Orijinalini görmek için tıklayınız : 2011 3.20d yatak sarma sorunsalı
12.12.2010 borusan çıkışlı 3.20d garantisi bitmiş ama son bakımına kadar borusan da yapılmış araç şuan 42k binde böyle birşey başına gelen oldu mu?
abimin arabası aracı sürerken hiç bir arıza lambası yakmadı ancak motorda bi şakırtı ssi oluştu bakan ustalar yatak sarmış diyorlar araç hararet yapmadı motor arıza lambası da yakmadı bunun hakkında izleyebileceğimiz bir yol var mı yardımcı olun lütfen büyük sıkıntılar içerisindeyim
Yiğit Ş.
19-08-2013, 09:58
garantisi bittiyse itelerler gibime geliyor. geçmiş olsun
Yagını kontrol ettiniz mi ?
yatak sardigini borusan mi soyledi?
yağını kontrol ettik çok az bi eksik vardı
araç şuan yükleniyor borusana gitmek üzere henüz onlar aracı görmediler
Mantıksız gibi gelecek ama kronik bir şey bu. Sandık motor alıp takmak daha mantıklı oluyor. İmaj a motor fiyatlarını sorun güzel rakamlara veriyorlardı.
motor koymak kolay bişey ama gel gelelim böyle bi bütçe yok onu da geçtim aracın bakımı borusanda yapılıyor ve 42.000 de bi araç bunu ben neden göğüsleyeyim ki?
DoDo_hamann
19-08-2013, 10:07
2010 2. yarıyıl araçlar 184'lük olması lazım, bu sıkıntının yaşandığı motor, 2008-2010 arası 177'lik motorlar, 184'lükse araba ilk defa duyuyorum bu sıkıntıyı.
Sandık motor 16 bin tl civarı şu anda.
Umarım başka bir sıkıntıdır, çok geçmiş olsun.
motor koymak kolay bişey ama gel gelelim böyle bi bütçe yok onu da geçtim aracın bakımı borusanda yapılıyor ve 42.000 de bi araç bunu ben neden göğüsleyeyim ki?
O konuda haklısınız ben olumsuz sonuç alısanız diye diyorum.
Sandık motoru sorun fiyat konusunda da daha mantıklı gelecek eğer fiyatlarda bir değişiklik yoksa.
2010 2. yarıyıl araçlar 184'lük olması lazım, bu sıkıntının yaşandığı motor, 2008-2010 arası 177'lik motorlar, 184'lükse araba ilk defa duyuyorum bu sıkıntıyı.
Sandık motor 16 bin tl civarı şu anda.
Umarım başka bir sıkıntıdır, çok geçmiş olsun.
12.12.2010 çıkışlı araç 184 lük ben bu konuda haksız olduğumu düşünmüyorum hiç bir arıza lambası yanmadan aracın yatak sarmasının.
O konuda haklısınız ben olumsuz sonuç alısanız diye diyorum.
Sandık motoru sorun fiyat konusunda da daha mantıklı gelecek eğer fiyatlarda bir değişiklik yoksa.
ben yendimi yenildi görüp motor fiyatlarını sormak durumunda hissetmiyorum bende sanayide yedek parça işi ile uğraşıyorum ki böyle sıkıntılar motor yağından dolayı da oluşabileceğini biliyoruz veyahut yağ pompası kilitler ancak lamba yakar öyle bir sıkıntıda yok
12.12.2010 çıkışlı araç 184 lük ben bu konuda haksız olduğumu düşünmüyorum hiç bir arıza lambası yanmadan aracın yatak sarmasının.
ben yendimi yenildi görüp motor fiyatlarını sormak durumunda hissetmiyorum bende sanayide yedek parça işi ile uğraşıyorum ki böyle sıkıntılar motor yağından dolayı da oluşabileceğini biliyoruz veyahut yağ pompası kilitler ancak lamba yakar öyle bir sıkıntıda yok
Biz size yenildi görün demiyoruz ki niye bu şekilde düşünüyorsunuz aklınızda bulunsun bilginiz olsun diye diyoruz yoksa tabiki hakkınızı arayın.
Biz size yenildi görün demiyoruz ki niye bu şekilde düşünüyorsunuz aklınızda bulunsun bilginiz olsun diye diyoruz yoksa tabiki hakkınızı arayın.
yok benim size değil lafım yani gerek yok yanlış anlamayın beni bu konuda fikirlerinize tabi ki ihtiyacım var
BMW Aracımın Sorununu Garanti Dışı Bıraktı! (http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1482690/bmw-aracimin-sorununu-garanti-disi-birakti/o8wk8)
burda okuduğum yatak sarmasının kullanıcı hatası olamayacağını söylemişler kendileri ve bizim aracımız borusan çıkışlı
Yağ pompası arızalanmış olabilir, aracın lamba yakmaması ve 42 binde bakımları tam iken böyle birşey yaşatması çok ilginç.
Armageddon
19-08-2013, 10:33
Tüm bakımları Borusan'da yapıldıysa büyük ihtimal iyi niyet garantisine alabilirler aracı, belki tüm masrafları karşılamayı önerirler, belki yarısını....
Tüm bakımları Borusan'da yapıldıysa büyük ihtimal iyi niyet garantisine alabilirler aracı, belki tüm masrafları karşılamayı önerirler, belki yarısını....
evet armağan abi bütün bakımları borusan da yapılmış zaten 2 bakım yapılmış araba 42binde sadece fren balatası dışarıda değişmiş benim bunu ödeyecek ne gücüm var ne param
aracın ilk sahibiyseniz ve borusanda yapıldıysa bakımları iyi niyet kapsamına sokmak için bastırın derim , geçmiş olsun.
aracın ilk sahibiyseniz ve borusanda yapıldıysa bakımları iyi niyet kapsamına sokmak için bastırın derim , geçmiş olsun.
evet aracı borusandan aldık ve ilk sahibiyiz
darksideİmpreza
19-08-2013, 10:53
Su birikintisi yada araç yıkamacıdan felan çıkışta olmadı dimi bu olay. n47 motorlar yada Bmw ler bu konuda baya sabıkalı. Böbreklerin ordan hemen hava giriş kanalı var. su emip filtreden motora vermesi çok kolay ve hemen tak diye motor kilitliyorlar. durum benim ve birçok dizel Bmw kullanıcısının başına geldiği için belki dedim. yıkamacı tam Böbrekten hava girişine fark etmeden çok su tutup orda birikinti yapıp sonrada araba çalışınca haliyle içeri çekmiş olabilir. gerçi öyle bir durum var ise filtre kapağı açılınca hemen belli oluyor filtrede ıslaklık olur.. tabi bu benimki varsayım.
darkmoon
19-08-2013, 10:54
borusan fazla sıkıntı çıkartan bir firma değil aracın bütün bakımları borusanda yapıldıysa büyük ihtimal sorun çıkartmadan iyiniyet kapsamına alıcaklardır.. bu arada ben yatak sardığını düşünmüyorum bence başka bir şeydir..
Su birikintisi yada araç yıkamacıdan felan çıkışta olmadı dimi bu olay. n47 motorlar yada Bmw ler bu konuda baya sabıkalı. Böbreklerin ordan hemen hava giriş kanalı var. su emip filtreden motora vermesi çok kolay ve hemen tak diye motor kilitliyorlar. durum benim ve birçok dizel Bmw kullanıcısının başına geldiği için belki dedim. yıkamacı tam Böbrekten hava girişine fark etmeden çok su tutup orda birikinti yapıp sonrada araba çalışınca haliyle içeri çekmiş olabilir. gerçi öyle bir durum var ise filtre kapağı açılınca hemen belli oluyor filtrede ıslaklık olur.. tabi bu benimki varsayım.
araç yıkamacıya girmedi ve 30 derece gibi bi sıcaklıkda yerler kuruydu
borusan fazla sıkıntı çıkartan bir firma değil aracın bütün bakımları borusanda yapıldıysa büyük ihtimal sorun çıkartmadan iyiniyet kapsamına alıcaklardır.. bu arada ben yatak sardığını düşünmüyorum bence başka bir şeydir..
inş bu konuda yardımcı olurlar da mağdur olmayız ne gerekiyosa yapmam lazım
biz sibop sesi olduğunu düşünüyorduk ancak ilk gelen kapı gıcırtısı gibi 5 sn ses çıkarttı sonrasında bi şakırtı başladı
ghibli06
19-08-2013, 11:12
geçmiş olsun... öncelikle sıkıntıyı tam tespit edin-ettirin... motor yatak sarması sanayi tabiridir, ne olmuş yağsız mı kalmış, hararet mi yapmış, suyu mu bitmiş, pompa mı arızalanmış?
benim e9X kasalarda en sevmediğim şey, göstergelerden hiç birşey görememek... arıza olunca lamba yanması kadar salak bir düşünce olamaz, çoğu basit arıza farkedilemeden daha ileri bir arızaya dönüşüyor...
Borusan'ın iyi müşterisi iseniz illa ki kıyakları olur, ama ilk defa çalışıyorsanız, Allah kolaylık versin...
geçmiş olsun... öncelikle sıkıntıyı tam tespit edin-ettirin... motor yatak sarması sanayi tabiridir, ne olmuş yağsız mı kalmış, hararet mi yapmış, suyu mu bitmiş, pompa mı arızalanmış?
benim e9X kasalarda en sevmediğim şey, göstergelerden hiç birşey görememek... arıza olunca lamba yanması kadar salak bir düşünce olamaz, çoğu basit arıza farkedilemeden daha ileri bir arızaya dönüşüyor...
Borusan'ın iyi müşterisi iseniz illa ki kıyakları olur, ama ilk defa çalışıyorsanız, Allah kolaylık versin...
hiç bir arıza lambası yakmadı ne yağ ne motor ne hararet borusana arabayı çekiliyor ve bize hala randevu almamız gerektiği söyleniyor haber bekliyoruz
benim bir çok tanıdığım var bmw kullanıcısı arkadaşım izlememiz gereken bi yol varsa bilgiye ihtiyacım var
lnd_samet
19-08-2013, 11:26
aracı borusana götürürken başka bir bmw ile gidin- borusan cıkışlı olursa daha iyi olur--- sizin müşteriniz, bakın diğer aracımızda sizin gibisinden bastırın--- çevremizde çok insan var sizden araç alan
bakıma getiren diye- büyük potansiyel kayıp gözüyle baksınlar size.
dalga geçmiyorum ufak ayrıntılar büyük sonuçları etkiler...
ghibli06
19-08-2013, 11:34
hiç bir arıza lambası yakmadı ne yağ ne motor ne hararet borusana arabayı çekiliyor ve bize hala randevu almamız gerektiği söyleniyor haber bekliyoruz
benim bir çok tanıdığım var bmw kullanıcısı arkadaşım izlememiz gereken bi yol varsa bilgiye ihtiyacım var
genelde her türlü serviste bazı bilinen kişiler vardır ya... Ahmet Bey'e git çözerler, Mehmet Bey'e selamımı söyle yardımcı olur falan diye... işte Borusan'da o yok... 14 yıllık BMW ciyim, özel servislerde istediğin yardımı sağlarım ama ne yazık ki Borusan işin içine girince sıkıntı var...
aracı borusana götürürken başka bir bmw ile gidin- borusan cıkışlı olursa daha iyi olur--- sizin müşteriniz, bakın diğer aracımızda sizin gibisinden bastırın--- çevremizde çok insan var sizden araç alan
bakıma getiren diye- büyük potansiyel kayıp gözüyle baksınlar size.
dalga geçmiyorum ufak ayrıntılar büyük sonuçları etkiler...
bunu göz önünde bulunduracağım tşk ederim bu fikir için :icon_tup:
ghibli06
19-08-2013, 11:36
borusan gayet de sıkıntı çıkartan bir firma maalesef... çoğu kuvvetli müşteri sıkıntısını Almanya BMW AG'de çözüp Borusan'a seve seve yaptırıyor...
42 binde bir motor yatak sardi ise
bu ya kullanici hatasidir
yada uretici hatasidir
baska birsey aklima gelmez
Borusan üstlenmezse sorunu Almanya BMW ile iletişime geçin,okuduğum kadarıyla bu tarz problemlerde gayet ilgililer ve Borusan'a talimat verirler incelenmesi için..
olivera7
19-08-2013, 16:20
Olay zaten borusanla ilgili değil iyi niyet garantisine zaten BMW AG sokuyor aracı yani o durumda Borusan aracı oluyor gibi birşey
BMW Aracımın Sorununu Garanti Dışı Bıraktı! (http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1482690/bmw-aracimin-sorununu-garanti-disi-birakti/o8wk8)
burda okuduğum yatak sarmasının kullanıcı hatası olamayacağını söylemişler kendileri ve bizim aracımız borusan çıkışlı
yanlız burdaki mevzu daha farklı araç Grey market .sizinkide oyle değildir heralde
yanlız burdaki mevzu daha farklı araç Grey market .sizinkide oyle değildir heralde
hayır bizim burada ki olaya göre avantajımız aracımız borusan çıkışlı
bmw aracı iyi niyet garantisi altına aldı motor değişimi yapılıyor sadece 50Euro altı malzemeleri ve işçiliği karşılamıyor
bilgi vermek istedim.
Turboğuz54
27-08-2013, 12:06
Nası bakım yapmışlar veya nası kullanıyosunuz yağı eksikti yazmışsınız
Yeni kasalar rektefiye olmuyomus diye duydum bende cok gecmis olsun
Yeni kasalar rektefiye olmuyomus diye duydum bende cok gecmis olsun
Bende 177 likler olmuyor diye biliyorum abi.
Garantiye alması sevindirici haber.
Geçmiş olsun umarım en küçük zararla atlatırsınız
darkmoon
27-08-2013, 12:30
bmw aracı iyi niyet garantisi altına aldı motor değişimi yapılıyor sadece 50Euro altı malzemeleri ve işçiliği karşılamıyor
bilgi vermek istedim.
Demişdim sana. çok sevindim aracın bütün bakımları orada yapıldıysa borusan kolay kolay sıkıntı vermez..
Sevindirici haber cicek gibi motor olucak simdi, benimde audinin garantisi bitmis olmasina ragmen dogus bakimli diye mekatronik degismislerdi.
gerçekten bu çok iyi bir haber oldu benim için
evet rektefiye olmaması gibi bir durum söz konusu
Peki ne sebeple motor bu hale gelmis ?
Bu sangirdama ses genelde zamanlama zincirinden gelir isininca gecer
Ahmet_28
27-08-2013, 16:15
inşallah doğuş 50 euro altında dünya malzeme ve sağlam bi işçilik faturası çıkartmaz.
ilker_yusuf
27-08-2013, 16:18
gerçekten bu çok iyi bir haber oldu benim için
evet rektefiye olmaması gibi bir durum söz konusu
Sorununuzu çözmeniz sevindirici. Peki motorun bu duruma gelmesinin nedenlerinden bahsettiler mi? yani neden neymiş? neler sebep olabilirmiş?
Sizin kullanışınızdan mı kaynaklıymış? bence biraz daha borusanda sesinizi yükseltmeniz ve işçilikde vermemeniz lazım diye düşünüyorum
arsenikli
27-08-2013, 16:46
Sizin adınıza çok sevindim geçmiş olsun
dragon07
27-08-2013, 16:52
Allah yüzünüze bakmıs :)
Sorununuzu çözmeniz sevindirici. Peki motorun bu duruma gelmesinin nedenlerinden bahsettiler mi? yani neden neymiş? neler sebep olabilirmiş?
henüz gidip yüzyüze bi görüşme olmadı araç benim değil sahibi de fazla konuşan birisi değil sessiz kalmış. ben gittiğim zaman bunun hakkında bilgi alacağım
darkmoon
27-08-2013, 17:58
henüz gidip yüzyüze bi görüşme olmadı araç benim değil sahibi de fazla konuşan birisi değil sessiz kalmış. ben gittiğim zaman bunun hakkında bilgi alacağım
fazla deşmeyin mevzuyu yerinizde olsam açmazdım fazla konuyu.. bence hiç açmayın konuyu şahsi fikrim.. :rolleyes: