Orijinalini görmek için tıklayınız : seat ibiza 1.4 dizel 2007 model 3 silindir ?? nasildir ? tavsiyeler ?
MaNiSaLı
18-08-2013, 07:37
Babama alicaz
Arkadaşımın Aracı , tek kafama takılan 3 silindir oluşu ?
Kaç km ye kadar bakımlarını aksatmazsak sorun yaşamayız. Araç orj. 65bin km.
Bildiğiniz kronikleşmiş hastalıklari varmı
Alınır mı , alınmaz mı ?
Araç 1.4 staylance olarak geçiyor
Birde dip not : 5664 tramer sorgulatmada aracın son yani suanki vizesi gözükmüyor . Sizce neden gözükmüyor? Araç 2007 model, 2010 daki gözüküyor, 2012 deki gözükmüyor?2014 şubatta vize bitiyor yani 6 ay falan var!
Şimdiden sağolun
Saygılar
setnogrom
18-08-2013, 08:33
3 silindirden sorun çıkmaz ona emin olabilirsiniz.Kısaca aracın bakımını bir sefer sağlam yaptıktan sonra diğer bakımlarıda aksatmazsanız hiç sorun çıkartmaz.
Ben 3 yıl önce 177binde sattım şuan 210binde o araç hala motor sağlam devam ediyor.
Yine arkadaşım sattı yazılımlıydı 195binde taş gibiydi.
Araçtaki motoru vw üretiyor polo-ibiza-fabia birebir aynı motoru kullanıyor.
Fiyat uygunsa alın ayrıca yakıtı çok azdır ne zaman aldığınızı unutursunuz ben uzun yolda 1300 1350 km yaptığımı biliyorum.(depo 45 lt boşluğuyla 52 lt falan alıyor)
xx
bende 4,5 yil kullandim. tavsiye ederim. motor omru uzundur. siz ona bakin o size fazlasiyla bakar.
tek ihtiyaci soft bir yazilim.
CasabLanca
18-08-2013, 09:25
muayene sorgulamasını yaparken şaseyle mi yaptınız?
MaNiSaLı
18-08-2013, 09:29
3 silindirden sorun çıkmaz ona emin olabilirsiniz.Kısaca aracın bakımını bir sefer sağlam yaptıktan sonra diğer bakımlarıda aksatmazsanız hiç sorun çıkartmaz.
Ben 3 yıl önce 177binde sattım şuan 210binde o araç hala motor sağlam devam ediyor.
Yine arkadaşım sattı yazılımlıydı 195binde taş gibiydi.
Araçtaki motoru vw üretiyor polo-ibiza-fabia birebir aynı motoru kullanıyor.
Fiyat uygunsa alın ayrıca yakıtı çok azdır ne zaman aldığınızı unutursunuz ben uzun yolda 1300 1350 km yaptığımı biliyorum.(depo 45 lt boşluğuyla 52 lt falan alıyor)
xx
Çok sağol :)
Yakitta dediğiniz gibi ise mükemmel ;)
Araç 65k km de suan 26000 TL civarında alacağız , yazılıma falan gerek varmı ya ? Babam binecek sonuçta ama ?
Bu arada tramer sadece kafama takıldı . Kaza yok , fakat 2. Vize çıkmıyor msjda ?
MaNiSaLı
18-08-2013, 09:32
muayene sorgulamasını yaparken şaseyle mi yaptınız?
Hem sase hem plaka dan yaptım ??
Başka bir yöntem varmı mesela Tüve sorsam bu son suanki vizeyi bana söylerler miki?
MaNiSaLı
18-08-2013, 09:34
bende 4,5 yil kullandim. tavsiye ederim. motor omru uzundur. siz ona bakin o size fazlasiyla bakar.
tek ihtiyaci soft bir yazilim.
Çok sağol . Buda benim için gayet açıklayıcı oldu . Soft yazılım derken nasıl ve kime yaptırırım ? Ayrıca ozaman motorda sıkıntı olurmu ileriki zamanda ? ve duman atma olayı oolurmu ? Ve ne artisi olur bize Hp yada Tork ?
CasabLanca
18-08-2013, 09:34
Hem sase hem plaka dan yaptım ??
Başka bir yöntem varmı mesela Tüve sorsam bu son suanki vizeyi bana söylerler miki?
bazen plakayla sorgulama yapınca eksik geliyor siz şaseylede sorgulamışsınız gelmesi lazımdı
son muayeneyi dostunuz kendi mi yaptırmış o konuda bir bilginiz var mı. belki aracı yöntemiyle yaptırdıysa patates muayene felan olabilir
setnogrom
18-08-2013, 09:44
Rıza'nın dediği gibi normal bir yazılımla minicik dumanla çok daha keyifli olur 30-35 hp ekstra artı güç gelir yakıtta oynamaz belki oynasa bile 0,5 litreyi geçmez.
xx
MaNiSaLı
18-08-2013, 09:47
bazen plakayla sorgulama yapınca eksik geliyor siz şaseylede sorgulamışsınız gelmesi lazımdı
son muayeneyi dostunuz kendi mi yaptırmış o konuda bir bilginiz var mı. belki aracı yöntemiyle yaptırdıysa patates muayene felan olabilir
Bi önceki sahibi yaptırmış :(
Yani ben daha satan arkadaşımla konuşmadım bu konuyu.
Anlaştık herşeyi içime sindi el sıkıştık fakat ???
Sigorta şirketine gitsem yada tuvu mu arasak yarın bilgi verirmiki Tüv ?
MaNiSaLı
18-08-2013, 09:53
Rıza'nın dediği gibi normal bir yazılımla minicik dumanla çok daha keyifli olur 30-35 hp ekstra artı güç gelir yakıtta oynamaz belki oynasa bile 0,5 litreyi geçmez.
xx
Kime yaptırırım vede maliyeti ne olur ortalama ?
Baba binecek ya ondan problem olmasın yeter :D
Biraz binsin , sonra çaktırmadan alıp ben yaptirayim farkı anlayacakmi bakalım :D hahahaaaa
Sağol bu arada
6-7 senelik dizel bir araç 65k Km de olunca insan ister istemez killaniyor
Orjinal km si olabilir ama bu kadar çok km düşürme olayını duyunca irkilmemek elde değil.
Dikkat etmekte fayda var..
setnogrom
18-08-2013, 09:57
Kime yaptırırım vede maliyeti ne olur ortalama ?
Baba binecek ya ondan problem olmasın yeter :D
Biraz binsin , sonra çaktırmadan alıp ben yaptirayim farkı anlayacakmi bakalım :D hahahaaaa
Sağol bu arada
Önce arazı alın bir süre binin sonra yaptırırsınız acelesi yok sonuçta:)
Yaptıracağınız zaman yapacak yerler var.
pschiptuning-ecufast-megachips-revo vs vs:)
Bu arada farklı firmaların farklı müşterisi vardır bu konudaki tartışmalarda bazen kan gövdeyi götürüyor :D
xx
setnogrom
18-08-2013, 09:58
Bu arada aracın ilanı falan varmı?
Bizde bir inceleyelim belki tanıdık araçtır.
xx
CasabLanca
18-08-2013, 10:02
Tüvden telefonla felan bilgi veriliyor mu bilmiyorum o konuyu
MaNiSaLı
18-08-2013, 10:05
134205346
Sahibinden ilan no .
Motor kapağı (plastik olan) bu modellerin hiçbirisindemi yok biliyomusunuz
Edit ilan no duzelttim
MaNiSaLı
18-08-2013, 10:09
6-7 senelik dizel bir araç 65k Km de olunca insan ister istemez killaniyor
Orjinal km si olabilir ama bu kadar çok km düşürme olayını duyunca irkilmemek elde değil.
Dikkat etmekte fayda var..
Nasıl anlayacağız ki orj. km mi değilmi diye?
İçine bakarsak orj. Ama ama amaaaa :) :D
CasabLanca
18-08-2013, 10:11
kilometre orjinal duruyor araç fotolardan oldukça diri
arabada öncesinde müzik tesisatı mı varmış akünün üstündeki zamazingo dikkatimi çekti
MaNiSaLı
18-08-2013, 10:13
Bu arada aracın ilanı falan varmı?
Bizde bir inceleyelim belki tanıdık araçtır.
xx
Nasıl sence?
Tanıyormusun ?
MaNiSaLı
18-08-2013, 10:16
kilometre orjinal duruyor araç fotolardan oldukça diri
arabada öncesinde müzik tesisatı mı varmış akünün üstündeki zamazingo dikkatimi çekti
Hâlâ var tesisat bi ince :D
Sigorta o yüzden var akünün üstünde ...
Araç fotoda daha kötü diyebilirim yani bindim kullanan biri olarak çok iyi geldi bana. Sadece rölantide cok sesli çalışıyor. Ama yükte ses azalıyor
araç temiz ve diri duruyor direksiyondaki pütürlerde erimemiş henüz orjinal km olma olasılığı yüksek
araç sahibi foruma üye olmaya bilir ama, midye ci nebi usta.
http://eglence.optimushaber.com/resimler/logoresim/R_1352115800.jpg
sarı fabia rsi vardı Gazihan'ın ellerinden çıkmış , şu an izmirde araç , sonra scirocco aldı.
edit üyeymiş: http://www.techturkey.com/forum/members/30732-fabiars.html
setnogrom
18-08-2013, 10:50
Nasıl sence?
Tanıyormusun ?
Tanımıyorum ama araç mis gibi duruyor.Zaten bu araçlarda km yapmış olanlarında şu kronik belirtiler var.
Vites körüğünün ön tarafındaki deride soyulmalar başlar ve topuzda silikleşmeler oluyor.
Gaz pedalı ve direksiyon temizse bence orjinaldir.
araç orjinalse çok çok uzun yıllar rahatça kullanılabilir.
Ayrıca triger seti değişmişmi?Trigerdeki yazılar falan çok yeni duruyor.
xx
araç bayağı temiz duruyor arkadaşınızın samimiyetine de güveniyorsanız alınır gibi abi :)
MaNiSaLı
18-08-2013, 11:34
Sağolun arkadaşlar ...
Arkadaşım zaten satan kişi .
Sadece vize tramer olayı kafamda baskada bişey yok :)
onursumer
18-08-2013, 11:48
araç güzele benziyor
seatta durum nasıl bilmiyorum ama 3 silindirin beni rahatsız eden tek yanı düşük devirde vibrasyon yapması
skaratas2
18-08-2013, 17:13
iki yıldır 08 cordobaya biniyorum, arka koltuk darlığı hariç güzel ve sağlam.
MaNiSaLı
18-08-2013, 20:03
Sağolun arkadaşlar . Bugűn expertizede soktuk sadece on kaputta lokal 25/30cm çapında boya var . Başkada birşey yok :) anlaşıldı ve alındı sağolun değerli yardım ve yorumlar için
Bu arada vize sistemden gelmiyormus ,yani vize kağıdı ruhsatta var . Problem yok yani
Birkan61
19-08-2013, 16:12
Hayırlı olsun ;)
Motor üstündeki kapak 2006'dan sonra ibiza - cordoba makyajlandığı zaman iptal edildi nedendir bilmiyorum.
Stylance donanımda fabrika çıkışı motor üstü kapak mevcut değil.
Hatta makyajsızlarda arka fren diski vardır, ama stylance dönemine göre full olmasına rağmen arkalar kampanadır. Opsiyonel olarak bile sunroof alınamamaktadır :D
Araç hakkında bir sorunuz olursa kullanıcısı olarak elimden geldiğince yardımcı olmaya hazırım ;)
SekoLive
19-08-2013, 16:27
Araç hakkında bir sorunuz olursa kullanıcısı olarak elimden geldiğince yardımcı olmaya hazırım ;)
birkan bu km nereden sıfırlanıyordu :beuj:
:D
arabanız hayırlı olsun ekonomikdir. paketinde diğer ibizalardan farklı olarakda hız sabitleyici, fonksiyonel direksiyon ,elektrkli katlanır aynalar var.
MaNiSaLı
20-08-2013, 12:35
Hayırlısı olsun ..
Teşekkürler ...
MaNiSaLı
20-08-2013, 12:38
Hayırlı olsun ;)
Motor üstündeki kapak 2006'dan sonra ibiza - cordoba makyajlandığı zaman iptal edildi nedendir bilmiyorum.
Stylance donanımda fabrika çıkışı motor üstü kapak mevcut değil.
Hatta makyajsızlarda arka fren diski vardır, ama stylance dönemine göre full olmasına rağmen arkalar kampanadır. Opsiyonel olarak bile sunroof alınamamaktadır :D
Çok teşekkürler , herhangi bir durumda danışırım ... Meselâ arka pandizot nerden buluruz ? :) ve fiyatı hakkında bilginiz varmı ?
Tekrar sağolun...
MaNiSaLı
20-08-2013, 12:41
birkan bu km nereden sıfırlanıyordu :beuj:
:D
arabanız hayırlı olsun ekonomikdir. paketinde diğer ibizalardan farklı olarakda hız sabitleyici, fonksiyonel direksiyon ,elektrkli katlanır aynalar var.
Aynen özellikleri çok güzel :)
Sağolun
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-sahibinden-satilik-temiz-ibiza-130756139/detay)
arac sahsımıza ait izmir de 3 sanayide yerimize gelirsen anahtarını veirrim eksoz yazılım var kendin sürerek daha cok yorum yapabilrisin.
SekoLive
20-08-2013, 13:24
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-sahibinden-satilik-temiz-ibiza-130756139/detay)
arac sahsımıza ait izmir de 3 sanayide yerimize gelirsen anahtarını veirrim eksoz yazılım var kendin sürerek daha cok yorum yapabilrisin.
şehirler arasında 3.0 yazmıssın merakmdan soruyorm hangi sehirler arası yada yazılım bu kadar düşürüyormu ?
MaNiSaLı
24-08-2013, 10:40
Teşekkürler geldiğimde uğrarım ...
2 tane vardı bende biri sıfırdı diğeri 230.000km'deydi motor yürüyen taş gibidir(konfor açısındanda ) :)
Eski kasaya o rakamlar çook fazla değil mi?
Taş gibi motor bakımları yaptır bin
MaNiSaLı
28-08-2013, 02:10
Çok teşekkürler arkadaşlar ...