Orijinalini görmek için tıklayınız : ufaktan kaliteli bir ses için..
aracımın orjinal ses sistemi mevcut şuan üzerinde, bildiğiniz bütün citroenlerin üzerine takılan teyp ve 1.hamur kağıttan yapılmış hoparlörler...25 ten sonra lanet olsun dedirten cinsten bi sistem..
ben uygun yollu daha kaliteli bi sistem düşündüm, daha doğrusu piyasadan alacağım en dandik hoparlörler bile benimkinden daha iyidir eminim :),
pioneerın MVH-150 modeli çoğu alışveriş sitesinde 120 lira,
http://www.bassjunkies.com/images/mvh-150ui.jpg
hem de kumandalı, ve usb versiyon, cd takılmıyor, zaten cd ile işim yok, usbli model işimi görür, sizce citroenin teybinden daha mı iyi olur yoksa kesinlikle bunu almalımıyım ? daha pahalı bişey düşünmüyorum, şuanki sistemimden biraz daha kaliteli olsun yeter, enazından çok az da olsa bass duyayım, (BİRAZ DA BEN GÜLEYİM :D )
hoparlörlerimi de roadstarın 13 cmlik 320watt mid bass takımı ile pioneer16cmlik 180Wattlarından düşünüyorum, fiyatları uygun ve neticede pioneer diye düşündüm,
PIONEER:
http://www.qualitycaraudio.co.nz/image/cache/data/Pioneer/speaker/TS-G1643R_large-500x500.jpg
ROADSTAR:
http://mcdn01.gittigidiyor.net/5096/Roadstar-RDH-520C-13-cm-component-hoparlor__50968954_0.jpg
toplamda 250 lira tutuyor tam benlik, çulsuz stayla.. tecrübelilerin yorumlarını bekliyorum,
şimdi asıl sorunuma geldi mevzu, benim direksiyondan kumandalı aracım, yani direksiyonun arkasında bi parça var, ve ben buna çok alıştığım için bunun aktif olmasını istiyorum, netten araştırdığımda saçma sapan bi rakam çıkıyo, o kolu aktif etmek için 80 liralık soketlerden almam gerekiyormuş, böyle bişey var mı gerçekten yoksa pioneer teybin arkasına direkt montaj oluyor mu bu ?
Direk montaj edemezsin Mali. Bazı teyplerde var direk bağlama olayı Alpinede falan o da öyle uygun değil fiyat olarak. Alacağın teybin amfi çıkışı olmasına dikkat et bence. Amfi çıkışlı teyp sesi çok çok değiştiriyor. Fazla mezarcılık yapma da ufaktan güzel birşey kur :D
Pioneer ın herhangi bir ana ünitesiyle ses kalitesinde farkı hissedersiniz.Mid bass takımı dediğiniz component set ise amfi kullanmadan verim alamazsınız.Direksiyon adaptörü için ana ünitenin arkasında uzaktan kumanda girişi olması gerekir.
Direk montaj edemezsin Mali. Bazı teyplerde var direk bağlama olayı Alpinede falan o da öyle uygun değil fiyat olarak. Alacağın teybin amfi çıkışı olmasına dikkat et bence. Amfi çıkışlı teyp sesi çok çok değiştiriyor. Fazla mezarcılık yapma da ufaktan güzel birşey kur :D
kanka amfi istemiyorum ya amfi bütçeyi sarsıyor, bir de amfi alınca woofersız olmaz , bagajzaten bende yok gibi :D pioneerın amfi çıkışı vardır heralde ?
Pioneer ın herhangi bir ana ünitesiyle ses kalitesinde farkı hissedersiniz.Mid bass takımı dediğiniz component set ise amfi kullanmadan verim alamazsınız.Direksiyon adaptörü için ana ünitenin arkasında uzaktan kumanda girişi olması gerekir.
component set olduğunu nasıl anlarım peki ? bilgim yok bu konuda :(
component set olduğunu nasıl anlarım peki ? bilgim yok bu konuda :(
Mid ve tiz ler ayrı olur.Kutusunda da yazar zaten.Sizin coaxial almanız lazım.
Aynen mid takımı amfisi hiçbir işe yaramaz. Normal hoparlör alman lazım.
okey o daha iyi olur benim için o zaman :D daha uygun fiyatı, peki alacağım teybi direksiyona bağlayabileceğimi nerden anlarım bunun bi adı var mı ? teyp özelliklerinde ne olarak yazar ?
Kablolu uzaktan kumanda yazabilir.Alpine da teybin arkasında kulaklık girişi gibidir.Pioneer ı bilmiyorum.Kendi kumandanızla kullanmanıza yarayan adaptörler ebay den oldukça uygun fiyatlara alınabiliyor.
sipariş ediyorum şimdi bunları, montajları çok mu zordur ? sadece eskileri çıkarıp aynı kablolarla yenileri takıcam dimi ? ekstra bi durum gerekirmi ?
Beraber bağlarız MAD kankim basit ben her hafta alıyom bağlıyom satıyom takıyom çıkarıyom :D :D
son seçtiğim set bunlar sizce uygun bi setmi ??
oemlerin yerine takıcam sadece
Pioneer TS-G1321I 13 cm 200 Watt 1 Yollu Hoparlör - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=26090&Productid=otpiotsg1321i)
Pioneer TS-G1644R 16 cm 250 Watt 2 Yollu Hoparlör - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=26090&Productid=otpiotsg1644r)
1 yollu demek . tek bır sılındırın calısmasını dusun. yanı sonucta bı hareket verıyor tekerlere.
2 yollu demek daha kolay hareket saglaması demek.
muzık sıstemlerındede olay budur aslında
2 yolluyu tercıh edersen bı nebze yuksek frekansları daha rahatlatır.
ortasında tız olan coaxlarla daha genıs band muzık dınlersın.
Risendark
20-08-2013, 22:54
Abi o kolu aktif etmek istiyorsan pıonneer teyp almayacaksın yada o saçma 80 tl lik şeyi alacaksın onada değmez kenwood ve alpine teypleri uyumlu diye biliyorum yanlışsam düzeltin. ayrıca bence bütçeyi biraz daha çık yarı çulsuz stayla olarak bi amfi koy arabaya önlere pıoneer hoparlör yuvarlak, arkayada yer varsa yine pıoneer oval hoparlör( anfiye uyumlu olalarından) bağladın mı tatmin edici bas ve net bir ses alırsın woofera gerek yok illa ;) mesela bnm civicte hondanın kendi teybi , 4 tane hondanın kendi hoparlörü ayrıca arkaya 2 tane oval aldım pıonneerin arabaya binen setmi var arabada diyor :D ( dışarı duyulmuyor ama bass sesi:( )
painkller
20-08-2013, 23:04
abi o mid takımını hepsiburada.comda amfisiz kullanan birini görmüştüm ki elektroworld de 40 liraya satılan mid takımı "roadstar" bence amfiye pek gelmez, gelse bile çok yüksek güçlere dayanmaz. 20w rms de bile çalar bence o mid takımı. ama pioneer coaxmı omu dersen. ben coax. derim. çünkü ses netliğinden çok sende ses bütünlüğü önemli çünkü sub,amfi yok. bu yüzden ovallerle işi bitiririm.
1 yollu demek . tek bır sılındırın calısmasını dusun. yanı sonucta bı hareket verıyor tekerlere.
2 yollu demek daha kolay hareket saglaması demek.
muzık sıstemlerındede olay budur aslında
2 yolluyu tercıh edersen bı nebze yuksek frekansları daha rahatlatır.
ortasında tız olan coaxlarla daha genıs band muzık dınlersın.
bunu öğrendiğim iyi oldu, ortasında twiter olanlar daha mantıklı yani, :icon_tup:
Abi o kolu aktif etmek istiyorsan pıonneer teyp almayacaksın yada o saçma 80 tl lik şeyi alacaksın onada değmez kenwood ve alpine teypleri uyumlu diye biliyorum yanlışsam düzeltin. ayrıca bence bütçeyi biraz daha çık yarı çulsuz stayla olarak bi amfi koy arabaya önlere pıoneer hoparlör yuvarlak, arkayada yer varsa yine pıoneer oval hoparlör( anfiye uyumlu olalarından) bağladın mı tatmin edici bas ve net bir ses alırsın woofera gerek yok illa ;) mesela bnm civicte hondanın kendi teybi , 4 tane hondanın kendi hoparlörü ayrıca arkaya 2 tane oval aldım pıonneerin arabaya binen setmi var arabada diyor :D ( dışarı duyulmuyor ama bass sesi:( )
bana da herkes pioneer ile aktif olur sadece diyor, onun önemini şimdilik geride bıraktım, baktığım sistem yanlış bi sistemmi onu öğrenmek istiyorum sadece :D, amfi işine girmek istemiyorum girersem woofera falan da atlıycam çünkü bütçe sıkıntıya girer :D ayrıca arkada ovallik yer yok zaten araba çok ufak, kapının kendi hoparlör yerine oturtacağım hoparlörlerden bakmam lazım , dışarıya bass çıkmasın zaten bana versin o bassı :)
abi o mid takımını hepsiburada.comda amfisiz kullanan birini görmüştüm ki elektroworld de 40 liraya satılan mid takımı "roadstar" bence amfiye pek gelmez, gelse bile çok yüksek güçlere dayanmaz. 20w rms de bile çalar bence o mid takımı. ama pioneer coaxmı omu dersen. ben coax. derim. çünkü ses netliğinden çok sende ses bütünlüğü önemli çünkü sub,amfi yok. bu yüzden ovallerle işi bitiririm.
pioneerlara bakıyorum zaten son olarak ama onun da yanlış bi set mi doğru bi setmi olduğunu tek cevapla verecek biri lazım :D
yukarda anlattıgım olay coaxıal dedıgımız ve snn aktıf surmek dedıgın zımbırtı bıde bunların bı gelısmıs versıyonları var onlarada component dıoruz
componentlerde kendı ıcınde 2 yollu 3 yollu ve aktıf pasıf dıe adlandırılır
genelde 2 yollu pasıf kullanılır ve az olarak 3 yollu pasıf ve bu ısın ust segmentı dedıgımız 3 yollu aktıf kullanılır .
kısacası sen 1ncı basamak bı sıstem ıcın coaxıal 2 yollu kullan.
coaxların ve ovallerın 3*4 yollularıda var ama cokta bısey farketmıyor.
coaxıalllerın yanı kısacası coaxların anfıye ıhtıyacları yoktur genelde. bu sebepten dolayı her arabaya yenıleme amacıyla dırek tak calıstır yapılabılır.
componentler gıbı crossover a sahıp olmadıklarından bas mıd tız seslerını verır.
bu arada crossover dedıgımız bır nevı suzgectır crossover var ıse sıstem pasıftır.
pasıf denmesının sebebı anfıden cıkan gucu suzerek ınce seslerı tweeter a orta seslerı mıdlere verır.
coaxılller ıse dırek aktıftır yanı teypten ne ses gelıyosa hem tweeter a hem mıd e verır.
aktıf component sıstemler ıse crossover yanı suzgec kullanmaz ama ıslemcı kullanır.
ıslemcı dedıgımız olayda teypten cıkan sınyallerı ınce kalın mıd olarak ayırır ve anfıye gonderır anfıde aldıgı tek komutu yerıne getırıp hoparlore yollar dolaysıyla en dogal ses aktıf sıstemlerdedır.(coax lar cross a sahıp olmadıkları ıcın aktıftır ama bı ıslemcıye ıhtıyac duymazlar dolayısıyla bunlar yanlızca surulum bazında aktıftır karışmasın)
edit: bıraz karısık olmus gıbı:D
darkmoon
25-08-2013, 03:58
aslında sınıflandırma pek doğru değil
her kolonun ihtiyaç duyulduğu bir alan vardır ve o alanda gayet verimli çalışır.. misal marine sektöründe coaxlar ilaç gibidir..
coax bir üstü comp bir üstü 3 yollu diye bir şey pek doğru olmaz ..
bu tamamen kurulucak sistemin iç hacmi ve şekli altyapısı kullanım amacı ile ilgili bir olay yani sahne ile ilgii..
sahne arkada bir yerde ve kafa hizası ve üstünde olucaksa coax ilaç gibi gelir compa gerek kalmaz ama sahne önde olucaksa kafa hizası ve üst alanda yer yoksa o zamanda komponent sistem ilaç gibi gelir.. parça parça sağa sola bula bildiğin müsait alana serpiştirirsin ayrı ayrı tweterı insan sesini midleri v.b..
arabalarda genelde kolonlar ayak hızasındadır burdan verimli ses alamassınız midler baslar için iyi olsada tizlerin perdelemesi yukardan olması gerekir component bu yüzden tercih edilir..
yeni nesil araçlarda bmw misal kolonları iyicene ufaltıp yukarı aldılar bu yüzden..
coax ların iyi kaliteliside anfi besleme ister.. iyi kaliteli bir coaxdan yapılıcak bir sistemde comp dan yapılıcak 2 yollu yada 3 yollu bir sistemden aşağı kalır yanı olmaz tabi bu dediğim markette 10 tl ye satılan coaxlardan değil :) hyrid tweeterı ayrı olan coaxlar vardır..
component sistemler arabada iç hacmi yapısı itibariyle en idealidir..
komponent sistem bence tek arabada verimli onun dışında hayatımızın her alanında biz müziği tek noktadan dinliyoruz evimize sinema sistemi kuruyorz 5.1 tweeterı ayrı midi ayrı bası ayrı koymuyoruz kolonları güzel bir sahneleme olucak şekilde diziyor dinliyoruz.. barlara clublere gidiyoruz keza aynı...
komponent sistemlerde sistemi parçaladıkça o sistemden akustiği yakalamakda bir o kadar zor olur o yüzden en ideali arabalar oluyor ufak hacmi olduğu için akustiği tutturması kolay oluyor birde arabalarda sahneleme mecburi önden olduğu için öndede yer darlığı olduğu için koponent ilaç gibi geliyor..
kaliteli bir alpine,infinity,focal v.b coaxları üst sınıfları pahalıdır.. biz bir ara alpine dan mercedese yapalım dedik hybrid bir sistem ön arka spr-60 kullanıcakdık önlere paralel tweeter beslemesi düşündük ama yapamadık amerikadan spr-60 a 200 dolar fiyat aldık bir takıma türkiyede 500 tl den aşağı yok zaten.. yani kaliteli coaxdan bir sistem yapsanda baya ibr pahalıya patlıyor.. :)
aşağıdaki arkadaş çok güzel bir anlatımla farkı anlatmış.. kendi aracında önlere comp arka kapılara coax koymuş nedenlerinide anlatmış.. eğer arkaya comp koysam arka sırta tweeter koymam gerekirdi falan demiş..
component vs coaxial speakers - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=ThAIOuiOLnA)
heh tam çorba oldu :D
yaw sen nie marine fln kattın olaya .tabiki senin dediğin gibi ama misal açık hava yada clup benzeri yerlerde mikserler var frekans kesımlerının yapıldgı
araba ıcın bahsedıldıgınden o sekılde anlatmayı denedım
bu arada atamadın uzerınden bı coaxıal sevdası var sende bı yapsanda dınlesek yenı calısmalara ornek olarak gostersek.
darkmoon
25-08-2013, 04:14
heh tam çorba oldu :D
yaw sen nie marine fln kattın olaya .tabiki senin dediğin gibi ama misal açık hava yada clup benzeri yerlerde mikserler var frekans kesımlerının yapıldgı
araba ıcın bahsedıldıgınden o sekılde anlatmayı denedım
bu arada atamadın uzerınden bı coaxıal sevdası var sende bı yapsanda dınlesek yenı calısmalara ornek olarak gostersek.
ben genel bir anlatım yapdım.. :)
sıkıldım yıllardır componenet 2 yollu 3 yollu.. :) farklı bir şeyler yapmak istiyorum coaxlarda all inone tarzı olmaları çok kafama yatıyor bas da kullanmıycam. :) soft bir şey olucakda ucuza bulamıyorum :)
ucuza bulsam yapıcam ucuza yok benim aradıklarım yok en azından alpine infinity bakınıyorum infinity ler 150 dolar alpinelerda 200 dolar :)
murat_ileri
25-08-2013, 11:44
arkadaşlar biz ne zaman konuya girsek konu fenalarda oluyor :D
mad kardeşim ilk önce pioneerin mvh serisinden uzak dur kısıtlı bütçe ile düzgün ses dinleyeceğim dersen, pioneerin paket sistemi var onu kullan.
PİONEER SET KAMPANYA ÖZER CAR AUDİO DA - ve Oto Ses Sistemleri sahibinden.com'da - 117208664 (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-paket-sistem-pioneer-set-kampanya-ozer-car-audio-da-117208664/detay)
emrenin dediği gibi sadece coax kullanarakta güzel ses almak mümkün ama kullanıcıya baglı olarak değişiklik göstermekte, oem sistemi geliştirip 1 adım öteye gidenler başta memnun kalsalarda sonradan mutlaka kaşıntı tutuyor :D
ozankaya
26-08-2013, 01:47
ben genel bir anlatım yapdım.. :)
sıkıldım yıllardır componenet 2 yollu 3 yollu.. :) farklı bir şeyler yapmak istiyorum coaxlarda all inone tarzı olmaları çok kafama yatıyor bas da kullanmıycam. :) soft bir şey olucakda ucuza bulamıyorum :)
ucuza bulsam yapıcam ucuza yok benim aradıklarım yok en azından alpine infinity bakınıyorum infinity ler 150 dolar alpinelerda 200 dolar :)
ucuza anca ikinci elde bulunur oda temizse bas kullanmicaksaniz en mantiklisi ve doyurucu olcak bencede onde component arkada coax
darkmoon
26-08-2013, 04:45
ucuza anca ikinci elde bulunur oda temizse bas kullanmicaksaniz en mantiklisi ve doyurucu olcak bencede onde component arkada coax
bu tür şeyleri hi-fi kullanıcılar alıyor o yüzden ikinci elde bulması çok çok zor. :)
dedikleriniz çok karışık geldi pek net anlayamadım ama siz dediğinizde ben malzemeleri almıştım
pioneer mvh 150 ub aldım onda sorun yok gayet güzel ve uygun fiyata aldım
pioneerın TS-G1344R ve TS-G1644R modellerini aldım, fakat orjinalinden hiçbi fark göremedim sadece tiz daha yoğun ve daha fazla çıkabiliyo, sıfır bas, orjinalde bile çok az da olsa bassı hissedebiliyoduk bunlarda onu da hissedemiyorum, biyerde hatalı bağlantı mı yapıldı ? yoksa ben mi yanlış ürün aldım, dediğiniz gibi iki yollu aldım ikisini de ama bass yok denecek derecede şuanda arabada, bizim focusta orjinal sony ses sistemi var ne amfi ne bişey var deli gibi bas veriyor dışarı çıkmıyor ses ama içerde yıkım yapıyor, benim arabada şuanda bu hoparlörlerle bırak dışarıyı benim HİSSEDECEĞİM kadar bile çıkmıyor bas :( çöpe mi attık parayı yani
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-hoparlor-pioneer-ts-1604c-midbas-280wats-sok-fiyata-ozer-car-audio-da-116905103/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-hoparlor-pioneer-ts-g1314r-13-cm-200-watt-dual-hoparlor-96212968/detay/
edit: söküp geri satmayı düşünüyorum, şu linktekileri alsam bass alabilirmiyim ???
murat_ileri
30-08-2013, 15:48
sonuç gayet normal baglantıda hata yok pioneer kapı hoparlörlerinde bass tonu beklemek zaten yanlış olur. oem sistemde daha iyi sonuçlar elde etmek istiyorsan farklı ürünlere bakmanı tavsiye ederim.
bektas_talay
31-08-2013, 00:19
mali , kankacım dediğimi yapsana sen :D
al bitane 4 kanal amfi bitane öne jbl mid bide arkaya 30cm uygun bass istediğin gibi olur o
edit : arkaya bir takım oval bence bass isteğini giderebilir kanka
bu önlere kaç cmlik oluyor ya benim palioya bakacam da bende çulsuz stayla :)