PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Luksemburg'da Yaşamak Hakkinda

rodya
19-08-2013, 20:22
Arkadaşlar merhaba,
Luxemburg'tan bir iş teklifi var ancak zerre bilgim yok.
hayat ne kadar pahalıdır?
2500€ nasıl bir ücrettir?
Kiralar ne kadardır?

bilg,isi olan varsa sevinirim
Teşekkürler

cabrioleter
20-08-2013, 03:01
nedir ne değildir bilmem ama kişi başına milli geliri 113bin dolar ve dünyanın en yüksek olduğu yer. 2500€ tahmin ediyorum ki çerez parasıdır..

XoR
20-08-2013, 06:58
Belçikada yaşarken 2 defa gitmiştim Luxemburg'a. İnanılmaz pahalı bir yer hayat standartları çok çok yukarıda. 2500 € ile ancak yaşarsın yani birikim yapma şansın pek olmaz.

typh10
20-08-2013, 08:11
Paristen daha pahalı bir yer!.Kira olarak 800 Euro'dan ucuza yer bulmanız imkansız.O da kömürlük bozması bir yer olur.Gıda fiyatları inanılmaz yüksek.Berlin'de restorantta çalışan bir eleman ( sadece sürahilere su dolduruyor :) ) 1900 euro alıyor aylık ki bu Almanya için asgari ücret seviyesi sayılır.Berlin'de 600 euroya kirada oturuyor.Söylediğiniz rakam Lüksemburg için çok komik bir para sayılır.Almanya ile fiyatlar karşılaştırılmayacak kadar yüksek.Hele ki giyim,ayakkabı fiyatları dünyanın hiç bir yerinde yok Milano dahil.Lütfen beni yanlış anlamayın ama o para ile Doğu Anadolu'dan İstanbul'a inşaat işçiliğine gelen insanlar ne kadar sosyal yaşayabiliyorlarsa İstanbul'da siz de o para ile Lüksemburg'da o kadar sosyal yaşabilirsiniz.Kirchberg bölgesi şehrin meydanı sayılır bir kaç fast food dükkanı ve orta ölçekli restorantlar var.20 Euro'dan ucuza yemek yeme şansınız yok ki Closen'de fiyatlar astronomik ötesi.

XoR
20-08-2013, 08:21
nedir ne değildir bilmem ama kişi başına milli geliri 113bin dolar ve dünyanın en yüksek olduğu yer. 2500€ tahmin ediyorum ki çerez parasıdır..

Ülkelerin kişi başına GSYİH'ya (nominal) göre sıralanışı - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%9Clkelerin_ki%C5%9Fi_ba%C5%9F%C4%B1na_GSY%C4%B 0H'ya_(nominal)_g%C3%B6re_s%C4%B1ralan%C4%B1%C5%9F %C4%B1)

Sorunun cevabını link veriyor :)

*** kadar ülke ama herkesi satın alır :D

rodya
20-08-2013, 10:22
Teşekkürler arkadaşlar bilgi için.
kız kardeşim ve eşi, orada açılacak bir türk restoranı için teklif almışlardı ancak kabul edilebilirlikten çok uzak belliki.

lncdlt
20-08-2013, 11:20
yani oraya gidip basamak basamak tirmanmak isterlerse bence baslangic icin fena bir is degil.

Burak Mehmet
20-08-2013, 11:50
Teşekkürler arkadaşlar bilgi için.
kız kardeşim ve eşi, orada açılacak bir türk restoranı için teklif almışlardı ancak kabul edilebilirlikten çok uzak belliki.

2 kişi ise çok mantıksız değil bence. 1inin geliriyle geçinilip diğerininki ile birikim yapılabilir..