Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafikten men ve tuvturk egzoz pulu hakkında
BıD-Clio
16-08-2013, 21:07
Bugun seyır halınde gıderken bır sıvıl ekıp tarafından durduruldum . Benn normal asayıs ekıbıı zannederken sıvıl trafık cıktı aracımda yazılım ve duz boru egzoz vardı egzozun sesı her ne kadar cok cıkmasada aracı baglıyorum dedı ve tarabya otoparka cektık ılk defa basıma gelen bırsey polıs 32. maddeden (77Tl) ceza yazdı ve bı belge verıp aracını cıkarmak ıcın gayrettepeden ızın belgesı almam gerektıgını soledı gayrettepeye gıttım ızın kagıdı almak ıcın kagııdı aldım memur arkadas menı dusurmek ıcın tuvturkun egzoz emısyonuna gırmen gerekıyor dedı yanı sadece egzoz emısyonunu olcturtup yenı egzoz ruhsatıyla bırlıkte tekrrar gayrettepeye gıdıp men dusumu yapılacakmıs ... aracın egzoz ve katını taktırdım ve yazılımı orjınal cevırttım kımısı arabanın resmını cek gıt dusururler kımısı genel muane ye gıreceksın kımısı ozel yerden de emısyon yaptırabılırsın dıyor ... ve tuvturkun egzoz emısyonundan gecmenın de zor oldugunu duydum ben yedıgım 77 tl cezayı odemem gerekıyormu ve tuvturke gıtmeden fotograf ıle men dusumu yapabılırmıyım veya tuvturkte genel muanemı yoksa sadece egzoz emısyonu ıle hallebılırmıyım bunu ogrenmem gerekıyor bıraz karmasık bı acıklama oldu ama sınırlerım cok bozuk kusura bakmayın
SekoLive
16-08-2013, 21:09
cezayı ödersen kendi kârına olur erken ödeme indiriminden yararlanırsın. onun dısında arabanı cıkarmak için ödemene gerek yok seni engellemez.
diğerleri hk arkadaşlar yazar.
BıD-Clio
16-08-2013, 21:16
cezayı ödersen kendi kârına olur erken ödeme indiriminden yararlanırsın. onun dısında arabanı cıkarmak için ödemene gerek yok seni engellemez.
diğerleri hk arkadaşlar yazar.
cok ters bızamanıma denk geldı cezayı erken odemek mantıklı teskkurler ;)
GokhanRS
16-08-2013, 21:23
düşümü nerden yapacağına bağlı. senin gideceğin şube ne istiyorsa onu yapmak zorundasın.
BıD-Clio
16-08-2013, 21:24
düşümü nerden yapacağına bağlı. senin gideceğin şube ne istiyorsa onu yapmak zorundasın.
gayrettepeden yaptım ıslemlerımı abı bana tuvturke gıdıp egzoz yenı egzoz ruhsatı cıkarıp emısyona gırıceksın dedı
GokhanRS
16-08-2013, 21:27
o zaman öyle yapmak zorundasın. istersen sana daha yakın olan bir şubeye git. orjinal egzozu takıp düşüttür dediler bende geldim. artık egzozum sessiz dersen trafik şubedeki polis ilgilenip düşürebilir. çoğu şube gaza bas filan diyor. gürültü yoksa düşüyor.
ama senin gayrettepeye gitmen gerekiyorsa eğer ordaki adam ne derse onu yapıcan. farklı bişi yaparsan işi yokuşa sürer.
ancak bu aralar egzoz emisyona takmış trafikçiler nedenini anlayamadım henüz. üstelik emisyondan ceza yediğinde 1700 tlde kitliyorlar. belliki sana emisyon cezassı yazmamış sadece emisyon muane tekrarı yazmış.
BıD-Clio
16-08-2013, 21:30
o zaman öyle yapmak zorundasın. istersen sana daha yakın olan bir şubeye git. orjinal egzozu takıp düşüttür dediler bende geldim. artık egzozum sessiz dersen trafik şubedeki polis ilgilenip düşürebilir. çoğu şube gaza bas filan diyor. gürültü yoksa düşüyor.
ama senin gayrettepeye gitmen gerekiyorsa eğer ordaki adam ne derse onu yapıcan. farklı bişi yaparsan işi yokuşa sürer.
ancak bu aralar egzoz emisyona takmış trafikçiler nedenini anlayamadım henüz. üstelik emisyondan ceza yediğinde 1700 tlde kitliyorlar. belliki sana emisyon cezassı yazmamış sadece emisyon muane tekrarı yazmış.
orasıda benı dusunduruyor ıste sadece emısyon tekrarı ıle gercekten men kalkıcakmı :S:S
GokhanRS
16-08-2013, 21:32
kalkar. amaç seni uğraştırmak. sana para harcatmak. egzoz sevdasından vazgeçirmek. yoksa ihtiyac yok öyle şeylere. masus yapıyorlar. sen o emisyon işini yapıcan o da düşücek meni şubeye kağıdı götürdüğünde. uğraştırıyorlarki bir daha uğraşamam böyle şeylerle diyip bezdirmek.
Bunlar hepten şaşırmışlar pes artık
BıD-Clio
16-08-2013, 21:36
kalkar. amaç seni uğraştırmak. sana para harcatmak. egzoz sevdasından vazgeçirmek. yoksa ihtiyac yok öyle şeylere. masus yapıyorlar. sen o emisyon işini yapıcan o da düşücek meni şubeye kağıdı götürdüğünde. uğraştırıyorlarki bir daha uğraşamam böyle şeylerle diyip bezdirmek.
pekı egzoz emısyonu ıcın tuvturkten randevu almama gerek varmı bırde memur arkadas kendı egzoz emısyon kagıdını gosterme hıc yokmus gıbı gıt dedı acaba aldıgım ızın kadını tuvturke gostermeme gerekfln varmıdır
GokhanRS
16-08-2013, 21:39
gerek yok. randevusuz veriyorlar sanırım. 38 liramıydı neydi egzoz kartıyla beraber.
Tuvturk'e ne gerek var ki?
http://trfdenetleme.iem.gov.tr/istanbul-egsoz-emisyon-olcum-istasyonlari.aspx
Bu istasyonlardan en yakın olanına gidip yaptırabilirsiniz. 32tl ücreti var.
Geçmiş olsun bu arada.
BıD-Clio
16-08-2013, 21:49
Bunlar hepten şaşırmışlar pes artık
o konuda gercekten hak verıyorum tmm egzoz olmayısı ve yazılımlı olması ceza gerektırır bısey fakat benım arabamın sesı gercekten o kadar seslı bıseyı yoktu dumanda o kadar fazla yoktu benı seyır halnde durdurması aractakı arkadaslarımı ındırıp orda bıratırmaları arabayı otoparka goturene kadar maddı durumumu calısmamı aldıgım haftalıgımı bıle solemem ceza yazzz ama baglamaa ıstersen al ruhsatımı yarım saat ıcınde orjınale cevırp gelııyım dedım yok ben baglıcam dedı vıcdanın bunu ıstıyorsa yap dedım oda cok rahat bı sekılde evet dedı
BıD-Clio
16-08-2013, 21:50
Tuvturk'e ne gerek var ki?
http://trfdenetleme.iem.gov.tr/istanbul-egsoz-emisyon-olcum-istasyonlari.aspx
Bu istasyonlardan en yakın olanına gidip yaptırabilirsiniz. 32tl ücreti var.
Geçmiş olsun bu arada.
eyw saolasın ;) bana memurun soyledıgı malesef bu tuvturkten yapılıcak dedı
o konuda gercekten hak verıyorum tmm egzoz olmayısı ve yazılımlı olması ceza gerektırır bısey fakat benım arabamın sesı gercekten o kadar seslı bıseyı yoktu dumanda o kadar fazla yoktu benı seyır halnde durdurması aractakı arkadaslarımı ındırıp orda bıratırmaları arabayı otoparka goturene kadar maddı durumumu calısmamı aldıgım haftalıgımı bıle solemem ceza yazzz ama baglamaa ıstersen al ruhsatımı yarım saat ıcınde orjınale cevırp gelııyım dedım yok ben baglıcam dedı vıcdanın bunu ıstıyorsa yap dedım oda cok rahat bı sekılde evet dedı
Sana şunu söleyim eğer öle bişey varsa trafikte nekadar kamyon ne kadar minibüs otobüs vs varsa bağlamaları gerekiyo şaşılcak şey iyi kavga etmemişsiniz
MazdaSpeed
16-08-2013, 21:56
Araba dikkat cekiyo onlar yeter ki yazmak istesin bahane cok
Gecmis olsun
BıD-Clio
16-08-2013, 21:56
Sana şunu söleyim eğer öle bişey varsa trafikte nekadar kamyon ne kadar minibüs otobüs vs varsa bağlamaları gerekiyo şaşılcak şey iyi kavga etmemişsiniz
ben bıraz sabırlıyım sakın kalmaya calıstım o polısın alaycı ve umursamaz tavırlarına ıyı dayandım gercekten o an baskası olsa emınım kavga kacınılmaz olmustu anlatamadıgım bırcok sey mevcut polısın benım vıcdanım baglamak ıstıyor ve baglıcam demesıne bıle vıcdanın o sekılde rahat edıyorsa bagla canın sagolsun dıyebıldım ...
BıD-Clio
16-08-2013, 21:58
Araba dikkat cekiyo onlar yeter ki yazmak istesin bahane cok
Gecmis olsun
malesef oyle ;)
tesekkurler
BıD-Clio
16-08-2013, 21:59
gerek yok. randevusuz veriyorlar sanırım. 38 liramıydı neydi egzoz kartıyla beraber.
umarım baska bıseyler cıkarttmazlar ...
Sizi uğraştırmak için ellerinden geleni yapmışlar. Geçmiş olsun.
fastchild
16-08-2013, 23:57
ceza yazmık istedikten sonra hangimizin aracında 12 adet ampul , tebeşir gibi şeyler var
BıD-Clio
17-08-2013, 01:21
aynenn oyle ;)
sarı jantları taktım ertesi hafta egzozdan çevirdiler.arabasına göre muamele ediyorlar resmen aynı egzozla kaç kere önlerinden geçmiştim jantları takınca farkettiler :) egzoz emisyon uygulaması normal araçlara saçma kamyonları toplasınlar ilk önce trafikte birisinin arkasında kalınca ızdırap oluyor resmen
Burak E.
17-08-2013, 09:04
kanka bu olay yeni tüm kamyon tır ne varsa çeviriyorlar dumandan dolayı sende arada kaynamışsın sanırım düşün duman atmayan arabayı bile cevirdiler egzos emisyon değeri ölçtüler geçmiş olsun ayrıca
aliaslanim
17-08-2013, 09:17
O da bişeymi dudulludan izmite doğru en sağ şeritten 90 km hızla arkadaşla sohbet ederek giderken benzinliğe girdik. Hemen polis yanımızda bitti hakkınızda şikayet var otobanda tehlikeli araç kullanmaktan dedi ve 177 tl cezayı daha ne olduğunu anlayamadan ruhsatın arasına yapıştırdı. Biz kadranda 100 km yi bile görmemiştik ikimizinde çok zoruna gitmişti. Araç çok dikkat çekince oluyor demekki böyle şeyler.
BıD-Clio
17-08-2013, 15:05
aramızda tuvturkten calısan varmı ??
BıD-Clio
18-08-2013, 23:10
yokmu yardımcı olacak bırı ??
okankrgz
19-08-2013, 14:00
arkadasımıda egzozdan bağladılar izmitte, daha önce başımıza geldiğinden tecrübeli davrandık ve direk orjınal egzoz taktırıp trafik şubeye gittik memurun teki geldi baktı, gaz verdik vs. tamam dedi meni kaldırdı.. tüv den emisyon falan yaptıramstık
BıD-Clio
19-08-2013, 14:44
arkadasımıda egzozdan bağladılar izmitte, daha önce başımıza geldiğinden tecrübeli davrandık ve direk orjınal egzoz taktırıp trafik şubeye gittik memurun teki geldi baktı, gaz verdik vs. tamam dedi meni kaldırdı.. tüv den emisyon falan yaptıramstık
bızde bole bılıyorduk ama subedekı memur arkadas tuvturke gıdıp egzoz emısyon kagıdı almam gerektıgını soledı
yazilimi niye orj e cevirdiniz ? Egzozu degistirip gitmeniz yeterliydi
BıD-Clio
19-08-2013, 19:20
yazilimi niye orj e cevirdiniz ? Egzozu degistirip gitmeniz yeterliydi
dumanlı yazılım oldugundan memur arkadas ta tuvturkten egzoz muanesı ıstedıgı ıcın