Orijinalini görmek için tıklayınız : Coca Cola hakkında
son günlerde kolada ki tat değişikliğinin farkında olanlar vardır muhakkak kola içmekden soğuttu belki iyi oldu benim için ama tadı cola turkaya benzemıs sizcede öyle mi :soru:
çok nadiren içerim kolayı ve coca cola company ürünlerini,en son bir yudum almak zorunda kaldığımda değişik bi tat vardı sanki toprak kokusu gibi hissetmiştim.
Son bir kaç haftadır bıraktım kolayı tamamen. Dikkat ederseniz kutu kolanın üzerine içindeki maddelerin oranlarını yazmışlar ve o kutu kolanın sanırım %37 gibi bir miktarı şeker. Cidden rahatsız etti onu görmek. Şimdi su,soda,çay,ev yapımı erik vişne suyundan devam :)
Risendark
20-08-2013, 23:35
farkındayım ben böyle ağızda kekremsi bi tat bırakıyor... kolanın tiryakisiyimdir ama içmekten soğuttu diyebilirim asidide baya azaldı gibi sanki ilk açtığında ( ilk bardakta ) çok güzel sonra tırt :(
farkındayım ben böyle ağızda kekremsi bi tat bırakıyor... kolanın tiryakisiyimdir ama içmekten soğuttu diyebilirim asidide baya azaldı gibi sanki ilk açtığında ( ilk bardakta ) çok güzel sonra tırt :(
aynen valla demek istediğim buydu 1 bardak aynı tat sonrası tat vermiyo fuse teanın şeftalisini içmeye başladım en azından daha sağlıklı
ohh be sorun bende değilmiş demekki son zamanlarda sürekli farklı yerlerden almaya başladım eski tadı yakalarım umuduyla ama hepsi daha bi şekerli daha bi bayar hale gelmiş.. kolayı azaltmaya başladığım şu günlerde iyide oldu aslında..
nerde o eskiden içerken burnumuzu sızlatan kolalar :D
bardağı kafaya dikince gözlerde bi sulanma olurdu şimdi 2.5 ltyi kafaya dikiyorum hiç bişey olmuyo :D nerde o eski kolalar :D
fastchild
20-08-2013, 23:50
bende bugün bi kutuyu bitiremedim bu sebepten
çay sevmiyorum sigara içmiyorum bi kola zevkimiz vardı oda gitti
ufuksaracci
20-08-2013, 23:52
Sişelerin üzerinde dolum tarihleri var . Özellikle yaz aylarında ona dikkat edin . Mümkün olduğunca yeni şişelenmiş olanları içerseniz farkı anlayacaksınız.
En guzeli cam sisedekiler
pepsi formunda cola eskisi kadar hoş değil :)
ÇALIŞKAN
20-08-2013, 23:58
nar suyu-limonata-vişne şerbeti ve ayran tercih etmek lazım aslında elin america'sına zengin ediyoz
Leader01
20-08-2013, 23:58
en iyisi meyveli soda :)
şişe iyi oluyoda oda keseye zarar ben cok ictigim icin yetmıyo zaten 3 tanesı 2.5 lt cola parası :D
lethaldoze
21-08-2013, 00:00
Ben geçen Ramazan ayı bittikten sonra bırakmıştım. Bu Ramazan ayında da her iftarda içtim. Kocaman buzlu bir bardak kola iftarımın vazgeçilmezi :)
Ancak şu bir gerçekki içmediğiniz zaman belli bir süre sonra önünüze gelse dahi canınız istemiyor. Ama bir içmeye başladınız mı sürekli içmek istiyorsunuz. Buna tekrar Ramazanda içmeye başlayınca ve aynı şekilde şuanda bırakmış olmamla da tekrar anlıyorum. Kesinlikle bağımlılık yapıyor.
Son zamanda içmediğim için bu tad değişikliğini bilmiyorum ama içerisindeki bileşenlerin ne kadar zararlı olduğunu okuduktan sonra bırakmıştım(yine Ramazan hariç.)
"İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan 'fosforik asiddir'. " alıntıdır.
Risendark
21-08-2013, 00:02
babamın iş yerinde amerikada satılan kolalardan var yemin ediyorum biz şekerli şerbet içiyoruz Türkiyede :D marka aynı coca cola(kutu kola şeklinde) dışı mavi bir asit var anlatamam insanın içini ferahlatarak gidiyor böyle gözün mözün her yerin yaşarıyor :D Bizim Türkiyeye de paso kötü olanları kakalıyorlar resmen ben bunu gördüm :)
günde 2 tane sade beypazarı maden suyu vazgeçilmezim benimde :D
ben bi kaç hafta önce kıbrısdaydım türkiyede ki içtiğimizle orda ki cidden farklıydı dediğini şimdi anlayabiliyorum
freelife
21-08-2013, 00:21
hanım şeftali çayı iç DİDİ ,bende artık didi diye didi içiyorum :D
yahu bende kolayı bırakayım diyorum, icetea ye yöneliyorum yok arkadaş. doyurmuyor. içtikçe içiyor insan. ucuz da değil. yinede kolanın yerini hiçbirşey tutmuyor. bırakana helal :D
alakasız olacak ama win7 boot.img dosyası lazım acilen, elinde olan gönderebilir mi?
tayreep_john
21-08-2013, 00:26
uludağ gazozu forever :D
yahu bende kolayı bırakayım diyorum, icetea ye yöneliyorum yok arkadaş. doyurmuyor. içtikçe içiyor insan. ucuz da değil. yinede kolanın yerini hiçbirşey tutmuyor. bırakana helal :D
direk gidiyor icetea vs şeyler kolada bi tıkama olduğu için +10 önde ama su son zamanda icine s.cmıslar resmen
FaruKsvs
21-08-2013, 00:58
Ben 3 yıldır içmiyorum. Herkeste bıraksın bence. Azaltayım günde bir kutu falan diye beklemeyin öyle bırakılmıyor. Pat diye bırakacaksınız. Sigara gibi oldu :D Ama bağımlılar böyle bırakmalı.
Soda-gazoz-meyvesuyu(evyapımı)-su-çay favori içeceklerim
Kola temizlik işlerinde favorim.
Cleaning rust with Coca-Cola - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=jGXMLpnqets)
Coke drink test.avi - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=842KmiPTyc0)
Şeftalili ice tea yazları vazgeçilmezim :)Su gibide gidiyor,koladan daha çok serinletiyor beni.Arada kola da içiyorum da harbiden zararlı...
Risendark
21-08-2013, 01:02
olmuyor pat diye öyle maalesef :D ama şu son zamanlarda kola gerçekten bozdu o yüzden azalttık inşallah bırakırız
driftboy
21-08-2013, 01:16
coca cola iyice bozdu artık geçen küçük şişe aldım açınca tık ses çıkmadı gram asit yok döktüm süngere lastikleri sildim
Gökhan Bilgin
21-08-2013, 01:18
coca cola bağımlısı ilk defa duydum :D icetea iyide fakir işi değil hiç gariban dostu değil :D
berkay_aydin
21-08-2013, 01:23
didi için bergamot :D
Bu arada söylemeden geçemeyeceğim konu cidden saçma :D
_driver_
21-08-2013, 01:25
çok şükür tüm dertlerimiz bitmiş (!) cola tadını tartışma vaktimiz gelmiş...
çok şükür tüm dertlerimiz bitmiş (!) cola tadını tartışma vaktimiz gelmiş...
öyle demeyin insanın yakıtıda var, kola en oktanlısı :D en boktanı da :D
ProdriveSTI
21-08-2013, 01:36
Son zamanlarda baya bir burn ve redbull'a sardım.Patlamasam iyidir. :(
turbo&quattro
21-08-2013, 01:38
Yillar oldu kola icmiyorum nasil birseydi o ? ;)
didi için bergamot :D
Bu arada söylemeden geçemeyeceğim konu cidden saçma :D
dostum konu saçma geldiyse okumazsın illa yorum yapacaksın diye bişeyde yok :icon_tup:
Kolanın bağımlısı nasıl olunuyor yav. Çare ayranda, bide maden suyu ile karıştırdın mı ohh mis. :D
uyku getiriyor ya ayran :D
süzme ayransa olur :D hazırlar susatıyor beni :D
emrah-58
21-08-2013, 02:47
kola bağımlısı biri olarak şişe kola içmenizi tavsiye ederim , kola içmeyen birinede kola içmesini tavsiye etmiyorum
kola bağımlısı biri olarak şişe kola içmenizi tavsiye ederim , kola içmeyen birinede kola içmesini tavsiye etmiyorum
kola içmeyen birimi :D :D :D :D
niğde gazozunu içmeden asitin ne olduğunu anlayamazsınız :D
forum vedat milora bağlamış bu arada
dachosen
21-08-2013, 05:50
Ben kola tüketmiyorum. Belki komik olucak ama hani özel günlerde falan içerim :D Mesela maç seyrederken pizzanın yanında. Diğer türlü keyifli olduğunu düşünmüyorum ama günde 7 tane mineral suyu içiyorum.
niğde gazozunu içmeden asitin ne olduğunu anlayamazsınız :D
forum vedat milora bağlamış bu arada
:) 250ml lik kola kutulari var paket halinde satilan bayagi gideri var onun.Fuse tea seftali asil favorim ama ne zaman icsem (geceleri en az 1litre) sabahina ciddi halsizlik yapiyor deneyen farkeder.Son favorim hazir cacik :)
Yemişim kolasını buzlu çayını, buz gibi cacıktan güzeli varmı yav:D
Sırma limonlu soda mudavimi oldum bende.
Kola sadece doner ile kebap yanina içer oldum.
Kolada tat değişimi fabrikanin kullandigi kaynak suyu ile alakali
Şuan kullandığı suda bir sıkıntı olabilir.
Birde spotcularda tarihi geçmiş çok büyük stok var alirken
Son kullanma tarihine bakın derim.
mehmetRS
21-08-2013, 07:51
Coca-Cola'nın tadı sogutma ve stok şartlarına göre değişebiliyor.
Atıyorum adam aynı plastik şişeyi yada teneke kutuyu elinde 10 ay saklayıp sonra dolaba koyuyorsa tadı değişebiliyor.
Yada dolabı sallıyorum 5 derecede sogutuyor, ama öteki marketin dolabı 7 derecede sogutuyor ve paket buna bir kaç gün maruz kalıyorsa, tadı yine değişiyor :)
Günde 2 litreden fazla tüketen biri olduğum için, bir çok testten geçirme gibi bir hastalığım olmuştu zamanında.
Tadında genel anlamda bir değişme algılamadım ben ama. Şu anda içiyorum hatta, ımmh ım :)
aliaslanim
21-08-2013, 08:03
colanın tadı gerçekten değişti çok nadir içmeme rağmen bariz farkı insan anlayabiliyor. Şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. Çok soğuk bir cam şişe pepsi için inanın tadı coca coladan daha güzel. belirttiğim gibi çok soğuk olursa lezzetinden geçilmiyor. yinede favorim ıce tea şeftali tabiii didi en uzun süreli içileni :)
SekoLive
21-08-2013, 08:07
alkolden tehlikeli benim gözümde.
içmeyin.
alkolden tehlikeli benim gözümde.
içmeyin.
aynen öyle kolayı bıraktım çok şükür en fazla ice tea.
içmeyin abi şunu cocukken dayadılar bize sanki cok faydalıymıs gibi yazık ettik kendimize ne gereksiz biseymis kafa basınca anladık
mechanic
21-08-2013, 11:55
ben farketmedim. pepsi hiç içmem.
kapak ve şişe üretim hataları son aylarda arttı benim elime geçen açılmayan kapak ve eğri imalat plastik şişeler var.
Onurkk06
21-08-2013, 12:03
ben kolayı bırakalı 2 3 sene oldu ice tea fuse tea şeftaliyi keşfedene kadar :D
Low-Rider
21-08-2013, 12:06
her akşam 1 ufak(1litre) içiyorum valla
tad değişikliği tamamen satan yerin saklama soğutma koşullarına bağlı bence
her akşam 1 ufak(1litre) içiyorum valla
tad değişikliği tamamen satan yerin saklama soğutma koşullarına bağlı bence
bununlada alakalı olabilir,
güneşin dibinde bekliyorlar ya çok nadir içerim kolayı ama o görüntüyü görünce hiç içesim gelmiyor
kelalper
21-08-2013, 12:28
Arkadaslar ice tea falan yazmista onda da seker miktari sayilir kadar yuksek. Tavsiyem ayran sodayi karistirip gomun miiis.
Low-Rider
21-08-2013, 12:28
Ben genelde hep aynı yerden alırım dolapları iyi soğutur ve çok fazla beklemez mal elinde adamın, o yüzden hep aynı tadı alıyorum.
Ama bir gün metro marketten 3-4 koli almıştık tabi sıcak halde, eve geldim dolaba koydum soğusalarda hepsinin tadı rezaletti
Kola, meyvesuyu, icetea, meyvelisodanın içinde aşırı derecede şeker var.
En güzeli şekersiz koyu kahve :D
i-vtec07
21-08-2013, 12:48
niğde gazozu tek geçerim cam şişe olanlardan :)
individual
21-08-2013, 12:56
bazen tadı değişik oluyor.kutu kola alıyorum 6LI paket 2 tane iki paket arasında sanki tad farkı oluyor biri şerbet gibiyken diğeri tadı süper bende çözemedim üretim tarihleri yazmıyormu bunların.
7 ay önceye kadar günde en az 2,5 litre kola içerdim. yaşım 23.
coca cola'nın en güzel olanı 1,5 litrelik cam şişe olanıdır. marketlerde bulmak biraz zor. pepsinin de 500 ml olan şişeleri süperdir. plastik şişedeki kolaları içmeyin zaten.
7 aydır günde rahat 3 litre ice tea içiyorum. bu meretin de 1 şişesi 3 lira. günde 9 lira sadece buna gidiyor :D
son olarak 7 ay önce bu alttaki özel seriyi alarak dolabıma sakladım :)
http://img256.imageshack.us/img256/4300/img20111002133023.jpg
bende tek başıma 2.5 lt içiyorum nerdeyse ama şu tat bozuklugundan sonra içmemeye basladım ama genede duramıyorum alıyorum ıcıyorum tadı tırt
imprezaWRC
21-08-2013, 13:27
5 senedir cola ve türevlerini içmiyorum. Milli içki ayran için :D
P.S : Eşime de diyorum, içmeyin birader, su için, sıkma meyve suyu için, ayran için, bir ben yokum o cola'nın içinde...
Sercan K.
21-08-2013, 13:29
Bende hayatta aramam bi pizzanın yanında içerim. Kebapla falan içmem. Arkadaşım sabah kalkar kalmaz başlıyo içmeye. Akşam yatana kadar :D Mal ya :D
5 senedir cola ve türevlerini içmiyorum. Milli içki ayran için :D
P.S : Eşime de diyorum, içmeyin birader, su için, sıkma meyve suyu için, ayran için, bir ben yokum o cola'nın içinde...
abi alıştık kücük yaşda hep ondan , ice tea fuse tea falanda güzelde onlarda kola kadar içilmiyo
cola gibi asitleri içecelerin hepsi aynı hazır meyve sularıda öle çok zararlı günlük şeker ihtiyacınızın 100 katı fazlası var içlerinde
cola içeceğime açar bi 35 lik rakı içerim hiç olmassa yanında meyve sebze yiyorsun , bi de paran siyonistlere gitmiyor.
Low-Rider
21-08-2013, 14:03
cola içeceğime açar bi 35 lik rakı içerim hiç olmassa yanında meyve sebze yiyorsun , bi de paran siyonistlere gitmiyor.
saçma olmuş son kısım
paranın siyonistlere gitmesini istemiyorsan bugün çıkıp dağ başında tek başına yaşaman lazım herşeyden uzak
aldığın para verdiğin herşey bildiğin bilmediğin şekillerde dağılıyor zaten çok güzel oraya buraya
Hepimiz ağzımızı tatlandırsın diye Su dışında farklı içeceklere yöneliyoruz.Fakat sizi uyarmak istiyorum Meyve suyu ve İce Tea,Limonata gibi içeceklerin çoğu sırf şeker içerikli ki zaten bi çoğumuz bunun bilincindeyiz.Ama dayanamayan içen arkadaşlara hatırlatmak görevim.Esas mesele Cola ya gelince Cola'nın Ph ı 2.5 yani bu nedir? İdrarınızdaki Ph ı ölçerseniz 5 veya 5 in altındaki değerler Kanser gibi ölümcül hastalıklara yakın bir sınırda olduğunuzu gösterir ya da bu gibi bir hastalığınız olduğunu gösterir.6 ise nispeten bahsettiğim hastalığa yakın bi averajda olduğunuzu(vücudunuzun pis olduğunu) gösterir.Ph değeri 7-8 arasında ise normal ve sağlıklı bir birey olduğunuzu gösterir...Yani Cola nın ph dengesi ölüm bile değil gerisini siz düşünün...İçerken bir kez daha düşünmeniz dileğimle...
saçma olmuş son kısım
paranın siyonistlere gitmesini istemiyorsan bugün çıkıp dağ başında tek başına yaşaman lazım herşeyden uzak
aldığın para verdiğin herşey bildiğin bilmediğin şekillerde dağılıyor zaten çok güzel oraya buraya
niye saçma olsun öyle veya böyle gidiyor diye o zaman hiç bir şeye tepki koymayalım ?
Coca-cola nın açık seçik siyonist sermaye olduğunu biraz ilgili olan herkes bilir, öyle olmasa bile her türlü zehir zaten tüm dünyayı seve seve zehirliyorlar resmen.
Ben çok mecbur kalmadıkça asitli içecekleri ve yapay tatlandırıcılı şeyleri içmiyorum yaklaşık 2 yıldır.
Soda , su , çay , türk kahvesi , şalgam suyu en sık bunları tüketiyorum.
Low-Rider
21-08-2013, 14:26
ya tepki koyalım tabi ki eyvallah ama malesef durum bu
Gimifayf
21-08-2013, 14:29
Sade Kizilay maden suyu icerim. Gerisi yalan.
dasemert
21-08-2013, 19:36
cola bağımlısıydım midemi en sonunda ciddi anlamda rahatsız edince bıraktım 2 haftadır içmiyorum aramıyorum mutluyum :D
hddsheriff
21-08-2013, 19:41
Forza Niğde gazozu :)
Mikrop_Ali
21-08-2013, 19:41
eskiden kolanın tadı farklıydı gerçekten 2.5 lt ve 330ml liklerin bile farklı geliyor bana tadı nedense
turbo&quattro
21-08-2013, 19:49
Coca cola America beslenme ve saglik dept. baskani yakin bir tanidigim . Kendiside hic kola icmedigine gore bildigi birseyler vardir elbet :)
Day Walker
21-08-2013, 19:52
Bu konuyu en iyi dragger ve cabriolet (ozgur) cevaplar :)
Benşim bildiğim en çok kola tükeneten arkadaşlarım :)
İbrahim Erdem
21-08-2013, 19:59
Bir tane de kahve bağımlısı yok mudur yav? :D
Her gün 2-3 bardak 3ü bir arada içerim tabi sigarayla :)
gıdıp 1 litrelik fuse tea aldım onu içiyorum bızım burda 2.25tl , kolayı aratmayacak bence
Ice tea ve türevleri de çok şekerli, son zamanlarda göbekten kurtulmaya karar verdikten sonra yediğime içtiğime dikkat eder oldum.
Ama insan su dışında bir şeyler arıyor içmeye. En sağlamı soda bence. Dışarda soğuk birşey canım çektiğinde sıkma limon ve soda içerim hep, hem asitli hem tadı güzel oluyor. Onu da günde 2 taneden fazla içmemek lazım böbrek taşı yapıyormuş.
Var mı başka hazır satılan şekeri düşük olan bildiğiniz içecek?
burkaykalyon
21-08-2013, 20:34
Benden birilerini görmek sevindirici. :D Güne asla kahvesiz başlamam. Filtre, espresso hiç fark etmez :D
Aşşağıdaki benim masaüstü resmim :D günde en az 3 tane 2.5 LT kola içiyorum demekki sorun bende değilmiş artık kanıma kola karıştığını düşünmüştüm :D
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/225160_150917324973397_4200126_n.jpg
en az 2-3 ülkerin hazır türk kahvesi :cool:
yaklaşık 2 yıldır nigde gazozu ıcıyorum yok böyle bır gazoz .. fruko ,sıprayyyyt traş :D
bıde son zamanlarda sısman standart kutu kola hıc bır yerde yok hep ınce kutu kola olmuş bır dıkımde bıtıyor :D
günde minimum 1 lt kola da ben de var :) nasıl bir bağımlılık bilemiyorum ama içmeden olmuyor..:)
coolvtec
21-08-2013, 20:46
artık nadir içiyorum. sanırım içinde 10-15küp şeker kadar şeker varmış. en lezzetlileri ise fıçı kolalar burgerlarda satılanlar yani...
ps. ahanda buldum;
http://www.sugarstacks.com/img/colas.jpg
yalnız değilmişim bunu bilmek güzel :D
MazdaSpeed
21-08-2013, 21:06
Uc ay once ben de asiri derece de bagimliydim kola ve ice tea ye simdi kahve ve cay delisi oldum sekersiz iciyorum ikisini de kahveyi de sade tuketiyorum acayip bi kilo kaybi yasadim onun icin icmeyin beyler kilo sorunu yasayanlar hic dusunmeden direk biraksin
DoganSuper
21-08-2013, 21:52
kola içmeyin içirmeyin :)
son 1 sene içinde 1 çay bardağı içtim heralde. Lisedeyken günde 2 2.5 litre içerdim . Sanırım bu yüzden reflü oldum.
bora1311
21-08-2013, 22:31
bende Niğde gazozuna sarmış durumdayım :)
turbo&quattro
21-08-2013, 22:39
elvan gazozu vardi eskiler bilir . buz gibi baya iyi giderdi simdi :D
1 litre fuse tea 15dkda bitti gittim bidaha aldım oda bitti su gibi gidiyor bunlar :D
GuneyOnur
21-08-2013, 22:55
kola içmeyen birimi :D :D :D :D
17 Senedir vücuduma 1 çay kaşığı kadar bile coco cola,fanta,gazoz girmemiştir.Asitli şeyler içmiyorum bu saatten sonrada içmeyi düşünmüyorum
En güzeli Su,Ayran,Meyve Suyu,Çay :D
Onur Fatih
21-08-2013, 23:08
Kolanin donma derecesini bilmiyorum ama sudan daha cabuk dondugu kesin
Tam donacak noktayi geldiginde icilmeli yoksa tadi tuzu yok buzluga atip deneyin
Tatlinin yaninda guzel gidiyor kola gercekten ama saglikli bi icecek degil icinde cok fazla seker var
Gecen dolapta bi ksc gundur duran kola gordum aldim koydum bardaga asidi kacmis sade maden suyu actim o ara icerim diye kolaya ekledim tadinda degisiklik pek olmadi ama asidi yerine gelmisti :)
GokhanRS
21-08-2013, 23:18
Alıyorsun coca cola Zero sıfır şeker bol asit :)
buzzz gibi bira akar, konu XoR a kayar :)
Low-Rider
21-08-2013, 23:21
cola sigara büyük zarar büyük keyif :D
kullandıkları su dandik damla su kuyu suyu doğal kaynak suyu olmadığını biliyorum zamanında turkuaz sularınında geçmişi baya sabıkalı göz boyamak için bu sefer damla suyu çıkardılar adamların fusetea si de bi garip ıcetea ye göre bu damla su yu içmemekte fayda var hoş coca cola ürünlerini tüketiyoruz ama bu su duyduğuma göre bakkallara marketlere bedelsiz bırakılıyormuş satılsın diye dikkat ederseniz bu 5 lt lik 1 tl lik sular hep damla su
GokhanRS
21-08-2013, 23:33
şu bakkala markete bedava bırakılıyor dedikodusu uydurması halâ mı var :D
adamları karalamak için bu kadarıda ayıp. tamam siyonitler ama o kadar da şerefiz değiller :) su ları filan denetleniyor gayette kaliteli.
bu güne kadarda hiç bedelsiz su bırakmadılar. hangi bakkallar marketlermiş onlar hep merak ettim. bi denk gelemedik
şu bakkala markete bedava bırakılıyor dedikodusu uydurması halâ mı var :D
adamları karalamak için bu kadarıda ayıp. tamam siyonitler ama o kadar da şerefiz değiller :) su ları filan denetleniyor gayette kaliteli.
bu güne kadarda hiç bedelsiz su bırakmadılar. hangi bakkallar marketlermiş onlar hep merak ettim. bi denk gelemedik
duyduğumu söylüyorum :) fiyatı diğer sulara göre ucuz ve suyu bariz tadı çok kötü birde hangi kaynağın suyu nerede işleniyor biliyormusunuz
GokhanRS
21-08-2013, 23:43
duyduğumu söylüyorum :) fiyatı diğer sulara göre ucuz ve suyu bariz tadı çok kötü birde hangi kaynağın suyu nerede işleniyor biliyormusunuz
uludağ sapanca ve köyceğiz
kaynak: Damla Doğal Kaynak Suyu (http://www.damlasu.com.tr/pages/landing/resources.html)
ayrıca o maillere inanmayın. maillerle facebook yoluyla sürekli bokluyorlar coca cola ve ona ait şirketleri. tamam coca cola paraya tapan bir şirket ama kanunların dışına çıkmışlığı olan bir şirket kesinlikle değil. tamam kazandırdığımız paralar siyonistlere gdiyor içmeyelim protesto edelim. ama o maillerde yazanlar facelerde paylaşılanlar çok komik. yok fare boku katıyorlarmış kolaya :D yok suları bedava veriyolarmış marketlere, kuyudan çekiyorlarmış mış. inan hepi uydurma senin gibi duyup inanda çok var.
yani protesto edelim içmeyelim ama sevmediğimiz insanlara para kazandırdığı için içmeyelim. yani o yalanlarla olcak iiş değil. avrupa yakası operasyon müdür siteden arkadaşımızdı göre kesinlikle yorum yapmaz güler geçer. ama söylediği şudur coca cola şirketi türkiyede devletin koyduğu sağlık kurallarına hatta daha fazlasına kusursuz uyan bir şirket.
IceTea ve hiçbir sürümünü içemiyorum. Tatsız tutsuz saman gibi bişi. Nasıl içiyorsunuz. Soda'da sevmiyorum sade olarak. Ayran iyide oda uyku getiriyor. Durum vahim. Cola'ya devam. :D
uludağ sapanca ve köyceğiz
kaynak: Damla Doğal Kaynak Suyu (http://www.damlasu.com.tr/pages/landing/resources.html)
ayrıca o maillere inanmayın. maillerle facebook yoluyla sürekli bokluyorlar coca cola ve ona ait şirketleri. tamam coca cola paraya tapan bir şirket ama kanunların dışına çıkmışlığı olan bir şirket kesinlikle değil. tamam kazandırdığımız paralar siyonistlere gdiyor içmeyelim protesto edelim. ama o maillerde yazanlar facelerde paylaşılanlar çok komik. yok fare boku katıyorlarmış kolaya :D yok suları bedava veriyolarmış marketlere, kuyudan çekiyorlarmış mış. inan hepi uydurma senin gibi duyup inanda çok var.
yani protesto edelim içmeyelim ama sevmediğimiz insanlara para kazandırdığı için içmeyelim. yani o yalanlarla olcak iiş değil. avrupa yakası operasyon müdür siteden arkadaşımızdı göre kesinlikle yorum yapmaz güler geçer. ama söylediği şudur coca cola şirketi türkiyede devletin koyduğu sağlık kurallarına hatta daha fazlasına kusursuz uyan bir şirket.
"coca cola özütünün" ne olduğunu ürünün üstüne yazmadığı için gıda ile ilgili kanunlara/tebliğe aykırı hareket edebilen bir firma aslında.. ama o kadar güçlü ki kimse müdahale edemez..
birleşmiş milletlerden üye ülkelerden daha fazla ülkede varlar.. müthiş bir güç! değil mi?
GokhanRS
22-08-2013, 00:13
"coca cola özütünün" ne olduğunu ürünün üstüne yazmadığı için gıda ile ilgili kanunlara/tebliğe aykırı hareket edebilen bir firma aslında.. ama o kadar güçlü ki kimse müdahale edemez..
birleşmiş milletlerden üye ülkelerden daha fazla ülkede varlar.. müthiş bir güç! değil mi?
diyorum ya beşpara etmez bir firma verdiğimiz paralar hep israili zengin ediyor amerikayı zengin ediyor. almamak lazım. ama o mail ve face yoluyla yapılan yalanlar tamamen iftira.
almıcaksak bu adamların siyonist olmasından dolayı almamalıyız öncelikle. coca cola hariç bu firmanın yüzlerce ürünü var ve alayı kanunlara uygun. diğer firmalar ne kadar uygunsa o kadar uymaktalar. yalanlar yerine doğruları görüp almasak daha mantıklı diyorum ben. kafein zararlı asit zararlı şeker zararlı, bu pepsi veya kolaturka olsada zararlı.
Cola çok tercih etmiyorum . Beypazari c plus favorimdir
KA®ANLIK
22-08-2013, 09:44
Niğde Gazozu pawaaa (:
Armageddon
22-08-2013, 10:21
Niğde gazozunu ben de çok seviyorum ama gazozlarda ve aromalı maden sularında sitrik asit var ve çok zararlı diye biliyorum. O yüzden en güzeli %100 meyve sularından içmek... Bu arada ben de günde yarım litre falan cola içerim, çok içtiğimi sanıyordum :D
SOMEONESPECIAL
22-08-2013, 10:23
Dün akşam içtim... Gerçekten ilk bardaktan sonra fos... Tadını alamadım.
Bende fazla tüketiyorum... 1lt lik açıldı mı bitiriyorum... Meyve suyu olarakta
Dimes i tavsiye ederim...
250ml olan yeni kutulardan alıyorum 4'lü Sprite Zero ve Oem Cola olarak. Açılan şişeyi o an bitirmek lazım yoksa hayır gelmiyor.
Niğde gazozunu ben de çok seviyorum ama gazozlarda ve aromalı maden sularında sitrik asit var ve çok zararlı diye biliyorum. O yüzden en güzeli %100 meyve sularından içmek... Bu arada ben de günde yarım litre falan cola içerim, çok içtiğimi sanıyordum :D
Zararlı ama önemseyen yok aslında :( K.validem Adli Tıp Doç.Dr. Kocaman fincan filtre kahve ve onunla birlikte nerden baksan 5-6 sigara içiyor. Sorsanzararlı der ama kendi tiryakinin önde gideni :)
diyorum ya beşpara etmez bir firma verdiğimiz paralar hep israili zengin ediyor amerikayı zengin ediyor. almamak lazım. ama o mail ve face yoluyla yapılan yalanlar tamamen iftira.
almıcaksak bu adamların siyonist olmasından dolayı almamalıyız öncelikle. coca cola hariç bu firmanın yüzlerce ürünü var ve alayı kanunlara uygun. diğer firmalar ne kadar uygunsa o kadar uymaktalar. yalanlar yerine doğruları görüp almasak daha mantıklı diyorum ben. kafein zararlı asit zararlı şeker zararlı, bu pepsi veya kolaturka olsada zararlı.
Evet sosyal medyada gerçekten komik karalamalar çıkıyor ama Damla su hakkında söylenenler pekte yalan değil bence , Damla gerçekten işlenmiş su doğal kaynak suyu değil. Ayrıca su içmeyi seven biri olarak tadı gerçekten rezalet, çeşme suyundan farkı yok diyebilirim.
Google a damla su yazınca çıkan yazılardan biri
Damla Su Kalitesizliği. Coca Cola Kapitalizm Oyunu - Bankacılık Bölümü ve Ekonomi Sitesi (http://www.bankacilikbolumu.com/haber/487-bankacilik-damla-su-kalitesizligi-coca-cola-kapitalizm-oyunu.html)
:o
kullandıkları su dandik damla su kuyu suyu doğal kaynak suyu olmadığını biliyorum zamanında turkuaz sularınında geçmişi baya sabıkalı göz boyamak için bu sefer damla suyu çıkardılar adamların fusetea si de bi garip ıcetea ye göre bu damla su yu içmemekte fayda var hoş coca cola ürünlerini tüketiyoruz ama bu su duyduğuma göre bakkallara marketlere bedelsiz bırakılıyormuş satılsın diye dikkat ederseniz bu 5 lt lik 1 tl lik sular hep damla su
Ben cc calisaniyim hic kmseye bedelsiz urun birakilamaz yasak cunku tamamen uydurma.
aksine satıyorum ve daha pahalı ;) kaynak suyu çeşme suyu değil, şu şekilde geliyor artık misal kutu kola fiyatını yüksek tutuyorlar suyun fiyatını ekliyorlar yanında 3 koli damla su diyorlar bedelsiz değil artık normal satış yapmıyorlar set olarak satıyorlar
mehmetelt
22-08-2013, 16:27
eskiden kolayı diktiğimde gözümden yaş gelirdi. şimdi asidi kalmadı. yeni bile açsam asit yokmuş gibi geliyor. özellikle litreliklerde çok bariz şekilde asitde azalma var
Nigde gazozunu bende seviyordum da bu ara Sek Naneli Tuzlu ayrana dadandim : D Bayildim :D Kolayi da biraktim, milli ickimiz ayran hulogghhh!
bırakın arkadaşlar içmeyin :D
1 senedir alkolle birlikte bu asitli içecekleride bıraktım :D günde 2-3 tane soda hariç içmiyorum :D
bu arada naneli ayran bomba nede olsa milli içeceğimiz :D
Emre Ekrem
22-08-2013, 16:33
milli içeceğimiz ayran iyidir :D
i-vtec07
22-08-2013, 17:04
1 senedir alkolle birlikte bu asitli içecekleride bıraktım :D günde 2-3 tane soda hariç içmiyorum :D
günde 2-3 soda da zararlıdır abiya :D böbreklere zulümmmm :D
bildiğim kadarıyla tavsiye edilen 2 günde 1 içilmesiymiş :)
şu mavi powerade den içen var mı bi ara günde 2 tane götürüyodum zararlımıki acep:D kesin oda zararlıdır da
ersandeniz
22-08-2013, 17:32
Soda ureticileri gunde en az 2 diyor :-)
cola ya şişede içilir, ya da hiç içilmez ben de çok nadir içiyorum ice teaden devam :)
i-vtec07
22-08-2013, 17:44
:D adamlar satıcak tabi abi ben böbreklere zararlı diye duydum fazlasının :)
Day Walker
22-08-2013, 17:44
4 yımırta 1 kangal sucuktan sonra 6 tane içmedinmi :D
Risendark
22-08-2013, 17:49
ben üretici olsam günde 5-6 tane için derim maksat işler canlansın :D :D işin şakası abi harbiden günde 2 fazla yav :beuj:
günde 2-3 soda da zararlıdır abiya :D böbreklere zulümmmm :D
bildiğim kadarıyla tavsiye edilen 2 günde 1 içilmesiymiş :)
şu mavi powerade den içen var mı bi ara günde 2 tane götürüyodum zararlımıki acep:D kesin oda zararlıdır da
Bende gördüm mü kaçırmıyorum mavi powerade'i. Sporcu içeceğiymiş hesapta zararlı değildir heralde. :p
ssdriver
22-08-2013, 17:50
içinde glikoz şurubu olan içecekleri mümkün olduğunca içmeyin ya da az için.
sodayla ilgili de şöyle bir haber çıktı geçenlerde;
http://www.gidahareketi.org/Icecek-Analizlerinden-Cikan-Olumcul-Tehlike-939-haberi.aspx