Orijinalini görmek için tıklayınız : Oil Catch Can ve Yağ Kokusu
ghibli06
21-08-2013, 12:56
arkadaşlar turbo arabalarda özellikle bu yağ kokusundan şikayet ederiz, ya egsoza yağ damlar, ya bir kaçak vardır ya da turbo hafiften yağ vermeye başlamıştır...
buna bir de oil catch can i ekleyin, arabada kaçak yok, turbolar yeni, altı temiz ama ısınınca ciddi yağ kokusu geliyordu, OCC yi söktüm içinde 2 parmak kadar yağ vardı, temizledim taktım, koku gitti... bu tarz sıkıntısı olanlar OCC yi sıksık temizlemeyi unutmasınlar...
kaç zamanda bir temizliyorsunuz ? dolma süresi yani..
yani takıcamda, dolma süresi nasıl oluyor, buharı çekmiyormu normalde OCC'ler ?
ghibli06
21-08-2013, 13:10
kaç zamanda bir temizliyorsunuz ? dolma süresi yani..
yani takıcamda, dolma süresi nasıl oluyor, buharı çekmiyormu normalde OCC'ler ?
ben yaklaşık 3 aydır temizlemiyordum, ayda bir temizleyeceğim bundan sonra, orada yağ birikmesi zaten işini yaptığını gösteriyor...
ghibli06
21-08-2013, 13:11
yani buharlaşan kısım zaten hava filtresine veriliyor, ama yoğuşan yağ, sıvı halde dibeçöküyor, motorun emmesine gitmemiş oluyor böylece...
şöyle sorsam o zmn :) kaç km ?
yani her arabayı çalıştırdığımda kaput açıp bakmam gerekiyor mu ?
ghibli06
21-08-2013, 13:17
yok canım, 2000-2500 km de bir temizlesen yeterli...
bukotezo
21-08-2013, 13:45
Kekuti bizim cooper s lerde nerede bu zımbırtı kendim sökebilir miyim ?
Bu tankın tahliye için bir ucu var zaten sizlerdeki nasıl bir model ki kapalı. zaten temizlenecek bir yeri yok sökme ve takması çok zahmetli bir iş.
ghibli06
22-08-2013, 00:36
olur mu OCC lerde hem alttan hem de üstten temizleme-boşaltma tapaları ya da pencereleri vardır, bendekinde de tahliye ucu olmasına rağmen yapı olarak içinde bir miktar birikiyor ve temizlenmesi gerekiyor...
dostum havalandırmadan duman cıkmaz ise sıkıntı var demektir Forged makinada :) bilginiz olsun basınc yükseldikce koku üyükselir :D stock se evet biraz gereksiz :D
ghibli06
22-08-2013, 07:36
dostum havalandırmadan duman cıkmaz ise sıkıntı var demektir Forged makinada :) bilginiz olsun basınc yükseldikce koku üyükselir :D stock se evet biraz gereksiz :D
aynen, basınç yükselince koku yapmaya başlamıştı :D duman ayrılıyor, yoğunlaşanlar da yağ olarak dibe çöküyor, işlevini yerine getiriyor OCC...
Kekuti bizim cooper s lerde nerede bu zımbırtı kendim sökebilir miyim ?
Bizde genelde ekstra tank mevcut. Aftermarket OCC alıp aracınıza takarsanız daha kolay. Diğeri biraz servislik bir iş..
Yaklasik 500 km de bir yariya kadar doluyor oil catch can im ama bendeki biraz kucuk ayrica icinden yag degilde su kivaminda bir sivi cikiyor ve cok agir bir kokusu oluyor fakat dolu oldugu zamanlar hic koku almadim iceriye koku vs gelmedi.
ghibli06
22-08-2013, 16:36
Yaklasik 500 km de bir yariya kadar doluyor oil catch can im ama bendeki biraz kucuk ayrica icinden yag degilde su kivaminda bir sivi cikiyor ve cok agir bir kokusu oluyor fakat dolu oldugu zamanlar hic koku almadim iceriye koku vs gelmedi.
hocam senin de ciddi doluyor o zaman...
olur mu OCC lerde hem alttan hem de üstten temizleme-boşaltma tapaları ya da pencereleri vardır, bendekinde de tahliye ucu olmasına rağmen yapı olarak içinde bir miktar birikiyor ve temizlenmesi gerekiyor...
Hiç temizlemedim desem...
Birikene gelince: Birikiyor demekki içeride bir yerlerde....
Ayrıca söküp temizlemek çok zahmetli gibi görünüyor. Hiç teşebbüs etmedim. Sanki o orada sabit duran bir parça gibi. Bazen (kaputu açıp sileceksuyu falan tamamladığım zamnlar) tahliye ucuna bakıyorum sanki hafif bir terleme olmuş gibi.. Ben ya yanlış bir kaba bakıyorum yada bendeki farklı bir şey.. Gene bakacağım.
http://o1308.hizliresim.com/1d/q/rt6y3.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
ghibli06
22-08-2013, 21:27
evet mal bu :) sökün, içi açılmıyorsa bile içine balata spreyi spreyi sıkın ve içinden çıkanlara bakın...
evet mal bu :) sökün, içi açılmıyorsa bile içine balata spreyi spreyi sıkın ve içinden çıkanlara bakın...
o arabanın sabit parçası oldu. kolay sökülebilecek bir şey değil...
sizin dediklerinizden sonra birazda terddüt ettim. Sökülüp sökülmemesi konusunda
bu kadar zamandan sonra anlatıklarınıza göre içinden çıkacaklara bakmak cesaret ister
direk dışarı verin kurtulun mis gibi yağ kokar ama olsun :)
hocam senin de ciddi doluyor o zaman...
Abi 2 ay önce yağımı değiştirdim 10/40 magnatech kullanıyordum ve 500 km de bir occ yi boşaltmam gerekiyordu artık 10/60 mobil kullanıyorum ve occ artık dolmuyor desem yeridir bilgin olsun.
sizde bir gariplik var
daha doğrusu OCC altından bir hortum kartere gitmesi lazım?
peryodik bir temizlik olmamalı
sıvı olan yağ kertere akıp gitmesi gerekir
Streamroller
04-12-2013, 18:53
bazı araçlarda o buharın turbonun üstten yağlanma yapması gerekiyor diye duymuştum.Yani filtre den verince buharı doğrumudur ?
ghibli06
04-12-2013, 22:46
Abi 2 ay önce yağımı değiştirdim 10/40 magnatech kullanıyordum ve 500 km de bir occ yi boşaltmam gerekiyordu artık 10/60 mobil kullanıyorum ve occ artık dolmuyor desem yeridir bilgin olsun.
araç doğduğundan beri 10/60 :icon_tup:
sizde bir gariplik var
daha doğrusu OCC altından bir hortum kartere gitmesi lazım?
peryodik bir temizlik olmamalı
sıvı olan yağ kertere akıp gitmesi gerekir
Tamam da abi occ nin içinden çıkan yağ olmuyorki su kıvamında kahverengi bir sıvı çıkıyor içinden bunu kartere vermek ne kadar doğru olur bilmiyorum.
Tamam da abi occ nin içinden çıkan yağ olmuyorki su kıvamında kahverengi bir sıvı çıkıyor içinden bunu kartere vermek ne kadar doğru olur bilmiyorum.
bak bu benim arabanın yani alfaromeo 155 Q4 yada lancia delta integrale nin
oil catch can sistemi
ama markaya modele takılmayın, birçok sistemin aynı yapıda yada benzer olması lazım
zaten öyle yağ birikmesine emisyon kuralları kapsamında izin vermezlerki?
bana garip geldi
https://lh6.googleusercontent.com/--YBf1B-bZ3c/UqLz_TH-DZI/AAAAAAAAA8g/7BE9APHGV_M/s800/OCC.JPG
ghibli06
07-12-2013, 11:43
Bendeki sistem de ayni, ama OCC nin ceperinde ve dibinde yine de birikiyor cunku buhar seklinde ve akiskan degil yapiskan... Bir nevi katran gibi, ben temizledikten sonra kokuyu net olarak kesiyorum...