklı..... ki bu hesapda usta da babasının hayrına çalışmış oluyo :D
700 800 liralik hesapla yaptigin turboyla 2 vitesi bitir sonra erimeyen internalin kalirsa sanslisin
President
21-08-2013, 22:13
Dostum bu işlerde tecrübe çok önemli, arkadaşlar sana adresi vermişler gidip konuşacaksın en güzeli. Turbolamaktan kastın eksoz manifoltuna turbo bağlayıp salyangozdan bir boru çıkartıp karbüratöre sokmaksa yukarıda bahsedilen rakamlara turbo yapmış olursun. Ha maksat adam gibi turbo bir araç yapmaksa işin ehli ustaya gidip ne öneriyorsa yapılmalı. Şu olmasa olur mu? mantalitesini kafandan çıkart, olmaz. Ne gerekiyorsa o yapılmalı. Git konuş, maliyeti öğren işine geliyorsa yaptır gelmiyorsa basit çözümlerle aracını hiç bozma. Hem boşa masraf yaparsın hem canın sıkılır boş yere.
turbo garage ali abiii :)
Eğlenme amaçlı araba yapacaksan 5 bin lirayi gözden çıkarmalısın.Burada anlatıldığı gibi bir araç yaparsan keyfini süremez ve arabadan soğursun kırmanda kuvvetle ihtimal.
Karburatörlü kara düzen bir turbo motorda avansı kontrol altına almak çok zor.Vakum otomatikli distribütörü çıkarıp yaylı distribütör uydurman gerekir serçe lerin ki uydurulabilir belki fakat torna tesfiye gerektirir sanıyorum.İyi bir usta bulman lazım.
öyle demeyin gayet mantıklı rakamlar söylendi . sonuçda eğlencelik bi 131 turbolanıcak vti falan turbolamıyorlar
bu en ucuz yolu ve çalışan bir yöntem. bu yöntemi düzgün bir turbo ile yaparsan güçde alabilirsin. Dersen ki para harcıyacağım o zaman işin sonu yok.
Gelelim olmaz diyenlere. Bu tipteki bir dizaynı klimalı arabalara yapardık. Söylediklerime ilaveten yağ radyatörü olurdu. Bu araçlar nereden baksan 45-50 bin km yol yapardı. 0.5 bar basınçla kullanılırdı. 100hp civarındada güç çıkardı. Aslanlar gibide gittiler.zaten normal kullanımda arabanın ömrüde 80bin km civarında idi.
boosted_pug
22-08-2013, 14:21
bu en ucuz yolu ve çalışan bir yöntem. bu yöntemi düzgün bir turbo ile yaparsan güçde alabilirsin. Dersen ki para harcıyacağım o zaman işin sonu yok.
Gelelim olmaz diyenlere. Bu tipteki bir dizaynı klimalı arabalara yapardık. Söylediklerime ilaveten yağ radyatörü olurdu. Bu araçlar nereden baksan 45-50 bin km yol yapardı. 0.5 bar basınçla kullanılırdı. 100hp civarındada güç çıkardı. Aslanlar gibide gittiler.zaten normal kullanımda arabanın ömrüde 80bin km civarında idi.
abi ona bakarsan stock type-r, s2000 lerde 500 hplere dayanabiliyorlar sizin zamanında takmış olduğunuz arabanın 0.5 bara dayanabiliyor olması 300.000 küsürdeki 131 inde dayanabileceği anlamına gelmiyo ki bu araçlar bugünlere kadar kaç tane kasap ustanın elinden geçiyolar bir ay önce bir arkadaşımın 131 ini söktük segmanın ve bloğun halini görmen gerekirdi
KA®ANLIK
22-08-2013, 14:31
ucuz etin yahnisi yavan olur,
ucuzdur vardır illeti, pahalıdır vardır hikmeti,
ucuz mal alacak kadar zengin değilim,
bunlar klasik atasözlerimiz ve özdeyişlerimiz...
bu da benim şu anda spontane geliştirdiğim bir söz;
alırsın ucuza, döner girer uzuva... :D
700-800TL ye yapılacak turbodan hayır gelmez, 50TL ye zatan egzozcular 2 kaynağı zor atıyor...
chiefkadir
22-08-2013, 17:13
Turbo garaj Ali usta işinin ehlidir...
abi ona bakarsan stock type-r, s2000 lerde 500 hplere dayanabiliyorlar sizin zamanında takmış olduğunuz arabanın 0.5 bara dayanabiliyor olması 300.000 küsürdeki 131 inde dayanabileceği anlamına gelmiyo ki bu araçlar bugünlere kadar kaç tane kasap ustanın elinden geçiyolar bir ay önce bir arkadaşımın 131 ini söktük segmanın ve bloğun halini görmen gerekirdi
Biz hiç kullanılmış arabaya yapmadık. Hep sıfır arabalara yaptık. Basit olan yöntem arkadaş söylediği için yapılabilecek bir yoldur. Zaten bir çok kişi turbo sesi için turbo taktığından arabanın gidişi bile daha kötüye dönüyor. Benim dediğim yolla 70 hp olan araba 85-90hp olur. o kadar paraya bu kadar şeklinde olur. Daha ne olsun..
boosted_pug
22-08-2013, 23:51
Biz hiç kullanılmış arabaya yapmadık. Hep sıfır arabalara yaptık. Basit olan yöntem arkadaş söylediği için yapılabilecek bir yoldur. Zaten bir çok kişi turbo sesi için turbo taktığından arabanın gidişi bile daha kötüye dönüyor. Benim dediğim yolla 70 hp olan araba 85-90hp olur. o kadar paraya bu kadar şeklinde olur. Daha ne olsun..
kesinlikle katılıyorum