Orijinalini görmek için tıklayınız : Kmsiyle oynanmış aracın sahibi mahkemeye verilir mi?
Risendark
17-08-2013, 17:27
Abiler bi abimiz 2010 ford focus tdci titanium araba almış araba şu an 70.000km gözüküyor servisten tesadüfen bi sordurmuşlar araba 2012 yılında 220.000'km de servise girmiş şu an 300.000 küsür binlerde yani düşürmüşler km yi öğrenince adamın dünyası yıkıldı aldığı adamı mahkemeye verse herhangi bir sonuç elde edebilir mi ??? Bi yol gösterin adam yıkıldı valla :(
Arasts61
17-08-2013, 17:30
Abiler bi abimiz 2010 ford focus tdci titanium araba almış araba şu an 70.000km gözüküyor servisten tesadüfen bi sordurmuşlar araba 2012 yılında 220.000'km de servise girmiş şu an 300.000 küsür binlerde yani düşürmüşler km yi öğrenince adamın dünyası yıkıldı aldığı adamı mahkemeye verse herhangi bir sonuç elde edebilir mi ??? Bi yol gösterin adam yıkıldı valla :(
aldıgında aracın göstergede 70 bin km de oldugunu gösteren belgesi var mı?daha doğrusu aracın km sinin kendinden once düşürüldüğünü ispatlayabileceği bir belge var mı?
aldıgında aracın göstergede 70 bin km de oldugunu gösteren belgesi var mı?daha doğrusu aracın km sinin kendinden once düşürüldüğünü ispatlayabileceği bir belge var mı?
aynen bir expertiz raparu varsa istenilen sonuca varılır kanıca
Arasts61
17-08-2013, 17:37
mahkemeye vereceğiniz adam km yi onlar düşürmüştür diye kendini savunabilir çünkü. siz aracı aldıgınızda önceki bi tarihte araç size geçmeden evvel aracın 70 binde oldugunu bi şekilde ispatlamanız lazım..
Geçenlerde showtv de izlemiştim 2 seneye kadar hapis istemiyle dava açılıyordu ama nasıl ispatlayacaksın işte ? mesela 250k da araba alıp kendin 50k ya düşürüp aldığın adama dava açabilirsin bu durumda
63owen63
17-08-2013, 17:43
mahkemeye verilir de mesele durumu ispatta.
ersandeniz
17-08-2013, 17:48
Adam o zamanki sahibi degilse ben de boyle aldim bilmiyordum diyebilir, dikmen cad. de bir galeride vardi 73kda bir focus, onu mu almislar yoksa?
Risendark
17-08-2013, 18:27
yok o değildir arabayı sahibinden almışlar aldıkları adamdan öncede istanbulda birindeymiş zaten... ekpertiz raporu vardı diyor hemde 2 tane komputeste sokmuşlar arabayı onları göstermek yeterlimidir...
eğer kaşeli imzalı bir belge var ise delil olarak kullanılabilir fakat o tarzda bir durum yoksa pek birşey çıkmayabilir.
birde aklıma takıldı acaba sahibinden de kadran fotosu olsa km gösteren buda bir delil teşkil eder mi acaba
cerkez_kral
17-08-2013, 18:38
komputestçilere güven olmaz bence hiçbişey idda edemezsiniz geçmiş olsun
ensoztrk
17-08-2013, 18:39
Sahibinden fotoğrafları duruyormu ? Ya da kaydettiniz mi ? Sağlam bi ispat gerekli almadan önceki km'si için.
öncelikle arkadaşımıza geçmiş olsun. aracı alırken hangi km'de olduğu ispat edilirse elbette bi sonuç çıkar fakat zor ve uzun yasal işlemler silsilesi var.
beni asıl şaşırtan, 220.000'deki bi aracın 70.000'de olduğuna nasıl inanıldığı? ikinci en çok şaşırtan ise 2 yılda bi aracın nasıl 220.000 yaptığı? çok tuhaf...
öncelikle arkadaşımıza geçmiş olsun. aracı alırken hangi km'de olduğu ispat edilirse elbette bi sonuç çıkar fakat zor ve uzun yasal işlemler silsilesi var.
beni asıl şaşırtan, 220.000'deki bi aracın 70.000'de olduğuna nasıl inanıldığı? ikinci en çok şaşırtan ise 2 yılda bi aracın nasıl 220.000 yaptığı? çok tuhaf...
abi muhtemelen kiralama firması çıkması olabilir araç yani şahsen benim aklıma bitek o geliyor yoksa çok zor ya. bu tarz ilk muayeneye girmeyen araçlarda km düşürme daha çok oluyor hele birde hiç servis kaydı yoksa araçta düşürülen km gibi gözüküyorsa vay alanın haline.
Risendark
17-08-2013, 19:04
Abi arabanın içini dışını bi gör şerefsizim tam kilometresini veriyor dersin ben böyle bişey görmedim çok şaşırdım açıkçası ağzım açık kaldı :eek::eek: abi ne arabalar var hiç kontak kapatmadı sanırım bu adamda araba sürekli yol yapmıştır büyük ihtimalle ama binen ya çok iyi temiz bindi yada koltukları falan değiştiler diye düşünüyoruz artık ama direksiyonu hiç tutulmamış gibi tam 70.000km böyle bişeye ilk defa denk geldim...ama gel gelelim 2012 yılında araba 220k km de bakım için servise girmiş maalesef...
Risendark
17-08-2013, 19:06
abi muhtemelen kiralama firması çıkması olabilir araç yani şahsen benim aklıma bitek o geliyor yoksa çok zor ya. bu tarz ilk muayeneye girmeyen araçlarda km düşürme daha çok oluyor hele birde hiç servis kaydı yoksa araçta düşürülen km gibi gözüküyorsa vay alanın haline.
rent a car aracı olma ihtimali sıfır abi 300 bindeki rent a car aracı boyasız ve böyle diri duramamaz mümkün değil sanırım şirkette tek bi personel tarafından araba çok düzgün üzmeden kullanıldı... ford servisinde de 2012 yılında arabanın 220k km bakımı yapılmış araba şu an yaklaşık 300 bin falan işte...
Risendark
17-08-2013, 19:07
Sahibinden fotoğrafları duruyormu ? Ya da kaydettiniz mi ? Sağlam bi ispat gerekli almadan önceki km'si için.
maalesef sahibinden ilan fotoları yok ki zaten kadran fotosuda hiç koymamışlar öyle diyorlar...
kaan megi
17-08-2013, 19:09
hiçmi kazası belası varmı diye msj gönderilmez hasar değeri nedir diye araç pertde olabilirdi vize tarihlerinde km ler de yazıyo bu kadarda hiç bakılmadan araba alınmaz kanımca bence bu saatten sonra hiç bi hak elde edilemez adam zorlamı sattım baktırsaydın dese gene çıkar işin içinden geçmiş olsun
ensoztrk
17-08-2013, 19:09
rent a car aracı olma ihtimali sıfır abi 300 bindeki rent a car aracı boyasız ve böyle diri duramamaz mümkün değil sanırım şirkette tek bi personel tarafından araba çok düzgün üzmeden kullanıldı... ford servisinde de 2012 yılında arabanın 220k km bakımı yapılmış araba şu an yaklaşık 300 bin falan işte...
tek servis kayıtımı var? acaba 22.000 yazıcakken yanlışlıkla 220.000 yazmasınlar?
doğrudur kardeşim, Allah kimseye nasip etmesin böyle araçları. şu durumda aklıma gelen; araç 2012'de servise girdiğinde 22.000 yerine 220.000 olarak yanlış mı yazıldı acaba? gerçi servisçilerin o kadar da mal olduklarını sanmıyorum ama bilemedim kardeşim.
Risendark
17-08-2013, 19:12
tek servis kayıtımı var? acaba 22.000 yazıcakken yanlışlıkla 220.000 yazmasınlar?
oraları bilemiyoruz arabanın en son 220 binde servise bakıma girdiği yazıyor... Keşkeöyle bişey olsa adam nasıl sevinir valla yarın araştıracaklar serviste falan arabayı servise sokacak...
Risendark
17-08-2013, 19:18
hiçmi kazası belası varmı diye msj gönderilmez hasar değeri nedir diye araç pertde olabilirdi vize tarihlerinde km ler de yazıyo bu kadarda hiç bakılmadan araba alınmaz kanımca bence bu saatten sonra hiç bi hak elde edilemez adam zorlamı sattım baktırsaydın dese gene çıkar işin içinden geçmiş olsun
Abicim afedersin ama adam zaten zor durumda ne iğneleyici yorum yapıyorsun salak bi adam değil mesaj atmış hiç hasar yok arabada nokta boya yok! ama kilometresinin sonradan mesaj gelmediğini söylüyor komputesttede iyi çıkınca aldım diyor adamcağız napsın...ayrıca öyle işin içinden sıyrılamaz kolay kolay yorumlara baktığımız zaman öyle gözüküyor ufaktan sağlam bi delil bulunursa o adamı öttürürler hak var hukuk var şimdi baktım netten biraz ayıplı mal satmaktan para cezası ve hapis cezası verileceği yazıyor. bizim iyi delil bulmamız lazım... yorumun için teşekkürler...
Onur Fatih
17-08-2013, 19:19
2008 focus tdci aldik 2009 da 103k da muayene girmis araci 2012 de aldik biz. Tahminim +200 bindeydi
Sattiktan 1 hafta sonra adam aradi durumu acikladi 4 bin lirasini gonderdik 25 e gitmis oldu araba. Babam hic dikkat etmemis komputestte yuzde 99 cikmis o da kapmis gelms buyuk ihtimal filo araciydi galeriden alip getirmisti galerilerdeb uzak durmak lazm istisnalar olur illaki gecms olsn
Risendark
17-08-2013, 19:22
2008 focus tdci aldik 2009 da 103k da muayene girmis araci 2012 de aldik biz. Tahminim +200 bindeydi
Sattiktan 1 hafta sonra adam aradi durumu acikladi 4 bin lirasini gonderdik 25 e gitmis oldu araba. Babam hic dikkat etmemis komputestte yuzde 99 cikmis o da kapmis gelms buyuk ihtimal filo araciydi galeriden alip getirmisti galerilerdeb uzak durmak lazm istisnalar olur illaki gecms olsn
artık olan oldu bizimkilerede adam şimdi satmaya kalksa anlamayan bi adam hemn alır çünkü o kadar temiz duruyor araba ama vicdanımız el vermez bize yakışmaz...aynen sizinki gibi arabayı 4-5 bin tl altına verecekler artık...
servıste yanlıslıkla bi rakam fazla basılmıs olabilir muayneden sorgulatın bi kac km de grmıs muayneye birde 220bindeyse arac daha öncede servise girmiştir flo aracları garanti bitene kadar servise giriyor cünkü o sekilde net km yi ogrenebilrsiniz
eger gercekse geçmiş olsun
Risendark
17-08-2013, 19:34
servıste yanlıslıkla bi rakam fazla basılmıs olabilir muayneden sorgulatın bi kac km de grmıs muayneye birde 220bindeyse arac daha öncede servise girmiştir flo aracları garanti bitene kadar servise giriyor cünkü o sekilde net km yi ogrenebilrsiniz
yarın bi muayene kayıtlarınıda inceletsinler bakalım inşallah servis yanlış yazmıştır...
mumkun degıldır ya. pekı 220k ya kadar nerede servıse gırmıs. oylesıne pat dıye 220.000 de mı servıs bakımı yaptırmak akıllarına gelmıs. bence yanlıs yazılma durumu var o işte başka izahı yok cunku
MazdaSpeed
17-08-2013, 19:51
mumkun degıldır ya. pekı 220k ya kadar nerede servıse gırmıs. oylesıne pat dıye 220.000 de mı servıs bakımı yaptırmak akıllarına gelmıs. bence yanlıs yazılma durumu var o işte başka izahı yok cunku
Ben de aynı şekilde düşünüyorum
hiçbişey yapamzsını alan adam benim haberim yok der çıkar işin içinden
ispat olduktan sonra çok güzel bir şekilde dava açılabilir arkadaşların dediği gibi.
işte bunun için biz araç alıp satarken satış sözleşmesine aracın bilgileri ile birlikte km bilgisini de yazıp imzaları atıyoruz.
bir arkadaşımın başına gelmişti ve mahkemeye vermişti,
aracı her alıp satanda bu sözleşme olduğu için hangi elde oynama yapıldığı bulunmuş ve aracı vererek parasını geri almıştı.
Risendark
17-08-2013, 20:27
yarın herşey ortaya çıkar heralde bakacağız...
i-vtec07
17-08-2013, 20:33
geçmiş olsun kardeşim :) anlamadığım nokta 300+k km deki tdcı ın sesinden anlaşılır diye düşünüyorum..bence serviste km yanlış yazılmıştır. inş öyledir..
VTEC sahipleri müebbet yer öle bişey olsa. Adamlar hergün gazlıyo, ne hikmetse KM 160binlerde.
Risendark
17-08-2013, 20:44
geçmiş olsun kardeşim :) anlamadığım nokta 300+k km deki tdcı ın sesinden anlaşılır diye düşünüyorum..bence serviste km yanlış yazılmıştır. inş öyledir..
eyvallah kardeşim heralde rektefiye oldu seste pek bi şıkırtı yok aşırı arabayıda kullandım şöyle düzlükte bi kökledim araba normalde 110 hp lik ama beni pek tatmin etmedi adamlarada söyliyemiyorum abi gitmiyo diye teselli ediyoruz bakalım yanlış yazılmıştır diye :( yarın inşallah yanlış yazılmış falan denirde rahatlarlar...
GokhanRS
17-08-2013, 20:53
hiç birşey yapamazın diyenlere bakma sen. gayette yapılıyor. dava açanların geneli kazanıyor ve aracı sana satan kişi iade almak zorunda kalıyor.
bilmiyordum etmiyordum olayı yok. bilmek zorundasın, km si oynanmış araç satarsan satarken oynandığını satış kağıdına yazdırmak yada bir belgeye kmsi ile oynanmış olduğu tebliğ edildi şekilde imzalı evrak gerekiyor.
aksi durumda her km oynanmış araç satanlar dava açıldığında yüksek ihtimalle aracı iade almak zorunda kalırlar ve ispatlamak hiç zor değil.
mesela daha önce yaşanmış bir örnek vardı hatta techturkeyde paylaşıldı. adam dava açtı satan almak zorunda kaldı. satanda gerçekten bilmiyormuş oda ona satana dava açtı oda parasını bir öncekinden aldı. düşün üst üste aracın son 2 sahibide parasını geri alabildi. konuyu bulabilirsem paylaşırım.
GokhanRS
17-08-2013, 21:00
aşağıdaki hukuk konusunda aracı alan adam kendisine satana satandan parasını almış mesela? ayrıca aynı hukuk sitesinde avuktlar bu tür konularda bir sürü kazanılmış dava örnekleri paylaştılar. sadece hukukçuların sitelerinde bile 100lerce kazanılmış ayıplı araç ve km oynanmış araç davaları bulabilirsin.
Kusurlu Ve Km.sİ İle OynanmiŞ AraÇ SatiŞi (http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=58341)
CasabLanca
17-08-2013, 21:09
o kilometredeki araç herhangi bir yerden ofsayt verir her türlü
direksiyondan, koltuk yanlarından, vites körüğünden, pedallardan vs. vs. yanlış yazılma olayı olabilir eğer olaki yoksa mahkeme yoluyla aracı iade etme hakkınız var
bu gibi durumlarda işin piri galericiler mahkemede kaybedeceklerini bildikleri için sonradan durumu uyanan müşteriden hemen arabayı alıyorlar.
birde aracın satışı alınalı kaç gün oldu?
Risendark
17-08-2013, 22:29
o kilometredeki araç herhangi bir yerden ofsayt verir her türlü
direksiyondan, koltuk yanlarından, vites körüğünden, pedallardan vs. vs. yanlış yazılma olayı olabilir eğer olaki yoksa mahkeme yoluyla aracı iade etme hakkınız var
bu gibi durumlarda işin piri galericiler mahkemede kaybedeceklerini bildikleri için sonradan durumu uyanan müşteriden hemen arabayı alıyorlar.
birde aracın satışı alınalı kaç gün oldu?
1 yıl olmuş abi... ama ben daha böyle bişey görmedim bi araba hiç mi bi yerinden ofsayt vermez dediğin yerlere baktık babamda anlıyor arabadan 20 yıldır uğraşıyor ama yok ben böylesine ilk defa rastladım diyor oda... ama performansa baktığımızdada fıss araba 11 luk gibi gitmiyor hiç bakalım yarın ak g*t kara g*t belli olacak :) bilgiler için teşekkürler...
Risendark
17-08-2013, 22:30
aşağıdaki hukuk konusunda aracı alan adam kendisine satana satandan parasını almış mesela? ayrıca aynı hukuk sitesinde avuktlar bu tür konularda bir sürü kazanılmış dava örnekleri paylaştılar. sadece hukukçuların sitelerinde bile 100lerce kazanılmış ayıplı araç ve km oynanmış araç davaları bulabilirsin.
Kusurlu Ve Km.sİ İle OynanmiŞ AraÇ SatiŞi (http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=58341)
abi eğer yarın yanlış yazılma olayı yoksa bu dava örneği çok işimize yarayacak çok teşekkürler ilgilendiğin(iz) için...
sahıbınden sıtesıne ılan koyulduysa km yazılmıstır mutlaka.mahkeme kararı ıle gecmıse donuk ılan bulunabılır dıye duusunuyorum sitede sahıbınden calısanı vardı ondanda yardım almayı deneyın.
Risendark
17-08-2013, 22:58
sahıbınden sıtesıne ılan koyulduysa km yazılmıstır mutlaka.mahkeme kararı ıle gecmıse donuk ılan bulunabılır dıye duusunuyorum sitede sahıbınden calısanı vardı ondanda yardım almayı deneyın.
bunuda göz önünde bulunduracağız aklımızda bulunsun teşekkürler...
Geçmiş olsun, umarım km düşürme dğeildir de yanlış girilmiştir km. Aldıktan sonraki süreç çok uğraştırıcı olsa gerek.
GokhanRS
18-08-2013, 00:13
Geçmiş olsun, umarım km düşürme dğeildir de yanlış girilmiştir km. Aldıktan sonraki süreç çok uğraştırıcı olsa gerek.
erken cevap yazdım sanırım editlemişin :D
erken cevap yazdım sanırım editlemişin :D
evet dikkat etmemiştim. 2010 değil, 2012 sandım modeli, sonra editledim. :)
fsunnetci
18-08-2013, 00:24
Bu tarz sahtekarlıklar çok oluyor mahkeme ile bu işi çözemezsin hele sahibinden.com'u delil göstermekle boşa uğraşmış olursun benim bacanak geçen sene devremülk alacaktı sahibinden.com vasıtası ile ve 2700TL dolandırıldı ama sonuç malesef fosss...geçmiş olsunn
Low-Rider
18-08-2013, 00:44
benimde aklıma muayene geldi ama 2010 model araç 1 sene önce almışlar, muayeneye girmemiştir hiç
serviste tek kaydı mı çıkıyor arabanın başka bakım kaydı çıkmıyor mu?
Risendark
18-08-2013, 01:04
benimde aklıma muayene geldi ama 2010 model araç 1 sene önce almışlar, muayeneye girmemiştir hiç
serviste tek kaydı mı çıkıyor arabanın başka bakım kaydı çıkmıyor mu?
abi onun hakkında bi bilgim yok adama sadeceabi son 220 km de girmiş denmiş zaten şok olunca sormamış devamını yarın kesin bi sonuç çıkar buraya yazarım...
Gimifayf
18-08-2013, 01:11
Kardeş belki serviste 22k yazcaklarına yanlıslıkla 220k yazmıslardır?
Low-Rider
18-08-2013, 01:12
Yahu hiç bir done yok ki doğru düzgün, 70bin'de araba aldınız tesadüfen serviste baktırdınız 220.000km'de girmiş.
220.000km'de bakıma giden araba illa ki daha önceden de gitmiştir yetkili servise, önce servis kanalıyla aracın geçmişini öğrenin.
Muayene geçmişine bakın eğer varsa.
Birde dediğin gibi iç-dış olarak kusursuzsa bu araba serviste yanlış girilmiş olma ihtimali çok yüksek.
ensoztrk
18-08-2013, 01:20
Yahu hiç bir done yok ki doğru düzgün, 70bin'de araba aldınız tesadüfen serviste baktırdınız 220.000km'de girmiş.
220.000km'de bakıma giden araba illa ki daha önceden de gitmiştir yetkili servise, önce servis kanalıyla aracın geçmişini öğrenin.
Birde dediğin gibi iç-dış olarak kusursuzsa bu araba serviste yanlış girilmiş olma ihtimali çok yüksek.
Aynen abi katılıyorum en baştada söyledim. 2 3 sene 220.000 km kullanıcak ve o aracın ne direksiyonunda ne koltuğunda abi ne biliyim en basiti cam kaldırma düğmelerinden teyp düğmelerinden illaki ofsayt verir.
Bence sıkmayın canınızı bizimde öyle bi olay başımıza geldi arabayı aldıktan 1 ay sonra km bilgisi geldi. Bizim aldığım araç 140kdaydı ama araç 2009da 170k yada 180kda servise girmiş.
Araç sahibi abim kıllandı hemen aracı ölü fiyatına çıkardı elinden. Belkide yanlış girildi hiç bi fikrimiz yok.
Çok iyi araştırın derim sigortacılarda yardımcı olucaktır km bilgisi için. Kesinlikle bi hata var.
Risendark
18-08-2013, 01:22
yani ben ilk defa böyle bişey gördüm bi tane yerindemi ofsayt olmaz bi arabanın inşallah dediğiniz gibi serviste bi yanlış olmuştur...
Komputestciler km bilgisi garantisi veriyorsa, ben sizin yerinizde olsam onlarada dava açarım.
_driver_
18-08-2013, 01:41
tabir-i caizse ettiğiniz beddua ve mahkeme masrafıyla kalırsınız
geçmiş olsun
mustafamutlubas
18-08-2013, 01:51
Arac servis Bilgileri yanlış sorgulanmis olabilir. Plakadanmi bakildi kayıtlara? Arac muayneye girdiyse ki girmesi lazim. Muayne servisten oncemi? Veya sonrami? Sonraysa servis giris ve muayne kmleri elinizde delil olabilir. Sahsi fikrim arac kmsi yanlis yazilmis olabilir. Herhangi bir cihaza vs baglandiysa bakim sıfırlamasi yapilirken diagnose cihazi aracin km si ni görür. Is emirlerinden onu bile çıkarttirabilirsiniz servise. Yanlış yazilip yazilmadigi belli olur.
CasabLanca
18-08-2013, 02:17
1 sene geçtiyse durum sıkıntıya girebilir
böyle bir durumla karşılaşıldığında ilk 1 hafta içerisine noteren ihtarname çekilmesi lazım diye biliyorum
Öncelikle geçmiş olsun. Umarım yanlış yazılma durumu olmuştur. Araç yeni olduğu için muayneye girmemiştir diye tahmin ediyorum. Geriye dönük servis kayıtlarını isteyin.
Bizde lineadan önce şirket aracı olarak kiralık accent era vardı 2008 model 0 km aldık 2 sene sonra 130 binde geriye verdik. Ama araç çok temizdi yanı gören 50 bin derdi gerek motor kondisyonu temizliği v.s kimse anlamazdı. Sonuç ne oldu :) 2 ay sonra aracı 70.000 km de ilanda gördüm. Hemen mesaj attım ilanı kaldırdı satan kişi.
mahkemeye verilebilir.bu tür konularda hakim madur tarafı tutmaktadır.
Borclar kanunu cercevesinde olay kisaca soyle aracin temizi ve
Km si dusuk olaniyla km yuksek olani arasindaki fiyat farki neyse onu talep edebilirsin.
Yada kazali olanla kazasiz arasindaki fiyat fiyat farki talep olunabilir
HASANCOKO
18-08-2013, 12:34
Özellikle son sayfayı tam okumadım onu da belirterek sözlerime başlamak istiyorum.
Bu devletin çatısı altında yaşayan ve bu devletin vatandaşı olmadığı halde bu topraklarda zarar gördüğünü iddia eden herkes Türk Mahkemelerine dava açarak hukuki mücadele verebilir. ya da kamu adına mütala gerektiricek bir olayda zarar gören herkes Türk Mahkemelerince verilecek kararlar ile hakkını şikayetçi dahi olmadan alabilir.
Aracın model yılına bakmadan yaptığı km' lere bişe diyemem 2009 model getzin 470 bin km' de olduğunu gözlerimle gördüm.
Km' sini bir kenara bırakalım bu araba sadece 220 binde mi servise girmiş ? Yoksa 220 binden önce de servis geçmiş var mı ? Serviste yanlış yazılma ihtimali de olabilir. Buna bakılmalı. Şu anda 300 bin + olduğu düşünülen bir aracın hiç mi bu km de olduğunu belirtir bir eksiği yok ? yarını beklemeye falan yok bu araç 2010 model ise en fazla 1 kere vizeye girmiştir. Bunun içinde HS boşluk araç plakasını bitişik halde yazarak 5664 e gönderbilirsiniz. Hem aracın var ise geçmişte plakaya kayıtlı hasarları hem de vizeye girdiği tarih ile kaç km de girdiği Ulaştırma Bakanlığı kayıtlarında mevcuttur. :icon_tup:
Yiğit G.
18-08-2013, 12:39
onbinlerce lira verip 2-3 yasında araç alıyorsunuz ve nasıl servise götürüp check up+geçmişine baktırmıyorsunuz hayret yaw...
jcw izmir
18-08-2013, 12:48
Gecmiş olsun, eğer ortada böyle birşey varsa kesin hakkınızı yasal yollarla arayın, birşey çıkmaz diyenlere bakmayın. 2006' da 0 km opel gtc aldım, tesadüfen 2 yıl sonra aldığım yerde( yetkili bayii) sağ kapı ve ön kaportanın boyalı olduğunu öğrendim. 50 avukatımız var bişey yapamazsın diyen müdürlerine kapak oldu. Mahkeme masrafları ile birlikte sıfır parasını geri aldım.
Sen hakkını ara olur olmaz orası Allah'a kalmış kardeşim.
Risendark
18-08-2013, 14:02
evet bugün aracın sahibi akrabamla konuştum serviste bi yanlışlık varmış adam rahatladı.... Yani suç tamamen servisteki dangalak personelle alakalıymış araba orjinal 70 k kmde ...ilginiz içln teşekkürler...
emrekuzdere
18-08-2013, 14:42
Hadi gözünüz aydın
yyeni torba yasaya göre dolandırıcılık sayılıyor, ama ilk 220 bin servis banada yazım hatası gibi geldi. tek rakam neticede
servis kaydına plakadan mı baktınız, şase numarası ile mi ? Plakasını yeni taktırdıysanız, büyük ihtimal karışıklık olabilir. Bu durum benim başıma geldi. Plakam daha önce 2004 model 307'deymiş. Plakamı girince direk onun bilgileri çıkıyordu.
ismailozkan_01
18-08-2013, 14:55
noterde satış anında aracın km de satış sözleşmesine eklenebilir , yada pert durumu vs bu sayede resmi kayıt altına alınmış olur satıcıyla bu konuda anlaşılırsa...
rent a car aracı olma ihtimali sıfır abi 300 bindeki rent a car aracı boyasız ve böyle diri duramamaz mümkün değil
saçmalığa bak, neden mümkün olmasın ? Kaç tane boyasız düzgün 3 4 yıl kiralık olarak kullanılmış araç biliyorum.
bu arada km olayına gelince satış alırken tescil belgesinde düşürülmüş olan km yazıyorsa sonuc alabilrsiniz diye düşünüyorum
MazdaSpeed
18-08-2013, 15:24
evet bugün aracın sahibi akrabamla konuştum serviste bi yanlışlık varmış adam rahatladı.... Yani suç tamamen servisteki dangalak personelle alakalıymış araba orjinal 70 k kmde ...ilginiz içln teşekkürler...
Tahmin ettiğim gibi,sevindim sorunun çözülmesine :)
Tekrar geçmiş olsun
Risendark
18-08-2013, 16:08
saçmalığa bak, neden mümkün olmasın ? Kaç tane boyasız düzgün 3 4 yıl kiralık olarak kullanılmış araç biliyorum.
bu arada km olayına gelince satış alırken tescil belgesinde düşürülmüş olan km yazıyorsa sonuc alabilrsiniz diye düşünüyorum
ne rent a car lar gördüm ben bu arabanın böyle kalması imkansız ki ben zaten ben boyasız rent a car arabası olmaz demedim sadece yorgun olur azda olsa bi yer ofsayt verir demek istedim ;) ama neyse biz sorunu çözdük
Risendark
18-08-2013, 16:14
Tahmin ettiğim gibi,sevindim sorunun çözülmesine :)
Tekrar geçmiş olsun
çok teşekkürler....
Risendark
18-08-2013, 16:21
Hadi gözünüz aydın
çok teşekkürlerr :)
ensoztrk
18-08-2013, 18:40
En baştada böyle bi ihtimalden bahsetmiştim gözünüz aydın kardeşim sevindim :)
Risendark
18-08-2013, 18:59
En baştada böyle bi ihtimalden bahsetmiştim gözünüz aydın kardeşim sevindim :)
aynen öyle en başta söylemiştin yanlışlık vardır diye :) öylede oldu :)
Geçmiş olsun, gözünüz aydın.
Bu arada servisin sistemden km düzeltme/değiştirme yetkisi yoktur yani sistemdeki rakamdan aşağısını yazamıyorlar daha üstüne izin veriyor ama aşağı çekemiyorlar, merkeze yazıp düzelttirmeleri gerekiyor, bunu yapmışlardır umarım (ISIS sistemi kullanıyor Ford)
Ben de Ford Otosan'da çalıştığımdan tüm sistemlere erişim yetkim mevcut, Ford marka araç almak ya da sorgulamak istediğinizde özelden plaka verirseniz yardımcı olurum tüm arkadaşlara.
Low-Rider
18-08-2013, 19:20
Nasıl anlaşıldı 70k olduğu detay versene ?