PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tramere İtiraz

Chatin
22-08-2013, 14:39
Nisan ayında duran aracımın dikizine çarpan bir araçtan dolayı dikiz aynamı değiştirmiştim ama tramer beni %50 hatalı bulmuş bundan dolayı bu dikiz kaskoma yansımış. Şaşırdım tabii ne alaka duran arabaya vuruyorlar ve ben suçlu oluyorum diye.

Bana kasko şirketi bu tramere itirazın hiçbir işe yaramadığını söyledi ama bariz bir hata var. Ne alaka yani %50 hata?

Ne dersiniz itiraz edeyim mi? Yoksa ben itiraz ettim hiçbir sonuç çıkmadı diyenler var mı?

DetailEF
22-08-2013, 14:45
Dene bence.

erdemx
22-08-2013, 14:54
dikize deilde kapıya gelseydi nolucaktı yada ağır bi hasar verse bence itiraz edin adam duran arabaya çarpıyo sizin bi kabahatiniz yok bence

kamildogan.07
22-08-2013, 15:01
Acentenize gidin hasarınızı tramerden görüntületip ordan itiraz edebilirsiniz. Sonuç olumlu olacaktır anlattığınız gibi ise.

_Emre_
22-08-2013, 15:02
İtiraz işe yaramıyor abi en azından biz sonuç alamadık. Bir yaya duran haldeki aracıma çarparak dikiz aynamı indirdi. Rapor vs. tutuldu yapmadığı pislik çamur kalmadı %50 kusur bana verilmiş bunu da anlayabilmiş değilim. Tramerimde 1000 küsür TL bir hasar görünüyor bu yüzden. Sigortacımızın itiraz işe yaramıyor demesine rağmen şansımı denemek istedim ve olumsuz sonuç aldım maalesef.

Chatin
22-08-2013, 15:03
Yahu böyle saçma bir karar verilebilir mi anlamadım. Yıllardır hasarsızlık puanı da %5 mi %10 mu ne düşmüş. Kaskoyu yenileyince anladım bu nanenyi. Cidden ya büyük bir hasar olsaydı ne olacaktı. Yahu şu ülkede bir iş de saçma olmaz mı ya. Neyse hakkımı aramayı düşünüyorum. En azından böyle salla pati karar vermemeyi düşünsünler benden sonraki durumlara.

Benden önce itiraz eden oldu mu acaba? Daha çok onu merak ediyorum. İtiraz edip sonuca ulaşan? Kasko şirketi bana o kararın hep baki kaldığını falan söyledi cunkü. Uğraşmaya değmez ve sonuç çıkmaz dedi. Ama ben hakkımı aramak istiyorum resmen sonu çok karanlık değilse.

Chatin
22-08-2013, 15:05
Acentenize gidin hasarınızı tramerden görüntületip ordan itiraz edebilirsiniz. Sonuç olumlu olacaktır anlattığınız gibi ise.

Oradan derken kasko şirketinden mi itiraz etmeliyim? Yoksa internet üzerinden mi?

Al işte _Emre_ seninle aynı durum. Sokarım böyle tramere ya. Böyle bir mallık var mı yahu?

psikolojikdeli
22-08-2013, 15:56
benimde şu anda öyle bir sıkıntım var aracımın benden önce kazası yok benleyken kazası yok geçen sene tatildeyken nasıl oluyorsa 4bin kusur tl lik hasar gözüküyor ki bu araç 107 böyle bir hasarla yürüme şansı bile yok bu olay yüzünden aracı satıştan çektim umarım çözebilecez

mkaan61
22-08-2013, 16:02
eğer aracınız otoparkta değilse (yol kenarı,emniyet şeridi vs) sizide suçlu buluyorlar.Yılbaşı akşamı emniyet şeridene dörtlüleri açık şekilde çekili aracıma arkadan alkollü biri geldi ve vurdu.Benim önümdede başka araç vardı bende ona vurdum.Hata dağılımı %50 alköllü arkadan gelen vuran adam, %25 önümde duran araç,%25 ben

ykavcioglu
22-08-2013, 16:07
Aracın park yönü nasıldı?

Kahraman castle
22-08-2013, 16:12
Nisan ayında duran aracımın dikizine çarpan bir araçtan dolayı dikiz aynamı değiştirmiştim ama tramer beni %50 hatalı bulmuş bundan dolayı bu dikiz kaskoma yansımış. Şaşırdım tabii ne alaka duran arabaya vuruyorlar ve ben suçlu oluyorum diye.

Bana kasko şirketi bu tramere itirazın hiçbir işe yaramadığını söyledi ama bariz bir hata var. Ne alaka yani %50 hata?

Ne dersiniz itiraz edeyim mi? Yoksa ben itiraz ettim hiçbir sonuç çıkmadı diyenler var mı?

itiraz etme senin hakkın, tarmer ana sayfasına girip ONLINE İŞLEMLER sekmesine tıklayıp alt kısımda açılan pencerede Kaza Tespit Tutanağı Sorgula butonuna basıp tramer numaran ile sorgulama yapacaksın.Ardından aşağıda resimde belirttiğim İtiraz Et butonu ile başvurabilirsin.

http://t1308.hizliresim.com/1d/q/rswcm.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

EEE
22-08-2013, 16:16
Cetin davasiz olmaz o is

Chn53
22-08-2013, 16:16
ayna değişiminin ücreti nekadardırki ? belli bi fiyatın altında olan hasarlarda miktar yazmıyor öyle bişeyse ben olsam hiç uğraşmazdım

ozgurluk
22-08-2013, 16:53
Eğer tutulan tutanak da her iki tarafın trafik sigortası aynı şirketten ise tramer'in sitesi üzerinden yapılabiliyor. ( geçenlerde başıma geldi, denedim olmuyor. bölge müdürlüğüne iletildi, belki o güne özgü bir durumdur bilemiyorum).

Şirketler aynı değil ise , karşı tarafın sigorta şirketine başvuracaksınız. Onlar size izlemeniz gereken yolu tarif ederler.

Bana plaka ve motor şase numaralarını ö.m. atarsanız. Eğer tutulan tutanak sisteme yüklenmişse, neden %50 kusur verildiğini belki anlayabiliriz. Belki bir nebze yararı dokunur.

Chatin
22-08-2013, 22:26
benimde şu anda öyle bir sıkıntım var aracımın benden önce kazası yok benleyken kazası yok geçen sene tatildeyken nasıl oluyorsa 4bin kusur tl lik hasar gözüküyor ki bu araç 107 böyle bir hasarla yürüme şansı bile yok bu olay yüzünden aracı satıştan çektim umarım çözebilecez

Bu nasıl iş yahu. Birileri bu trameri fecii şımartmış anlaşılan. O ne öyle ya. Bana birisi vuruyorsa %100 suçludur. Bu kadar basit. Olmayan hasarı işlemesine şaşırmıyorum artık. Geçmiş olsun hoca.

eğer aracınız otoparkta değilse (yol kenarı,emniyet şeridi vs) sizide suçlu buluyorlar.Yılbaşı akşamı emniyet şeridene dörtlüleri açık şekilde çekili aracıma arkadan alkollü biri geldi ve vurdu.Benim önümdede başka araç vardı bende ona vurdum.Hata dağılımı %50 alköllü arkadan gelen vuran adam, %25 önümde duran araç,%25 ben

Duyuyordum öyle trafiğe çıkınca %25 suçlusun diye ama olmaz böyle şey yahu. Cidden bizim ülkeye has bir durum sanırım. Yolda çarptılar evet. Otoparkta değildim.

Aracın park yönü nasıldı?

Trafiğin aktığı yönde. Trafik yönünün tersine değildi eğer onu soruyorsan.

itiraz etme senin hakkın, tarmer ana sayfasına girip ONLINE İŞLEMLER sekmesine tıklayıp alt kısımda açılan pencerede Kaza Tespit Tutanağı Sorgula butonuna basıp tramer numaran ile sorgulama yapacaksın.Ardından aşağıda resimde belirttiğim İtiraz Et butonu ile başvurabilirsin.

Teşekkürler hoca. Plakayı yolladım bakalım ne çıkacak.

Cetin davasiz olmaz o is

Yapma ya. Astrarı yüzünden pahalı olur o zaman. Yorulduğuna değmeyen davalardan olur sanırım bu da. Yazık.

ayna değişiminin ücreti nekadardırki ? belli bi fiyatın altında olan hasarlarda miktar yazmıyor öyle bişeyse ben olsam hiç uğraşmazdım

Bana Opal den verilen kağıtta 530 tl civarı idi tutar. Ama olayın para yönünden çok yapılan işleme itirazıım var benim. Yoksa 530 tl dikiz tuttu ama kaskom max 80 tl pahalı çıktı. İşin maddi yönünde kazançlı olan benim ama bunca yıldır hasarsızlığım var benim. Ve düşünün ki size vuran birisi ile aynı suçluluk düzeyindesiniz deniyor. İşte bu haksızlık.

Eğer tutulan tutanak da her iki tarafın trafik sigortası aynı şirketten ise tramer'in sitesi üzerinden yapılabiliyor. ( geçenlerde başıma geldi, denedim olmuyor. bölge müdürlüğüne iletildi, belki o güne özgü bir durumdur bilemiyorum).

Şirketler aynı değil ise , karşı tarafın sigorta şirketine başvuracaksınız. Onlar size izlemeniz gereken yolu tarif ederler.

Bana plaka ve motor şase numaralarını ö.m. atarsanız. Eğer tutulan tutanak sisteme yüklenmişse, neden %50 kusur verildiğini belki anlayabiliriz. Belki bir nebze yararı dokunur.

Yamulmuyorsam şirketler farklı idi. Ö.m ile yollayayım hoca. Teşekkürler ilgin için.

drago
22-08-2013, 22:40
konuyu baltalamak için söylemiyorum konu sahibi kusura bakmasın, bu tip meselelerde alenen teşekkür edilmesi gerektiği taraftarıyım. "ozgurluk" nickli üye sağolsun her sigorta ile ilgili sıkıntılı duruma koşturuyor, bana çıkan afaki sigorta poliçesi meselesinde de telefonla da baya bir yardımcı olmuştu hiç tanışmıyor olmamıza ve ticari bir kaygısı olmamasına rağmen. Valla adammışsın üstad gerçekten tebrik ettim, Allah kazancını artırsın.

Chatin
23-08-2013, 00:11
Rica ederim ama zaten ben de teşekkür ediyorum. Alenen de edeyim :) Forumda sağolsun herkes herkesin yardımına hiçbir ticari kaygı gütmeden koşuyor. Belki de bu yüzden bu forumu seviyoruz. Zaten bizi yansıtan da bu tabii ki.

freelife
23-08-2013, 00:21
benimde o tarz bir olayım oldu ,tramer kaskoyu suçladı kasko trameri ve sonunda küfürü basıp telefonu kapadım...olay uzayıp gidiyor

timucintt
23-08-2013, 01:13
biraz geç olmuş ama abi itiraz etmek için olay sıcakken tramerden çıkan sonuca göre direkt takibini yapman lazımdı tramere itiraz ediliyor ama 3 4 ay sonra yapılacak itirazı değerlendirmeye almıyacaklardır bile... mahkemeye gideceksin.... alan alacağını almış çünkü bu saatden sonra... yinede iyi bir sigortacıya danış itiraz edip tutanakları yenileyip para iadesi alan çok kişi biliyorum çünkü...

Dookan
23-08-2013, 09:05
chat in kardaş kaçtımı dikiz aynası ha ha haaa.adamlar seni hatalı bulduysa bence de hatalısındır.sen 10 bin km deki arabanın segmanını döndüren adamsın.bence hata yapmışsındır park halinde dediğin araba eskişehir yolu üzernde orta şeritte park halinde falandır.kesinlikle hata sende bence yuzde 100 suçlusun hiç itiraz etme öde cebinden kardaşşşşşş

Chatin
23-08-2013, 11:20
benimde o tarz bir olayım oldu ,tramer kaskoyu suçladı kasko trameri ve sonunda küfürü basıp telefonu kapadım...olay uzayıp gidiyor

Ben de basayım küfürü en azından :)

biraz geç olmuş ama abi itiraz etmek için olay sıcakken tramerden çıkan sonuca göre direkt takibini yapman lazımdı tramere itiraz ediliyor ama 3 4 ay sonra yapılacak itirazı değerlendirmeye almıyacaklardır bile... mahkemeye gideceksin.... alan alacağını almış çünkü bu saatden sonra... yinede iyi bir sigortacıya danış itiraz edip tutanakları yenileyip para iadesi alan çok kişi biliyorum çünkü...

Yahu kim bu trameri şımartmış bu kadar ya. Adamlara bak astığı astık kestiği kestik. İlla dava açtıracaklar bana. Dur bakalım.

chat in kardaş kaçtımı dikiz aynası ha ha haaa.adamlar seni hatalı bulduysa bence de hatalısındır.sen 10 bin km deki arabanın segmanını döndüren adamsın.bence hata yapmışsındır park halinde dediğin araba eskişehir yolu üzernde orta şeritte park halinde falandır.kesinlikle hata sende bence yuzde 100 suçlusun hiç itiraz etme öde cebinden kardaşşşşşş

Yok yok kaçan kaskoya kaçtı maddi olarak sıkıntı yok da ulan duran arabaya vursunlar sen de yarı yarıya suçlu ol. Var mı böyle bir dünya?

Hayır duran motoru pert etseler tamam :D derdim ki dünyanın en bahtsız bedevisi benim ama neyse ki bizim dikizi aldılar sadece

ozgurluk
23-08-2013, 11:49
konuyu baltalamak için söylemiyorum konu sahibi kusura bakmasın, bu tip meselelerde alenen teşekkür edilmesi gerektiği taraftarıyım. "ozgurluk" nickli üye sağolsun her sigorta ile ilgili sıkıntılı duruma koşturuyor, bana çıkan afaki sigorta poliçesi meselesinde de telefonla da baya bir yardımcı olmuştu hiç tanışmıyor olmamıza ve ticari bir kaygısı olmamasına rağmen. Valla adammışsın üstad gerçekten tebrik ettim, Allah kazancını artırsın.

saol dostum, cümlemizin inşallah.

Rica ederim ama zaten ben de teşekkür ediyorum. Alenen de edeyim :) Forumda sağolsun herkes herkesin yardımına hiçbir ticari kaygı gütmeden koşuyor. Belki de bu yüzden bu forumu seviyoruz. Zaten bizi yansıtan da bu tabii ki.

mesaj atıyorum demişsin ama mesaj gelmedi bilgin olsun.

Chatin
23-08-2013, 21:40
mesaj atıyorum demişsin ama mesaj gelmedi bilgin olsun.

Dalmisim resmen pardon hoca. Yarim saate arabaya geciyorum ve ilk is mesaj.

doush
24-08-2013, 00:19
benim yüzde yüz suçsuz bulunduğum kazada, kaskomu yenilerken rücu etmedikleri için 2 ay kasko yaptıramadım, 1 hafta önce de ufak bi kaza oldu kaputta ezik var şu an ve bu yüzden kasko yaptıramıyorum.. bunda da suçsuzum normalde karşı tarafın sigortası karşılayacak ama bir kaportacıyı bekliyorum, umarım suçlu çıkarmaz eksper..